Zonwering vergelijken
• Maatwerk voor binnen en buiten
• Verschillende soorten zonwering
• Erkende leveranciers vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Zonwering Nieuwlande vergelijken

Een koele woning en een fijne schaduwrijke plek met zonwering in Nieuwlande? Zonwering heb je voor buiten en binnen en regel je al vanaf €77,50. Professionele buitenzonwering als een markies is het meest doeltreffend om de zon buitenshuis te houden. Soms realiseert een zonnescherm een groot aantal vierkante meters aan schaduw waar je prima kunt zitten in de zomer. Binnenzonwering zoals o.a. gordijnen of luxaflex is in de basis wat betaalbaarder en kan je helemaal aanpassen op jouw stijl. Tegenwoordig heb je ontzettend veel diverse producten. Via zonweringaanbiedingen.nl kan je aan de slag met een praktische handleiding waar we alle mogelijkheden bespreken. Daarbij vind je de geschatte kosten en contactgegevens van verschillende zonwering specialisten in Nieuwlande en de directe omgeving.

5 belangrijkste voordelen zonnescherm

 • Tijdens warme zomerdagen toch koel in huis.
 • In de zomer heb je ook buiten altijd beschutting.
 • Een lagere energierekening door meer controle over warmte.
 • Het voorkomt inkijk.
 • Beveilig je huis met rolluiken / screens (inbraakwerend).
zonwering-vergelijken-nieuwlande

Zonnescherm laten plaatsen in Nieuwlande

Wil jij het laten monteren door een vakman of wil je snel genieten van je nieuwe aankoop? Een voordelig zonnescherm installeren in Nieuwlande door een professionele zonwering specialist is dan absoluut het overwegen waard. Je mag er dan vanuit gaan dat alles fatsoenlijk vastgezet wordt, dat je garantie geldig blijft en dat de bediening perfect werkt. Op dit platform vind je heel eenvoudig specialisten in de gemeente. In de volgende alinea bieden we jouw concrete handvatten om dit te realiseren.

Een zonnescherm laten installeren door een vakman

 1. Zoek een geschikt model / systeem

  Kies allereerst welk soort systeem geschikt is voor jouw woning. Kies je voor buitenzonwering, dan wordt dit gemonteerd aan de buitenmuur. Aan de andere kant heb je binnenzonwering dat juist voor in huis is. Daarnaast is het goed om na te denken over het doel van het uitvalscherm of de rolgordijnen. Belangrijke elementen zijn: het huis koeler maken, de energiekosten verlagen, inkijk en geluidsoverlast beperken, inbraak beperkend, een schaduwplekje creëren, de lichtinval bepalen of extra sfeer in de woning brengen.

 2. Afmetingen

  Kies de afmetingen van het gekozen product. Verduidelijk ook waar het geïnstalleerd moet worden. Onder andere aan de zijkant van het huis of boven bij de slaapvertrekken. Voeg een plattegrond toe zodat het bedrijf een nog beter beeld krijgt.

 3. Bedieningsmogelijkheden

  Een belangrijk aspect is de bediening. De simpelste keuze is zonwering met handmatige bediening (met een slinger of opwindmechanisme). Je kunt ook gaan voor elektrische bediening. Dat werkt middels een knop aan de muur, optioneel met tijdschakelaar. De duurste en gebruiksvriendelijkste mogelijkheid is draadloze bediening middels een afstandsbediening of mobiele app.

 4. Leveranciers vergelijken

  De details van het project ingevuld? Vul dan jouw postcode, huisnummer en contactgegevens in. Je zal dan diverse offertes ontvangen van betrouwbare zonweringsbedrijven uit Nieuwlande en nabijgelegen plaatsen. Vergelijk de aanbiedingen op keurmerken, garantie, levertijd. Kies de beste totaal-aanbieding en neem contact op met de betreffende partij.

