Zonwering vergelijken
• Maatwerk voor binnen en buiten
• Verschillende soorten zonwering
• Erkende leveranciers vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Zonwering Zwinderen vergelijken

Een aangename temperatuur in huis met zonwering in Zwinderen? Zonwering heb je voor elke woning, is voor binnen en buiten. Je laat dit al plaatsen vanaf €65,00. Buitenzonwering zoals een rolluik is ideaal om te voorkomen dat de zon je ramen inschijnt. Tevens win je met een zonnescherm plekjes met schaduw in de tuin. Binnenzonwering zoals bijv. gordijnen of duetten is doorgaans wat voordeliger en is een prima aanvulling op jouw interieur. Winkels verkopen tegenwoordig tientallen diverse combinaties. Via deze website bieden we een handig stappenplan waar we stilstaan bij alle mogelijke systemen. Daarbij bekijk je de huidige tarieven en adressen van erkende zonwering specialisten in Zwinderen (werkgebied).

De praktische voordelen van een zonnescherm

 • Schaduw en lage temperaturen in je huis.
 • Je verhoogt de sfeer in en rond je woning.
 • Ze houden je energierekening lager.
 • Het verhoogt jouw privacy.
 • Beveilig je huis met rolluiken / screens (inbraakwerend).
zonwering-vergelijken-zwinderen

Zonnescherm laten plaatsen in Zwinderen

Heb je geen ervaring met het plaatsen van zonwering of wil je tijd besparen? Een voordelig zonnescherm installeren in Zwinderen middels een bekende zonwering specialist is dan wel zo verstandig. Je weet dan 100% zeker het geheel op de juiste manier opgehangen wordt, dat je garantie geldig blijft en dat de bediening perfect werkt. Via dit platform vind je snel en zonder gedoe experts in de gemeente. In de onderstaande koopgids staat precies beschreven wat er nodig is.

Een zonnescherm laten aanbrengen door een vakspecialist

 1. Kies een systeem

  Om te beginnen kies je welk soort zonwering je nodig hebt. Buitenzonwering wordt aan de buitenkant bevestigd. Maar je hebt ook binnenzonwering dat binnenshuis wordt geplaatst. Denk ook na over de functie van het knikarmscherm of de rolgordijnen. Zonwering kan diverse rollen vervullen: een kamer koel maken, energie besparingen realiseren, de inkijk beperken (privacy), inbraak belemmerend, schaduwplekken realiseren, de lichtinval bepalen of de sfeer in huis versterken.

 2. Wat zijn de afmetingen?

  Meet alle maten goed op van het model dat je hebt uitgezocht. Verduidelijk ook waar je het wilt laten aanbrengen. Dit kan zijn plaatsing achter het huis of in de badkamer. Upload foto’s of bouwtekeningen zodat het bedrijf een nog beter beeld krijgt.

 3. Handmatige of elektrische bediening

  Kies de gewenste bediening. De eenvoudigste bediening is zonwering met handmatige bediening (met stang of band). Een andere gangbare keuze is elektrische bediening. Meestal met een schakelaar of knop, eventueel beschikbaar met tijdschakelaar. De kostbaarste en leukste keuzemogelijkheid is draadloze bediening met App, afstandsbediening of handzender.

 4. Vergelijk winkels en producenten

  Alles ingevuld? Deel dan je adresgegevens en telefoonnummer. Je krijgt snel en volledig vrijblijvend offertes van professionele zonweringsbedrijven uit Zwinderen en regio. Vergelijk alle prijzen en duik in de prijs, garantie review en klantenservice. Ga in op de meest gunstige aanbieding en teken de opdrachtbevestiging.

 5. Montage

  Verwijder de oude zonwering en zorg dat alles opgeruimd is voor de montagepartner. De professional levert de screens of de houten jaloezieën zoals besproken. Ga altijd na of de totale constructie correct is opgehangen. Een demonstratie is gebruikelijk. Eventuele gebreken kunnen direct worden opgelost. In veel gevallen behoort een onderhoudscontract tot de mogelijkheden.

