Zonwering vergelijken
• Maatwerk voor binnen en buiten
• Verschillende soorten zonwering
• Erkende leveranciers vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Zonwering Dalen vergelijken

Een aangename temperatuur in huis met zonwering in Dalen? Zonwering kan je voor binnen en buiten de woning kopen. Het is er al vanaf €60,00. Buitenzonwering zoals bijvoorbeeld een uitvalscherm is het meest doeltreffend om zonnewarmte buiten te houden. Ook win je met een zonnescherm schaduwrijke plekken om lekker te eten. Binnenzonwering als bijv. gordijnen of luxaflex is meestal een stuk goedkoper en kan je helemaal aanpassen op jouw stijl. Winkels verkopen tegenwoordig bijzonder veel afzonderlijke producten. Op dit platform doorzoek je een uitgebreide uitleg dat zorgt dat je goed voorbereid een offerte kan aanvragen. Tevens verstrekken we de geschatte kosten en adressen van erkende zonwering specialisten in Dalen en de omliggende regio.

De praktische voordelen van een zonnescherm

 • Op warme dagen beschutting zoeken in je woning.
 • Een verzorgd uitstraling van de woning (mooie afwerking).
 • Je kunt besparen op de energierekening door het isolerende effect.
 • Het creëert extra privacy in huis.
 • Het sluit de openingen in huis goed af (inbraakpreventief).
zonwering-vergelijken-dalen

Zonnescherm laten plaatsen in Dalen

Ben jij zelf niet heel erg handig en is het belangrijk dat het deskundig wordt opgehangen? Een voordelig zonnescherm installeren in Dalen via een bekende zonwering specialist kan jouw dan veel voordeel opleveren. Je weet dan zeker dat alles degelijk gemonteerd wordt, dat je recht blijft houden op garantie en de installateur laat precies zien hoe het werkt. Op deze website vind je snel bedrijven die ook in jouw wijk werkzaam zijn. Hierna lees je tips hoe je dit kunt aanpakken.

Een zonnescherm laten ophangen door een professional

 1. Een soort kiezen

  De eerste vraag is wat voor soort installatie je nodig hebt. Een buitenzonwering wordt aan de gevel bevestigd (buitenkant). Maar je hebt ook binnenzonwering dat binnenshuis wordt geplaatst. Daarnaast is het goed om na te denken over het doel van het zonnescherm, markiezen of de rolgordijnen. Belangrijke elementen zijn: een ruimte afkoelen, energie besparingen realiseren, inkijk verminderen, inbrekers tegenhouden, een schaduwplekje creëren, lichtinval regelen of een aanvulling aanbrengen op jouw interieur.

 2. Wat zijn de afmetingen?

  Selecteer de gewenste afmetingen van het systeem. Geef ook door waar het geplaatst moet worden. Zoals aan de zijkant van het huis of in de badkamer. Maak foto’s voor een compleet en actueel beeld.

 3. Hoe wil je het bedienen?

  Geef aan hoe je het systeem wilt bedienen. De meest basic-keuze is zonwering met handmatige bediening (met slingerstang of band). Je kunt ook gaan voor elektrische bediening. Je kunt het dan bedienen met een knop/schakelaar in huis, soms ook uitgevoerd met tijdschakelaar. De hoogst geprijsde en handigste manier is draadloze bediening met App, afstandsbediening of handzender.

 4. Vergelijk leveranciers

  Alles ingevuld? Deel dan je adresgegevens en telefoonnummer. Je krijgt 3 of 4 gratis offertes van geschikte zonweringsbedrijven uit Dalen en regio. Vergelijk alle prijzen en duik in de prijs, referenties, merk producten en nazorg. Selecteer de beste aanbieding en contacteer het bedrijf.

 5. Monteren

  Verwijder de oude zonwering en leg de nieuwe producten klaar voor de vakmannen. De professional hangt het zonneschermen of de houten jaloezieën zoals besproken. Toets of het volgens de handleiding is gemonteerd. Een demonstratie is gebruikelijk. Wanneer er iets mis is, dan kom je er direct achter. Tevens kan je kiezen voor een onderhoudscontract.