 5. Installatie van het systeem

  Ruim de oude zonwering netjes op en zorg voor een opgeruimde werkplek voor de experts. Het installatiebedrijf installeert het zonneschermen of gordijnen zoals besproken. Controleer of het netjes is aangebracht. Inspecteer de werking en onderdelen goed. In dat geval kan de monteur eventuele gebreken nog herstellen. Eventueel kan je kiezen voor een onderhoudscontract.

Online offerte aanvragen voor zonwering

Bekijk mooie deal bij raambekleders in Nieuwlande

Buitenzonwering kopen: welk systeem past bij mij?

Buitenzonwering Nieuwlande wordt gebruikt om de zonnestralen die naar binnen schijnen te weren. Daarnaast geeft het je een prettige schaduwplek op jouw terras. Je kunt er dus zowel binnen als buiten van genieten. Meerdere systemen zoals bijvoorbeeld rolluiken werken inbraakwerend en kunnen de isolatie van een huis verbeteren. Zonwering voor buiten is tegenwoordig op de markt in veel dessins en zowel met handmatige als automatische bediening. De kosten variëren tussen de €425 t/m €2575. In onderstaande alinea vind je info, kosten en voordelen van de meest praktische producten.

Korte info over terrasschermen / knikarmschermen

Een knikarmscherm is een zonnescherm dat direct aan de buitengevel wordt gemonteerd. Door middel van de vaste knikarmen kan het schermdoek worden weggedrukt. Daardoor behoud je de vrije doorloop en geniet je van een fijne schaduwplek om te zitten. Advies: het scherm kan kapot waaien bij wind. De verwachte prijzen liggen zo tussen de €850 tot zo’n €2000.

 • Zeer geschikt als terraszonwering.
 • Je kan er gewoon onderdoor lopen en onder zitten.
 • Handmatige of elektrische bediening.

Het kopen van uitvalschermen

Het uitvalscherm is een klassiek zonnescherm en een relatief betaalbare manier om een raam in de schaduw te brengen. Het zorgt voor lekker veel schaduw in huis zodat je in huis niet tegen de zon in hoeft te kijken. Een goede keuze bij ramen die dicht blijven of naar binnen toe opengaan waar je niet vaak onder door hoeft te lopen. Met name bij flats zie je dit systeem vaak en kantoren. Voor de achtertuin kun je beter wat anders kiezen. De gemiddelde tarieven schommelen tussen de €400 tot wel €1200.

 • Een van de meest goedkope zonneschermen.
 • Voor ramen die je niet open kunnen.
 • Zeer windbestendig.

Ontdek het gemak van screens

Screens op maat laten maken in Nieuwlande is een goed alternatief als je een strakke gevel wilt overhouden. Zonnescreens zijn zeer effectief in het weren van de zon en zijn redelijk ongevoelig voor wind. Het doek bestaat veelal uit glasvezel of polyester met een PVC-coating. Tijdens het bestellen moet je doorgeven hoe verduisterend ze moeten zijn. Bij daglicht kan je vanuit de kamer wel naar buiten kijken. Maar van buiten naar binnen is dit niet mogelijk. Disclaimer: in het geval je het screendoek hebt uitgedraaid kan het raam niet open en houd je het dicht. De prijsindicaties bedragen tussen de €400 tot €1100.

 • De montage kan in de dag en op de dag.
 • Doeken in o.a. de kleuren grijs, zwart, antraciet, metallic etc.
 • Je bepaalt zelf de lichtdoorlatendheid.

Genieten van rolluiken

Rolluiken zijn bijzonder populair. Er zijn duidelijke pluspunten: ze hebben een hoog gebruikersgemak, simpel op te meten en te monteren, ze zijn geluiddempend en realiseren een duidelijke energiebesparing. Bovendien biedt het een preventieve werken bij inbraak. Binnen dit segment heb je 3 mogelijkheden: het voorzetrolluik bevestig je aan de buitenzijde van het raam, een opbouwrolluik plaatst men voor voor het venster (op de dag / in de dag montage) en het inbouwrolluik wordt helemaal weggewerkt in de gevel. De kosten liggen tussen de €310 t/m €1275 voor rolluiken bestellen in Nieuwlande.

