Zonwering vergelijken
• Maatwerk voor binnen en buiten
• Verschillende soorten zonwering
• Erkende leveranciers vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Zonwering Schoonoord vergelijken

Wil je extra verkoeling of meer privacy met zonwering in Schoonoord? Zonwering is er voor binnen en buiten en is er al vanaf €85,00. Buitenzonwering zoals bijvoorbeeld een zonnescherm werkt het beste om de zon buitenshuis te houden. Tevens creëert een zonnescherm een schaduwrijke plek waar je heel relaxt kunt verblijven. Binnenzonwering als o.a. gordijnen of plissés is meestal een stuk goedkoper en brengt ook wat meer sfeer in de woning. Er bestaan immens veel afzonderlijke producten. Op deze pagina vind je een concreet advies waar we stilstaan bij alle mogelijke systemen. Op dezelfde wijze bekijk je een indicatie van de kosten en adressen van erkende zonwering specialisten in Schoonoord en omgeving.

Top 5 voordelen van een zonnescherm

 • Altijd een lekkere temperatuur in de woning.
 • In de zomer heb je ook buiten altijd beschutting.
 • Lager energieverbruik en dus lagere stookkosten.
 • Genieten van extra privacy.
 • Heeft een afschrik effect op inbrekers (werkt preventief).
zonwering-vergelijken-schoonoord

Zonnescherm laten plaatsen in Schoonoord

Ben jij zelf niet heel erg handig en wil je zeker zijn dat het goed wordt aangesloten? Een voordelig zonnescherm installeren in Schoonoord via een regionale zonwering specialist is een slim idee. Je kunt er dan op vertrouwen dat de installatie op de juiste manier vastgezet wordt, dat de garantie niet vervalt en de installateur laat precies zien hoe het werkt. Via onze vergelijkingstool vind je snel en zonder gedoe bedrijven in de gemeente. In het onderstaande blok staat precies beschreven wat er nodig is.

Een zonnescherm laten monteren door een specialist

 1. Welk type heb ik nodig?

  De beginvraag is altijd om er achter te komen welk type zonwering matcht met jouw woning en wensen. De buitenzonwering wordt aan de buitenzijde van het huis geplaatst. Aan de andere kant heb je binnenzonwering dat juist voor in huis is. Waarom wil je bijvoorbeeld gebruik maken van het zonnescherm of de plissé gordijnen. Belangrijke functies zijn: een ruimte afkoelen, energie besparingen realiseren, de privacy verbeteren, inbraakwerend, een schaduwplekje creëren, de lichtinval bepalen of een aanvulling aanbrengen op jouw interieur.

 2. Breedte en lengte opmeten

  Geef de maten door van het systeem. Beschrijf ook waar het aangebracht moet worden. Zoals aan de zijkant van het huis of bij de slaapkamers. Selecteer eventueel foto’s zodat de vakman vooraf over alle info beschikt.

 3. Opties voor de bediening

  Een belangrijk aspect is de bediening. De eenvoudigste modellen zijn de zonwering met handmatige bediening (met slingerstang of band). Een andere mogelijkheid is elektrische bediening. Doorgaans werkt dit met een schakelaar of knop, optioneel met tijdschakelaar. De meest kostbare en praktische manier is draadloze bediening met app voor je telefoon of met afstandsbediening.

 4. Montagepartners vergelijken

  Al jouw wensen doorgegeven? Dan moet je de gegevens van je woning (adres) en telefoon/mail doorgeven. Je krijgt snel en volledig vrijblijvend offertes van vakkundige zonweringsbedrijven uit Schoonoord en de directe omgeving. Vergelijk de aanbiedingen op referenties, garantie en betalingscondities. Kies de beste totaal-aanbieding en maak de deal rond.

