Zonwering vergelijken
• Maatwerk voor binnen en buiten
• Verschillende soorten zonwering
• Erkende leveranciers vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Zonwering Heesselt vergelijken

Een aangename temperatuur in huis met zonwering in Heesselt? Zonwering is beschikbaar voor buiten en binnen. Een goedkoop systeem is er al voor €67,50. Goede buitenzonwering als een markies is ideaal om de zon buitenshuis te houden. Tevens realiseert een zonnescherm een schaduwrijke en windvrije plek om lekker te eten. Binnenzonwering zoals gordijnen of plissés is globaal gezien goedkoper en is een prima aanvulling op jouw interieur. Tegenwoordig heb je gigantisch veel afzonderlijke combinaties. Via deze website doorzoek je een uitgebreide uitleg waar we alle soorten systemen behandelen. Daarbij verstrekken we gemiddelde kosten en contactgegevens van betrouwbare zonwering specialisten in Heesselt en omstreken.

Waarom een zonnescherm aanschaffen

 • Altijd een lekkere temperatuur in de woning.
 • Geeft je woning een mooie uitstraling.
 • Je bespaart op de energierekening.
 • Je interieur zal minder snel verkleuren.
 • Beveilig je huis met rolluiken / screens (inbraakwerend).
zonwering-vergelijken-heesselt

Zonnescherm laten plaatsen in Heesselt

Wil je alles vakkundig laten installeren en is het belangrijk dat het deskundig wordt opgehangen? Een voordelig zonnescherm installeren in Heesselt via een regionale zonwering specialist is een goed idee. Je kunt er dan op vertrouwen dat het scherm degelijk aangesloten wordt, dat jouw garantie behouden blijft en dat het geheel goed werkt. Via dit platform vind je heel eenvoudig bedrijven in de gemeente. In de volgende alinea bieden we jouw concrete handvatten om dit te realiseren.

Een zonnescherm laten aanleggen door een expert

 1. Bepaal welk systeem je gaat toepassen

  Kies allereerst welk soort zonwering je nodig hebt. De buitenzonwering wordt aan de buitenzijde van het huis geplaatst. De binnenzonwering wordt toegepast aan de binnenzijde. Kies bewust: denk na over de functionaliteiten van bijv. het zonnescherm, markiezen of de plissé gordijnen. Belangrijke functies zijn: verkoelen, een extra isolerende laag, wat extra privacy realiseren, inbraakkans verminderen, een schaduwplekje creëren, lichtinval regelen of je interieur een meer warme uitstraling geven.

 2. Afmetingen

  Selecteer de gewenste afmetingen van het gekozen product. Geef ook aan waar je het wilt laten aanbrengen. Bijvoorbeeld aan de zijkant van het huis of op de eerste verdieping. Selecteer eventueel foto’s zodat de installateur precies weet hoe alles eruit ziet.

 3. Maak een keuze voor de bediening

  Er bestaan verschillende verschillende bedieningsmogelijkheden. De meest gunstige optie is zonwering met handmatige bediening (met slingerstang of band). Je kunt ook gaan voor elektrische bediening. Meestal met een schakelaar of knop, eventueel beschikbaar met tijdschakelaar. De hoogst geprijsde en meest nieuwe keuzemogelijkheid is draadloze bediening middels een afstandsbediening of mobiele app.

 4. Vergelijk winkels en producenten

  Alles geïnventariseerd? Voer dan je telefoonnummer, email en adresgegevens in. Je krijgt 3 of 4 gratis offertes van professionele zonweringsbedrijven uit Heesselt en de directe omgeving. Vergelijk de prijsindicaties en check referenties, garantie en betalingscondities. Neem de beste aanbieding en plan een montageafspraak in.

