Zonwering vergelijken
• Maatwerk voor binnen en buiten
• Verschillende soorten zonwering
• Erkende leveranciers vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Zonwering Wezup vergelijken

Zoek jij naar leveranciers van zonwering in Wezup? Zonwering is geschikt voor binnen en buiten en is al verkrijgbaar voor €90,00. Goede buitenzonwering als een screen is geschikt om zonnestralen te weren. Daarnaast biedt een zonnescherm een schaduwrijke en windvrije plek in de tuin. Binnenzonwering zoals gordijnen of jaloezieën is in de basis wat betaalbaarder en is direct een aanvulling op jouw interieur. Winkels verkopen tegenwoordig geweldig veel diverse producten. Via onze site check je een handige keuzegids waardoor jij precies weet wat er mogelijk is. Tevens bieden we de geschatte kosten en adresgegevens van erkende zonwering specialisten in Wezup en de directe omgeving.

Belangrijke voordelen van een zonnescherm

 • Tijdens warme zomerdagen toch koel in huis.
 • Het kan bijdragen aan de uitstraling van de woning.
 • Je kunt besparen op de energierekening door het isolerende effect.
 • Je interieur zal minder snel verkleuren.
 • Een veilige woning met rolluiken (inbraakpreventie).
zonwering-vergelijken-wezup

Zonnescherm laten plaatsen in Wezup

Wil jij het laten monteren door een vakman en wil je zeker zijn dat het goed wordt aangesloten? Een voordelig zonnescherm installeren in Wezup door een betrouwbare zonwering specialist kan jouw dan veel voordeel opleveren. Je bent dan verzekerd dat alles op de juiste wijze vastgezet wordt, dat er niks stuk gaat en je krijgt een uitgebreide demonstratie. Via zonweringaanbiedingen.nl vind je snel en zonder gedoe vakmannen die werkzaam zijn in de regio. Hierna lees je precies wat je moet doen.

Een zonnescherm laten aanbrengen door een professional

 1. Kies een systeem

  Kies allereerst welk type product geschikt is voor jouw woning. De buitenzonwering wordt aan de buitenzijde van het huis geplaatst. Binnenzonwering bevindt zich in het woongedeelte. Waarom wil je bijvoorbeeld gebruik maken van het zonnescherm of de lamellen. Denk bijvoorbeeld na over de volgende zaken: verkoelen, energie besparen, inkijk en geluidsoverlast beperken, inbraak belemmerend, een fijne schaduwplek maken, de lichtinval reguleren of je interieur een meer warme uitstraling geven.

 2. Meet de maten op

  Noteer de afmetingen van het model dat je hebt uitgezocht. Noteer ook waar het opgehangen moet worden. Kies bijvoorbeeld voor aan de zijkant van het huis of op de 1e of 2e verdieping. Selecteer eventueel foto’s zodat het bedrijf een nog beter beeld krijgt.

 3. Maak een keuze voor de bediening

  Zonwering kan op verschillende manieren worden bediend. De simpelste mogelijkheid is zonwering met handmatige bediening (met een slinger of opwindmechanisme). Wil je iets meer comfort, dan kies je de elektrische bediening. Meestal met een knop aan de muur, optioneel met tijdschakelaar. De kostbaarste en effectiefste oplossing is draadloze bediening met App of afstandsbediening.

 4. Vergelijken van aanbieders

  Heb je jouw project helemaal in kaart gebracht? Vul dan jouw postcode, huisnummer en contactgegevens in. Je kan dan rekenen op meerdere offertes van betrouwbare zonweringsbedrijven uit Wezup en de directe omgeving. Vergelijk alle prijzen en duik in de keurmerken, garantie, levertijd. Kies de meest aantrekkelijke aanbieding en contacteer het bedrijf.

