Zonwering vergelijken
• Maatwerk voor binnen en buiten
• Verschillende soorten zonwering
• Erkende leveranciers vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Zonwering Zoelmond vergelijken

Een aangename temperatuur in huis met zonwering in Zoelmond? Zonwering is er voor binnen en buiten en is er al vanaf €50,00. Goede buitenzonwering als een knikarmscherm is zeer handig om een aangenaam binnenklimaat te realiseren. Mogelijk biedt een zonnescherm plekjes met schaduw in de tuin. Binnenzonwering zoals bijv. gordijnen of rolgordijnen is vaak aantrekkelijk geprijsd en het dient tegelijkertijd als raamdecoratie. Je hebt de keuze uit immens veel verschillende toepassingen. Via zonweringaanbiedingen.nl verstrekken we een handig stappenplan waar we de voor- en nadelen van ieder systeem bespreken. Eveneens vind je de geschatte kosten en adresgegevens van betrouwbare zonwering specialisten in Zoelmond en de directe omgeving.

5 belangrijkste voordelen zonnescherm

 • Je woning voelt koeler aan van binnen.
 • Op RAL-kleur te bestellen (mooie uitstraling).
 • Heeft een isolerende werking en verminderd stookkosten.
 • Je interieur zal minder snel verkleuren.
 • Het schrikt inbrekers af.
zonwering-vergelijken-zoelmond

Zonnescherm laten plaatsen in Zoelmond

Ben jij zelf niet heel erg handig en wil je zeker zijn dat het goed wordt aangesloten? Een voordelig zonnescherm installeren in Zoelmond via een goede zonwering specialist kan dan uitkomst bieden. Je bent er dan zeker van dat de installatie fatsoenlijk opgehangen wordt, dat er niks stuk gaat en dat de afstandsbediening ook goed werkt. Op dit platform vind je snel en zonder gedoe leveranciers in de gemeente. Hieronder lees je precies wat je moet doen.

Een zonnescherm laten aanbrengen door een expert

 1. Bepaal welk systeem je gaat toepassen

  Je begint met na te denken over welk soort zonwering past bij jouw wensen. Buitenzonwering plaats je aan de buitenkant. Binnenzonwering is juist bedoeld voor plaatsing in huis. Krijg voor jezelf duidelijk waarom je zou kiezen voor het knikarmscherm of de lamellen. Belangrijke elementen zijn: de warmte buitenshuis houden, energie besparingen realiseren, de inkijk beperken (privacy), inbraken beperken, schaduwplekken realiseren, lichtinval beter controleren of je interieur een meer warme uitstraling geven.

 2. Welke maat heb je nodig?

  Kies de afmetingen van het model dat je hebt uitgezocht. Noteer ook waar het geplaatst moet worden. Bijvoorbeeld plaatsing achter het huis of boven bij de slaapvertrekken. Voeg foto’s toe om jouw project verder te verduidelijken.

 3. Selecteer bediening

  Kies de gewenste bediening. De standaard mogelijkheid is zonwering met handmatige bediening (hierbij gebruik je een slinger / opwindmechanisme). Wil je iets meer comfort, dan kies je de elektrische bediening. Dat werkt middels een draaiknop, optioneel met tijdschakelaar. De kostbaarste en meest moderne keuze is draadloze bediening met app voor je telefoon of met afstandsbediening.

 4. Vergelijk leveranciers

  Alles ingevuld? Als laatste vul je jouw adres- en contactgegevens in. Je zal dan diverse offertes ontvangen van professionele zonweringsbedrijven uit Zoelmond en omgeving. Vergelijk de aanbiedingen op kwaliteit, garantie, nazorg, klantenservice. Neem de beste aanbieding en kom in contact met deze winkel.

