Zonwering vergelijken
• Maatwerk voor binnen en buiten
• Verschillende soorten zonwering
• Erkende leveranciers vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Zonwering Tiel vergelijken

Op zoek naar multifunctionele zonwering in Tiel? Zonwering is toe te passen aan de binnen- en buitenzijde van je huis. Je laat dit al plaatsen vanaf €60,00. Professionele buitenzonwering als een markies is zeer handig om zonnewarmte buiten te houden. Daarnaast creëert een zonnescherm een groot aantal vierkante meters aan schaduw waar je ontspannen kunt zitten. Binnenzonwering als gordijnen of plissés kan je kopen voor een lagere prijs en brengt ook wat meer sfeer in de woning. Tegenwoordig heb je de wereld aan verschillende combinaties. Op dit platform bieden we een uitgebreide uitleg waar we alle mogelijkheden bespreken. Bovendien verstrekken we een indicatie van de kosten en adresgegevens van verschillende zonwering specialisten in Tiel en de omliggende regio.

Waarom een zonnescherm aanschaffen

 • Realiseer een prettige temperatuur in huis op warme dagen.
 • In de zomer heb je ook buiten altijd beschutting.
 • Het isoleert jouw huis wat zorgt voor lagere energiekosten.
 • Geen volle inkijk vanaf de weg in jouw woning.
 • Vooral rolluiken verkleinen de kans op inbraak.
zonwering-vergelijken-tiel

Zonnescherm laten plaatsen in Tiel

Ben jij zelf niet heel erg handig en is het belangrijk dat het deskundig wordt opgehangen? Een voordelig zonnescherm installeren in Tiel door een erkende zonwering specialist is dan wel zo verstandig. Je kunt er dan op vertrouwen dat het geheel juist vastgezet wordt, dat de garantie niet vervalt en dat het geheel goed werkt. Op dit platform vind je razendsnel leveranciers die werkzaam zijn in de regio. In de volgende alinea vertellen we je stap-voor-stap wat daarvoor nodig is.

Een zonnescherm laten aanleggen door een expert

 1. Selecteer een systeem

  De beginvraag is altijd om er achter te komen welk soort systeem aansluit bij jouw eisen. Buitenzonwering komt aan jouw buitengevel te zitten. Aan de andere kant heb je binnenzonwering dat juist voor in huis is. Denk ook na over de functie van het zonnescherm of de vouwgordijnen. Denk bijvoorbeeld na over de volgende zaken: verkoeling in huis, het verminderen van energiegebruik, inkijk en geluidsoverlast beperken, inbraken beperken, extra schaduw, de lichtinval bepalen of extra sfeer in de woning brengen.

 2. Hoe breed en lang is je raam?

  Bereken de ideale maten van het gekozen product. Geef ook door waar het opgehangen moet worden. Onder andere achter- of naast het huis of boven bij de slaapvertrekken. Voeg eventueel afbeeldingen toe om jouw project verder te verduidelijken.

 3. Bedieningsmogelijkheden

  Zonwering kan op verschillende manieren worden bediend. De eenvoudigste bediening is zonwering met handmatige bediening (men gebruikt dan een opwindmechanisme of slinger). Dan heb je de elektrische bediening. Je kunt het dan bedienen met een handige draaiknop, eventueel met een tijdschakelaar. De meest luxe en effectiefste manier is draadloze bediening met app voor je telefoon of met afstandsbediening.

 4. Vergelijk merken en vakmannen

  De details van het project ingevuld? Voer jouw adresgegevens in. Je krijgt snel en volledig vrijblijvend offertes van erkende zonweringsbedrijven uit Tiel en de directe omgeving. Vergelijk de voorgestelde tarieven en bekijk prijs, referenties, merk producten en nazorg. Kies de beste totaal-aanbieding en teken de opdrachtbevestiging.