 5. Het ophangen van het systeem

  Zorg ervoor dat je de oude zonwering verwijderd en leg de nieuwe producten klaar voor de vakmannen. De vakman hangt het knikarmscherm of de jaloezieën zoals gewenst. Controleer of het product goed is aangebracht. Inspecteer de werking en onderdelen goed. Mocht er iets zijn wat niet werkt, dan kan dit direct hersteld worden. Tevens behoort een onderhoudscontract tot de mogelijkheden.

Vraag direct een zonwering offerte aan

Meteen een prijsopgave van raambekleders in Schoonoord

Buitenzonwering kopen en laten plaatsen

Buitenzonwering Schoonoord is praktisch om de temperatuur in de woning te beperken. Daarnaast is het ideaal om een fijn schaduwplekje te maken op buitenplekken. Je kunt er dus zowel binnen als buiten van genieten. Diverse systemen zoals het rolluik zorgen voor het verlagen van de inbraakkans en hebben een warmte- en geluidsisolerende werking. Zonwering voor buiten is tegenwoordig op de markt in talloze prints en formaten. De kosten variëren tussen de €300 tot €2800. In de koopgids hierna leggen we alles uit over de beste toepassingen.

Genieten van knikarmschermen en terrasschermen

Onder het knikarmscherm verstaan we een zonnescherm dat je buiten aan je huis vast monteert. Aan de hand van de vaste knikarmen kan het schermdoek met een lichte helling horizontaal uitgedraaid worden. Hiermee behoud je de vrije doorloop en creëer je een schaduwrijke plek op het terras. Tip: dit model is kwetsbaar bij harde wind. De verwachte tarieven bedragen tussen de €925 t/m €2125.

 • Wordt vaak gekozen als terraszonwering.
 • Ingedraaid zie je er maar weinig van.
 • In verschillende kleuren, aanpasbaar op jouw woning.

Details over uitvalschermen

Een uitvalscherm is een veel gekozen en een goedkope manier om een raam te beschermen tegen zon. Je bereikt hiermee plaatselijk veel schaduw zodat je binnen niet verblind raakt door de zonnestralen. Een goede keuze bij vaste ramen en waar geen doorloop onder het scherm nodig is. Erg populair bij flats, appartementen en kantoren. Voor de achtertuin kun je beter wat anders kiezen. De verwachte kosten variëren tussen de €350 t/m €1325.

 • Een aantrekkelijk geprijsd type zonnescherm.
 • Voor ramen die je niet open kunnen.
 • Bediening met motor is mogelijk.

Alles wat je moet weten over screens

Screens op maat laten maken in Schoonoord is een goed alternatief als je een strakke gevel wilt overhouden. Zonnescreens zijn zeer effectief in het weren van de zon en zijn redelijk ongevoelig voor wind. Het materiaal glasvezel of polyester. Je kunt het doek van het screen zelf samenstellen. In het geval van daglicht is er voldoende zicht naar buiten, echter kan je van buitenaf niet naar binnen kijken. Disclaimer: als het screendoek omlaag zit moet het raam dicht blijven. De tarieven komen uit tussen de €300 en €1100.

 • Het komt strak tegen het raam aan.
 • Doeken in o.a. de kleuren grijs, zwart, antraciet, metallic etc.
 • Te integreren in het kozijn.

Koopgids rolluiken

Rolluiken zijn erg gewild. De voordelen zijn eindeloos: veel keuze qua bediening (handmatig / automatisch), simpel op te meten en te monteren, je hebt minder last van geluid, en houden in de winter de kou buiten de deur. Als extra pluspunt heeft het een effect op inbraakkans (preventieve werking). Er zijn 3 mogelijkheden: een voorzetluik plaatst men in een kast boven of op het raam, bij opbouwrolluiken vormt het raam en de rolluikkast één geheel (op de dag / in de dag montage) en het inbouwrolluik wordt helemaal geïntegreerd in de gevel. De kosten variëren tussen de €330 tot wel €1275 voor rolluiken bestellen in Schoonoord.