 • Zeer zonwerend en verduisterend.
 • Zorgt voor een betere isolatie.
 • Schrikt inbrekers af.

Alles wat je moet weten over markiezen

Een markies is een markante vorm van zonwering wat je huis een kenmerkende uitstraling biedt. In de basis is het een compact frame van o.a. staal wat afgedekt wordt door middel van een doek. We zien markiezen vaak bij exclusieve woningen. Ze dragen bij aan een nostalgische uitstraling van huizen. Naast de basismodellen is er ook een klapmodel en petmodel. Doorloop blijft dan gewoon mogelijk. De tarieven liggen tussen de €640 t/m €1700.

 • Volledig te customizen (kleur, thema’s en afmetingen).
 • Zon wordt tegengehouden, je kunt nog prima naar buiten kijken.
 • Relatief weinig windgevoelig.

Overige modellen voor buiten

 • Verandazonwering: een aangenaam koele terrasoverkapping met serrezonwering.
 • Zonweringdoek: uitstekende bescherming tegen UV-straling.
 • Terrasoverkapping: grote parasols die je kunt verrijden met wieltjes.
 • Buitenjaloezieën: een van de nieuwste trends op het gebied van zonwering.

Het hele jaar door een fijne temperatuur in de woonkamer door buitenzonwering!

Check de huidige marktprijzen

Raamdecoratie Nieuwlande: alle systemen voor binnen

Via binnenzonwering kan je aan de binnenkant van het huis het zonlicht beperken. D.m.v. raambekleding kan jij de lichtinval volledig zelf controleren. Dit maakt de kans kleiner dat er warm zonlicht in huis komt zodat je geniet van een koel huis. Vaak kan het prachtig bijdragen aan jouw interieur. Goed om te weten: de raamdecoratie zorgt ook voor een isolerende laag. De prijzen variëren tussen de €310 – €925. In het onderstaande stuk leggen we alles uit over de meest populaire systemen.

Rolgordijnen: assortiment, info en prijzen

Het rolgordijn is functioneel en kan je eenvoudig afrollen. Ze zijn financieel aantrekkelijk, simpel te bevestigen, simpele bediening en het past op praktisch ieder kozijn. Rolgordijnen stel je samen in honderden prints en kleuren. zodat je interieur / style goed uit de verf komt. Ze bieden allerlei soorten zoals kiepkantelraam, transparante, waterafstotende, verduisterende, lichtdoorlatende, dakraam en unieke duo rolgordijnen. De onkosten komen uit tussen de €45,00 tot €185.

 • Zeer aantrekkelijke en goedkope raamdecoratie.
 • Rolgordijnen kopen in Nieuwlande: zonder problemen zelf te installeren.
 • Aanbod in mooie stoffen en luxueuze uitvoeringen.

Vouwgordijnen: bestellen in verschillende materialen

Vouwgordijnen zorgen voor een speelse en unieke ambiance aan je woning. Je kunt gemakkelijk de hoogte instellen. Elke vouwgordijn wordt op maat gemaakt. Je kunt zelf keuzes maken omtrent de mate van lichtdoorlatendheid van de gordijnen. Daarnaast kunnen ze een bijdrage leveren aan de akoestiek in huis. Voorzie een kostenplaatje van €90 oplopend tot €300.

 • Nemen weinig ruimte in beslag.
 • Maatwerk is voor elk raam mogelijk.
 • Weinig onderhoud: wassen met het wolwasprogramma (30 graden).

Plissé: specificaties en kosten

Plissé gordijnen kan je aan de bovenkant en onderkant open laten. De bediening is erg simpel en de zonwerendheid is optimaal. Een stijlvolle raamdeco die een toffe twist geeft aan jouw interieur. Ze verkopen allerlei variaties binnen de plissé gordijnen. Dupligordijnen (honeycomb) / Duettes hebben meerdere stoflagen (honingraat). Met Top down – bottom heb je nog meer vrijheid in lichtinval en privacy. Wees voorbereid op prijsindicaties van €65 tot +/- €155.