Zonwering offerte in jouw mailbox

Bekijk mooie deal bij raambekleders in Dalen

Buitenzonwering kopen en laten plaatsen

Buitenzonwering Dalen is het meest geschikt om een aangenaam binnenklimaat te realiseren. Daarnaast werkt het ook ideaal om een ruime schaduwplek te maken op buitenplekken. Je profiteert dus zowel binnen als buiten. Sommige opties zoals het welbekende rolluik hebben een inbraakwerende werking en hebben een warmte- en geluidsisolerende werking. Zonwering voor buiten is tegenwoordig op de markt in tientallen verschillende prints en zowel met handmatige als automatische bediening. De kosten liggen zeer uiteen. Tussen de €450 t/m €2850. In de keuzegids hieronder behandelen we de beste systemen.

Een aangenaam klimaat met terrasschermen en knikarmschermen

Een knikarmscherm houdt in een zonnescherm dat je buiten aan je huis vast monteert. Met behulp van de handige knikarmen kan het schermdoek met een lichte helling horizontaal uitgedraaid worden. Dankzij dit systeem is er een vrije doorloop en creëer je een heerlijke schaduwplek in de tuin. Let op: het schermdoek kan verkleuren bij langdurig gebruik. De normale prijzen liggen tussen de €925 – €2000.

 • Voor iedere woning een geschikte terraszonwering.
 • Een nette en strakke cassette aan de muur.
 • Eenvoudig te bedienen (ook elektrisch leverbaar).

Prijzen en voordelen van uitvalschermen

Het uitvalscherm is een klassiek zonnescherm en een voordelige manier om de zon in jouw woning te weren. Je krijgt hierdoor veel schaduw in huis zodat je in huis niet tegen de zon in hoeft te kijken. Het is ideaal bij grote raampartijen en waar geen doorloop onder het scherm nodig is. Ze worden vaak gebruikt bij flatgebouwen en kantoren. Het is dus minder geschikt voor een achtertuin. De verwachte kosten liggen tussen de €325 en €1275.

 • Een zeer budgetvriendelijk zonnescherm.
 • Voor ramen die je niet open kunnen.
 • Is bestand tegen hoge temperaturen.

Praktische screens

Screens op maat laten maken in Dalen is ideaal als je zonlicht wilt verduisteren maar nog wel zicht wil overhouden. Zonnescreens zijn goed in het filteren van zonlicht en zijn bestand tegen extreem weer. De keuze qua doek-materiaal is glasvezel of polyester met een PVC-coating. Er zijn diverse merken met elk een andere lichtdoorlatendheid. In situaties met daglicht heb je altijd zicht naar buiten, andersom is dat niet het geval. Belangrijk: in de situatie waarbij het screendoek naar beneden is kan je het raam niet gebruiken om te luchten. De kosten komen uit tussen de €325 tot €1075.

 • Te bestellen in iedere afmeting.
 • Doeltreffende manier om zon te weren.
 • Mogelijkheid om te integreren in het kozijn.

Een aangenaam klimaat met rolluiken

Rolluiken zijn ontzettend populair in Nederland. Er zijn duidelijke pluspunten: ze zijn zeer gebruiksvriendelijk, ze weren de zon ontzettend goed, ze houden geluiden van straat uitstekend buiten en draagt ook in de winter bij aan minder stookkosten. Evenzeer schrikken ze inbrekers af. Je hebt 3 modellen: voorzetrolluiken worden aan de buitengevel voor het raam gezet, het opbouwrolluik wordt in het kozijn geplaatst (op de dag / in de dag montage) en het inbouwrolluik (wordt achter de stenen geplaatst). De verwachte tarieven schommelen tussen de €270 t/m €1500 voor rolluiken bestellen in Dalen.

