Zonwering vergelijken
• Maatwerk voor binnen en buiten
• Verschillende soorten zonwering
• Erkende leveranciers vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Zonwering Sibrandahûs vergelijken

Energie besparen en je privacy verhogen met zonwering in Sibrandahûs? Zonwering kan je voor binnen en buiten de woning kopen en is al verkrijgbaar voor €57,50. Goede buitenzonwering als een markies is geschikt om een aangenaam binnenklimaat te realiseren. In veel gevallen verkrijg je middels een zonnescherm een schaduwrijke plek waar je heel relaxt kunt verblijven. Binnenzonwering als o.a. gordijnen of duetten is te bestellen voor gunstige prijzen en kan je helemaal aanpassen op jouw stijl. Winkels verkopen tegenwoordig bijzonder veel verschillende producten. Via deze website kan je aan de slag met een handige keuzegids waar we de voor- en nadelen van ieder systeem bespreken. Bovendien doorzoek je de geschatte kosten en adressen van betrouwbare zonwering specialisten in Sibrandahûs en omstreken.

5 belangrijkste voordelen zonnescherm

 • Schaduw in de kamer zorgt voor een lagere temperatuur.
 • Het kan bijdragen aan de uitstraling van de woning.
 • Heeft een isolerende werking en verminderd stookkosten.
 • Je interieur zal minder snel verkleuren.
 • Het schrikt inbrekers af.
zonwering-vergelijken-sibrandahus

Zonnescherm laten plaatsen in Sibrandahûs

Ben jij zelf niet heel erg handig en is het belangrijk dat het deskundig wordt opgehangen? Een voordelig zonnescherm installeren in Sibrandahûs via een professionele zonwering specialist is dan absoluut het overwegen waard. Je weet dan zeker dat het systeem op de juiste wijze aangebracht wordt, dat er niks kapot gaat en dat de afstandsbediening ook goed werkt. Via deze vergelijker vind je gemakkelijk specialisten die actief zijn in jouw postcodegebied. In het volgende stappenplan lees je tips hoe je dit kunt aanpakken.

Een zonnescherm laten aanbrengen door een vakman

 1. Kies een systeem

  Je begint met na te denken over welk type zonwering geschikt is voor jouw woning. Buitenzonwering komt aan jouw buitengevel te zitten. Een binnenzonwering wordt in de woning opgehangen (binnenkant). Denk ook na over de functie van het terrasscherm of de rolgordijnen. Interessante functionaliteiten zijn bijv. een ruimte afkoelen, energie besparen, de privacy verbeteren, inbraken beperken, comfortabele schaduwrijke zitplekken maken, lichtinval beter controleren of extra sfeer in de woning brengen.

 2. Breedte en lengte opmeten

  Meet alle maten goed op van het product. Noteer ook waar het aangebracht moet worden. Kies bijvoorbeeld voor achter- of naast het huis of op de eerste verdieping. Maak foto’s voor een compleet en actueel beeld.

 3. Automatische of handbediening?

  Er bestaan verschillende verschillende bedieningsmogelijkheden. De simpelste mogelijkheid is zonwering met handmatige bediening (men gebruikt dan een opwindmechanisme of slinger). Wil je iets meer comfort, dan kies je de elektrische bediening. Doorgaans werkt dit met een knop aan de muur, eventueel beschikbaar met tijdschakelaar. De meest luxe en effectiefste oplossing is draadloze bediening die werkt via je telefoon (App), zender of afstandsbediening.

 4. Vergelijken van aanbieders

  Al jouw wensen doorgegeven? Voer jouw adresgegevens in. Per mail ontvang je dan enkele offertes van geschikte zonweringsbedrijven uit Sibrandahûs en omliggende plekken. Vergelijk de voorgestelde tarieven en bekijk prijs, referenties, merk producten en nazorg. Kies de beste totaal-aanbieding en neem contact op met de betreffende partij.

 5. Monteren

  Demonteer indien mogelijk de oude zonwering en zorg voor een opgeruimde werkplek voor het installatiebedrijf. De monteur installeert de screens of gordijnen zoals afgesproken. Ga altijd na of de totale constructie correct is aangebracht. Meestal geeft de monteur een korte demo. Mocht er iets zijn wat niet werkt, dan kan dit direct hersteld worden. Mogelijk bieden ze ook een onderhoudscontract aan.