 • Een speels en vrolijk systeem.
 • Eenvoudig monteren met wandsteun of plafondclip.
 • Dupligordijnen op maat: voor elk raam een geschikte maat.

Jaloezieën Nieuwlande: wat zijn de voordelen?

Jaloezieën zijn horizontale stookjes die je kunt kantelen en kunt optrekken met een koord of stang. Je kunt kiezen uit oneindig veel vormen en materialen als bijv. kunststof, stof, bamboe, PVC, hout. Door de houten jaloezieën regel je met één beweging sfeer, licht en privacy. Suggestie: je moet ze wel regelmatig afstoffen en onderhouden. Wees voorbereid op een tarief van €67,5 tot wel €280.

 • Elke kamer optimaal belichten.
 • Jaloezieënwinkel: mooie uitstraling met bamboe producten.
 • PVC / Aluminium jaloezieën: duurzame oplossing voor raamdeco.

Lamellen: functioneel en gebruiksvriendelijk

Lamellen zijn verticale platen die je in verschillende materialen hebt zoals stof, aluminium, kunststof, bamboe, pvc. Praktisch voor imposante / grote ramen en sluiten goed aan op een chique en eenvoudig interieur. Verticale lamellen zijn praktisch in gebruik, eenvoudig te reinigen en zijn ook geschikt voor vochtige ruimtes. De prijzen starten bij om en nabij de €65. Voor luxe versie moet je rekening houden met €205.

 • Snel open en dicht draaien met het handkoord.
 • Deze binnenzonwering wordt veel toegepast in grotere panden.
 • Montage kunststof kozijn: 100% maatwerk en eenvoudig zelf plaatsen.

Shutters: luxe raambekleding in Nieuwlande voor een unieke uitstraling

Shutters zijn houten binnenluiken met een luxe uitstraling. Het zijn unieke producten die direct sfeer toevoegen aan jouw woning. Blinds zijn sfeervol, je kunt ze zelfs financieren met je hypotheek en zijn ook nog eens hartstikke duurzaam. Toepasbaar op vrijwel elk raam zoals valramen, schuiframen, draaikiepramen, ronde ramen, dakramen, vaste ramen. Opmerking: shutters zijn relatief kostbaar. De kostprijzen beginnen bij zo’n €480 en lopen op tot €860.

 • Meefinancieren bij het afsluiten van hypotheek.
 • Je kunt het snel reinigen met een vochtige doek.
 • Houten kozijnen: de houtstructuren komen mooi overeen.

Informatie over horren en hordeuren

Maatwerk horren in Nieuwlande zorgen voor voldoende ventilatie en hebben een gunstig effect op muggen, vliegen en ander ongedierte. Er zijn talloze opties: voorzethor, hordeur, rolhor, lamellenhor, hor met scharnier, plissé hor. Last van allergieën of hooikoorts? Bekijk dan alles over de pollenwerende hor. Belangrijk: je houdt geen zonlicht tegen met een hor. Wil je dat de hor de zon wel weert? Kies dan voor een totaal duo-plissé hor. Dit alternatief houdt insecten buitenshuis en voorkomt ook dat het erg snel warm wordt in huis. De kosten beginnen bij €72,5. Voor een grote raampartij betaal je zo’n €700.

 • Breed inzetbaar: draairaam, tuimelraam, draai-kiepraam, vast raam, schuifraam, valraam.
 • Je woning ventileren op een gebruiksvriendelijke manier.
 • Ook ideaal voor hooikoortspatiënten.

De perfecte raamdecoratie voor elke kamer

Snel een aanbieding van professionele winkels

Overzicht met kosten zonwering 2024

De prijzen van zonwering op dinsdag, 25 juni 2024 zijn afhankelijk van meerdere opties: het type systeem, het gewenste materiaal, de grootte van het systeem en handmatige of elektrische bediening. In het overzicht hierna tref je de huidige prijzen van het laten plaatsen van zonwering in Nieuwlande in juni 2024.

