Zonwering vergelijken
• Maatwerk voor binnen en buiten
• Verschillende soorten zonwering
• Erkende leveranciers vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Zonwering Dalerveen vergelijken

Zoek jij naar leveranciers van zonwering in Dalerveen? Zonwering heb je zowel voor binnen als buiten. De tarieven starten bij zo’n €52,50. Kwalitatieve buitenzonwering zoals o.a. een screen werkt erg goed om een aangenaam binnenklimaat te realiseren. Meestal biedt een zonnescherm een groot aantal vierkante meters aan schaduw waar je prima kunt zitten in de zomer. Binnenzonwering als o.a. gordijnen of jaloezieën is te bestellen voor gunstige prijzen en het dient tegelijkertijd als raamdecoratie. Je hebt de keuze uit bijzonder veel verschillende toepassingen. Via onze site verstrekken we een handig stappenplan waar we alle soorten systemen behandelen. In aanvulling daarop check je de geschatte kosten en een tabel met verschillende zonwering specialisten in Dalerveen en de directe omgeving.

De praktische voordelen van een zonnescherm

 • Een aangename temperatuur in huis.
 • Biedt een meerwaarde voor je woning.
 • Besparen op de stookkosten door isolerende werking.
 • Je interieur zal minder snel verkleuren.
 • Het sluit de openingen in huis goed af (inbraakpreventief).
zonwering-vergelijken-dalerveen

Zonnescherm laten plaatsen in Dalerveen

Ben jij zelf niet heel erg handig of wil je tijd besparen? Een voordelig zonnescherm installeren in Dalerveen middels een goed aangeschreven zonwering specialist is een slim idee. Je weet dan zeker dat het product juist vastgezet wordt, dat er niks stuk gaat en dat de afstandsbediening ook goed werkt. Op dit platform vind je snel vakspecialisten die actief zijn in jouw postcodegebied. In het onderstaande blok lees je precies wat je moet doen.

Een zonnescherm laten installeren door een specialist

 1. Bepaal welk systeem je gaat toepassen

  De eerste vraag is welk type systeem je nodig hebt. Een buitenzonwering wordt aan de gevel bevestigd (buitenkant). In het geval van binnenzonwering wordt dit aan de binnenzijde van het raam bevestigd. Daarnaast is het goed om na te denken over het doel van de screens of de shutters. Je kunt het gebruiken voor o.a. een ruimte afkoelen, extra isolatie, zorgen voor meer privacy, inbraakkans verminderen, een fijne plek in de schaduw maken, lichtinval regelen of je interieur een meer warme uitstraling geven.

 2. Welke maat heb je nodig?

  Selecteer de gewenste afmetingen van het systeem. Geef ook aan waar je het wilt laten aanbrengen. Kies bijvoorbeeld voor plaatsing achter het huis of op de eerste verdieping. Voeg eventueel afbeeldingen toe zodat de vakman vooraf over alle info beschikt.

 3. Kies bediening

  Er bestaan verschillende verschillende bedieningsmogelijkheden. De standaard keuze is zonwering met handmatige bediening (men gebruikt dan een opwindmechanisme of slinger). Een andere gangbare keuze is elektrische bediening. Dat werkt middels een schakelaar of knop, eventueel beschikbaar met tijdschakelaar. De duurste en innovatiefste mogelijkheid is draadloze bediening met App of afstandsbediening.

 4. Montagepartners vergelijken

  Al jouw wensen doorgegeven? Als laatste vul je jouw adres- en contactgegevens in. Per mail ontvang je dan enkele offertes van vakkundige zonweringsbedrijven uit Dalerveen en de directe omgeving. Vergelijk de offertes, en kijk goed naar kwaliteit, garantie, nazorg, klantenservice. Kies de meest aantrekkelijke aanbieding en kom in contact met deze winkel.