Vraag direct een zonwering offerte aan

Bekijk mooie deal bij raambekleders in Sibrandahûs

Buitenzonwering kopen: bekijk alle opties

Buitenzonwering Sibrandahûs is de meest efficiënte manier om het warme zonlicht in huis te blokkeren. Ook werkt het ook ideaal om een ruime schaduwplek te maken bij ramen, deuren en overkappingen. Het verhoogt het comfort binnen en buiten. Bekende systemen zoals bijvoorbeeld rolluiken werken inbraakwerend en isoleren bovendien de woning. Zonwering voor buiten is er in veel designs en groottes. De gemiddelde prijzen bedragen tussen de €500 tot €2525. In het stukje hierna lees je informatie over de meest populaire keuzes.

Koopgids knikarmschermen / terrasschermen

Bij een knikarmscherm hebben we het over een zonnescherm dat aan de buitengevel van het huis vast zit. Met behulp van 2 uitstraai-knikarmen kan het schermdoek worden uitgerold. Daardoor is het vloeroppervlak eronder goed begaanbaar en heb je een mooie schaduwrijke plek om te zitten. Noemenswaardig: het scherm moet je meteen weer indraaien als het gaat waaien. De gemiddelde tarieven variëren tussen de €875 en €2150.

 • Tijdens warme zomers een fijne terraszonwering.
 • Ingedraaid zie je er maar weinig van.
 • Kan eenvoudig worden ingeschoven.

Handige uitvalschermen

Een uitvalscherm is een effectieve en een eenvoudige manier om de zon buitenshuis te houden. Daardoor heb je op een paar m2 veel schaduw zodat het lekker koel blijft binnen. Een goede keuze bij grote raampartijen en waar geen doorloop vereist is. Het is dan ook een populair systeem bij flats en kantoren. Voor de achtertuin kun je beter wat anders kiezen. De verwachte kosten liggen zo tussen de €475 tot zo’n €1350.

 • Veel keuze in zonnescherm: van budget tot luxe.
 • Iets meer privacy in huis (ramen worden half afgeschermd).
 • Regen loopt er eenvoudig vanaf (weersbestendig).

Nieuwe screens

Screens op maat laten maken in Sibrandahûs is het beste advies als je weinig ruimte hebt. Zonnescreens zijn zeer effectief in het weren van de zon en zijn redelijk ongevoelig voor wind. De screendoeken bestaan uit glasvezel of polyester met een PVC-coating. Je kiest vooraf wat je wensen zijn qua lichtdoorlatendheid. Bij daglicht is er voldoende zicht vanuit de woning, van buiten naar binnen gaat niet. Kanttekening: op het moment dat het screendoek uit is kan je het raam niet even op een kier zetten. De prijsindicaties liggen tussen de €375 t/m €1200.

 • Verkrijgbaar in lengtes tot enkele meters hoog.
 • Te koop in diverse RAL-kleuren.
 • Je kunt gewoon van binnen naar buiten kijken.

Kosten en pluspunten van rolluiken

Rolluiken zie je steeds vaker hangen. En dat is niet vreemd: ze zijn zeer gebruiksvriendelijk, ze zijn zeer warmtewerend, mensen kunnen niet naar binnen kijken, en draagt ook in de winter bij aan minder stookkosten. Als extra pluspunt werken ze ook inbraakpreventief. Je hebt 3 mogelijkheden: een voorzetluik plaatst men in een kast boven of op het raam, de opbouwrolluiken komen op het kozijn / gevel te liggen (op de dag / in de dag montage) en het inbouwrolluik bevindt zich achter de buitensteen. De verwachte tarieven variëren tussen de €350 – €1425 voor rolluiken bestellen in Sibrandahûs.

 • Op te rollen in enkele seconden.
 • De rolluiken hebben uitstekende isolatiewaarden.
 • Biedt ook bescherming tegen inbraak.

Investeren in markiezen

Een markies is een stijlvol systeem die ongevoelig zijn voor zijdelingse zoninval. Het wordt gekenmerkt door een houten of aluminium geraamte wat afgedekt wordt door middel van een doek. We zien markiezen vaak bij huizen van begin 1900. Ze hebben invloed op een romantische uitstraling van het pand. Naast het standaard model is er ook een klapmodel en petmodel die je vaak bij winkels ziet. De verwachte prijzen bedragen tussen de €670 tot zo’n €1800.

 • Bijzondere kleuren en motieven beschikbaar.
 • Je kunt nog prima naar buiten kijken.
 • Beschermt je woning ook van opzij.

Andere modellen voor buiten

 • Verandazonwering: altijd een prettige temperatuur op de terrasoverkapping met serrezonwering.
 • Zonweringdoek: overal neer te hangen door de ogen en touwen die worden meegeleverd.
 • Terrasoverkapping: handige verrijdbare parasol voor het terras.
 • Buitenjaloezieën: een van de nieuwste trends op het gebied van zonwering.