 5. Het ophangen van het systeem

  Verwijder de oude zonwering en maak alles netjes voor het montageteam. De montage-specialist levert het zonnescherm, markiezen of gordijnen zoals overeengekomen. Ga altijd na of het netjes is gemonteerd. Meestal geeft de monteur een korte demo. Eventuele gebreken kan je het beste direct uitsluiten. Mogelijk bieden ze ook een onderhoudscontract aan.

Online offerte aanvragen voor zonwering

Bekijk mooie deal bij raambekleders in Zoelmond

Buitenzonwering kopen: bekijk alle opties

Buitenzonwering Zoelmond is het meest effectief om warmte in huis te voorkomen. Tevens werkt het ook ideaal om een ruime schaduwplek te maken op jouw terras. Het geeft dus een fijn klimaat, zowel binnen als buiten. Enkele toepassingen zoals het rolluik zijn zelfs inbraakproof en isoleren de woning tegen warmte, kou en geluid. Zonwering voor buiten kan je bestellen in tientallen verschillende vormen en maten. Houd rekening met kosten tussen de €275 – €2825. In het volgende gedeelte vind je info, kosten en voordelen van de meest bekende producten.

Uitleg over terrasschermen / knikarmschermen

De definitie van een knikarmscherm is een zonnescherm dat direct aan de buitengevel wordt gemonteerd. Middels 2 uitstraai-knikarmen zal het schermdoek naar buiten worden gedraaid. Daardoor is de ruimte vrij toegankelijk en geniet je van een fijne schaduwplek op het terras. Tip: het systeem kan kapot waaien bij wind. De verwachte tarieven liggen tussen de €925 t/m €2225.

 • Wordt vaak gekozen als terraszonwering.
 • Je ziet er weinig van wanneer het scherm is ingedraaid.
 • Te koop met afstandsbediening en schakelaar.

Het comfort van uitvalschermen

Het uitvalscherm is een praktische en een relatief betaalbare manier om te voorkomen dat het zonlicht naar binnen schijnt. Je bereikt hiermee op een paar m2 veel schaduw zodat de binnentemperatuur niet te veel oploopt. Handig voor ramen zonder openslaande delen waar je in principe niet onder door hoeft te lopen. Erg populair bij flats, appartementen en kantoren. Voor een achtertuin is het dus niet heel geschikt. De verwachte kosten bedragen tussen de €300 t/m €1350.

 • Een goedkoop zonnescherm voor iedere woning.
 • Ook geschikt voor hoge gebouwen en appartementencomplexen.
 • Kwalitatief product dat windvast is.

De beste screens

Screens op maat laten maken in Zoelmond biedt je design rolluiken voor als je weinig ruimte hebt. Zonnescreens zijn goed in het filteren van zonlicht en zijn eenvoudig schoon te houden. De keuze qua doek-materiaal is polyestervezels of glasvezel. Je kunt kiezen voor lichtdoorlatende en verduisterende screens. Met daglicht is er voldoende zicht naar buiten, maar andersom is niet mogelijk. Advies: als het screendoek omlaag zit zal het raam niet te gebruiken zijn. De gemiddelde tarieven komen uit tussen de €325 – €1150.

 • Zowel in het kozijn als op het kozijn mogelijk.
 • Uitdraaien kost maar weinig tijd.
 • Je bepaalt zelf de lichtdoorlatendheid.

De beste rolluiken

Rolluiken zijn een van de meest toegepaste keuzes. Wij zijn er uiterst positief over: ze zijn erg gemakkelijk te bedienen, ze houden de warmte buiten het huis, ze zijn geluiddempend en hebben een isolerende werking. Evenzeer houden ze inbrekers buiten de deur. Er zijn 3 types: het voorzetrolluik bevestigt men boven het raam aan de buitengevel, een opbouwrolluik wordt boven het raam op het kozijn gemonteerd (op de dag / in de dag montage) en het inbouwrolluik wordt helemaal weggewerkt in de gevel. De onkosten liggen tussen de €350 tot wel €1400 voor rolluiken bestellen in Zoelmond.