 5. Het ophangen van het systeem

  Verwijder de oude zonwering en maak alles netjes voor het montagebedrijf. De monteur monteert het zonnescherm, markiezen of de duettes zoals besproken. Controleer of het netjes is gemonteerd. Vaak volgt er nog even een korte demonstratie. In dat geval kan de monteur eventuele gebreken nog herstellen. Mogelijk kun jij ook een onderhoudscontract nemen.

Gratis en vrijblijvende zonwering offertes

Meteen een prijsopgave van raambekleders in Heesselt

Buitenzonwering kopen en laten monteren

Buitenzonwering Heesselt wordt gekocht door mensen om een fijn binnenklimaat te creëren. Bovendien is het perfect om snel een schaduwplek te creëren in de tuin. Het geeft dus een fijn klimaat, zowel binnen als buiten. Sommige systemen zoals de populaire rolluiken werken inbraakwerend en hebben uitstekende isolatiewaardes. Zonwering voor buiten is er vandaag de dag in talloze kleuren en groottes. Houd rekening met kosten tussen de €500 en €2725. In het volgende hoofdstuk vind je info, kosten en voordelen van de meest praktische types.

Ontdek het gemak van knikarmschermen & terrasschermen

De definitie van een knikarmscherm is een zonnescherm dat geïnstalleerd wordt aan de buitengevel van je woning. D.m.v. de vaste knikarmen kan het schermdoek worden uitgedraaid. Hierdoor blijft jouw terras optimaal begaanbaar en levert het systeem veel schaduw op bij de ramen. Belangrijk: dit model moet je meteen weer indraaien als het gaat waaien. De gemiddelde prijzen liggen tussen de €925 en €2200.

 • Een heerlijk overdekt terras met terraszonwering.
 • De doorloop blijft vrij.
 • Kan eenvoudig worden ingeschoven.

Het installeren van uitvalschermen

Het uitvalscherm is een klassiek zonnescherm en een goedkope manier om en zonlicht en warmte te verminderen. Je krijgt hierdoor ramen die bijna helemaal afgedekt worden zodat het lekker koel blijft binnen. Erg handig bij grote ramen en waar geen doorloop vereist is. Ze worden vaak gebruikt bij flatgebouwen en kantoren. Het wordt voor een achtertuin niet vaak gekozen. De normale tarieven variëren tussen de €400 en €1200.

 • Een zonnescherm voor een gunstige prijs.
 • Je kunt het scherm zelf zover uitdraaien als je wil.
 • Voorkomt inkijk en zorgt voor meer privacy.

Het comfort van screens

Screens op maat laten maken in Heesselt is een prima keuze als je een systeem zoekt dat weinig ruimte inneemt. Zonnescreens reflecteren het zonlicht en behouden het zicht van binnen naar buiten. De doeken worden gefabriceerd van glasvezel of polyester met een PVC-coating. Je kiest vooraf wat je wensen zijn qua lichtdoorlatendheid. In situaties met daglicht kan je altijd van binnen naar buiten kijken, maar andersom is niet mogelijk. Belangrijk: als het screendoek omlaag zit kan je het raam niet even op een kier zetten. De totale investeringen schommelen tussen de €325 tot zo’n €1150.

 • Bedekt het hele raam.
 • Uitdraaien kost maar weinig tijd.
 • Een stukje extra privacy in huis.

Korte info over rolluiken

Rolluiken zijn populair in woonwijken. Wij zijn er uiterst positief over: de bediening is eenvoudig (hand- of elektrische bediening), ze weren de zon ontzettend goed, ze houden geluiden van straat uitstekend buiten en ze verduisteren de slaapkamer. Als extra voordeel houden ze inbrekers buiten de deur. Tegenwoordig heb je 3 keuzes: een voorzetluik bevestigt men aan de buitenzijde van het raam, een opbouwrolluik is geïntegreerd in het kozijn (op de dag / in de dag montage) en het inbouwrolluik wordt in de muur onzichtbaar weggewerkt. De kosten schommelen tussen de €300 tot wel €1275 voor rolluiken bestellen in Heesselt.