 5. Installatie

  Ruim de oude zonwering netjes op en zorg dat er genoeg werkruimte is voor de vakmannen. De installateur installeert het knikarmscherm of de rolgordijnen zoals jij dat wilt. Ga altijd na of de totale constructie correct is gemonteerd. Vraag altijd om een demonstratie. Eventuele gebreken kan je het beste direct uitsluiten. Vaak behoort een onderhoudscontract tot de mogelijkheden.

Gratis zonwering offertes vergelijken

Krijg verschillende prijsvoorstellen van raambekleders in Tiel

Buitenzonwering kopen: alle soorten op een rij

Buitenzonwering Tiel werkt erg goed om het warme zonlicht in huis te blokkeren. Verder zorgt het voor een aangename schaduwplek bij ramen, deuren en overkappingen. Het maakt het leven binnen en buiten net wat prettiger. Enkele toepassingen zoals de populaire rolluiken werken inbraakwerend en isoleren de woning tegen warmte, kou en geluid. Zonwering voor buiten kan je bestellen in tientallen verschillende kleuren en afmetingen. De gemiddelde prijzen bedragen tussen de €300 – €2950. In de koopgids hierna lees je de voordelen en nadelen van de meest gekozen toepassingen.

Informatie en voordelen van knikarmschermen en terrasschermen

Met knikarmschermen bedoelt men zonnescherm dat aan de gevel gemonteerd wordt. Dankzij de twee knikarmen wordt het schermdoek horizontaal uitgerold. Omdat het scherm op hoogte wordt geplaatst blijft jouw terras optimaal begaanbaar en zal het veel schaduw geven bij de muren. Belangrijk: dit model kan kapot waaien bij wind. De verwachte prijzen bedragen tussen de €900 tot zo’n €2200.

 • Tijdens warme zomers een fijne terraszonwering.
 • Binnen in huis blijft het heerlijk koel.
 • Moderne eigentijdse look.

De beste uitvalschermen

Het uitvalscherm is een praktische en een betaalbare manier om en zonlicht en warmte te verminderen. Je kunt rekenen op op een paar m2 veel schaduw zodat je ongestoord een boek kunt lezen of tv kunt kijken. Het is ideaal bij grote raampartijen of plekken waar je niet vaak langs loopt. Met name bij flats zie je dit systeem vaak en kantoren. Voor een achtertuin is het dus niet heel geschikt. De onkosten liggen tussen de €450 tot €1375.

 • Een zonnescherm voor ieder budget.
 • Iets meer privacy in huis (ramen worden half afgeschermd).
 • Kan goed tegen een stootje.

Advies over screens

Screens op maat laten maken in Tiel biedt je design rolluiken voor als je wilt dat je nog deels naar buiten kan kijken. Zonnescreens reflecteren het zonlicht en zijn bestand tegen weersinvloeden. Het doek van de screens bestaat uit vezels van polyester of glasvezel. Wat betreft de lichtdoorlatendheid kan je veel kanten op. Bij daglicht kan je vanuit de kamer wel naar buiten kijken, maar niet andersom. Advies: als het screendoek omlaag is kan het raam niet open en houd je het dicht. De normale prijzen komen uit tussen de €325 tot €1125.

 • Maatwerk mogelijk: alle breedtes.
 • Te koop in diverse RAL-kleuren.
 • Voorbijgangers kunnen niet naar binnen kijken.

Uitleg over rolluiken

Rolluiken zie je steeds vaker hangen. En dat is niet vreemd: ze hebben een hoog gebruikersgemak, je geniet van een aangenaam klimaat in huis, ze houden lawaai tegen, en hebben een isolerende werking. Als extra voordeel heeft het een effect op inbraakkans (preventieve werking). Er zijn 3 producten: een voorzetrolluik wordt tegen de buitengevel aan geplaatst, een opbouwrolluik wordt boven het raam op het kozijn gemonteerd (op de dag / in de dag montage) en het inbouwrolluik wordt helemaal weggewerkt in de gevel. De verwachte tarieven komen uit tussen de €290 – €1325 voor rolluiken bestellen in Tiel.