 • Houd de warmte buiten je huis.
 • Een volledig verduisterde kamer.
 • Enorm lange levensduur.

Informatie en voordelen van markiezen

Een markies is een prachtige oud-Hollandse buitenzonwering met een prachtige uitstraling. Het systeem bestaat uit een compact frame van o.a. staal waar het doek overheen wordt gespannen. Markiezen veelvuldig toegepast bij klassieke woningen. Ze geven een boost aan het karakter van van het gebouw. Los van het normale model is er ook een klapmodel en petmodel om een hogere doorloopruimte te realiseren. De verwachte prijzen komen uit tussen de €740 t/m €1600.

 • Authentiek maatwerk mogelijk.
 • Je uitzicht blijft behouden.
 • Er blijft loopruimte over onder de constructie.

Andere modellen en systemen

 • Verandazonwering: altijd een prettige temperatuur op de terrasoverkapping met serrezonwering.
 • Zonweringdoek: overal neer te hangen door de ogen en touwen die worden meegeleverd.
 • Terrasoverkapping: grote parasols die je kunt verrijden met wieltjes.
 • Buitenjaloezieën: een prachtig product met een luxe uitstraling.

Een heerlijke temperatuur in en rondom jouw woning door buitenzonwering!

Doorzoek het aanbod van populaire merken

Raamdecoratie Zoelmond: bekijk systemen voor binnen

Via binnenzonwering kan je aan de binnenkant van het huis het zonlicht beperken. Met raambekleding is lichtinval heel nauwkeurig te beïnvloeden. Dit verkleint de kans dat de zonnestralen jouw woning binnenkomen waardoor de temperatuur in huis aangenaam blijft. Evenzeer heeft het ook een decoratieve functie. Belangrijk: door de verschillende lagen heeft het ook een isolerende functie. De tarieven schommelen tussen de €310 tot €925. In de box hieronder leggen we alles uit over de meest bestelde mogelijkheden.

Rolgordijnen: praktische info en voordelen

Het rolgordijn kan je heel gemakkelijk op- en afrollen. Het is betaalbaar, makkelijk op te hangen, simpel te gebruiken en het past in bijna iedere ruimte. Rolgordijnen worden aangeboden in oneindig veel designs en kleuren zodat het een aanvulling is op jouw interieur. Je hebt verschillende types zoals transparante, kiepkantelraam, dakraam, verduisterende, elektrische, waterafstotende en speciale duo rolgordijnen. De prijzen schommelen tussen de €47,50 – €185.

 • Ideaal voor iedereen die zoekt naar goedkope raamdecoratie.
 • Rolgordijnen kopen in Zoelmond: voor iedereen zelf te monteren.
 • Te bestellen in interessante stoffen en luxe uitvoeringen.

Vouwgordijnen: informatie en voordelen

Vouwgordijnen zorgen voor een luxueuze en rustieke uitstraling aan een ruimte. Ze hebben een handig bedieningssysteem. Ze zijn verkrijgbaar in veel verschillende stoffen. De keuze voor de stof bepaalt de mate van lichtdoorlatendheid van de gordijnen. Daarnaast kunnen ze de akoestiek in huis verbeteren. Raambekleders werken met een prijs van €90 tot €375.

 • Gemakkelijk zelf in hoogte te verstellen.
 • Eenvoudig te monteren dankzij maatwerk.
 • Praktisch te onderhouden: zelf wassen op maximaal 30 graden.

Plissé: wat zijn de pluspunten?

Plissé gordijnen zijn gordijnen waarbij de stof opvouwt als een accordeon. Je kan ze moeiteloos bedienen en ze zijn erg zonwerend. Luxe ogende raamdeco die een toffe twist geeft aan jouw interieur. Er bestaan allerlei types plissé gordijnen. Dupligordijnen (honeycomb) / Duettes hebben aan de achterkant een isolerende stof (honingraat uitstraling). Met Top down – bottom kan je zelf de lichtinval bepalen. Verwacht prijsindicaties van €60 tot €150.