Zonwering offerte in jouw mailbox

Snel een prijsindicatie van raambekleders in Zwinderen

Buitenzonwering kopen: bekijk alle opties

Buitenzonwering Zwinderen werkt erg goed om de temperatuur in de woning te beperken. Bovendien is het ideaal om een fijn schaduwplekje te maken op jouw terras. Je hebt er dus binnen en buiten genot van. Sommige opties zoals het rolluik houden inbrekers buiten de deur en hebben uitstekende isolatiewaardes. Zonwering voor buiten is verkrijgbaar in velerlei designs en formaten. Gemiddeld betaal je een bedrag tussen de €325 tot €2525. In het stukje hierna lees je informatie over de beste types.

Ontdek het gemak van knikarmschermen en terrasschermen

Met knikarmschermen bedoelt men zonnescherm dat vrijwel horizontaal aan de gevel hangt. Dankzij de handige knikarmen komt het schermdoek uit de cassette. Zodoende is de ruimte vrij toegankelijk en biedt het geheel veel schaduw in de tuin. Disclaimer: het zonnescherm kan beschadigen bij harde wind. De gemiddelde prijzen liggen zo tussen de €875 – €2100.

 • Prettige en comfortabele terraszonwering.
 • Uitval tot wel drie meter.
 • Te bestellen met draadloze bediening.

Uitleg over uitvalschermen

Een uitvalscherm is een populaire en een voordelige manier om en zonlicht en warmte te verminderen. Het biedt voldoende schaduw zodat je binnen niet verblind raakt door de zonnestralen. Een goede keuze bij grote raampartijen waar je niet vaak onder door hoeft te lopen. Je ziet ze dan ook dikwijls bij flats en kantoren. Het wordt voor een achtertuin niet vaak gekozen. De gemiddelde tarieven komen uit tussen de €300 tot €1225.

 • Een zeer budgetvriendelijk zonnescherm.
 • Zeer geschikt voor hoge kantoren, flats en gebouwen.
 • Voorkomt inkijk en zorgt voor meer privacy.

Kosten en pluspunten van screens

Screens op maat laten maken in Zwinderen is de perfecte keuze als je zoekt naar een mooie en strakke oplossing. Zonnescreens zijn perfect in staat om warmte en zonlicht te beperken en zijn bestand tegen extreem weer. Ze worden vaak gemaakt van glasvezel of polyester met een PVC-coating. Qua verduistering kun je kiezen uit meerdere opties (veel of weinig licht). In het geval van daglicht kan je altijd van binnen naar buiten kijken, maar buitenstaanders kunnen niet naar binnen kijken. Aandachtspunt: als het screendoek omlaag is kan het raam niet open en houd je het dicht. De prijsindicaties komen uit tussen de €275 tot €1175.

 • Neemt heel weinig ruimte in.
 • De zon krijgt geen kans om het raam te beschijnen.
 • Een stukje extra privacy in huis.

Investeren in rolluiken

Rolluiken zijn populair in woonwijken. Dat is niet zo gek: ze zijn eenvoudig in gebruik, je geniet van een aangenaam klimaat in huis, je hebt minder last van geluid, en realiseren een duidelijke energiebesparing. Als extra pluspunt heeft het een effect op inbraakkans (preventieve werking). Er zijn 3 keuzes: het voorzetrolluik is geschikt voor bestaande bouw, bij het opbouwrolluik vormen raam en rolluikkast een geheel (op de dag / in de dag montage) en het inbouwrolluik bevindt zich achter de buitensteen. De verwachte tarieven bedragen tussen de €290 tot €1475 voor rolluiken bestellen in Zwinderen.

 • Houd de warmte buiten je huis.
 • Werkt isolerend en geluiddempend.
 • Positief effect op inbraakpreventie.