 • Ramen en kozijnen beschermd tegen extreem weer.
 • Een volledig verduisterde kamer.
 • Altijd met goede garantie.

Adviezen over markiezen

Een markies is een stijlvol systeem wat je huis een kenmerkende uitstraling biedt. Dit is een constructie van hout of aluminium dat afgespannen wordt middels een doek. Markiezen wordt vaak gekozen door eigenaren van exclusieve woningen. Het levert een bijdrage aan de sfeer van woonhuizen. Als extra opties naast het standaard product kan je ook gaan voor een petmodel of klapmodel die je bij terrassen en etalages vaak ziet. De prijzen liggen tussen de €610 tot zo’n €1800.

 • Volledig maatwerk mogelijk qua breedte, kleur en materiaal.
 • Je kunt nog prima naar buiten kijken.
 • Er blijft loopruimte over onder de constructie.

Andere modellen en systemen

 • Verandazonwering: reguleer eenvoudig de temperatuur op de veranda met serrezonwering.
 • Zonweringdoek: losse doek die je door middel van touwen over kunt ophalen.
 • Terrasoverkapping: grote verrijdbare parasols van enkele meters breed.
 • Buitenjaloezieën: een van de nieuwste trends op het gebied van zonwering.

Een aangename temperatuur in de woonkamer met buitenzonwering!

Bekijk de actuele prijzen van installateurs

Raamdecoratie Dalen: bekijk systemen voor binnen

Wanneer je kiest voor systemen aan de binnenkant van een raam spreken we over binnenzonwering. Door raambekleding is de lichtinval goed te sturen. Dit verkleint de kans dat de zonnestralen jouw woning binnenkomen waardoor de temperatuur in huis aangenaam blijft. Ook zorgt het voor meer sfeer in huis. Een leuke bijkomstigheid: raamdecoratie zorgt voor een stukje extra isolatie. De onkosten variëren tussen de €340 – €875. In deze koopgids lees je informatie over de meest interessante modellen.

Rolgordijnen: bekijk het assortiment

Het rolgordijn kan je heel gemakkelijk op- en afrollen. Ze zijn voordelig, gemakkelijk te installeren, simpel te gebruiken en het past op praktisch ieder kozijn. Rolgordijnen zijn te bestellen in talloze soorten materialen en kleuren wat ervoor zorgt dat het past in jouw interieur. Er zijn diverse modellen zoals elektrische, kiepkantelraam, waterafstotende, lichtdoorlatende, transparante, dakraam en het duo rolgordijn. De verwachte prijzen liggen zo tussen de €65,00 tot €160.

 • Handige optie voor tijdelijke of goedkope raamdecoratie.
 • Rolgordijnen kopen in Dalen: voor iedereen zelf te bevestigen.
 • Aanbod in diverse stoffen en bijzondere uitvoeringen.

Vouwgordijnen: bekijk het assortiment

Vouwgordijnen zijn zeer populair, ze geven een luxueuze en rustieke ambiance aan een kamer. Ze zijn eenvoudig te bedienen. Elke vouwgordijn wordt op maat gemaakt. Je kunt zelf keuzes maken omtrent het lichtdoorlatende karakter van het gordijn. Daarnaast zorgen ze voor een betere geluidsbeleving en akoestiek. Verwacht een kostenplaatje van €115 oplopend tot €375.

 • Nemen weinig plek in beslag.
 • Gemakkelijk te installeren dankzij maatwerk.
 • Probleemloos te onderhouden: wassen met het wolwasprogramma (30 graden).

Plissé: wat zijn de pluspunten?

Plissé gordijnen zijn gordijnen waarbij de stof opvouwt als een accordeon. Het bedienen gaat middels een koord en het past op bijna ieder raam. Het is een fraaie vorm van raamdeco die een toffe twist geeft aan jouw interieur. In de winkel vind je diverse producten binnen de plissé gordijnen. Dupligordijnen (honeycomb) / Duettes hebben aan de voorkant en achterkant verschillende stoffen (honingraat). Met Top down – bottom kan je zelf de lichtinval bepalen. Je moet denken aan een prijs van €55 tot €185.

