Zonwering vergelijken
• Maatwerk voor binnen en buiten
• Verschillende soorten zonwering
• Erkende leveranciers vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Zonwering Capelle aan den IJssel vergelijken

Wil jij een koele woning met zonwering in Capelle aan den IJssel? Zonwering heb je voor buiten en binnen en regel je al vanaf €77,50. Goede buitenzonwering als een knikarmscherm is het meest doeltreffend om te voorkomen dat de zon je ramen inschijnt. Daarbij biedt een zonnescherm een aanzienlijke hoeveelheid schaduw op jouw terras. Binnenzonwering als bijv. gordijnen of jaloezieën is meestal een stuk goedkoper en het dient tegelijkertijd als raamdecoratie. Je kunt kiezen uit gigantisch veel diverse modellen. Op dit portaal check je een uitgebreide keuzehulp waar we de voor- en nadelen van ieder systeem bespreken. Tevens verstrekken we de geschatte kosten en adresgegevens van verschillende zonwering specialisten in Capelle aan den IJssel en omgeving.

5 belangrijkste voordelen zonnescherm

 • Schaduw in de kamer zorgt voor een lagere temperatuur.
 • Je creëert een fijne schaduwrijke plek op het terras.
 • Het isoleert jouw huis wat zorgt voor lagere energiekosten.
 • Genieten van extra privacy.
 • Rolluiken maken je woning minder aantrekkelijk voor inbrekers.
zonwering-vergelijken-capelle-aan-den-ijssel

Zonnescherm laten plaatsen in Capelle aan den IJssel

Wil je alles vakkundig laten installeren en is het belangrijk dat het deskundig wordt opgehangen? Een voordelig zonnescherm installeren in Capelle aan den IJssel via een lokale zonwering specialist is een slim idee. Je bent dan verzekerd dat het systeem op de goede manier aangesloten wordt, dat niets beschadigt en dat de bediening perfect werkt. Via deze vergelijker kom je eenvoudig in contact met leveranciers in de gemeente. In de volgende alinea bieden we jouw concrete handvatten om dit te realiseren.

Een zonnescherm laten installeren door een expert

 1. Kies een systeem

  Om te beginnen kies je wat voor soort installatie het beste past bij jouw eisen. Een buitenzonwering wordt aan de gevel bevestigd (buitenkant). Ga je voor binnenzonwering, dan wordt dat aan de binnenkant van het kozijn geplaatst. Beschrijf ook het belangrijkste doel van het zonnescherm of de jaloezieën. Belangrijke elementen zijn: de warmte buitenshuis houden, het verminderen van energiegebruik, inkijk verminderen, inbraken beperken, een fijne plek in de schaduw maken, de lichtinval bepalen of de sfeer in huis versterken.

 2. Wat zijn de afmetingen?

  Bereken de ideale maten van het product. Geef ook door waar je het wilt laten aanbrengen. Bijvoorbeeld aan de zijkant van het huis of in de badkamer. Voeg foto’s toe van de situatie om de monteur duidelijke instructies te geven.

 3. Bediening keuzemogelijkheden

  Een belangrijk aspect is de bediening. De goedkoopste mogelijkheid is zonwering met handmatige bediening (men gebruikt dan een opwindmechanisme of slinger). Ga je voor iets meer luxe, dan kom je uit bij elektrische bediening. Doorgaans werkt dit met een knop/schakelaar in huis, eventueel beschikbaar met tijdschakelaar. De meest luxe en meest moderne keuzemogelijkheid is draadloze bediening die werkt via je telefoon (App), zender of afstandsbediening.

 4. Vergelijk merken en vakmannen

  Al jouw wensen doorgegeven? Voer jouw adresgegevens in. Je kan dan rekenen op meerdere offertes van vakkundige zonweringsbedrijven uit Capelle aan den IJssel en de directe omgeving. Vergelijk alle prijsvoorstellen en analyseer prijs, garantie review en klantenservice. Kies de meest aantrekkelijke aanbieding en teken de opdrachtbevestiging.

