Zonwering vergelijken
• Maatwerk voor binnen en buiten
• Verschillende soorten zonwering
• Erkende leveranciers vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Zonwering Linde vergelijken

Zoek jij naar leveranciers van zonwering in Linde? Zonwering kan je aan de binnenkant en aan de buitenkant aanbrengen en is er al vanaf €57,50. Kwalitatieve buitenzonwering zoals o.a. een rolluik is het meest geschikt om een aangenaam binnenklimaat te realiseren. Daarnaast realiseert een zonnescherm een schaduwrijke plek om lekker te eten. Binnenzonwering zoals bijv. gordijnen of plissés is doorgaans wat voordeliger en brengt extra sfeer in de woning. Gordijnwinkels hebben tientallen diverse producten. Op deze pagina kan je aan de slag met een gratis keuzegids dat zorgt dat je goed voorbereid een offerte kan aanvragen. Eveneens bekijk je gemiddelde tarieven en adresgegevens van verschillende zonwering specialisten in Linde en omstreken.

Belangrijke voordelen van een zonnescherm

 • Altijd een lekkere temperatuur in de woning.
 • Het kan bijdragen aan de uitstraling van de woning.
 • Je bespaart op de energierekening.
 • Bescherm je interieur tegen UV-straling.
 • Beveilig je huis met rolluiken / screens (inbraakwerend).
zonwering-vergelijken-linde

Zonnescherm laten plaatsen in Linde

Ben je zelf niet handig of wil je tijd besparen? Een voordelig zonnescherm installeren in Linde via een lokale zonwering specialist kan jouw dan veel voordeel opleveren. Je bent er dan zeker van dat het systeem juist opgehangen wordt, dat er niks kapot gaat en je krijgt een uitgebreide demonstratie. Via deze vergelijker vind je snel en zonder gedoe specialisten die actief zijn in jouw postcodegebied. Hieronder leggen we precies uit hoe dit werkt.

Een zonnescherm laten monteren door een vakman

 1. Welk type heb ik nodig?

  Om te beginnen kies je welk soort zonwering geschikt is voor jouw woning. Buitenzonwering komt aan de buitenkant van het gebouw te zitten. Ga je voor binnenzonwering, dan wordt dat aan de binnenkant van het kozijn geplaatst. Daarnaast is het goed om na te denken over het doel van de screens of de rolgordijnen. Denk bijvoorbeeld na over de volgende zaken: het huis koeler maken, extra isolatie, wat extra privacy realiseren, inbrekers tegenhouden, een schaduwplekje creëren, lichtinval tegengaan of een toevoeging voor het interieur.

 2. Hoe breed en lang is je raam?

  Selecteer de gewenste afmetingen van het product. Beschrijf ook waar je het wilt laten aanbrengen. Zoals plaatsing achter het huis of in de badkamer. Upload foto’s of bouwtekeningen zodat de installateur precies weet hoe alles eruit ziet.

 3. Selecteer bediening

  Er zijn verschillende soorten bediening. De eenvoudigste bediening is zonwering met handmatige bediening (hierbij gebruik je een slinger / opwindmechanisme). Wil je iets meer comfort, dan kies je de elektrische bediening. Vaak gaat dit met een draaiknop, optioneel met tijdschakelaar. De meest luxe en gebruiksvriendelijkste keuze is draadloze bediening met App, afstandsbediening of handzender.

 4. Leveranciers vergelijken

  Heb je alle vragen beantwoord? Deel dan je adresgegevens en telefoonnummer. Je krijgt 3 of 4 gratis offertes van erkende zonweringsbedrijven uit Linde en nabijgelegen plaatsen. Vergelijk de offertes, en kijk goed naar keurmerken, garantie, levertijd. Ga voor de beste aanbieding en teken de opdrachtbevestiging.