 • Voor elke stijl, van industrieel tot landelijk.
 • Extra isolerende werking.
 • Dupligordijnen op maat: zelf inmeten of laten opmeten.

Jaloezieën Zoelmond: soorten, kleuren en kosten

Jaloezieën zijn horizontale platen die je kunt kantelen en kunt optrekken met een koord of ladderband. Tijdens het bestellen kan je kiezen uit aanzienlijk veel soorten en materialen als onder andere kunststof, stof, aluminium, PVC, hout. Met houten jaloezieën regel je super eenvoudig de hoeveelheid licht en mate van privacy. Suggestie: ze vergen wel wat meer onderhoud dan andere type gordijnen. Raambekleders werken met prijzen van €72,5 tot wel €250.

 • Houd de warmte uitstekend tegen.
 • Jaloezieënwinkel: lichtgewicht bamboe biedt een ruimte een bijzondere sfeer.
 • PVC / Aluminium jaloezieën: ga voor duurzame en recyclebare modellen.

Lamellen: stijlvol en trendy systeem

Lamellen zijn verticale platen gemaakt van bijv. aluminium, bamboe, hout, stof, pvc. Geschikt voor kolossale / grote ramen en matchen goed met een trendy en eenvoudig interieur. Verticale lamellen zijn praktisch in gebruik, zijn goed schoon te houden en geven een lang en elegant beeld van de kamer. De prijzen starten bij om en nabij de €50. Voor dure modellen kun je rekenen op €195.

 • Voor een open raam kan het tikken en klepperen.
 • Binnenzonwering voor grote raampartijen.
 • Montage kunststof kozijn: correcte plaatsing zorgt voor een lange levensduur.

Shutters: luxe raambekleding in Zoelmond voor jouw woning

Shutters zijn strakke binnenluiken met een luxueuze uitstraling. Het zijn ambachtelijke modellen die je in maar weinig woningen zal tegenkomen. De blinds houden de zon perfect buiten, je kunt ze meefinancieren in jouw hypotheek en bovendien erg milieuvriendelijk. Aan te brengen op diverse ramen zoals schuiframen, dakramen, valramen, draaikiepramen, vaste ramen, ronde ramen. Kooptip: shutters zijn behoorlijk kostbaar. De tarieven beginnen bij €430. Voor luxe versie moet je rekening houden met €950.

 • Meefinancieren bij het afsluiten van hypotheek.
 • Eenvoudig schoon te maken.
 • Houten kozijnen: op verschillende manier te monteren.

Horren en hordeuren bestellen

Maatwerk horren in Zoelmond zorgen voor een hygiënische leefomgeving en beschermen tegen ongedierte en andere insecten. Je kunt o.a. kiezen uit: rolhor, lamellenhor, inzethor, plissé hor, hor met scharnier, voorzethor. Heb je ieder jaar weer last van hooikoorts of allergieën? Overweeg dan ook een pollenwerende hor. Advies: een hor is niet zonwerend. Wil je dit wel? Kies dan voor een totaal duo-plissé hor. Deze houdt kleine dieren tegen en houdt tevens de warmte van de zon buiten. De prijsindicaties starten bij gemiddeld €65 en kunnen oplopen tot €750.

 • Past op bijna elk raam: uitzetraam, draai-kiepraam, draairaam, vast raam, tuimelraam, schuifraam.
 • Ventileren zonder dat er insecten je huis binnenkomen.
 • Voor iedereen die last heeft van ongedierte.

Vind de perfecte raamdecoratie voor elke woning

Vrijblijvend 3 aanbiedingen van professionele winkels

Gemiddelde kosten zonwering 2024

De prijzen van zonwering op vrijdag, 12 april 2024 hangen af van een aantal thema’s: het type product, type materiaal, de afmetingen en het soort bediening. Hieronder verstrekken we de verwachte kosten van het laten plaatsen van zonwering in Zoelmond in april 2024.