 5. Monteren

  Ruim de oude zonwering netjes op en maak alles netjes voor de vakmannen. Het installatiebedrijf hangt het zonneschermen of de vouwgordijnen zoals overeengekomen. Test of het netjes is opgehangen. Vraag altijd om een demonstratie. In dat geval kan de monteur eventuele gebreken nog herstellen. In veel gevallen kun jij ook een onderhoudscontract nemen.

Online offerte aanvragen voor zonwering

Offerte op maat van raambekleders in Capelle aan den IJssel

Buitenzonwering kopen: alle soorten op een rij

Buitenzonwering Capelle aan den IJssel wordt gekocht door mensen om warmte in huis tegen te gaan. Tevens is het ideaal om een fijn schaduwplekje te maken in de tuin. Het verhoogt het comfort binnen en buiten. Sommige artikelen zoals de populaire rolluiken verkleinen zelfs de kans op inbraak en hebben een warmte- en geluidsisolerende werking. Zonwering voor buiten is beschikbaar in velerlei materialen en formaten. De kosten variëren tussen de €250 – €2775. In het gedeelte hieronder vind je info, kosten en voordelen van de meest handige producten.

Prijzen en voordelen van terrasschermen en knikarmschermen

Een knikarmscherm is een zonnescherm dat aan de buitengevel van je huis wordt geplaatst. Aan de hand van 2 knikarmen kan het schermdoek worden uitgedraaid. Zo blijft jouw terras optimaal begaanbaar en creëer je een schaduwrijke plek in de tuin. Tip: het systeem moet je direct inklappen bij harde wind. De prijzen liggen zo tussen de €825 en €2200.

 • Ideale keuze voor terraszonwering.
 • Binnen in huis blijft het heerlijk koel.
 • Moderne eigentijdse look.

Het kopen van uitvalschermen

Een uitvalscherm is een veel gekozen en een voordelige manier om een raam te beschermen tegen zon. Je krijgt hierdoor veel schaduw in huis zodat het lekker koel blijft binnen. Zeer praktisch bij ramen die dicht blijven waar je in principe niet onder door hoeft te lopen. Om die reden zie je ze ook vaak bij flats en kantoren. Voor de achtertuin kun je beter wat anders kiezen. De tarieven variëren tussen de €450 en €1300.

 • Voordelig zonnescherm voor elke woning.
 • Voor ramen die je niet open kunnen.
 • Bediening met motor is mogelijk.

Korte info over screens

Screens op maat laten maken in Capelle aan den IJssel is zeer geschikt als je zonlicht wilt verduisteren maar nog wel zicht wil overhouden. Zonnescreens zijn zeer effectief in het weren van de zon en kan je helemaal integreren in een kozijn. De screendoeken bestaan uit vezels van polyester of glasvezel. Je hebt zowel lichtdoorlatende als verduisterende modellen. Tijdens daglicht is er voldoende zicht vanuit de woning, maar andersom is niet mogelijk. Disclaimer: in de situatie waarbij het screendoek naar beneden is zal het raam niet te gebruiken zijn. De verwachte tarieven liggen zo tussen de €275 tot wel €1150.

 • Zowel in het kozijn als op het kozijn mogelijk.
 • Binnen een minuut uitgedraaid.
 • Voorbijgangers kunnen niet naar binnen kijken.

Kosten en pluspunten van rolluiken

Rolluiken zijn bijzonder populair. Dat is niet zo gek: ze zijn erg gemakkelijk te bedienen, simpel op te meten en te monteren, mensen kunnen niet naar binnen kijken, en hebben een isolerende werking. Daarbij houden ze inbrekers buiten de deur. Er zijn 3 mogelijkheden: een voorzetluik bevestigt men aan de buitenzijde van het raam, een opbouwrolluik is geïntegreerd in het kozijn (op de dag / in de dag montage) en inbouwrolluiken bevinden zich in een uitsparing boven de deur of raamopening. De normale prijzen bedragen tussen de €290 en €1425 voor rolluiken bestellen in Capelle aan den IJssel.