 • Ramen en kozijnen beschermd tegen extreem weer.
 • Ideaal als je graag helemaal in het donker slaapt.
 • Enorm lange levensduur.

Uitleg over markiezen

Een markies is een markante vorm van zonwering dat een unieke uitstraling aan de woning geeft. Het systeem bestaat uit een houten of aluminium geraamte dat afgespannen wordt middels een doek. De markiezen zie je veel bij klassieke woningen of restaurants. Het heeft een positief effect op de sfeer van woonhuizen. Naast de basismodellen kan je ook kiezen voor een petmodel of klapmodel. Handig voor winkels/horeca als schuilplek voor regen. De verwachte prijzen liggen tussen de €750 tot zo’n €1825.

 • Geeft een sfeervolle uitstraling aan het pand.
 • Er blijven voldoende zichtlijnen over.
 • Windvast en uv-lichtbestendig.

Overige modellen voor buiten

 • Verandazonwering: het hele jaar genieten in je tuin dankzij serrezonwering.
 • Zonweringdoek: losse doek die je door middel van touwen over kunt ophalen.
 • Terrasoverkapping: mooie losse parasols voor plaatselijke schaduw (gemakkelijk te verplaatsen).
 • Buitenjaloezieën: een van de nieuwste trends op het gebied van zonwering.

Een heerlijke temperatuur in de woonkamer d.m.v. buitenzonwering!

Check de huidige marktprijzen

Raamdecoratie Heesselt: bekijk systemen voor binnen

Wanneer je kiest voor systemen aan de binnenkant van een raam spreken we over binnenzonwering. Aan de hand van raambekleding is lichtinval heel nauwkeurig te beïnvloeden. Het voorkomt dat de zon fel naar binnen schijnt zodat het minder heet wordt in huis. Tevens zorgt het voor meer sfeer in huis. Belangrijk: raamdecoratie heeft ook een isolerende werking. De minimale investeringen schommelen tussen de €370 tot €925. In het stukje hieronder behandelen we de meest bestelde installaties.

Rolgordijnen: een veelzijdig aanbod

Een rolgordijn is een gordijn dat je afrolt richting de kamerkant. Voordelig maatwerk, eenvoudig op te hangen, gemakkelijk af te rollen en het is geschikt voor ieder kozijn. Rolgordijnen stel je samen in velerlei designs en kleuren zodat het altijd aansluit op jouw interieur. Men biedt allerlei soorten zoals transparante, kiepkantelraam, dakraam, verduisterende, lichtdoorlatende, elektrische en speciale duo rolgordijnen. De prijzen variëren tussen de €57,50 – €155.

 • De juiste keuze als het gaat om goedkope raamdecoratie.
 • Rolgordijnen kopen in Heesselt: heel simpel zelf te plaatsen.
 • Assortiment in prachtige stoffen en indrukwekkende modellen.

Vouwgordijnen: alle informatie op een rij

Vouwgordijnen helpen mee voor een knusse en brocante ambiance aan je woning. De bediening is heel erg gemakkelijk. Een vouwgordijn wordt gemaakt van stof. Je kunt zelf keuzes maken omtrent de lichtdoorlatendheid van het gordijn. Ook zorgen ze voor een prettige akoestiek in huis. Houd rekening met prijsindicaties van €105 oplopend tot €375.

 • Je hebt maar beperkt ruimte nodig boven het kozijn.
 • Gemakkelijk te installeren dankzij maatwerk.
 • Praktisch te onderhouden: zelf wassen op maximaal 30 graden.

Plissé: praktische bestelinformatie

Plissé gordijnen kunnen zichzelf opvouwen bij het openen. Door middel van een simpel koord kan je het bedienen en ze zijn erg zonwerend. Een stijlvolle raamdeco die bij vrijwel ieder interieur past. Raambekleders bieden meerdere uitvoeringen plissé gordijnen. Dupligordijnen (honeycomb) / Duettes herken je aan de honingraatstructuur. Met Top down – bottom bepaal je zelf jouw mate van privacy. Raambekleders werken met een prijskaartje van €57,5 tot +/- €170.