 5. Installatie

  Probeer de oude zonwering te demonteren en zorg dat er genoeg ruimte is voor de vakmannen. De monteur levert het terrasscherm of de jaloezieën zoals overeengekomen. Toets of het netjes is gemonteerd. Een demonstratie is gebruikelijk. Wanneer er iets mis is, dan kom je er direct achter. In veel gevallen bieden ze ook een onderhoudscontract aan.

Online offerte aanvragen voor zonwering

Inzicht in de kosten van raambekleders in Linde

Buitenzonwering kopen en laten installeren

Buitenzonwering Linde is het meest effectief om meer schaduw rondom je huis te realiseren. Daarnaast zorgt het voor een aangename schaduwplek op jouw terras. Het verhoogt het comfort binnen en buiten. Enkele toepassingen zoals het welbekende rolluik zijn zelfs inbraakproof en hebben uitstekende isolatiewaardes. Zonwering voor buiten is er vandaag de dag in diverse dessins en formaten. Houd rekening met kosten tussen de €350 tot wel €2550. In onderstaande alinea geven we een toelichting op de beste modellen.

Laten monteren van terrasschermen & knikarmschermen

Een knikarmscherm houdt in een zonnescherm dat aan de buitengevel van het huis vast zit. D.m.v. 2 knikarmen zal het schermdoek naar buiten worden gedraaid. Zo blijft jouw terras optimaal begaanbaar en biedt het geheel veel schaduw bij de ramen. Noemenswaardig: het schermdoek kan vies worden door regen. De onkosten schommelen tussen de €850 tot €2025.

 • Voor iedere woning een geschikte terraszonwering.
 • Ramen en deuren kan je gewoon blijven openen.
 • Handmatige of elektrische bediening.

Het gemak van uitvalschermen

Het uitvalscherm is een doeltreffende en een betaalbare manier om de zon in jouw woning te weren. Je krijgt hierdoor voldoende schaduw zodat het lekker koel blijft binnen. Een goede keuze bij ramen zonder openslaande delen of plekken waar geen doorloop nodig is. Met name bij flats zie je dit systeem vaak en kantoren. In de achtertuin heb je er mogelijk zelfs last van. De kosten variëren tussen de €325 – €1225.

 • Zeer goedkoop zonnescherm.
 • Ook geschikt voor hoge gebouwen en appartementencomplexen.
 • Minder gevoelig voor wind en regen.

De beste screens

Screens op maat laten maken in Linde is een uitstekende keuze als je wilt dat het niet te veel opvalt. Zonnescreens zijn zeer effectief in het weren van de zon en behouden het zicht van binnen naar buiten. Het doek van de screens bestaat uit glasvezel of polyester. Er zijn diverse merken met elk een andere lichtdoorlatendheid. Met daglicht kan je van binnenuit goed naar buiten kijken, maar niet andersom. Let op: in de situatie waarbij het screendoek naar beneden is zal het raam niet te gebruiken zijn. De verwachte tarieven schommelen tussen de €400 tot €1175.

 • Maatwerk mogelijk: alle breedtes.
 • Te koop in diverse RAL-kleuren.
 • Mogelijkheid om te integreren in het kozijn.

Het gemak van rolluiken

Veel Nederlanders laten rolluiken plaatsen. De voordelen zijn eindeloos: ze zijn eenvoudig in gebruik, je geniet van een aangenaam klimaat in huis, ze zijn geluidsisolerend en ze verduisteren de slaapkamer. Daarbij schrikken ze inbrekers af. Binnen dit segment heb je 3 toepassingen: een voorzetluik bevestigt men aan de buitenzijde van het raam, het opbouwrolluik wordt in het kozijn geplaatst (op de dag / in de dag montage) en het inbouwrolluik wordt boven het raamkozijn achter de gevelstenen gemonteerd. De verwachte kosten schommelen tussen de €250 tot €1225 voor rolluiken bestellen in Linde.

 • Op te rollen in enkele seconden.
 • Werkt isolerend en geluiddempend.
 • Meer privacy en inbraakwerend.