 • Ramen en kozijnen beschermd tegen extreem weer.
 • Werkt zeer verduisterend wat zorgt voor betere slaap.
 • Inbrekers buiten de deur houden.

Informatie en voordelen van markiezen

Een markies is een traditionele zonwering wat je huis een kenmerkende uitstraling biedt. In de basis is het een houten, stalen of aluminium frame dat afgespannen wordt middels een doek. Markiezen veelvuldig toegepast bij jaren 50 woningen. Ze dragen bij aan een romantische uitstraling van het pand. Als extra opties naast het standaard product heb je de keuze uit een petmodel of klapmodel om een hogere doorloopruimte te realiseren. De gemiddelde tarieven bedragen tussen de €660 – €1650.

 • Past perfect bij oudere gebouwen en huizen.
 • Het zicht van binnenuit wordt niet verstoord.
 • Houdt de zon ook van opzij tegen.

Overige modellen voor buiten

 • Verandazonwering: altijd een prettige temperatuur op de terrasoverkapping met serrezonwering.
 • Zonweringdoek: een los te spannen doek voor in de tuin, op straat of andere plekken.
 • Terrasoverkapping: creëer lokaal extra schaduw door een verplaatsbare parasol.
 • Buitenjaloezieën: het hele jaar door een aangenaam koele woning.

Een aantrekkelijke temperatuur in huis door buitenzonwering!

Bekijk de actuele prijzen van installateurs

Raamdecoratie Capelle aan den IJssel: bekijk de verschillende gordijnen voor binnen

Binnenzonwering wordt aan de binnenkant van het raam geplaatst. Door raambekleding heb je altijd precies de lichtinval die jij wil. Dit maakt de kans kleiner dat zonlicht fel de woning binnenkomt zodat je de hitte buiten kunt houden. Ook kan het prachtig bijdragen aan jouw interieur. Een leuke bijkomstigheid: je kunt ook de isolatie verbeteren met raamdecoratie. De tarieven schommelen tussen de €300 tot €950. In het boxje hieronder geven we een toelichting op de meest populaire producten.

Rolgordijnen: bekijk voordelen en info

Het rolgordijn is functioneel en kan je eenvoudig afrollen. Ze hebben gunstige prijzen, makkelijk op te hangen, gemakkelijk af te rollen en het is geschikt voor ieder kozijn. Rolgordijnen stel je samen in meerdere kleurtjes en motiefjes zodat het altijd aansluit op jouw interieur. Er zijn diverse modellen zoals verduisterende, transparante, lichtdoorlatende, dakraam, kiepkantelraam, elektrische en hippe duo rolgordijnen. De prijzen bedragen tussen de €50,00 en €185.

 • Veel keuze binnen het goedkope raamdecoratie segment.
 • Rolgordijnen kopen in Capelle aan den IJssel: zonder problemen zelf op te hangen.
 • Verkrijgbaar in allerlei stoffen en luxueuze uitvoeringen.

Vouwgordijnen: praktische info en voordelen

Vouwgordijnen bieden een sfeervolle en brocante ambiance aan je woning. Ze zijn eenvoudig te bedienen. Een vouwgordijn wordt gemaakt van stof. De stof bepaalt de mate van lichtdoorlatendheid van de gordijnen. Ook zorgen ze voor een prettige akoestiek in huis. Houd rekening met kosten van €90 oplopend tot €350.

 • Nemen weinig ruimte in beslag.
 • Voor alle lengtes (maatwerk).
 • Handig in onderhoud: gemakkelijk wassen op 30 graden.