 • Er komt helemaal geen licht meer binnen.
 • Een fijne donkere slaapkamer zonder lawaai.
 • Meer privacy en inbraakwerend.

De pluspunten van markiezen

Een markies is een traditionele zonwering die ongevoelig zijn voor zijdelingse zoninval. Het wordt gekenmerkt door een constructie van hout of aluminium dat afgespannen wordt middels een doek. Markiezen veelvuldig toegepast bij monumenten. Het levert een bijdrage aan de uitstraling van de woning. In aanvulling op de standaard markiezen is er nog een petmodel en klapmodel die je vaak bij winkels ziet. De kosten bedragen tussen de €630 t/m €1700.

 • Geeft sfeer aan oudere panden en gebouwen.
 • Er blijven voldoende zichtlijnen over.
 • Windvast en uv-lichtbestendig.

Andere systemen voor buiten

 • Verandazonwering: serrezonwering eventueel met zon- en windautomaat.
 • Zonweringdoek: losse doeken die je eenvoudig kunt spannen.
 • Terrasoverkapping: mooie losse parasols voor plaatselijke schaduw (gemakkelijk te verplaatsen).
 • Buitenjaloezieën: een van de nieuwste trends op het gebied van zonwering.

Een aantrekkelijke temperatuur in een ruimte met buitenzonwering!

Vraag een gids aan met het hele assortiment

Raamdecoratie Schoonoord: bekijk systemen voor binnen

Binnenzonwering wordt altijd aan de binnenzijde van het raam gemonteerd. Door raambekleding kan je de lichtinval en lichtintensiteit zelf gemakkelijk regelen. Hiermee voorkom je dat er veel licht in de woning komt waardoor het aangenaam koel blijft. Ook kan het prachtig bijdragen aan jouw interieur. Handig om te noemen: met raamdecoratie verbeter jij de isolatie van je huis. De prijzen bedragen tussen de €340 en €825. Bijgaand delen we veel info over de veelbesproken types.

Rolgordijnen: bekijk voordelen en info

Het rolgordijn is functioneel en kan je eenvoudig afrollen. Het is betaalbaar, probleemloos te plaatsen, simpel te gebruiken en het past in bijna iedere ruimte. Rolgordijnen zijn te bestellen in verschillende kleuren en prints zodat ze niet misstaan bij je interieur. Ze bieden verschillende varianten zoals elektrische, transparante, waterafstotende, kiepkantelraam, lichtdoorlatende, verduisterende en speciale duo rolgordijnen. De minimale investeringen variëren tussen de €47,50 tot €190.

 • Een vorm van goedkope raamdecoratie.
 • Rolgordijnen kopen in Schoonoord: voor iedereen zelf te bevestigen.
 • Te koop in kleurrijke stoffen en luxe uitvoeringen.

Vouwgordijnen: informatie en voordelen

Vouwgordijnen bieden een warme en unieke ambiance aan je woning. Je kunt ze gemakkelijk in hoogte verstellen. Elke vouwgordijn wordt op maat gemaakt. De keuze voor de stof bepaalt de mate van lichtdoorlatendheid van de gordijnen. Daarnaast maken ze het mogelijk om de akoestiek in een ruimte te sturen. Wees voorbereid op tarieven van €110 tot wel €325.

 • Zowel open en dicht nemen ze weinig ruimte in.
 • Maatwerk mogelijk.
 • Goed te onderhouden: met de hand snel te wassen / reinigen.

Plissé: specificaties en kosten

Plissé gordijnen is een type raamdeco waarbij het doek in een harmonica vorm wordt ingebouwd. Je bedient ze eenvoudig met een trekkoord en ze zijn erg zonwerend. Luxe ogende raamdeco die een toffe twist geeft aan jouw interieur. Je hebt de keuze uit allerlei modellen plissé gordijnen. Dupligordijnen (honeycomb) / Duettes herken je aan de honingraatstructuur. Top down – bottom up systemen kun je op diverse manieren openzetten. Je moet denken aan een tarief van €65 oplopend tot €170.