 • Zelf lichtinval en inkijk in je huis bepalen.
 • Extra isolerende werking.
 • Dupligordijnen op maat: geschikte maten voor elk type kozijn.

Jaloezieën Dalen: assortiment, info en prijzen

Jaloezieën zijn horizontale stroken die je in verschillende standen kunt zetten met een koord of zelfs met afstandsbediening. Je kunt een selectie maken uit oneindig veel systemen en materialen zoals PVC, aluminium, kunststof, stof, bamboe. Door te kiezen voor houten jaloezieën regel je super eenvoudig de lichtinval en privacy. Let op: het zijn echte stofvangers die je regelmatig moet schoonmaken. Voorzie een tarief van €77,5 tot €220.

 • Elke kamer optimaal belichten.
 • Jaloezieënwinkel: lichtgewicht bamboe biedt een ruimte een bijzondere sfeer.
 • PVC / Aluminium jaloezieën: werkt met natuurproducten en milieuvriendelijke onderdelen.

Lamellen: trendy binnengordijnen

Lamellen zijn verticale panelen van producten zoals bamboe, kunststof, aluminium, pvc, stof. Perfect voor grote ramen en sluiten goed aan op een chique en minimalistisch interieur. Verticale lamellen zijn praktisch in gebruik, eenvoudig te reinigen en werken ook heel goed in natte ruimtes. De onkosten starten bij om en nabij de €50. Voor dure modellen kun je rekenen op €175.

 • Geven een lang en elegant beeld van de ruimte.
 • Zeer praktische binnenzonwering voor lange ramen.
 • Montage kunststof kozijn: bij goed onderhoud heb je lange garantie.

Shutters: luxe raambekleding in Dalen professioneel geïnstalleerd

Shutters zijn populaire binnenluiken met een heel stoere look. Het zijn unieke producten die jouw interieur helemaal compleet maken. Blinds zijn exclusief, je kunt ze zelfs financieren met je hypotheek en zijn ook nog eens hartstikke duurzaam. Past op bijna elk raam zoals uitzetramen, ronde ramen, schuiframen, dakramen, draaikiepramen, vaste ramen. Advies: shutters zijn relatief kostbaar. De kostprijzen starten bij gemiddeld €420 en lopen op tot €890.

 • Een echte blikvanger in huis.
 • Vochtbestendig dus ook voor de badkamer geschikt.
 • Houten kozijnen: hout op hout staat erg mooi.

Horren en hordeur op maat

Maatwerk horren in Dalen zorgen voor frisse lucht in huis en zijn goed in het tegenhouden van ongedierte en andere insecten. Vergelijk verschillende producten zoals: lamellenhor, inzethor, hordeur, voorzethor, rolhor, hor met scharnier. Heb je ieder jaar weer last van hooikoorts of allergieën? Bekijk dan alles over de pollenwerende hor. Adviespunt: horren werken niet als zonnewering. Tip: vraag eens om een intelligente duo-plissé hor. Dit systeem houdt kleine dieren buiten de deur maar heeft ook een zonwerend doek. De prijzen beginnen bij circa €72,5. Voor een grote raampartij betaal je zo’n €625.

 • Te monteren op: vast raam, draairaam, uitzetraam, valraam, draai-kiepraam, schuifraam.
 • Het hele jaar door zorgeloos je woning ventileren.
 • Houden insecten en ongedierte buiten de deur.

De mooiste raamdecoratie voor elke smaak

Gratis een aanbieding per e-mail

Vergelijk kosten zonwering 2024

De prijzen van zonwering op dinsdag, 25 juni 2024 worden samengesteld a.d.h.v. meerdere opties: het model, het gewenste materiaal, de afmeting en de bedieningsmogelijkheden (elektrisch). In de tabel hieronder delen we de actuele kosten van het laten plaatsen van zonwering in Dalen in juni 2024.