 • Te bestellen op kozijnkleur.
 • Een volledig verduisterde kamer.
 • Houd inbrekers buiten de deur.

Het gemak van markiezen

Een markies is een bijzonder soort systeem wat je huis een kenmerkende uitstraling biedt. In de basis is het een compact frame van o.a. staal waar het doek overheen wordt gespannen. Markiezen zie je met name bij oudere woningen. Het heeft een positief effect op de uitstraling van huizen. In aanvulling op de standaard markiezen heb je ook het klapmodel en het petmodel zodat de doorloop niet in gedrang komt. De normale tarieven liggen zo tussen de €640 tot zo’n €1975.

 • Geeft sfeer aan oudere panden en gebouwen.
 • Het zicht naar buiten wordt minder beperkt.
 • Windvast en uv-lichtbestendig.

Overige systemen voor buiten

 • Verandazonwering: het hele jaar genieten in je tuin dankzij serrezonwering.
 • Zonweringdoek: beschermt effectief tegen uv-straling en warmte.
 • Terrasoverkapping: een parasol met verrijdbare parasolvoet (multifunctioneel).
 • Buitenjaloezieën: modieus en flexibel systeem dat goed beschermt tegen de zon.

Een goede temperatuur in een pand met buitenzonwering!

Vraag een gids aan met het hele assortiment

Raamdecoratie Tiel: alle mogelijkheden voor binnen

Binnenzonwering wordt altijd aan de binnenzijde van het raam gemonteerd. D.m.v. raambekleding kan je zelf de lichtinval regelen. Dit beperkt dat de zon fel naar binnen schijnt zodat de warmte geweerd wordt. Ook heeft het ook een decoratieve functie. Noemenswaardig: je kunt ook de isolatie verbeteren met raamdecoratie. De prijzen variëren tussen de €330 – €825. In de onderstaande keuzegids vind je info, kosten en voordelen van de meest interessante installaties.

Rolgordijnen: bekijk voordelen en info

Een rolgordijn kan je eenvoudig oprollen en afrollen. Ze hebben gunstige prijzen, probleemloos zelf te plaatsen, iedereen kan het gebruiken en het past in bijna iedere ruimte. Rolgordijnen stel je samen in veel dessins en kleuren zodat het een aanvulling is op jouw interieur. Men biedt allerlei types zoals dakraam, verduisterende, lichtdoorlatende, elektrische, kiepkantelraam, transparante en speciale duo rolgordijnen. De verwachte prijzen variëren tussen de €50,00 tot €170.

 • Veel keuze binnen het goedkope raamdecoratie segment.
 • Rolgordijnen kopen in Tiel: relatief eenvoudig zelf te bevestigen.
 • Te koop in uiteenlopende stoffen en unieke modellen.

Vouwgordijnen: vind het perfecte model

Vouwgordijnen zorgen voor een speelse en karakteristieke ambiance aan een kamer. Je bepaalt zelf welk deel van het raam bedekt wordt. Elk vouwgordijn is uniek door het maatwerk. De stof bepaalt hoe lichtdoorlatend het systeem is. Daarnaast zorgen ze voor minder lawaai en een betere akoestiek. Wees voorbereid op onkosten van €105 tot zo’n €325.

 • Zowel met lichtdoorlatende als verduisterende stof.
 • Maatwerk is voor elk raam mogelijk.
 • Moeiteloos te onderhouden: je kunt ze uitwassen.

Plissé: bekijk het assortiment

Plissé gordijnen is een type raamdeco waarbij het doek in een harmonica vorm wordt ingebouwd. Het bedienen gaat middels een koord en je kan het zonlicht overal goed tegenhouden. Fraaie raamdeco die aansluit op elk interieur. Er zijn meerdere producten binnen de plissé gordijnen. Dupligordijnen (honeycomb) / Duettes hebben aan de voorkant en achterkant verschillende stoffen (honingraat). Met Top down – bottom kan je zelf de lichtinval bepalen. Je moet denken aan een kostenplaatje van €60 tot €150.