 • Een speels en vrolijk systeem.
 • Koorden in het gordijn zijn onzichtbaar.
 • Dupligordijnen op maat: geschikte maten voor elk type kozijn.

Jaloezieën Schoonoord: praktische bestelinformatie

Jaloezieën zijn horizontale stroken die omhoog gehaald kunnen worden met een koord of stang. Je kunt een selectie maken uit diverse systemen en materialen als bijv. stof, aluminium, hout, kunststof, PVC. Door te kiezen voor houten jaloezieën ben je zelf in control wat betreft de hoeveelheid licht en mate van privacy. Advies: je moet ze regelmatig afstoffen. Voorzie prijzen van €77,5 tot wel €200.

 • Helemaal opgetrokken zie je weinig van de constructie.
 • Jaloezieënwinkel: lichtgewicht bamboe biedt een ruimte een bijzondere sfeer.
 • PVC / Aluminium jaloezieën: een trendy uitstraling.

Lamellen: functioneel en gebruiksvriendelijk

Lamellen zijn verticale stroken die je hebt van stof, hout, aluminium, pvc, kunststof. Toe te passen voor grote ramen en passen perfect bij een elegant en eenvoudig interieur. Verticale lamellen zijn simpel te bedienen, vragen niet om veel onderhoud en werken ook heel goed in natte ruimtes. De investeringen beginnen bij €75 en kunnen oplopen tot €175.

 • Makkelijk de lichtinval bepalen.
 • Deze binnenzonwering wordt veel toegepast bij lange kozijnen.
 • Montage kunststof kozijn: online samenstellen, gemakkelijk zelf plaatsen.

Shutters: luxe raambekleding in Schoonoord in alle vormen en maten

Shutters zijn prachtige binnenluiken met een exclusieve uitstraling. Het zijn ambachtelijke modellen die direct sfeer toevoegen aan jouw woning. Blinds zijn authentiek, ze verhogen de waarde van jouw woning en bovendien erg milieuvriendelijk. Te monteren op diverse ramen zoals dakramen, valramen, ronde ramen, vaste ramen, uitzetramen, schuiframen. Aankooptip: shutters zijn wel relatief duur. De kostprijzen starten vanaf €410. Voor meer exclusieve lijnen ga je naar de €940.

 • Duurzaam product.
 • Vochtbestendig dus ook voor de badkamer geschikt.
 • Houten kozijnen: de houtstructuren komen mooi overeen.

Voordelige horren en hordeuren voor elk huis

Maatwerk horren in Schoonoord zorgen voor frisse lucht in huis en beschermen tegen vliegen, motten, wespen en muggen. Voor elk raam of deur is er een geschikt model: inzethor, plissé hor, lamellenhor, hordeur, hor met scharnier, rolhor. Hooikoorts of allergieën? Kies dan voor een pollenwerende hor (met speciaal gaas). Adviespunt: het zonlicht komt wel door het horgaas geen. Wil je dit wel? Kies dan voor een intelligente duo-plissé hor. Deze variant weert insecten maar heeft ook een zonwerend doek. De prijsverwachtingen beginnen bij €80. Voor dure modellen kun je rekenen op €650.

 • Te monteren op: vast raam, schuifraam, draairaam, draai-kiepraam, tuimelraam, valraam.
 • Je woning ventileren op een gebruiksvriendelijke manier.
 • Altijd zorgeloos een raam openzetten.

Passende raamdecoratie voor elke ruimte in huis

Gratis een aanbieding in je mailbox

Gemiddelde kosten zonwering 2024

De prijzen van zonwering op vrijdag, 21 juni 2024 worden gecalculeerd op basis van verschillende keuzes: de productcategorie, materiaaltypes, de maximale breedte en afwerking plus bediening. In de tabel hieronder tonen wij de verwachte kosten van het laten plaatsen van zonwering in Schoonoord in juni 2024.