Een goede temperatuur in een pand met buitenzonwering!

Vraag een gids aan met het hele assortiment

Raamdecoratie Sibrandahûs: bekijk de verschillende gordijnen voor binnen

In het geval van binnenzonwering worden de systemen aan de binnenkant van het kozijn geplaatst. Via raambekleding kan jij de lichtinval volledig zelf controleren. Zo kan je voorkomen dat de zon fel naar binnen schijnt waardoor de temperatuur in huis aangenaam blijft. Ook is het een toevoeging aan jouw interieur. Belangrijk: raamdecoratie draagt vaak bij aan de totale woningisolatie. De onkosten variëren tussen de €370 tot €975. In deze koopgids geven we een toelichting op de meest gekochte toepassingen.

Rolgordijnen: waarom is dit interessant?

Een rolgordijn is een gordijn dat je kunt oprollen. Een zeer betaalbaar systeem, makkelijk aan te brengen, simpel te gebruiken en het kan toegepast worden op ieder raam. Rolgordijnen kan je bestellen in honderden kleurtjes en motiefjes zodat het een aanvulling is op jouw interieur. Er zijn diverse varianten zoals elektrische, kiepkantelraam, transparante, lichtdoorlatende, dakraam, waterafstotende en het duo rolgordijn. De minimale investeringen variëren tussen de €47,50 en €155.

 • Goede keuze voor goedkope raamdecoratie.
 • Rolgordijnen kopen in Sibrandahûs: eenvoudig zelf op te hangen.
 • Assortiment in diverse stoffen en luxueuze uitvoeringen.

Vouwgordijnen: een veelzijdig aanbod

Vouwgordijnen geven een luxueuze en authentieke ambiance aan een kamer. Ze hebben een handig bedieningssysteem. Ze zijn verkrijgbaar in veel verschillende stoffen. De keuze voor de stof bepaalt hoe lichtdoorlatend het systeem is. Daarbij maken ze het mogelijk om de akoestiek in een ruimte te sturen. Wees voorbereid op kosten van €95 oplopend tot €400.

 • Gemakkelijk zelf in hoogte te verstellen.
 • Maatwerk is voor elk raam mogelijk.
 • Weinig onderhoud: met de hand snel te wassen / reinigen.

Plissé: wat zijn de pluspunten?

Plissé gordijnen is een type raamdeco waarbij het doek in een harmonica vorm wordt ingebouwd. Je bedient ze eenvoudig met een trekkoord en het past op bijna ieder raam. Een stijlvolle raamdeco die een toffe twist geeft aan jouw interieur. Er bestaan meerdere producten binnen de plissé gordijnen. Dupligordijnen (honeycomb) / Duettes hebben meerdere stoflagen (honingraat). Met Top down – bottom kan je een specifiek deel van je raam afschermen. Raambekleders werken met een prijs van €57,5 tot wel €170.

 • Past bij elke interieurstijl.
 • Eenvoudige montage (zonder boren).
 • Dupligordijnen op maat: voor elke breedte een passend product.

Jaloezieën Sibrandahûs: verkrijgbaar in veel kleuren

Jaloezieën zijn horizontale latjes die je in verschillende standen kunt zetten met een koord of band. In het assortiment zitten diverse modellen en materialen als bijvoorbeeld hout, stof, aluminium, kunststof, PVC. Door te kiezen voor houten jaloezieën speel je eenvoudig met de hoeveelheid licht en mate van privacy. Suggestie: je moet veel schoonmaken (stof dwarrelt neer op de strips). Je moet denken aan onkosten van €80 tot €240.

 • Eenvoudig zelf de lichtinval bepalen.
 • Jaloezieënwinkel: bamboe geeft een rank en verfijnd karakter aan het raam.
 • PVC / Aluminium jaloezieën: kies voor een duurzaam gefabriceerd product.

Lamellen: functioneel en gebruiksvriendelijk

Lamellen zijn verticale platen die worden gemaakt van hout, kunststof, aluminium, bamboe, stof. Praktisch voor grote ramen en passen perfect bij een strak en standaard interieur. Verticale lamellen zijn praktisch in gebruik, eenvoudig te reinigen en kan je ook ophangen in de badkamer. De tarieven starten bij om en nabij de €65. Voor luxe versie moet je rekening houden met €190.