 5. Monteren

  Demonteer indien mogelijk de oude zonwering en zorg dat alles opgeruimd is voor de vakmannen. De professional levert het terrasscherm of de jaloezieën op de gewenste manier. Toets of alles juist is gemonteerd. Een demonstratie is gebruikelijk. Eventuele gebreken kunnen direct worden opgelost. Steeds vaker is er de mogelijkheid om een onderhoudscontract te tekenen.

Zonnewering offertes vergelijken

Inzicht in de kosten van raambekleders in Dalerveen

Buitenzonwering kopen: welk systeem past bij mij?

Buitenzonwering Dalerveen wordt met name toegepast om warmte in huis tegen te gaan. In aanvulling daarop zorgt het voor een aangename schaduwplek in je tuin of op het terras. Dat is dus genieten binnen- en buitenshuis. Meerdere artikelen zoals met name rolluiken houden inbrekers buiten de deur en hebben uitstekende isolatiewaardes. Zonwering voor buiten is er in veel verschillende vormen en afmetingen. Houd rekening met kosten tussen de €325 tot wel €2575. In de keuzegids hieronder geven we een toelichting op de meest verkochte modellen.

Offerte voor knikarmschermen / terrasschermen

Onder het knikarmscherm verstaan we een zonnescherm dat aan de buitengevel geïnstalleerd wordt. Door middel van 2 uitstraai-knikarmen zal het schermdoek naar buiten worden gedraaid. Dankzij dit systeem kan je er gewoon onderdoor lopen en zal het veel schaduw geven in de tuin. Belangrijk: het systeem is vatbaar voor extreme weersomstandigheden zoals storm. De totale investeringen bedragen tussen de €800 en €2000.

 • Wordt vaak gekozen als terraszonwering.
 • Ramen en deuren kan je gewoon blijven openen.
 • Verkrijgbaar met wind- en zonsensor.

Waar kiezen voor uitvalschermen

Een uitvalscherm is een effectieve en een voordelige manier om te voorkomen dat het zonlicht naar binnen schijnt. Je kunt rekenen op ramen die bijna helemaal afgedekt worden zodat de binnentemperatuur niet te veel oploopt. Het is ideaal bij kleine ramen waar je in principe niet onder door hoeft te lopen. Ze worden vaak gebruikt bij flatgebouwen en kantoren. Voor de achtertuin kun je beter wat anders kiezen. De verwachte tarieven liggen zo tussen de €475 tot zo’n €1225.

 • Een van de meest goedkope zonneschermen.
 • Ook geschikt voor hoge gebouwen en appartementencomplexen.
 • Ook leverbaar met elektrische bediening.

Kiezen voor screens

Screens op maat laten maken in Dalerveen biedt je design rolluiken voor als je een systeem zoekt dat weinig ruimte inneemt. Zonnescreens zijn perfect in staat om warmte en zonlicht te beperken en behouden het zicht van binnen naar buiten. De materialen van het doek zijn o.a. glasvezel of polyester. Je hebt zowel lichtdoorlatende als verduisterende modellen. In situaties met daglicht is er voldoende zicht naar buiten. Maar van buiten naar binnen is dit niet mogelijk. Disclaimer: wanneer je het screendoek uitdraait kan je het raam niet gebruiken om te luchten. De normale tarieven bedragen tussen de €300 tot wel €1200.

 • Het hele raam wordt afgedekt.
 • Te koop in diverse RAL-kleuren.
 • Je behoudt jouw privacy.

De beste rolluiken

Rolluiken zie je steeds vaker hangen. De redenen zijn duidelijk: ze hebben een hoog gebruikersgemak, ze zijn zeer warmtewerend, ze zijn geluidsisolerend en realiseren een duidelijke energiebesparing. Tevens biedt het een preventieve werken bij inbraak. Binnen dit segment heb je 3 type systemen: het voorzetrolluik bevestig je aan de buitenzijde van het raam, een opbouwrolluik plaatst men voor voor het venster (op de dag / in de dag montage) en het inbouwrolluik wordt boven het raamkozijn achter de gevelstenen gemonteerd. De verwachte kosten schommelen tussen de €270 – €1475 voor rolluiken bestellen in Dalerveen.