 • Een subtiel product voor ieder raam.
 • Zowel voor houten- als kunststof kozijnen.
 • Dupligordijnen op maat: voor elke breedte een passend product.

Jaloezieën Tiel: soorten, kleuren en kosten

Jaloezieën zijn horizontale panelen die je in verschillende standen kunt zetten met een ophaalsysteem. Je kunt kiezen uit diverse modellen en materialen als bijvoorbeeld kunststof, aluminium, hout, PVC, stof. Dankzij houten jaloezieën heb je de volledige vrijheid betreffende de privacy en hoeveelheid licht die naar binnen komt. Disclaimer: je moet ze regelmatig afstoffen. Raambekleders werken met prijsindicaties van €85 tot wel €200.

 • Zonder moeite open te zetten (of te sluiten).
 • Jaloezieënwinkel: bamboe maakt het gordijn eenvoudig en licht te bedienen.
 • PVC / Aluminium jaloezieën: kies bewust voor natuurlijke en duurzame systemen.

Lamellen: stijlvol en trendy systeem

Lamellen zijn verticale stroken gemaakt van bijv. bamboe, kunststof, stof, pvc, aluminium. Praktisch voor grote ramen en zijn erg geschikt voor een elegant en zakelijk interieur. Verticale lamellen zijn praktisch in gebruik, zijn gemakkelijk schoon te houden en kan je ook in een badkamer ophangen. De investeringen starten bij om en nabij de €60. Meer exclusieve modellen kosten zo’n €195.

 • Een tijdloze aanblik voor jouw interieur.
 • Binnenzonwering voor grote raampartijen.
 • Montage kunststof kozijn: vaak met een verlengde garantieregeling.

Shutters: luxe raambekleding in Tiel voor je huis

Shutters zijn prachtige binnenluiken met een heel stoere look. Het zijn echte blikvangers die je niet in veel andere huizen tegenkomt. Blinds zijn erg gewild, ze verhogen de waarde van jouw woning en een duurzame optie (goed voor het milieu). Geschikt voor bijna elk raam zoals vaste ramen, schuiframen, draaikiepramen, dakramen, uitzetramen, valramen. Advies: shutters zijn wel relatief duur. De tarieven beginnen bij zo’n €470. Meer exclusieve modellen kosten zo’n €850.

 • Een bijzondere eyecatcher.
 • Gemakkelijk open te vouwen.
 • Houten kozijnen: hout op hout staat erg mooi.

Vind horren of hordeur voor jouw woning

Maatwerk horren in Tiel bieden frisse lucht in de woning en weren bovendien muggen, vliegen en ander ongedierte. Voor elk raam of deur is er een geschikt model: hordeur, lamellenhor, hor met scharnier, voorzethor, plissé hor, rolhor. Last van allergieën of hooikoorts? Bekijk dan alles over de pollenwerende hor. Disclaimer: horren hebben geen zonwerend effect. Wel zit er in het assortiment een speciale duo-plissé hor. Deze variant weert insecten en houdt tevens de warmte van de zon buiten. De prijsindicaties beginnen bij zo’n €72,5. Voor een grote raampartij betaal je zo’n €725.

 • Te monteren op: draai-kiepraam, uitzetraam, schuifraam, valraam, draairaam, vast raam.
 • Je woning ventileren op een gebruiksvriendelijke manier.
 • Altijd zorgeloos een raam openzetten.

Passende raamdecoratie die matcht met jouw stijl

Direct meerdere aanbiedingen van lokale vakbedrijven

De actuele kosten van zonwering 2024

De prijzen van zonwering op donderdag, 25 juli 2024 worden samengesteld a.d.h.v. een aantal thema’s: de productcategorie, materiaalgebruik, de grootte van het systeem en of je kiest voor handmatige of elektrische bediening. In het overzicht hierna vergelijk je de huidige kosten van het laten plaatsen van zonwering in Tiel in juli 2024.