Offerte voor markiezen

Een markies is een markante vorm van zonwering en een echte blikvanger (bijzondere uitstraling). Het gaat hier om een compact frame van o.a. staal wat afgedekt wordt door middel van een doek. De markiezen zie je veel bij rijksmonumenten. Ze beïnvloeden de sfeer van het huis. Naast de basismodellen kan je ook kiezen voor een petmodel of klapmodel zodat de doorloop niet in gedrang komt. De prijzen komen uit tussen de €670 tot wel €1700.

 • Bijzondere kleuren en motieven beschikbaar.
 • Men kan nog goed naar binnen en buiten kijken.
 • Relatief weinig windgevoelig.

Andere modellen en systemen

 • Verandazonwering: reguleer eenvoudig de temperatuur op de veranda met serrezonwering.
 • Zonweringdoek: een los te spannen doek voor in de tuin, op straat of andere plekken.
 • Terrasoverkapping: grote parasols die je kunt verrijden met wieltjes.
 • Buitenjaloezieën: een van de nieuwste trends op het gebied van zonwering.

Een fijne temperatuur binnen en buiten met buitenzonwering!

Doorzoek het aanbod van populaire merken

Raamdecoratie Linde: alle soorten voor binnen op een rij

Binnenzonwering wordt altijd aan de binnenzijde van het raam gemonteerd. Aan de hand van raambekleding heb je altijd precies de lichtinval die jij wil. Dit maakt de kans kleiner dat er veel licht in de woning komt zodat je geniet van een koel huis. Ook brengt het extra sfeer in huis. En het leuke is: raamdecoratie draagt vaak bij aan de totale woningisolatie. De tarieven schommelen tussen de €360 en €800. In deze koopgids bespreken we de meest interessante types.

Rolgordijnen: wat zijn de pluspunten?

Een rolgordijn kan je eenvoudig oprollen en afrollen. Een zeer betaalbaar systeem, snel en simpel zelf te plaatsen, simpele bediening en de kwaliteit is tegenwoordig erg hoog. Rolgordijnen zijn te koop in diverse kleurtjes en motiefjes wat ervoor zorgt dat het past in jouw interieur. Ze verkopen diverse varianten zoals verduisterende, kiepkantelraam, waterafstotende, elektrische, transparante, lichtdoorlatende en speciale duo rolgordijnen. De prijzen komen uit tussen de €50,00 tot €185.

 • Zeer aantrekkelijke en goedkope raamdecoratie.
 • Rolgordijnen kopen in Linde: heel simpel zelf te bevestigen.
 • Verkrijgbaar in verschillende stoffen en luxueuze uitvoeringen.

Vouwgordijnen: wat zijn de voordelen?

Vouwgordijnen helpen mee voor een speelse en unieke uitstraling aan een kamer. Je kunt gemakkelijk de hoogte instellen. Een vouwgordijn is vaak maatwerk. Bij de stofkeuze heb je zelf invloed op het lichtdoorlatende karakter van het gordijn. Verder zorgen ze voor een betere geluidsbeleving en akoestiek. Verwacht prijzen van €115 tot +/- €325.

 • Zowel open en dicht nemen ze weinig ruimte in.
 • Voor alle breedte (maatwerk).
 • Moeiteloos te onderhouden: je kunt ze uitwassen.

Plissé: waarom is dit interessant?

Plissé gordijnen kan je zowel aan de boven- als onderkant omhoog en omlaag doen. Je bedient ze eenvoudig met een trekkoord en ze houden de zon goed tegen. Het is een fraaie vorm van raamdeco die goed matched met jouw interieur. Er zijn velerlei varianten plissé gordijnen. Dupligordijnen (honeycomb) / Duettes hebben aan de achterkant een isolerende stof (honingraat uitstraling). Met Top down – bottom bepaal je zelf jouw mate van privacy. Denk aan onkosten van €47,5 tot €155.

 • Een subtiel product voor ieder raam.
 • Eenvoudig monteren met wandsteun of plafondclip.
 • Dupligordijnen op maat: voor elk raam een geschikte maat.

Jaloezieën Linde: wat zijn de pluspunten?