Zonwering systeemFormaatGemiddelde prijzen
Knikarmscherm1 – 6 meter breed€860 – €2250
Uitvalscherm1 – 4 meter breed€375 – €1325
Screens1 – 3 meter breed€270 – €1100
Rolluik300 – 450 cm breed€290 – €1250
Rolgordijntot 3 meter breed€80 – €175
Lamellen200 x 200 cm€65 – €225
Jaloezieën100 x 180 cm€60 – €250
Plisségordijnen100 breed€105 – €380
Gemiddelde tarieven zonnewering met monteren in de Provincie Drenthe.

Populaire merken zonwering

Bezig met zonwering kopen? Er bestaan veel aanbieders met een groot assortiment. Elke fabrikant heeft zo zijn kenmerken en prijscategorieën. Vaak gewoon te koop bij de lokale gordijnwinkel in Nieuwlande. In de onderstaande tabel vind je een toelichting op de beste verkochte merken. Op basis daarvan kan jij nog beter een keuze maken.

 • Sunmaster: toonaangevende fabrikant van zonschermen, screens en rolluiken.
 • SunCircle: zeven jaar garantie op de Excellent en 5 jaar op basic producten.
 • Verano: een begrip in de zonweringbranche.
 • Zonnelux: advies op maat, inmeten en montage.
 • Heroal: rolluiken, zonwering, roldeuren, ramen, deuren, gevels en overkappingen.
 • Stobag: terrasschermen die tegen een stootje kunnen.
 • Renson: moderne gevelbekleding systemen die gemakkelijk te plaatsen zijn.
 • Velux: bekend door zijn hoogwaardige dakramen en dakkapellen.
 • Luxaflex: groot assortiment in alle categorieën binnen- en buitenzonwering.
 • Somfy: leverancier van motoren voor elektrische zonneschermen.
 • Unilux / Fractions: extra comfort in huis met design shutters en horren.
 • Veneta: bespaar tot wel 40% door directe levering vanaf fabriek.
 • Bouwmarkten / Webwinkels: Hornbach, Karwei, Gamma, Hubo, IKEA & Bol.com, Wehkamp, Leen Bakker, Formido, Kwantum.
 • Overweeg ook: Deponti, Roma, Weinor, Bece, Novoferm, Toppoint & Sunway, Copaco, Lumenguard, Milano, Schlappi, Swela.

Gegevens van regionale zonwering experts rondom Coevorden

Goedkope zonwering kopen in Nieuwlande? Wil jij contact leggen met een bekend zonweringsbedrijf in de omgeving? Hieronder vergelijk je gegevens en adressen van buitenzonwering experts en gordijnwinkels in de regio. Eventueel kunnen ze je advies geven. Via deze vergelijker kom je ook in contact met installateurs en winkels in Linde, Fluitenberg en Kerkenveld.

Geen zonwering bedrijven! Meld je nu eenvoudig aan
We hebben in deze regio nog geen zonwering-experts gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf toe te voegen.

Toelichtingen op zonwering per ruimte

Iedere ruimte vraagt om passende vitrage die rijmt met de uitstraling van de kamer. We delen nu de meest gekochte binnen- en buitenzonweringsproducten voor verschillende soorten ruimtes.

 • Keuken: kies voor praktische jaloezieën of voor sfeervolle vouwgordijnen.
 • Badkamer: maak jouw douche echt privé met waterbestendige plissés en shutters.
 • Woonkamer: dankzij verduisterende gordijnen koelt het minder af in te winder en houd je de warmte buiten in de zomer.
 • Slaapkamer: geluidswerende of geluiddempende gordijnen zorgen voor een aangename nachtrust.
 • Zolderraam: handig duettes, horren en plissés voor de draai-kiepramen op zolder.
 • Dakkapel: kies een geschikt rolgordijnen op maat, plaats je bestelling en monteer ze zelf.
 • Balkon: een betaalbaar zonnescherm maken met jouw eigen balkondoek.