Categorie zonweringGrootteVerwachte kosten
Knikarmscherm2 – 6 meter breed€865 – €2000
Uitvalscherm2 – 5 meter breed€350 – €1300
Screens100 cm – 400 cm breed€270 – €1125
Rolluiktot 4,5 meter breed€300 – €1450
RolgordijnTot 250 cm breed€70 – €145
Lamellen250 x 150 cm€65 – €225
Jaloezieën100 x 250 cm€70 – €230
Plisségordijnen100 x 150 cm€100 – €300
Prijsindicatie zonnewering met monteren in de Provincie Gelderland.

De beste merken zonwering

Sta je op het punt van zonwering kopen? Er zijn veel merken en fabrikanten die je kunt kiezen. Ieder merk heeft zijn voordelen en adviesprijs. Vaak te koop via de gordijnwinkel in Tiel. In de onderstaande tabel bieden wij een toelichting op de meest bekende merken. Dankzij deze vergelijking kan jij misschien een betere keuze maken.

 • Sunmaster: ruim 50 jaar toonaangevende producent van buitenzonwering.
 • SunCircle: levert een groot aantal producten overal in Nederland.
 • Verano: topproducten altijd 100% op maat.
 • Zonnelux: de sfeerbepaler in jouw interieur.
 • Heroal: kwaliteitsproducten made in Germany.
 • Stobag: innovatieve producten die wind en regenbestendig zijn.
 • Renson: moderne gevelbekleding systemen die gemakkelijk te plaatsen zijn.
 • Velux: modulaire lichtstraten en dakramen inclusief verduistering.
 • Luxaflex: grote variatie aan o.a. horren, jaloezieën, shades, en gordijnen.
 • Somfy: smart home merk met o.a. elektrische zonneschermen.
 • Unilux / Fractions: sterke horren voor elke raam of deur.
 • Veneta: direct van de fabriek geleverd (snel in huis).
 • Bouwmarkten / Webwinkels: Gamma, Hornbach, Praxis, IKEA, Hubo en Wehkamp, Formido, Bol.com, Leen Bakker, FonQ.
 • Bekijk ook: Husol, Deponti, Weinor, Novoferm, Toppoint, Bece en Lumenguard, Dickson, Milano, Copaco, Sunway, Schlappi.

Zoek zonwering experts in de regio Tiel

Goedkope zonwering kopen in Tiel? Of ben je op zoek naar een gespecialiseerd zonweringsbedrijf uit de buurt? In de onderstaande tabel vergelijk je gegevens en adressen van buitenzonwering experts en gordijnwinkels in de buurt. Wellicht kan je hier terecht voor meer informatie. Via deze website bekijk je ook monteurs en shops in Buren, Bunnik en Wijk bij Duurstede.

Geen zonwering bedrijven! Meld je nu eenvoudig aan
We hebben in deze regio nog geen zonwering-experts gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf toe te voegen.

Details over zonwering per ruimte

Elke kamer vraagt weer om een ander type vitrage die perfect past bij de stijl van de kamer. We gaan nu verder in op de meest ideale binnen- en buitenzonweringsproducten voor de meest gangbare ruimtes.

 • Keuken: moet vochtbestendig zijn en gemakkelijk schoon te maken.
 • Badkamer: ideaal zijn waterafstotende plisse gordijnen (privacy verhogend).
 • Woonkamer: kies voor verduisterende gordijnen om comfortabel in huis te kunnen zitten.
 • Slaapkamer: met geluidswerende raamdeco filter je zoveel mogelijk het geluid van buiten.
 • Zolderraam: verduister jouw draai kiepraam bijvoorbeeld met VELUX of FAKRO.
 • Dakkapel: denk aan rolgordijnen op maat (die je gemakkelijk zelf kunt plaatsen).
 • Balkon: kies voor een balkondoek of zonnescherm voor schaduw op hoogte.