 5. Installatie van het systeem

  Demonteer indien mogelijk de oude zonwering en leg de nieuwe producten klaar voor het montageteam. Het installatiebedrijf plaatst het uitvalscherm of gordijnen zoals jij dat wilt. Controleer of het nieuwe apparaat goed is aangesloten. Probeer alles direct even uit. In dat geval kan de monteur eventuele gebreken nog herstellen. Eventueel is er de mogelijkheid om een onderhoudscontract te tekenen.

Gratis en vrijblijvende zonwering offertes

Meteen een prijsopgave van raambekleders in Wezup

Buitenzonwering kopen en laten installeren

Buitenzonwering Wezup is geschikt om de warmte uit je huis te houden. Daarnaast is het ideaal om een fijn schaduwplekje te maken op buitenplekken. Het verhoogt het comfort binnen en buiten. Enkele systemen zoals het welbekende rolluik verkleinen zelfs de kans op inbraak en isoleren zeer goed. Zonwering voor buiten is er vandaag de dag in diverse designs en maten. Gemiddeld betaal je een bedrag tussen de €500 – €2825. In het stukje hierna lees je de voordelen en nadelen van de meest verkochte modellen.

Kosten en pluspunten van knikarmschermen / terrasschermen

Onder het knikarmscherm verstaan we een zonnescherm dat direct aan de buitengevel wordt gemonteerd. Middels de scharnierende knikarmen kan het schermdoek worden weggedrukt. Daardoor is er een vrije doorloop en creëer je een schaduwrijke plek op het terras. Let op: het scherm kan kapot waaien bij wind. De prijsindicaties variëren tussen de €875 tot zo’n €2175.

 • Een van de populairste vormen van terraszonwering.
 • Je ziet er weinig van wanneer het scherm is ingedraaid.
 • Eventueel ook digitaal te bedienen (app).

Handige uitvalschermen

Het uitvalscherm is een doeltreffende en een betaalbare manier om de zon in jouw woning te weren. Het geeft plaatselijk veel schaduw zodat je in huis niet tegen de zon in hoeft te kijken. Erg handig bij vaste ramen waar je in principe niet onder door hoeft te lopen. Erg populair bij flats, appartementen en kantoren. Voor een achtertuin is het dus niet heel geschikt. De verwachte tarieven variëren tussen de €325 en €1350.

 • Veel keuze in zonnescherm: van budget tot luxe.
 • Je kunt het scherm zelf zover uitdraaien als je wil.
 • Sterke constructies die tegen windstoten kunnen.

Handige screens

Screens op maat laten maken in Wezup is ideaal als je wilt dat je nog deels naar buiten kan kijken. Zonnescreens reflecteren het zonlicht en zijn niet zo vatbaar voor wind. Ze worden vaak gemaakt van vezels van polyester of glasvezel. Je kiest vooraf wat je wensen zijn qua lichtdoorlatendheid. Bij daglicht heb je altijd zicht naar buiten. Andersom kan dat niet. Disclaimer: op het moment dat het screendoek uit is zal het raam niet te gebruiken zijn. De verwachte tarieven liggen tussen de €350 en €1150.

 • Maatwerk mogelijk: alle breedtes.
 • Een zeer effectieve manier om te zon te weren.
 • Voorbijgangers kunnen niet naar binnen kijken.

Alles wat je moet weten over rolluiken

Rolluiken zie je steeds vaker hangen. Dat is goed te verklaren: ze zijn eenvoudig in gebruik, ze weerkaatsen het zonlicht, je hebt minder last van geluid, en houden in de winter de kou buiten de deur. Tevens hebben ze een inbraakpreventieve werking. Binnen dit segment heb je 3 mogelijkheden: het voorzetrolluik is geschikt voor bestaande bouw, de opbouwrolluiken komen op het kozijn / gevel te liggen (op de dag / in de dag montage) en het inbouwrolluik wordt toegepast bij montage van het kozijn (achter de buitenmuur). De verwachte kosten variëren tussen de €370 tot wel €1500 voor rolluiken bestellen in Wezup.