Opties voor terras & serre
In de de zomermaanden zijn temperaturen van 30 graden of meer geen uitzondering meer. Men verkoopt verschillende type buiten- en serrezonwering. Wat dacht je van automatisch zonneschermen & terrasoverkapping, betaalbare parasols of moderne buitenjaloezieën voor een veranda, overkapping of serre. Zonwering voor een glazen dak kan je zowel vanaf binnen als buiten laten toepassen. Bekijk snel meer details over: Binnenzonwering.

FAQ: zo kan jij je woning eenvoudig verkoelen

Wat is de beste zonwering om te installeren?

Elke woning heeft eigen karakteristieken. De juiste zonnewering heeft te maken met: de hoogte van je ramen, hoe je tuin gelegen is, de kozijnen (kunststof / hout) en natuurlijk jouw maximale budget. Binnenzonnewering heeft als voordelen dat je het kunt kopen in veel kleuren, vormen en prijzen. Er komt echter wel altijd wat licht binnen. Buitenzonwering is meer effectief in het tegenhouden van de zon, brengt significante verkoeling, maar valt wel meer op (vanaf de buitenkant).

Wat zijn de huidige kosten van zonnewering in Nieuwlande?

De prijzen van zonwering zijn weer anders per woning. De normale prijsindicaties bieden we hierna aan. Denk bij markiezen aan +/- €600. Screens €290 op basis van één kozijn. Bij een knikarmscherm moet je rekening houden met minimaal €1075. Je kunt iets besparen met een uitvalscherm (+/- €650). Een gemiddeld rolluik kost €480. Bij jaloezieën voor binnen ben je wat goedkoper uit met €255 per raam. Luxe shutter zijn iets minder betaalbaar (zo’n €835). Overige producten voor binnen zijn lamellen, rolgordijnen en plissegordijnen (te bestellen vanaf €145 per kozijn). De totale prijzen hangen af van: het type / model, de grootte van het systeem, handmatige of elektrische bediening, het materiaal, motiefjes en montagetarieven.

Kan ik ook gebruik maken van de inmeetservice en montageservice in Nieuwlande?

Zoek je zonweringsproducten? Dan heb jij genoeg te kiezen. Houdt wel altijd rekening met correct inmeten en de montage. Het is mogelijk om maatwerkproducten zelfstandig op te meten, maar er is soms ook een optie voor de montage met inmeetservice in Nieuwlande. Als je hiervoor kiest dan plan je een afspraak met een capabele installateur die elk raam / kozijn inspecteert, gewoon op locatie. Als alle dingen zijn besteld komt de professional de producten op de goede manier vastzetten. Dankzij de montageservice geniet je van ideale zonnewering, garantie en service en soms een onderhoudsbeurt.

Waarom kiezen voor slimme raamdecoratie?

In de basis heb je de normale handbediening, handzender of een volledig geïntegreerd domotica systeem? Slimme zonwering zal de nieuwe standaard worden. Een handmatig model met slinger werkt prima, niettemin kan het handzamer. Draadloze bediening (middels een handzender, draaiknop, mobiele app, afstandsbediening) wordt steeds vaker gekozen omdat je van een afstand jouw schermen kunt beheren. Bij slecht weer kan je het zonnescherm automatisch laten indraaien. Als de zon doorbreekt zal het scherm direct sluiten om jouw woning te beschermen. Jaloezieën, shutters en gordijnen kunnen ook automatisch open en dicht gaan op bepaalde tijden. Een systeem dat je online kunt beheren maakt jouw woning zuiniger en slimmer. De verwachte prijzen van smart rolluiken & schermen bedragen zo’n €400.

Geschreven door: Hans. Laatste update: 1 juni 2024
Postcodegebied: 7929

Plaats een reactie