 • Makkelijk de lichtinval bepalen.
 • Zeer praktische binnenzonwering voor lange ramen.
 • Montage kunststof kozijn: gemakkelijk te monteren.

Shutters: luxe raambekleding in Sibrandahûs direct van de fabriek

Shutters zijn prachtige binnenluiken met een luxueuze uitstraling. Het zijn ambachtelijke modellen die je interieur de finishing touch geven. Blinds zijn sfeervol, je kunt ze meefinancieren in jouw hypotheek en een duurzame optie (goed voor het milieu). Aan te brengen op diverse ramen zoals valramen, uitzetramen, vaste ramen, dakramen, schuiframen, ronde ramen. Opmerking: shutters zijn duur in aanschaf. De tarieven beginnen bij circa €440. Voor een grote raampartij betaal je zo’n €910.

 • Een echte blikvanger in huis.
 • Erg kindvriendelijk systeem.
 • Houten kozijnen: online samenstellen en eenvoudig ophangen.

Informatie over horren en hordeuren

Maatwerk horren in Sibrandahûs zorgen voor ventilatie in huis en beschermen tegen muggen, wespen, vliegen en andere insecten. Denk bijvoorbeeld aan: lamellenhor, plissé hor, rolhor, hordeur, hor met scharnier, voorzethor. Last van allergieën of hooikoorts? Bekijk dan alles over de pollenwerende hor. Belangrijk: horren hebben geen zonwerend effect. Wil je dit wel? Kies dan voor een combinerende duo-plissé hor. Dit systeem houdt ongedierte buitenshuis en zorgt ook dat de zon niet fel naar binnen schijnt. De investeringen beginnen bij circa €72,5. Voor grotere ramen ga je al gauw richting de €725.

 • Breed inzetbaar: schuifraam, draairaam, valraam, draai-kiepraam, uitzetraam, vast raam.
 • Fijne manier om woning te ventileren.
 • Voor iedereen die last heeft van ongedierte.

Vind de perfecte raamdecoratie voor elke woning

Direct meerdere aanbiedingen in je mailbox

Gemiddelde kosten zonwering 2024

De prijzen van zonwering op woensdag, 24 juli 2024 zijn altijd onderhevig aan velerlei aspecten: het artikel, het materiaal, het formaat en of je kiest voor handmatige of elektrische bediening. In het schema hieronder tref je de huidige kosten van het laten plaatsen van zonwering in Sibrandahûs in juli 2024.

ZonweringGrootteGemiddelde kosten
Knikarmschermtot 7 meter breed€800 – €2375
Uitvalscherm200 – 500 cm breed€375 – €1250
Screens1 – 3 meter breed€275 – €1150
Rolluik3 – 4 meter breed€295 – €1350
Rolgordijn100 x 175 cm€65 – €165
Lamellen100 x 50 cm€55 – €195
Jaloezieën100 x 180 cm€85 – €280
Plisségordijnen195 cm breed€120 – €360
Verwachte kosten zonnewering inclusief montage in de Provincie Friesland.

Populaire merken zonwering

Zit jij na te denken over zonwering kopen? Er zijn veel leveranciers die goede producten en service leveren. Welke winkelier heeft zo zijn eigenschappen en prijsklasse. Verkrijgbaar bij een gordijnwinkel in Sibrandahûs. Hieronder vind je informatie over de populairste merken. Daardoor kun je wellicht gerichter gaan zoeken.

 • Sunmaster: functioneel, stijlvol en duurzame zonneschermen en rolluiken.
 • SunCircle: eersteklas kwaliteit door productie in eigen handen.
 • Verano: altijd een Verano partner bij jou in de buurt.
 • Zonnelux: 100% op maat gemaakt van de beste materialen.
 • Heroal: rolluiken, zonwering, roldeuren, ramen, deuren, gevels en overkappingen.
 • Stobag: zon- en weerbeschermingsoplossingen voor huis en tuin.
 • Renson: design gevelbekleding voor woningen en kantoorpanden.
 • Velux: o.a. verduisterende en transparante rolgordijnen en insectenhorren.
 • Luxaflex: inspirerend ontwerp, innovatieve bediening en hoge kwaliteit.
 • Somfy: smart elektrische zonneschermen voor op ieder terras.
 • Unilux / Fractions: op maat gemaakte shutters en horren.
 • Veneta: zonder risico bestellen dankzij de gratis meetverzekering.
 • Bouwmarkten / Webwinkels: Hornbach, Gamma, Karwei, Praxis, IKEA en Bol.com, Wehkamp, Leen Bakker, FonQ, Formido.
 • Overweeg ook: Roma, Toppoint, Bece, Weinor, Husol, Novoferm & Sunway, Swela, Copaco, Schlappi, Lumenguard, Milano.