Jaloezieën zijn horizontale platen die je in verschillende standen kunt zetten met een koord of elektrisch systeem. Je kunt kiezen uit diverse systemen en materialen zoals onder andere bamboe, stof, hout, kunststof, PVC. Door de houten jaloezieën regel je met één beweging de kijklijnen, lichtinval en schaduw. Niet vergeten: je moet veel schoonmaken (stof dwarrelt neer op de strips). Raambekleders werken met prijsindicaties van €65 tot €270.

 • Zonder moeite open te zetten (of te sluiten).
 • Jaloezieënwinkel: kies voor Bamboe voor een natuurlijke look
 • PVC / Aluminium jaloezieën: sfeervolle en stoere uitstraling.

Lamellen: binnengordijn voor ieder budget

Lamellen zijn verticale platen die je hebt van aluminium, kunststof, pvc, stof, bamboe. Geschikt voor kolossale / grote ramen en zijn erg geschikt voor een elegant en standaard interieur. Verticale lamellen zijn moeiteloos met de hand te bedienen, vragen niet om veel onderhoud en kan je ook ophangen in de badkamer. De kostprijzen starten bij gemiddeld €50. Voor een grote raampartij betaal je zo’n €190.

 • De koordbediening zorgt voor snel openen en sluiten.
 • Zeer praktische binnenzonwering voor lange ramen.
 • Montage kunststof kozijn: online samenstellen, gemakkelijk zelf plaatsen.

Shutters: luxe raambekleding in Linde vakkundig gemonteerd

Shutters zijn prachtige binnenluiken met een exclusieve uitstraling. Het zijn bijzondere waardevolle modellen die je in maar weinig woningen zal tegenkomen. Blinds zijn uniek, ze zijn overal toepasbaar en een milieuvriendelijke keuze. Te monteren op diverse ramen zoals ronde ramen, schuiframen, draaikiepramen, uitzetramen, valramen, dakramen. Let op: shutters zijn wel relatief duur. De prijsverwachtingen beginnen bij zo’n €430. Voor een grote raampartij betaal je zo’n €890.

 • Meefinancieren bij het afsluiten van hypotheek.
 • Geen touwtjes waar kinderen in vast kunnen blijven zitten.
 • Houten kozijnen: altijd maatwerk zodat het naadloos aansluit.

Horren en hordeuren bestellen

Maatwerk horren in Linde zorgen voor een hygiënische leefomgeving en zijn goed in het tegenhouden van ongedierte en andere insecten. Er zijn diverse modellen: plissé hor, rolhor, hor met scharnier, inzethor, voorzethor, lamellenhor. Last van allergieën of hooikoorts? Informeer dan naar de pollenwerende hor. Advies: horren werken niet als zonnewering. Er bestaat ook een speciale duo-plissé hor. Dit model houdt kleine dieren buiten de deur en houdt ook nog eens de zon buiten. De prijsverwachtingen starten vanaf €67,5. Voor luxe versie moet je rekening houden met €525.

 • Voor bijna ieder raamtype: valraam, vast raam, schuifraam, draai-kiepraam, tuimelraam, uitzetraam.
 • Fijne manier om woning te ventileren.
 • Kan ook pollen weren.

De leukste raamdecoratie voor elke woning

Vrijblijvend 3 aanbiedingen van professionele winkels

Kosten zonwering 2022

De prijzen van zonwering op dinsdag, 27 september 2022 zijn altijd onderhevig aan allerlei opties: het type model, materiaalgebruik, de afmeting en de bedieningsmogelijkheden (elektrisch). In de tabel hieronder vergelijk je de actuele tarieven van het laten plaatsen van zonwering in Linde in september 2022.