 • Verkrijgbaar in diverse kleuren.
 • De gehele slaapkamer is donker.
 • Werkt inbraakwerend.

Handige markiezen

Een markies is een traditionele zonwering met een prachtige uitstraling. Het bestaat uit een constructie van hout / aluminium dat afgespannen wordt middels een doek. Markiezen veelvuldig toegepast bij jaren 30 woningen. Ze hebben invloed op de authenticiteit van het pand. Daarnaast heb je ook het klapmodel en het petmodel die doorloop mogelijk maken. De prijzen schommelen tussen de €730 t/m €1800.

 • Past perfect bij oudere gebouwen en huizen.
 • Het zicht naar buiten wordt minder beperkt.
 • Houdt de zon ook van opzij tegen.

Andere systemen voor buiten

 • Verandazonwering: een aangenaam koele terrasoverkapping met serrezonwering.
 • Zonweringdoek: een doek dat je kun spannen tussen huizen, bomen of palen.
 • Terrasoverkapping: mooie losse parasols voor plaatselijke schaduw (gemakkelijk te verplaatsen).
 • Buitenjaloezieën: een van de nieuwste trends op het gebied van zonwering.

Een aantrekkelijke temperatuur in een ruimte d.m.v. buitenzonwering!

Vraag de mogelijkheden op bij installateurs

Raamdecoratie Wezup: alles over inmeten en ophangen

Binnenzonwering wordt altijd aan de binnenzijde van het raam gemonteerd. Middels raambekleding kan je zelf de lichtinval regelen. Dit beperkt dat de zonnestralen jouw woning binnenkomen waardoor het aangenaam koel blijft. Tevens zorgt het voor meer sfeer in huis. Goed om te weten: je kunt ook de isolatie verbeteren met raamdecoratie. De kosten schommelen tussen de €360 – €875. In het onderstaande stuk beoordelen we de veelbesproken mogelijkheden.

Rolgordijnen: bekijk het assortiment

Een rolgordijn is een gordijn dat je kunt oprollen. Ze zijn financieel aantrekkelijk, eenvoudig zelf te plaatsen, gemakkelijk af te rollen en het is geschikt voor ieder kozijn. Rolgordijnen zijn te koop in veel soorten materialen en kleuren wat maakt dat je interieur onaangetast blijft. Er zijn diverse varianten zoals elektrische, kiepkantelraam, dakraam, waterafstotende, lichtdoorlatende, verduisterende en hippe duo rolgordijnen. De tarieven schommelen tussen de €47,50 en €180.

 • Een vorm van goedkope raamdecoratie.
 • Rolgordijnen kopen in Wezup: voor iedereen zelf op te hangen.
 • Beschikbaar in prachtige stoffen en unieke uitvoeringen.

Vouwgordijnen: alle types, materialen en prijzen

Vouwgordijnen zorgen voor een sfeervolle en karakteristieke ambiance aan een ruimte. Je bepaalt zelf welk deel van het raam bedekt wordt. Elk vouwgordijn is uniek door het maatwerk. Je kunt zelf keuzes maken omtrent de lichtdoorlatende werking van het gordijn. Verder kunnen ze een bijdrage leveren aan de akoestiek in huis. Denk aan een prijs van €105 tot zo’n €325.

 • In bijna iedere stof leverbaar.
 • Eenvoudig op maat laten maken (maatwerk).
 • Eenvoudig onderhoud: gemakkelijk wassen op 30 graden.

Plissé: wat zijn de voordelen?

Plissé gordijnen zijn gordijnen waarbij de stof opvouwt als een accordeon. Het bedienen gaat middels een koord en het past op bijna ieder raam. Een prachtig type raamdeco die bij elke woonstijl past. Ze verkopen diverse types plissé gordijnen. Dupligordijnen (honeycomb) / Duettes hebben aan de achterkant een isolerende stof (honingraat uitstraling). Met Top down – bottom kan je een specifiek deel van je raam afschermen. Denk aan een prijs van €47,5 oplopend tot €150.