Categorie zonweringFormaatGemiddelde tarieven
Knikarmscherm200 – 500 cm breed€820 – €2375
Uitvalscherm1 – 6 meter breed€360 – €1600
Screenstot 4 meter breed€290 – €975
Rolluik100 cm – 400 cm breed€305 – €1375
Rolgordijn150 x 100 cm€75 – €160
Lamellen180 x 180 cm€60 – €200
Jaloezieën100 x 200 cm€85 – €260
Plisségordijnen170 cm breed€120 – €320
Verwachte prijzen zonnewering inclusief montage in de Provincie Drenthe.

Alle merken zonwering op een rij

Ook geïnteresseerd in zonwering kopen? Er bestaan flink wat merken die het overwegen waard zijn. Iedere fabrikant heeft wel een onderscheidend aspect en prijssegmenten. Veel van de merken kan je wel kopen bij de gordijnwinkel in Schoonoord. In de onderstaande tabel delen we details over de beste verkochte merken. Op basis daarvan heb jij een goed beeld van het aanbod.

 • Sunmaster: aandacht voor lifestyle en design.
 • SunCircle: montage door ervaren en deskundige monteurs.
 • Verano: staat garantie voor maximale kwaliteit en garantie.
 • Zonnelux: raamdecoratie op maat gemaakt.
 • Heroal: zonwering eenvoudig koppelen aan apps op je smartphone.
 • Stobag: zonwering en weerbescherming op maat.
 • Renson: hele mooie gevelbekleding voor elke type woning of tuin.
 • Velux: o.a. verduisterende en transparante rolgordijnen en insectenhorren.
 • Luxaflex: inspirerend ontwerp, innovatieve bediening en hoge kwaliteit.
 • Somfy: bedien je elektrische zonneschermen met een handig app op je telefoon.
 • Unilux / Fractions: shutters en horren om jouw woning af te maken.
 • Veneta: vraag gratis kleurstalen aan de designs te inspecteren.
 • Bouwmarkten / Webwinkels: Hornbach, Gamma, Karwei, Hubo, Praxis en Wehkamp, Bol.com, Leen Bakker, FonQ, Formido.
 • Check ook: Bece, Toppoint, Roma, Novoferm, Weinor, Deponti en Swela, Schlappi, Milano, Lumenguard, Sunway, Dickson.

Gegevens van regionale zonwering experts rondom Coevorden

Goedkope zonwering kopen in Schoonoord? Of ben je op zoek naar een professioneel zonweringsbedrijf in de omgeving? In de onderstaande tabel vind je namen en adressen van buitenzonwering experts en gordijnwinkels in dit postcodegebied. Mogelijk kun je contact leggen voor een adviesgesprek. Via dit platform vergelijk je ook leveranciers en showrooms in Holsloot, De Kiel en Noord-Sleen.

Geen zonwering bedrijven! Meld je nu eenvoudig aan
We hebben in deze regio nog geen zonwering-experts gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf toe te voegen.

Tips voor zonwering per ruimte

Elke raampartij vraagt om passende vitrage die rijmt met de stijl van de kamer. We informeren je graag verder over de meest praktische buiten- en binnenzonweringsproducten per ruimte.

 • Keuken: kies voor praktische jaloezieën of voor sfeervolle vouwgordijnen.
 • Badkamer: kies voor raamdeco in de douche die veel privacy biedt en vochtbestendig is.
 • Woonkamer: met verduisterende gordijnen kun je genieten van meer schaduw en comfort in de living.
 • Slaapkamer: laat geluidswerende rolluiken installeren en je kunt rustig slapen.
 • Zolderraam: kies voor mooie transparante- of beperk lichtdoorlatende screens voor de draai-kiepramen.
 • Dakkapel: ideaal voor producten zoals rolgordijnen op maat en plaats ze zelf.
 • Balkon: koop een voordelig balkondoek en maak jouw eigen zonnescherm.