Bestellen van markiezen

Een markies is een bijzonder soort systeem die de zon niet alleen van voren – maar ook van opzij weert. Het bestaat uit een houten of aluminium geraamte dat afgespannen wordt middels een doek. Dit markiezen-systeem zie je vaak nog bij oudere woningen. Het heeft een positief effect op het karakter van van (bedrijfs)panden. Los van het normale model is er ook een klapmodel en petmodel zodat de doorloop niet in gedrang komt. De verwachte kosten schommelen tussen de €600 en €1875.

 • Authentiek maatwerk mogelijk.
 • Je blijft een deel van het zicht houden.
 • Je kunt er goed onderdoor lopen.

Andere modellen en systemen

 • Verandazonwering: een aangenaam koele terrasoverkapping met serrezonwering.
 • Zonweringdoek: een doek dat je kun spannen tussen huizen, bomen of palen.
 • Terrasoverkapping: grote verrijdbare parasols van enkele meters breed.
 • Buitenjaloezieën: een prachtig product met een luxe uitstraling.

Het hele jaar door een fijne temperatuur in een ruimte d.m.v. buitenzonwering!

Check de huidige marktprijzen

Raamdecoratie Zwinderen: bekijk de verschillende gordijnen voor binnen

Via binnenzonwering kan je aan de binnenkant van het huis het zonlicht beperken. Door raambekleding heb je altijd precies de lichtinval die jij wil. Hiermee voorkom je dat er veel licht in de woning komt zodat het minder heet wordt in huis. Vaak brengt het extra sfeer in huis. Een leuke bijkomstigheid: raamdecoratie heeft ook een isolerende werking. De prijzen bedragen tussen de €310 en €800. In het stukje hieronder geven we een toelichting op de meest populaire modellen.

Rolgordijnen: informatie en voordelen

Een rolgordijn is een gordijn dat je afrolt richting de kamerkant. Voordelig maatwerk, simpel te bevestigen, eenvoudig in gebruik en het is geschikt voor bijna elk raam. Rolgordijnen kan je op maat laten maken in veel kleuren en prints wat ervoor zorgt dat het past in jouw interieur. Er bestaan allerlei soorten zoals verduisterende, elektrische, lichtdoorlatende, transparante, dakraam, waterafstotende en het duo rolgordijn. De onkosten schommelen tussen de €65,00 – €150.

 • Goede keuze voor goedkope raamdecoratie.
 • Rolgordijnen kopen in Zwinderen: zonder problemen zelf te plaatsen.
 • Te koop in prachtige stoffen en luxueuze modellen.

Vouwgordijnen: wat zijn de pluspunten?

Vouwgordijnen geven een knusse en karakteristieke uitstraling aan een ruimte. Je kunt gemakkelijk de hoogte instellen. Een vouwgordijn wordt gemaakt van stof. De keuze voor de stof bepaalt de mate van lichtdoorlatendheid van de gordijnen. Daarbij helpen ze tegen een slechte akoestiek. Raambekleders werken met onkosten van €115 tot €325.

 • Voor een knus interieur.
 • Voor alle breedte (maatwerk).
 • Simpel onderhoud: je kan ze zelf wassen.

Plissé: specificaties en kosten

Plissé gordijnen is een type raamdeco waarbij het doek in een harmonica vorm wordt ingebouwd. Ze zijn erg eenvoudig te bedienen en je kunt spelen met de lichtinval. Fraaie raamdeco die bij elke woonstijl past. In de winkel vind je meerdere soorten plissé gordijnen. Dupligordijnen (honeycomb) / Duettes hebben aan de voorkant en achterkant verschillende stoffen (honingraat). Met Top down – bottom kan je een specifiek deel van je raam afschermen. Houd rekening met onkosten van €50 tot zo’n €185.