 • Elegant en flexibel systeem.
 • Eenvoudige montage (zonder boren).
 • Dupligordijnen op maat: voor bijna ieder raam geschikt.

Jaloezieën Wezup: praktische info en voordelen

Jaloezieën zijn horizontale plaatjes die je kunt kantelen of omhoog kunt trekken met een trekkoord. Je kunt kiezen uit gigantisch veel vormen en materialen zoals stof, PVC, aluminium, hout, bamboe. Dankzij houten jaloezieën heb je de volledige vrijheid betreffende de kijklijnen, lichtinval en schaduw. Tip: je moet veel schoonmaken (stof dwarrelt neer op de strips). Wees voorbereid op een kostenplaatje van €77,5 tot wel €200.

 • Eventueel ook half open te zetten.
 • Jaloezieënwinkel: een extra natuurlijke sfeer met bamboe.
 • PVC / Aluminium jaloezieën: ga voor duurzame en recyclebare modellen.

Lamellen: stijlvol en trendy systeem

Lamellen zijn verticale strookjes gefabriceerd van o.a. aluminium, pvc, kunststof, hout, bamboe. Praktisch voor lange / grote ramen en matchen goed met een modern en minimalistisch interieur. Verticale lamellen zijn handmatig te openen en sluiten, zijn gemakkelijk schoon te houden en werken ook heel goed in natte ruimtes. De kosten beginnen bij €70. Voor meer exclusieve lijnen ga je naar de €175.

 • Geven een lang en elegant beeld van de ruimte.
 • Deze binnenzonwering wordt veel toegepast bij lange kozijnen.
 • Montage kunststof kozijn: bij goed onderhoud heb je lange garantie.

Shutters: luxe raambekleding in Wezup op maat

Shutters zijn populaire binnenluiken met een luxueuze uitstraling. Het zijn unieke systemen die je interieur de finishing touch geven. Blinds zijn erg trendy, ze maken je woning meer waard en bovendien erg milieuvriendelijk. Te plaatsen op diverse ramen als vaste ramen, draaikiepramen, schuiframen, ronde ramen, dakramen, valramen. Aankooptip: shutters zijn wel relatief duur. De prijsverwachtingen beginnen bij zo’n €460. Meer exclusieve modellen kosten zo’n €870.

 • Een zeer exclusieve vorm van raamdecoratie.
 • Gemakkelijk open te vouwen.
 • Houten kozijnen: de houtstructuur maakt het 1 geheel.

Horren en hordeuren bestellen

Maatwerk horren in Wezup bieden frisse lucht in de woning en beschermen tegen ongedierte en andere insecten. Denk bijvoorbeeld aan: hor met scharnier, lamellenhor, rolhor, hordeur, inzethor, voorzethor. Hooikoorts of allergieën? Koop dan een unieke pollenwerende hor. Disclaimer: je kunt geen zonlicht blokkeren met horren. Tip: vraag eens om een intelligente duo-plissé hor. Deze houdt muggen en vliegen buiten de deur en zorgt voor een aangename temperatuur in huis. De investeringen starten bij om en nabij de €65. Voor dure modellen kun je rekenen op €500.

 • Voor bijna ieder raamtype: vast raam, uitzetraam, draairaam, draai-kiepraam, schuifraam, tuimelraam.
 • Het hele jaar door zorgeloos je woning ventileren.
 • Houden insecten en ongedierte buiten de deur.

De juiste raamdecoratie voor elke smaak

Ontvang verschillende aanbiedingen per e-mail

Gemiddelde kosten zonwering 2024

De prijzen van zonwering op zondag, 23 juni 2024 worden gecalculeerd via meerdere aspecten: het soort product, de materiaalkeuze, de grootte (lengte en breedte) en afwerking plus bediening. In het schema hierna verstrekken we de gemiddelde tarieven van het laten plaatsen van zonwering in Wezup in juni 2024.