 • Perfecte / 100% verduistering.
 • Een volledig verduisterde kamer.
 • Je woning is aanzienlijk beter beschermd.

Advies over markiezen

Een markies is een traditionele zonwering die de zon ook van opzij tegenhoudt. Het gaat hier om een frame fout hout of aluminium waarover een doek wordt gelegd. Markiezen zie je met name bij klassieke woningen of restaurants. Ze dragen bij aan de ambiance van het huis. In aanvulling op de standaard markiezen kan je ook kiezen voor een petmodel of klapmodel. Doorloop blijft dan gewoon mogelijk. De gemiddelde tarieven komen uit tussen de €640 tot zo’n €1675.

 • Volledig maatwerk mogelijk qua breedte, kleur en materiaal.
 • Het zicht van binnenuit wordt niet verstoord.
 • Houdt de zon ook van opzij tegen.

Andere systemen voor buiten

 • Verandazonwering: altijd een prettige temperatuur op de terrasoverkapping met serrezonwering.
 • Zonweringdoek: een doek dat je kun spannen tussen huizen, bomen of palen.
 • Terrasoverkapping: een parasol met verrijdbare parasolvoet (multifunctioneel).
 • Buitenjaloezieën: een van de nieuwste trends op het gebied van zonwering.

Een lage temperatuur in je woning d.m.v. buitenzonwering!

Ontvang gratis offertes in jouw mailbox

Raamdecoratie Dalerveen: bekijk systemen voor binnen

Bij binnenzonwering worden de producten aan de binnenzijde van het raam geplaatst. D.m.v. raambekleding kan jij de lichtinval volledig zelf controleren. Hiermee voorkom je dat de zonnestralen jouw woning binnenkomen zodat je geniet van een koel huis. Soms is het een toevoeging aan jouw interieur. Een mooi neveneffect: raamdecoratie draagt vaak bij aan de totale woningisolatie. De verwachte prijzen bedragen tussen de €370 en €850. In de onderstaande keuzegids beoordelen we de meest gekochte installaties.

Rolgordijnen: bekijk voordelen en info

Het rolgordijn is functioneel en kan je eenvoudig afrollen. Het is voordelig, probleemloos te bevestigen, simpele bediening en het is geschikt voor bijna elk raam. Rolgordijnen zijn te bestellen in honderden kleurtjes en motiefjes zodat het in iedere woning past. Er zijn verschillende types zoals waterafstotende, verduisterende, elektrische, kiepkantelraam, transparante, lichtdoorlatende en de duo rolgordijnen. De tarieven schommelen tussen de €52,50 en €175.

 • Ruim aanbod binnen het segment goedkope raamdecoratie.
 • Rolgordijnen kopen in Dalerveen: zonder problemen zelf te installeren.
 • Assortiment in allerlei stoffen en luxueuze uitvoeringen.

Vouwgordijnen: alle types, materialen en prijzen

Vouwgordijnen geven een warme en unieke ambiance aan een kamer. Je kunt ze gemakkelijk in hoogte verstellen. Een vouwgordijn wordt gemaakt van stof. Bij de stofkeuze heb je zelf invloed op hoe lichtdoorlatend het gordijn is. Tevens zorgen ze voor een betere geluidsbeleving en akoestiek. Voorzie een prijs van €90 oplopend tot €425.

 • Eenvoudig in hoogte verstelbaar.
 • 100% maatwerk is mogelijk.
 • Goed te onderhouden: gemakkelijk wassen op 30 graden.

Plissé: assortiment, info en prijzen

Plissé gordijnen kunnen zichzelf opvouwen bij het openen. De bediening is erg simpel en je bepaalt zelf de lichtinval. Een stijlvolle raamdeco die bij vrijwel ieder interieur past. Er zijn veel modellen plissé gordijnen. Dupligordijnen (honeycomb) / Duettes hebben aan de voorkant en achterkant verschillende stoffen (honingraat). Met Top down – bottom heb je nog meer vrijheid in lichtinval en privacy. Je moet denken aan een kostenplaatje van €52,5 tot +/- €180.