Terras of Serre
Van juni t/m september kunnen de temperaturen behoorlijk hoog zijn. Men verkoopt diverse soorten buiten- en serrezonwering. Neem nou bijvoorbeeld automatisch zonneschermen & terrasoverkapping, handige parasols of luxe houten buitenjaloezieën voor een overkapping. Een zonnescherm voor een glazen dak kan je zowel vanaf binnen als buiten laten installeren. Wellicht vind je dit ook interessant: Zonwering offerte.

FAQ met vragen over een koele woning

Hoe kan ik de beste zonwering kopen?

Elke huis heeft weer andere wensen. De perfecte zonnewering voor jouw woning realiseer je door te kijken naar: de hoogte van je ramen, hoe je tuin gelegen is, de staat van de gevels en het kozijn en natuurlijk jouw maximale budget. Waarom jij voor binnenzonnewering moet kiezen? Omdat je het kunt kopen in een heleboel kleuren, soorten materialen en afmetingen. Het zijn niet de meest effectieve producten. Buitenzonwering is meer effectief in het tegenhouden van de zon, brengt significante verkoeling, maar springt wel meer in het oog (je monteert het aan de gevel of kozijn).

Hoe hoog zijn de kosten van zonnewering in Schoonoord?

De verwachte kosten van zonwering zijn afhankelijk van jouw wensen. De huidige investeringen helder naast elkaar gezet. Voor markiezen moet je rekenen op minimaal €725. Screens €265 per raampartij. In het geval van een terras-knikarmscherm lopen de kosten op tot zo’n €1100. Je kunt iets besparen met een uitvalscherm (+/- €825). Een normaal rolluik kost €500. Jaloezieën zijn nog weer een stukje voordeliger, al vanaf €250 op basis van één kozijn. Shutters zijn ook voor binnen, maar wel een stukje duurder (plusminus €800). Voordelige gordijnen voor binnen zijn rolgordijnen, plissé gordijnen en lamellen (te bestellen vanaf €135 per raam). De totale investeringen worden beïnvloed door: type systeem, de grootte van het systeem, elektrische of handmatige bediening, materiaalgebruik, motiefjes en installatiekosten.

Wat zijn de pluspunten van inmeten en montageservice in Schoonoord?

Voor het bestellen van zonweringsproducten is het aanbod gigantisch groot. Let goed op zaken als correct inmeten en de montage. Het is mogelijk om maatwerkproducten zelfstandig op te meten, maar ook gebruik maken van de montage en inmeetservice in Schoonoord. Er komt dan een deskundige monteur die ieder kozijn inmeet bij je thuis. Kort daarna kan de vakman het systeem op de juiste manier installeren. Dankzij deze dienstverlening ben je verzekerd van perfecte zonnewering, langere garantie, klantenservice en een uitgebreide demonstratie.

Waarom kiezen voor slimme raamdecoratie?

Ga jij voor de handmatige bediening, afstandsbediening of ga jij voor een all-in domotica systeem? Slimme zonwering wordt door steeds meer mensen gekocht. Handmatige bediening met opwindmechanisme werkt in de basis mooi, alleen het kan praktischer. Draadloze bediening (d.m.v. een draaiknop, tijdschakelaar, handzender, afstandsbediening) biedt al voordeel dat de producten automatisch bediend kunnen worden. Als het regent is het mogelijk dat jouw zonnescherm direct automatisch ingedraaid wordt. Als de zon gaat schijnen zal het scherm ook direct reageren. Jaloezieën, shutters en gordijnen kan je zo instellen dat deze automatisch open en dicht gaan. Bediening via internet geeft je nog meer grip op het klimaat in huis. De onkosten van smart rolluiken & schermen starten bij €400.

Geschreven door: Nancy. Laatste update: 1 juni 2024
Postcodegebied: 7848

Plaats een reactie