Categorie zonweringGrootteGemiddelde prijzen
Knikarmscherm200 – 500 cm breed€825 – €2000
Uitvalscherm200 – 400 cm breed€370 – €1575
Screens2 – 4 meter breed€245 – €1200
Rolluik100 cm – 400 cm breed€320 – €1350
Rolgordijn150 x 100 cm€50 – €150
Lamellen180 x 180 cm€75 – €220
Jaloezieën150 x 250 cm€80 – €230
Plisségordijnen100 x 150 cm€125 – €330
Kostenindicatie zonnewering met monteren in de Provincie Drenthe.

Populaire merken zonwering

Sta je op het punt van zonwering kopen? Er bestaan flink wat merken die je in je overweging mee moet nemen. Elke fabrikant heeft wel een onderscheidend aspect en prijscategorieën. Vaak gewoon te koop bij de lokale gordijnwinkel in Wezup. In de tabel hierna vind je een overzicht met de beste verkochte merken. Daardoor hopen we jou te helpen bij het maken van een keuze.

 • Sunmaster: aandacht voor lifestyle en design.
 • SunCircle: eersteklas kwaliteit door productie in eigen handen.
 • Verano: een van de grootste fabrikanten in de Benelux.
 • Zonnelux: flexibel maatwerk voor elk type raam of kozijn.
 • Heroal: systeemoplossingen voor een lager energieverbruik en maximale efficiëntie.
 • Stobag: eigen producten met award winning designs en functionaliteiten.
 • Renson: innovatieve gevelbekleding met aluminium lamellen.
 • Velux: binnengordijnen in alle kleuren en dessins.
 • Luxaflex: kwaliteitssystemen in talloze kleuren en dessins.
 • Somfy: smart elektrische zonneschermen voor op ieder terras.
 • Unilux / Fractions: robuuste horren op maat voor elk raam of deur.
 • Veneta: bespaar tot wel 40% door directe levering vanaf fabriek.
 • Bouwmarkten / Webwinkels: Praxis, Hubo, Karwei, IKEA, Gamma en Bol.com, Kwantum, FonQ, Wehkamp, Formido.
 • Ook interessant: Deponti, Novoferm, Roma, Husol, Toppoint, Bece en Swela, Schlappi, Sunway, Dickson, Milano, Copaco.

Zonwering experts zoeken in de buurt van Coevorden

Goedkope zonwering kopen in Wezup? Of ben je op zoek naar een professioneel zonweringsbedrijf uit de buurt? In het schema hierna bespreken we namen en adressen van raambekleders en gordijnwinkels in de regio. Mogelijk kunnen zij jou verder helpen bij jouw klus. Op dit portaal vergelijk je ook montagepartners en verkopers in Schoonoord, Wezuperbrug en De Kiel.

Geen zonwering bedrijven! Meld je nu eenvoudig aan
We hebben in deze regio nog geen zonwering-experts gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf toe te voegen.

Bekijk soorten zonwering per ruimte

Iedere ruimte heeft weer andere vitrage nodig die in lijn is met de stijl van de woning. We geven je nu een verdieping in de meest populaire zonweringsproducten per ruimte.

 • Keuken: kies voor praktische jaloezieën of voor sfeervolle vouwgordijnen.
 • Badkamer: privacy verhogen in de douche met vochtbestendige producten.
 • Woonkamer: met verduisterende gordijnen of shutters kun je een prima sfeer realiseren.
 • Slaapkamer: geluidswerende of geluiddempende gordijnen zorgen voor een aangename nachtrust.
 • Zolderraam: kies voor mooie transparante- of beperk lichtdoorlatende screens voor de draai-kiepramen.
 • Dakkapel: goedkope rolgordijnen op maat kan je zelf plaatsen.
 • Balkon: een zonnescherm of balkondoek is de perfecte manier voor extra schaduw.