 • Een subtiel product voor ieder raam.
 • Eenvoudig aan te brengen d.m.v. plakstrips.
 • Dupligordijnen op maat: geschikte maten voor elk type kozijn.

Jaloezieën Zwinderen: assortiment, info en prijzen

Jaloezieën zijn horizontale paneeltjes die je kunt kantelen of omhoog kunt trekken met een koord of ladderband. Je kunt een selectie maken uit gigantisch veel dessins en materialen zoals o.a. kunststof, bamboe, hout, aluminium, PVC. Door de houten jaloezieën heb je de volledige vrijheid betreffende de hoeveelheid licht en mate van privacy. Disclaimer: ze vergen wel wat meer onderhoud dan andere type gordijnen. Raambekleders werken met tarieven van €85 tot zo’n €220.

 • Snel en simpel bij te stellen wanneer de zon schijnt.
 • Jaloezieënwinkel: bamboe geeft nog meer sfeer in huis.
 • PVC / Aluminium jaloezieën: ga voor duurzame en recyclebare modellen.

Lamellen: stijlvol en trendy systeem

Lamellen zijn verticale latten die je in verschillende materialen hebt zoals pvc, bamboe, aluminium, kunststof, hout. Perfect voor lange / grote ramen en bij een eigentijds en zakelijk interieur. Verticale lamellen zijn praktisch in gebruik, kan je vrij eenvoudig schoonhouden en kan je ook ophangen in de badkamer. De kosten starten bij om en nabij de €50. Voor meer exclusieve lijnen ga je naar de €200.

 • De koordbediening zorgt voor snel openen en sluiten.
 • Een populaire keuze bij grote raampartijen.
 • Montage kunststof kozijn: vaak met een verlengde garantieregeling.

Shutters: luxe raambekleding in Zwinderen professioneel geïnstalleerd

Shutters zijn populaire binnenluiken met een heel eigentijdse look. Het zijn unieke systemen die je in maar weinig woningen zal tegenkomen. De blinds zijn decoratief en functioneel, ze zijn overal toepasbaar en zijn ook nog eens hartstikke duurzaam. Past op bijna elk raam zoals valramen, schuiframen, vaste ramen, dakramen, draaikiepramen, uitzetramen. Let op: shutters zijn relatief kostbaar. De investeringen beginnen bij €460 en lopen op tot €930.

 • Zit vast aan de woning (meefinancieren in hypotheek).
 • Vochtbestendig dus ook voor de badkamer geschikt.
 • Houten kozijnen: montage gaat eenvoudig en snel.

Informatie over horren en hordeuren

Maatwerk horren in Zwinderen zorgen voor frisse lucht in huis en weren bovendien vliegen en muggen. Denk bijvoorbeeld aan: hordeur, rolhor, hor met scharnier, voorzethor, inzethor, plissé hor. Allergieën of hooikoorts? Bestel dan de speciale pollenwerende horren. Let op: je kunt geen zonlicht blokkeren met horren. Wil je dat de hor de zon wel weert? Kies dan voor een intelligente duo-plissé hor. Dit type houdt vliegen, muggen en insecten tegen maar heeft ook een zonwerend doek. De kosten starten bij om en nabij de €77,5. Meer exclusieve modellen kosten zo’n €775.

 • Breed inzetbaar: draai-kiepraam, draairaam, uitzetraam, tuimelraam, vast raam, valraam.
 • Ventileren zonder dat er insecten je huis binnenkomen.
 • Voor iedereen die last heeft van ongedierte.

Vind de perfecte raamdecoratie voor elke kamer

Ontvang gratis 3 aanbiedingen van lokale specialisten

Gemiddelde kosten zonwering 2024

De prijzen van zonwering op zondag, 23 juni 2024 hangen af van velerlei opties: het type product, het materiaal, de grootte van het systeem en afwerking plus bediening. In de volgende tabel bekijk je de huidige tarieven van het laten plaatsen van zonwering in Zwinderen in juni 2024.