 • Je bepaalt zelf de lichtdoorlatendheid.
 • Zowel voor houten- als kunststof kozijnen.
 • Dupligordijnen op maat: opmeten en monteren voor perfect passende producten.

Jaloezieën Heesselt: assortiment, info en prijzen

Jaloezieën zijn horizontale platen die je op veel standen kunt opendraaien met een trekkoord. Je kunt een selectie maken uit gigantisch veel systemen en materialen zoals bijvoorbeeld stof, aluminium, bamboe, kunststof, PVC. Met houten jaloezieën ben je zelf in control wat betreft de zichtlijnen, licht en beschutting. Suggestie: je moet ze regelmatig afstoffen. Verwacht onkosten van €67,5 tot +/- €220.

 • Eventueel ook half open te zetten.
 • Jaloezieënwinkel: een extra natuurlijke sfeer met bamboe.
 • PVC / Aluminium jaloezieën: makkelijker schoonmaken en duurzaam.

Lamellen: trendy binnengordijnen

Lamellen zijn verticale strookjes van materialen zoals kunststof, hout, bamboe, aluminium, pvc. Praktisch voor imposante / grote ramen en sluiten goed aan op een strak en zakelijk interieur. Verticale lamellen zijn simpel te bedienen, zijn makkelijk te reinigen en kan je ook ophangen in de badkamer. De prijzen starten bij gemiddeld €50. Voor dure modellen kun je rekenen op €205.

 • Van elegant tot robuust.
 • Voor hoge/lange ramen een van de beste binnenzonwering.
 • Montage kunststof kozijn: vaak met een verlengde garantieregeling.

Shutters: luxe raambekleding in Heesselt met exclusieve afwerking

Shutters zijn luxe binnenluiken met een heel natuurlijke look. Het zijn unieke producten die je in maar weinig woningen zal tegenkomen. Blinds zijn uniek, dragen veel bij aan de waarde van je huis een zeer duurzaam (te recyclen). Te monteren op diverse ramen zoals dakramen, schuiframen, vaste ramen, uitzetramen, draaikiepramen, ronde ramen. Kooptip: shutters vergen een behoorlijke investering. De prijzen starten bij om en nabij de €490. Voor grotere ramen ga je al gauw richting de €860.

 • Een zeer exclusieve vorm van raamdecoratie.
 • Ook geschikt als roomdivider of kastdeur.
 • Houten kozijnen: montage gaat eenvoudig en snel.

Horren en hordeuren bestellen

Maatwerk horren in Heesselt zorgen voor frisse lucht in huis en beschermen tegen muggen, wespen, vliegen en andere insecten. Voor elk raam of deur is er een geschikt model: lamellenhor, inzethor, voorzethor, hor met scharnier, plissé hor, rolhor. Heb je ieder jaar weer last van hooikoorts of allergieën? Overweeg dan ook een pollenwerende hor. Advies: horren werken niet als zonnewering. Je kunt wel kiezen voor een totaal duo-plissé hor. Dit model houdt muggen en vliegen tegen en voorkomt ook dat het erg snel warm wordt in huis. De kostprijzen beginnen bij zo’n €65. Meer exclusieve modellen kosten zo’n €650.

 • Voor bijna ieder raamtype: schuifraam, tuimelraam, draairaam, draai-kiepraam, vast raam, valraam.
 • Je woning ventileren op een gebruiksvriendelijke manier.
 • Kan ook pollen weren.

Vind de perfecte raamdecoratie voor elke kamer

Direct meerdere aanbiedingen op de mail

Vind kosten zonwering 2024

De prijzen van zonwering op vrijdag, 12 april 2024 hangen af van allerlei opties: het artikel, materiaaltypes, het formaat en de keuzes qua bediening (handmatig of automatisch). In het overzicht hierna verstrekken we de huidige tarieven van het laten plaatsen van zonwering in Heesselt in april 2024.