 • Elegante vorm van raamdecoratie.
 • Ook te monteren zonder boren.
 • Dupligordijnen op maat: laat een vakman de producten inmeten.

Jaloezieën Dalerveen: bekijk het assortiment

Jaloezieën zijn horizontale platen die je in verschillende standen kunt zetten met een koord of elektrisch systeem. In het assortiment zitten tientallen systemen en materialen als bijv. bamboe, aluminium, PVC, kunststof, hout. Door te kiezen voor houten jaloezieën regel je super eenvoudig de privacy en hoeveelheid licht die naar binnen komt. Advies: ze vergen wel wat meer onderhoud dan andere type gordijnen. Houd rekening met prijzen van €67,5 tot zo’n €220.

 • Elke kamer optimaal belichten.
 • Jaloezieënwinkel: bamboe geeft nog meer sfeer in huis.
 • PVC / Aluminium jaloezieën: Onderhoudsarm en een duurzaam product.

Lamellen: trendy binnengordijnen

Lamellen zijn verticale panelen van bouwstoffen zoals stof, pvc, hout, kunststof, bamboe. Praktisch voor grote ramen en sluiten goed aan op een chique en zakelijk interieur. Verticale lamellen zijn praktisch in gebruik, vragen niet om veel onderhoud en kan je ook in een badkamer ophangen. De tarieven beginnen bij zo’n €50. Meer exclusieve modellen kosten zo’n €205.

 • Eenvoudig lichtinval en inkijk bepalen.
 • Perfect voor grote ramen.
 • Montage kunststof kozijn: goed installatiewerk verlengt de levensduur.

Shutters: luxe raambekleding in Dalerveen vakkundig gemonteerd

Shutters zijn luxe binnenluiken met een unieke look. Het zijn ambachtelijke modellen die jouw interieur echt afmaken. Blinds zijn sfeervol, je kunt ze meefinancieren in jouw hypotheek en een milieuvriendelijke keuze. Toepasbaar op vrijwel elk raam zoals ronde ramen, vaste ramen, dakramen, valramen, uitzetramen, schuiframen. Goed om te weten: shutters zijn niet goedkoop! De kosten starten vanaf €460 en bedragen voor een luxe model zo’n €930.

 • Zit vast aan de woning (meefinancieren in hypotheek).
 • Gemakkelijk open te vouwen.
 • Houten kozijnen: de houtstructuur maakt het 1 geheel.

Vind horren of hordeur voor jouw woning

Maatwerk horren in Dalerveen zorgen voor voldoende ventilatie en hebben een gunstig effect op vliegen, motten, wespen en muggen. Je kunt o.a. kiezen uit: voorzethor, plissé hor, lamellenhor, hordeur, rolhor, hor met scharnier. Heb je veel last van hooikoorts of allergieën? Overweeg dan ook een pollenwerende hor. Belangrijk: je houdt geen zonlicht tegen met een hor. Je kunt je dan beter verdiepen in een totaaloplossing, de duo-plissé hor. Deze variant beschermt tegen vliegen, muggen en insecten en zorgt ook dat de zon niet fel naar binnen schijnt. De tarieven starten bij gemiddeld €67,5. Voor grotere ramen ga je al gauw richting de €575.

 • Past op bijna elk raam: vast raam, schuifraam, draairaam, uitzetraam, draai-kiepraam, valraam.
 • Je ramen en deuren gemakkelijk openzetten om te ventileren.
 • Voor iedereen die last heeft van ongedierte.

Vind de perfecte raamdecoratie voor elk raam of deur

Direct meerdere aanbiedingen van regionale montagebedrijven

Vergelijk kosten zonwering 2024

De prijzen van zonwering op dinsdag, 25 juni 2024 hangen af van een aantal aspecten: de productcategorie, materiaalgebruik, de grootte van het systeem en de manier van bedienen. In het volgende schema bekijk je de actuele prijzen van het laten plaatsen van zonwering in Dalerveen in juni 2024.