Terras en Serre
In de de zomermaanden kan het al snel 30 graden worden. We onderscheiden veel soorten buiten- en serrezonwering. Wat dacht jij van automatisch zonneschermen / terrasoverkapping, slimme parasols of moderne buitenjaloezieën voor een overkapping. Bescherming voor een glazen dak kan je vanaf binnen of buiten laten werken. Klik eventueel direct verder naar: Knikarmscherm.

Wat moet ik weten over mijn woning verkoelen?

Wat is op dit moment de beste zonwering?

Ieder huis vraagt om een eigen aanpak. De ideaalste zonnewering in jouw specifieke situatie heeft te maken met: het soort raam, de actuele situatie rondom de woning (tuin), de kozijnen (kunststof / hout) en je financiële middelen. Veel mensen geven de voorkeur aan binnenzonnewering omdat het geleverd kan worden in praktisch alle kleuren, designs en prijsgroepen. Je interieur moet hier natuur wel schikt voor zijn. Buitenzonwering is doorgaans net wat effectiever, geeft een gezond binnenklimaat, maar trekt wel meer de aandacht (het zit aan de buitengevel vast).

Waar moet ik aan denken qua kosten van zonnewering in Wezup?

De investingen in zonwering zijn per situatie anders. De verwachte onkosten hebben we kort uiteengezet. Markiezen kosten zo’n €675. Zonnescreens €275 per raam / kozijn. Op het moment dat je kiest voor een terras-knikarmscherm moet je denken aan minimaal €1050. Een uitvalscherm is een stuk aantrekkelijker geprijsd (+/- €725). Een handmatig-rolluik kost €485. Bij jaloezieën voor binnen ben je wat goedkoper uit met €275 per raam. Stijlvolle shutters zijn iets duurder (+/- €790). Betaalbare soorten raambekleding zijn lamellen, plisse gordijnen en rolgordijnen (te verkrijgen vanaf €130 op basis van 1 raam). De totale onkosten worden berekend a.d.h.v. het product, de gewenste afmeting, handmatige of elektrische bediening, materiaalgebruik, dessins en installatiekosten.

Wat betekent inmeten en de montageservice in Wezup?

Zoek je zonweringsproducten? Dan heb je veel keuze. Je moet altijd rekening houden met de afmetingen en montage-eisen. De mogelijkheid bestaat om voor maatwerkproducten zelf de afmetingen door te geven, maar ook gebruik maken van de montage met inmeetservice in Wezup. Als je hiervoor kiest dan plan je een afspraak met een lokale installateur die elk raam / kozijn goed inspecteert en opmeet. Als je aankoop binnen is gekomen bij de winkel kom een professional het model op de juiste wijze vastzetten. Dankzij deze service geniet je van ideale zonnewering, maximale (verlengde) garantie en een mooi passend product.

Wat is slimme zonwering?

Ga jij voor de handbediening, handzender of een compleet domotica systeem met app? Slimme zonwering gaan we de komende jaren veel zien. Handmatige bediening met windwerk of slingerstang is werkbaar, maar het kan gebruiksvriendelijker. Draadloze bediening (afstandsbediening, handzender, mobiele app, draaiknop) zorgt ervoor dat je op afstand de installatie kan bedienen. Als het flink gaat waaien kan het zonnescherm bijvoorbeeld zichzelf sluiten. Als de zon doorkomt laat je het rolluik of de screens snel zakken. Shutters, jaloezieën en gordijnen kunnen op tijd automatisch open en dicht. Een model dat je kunt aansluiten op het internet geeft je meer flexibiliteit. De kosten van smart rolluiken of screens beginnen bij €525.

Geschreven door: Michiel. Laatste update: 1 juni 2024
Postcodegebied: 7852

Plaats een reactie