Model zonweringAfmetingGemiddelde prijzen
Knikarmschermtot 7 meter breed€825 – €2125
Uitvalscherm200 – 600 cm breed€350 – €1500
Screens200 cm – 400 cm breed€245 – €1100
Rolluik2 – 4 meter breed€320 – €1275
RolgordijnTot 250 cm breed€50 – €140
Lamellen100 x 250 cm€55 – €210
Jaloezieën100 x 130 cm€60 – €280
Plisségordijnen190 cm breed€125 – €350
Gemiddelde onkosten zonnewering incl. montage in de Provincie Drenthe.

Populaire merken zonwering

Sta je op het punt van zonwering kopen? Er zijn veel merken en fabrikanten om uit te kiezen. Elke montagepartner heeft zijn unieke toepassingen en prijsklasse. Verkrijgbaar bij een gordijnwinkel in Dalen. In het volgende schema tref je een aanvulling op de meest bekende merken. Daardoor kan jij een afgewogen keuze maken.

 • Sunmaster: degelijk merk met een uitgebreid montagenetwerk.
 • SunCircle: montage door ervaren en deskundige monteurs.
 • Verano: een van de grootste fabrikanten in de Benelux.
 • Zonnelux: voor grote als kleine ramen mooie op maat gemaakte raambekleding.
 • Heroal: vervaardigd uit hoogwaardige aluminium grondstoffen.
 • Stobag: veel keuze in doeken qua kleuren, materialen en UV-bescherming.
 • Renson: unieke totaalconcepten voor gevelbekleding projecten groot en klein.
 • Velux: de VELUX montageservice komt bij jou aan huis.
 • Luxaflex: werken met materialen zoals Stof, Hout, Aluminium en PVC.
 • Somfy: ideale elektrische zonneschermen die je kunt koppelen aan een app.
 • Unilux / Fractions: op maat gemaakte shutters en horren.
 • Veneta: tot wel 40% goedkoper dan in de winkel.
 • Bouwmarkten / Webwinkels: Hubo, Praxis, Hornbach, IKEA, Karwei en Kwantum, Formido, FonQ, Bol.com, Leen Bakker.
 • Bekijk ook: Roma, Bece, Toppoint, Weinor, Novoferm, Deponti en Lumenguard, Swela, Milano, Copaco, Schlappi, Sunway.

Bekijk zonwering experts in de buurt van Coevorden

Goedkope zonwering kopen in Dalen? Of zoek je een bekend zonweringsbedrijf in de omgeving? Hierna tref je contactgegevens van zonnescherm installateurs en en gordijnwinkels in de regio. Eventueel kun je contact leggen voor een adviesgesprek. Op dit portaal check je ook monteurs en verkopers in Stegeren, Dalerpeel en Witharen.

Geen zonwering bedrijven! Meld je nu eenvoudig aan
We hebben in deze regio nog geen zonwering-experts gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf toe te voegen.

Bekijk soorten zonwering per ruimte

Elke raampartij vraagt weer om een ander type vitrage die perfect past bij de woonbehoefte en woonstijl. We informeren je graag verder over de meest gekozen zonwering voor binnen en buiten voor de meest gangbare ruimtes.

 • Keuken: kies voor praktische jaloezieën of voor sfeervolle vouwgordijnen.
 • Badkamer: met waterafstotende plissés heb je meer privacy in de douche.
 • Woonkamer: je kunt je woning in de zomer goed koelen met verduisterende gordijnen of rolluiken.
 • Slaapkamer: kies voor goed verduisterende en geluidswerende gordijnen voor rustige nacht.
 • Zolderraam: kies bijvoorbeeld voor betaalbare rolgordijnen voor jouw draai-kiepraam.
 • Dakkapel: je kunt de rolgordijnen op maat eenvoudig zelf monteren.
 • Balkon: neem een voordelig balkondoek en maak jouw eigen zonnescherm.