Plissé: een veelzijdig aanbod

Plissé gordijnen is een type raamdeco waarbij het doek in een harmonica vorm wordt ingebouwd. Het bedienen gaat middels een koord en je kunt spelen met de lichtinval. Luxueuze raamdeco die goed matched met jouw interieur. Je kunt kiezen uit diverse systemen binnen de plissé gordijnen. Dupligordijnen (honeycomb) / Duettes hebben aan de achterkant een isolerende stof (honingraat uitstraling). Met Top down – bottom heb je nog meer vrijheid in lichtinval en privacy. Verwacht onkosten van €47,5 tot €175.

 • Elegant en flexibel systeem.
 • Zowel voor houten- als kunststof kozijnen.
 • Dupligordijnen op maat: opmeten en monteren voor perfect passende producten.

Jaloezieën Capelle aan den IJssel: bekijk het assortiment

Jaloezieën zijn horizontale panelen die je kunt kantelen en kunt optrekken met een koord of zelfs met afstandsbediening. Leveranciers bieden tientallen kleuren en materialen zoals aluminium, stof, PVC, hout, bamboe. Door de houten jaloezieën kies je zelf de lichtinval en privacy. Tip: je moet ze wel regelmatig afstoffen en onderhouden. Verwacht kosten van €65 tot €270.

 • Houd de warmte uitstekend tegen.
 • Jaloezieënwinkel: mooie uitstraling met bamboe producten.
 • PVC / Aluminium jaloezieën: ga voor duurzame en recyclebare modellen.

Lamellen: betaalbaar gordijn voor elk budget

Lamellen zijn verticale jaloezieën van bouwstoffen zoals bamboe, kunststof, pvc, aluminium, stof. Perfect voor grote ramen en sluiten goed aan op een smaakvol en zakelijk interieur. Verticale lamellen zijn handmatig te openen en sluiten, vragen niet om veel onderhoud en kan je ook ophangen in de badkamer. De tarieven starten bij om en nabij de €55 en bedragen voor een luxe model zo’n €205.

 • Past heel mooi bij een lang en brede raampartij.
 • Binnenzonwering voor grote raampartijen.
 • Montage kunststof kozijn: eenvoudige installatie.

Shutters: luxe raambekleding in Capelle aan den IJssel op maat

Shutters zijn strakke binnenluiken met een romantische of strakke look. Het zijn unieke systemen waarmee je echt iets bijzonders in huis haalt. Blinds zijn sfeervol, ze maken je woning meer waard en zijn erg duurzaam. Te plaatsen op diverse ramen als vaste ramen, ronde ramen, uitzetramen, valramen, schuiframen, draaikiepramen. Disclaimer: shutters vergen een behoorlijke investering. De prijsindicaties beginnen bij circa €450 en bedragen voor een luxe model zo’n €890.

 • Een van de meest luxe soorten raambekleding.
 • Geen touwtjes waar kinderen in vast kunnen blijven zitten.
 • Houten kozijnen: mooie combinatie van natuurlijke producten.

Informatie over horren en hordeuren

Maatwerk horren in Capelle aan den IJssel bieden frisse lucht in de woning en zijn erg doeltreffend tegen muggen, wespen, vliegen en andere insecten. Denk bijvoorbeeld aan: hordeur, hor met scharnier, rolhor, inzethor, voorzethor, plissé hor. Heb je ieder jaar weer last van hooikoorts of allergieën? Kies dan voor een pollenwerende hor (met speciaal gaas). Let op: een hor is niet zonwerend. Je kunt je dan beter verdiepen in een vernuftige duo-plissé hor. Deze houdt kleine dieren buitenshuis en zorgt voor een aangename temperatuur in huis. De prijsindicaties starten bij gemiddeld €75. Meer exclusieve modellen kosten zo’n €550.

 • Te monteren op: tuimelraam, valraam, schuifraam, draai-kiepraam, draairaam, vast raam.
 • Ventileren en luchten zonder dat er beestjes binnenkomen.
 • Ook erg geschikt voor mensen met hooikoorts.