Model zonweringGrootteGemiddelde kosten
Knikarmschermtot 6 meter breed€805 – €2325
Uitvalschermtot 5 meter breed€370 – €1500
Screens200 cm – 400 cm breed€290 – €1200
Rolluik300 – 450 cm breed€310 – €1400
Rolgordijn150 x 190 cm€65 – €160
Lamellen200 x 200 cm€50 – €195
Jaloezieën100 x 220 cm€70 – €240
Plisségordijnen195 cm breed€100 – €340
Gemiddelde prijzen zonnewering incl. monteren in de Provincie Drenthe.

Alle merken zonwering op een rij

Ook geïnteresseerd in zonwering kopen? Er zijn ontzettend veel merken die je in je overweging mee moet nemen. Iedere leverancier heeft zijn unieke toepassingen en adviesprijs. Vaak te koop via de gordijnwinkel in Zwinderen. In de tabel hieronder verstrekken we een aanvulling op de meest verkochte merken. Zo kan jij misschien een betere keuze maken.

 • Sunmaster: degelijk merk met een uitgebreid montagenetwerk.
 • SunCircle: tot 7 jaar garantie op alle geregistreerde producten.
 • Verano: specialist voor luxe en exclusieve producten en oplossingen.
 • Zonnelux: de sfeerbepaler in jouw interieur.
 • Heroal: toonaangevend aluminium zonwering systemen.
 • Stobag: mooie producten voor veranda’s, overkappingen en glazen daken.
 • Renson: verbeter je binnenklimaat met innovatieve gevelbekleding.
 • Velux: de beste dakramen met verduisterend rolgordijn.
 • Luxaflex: hoge kwaliteit raambekleding en uitgebreide kleurencollectie.
 • Somfy: innovatieve en gemakkelijk te bedienen elektrische zonneschermen.
 • Unilux / Fractions: maatwerk horren en shutters.
 • Veneta: productielocaties in China, Portugal, Tsjechië en Nederland.
 • Bouwmarkten / Webwinkels: IKEA, Hornbach, Praxis, Hubo, Gamma en FonQ, Wehkamp, Bol.com, Kwantum, Leen Bakker.
 • Check ook: Bece, Husol, Toppoint, Roma, Novoferm, Weinor en Lumenguard, Dickson, Swela, Copaco, Sunway, Schlappi.

Adresgegevens van lokale zonwering experts nabij Coevorden

Goedkope zonwering kopen in Zwinderen? Of ben je op zoek naar een ervaren zonweringsbedrijf in jouw regio? In de tabel hieronder tref je contactgegevens van buitenzonwering experts en gordijnwinkels in de regio. Vaak kunnen deze specialisten jou voorzien van tips en advies. Op dit portaal ontdek je ook installateurs en shops in Eeserveen, Klijndijk en Oosterhesselen.

Geen zonwering bedrijven! Meld je nu eenvoudig aan
We hebben in deze regio nog geen zonwering-experts gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf toe te voegen.

Vergelijk type zonwering per ruimte

Elke gevel heeft unieke afmetingen en vitrage behoefte die matcht met de individuele ruimte. We geven je nu een verdieping in de meest populaire zonweringsproducten per ruimte en kamer.

 • Keuken: moet vochtbestendig zijn en gemakkelijk schoon te maken.
 • Badkamer: plisségordijn in de douche kan je makkelijk schoonmaken en eenvoudig bedienen.
 • Woonkamer: kies voor vitrage, inbetween of verduisterende gordijnen.
 • Slaapkamer: geluidswerende of geluiddempende gordijnen zorgen voor een aangename nachtrust.
 • Zolderraam: voordelige raamdeco voor een draai-kiepraam op thuiskantoor of hobbykamer.
 • Dakkapel: denk aan rolgordijnen op maat (die je gemakkelijk zelf kunt plaatsen).
 • Balkon: kies voor een balkondoek of zonnescherm voor schaduw op hoogte.