Producten voor serre & terras
Tijdens de warme zomerdagen kunnen de dagelijkse temperaturen zeer hoog worden. Het huidige assortiment bestaat uit diverse producten buiten- en serrezonwering. Tegenwoordig heb je o.a. automatisch zonneschermen & terrasoverkapping, goedkope parasols of unieke houten buitenjaloezieën voor een serre, overdekt terras of overkapping. Systemen voor een glazen dak kan je vanaf de binnenkant of buitenkant laten monteren. Wellicht vind je dit ook interessant: Zonnescherm.

Veelgestelde vragen omtrent het koelen van je huis

Wat is de beste zonwering?

Iedere woning is anders. De meest ideale zonnewering in jouw individuele situatie realiseer je door te kijken naar: de hoogte van je ramen, de ligging van je huis, de buitenmuren (kozijnen) en jouw maximale budget. Waarom wij binnenzonnewering aanraden? Omdat het te bestellen is in verschillende kleuren, motiefjes en maatvoeringen. Het zijn niet de meest effectieve producten. Buitenzonwering werkt nog een stuk effectiever, geeft net dat beetje extra verkoeling, maar zit wel altijd in het zicht (je ziet het altijd zitten op de gevel of het kozijn).

Wat zijn de huidige kosten van zonnewering in Dalen?

De kosten van zonwering lopen flink uiteen. De verwachte tarieven hebben we voor je uitgezocht. Markiezen kosten zo’n €750. Buitenscreens €210 per raam / kozijn. In het geval van een terrasscherm stijgen de kosten al gauw naar €1175. Bij een uitvalscherm ben je goedkoper uit (+/- €850). Een normaal rolluik kost €450. Voor hippe jaloezieën ga je richting de €280 op basis van 1 raam. Luxe shutter zijn iets minder betaalbaar (plusminus €840). Alternatieve opties zijn plissegordijnen, rolgordijnen en lamellen (verkrijgbaar vanaf €140 per raam). De totale tarieven zijn afhankelijk van; de gewenste producten, de noodzakelijke afmetingen, de bedieningsopties, het materiaal, kleur en installatiekosten.

Waar zou ik kiezen voor inmeten met montageservice in Dalen?

Als je je oriënteert op zonweringsproducten, dan kan het soms lastig zijn om iets te kiezen. Zoek vooraf alles goed uit omtrent de afmetingen en montage-eisen. Je kunt zelf de maten opmeten voor maatwerkproducten, maar ook gebruik maken van montage met inmeetservice in Dalen. Dan komt er een ervaren montagepartner die ieder kozijn goed inspecteert en opmeet. Vervolgens kan de professional het zonnescherm vakkundig vastzetten. Door te kiezen voor dit stukje service ben je zeker van goede zonnewering, langere garantieperiodes en deskundige hulp bij vragen.

Waarom kiezen voor slimme raamdecoratie?

In de basis kennen we de normale handbediening, draadloze bediening of wil je jouw rolluiken opnemen in het domotica systeem? Slimme zonwering is een wens van veel huishoudens. Een handmatige installatie met stang of band is acceptabel, maar het kan makkelijker. Draadloze bediening (via een afstandsbediening, draaiknop, mobiele app, handzender) is steeds meer in opkomst omdat je daarmee flink wat tijd kunt besparen. Als het flink gaat waaien kan je ervoor zorgen dat het zonnescherm automatisch zal inklappen. Als de zon gaat schijnen zal het scherm ook direct reageren. Shutters, jaloezieën en gordijnen kan je zelfs tijdens je vakantie automatisch open en dicht laten gaan. Een systeem dat je online kunt beheren biedt nieuwe mogelijkheden. De verwachte kosten van smart rolluiken of screens zitten op zo’n €475.

Geschreven door: Hans. Laatste update: 1 juni 2024
Postcodegebied: 7750, 7751

Plaats een reactie