Type zonweringFormaatPrijsindicatie
Knikarmscherm200 – 600 cm breed€825 – €2200
Uitvalscherm1 – 6 meter breed€380 – €1250
Screens2 – 4 meter breed€285 – €1175
Rolluik300 – 450 cm breed€285 – €1250
Rolgordijn200 x 100 cm€50 – €160
Lamellen200 x 250 cm€55 – €220
Jaloezieën100 x 220 cm€65 – €200
Plisségordijnen100 x 150 cm€100 – €360
Verwachte tarieven zonnewering incl. montage in de Provincie Gelderland.

Populaire merken zonwering

Ga je nieuwe zonwering kopen? Er bestaan veel fabrikanten die goede producten en service leveren. Elke winkel heeft zijn pluspunten en prijskaartje. Vaak gewoon verkrijgbaar bij de gordijnwinkel in Heesselt. In de tabel hierna tref je een toelichting op de populairste merken. Daarmee kan jij misschien een betere keuze maken.

 • Sunmaster: functioneel, stijlvol en duurzame zonneschermen en rolluiken.
 • SunCircle: tot 7 jaar garantie op alle geregistreerde producten.
 • Verano: gratis brochure en gratis kleurstalen opvraagbaar.
 • Zonnelux: 100% op maat gemaakt van de beste materialen.
 • Heroal: innovatieven oplossingen voor ramen en (schuif)deuren.
 • Stobag: veel keuze in doeken qua kleuren, materialen en UV-bescherming.
 • Renson: ongekend mooie en unieke design gevelbekleding voor scherpe prijzen.
 • Velux: de beste dakramen met verduisterend rolgordijn.
 • Luxaflex: kwaliteitssystemen in talloze kleuren en dessins.
 • Somfy: langer genieten van je terras met elektrische zonneschermen.
 • Unilux / Fractions: perfect passende systemen, eenvoudig te monteren.
 • Veneta: goedkoop, uitstekende garantie en volledig op maakt.
 • Bouwmarkten / Webwinkels: Gamma, IKEA, Praxis, Hornbach, Hubo & FonQ, Kwantum, Wehkamp, Leen Bakker, Bol.com.
 • Check ook: Husol, Roma, Toppoint, Novoferm, Weinor, Bece & Swela, Copaco, Lumenguard, Dickson, Milano, Schlappi.

Gegevens van regionale zonwering experts rondom West Betuwe

Goedkope zonwering kopen in Heesselt? Zoeken naar een professioneel zonweringsbedrijf uit de buurt? In het schema hierna vind je bedrijven en adressen van raambekleding winkels en gordijnwinkels in deze regio. Wellicht kunnen ze je advies geven. Op dit portaal vergelijk je ook installatiepartners en shops in Echteld, Varik en Ophemert.

Geen zonwering bedrijven! Meld je nu eenvoudig aan
We hebben in deze regio nog geen zonwering-experts gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf toe te voegen.

Bekijk soorten zonwering per ruimte

Elke kamer vraagt weer om een ander type vitrage die in lijn is met de stijl van de kamer. We informeren je graag verder over de meest gekozen soorten zonwering voor alle ruimtes in de woning.

 • Keuken: populair zijn de plisségordijnen en de jaloezieën.
 • Badkamer: let met name op vochtbestendigheid en privacy in de douche.
 • Woonkamer: kies normale verduisterende gordijnen of screens aan de buitenzijde van de woning.
 • Slaapkamer: maak jouw slaapkamer helemaal geluidsdicht met geluidswerende gordijnen.
 • Zolderraam: draai-kiepramen afschermen maakt de zolder in de zomer weer leefbaar (Verkoelend).
 • Dakkapel: je kunt de rolgordijnen op maat eenvoudig zelf monteren.
 • Balkon: een goedkoop zonnescherm realiseer je met een balkondoek.