Zonwering typeFormaatVerwachte tarieven
Knikarmscherm200 – 600 cm breed€830 – €2125
Uitvalscherm100 – 400 cm breed€355 – €1500
Screens2 – 4 meter breed€245 – €1000
Rolluik2 – 4 meter breed€325 – €1450
Rolgordijn100 x 150 cm€60 – €140
Lamellen200 x 250 cm€75 – €190
Jaloezieën150 x 250 cm€60 – €280
Plisségordijnen100 x 180 cm€100 – €350
Verwachte tarieven zonnewering incl. montage in de Provincie Drenthe.

Alle merken zonwering op een rij

Bezig met zonwering kopen? Er bestaan flink wat merken met allemaal een uniek aanbod. Elke winkel heeft zo zijn kenmerken en prijsklasse. Verkrijgbaar bij een gordijnwinkel in Linde. In de tabel hierna vergelijk je informatie over de meest gekozen merken. Zo kan jij nog beter een keuze maken.

 • Sunmaster: aandacht voor lifestyle en design.
 • SunCircle: zonwering op maat, gemaakt in Nederland.
 • Verano: geproduceerd in Nederland, volgens alle richtlijnen.
 • Zonnelux: hebben voor alle raamtypes geschikte maatwerk oplossingen aan te bieden.
 • Heroal: hoogwaardige aluminium systemen.
 • Stobag: bieden o.a. het prijswinnende cassettescherm CAMABOX BX4000.
 • Renson: unieke totaalconcepten voor gevelbekleding projecten groot en klein.
 • Velux: expert in dakkapellen, dakramen, zonwering en rolgordijnen.
 • Luxaflex: een begrip als het gaat om raambekleding.
 • Somfy: koppel je elektrische zonneschermen, screens, luiken en raamdeco aan een smart-home app.
 • Unilux / Fractions: de meest verkochte hor van NL.
 • Veneta: snel en kosteloos thuisadvies door een specialist (incl. inmeten).
 • Bouwmarkten / Webwinkels: Gamma, Praxis, Hornbach, IKEA, Karwei & FonQ, Formido, Wehkamp, Kwantum, Leen Bakker.
 • Check ook: Novoferm, Husol, Weinor, Bece, Roma, Deponti & Sunway, Swela, Milano, Dickson, Lumenguard, Schlappi.

Adresgegevens van lokale zonwering experts nabij De Wolden

Goedkope zonwering kopen in Linde? Of ben je op zoek naar een gespecialiseerd zonweringsbedrijf in jouw regio? Hieronder bespreken we bedrijven en adresgegevens van raambekleders en gordijnwinkels in de buurt. Wellicht kunnen zij jou verder helpen bij jouw klus. Op deze zonwering-website vergelijk je ook fabrikanten en winkels in Elim, Kerkenveld en Geesbrug.

InstallatiebedrijfStraatnaamPostcodePlaats
Haar GebrBurg Tonckensstraat 517921 KBZuidwolde
Wemmenhove Zonwering – GeveltechniekDorpsstraat 747933 PDPesse
Van Dalen WonenHoofdweg 247934 PEStuifzand
Zwiers WonenHoofdstraat 587921 ANZuidwolde
Weerts Aluminium AdviesMarten Kuilerweg 17916 RJElim
Overzicht met zonwering leveranciers in De Wolden (september 2022).

Toelichtingen op zonwering per ruimte

Elke gevel behoeft een vitrage die matcht met de woonbehoefte en woonstijl. We verstrekken hieronder wat details over de meest verkochte zonweringsproducten voor de meest gangbare ruimtes.

 • Keuken: zorgt voor sfeer en heeft een praktische functie.
 • Badkamer: kies een vochtbestendig materiaal zoals PVC of kunststof in de douche.
 • Woonkamer: kies normale verduisterende gordijnen of screens aan de buitenzijde van de woning.
 • Slaapkamer: geluidswerende gordijnen zorgen dat een deel van het geluid gedempt wordt.
 • Zolderraam: ook goede oplossingen voor draai-kiepramen op de zolder.
 • Dakkapel: je kunt de rolgordijnen op maat eenvoudig zelf monteren.
 • Balkon: een goedkoop zonnescherm realiseer je met een balkondoek.