Zonwering typeGrootteVerwachte prijzen
Knikarmscherm100 – 600 cm breed€825 – €2250
Uitvalscherm200 – 600 cm breed€390 – €1525
Screens100 cm – 300 cm breed€265 – €1175
Rolluik1 – 4 meter breed€295 – €1425
Rolgordijntot 2 meter breed€70 – €160
Lamellen250 x 250 cm€65 – €200
Jaloezieën100 x 180 cm€75 – €220
Plisségordijnen100 x 130 cm€100 – €340
Gemiddelde onkosten zonnewering inclusief monteren in de Provincie Drenthe.

Vergelijk merken zonwering

Sta je op het punt van zonwering kopen? Er bestaan flink wat merken die goede producten en service leveren. Elke aanbieder heeft wel een onderscheidend aspect en adviesprijs. Vaak te koop via de gordijnwinkel in Dalerveen. In de tabel hieronder tonen wij uitleg over de meest gekozen merken. Op die manier hopen we jou te helpen bij het maken van een keuze.

 • Sunmaster: functionele systemen die er ook mooi uit zien.
 • SunCircle: zeven jaar garantie op de Excellent en 5 jaar op basic producten.
 • Verano: altijd 100% passende maatwerk producten voor jouw woning.
 • Zonnelux: 100% op maat gemaakt van de beste materialen.
 • Heroal: hoogwaardige producten vervaardigd in Duitse productielocaties.
 • Stobag: mooie producten voor veranda’s, overkappingen en glazen daken.
 • Renson: hoogwaardige architecturale gevelbekleding.
 • Velux: een van de bekendste producenten van dakramen en raamdeco.
 • Luxaflex: uitgebreide collectie met raamdeco en binnenzonwering.
 • Somfy: de handigste App voor het bedienen van jouw elektrische zonnescherm.
 • Unilux / Fractions: extra comfort in huis met design shutters en horren.
 • Veneta: altijd 100% maatwerk, gratis advies en goedkoper dan de winkel.
 • Bouwmarkten / Webwinkels: IKEA, Hornbach, Hubo, Karwei, Praxis & Kwantum, FonQ, Bol.com, Formido, Wehkamp.
 • Bekijk ook: Bece, Weinor, Novoferm, Husol, Roma, Toppoint en Milano, Lumenguard, Swela, Copaco, Dickson, Sunway.

Zonwering experts in regio van Coevorden

Goedkope zonwering kopen in Dalerveen? Wil jij contact leggen met een gespecialiseerd zonweringsbedrijf in jouw omgeving? In de tabel hierna bespreken we namen en adressen van raambekleders en gordijnwinkels in de regio. Eventueel kunnen deze specialisten jou voorzien van tips en advies. Op deze zonwering-website vergelijk je ook installatiepartners en verkopers in Dalen, Stieltjeskanaal en Dalerpeel.

Geen zonwering bedrijven! Meld je nu eenvoudig aan
We hebben in deze regio nog geen zonwering-experts gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf toe te voegen.

Bekijk type zonwering per ruimte

Elk raam behoeft een vitrage die perfect past bij de woonbehoefte en woonstijl. We beschrijven nu de meest populaire zonweringssystemen voor iedere ruimte in de woning.

 • Keuken: let goed op vochtbestendigheid en hoe makkelijk het te reinigen is.
 • Badkamer: plisségordijn in de douche kan je makkelijk schoonmaken en eenvoudig bedienen.
 • Woonkamer: je kunt je woning in de zomer goed koelen met verduisterende gordijnen of rolluiken.
 • Slaapkamer: door rolluiken (geluidswerend) te installeren maak jij de ruimte koel, stil en aangenaam.
 • Zolderraam: praktische screens, luiken en shutters voor jouw draai-kiepramen op zolder.
 • Dakkapel: kies bijvoorbeeld voor rolgordijnen op maat (eenvoudig zelf aanbrengen).
 • Balkon: ook met hoge temperaturen lekker koel zitten onder je balkondoek of zonnescherm.