Producten voor serre & terras
Van juni t/m september kan het al snel 30 graden worden. Het actuele aanbod bestaat uit diverse modellen buiten- en serrezonwering. Populaire opties zijn automatisch zonneschermen / terrasoverkapping, gewoon parasols of luxueuze houten buitenjaloezieën voor een serre, overdekt terras of overkapping. Zonwering voor een glazen dak kan je vanaf de binnenkant of buitenkant laten installeren. Wellicht vind je dit ook interessant: Rolgordijnen.

FAQ: meer schaduw en een gekoeld huis

Wat is op dit moment de beste zonwering?

Ieder huis vraagt om een eigen aanpak. De meest ideale zonnewering voor jouw pand realiseer je door te kijken naar: het soort raam, hoe je tuin gelegen is, jouw stijl en smaak en hoeveel je maximaal wilt investeren. Waarom wij binnenzonnewering aanraden? Omdat het geleverd kan worden in een groot aantal kleuren, stoffen en prijssegmenten. Je interieur moet hier natuur wel schikt voor zijn. Buitenzonwering houdt de zon al tegen voordat het de woning binnenkomt, zorgt voor net wat meer schaduw, maar trekt wel meer de aandacht (je monteert het aan de gevel of kozijn).

Wat zijn de gemiddelde kosten van zonnewering in Zwinderen?

De prijsindicaties van zonwering zijn weer anders per woning. De geschatte tarieven bieden we hierna aan. Markiezen kosten zo’n €700. Screens €225 op basis van één kozijn. Op het moment dat je kiest voor een terrasscherm betaal je ongeveer €1050. Met een uitvalscherm ben je een stuk goedkoper uit (+/- €800). Een normaal rolluik kost €460. Jaloezieën zijn nog weer een stukje voordeliger, al vanaf €265 per raampartij. Stijlvolle shutters zijn iets duurder (+/- €760). Alternatieve soorten raamdecoratie zijn rolgordijnen, plissé gordijnen en lamellen (verkrijgbaar vanaf €130 per raam). De totale bedragen worden berekend a.d.h.v. het type / model, de grootte van het systeem, handmatige of elektrische bediening, de materiaalsoort, kleuren en plaatsingskosten.

Waar zou ik kiezen voor inmeten met montageservice in Zwinderen?

Met betrekking tot zonweringsproducten is het assortiment enorm. Je moet altijd rekening houden met het inmeten en monteren. De mogelijkheid bestaat om voor maatwerkproducten zelf de afmetingen door te geven, echter bestaat er ook de montage met inmeetservice in Zwinderen. Hierbij komt er een lokale installateur die ieder raam bekijkt en opmeet. Als je aankoop binnen is gekomen bij de winkel kom een professional het model op de goede manier bevestigen. Zo geniet je van effectieve zonnewering, langere garantie, klantenservice en ondersteuning bij problemen.

Wat is slimme zonwering?

De meest gangbare keuzes zijn de normale handbediening, handzender of ga jij voor een all-in domotica systeem? Slimme zonwering wordt door steeds meer mensen gekocht. Een handmatig systeem met stang of band is werkbaar, maar het kan handzamer. Draadloze bediening (afstandsbediening, handzender, draaiknop, tijdschakelaar) maakt het mogelijk dat je gemakkelijker het scherm kunt bedienen. Bij slecht weer kunnen de lamellen bijvoorbeeld automatisch sluiten. Als de zon doorbreekt kunnen de screens automatisch sluiten. Shutters, jaloezieën en gordijnen kan je zo instellen dat deze automatisch open en dicht gaan. Bediening via internet maakt jouw woning slimmer. De prijzen van smart rolluiken en schermen zitten op zo’n €400.

Geschreven door: Michiel. Laatste update: 1 juni 2024
Postcodegebied: 7864

Plaats een reactie