Terras of Serre
Van juni t/m september zijn temperaturen van 30 graden of meer geen uitzondering meer. Er zijn diverse producten buiten- en serrezonwering. Tegenwoordig heb je o.a. automatisch zonneschermen & terrasoverkapping, handige parasols of maatwerk houten buitenjaloezieën voor een tuinhuis, serre of overkapping. Buitenzonwering voor een glazen dak kan je vanaf de binnenkant of buitenkant laten toepassen. Bekijk snel meer details over: Screens.

FAQ: zo kan jij je woning eenvoudig verkoelen

De beste zonwering voor je woning zoeken?

Elke woning heeft eigen karakteristieken. De meest ideale zonnewering voor jouw pand kun je uitzoeken aan de hand van: de breedte van de ramen, hoe je huis ligt ten opzichte van de zon, de gevels / kozijnen en wat je eraan wilt uitgeven. Waarom jij voor binnenzonnewering moet kiezen? Omdat het geleverd kan worden in een heleboel kleuren, motiefjes en prijzen. Het kozijn moet hiervoor natuurlijk wel geschikt zijn. Buitenzonwering werkt nog een stuk effectiever, zorgt voor net wat meer schaduw, maar is wel meer zichtbaar (je ziet het altijd zitten op de gevel of het kozijn).

Hoe hoog zijn de kosten van zonnewering in Linde?

De kosten van zonwering zijn voor iedereen anders. De verwachte prijzen hebben we kort uiteengezet. Voor markiezen rekenen ze doorgaans wel €675. Screens €215 per kozijn. Gaat je voorkeur uit naar een zonnescherm moet je rekening houden met minimaal €1000. Een uitvalscherm is wat voordeliger (+/- €850). Een normaal rolluik kost €460. Bij jaloezieën voor binnen ben je wat goedkoper uit met €300 per raam / kozijn. Shutters zijn een stuk duurder (plusminus €775). Overige opties zijn lamellen, rolgordijnen en plissegordijnen (reken op minimaal €125 per raam / kozijn). De totale investeringen worden beïnvloed door: de gekozen constructie, de noodzakelijke afmetingen, de bedieningsopties, materiaalgebruik, kleuren en prints en kosten van installatie.

Wat zijn de voordelen van inmeten en de montageservice in Linde?

Zoek je zonweringsproducten? Dan zijn de keuzes enorm. Bepaal vooraf wat je wilt doen als het gaat om correct inmeten en de montage. De mogelijkheid bestaat om voor maatwerkproducten zelf de afmetingen door te geven, echt kan je ook profiteren van de montage en inmeetservice in Linde. In die situaties komt een lokale vakman die kozijnen, gevels en ramen deskundig bekijkt en opmeet. Hij zal daarna de benodigde producten bestellen. Kort daarna komt de montagepartner de zonwering op de juiste wijze bevestigen. Zo ben je zeker van effectieve zonnewering, maximale (verlengde) garantie en een mooi passend product.

Wat is slimme of automatische zonwering?

De meest gangbare keuzes zijn de standaard handmatige bediening, handzenders / afstandbedieningen of een volledig geïntegreerd domotica systeem? Slimme zonwering levert veel op. Een handmatig model met slinger werkt prima, niettemin kan het slimmer. Draadloze bediening (d.m.v. een afstandsbediening, tijdschakelaar, handzender, mobiele app) biedt al voordeel dat je daarmee flink wat tijd kunt besparen. Bij slecht weer kun jij ervoor kiezen dat het zonnescherm direct automatisch in zal klappen. Als de zon op het raam schijnt kan jij een screen of rolluik automatisch laten dichtzakken. Jaloezieën, shutters en gordijnen kan je zo instellen dat deze automatisch open en dicht gaan. Een systeem dat werkt via internet maakt jouw woning zuiniger en slimmer. De onkosten van smart rolluiken of screens zitten op zo’n €550.

Geschreven door: Hans. Laatste update: 1 september 2022
Postcodegebied: 7925

Plaats een reactie