Zonwering systeemGrootteGemiddelde onkosten
Knikarmscherm100 – 600 cm breed€815 – €2300
Uitvalscherm2 – 6 meter breed€370 – €1450
Screens3 – 4 meter breed€260 – €1000
Rolluik1 – 4 meter breed€280 – €1400
Rolgordijn120 x 100 cm€70 – €145
Lamellen100 x 50 cm€50 – €210
Jaloezieën150 x 250 cm€85 – €200
Plisségordijnen180 cm breed€110 – €340
Gemiddelde tarieven zonnewering inclusief montage in de Provincie Gelderland.

Populaire merken zonwering

Sta je op het punt van zonwering kopen? Er bestaan veel aanbieders die je in je overweging mee moet nemen. Iedere fabrikant heeft zo zijn kenmerken en adviesprijs. Vaak te koop via de gordijnwinkel in Zoelmond. In de tabel hierna tonen wij een toelichting op de meest verkochte merken. Op die manier kan jij een afgewogen keuze maken.

 • Sunmaster: functioneel, stijlvol en duurzame zonneschermen en rolluiken.
 • SunCircle: altijd gemonteerd door ervaren en deskundige monteurs.
 • Verano: staat garantie voor maximale kwaliteit en garantie.
 • Zonnelux: raamdecoratie op maat gemaakt.
 • Heroal: familiebedrijf sinds meer dan 140 jaar.
 • Stobag: van zonnerolgordijnen uit textiel tot en met glazen terrasdak.
 • Renson: lichte en robuuste aluminium gevelbekleding.
 • Velux: bekend door zijn hoogwaardige dakramen en dakkapellen.
 • Luxaflex: de marktleider op het gebied van raambekleding.
 • Somfy: bedien je elektrische zonneschermen met een handig app op je telefoon.
 • Unilux / Fractions: kwaliteitsleverancier van horren, plissé deuren en shutters.
 • Veneta: uitstekende kwaliteit raamdecoratie op maat gemaakt.
 • Bouwmarkten / Webwinkels: Gamma, IKEA, Karwei, Praxis, Hornbach en Formido, Leen Bakker, Bol.com, Kwantum, FonQ.
 • Bekijk ook: Deponti, Roma, Novoferm, Husol, Weinor, Bece en Copaco, Dickson, Schlappi, Sunway, Swela, Lumenguard.

Zonwering experts in de buurt van Buren

Goedkope zonwering kopen in Zoelmond? Zoeken naar een gespecialiseerd zonweringsbedrijf uit de buurt? Hierna tref je bedrijven en adressen van buitenzonwering experts en gordijnwinkels in de regio. Misschien kunnen ze je advies geven. Via deze website vind je ook installatiepartners en verkopers in Zennewijnen, Beusichem en Heesselt.

Geen zonwering bedrijven! Meld je nu eenvoudig aan
We hebben in deze regio nog geen zonwering-experts gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf toe te voegen.

Informatie zonwering per ruimte

Ieder raam en elke deur heeft weer andere vitrage nodig die afgestemd is op jouw interieurstijl. We geven nu een toelichting op de meest gekozen binnen- en buitenzonweringsproducten per ruimte.

 • Keuken: veel mensen kiezen voor shutters en duettes aan de binnenzijde.
 • Badkamer: privacy verhogen in de douche met vochtbestendige producten.
 • Woonkamer: verduisterende gordijnen maken de centrale ruimtes in huis tot een aangename plek.
 • Slaapkamer: speciale geluidswerende gordijnen zorgen voor een rustige en stille kamer.
 • Zolderraam: populaire keuzes voor het draai-kiepraam zijn rolgordijnen en plissés.
 • Dakkapel: kies een geschikt rolgordijnen op maat, plaats je bestelling en monteer ze zelf.
 • Balkon: een goedkoop zonnescherm realiseer je met een balkondoek.