Opties voor terras & serre
In de de zomermaanden kunnen de dagelijkse temperaturen zeer hoog worden. Het actuele aanbod bestaat uit allerlei type buiten- en serrezonwering. Neem nou bijvoorbeeld automatisch zonneschermen of terrasoverkapping, basic-parasols of luxe houten buitenjaloezieën voor serre of overkapping. Een zonnescherm voor een glazen dak kan je van buiten en binnen laten werken. Bezoek ook onze pagina over:

FAQ: hoe kan ik mijn huis koel houden?

De beste zonwering, hoe kan ik die bestellen?

Elke woning is anders. De perfecte zonnewering voor jouw situatie hangt af van het type raam, hoe je tuin gelegen is, jouw stijl en smaak en wat je maximaal wilt uitgeven. Binnenzonnewering heeft als voordelen dat je het kunt kopen in meerdere kleuren, designs en prijscategorieën. Helaas kan er wel altijd wat licht doorschijnen. Buitenzonwering werkt nog een stuk effectiever, geeft ook meer verkoeling, maar zal wel wat meer opvallen (aan de buitenzijde van de woning).

Wat zijn de kosten van zonnewering in Tiel?

De investingen in zonwering zijn afhankelijk van jouw wensen. De huidige investeringen hebben we hierna voor je opgesomd. Denk bij markiezen aan +/- €700. Buitenscreens €270 per kozijn. Op het moment dat je kiest voor een terrasscherm betaal je al snel €1075. Een uitvalscherm is een stuk aantrekkelijker geprijsd (+/- €825). Een basis rolluik kost €480. Bij jaloezieën voor binnen ben je wat goedkoper uit met €275 per raam. Shutters zijn een stuk kostbaarder (zo’n €750). Alternatieve opties zijn plissegordijnen, rolgordijnen en lamellen (verkrijgbaar vanaf €130 per raam / kozijn). De totale bedragen worden beïnvloed door: het type / model, het formaat, handmatige of elektrische bediening, materiaaltypes, dessins en montage.

Wat is het nut van inmeten en montageservice in Tiel?

Als je je oriënteert op zonweringsproducten, dan is het assortiment enorm. Zoek vooraf alles goed uit omtrent het inmeten en monteren. Je kunt zelf maatwerkproducten inmeten, echt kan je ook profiteren van de montage en inmeetservice in Tiel. In die situaties komt een gediplomeerde professional die elk raam / kozijn opmeet aan huis. Als alle dingen zijn besteld komt de montagepartner het product op de goede manier aanbrengen. Dankzij deze dienstverlening ben je verzekerd van correct werkende zonnewering, langere garantie, klantenservice en een fraai afgewerkt product.

Hoe werkt slimme zonwering?

Grofweg onderscheiden we de standaard handmatige bediening, bediening met een afstandsbediening of ga jij voor een all-in domotica systeem? Slimme zonwering kent diverse pluspunten. Een handmatige installatie met slinger of band werkt in de basis mooi, echter het kan makkelijker. Draadloze bediening (a.d.h.v. een handzender, tijdschakelaar, mobiele app, afstandsbediening) is ideaal omdat je daarmee flink wat tijd kunt besparen. Bij harde wind kun jij ervoor kiezen dat het zonnescherm direct automatisch in zal klappen. Bij de aanwezigheid van fel zonlicht laat je het rolluik of de screens snel zakken. Gordijnen, shutters en jaloezieën kan je – ook als je niet thuis bent – automatisch open en dicht laten gaan. Bediening via internet geeft je nog meer grip op het klimaat in huis. De verwachte prijzen van smart rolluiken & screens komen uit rond de €500.

Geschreven door: Nancy. Laatste update: 1 juli 2024
Postcodegebied: 4000, 4001, 4002, 4003, 4004, 4005, 4006, 4007Bekijk plaatsen in de gemeente:

Plaats een reactie