Vind de perfecte raamdecoratie voor iedere ruimte in huis

Snel een aanbieding van professionele winkels

Kosten zonwering 2024

De prijzen van zonwering op maandag, 22 juli 2024 zijn altijd onderhevig aan velerlei onderdelen: het artikel, type materiaal, het inmeten (afmetingen) en de keuzes qua bediening (handmatig of automatisch). In de tabel hieronder bekijk je de huidige prijzen van het laten plaatsen van zonwering in Capelle aan den IJssel in juli 2024.

Zonwering typeAfmetingKostenindicatie
Knikarmscherm200 – 600 cm breed€840 – €2225
Uitvalschermtot 5 meter breed€380 – €1575
Screens3 – 4 meter breed€275 – €1125
Rolluik100 cm – 400 cm breed€285 – €1275
Rolgordijn200 x 60 cm€60 – €145
Lamellen100 x 250 cm€45 – €210
Jaloezieën100 x 160 cm€70 – €270
Plisségordijnen160 cm breed€120 – €300
Kostenindicatie zonnewering inclusief monteren in de Provincie Zuid-Holland.

Vergelijk merken zonwering

Plannen om zonwering te kopen? Er bestaan veel aanbieders met een uitstekend aanbod. Ieder merk heeft zijn voordelen en prijsklasse. Verkrijgbaar bij een gordijnwinkel in Capelle aan den IJssel. In de tabel hierna vind je uitleg over de meest gekozen merken. Daarmee kan jij een afgewogen keuze maken.

 • Sunmaster: functionele producten volgens de laatste lifestyle trends.
 • SunCircle: montage door ervaren en deskundige monteurs.
 • Verano: staat garantie voor maximale kwaliteit en garantie.
 • Zonnelux: familiebedrijf (1974) met de beste maatwerkproducten voor binnen.
 • Heroal: rolluiken, zonwering, roldeuren, ramen, deuren, gevels en overkappingen.
 • Stobag: eigen producten met award winning designs en functionaliteiten.
 • Renson: lichte en robuuste aluminium gevelbekleding.
 • Velux: de VELUX montageservice komt bij jou aan huis.
 • Luxaflex: kindveilige systemen op maat gemaakt en vakkundig gemonteerd.
 • Somfy: leverancier van motoren voor elektrische zonneschermen.
 • Unilux / Fractions: extra comfort in huis met design shutters en horren.
 • Veneta: tot wel 40% goedkoper dan in de winkel.
 • Bouwmarkten / Webwinkels: Hornbach, Praxis, Gamma, Karwei, Hubo en Bol.com, Wehkamp, FonQ, Kwantum, Formido.
 • Ook interessant: Bece, Husol, Toppoint, Weinor, Novoferm, Deponti en Lumenguard, Sunway, Dickson, Schlappi, Swela, Milano.

Vergelijk zonwering experts in de regio Capelle aan den IJssel

Goedkope zonwering kopen in Capelle aan den IJssel? Meer informatie over een erkend zonweringsbedrijf in jouw regio? In de onderstaande tabel tref je contactgegevens van zonwering specialisten en gordijnwinkels in jouw omgeving. Eventueel kan jij de klus uitbesteden aan deze vakmannen. Op deze site check je ook leveranciers en showrooms in Zuidplas, Gouda en Waddinxveen.

Geen zonwering bedrijven! Meld je nu eenvoudig aan
We hebben in deze regio nog geen zonwering-experts gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf toe te voegen.

Advies over zonwering per ruimte

Elke raampartij vraagt om een uniek type vitrage die afgestemd is op jouw stijl. We geven nu een toelichting op de meest praktische zonweringsmodellen per ruimte.

 • Keuken: kies een onderhoudsvriendelijk materiaal dat vochtbestendig is.
 • Badkamer: meer privacy in de douche met waterafstotende jaloezieën.
 • Woonkamer: met verduisterende gordijnen kun je genieten van meer schaduw en comfort in de living.
 • Slaapkamer: het monteren van geluidswerende rolluiken is aan te raden voor een koelere en stillere ruimte.
 • Zolderraam: verduister jouw draai kiepraam bijvoorbeeld met VELUX of FAKRO.
 • Dakkapel: kies voor een voordelige optie zoals rolgordijnen op maat en plaats het zelf.
 • Balkon: koop een balkondoek met zonnescherm om maximaal te genieten van de zomer.