Serre & Terras
Van juni t/m september kan de temperatuur flink oplopen. We onderscheiden diverse soorten buiten- en serrezonwering. Neem nou bijvoorbeeld automatisch zonneschermen / terrasoverkapping, innovatie parasols of maatwerk houten buitenjaloezieën voor een veranda, overkapping of serre. Bescherming voor een glazen dak kan je van buiten en binnen laten toepassen. Bezoek ook onze pagina over: Binnenzonwering.

FAQ: op welke manier krijg ik schaduw en koele temperaturen in huis?

De beste zonwering voor je woning zoeken?

Elke woning heeft eigen karakteristieken. De ideaalste zonnewering voor jouw situatie hangt af van de afmetingen van je ramen, hoe je tuin ligt, jouw stijl en smaak en wat je eraan wilt uitgeven. Binnenzonnewering heeft als voordelen dat het te verkrijgen is in verschillende kleuren, materiaaltypes en budgetten. Het laat vaak wel wat zonlicht door. Buitenzonwering is een stuk doeltreffender, geeft ook meer verkoeling, maar is wel meer zichtbaar (vanaf de buitenkant).

Wat zijn de kosten van zonnewering in Zoelmond?

De kosten van zonwering zijn voor iedereen anders. De verwachte investeringen hebben we hierna kort toegelicht. Markiezen kosten zo’n €575. Zonnescreens €200 per raampartij. Gaat je voorkeur uit naar een terraszonwering moet je rekening houden met minimaal €1125. Wil je besparen? Neem dan een uitvalscherm (+/- €675). Een basis rolluik kost €450. Voor jaloezieën betaal je zo’n €295 per raam / kozijn. Voor shutters is de investering wat hoger (zo’n €765). Voordelige keuzes zijn rolgordijnen, plissé gordijnen en lamellen (reken op minimaal €100 per raampartij). De totale investeringen hangen af van: het type / model, de grootte van het systeem, bediening, het soort materiaal, vormen / kleuren en installatiekosten.

Wat zijn de pluspunten van inmeten en montageservice in Zoelmond?

Als je kijkt naar zonweringsproducten, dan zijn de keuzes enorm. Let goed op zaken als het opmeten en monteren. Je kunt zelf maatwerkproducten inmeten, echt kan je ook profiteren van montage met inmeetservice in Zoelmond. In die situaties komt een gediplomeerde monteur die de raampartij inspecteert, gewoon op locatie. Als alle dingen zijn besteld komt de montagepartner de zonwering vakkundig bevestigen. Dankzij deze service ben je zeker van optimale zonnewering, garantie en nazorg en snelle hulp / ondersteuning bij problemen.

Wat is slimme of automatische zonwering?

Grofweg onderscheiden we handmatig met slingerstang of band, handzender of ga jij voor een all-in domotica systeem? Slimme zonwering kent diverse pluspunten. Een handmatig systeem met opwindmechanisme is voldoende, niettemin kan het eenvoudiger. Draadloze bediening (met een tijdschakelaar, afstandsbediening, mobiele app, draaiknop) is ideaal omdat je gemakkelijker het scherm kunt bedienen. Als het regent kun jij ervoor kiezen dat het zonnescherm direct automatisch in zal klappen. In de zomerperiode met warm zonlicht kan jij een screen of rolluik automatisch laten dichtzakken. Shutters, jaloezieën en gordijnen kan je – ook als je niet thuis bent – automatisch open en dicht laten gaan. Een toepassing met online functies geeft je nog meer grip op het klimaat in huis. De onkosten van smart rolluiken & schermen liggen rond de €575.

Geschreven door: Michiel. Laatste update: 1 april 2024
Postcodegebied: 4110, 4111

Plaats een reactie