Serre of Terras
Ook in ons land kan het al snel 30 graden worden. Het huidige assortiment bestaat uit allerlei type buiten- en serrezonwering. Wat dacht je van automatisch zonneschermen / terrasoverkapping, innovatie parasols of bijzondere houten buitenjaloezieën voor een veranda, overkapping of serre. Buitenzonwering voor een glazen dak kan je vanaf binnen of buiten laten integreren. Klik eventueel direct verder naar: Markiezen.

FAQ: hoe kan ik mijn huis koel houden?

Wat is op dit moment de beste zonwering?

Ieder huis vraagt om een eigen aanpak. De ideaalste zonnewering voor jouw huis realiseer je door te kijken naar: de breedte van de ramen, de ligging van je huis, jouw woonsituatie en jouw maximale budget. Veel mensen geven de voorkeur aan binnenzonnewering omdat het te koop is in oneindig veel kleuren, stoffen en maatvoeringen. Het zijn niet de meest effectieve producten. Buitenzonwering houdt het zonlicht echt buiten de deur, zorgt voor net wat meer schaduw, maar zal wel wat meer opvallen (het wordt aan de buitenkant op de gevel of het kozijn geplaatst).

Waar moet ik aan denken qua kosten van zonnewering in Heesselt?

De onkosten voor zonwering wisselen enorm. De gemiddelde tarieven hebben wij voor je op een rijtje gezet. Markiezen kosten zo’n €600. Buitenscreens €220 per raam / kozijn. Wanneer je de voorkeur geeft aan een zonnescherm ben je zeker een bedrag kwijt van +/- €1050. Een uitvalscherm is wat voordeliger (+/- €600). Een gemiddeld rolluik kost €480. Voor binnenzonwering zoals jaloezieën betaal je €260 per raam / kozijn. Shutters zijn ook voor binnen, maar wel een stukje duurder (zo’n €800). Gunstiger geprijsde keuzes zijn rolgordijnen, lamellen en plisségordijnen (reken op minimaal €135 per raam / kozijn). De totale prijzen zijn afhankelijk van; de gekozen constructie, het formaat, de keuzes in bediening, het materiaal, designs en aanlegkosten.

Wat is het voordeel van de inmeetservice en montageservice in Heesselt?

Als je je oriënteert op zonweringsproducten, dan is het aanbod gigantisch groot. Je moet altijd rekening houden met het inmeten en monteren. Het is een optie om maatwerkproducten zelf thuis in te meten, echter kun jij soms beter kiezen voor montage & inmeetservice in Heesselt. Als je hiervoor kiest dan plan je een afspraak met een gespecialiseerde installateur die de deuren en/of ramen goed inspecteert en opmeet. Hij zal daarna de benodigde producten bestellen. Kort daarna komt de professional het model degelijk ophangen. Met deze klusservice profiteer je van ideale zonnewering, maximale (verlengde) garantie en een mooi passend product.

Wat zijn de voordelen van slimme zonnewering?

Kies jij voor handmatig met slingerstang of band, handzender of een online domotica systeem met mobiele app? Slimme zonwering is een wens van veel huishoudens. Handmatige zonwering met stang of band werkt prima, maar het kan gebruiksvriendelijker. Draadloze bediening (a.d.h.v. een draaiknop, handzender, mobiele app, tijdschakelaar) maakt het mogelijk dat je van een afstand jouw schermen kunt beheren. Bij regen of wind kunnen de lamellen bijvoorbeeld automatisch sluiten. Als de zon doorkomt zal het scherm ook direct reageren. Jaloezieën, gordijnen en shutters kan je – ook als je niet thuis bent – automatisch open en dicht laten gaan. Een model dat je kunt aansluiten op het internet heeft veel voordelen. De tarieven van smart rolluiken & schermen liggen rond de €500.

Geschreven door: Sandra. Laatste update: 1 april 2024
Postcodegebied: 4063

Plaats een reactie