Serre of Terras
In de zomerperiode zijn temperaturen van 30 graden of meer geen uitzondering meer. Men verkoopt verschillende type buiten- en serrezonwering. Wat te denken van automatisch zonneschermen / terrasoverkapping, slimme parasols of bijzondere houten buitenjaloezieën voor een veranda, overkapping of serre. Een zonnescherm voor een glazen dak kan je zowel vanaf binnen als buiten laten plaatsen. Bekijk snel meer details over:

Vragen en antwoorden rondom woning verkoelen

Wat is de beste zonwering?

Elk pand is uniek. De ideaalste zonnewering is afhankelijk van de raamgrootte, hoe je tuin gelegen is, de kozijnen (kunststof / hout) en je budget. De grootste pluspunten van binnenzonnewering zijn dat het geleverd kan worden in veel kleuren, soorten materialen en maatvoeringen. Helaas kan er wel altijd wat licht doorschijnen. Buitenzonwering is meer effectief in het tegenhouden van de zon, geeft net dat beetje extra verkoeling, maar zal wel wat meer opvallen (het zit aan de buitengevel vast).

Hoe zit het met de kosten van zonnewering in Capelle aan den IJssel?

De tarieven van zonwering zijn weer anders per woning. De standaard investeringen hebben we hierna kort toegelicht. Markiezen kosten zo’n €700. Buitenscreens €270 per raam. Bij een terras-knikarmscherm stijgen de kosten al gauw naar €1175. Een uitvalscherm is wat voordeliger (+/- €725). Een handmatig-rolluik kost €450. Jaloezieën zijn nog weer een stukje voordeliger, al vanaf €275 per raam. Luxe shutter zijn iets minder betaalbaar (plusminus €825). Gunstiger geprijsde gordijnen voor binnen zijn plissegordijnen, rolgordijnen en lamellen (reken op minimaal €140 op basis van één kozijn). De totale kosten zijn afhankelijk van; het product, de maximale breedte, de bedieningsmogelijkheden, de materiaaltypes, prints en montagetarieven.

Wat betekent inmeten en de montageservice in Capelle aan den IJssel?

Als je kijkt naar zonweringsproducten, dan heb je veel keuze. Let goed op zaken als het inmeten en monteren. Het is een optie om maatwerkproducten zelf thuis in te meten, echter kun jij soms beter kiezen voor montage en inmeetservice in Capelle aan den IJssel. Hierbij komt er een gediplomeerde monteur die elk raam / kozijn opmeet aan huis. Vervolgens kan de monteur het systeem vakkundig ophangen. Zo profiteer je van goede zonnewering, langere garantie, klantenservice en een mooi passend product.

Wat is slimme of automatische zonwering?

Grofweg onderscheiden we handmatig met slingerstang of band, handzenders / afstandbedieningen of wil je jouw rolluiken opnemen in het domotica systeem? Slimme zonwering is de toekomst. Een handmatig model met een handslinger werkt prima, maar het kan praktischer. Draadloze bediening (d.m.v. een draaiknop, handzender, afstandsbediening, mobiele app) biedt al voordeel dat je daarmee flink wat tijd kunt besparen. Bij veel wind kan jouw zonnescherm soms automatisch reageren. Als de zon gaat schijnen zal het scherm ook direct reageren. Shutters, gordijnen en jaloezieën kan je op ingestelde tijden automatisch open en dicht laten gaan. Bediening via internet geeft je nog meer grip op het klimaat in huis. De kosten van smart rolluiken en screens starten bij €475.

Geschreven door: Joost. Laatste update: 1 juli 2024
Postcodegebied: 2900, 2901, 2902, 2903, 2904, 2905, 2906, 2907, 2908, 2909

Plaats een reactie