Terras & Serre
Tijdens hete dagen zijn temperaturen van 30 graden of meer geen uitzondering meer. Er bestaan verschillende soorten buiten- en serrezonwering. Je kunt bijvoorbeeld investeren in automatisch zonneschermen / terrasoverkapping, slimme parasols of luxueuze houten buitenjaloezieën voor je overkapping of serre. Buitenzonwering voor een glazen dak kan je zowel vanaf binnen als buiten laten installeren. Bekijk snel meer details over: Buitenjaloezieën.

FAQ: zo kan jij je woning eenvoudig verkoelen

Wat is de beste zonwering om te installeren?

Iedere woning is anders. De beste zonnewering die past bij jouw wensen realiseer je door te kijken naar: het type raam, hoe jouw tuin is ingericht, de gevels / kozijnen en hoeveel je maximaal wilt investeren. De grootste pluspunten van binnenzonnewering zijn dat het geleverd kan worden in oneindig veel kleuren, dessins en prijscategorieën. Het laat vaak wel wat zonlicht door. Buitenzonwering houdt het zonlicht echt buiten de deur, geeft net dat beetje extra verkoeling, maar is wel meer zichtbaar (je monteert het aan de gevel of kozijn).

Wat zijn de huidige kosten van zonnewering in Dalerveen?

De prijzen van zonwering zijn weer anders per woning. De normale investeringen hebben we hierna voor je opgesomd. Voor markiezen moet je rekenen op minimaal €675. Screens €225 op basis van één kozijn. Wanneer je de voorkeur geeft aan een terras-knikarmscherm betaal je ongeveer €1050. Een uitvalscherm is wat voordeliger (+/- €825). Een normaal rolluik kost €490. Voor binnenzonwering zoals jaloezieën betaal je €260 op basis van 1 raam. Luxe shutter zijn iets minder betaalbaar (zo’n €795). Alternatieve producten voor binnen zijn rolgordijnen, plissé gordijnen en lamellen (te bestellen vanaf €100 per kozijn). De totale tarieven worden berekend a.d.h.v. het type / model, het formaat, de bedieningsopties, materiaaltypes, kleuren en prints en montagekosten.

Wat betekent inmeten en de montageservice in Dalerveen?

Als je je oriënteert op zonweringsproducten, dan is het assortiment enorm. Zoek vooraf alles goed uit omtrent correct inmeten en de montage. Het is een optie om maatwerkproducten zelf thuis in te meten, maar ook gebruik maken van montage & inmeetservice in Dalerveen. Dan komt er een capabele installateur die de gevels en raamkozijnen opmeet aan huis. Als alle spullen binnen zijn kan de monteur de producten op de juiste manier vastzetten. Dankzij deze dienstverlening geniet je altijd van correct werkende zonnewering, langere garantie, klantenservice en een uitgebreide demonstratie.

Wat is slimme of automatische zonwering?

Ga jij voor de handmatige bediening, handzender of een online domotica systeem met mobiele app? Slimme zonwering gaan we de komende jaren veel zien. Een handmatig model met slinger is op zich ok, alleen het kan gebruiksvriendelijker. Draadloze bediening (met een tijdschakelaar, afstandsbediening, mobiele app, draaiknop) is ideaal omdat je op afstand de installatie kan bedienen. Bij harde wind kunnen de rolluiken of screens automatisch aangestuurd worden. In het geval van een felle zon laat je een rolluik of screen automatisch zakken. Jaloezieën, gordijnen en shutters kan je zelfs tijdens je vakantie automatisch open en dicht laten gaan. Een toepassing met online functies geeft je nog meer grip op het klimaat in huis. De kosten van smart rolluiken en screens bedragen zo’n €475.

Geschreven door: Joost. Laatste update: 1 juni 2024
Postcodegebied: 7755

Plaats een reactie