Zonwering experts in regio van Dantumadiel

Goedkope zonwering kopen in Sibrandahûs? Of ben je op zoek naar een ervaren zonweringsbedrijf in jouw omgeving? In de tabel hierna tonen wij adresgegevens van raambekleders en gordijnwinkels in jouw omgeving. Misschien kunnen zij jou verder helpen bij jouw klus. Via deze vergelijker check je ook installatiepartners en showrooms in Dokkum, Jannum en Damwâld.

Geen zonwering bedrijven! Meld je nu eenvoudig aan
We hebben in deze regio nog geen zonwering-experts gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf toe te voegen.

Bekijk type zonwering per ruimte

Ieder raam en elke deur heeft weer andere vitrage nodig die aansluit bij jouw stijl. We beschrijven nu de meest gekozen zonwering voor binnen en buiten per ruimte.

 • Keuken: kies voor praktische jaloezieën of voor sfeervolle vouwgordijnen.
 • Badkamer: plisségordijn in de douche kan je makkelijk schoonmaken en eenvoudig bedienen.
 • Woonkamer: kies bijvoorbeeld voor een verduisterend gordijn voor extra isolatie.
 • Slaapkamer: het monteren van geluidswerende rolluiken is aan te raden voor een koelere en stillere ruimte.
 • Zolderraam: ook goede oplossingen voor draai-kiepramen op de zolder.
 • Dakkapel: kies bijvoorbeeld voor rolgordijnen op maat (eenvoudig zelf aanbrengen).
 • Balkon: met een zonnescherm of balkondoek zit je altijd lekker in de schaduw.

Opties voor terras & serre
In de de zomermaanden wordt het al gauw 30 graden of warmer. Er bestaan meerdere soorten buiten- en serrezonwering. Wat dacht jij van automatisch zonneschermen / terrasoverkapping, betaalbare parasols of exclusieve houten buitenjaloezieën voor je overkapping of serre. Een zonnescherm voor een glazen dak kan je vanaf de binnenkant of buitenkant laten ophangen. Klik eventueel direct verder naar: Zonnescherm.

Wat moet ik weten over mijn woning verkoelen?

Wat is de beste zonwering om te kopen?

Ieder huis vraagt om een eigen aanpak. De meest geschikte zonnewering die past bij jouw wensen hangt af van de afmetingen van je ramen, hoe jouw tuin is ingericht, de stijl van de woning en wat je maximaal wilt uitgeven. Wat binnenzonnewering zo ideaal maakt is dat het te koop is in oneindig veel kleuren, stoffen en prijzen. Je interieur moet hier natuur wel schikt voor zijn. Buitenzonwering werkt beter om de zon te weren, geeft ook meer verkoeling, maar is wel meer zichtbaar (je ziet het altijd zitten op de gevel of het kozijn).

Waar moet ik aan denken qua kosten van zonnewering in Sibrandahûs?

De investingen in zonwering zijn afhankelijk van jouw wensen. De standaard tarieven hebben wij voor je op een rijtje gezet. Denk bij markiezen aan +/- €675. Zonnescreens €240 per kozijn. Bij een terrasscherm moet je rekening houden met minimaal €1075. Met een uitvalscherm ben je een stuk goedkoper uit (+/- €750). Een standaard rolluik kost €465. Liever jaloezieën? Dan betaal je zo’n €255 per raampartij. Voor shutters is de investering wat hoger (plusminus €810). Voordelige soorten raamdecoratie zijn lamellen, plisse gordijnen en rolgordijnen (verkrijgbaar vanaf €145 per raam). De totale tarieven worden berekend a.d.h.v. het product, de gewenste afmeting, elektrische of handmatige bediening, het materiaal, dessins en plaatsingskosten.

Wat zijn de mogelijkheden rondom inmeten en montageservice in Sibrandahûs?

Als je je oriënteert op zonweringsproducten, dan zijn de keuzes enorm. Zoek vooraf alles goed uit omtrent het juist inmeten en monteren van de producten. Je kan ervoor kiezen om de maatwerkproducten zelf in te meten, echter kun jij soms beter kiezen voor montage en inmeetservice in Sibrandahûs. In dat geval komt in ervaren installateur die ieder kozijn bekijkt en opmeet. Als je aankoop binnen is gekomen bij de winkel kom een montagepartner het zonnescherm op de juiste manier bevestigen. Op die manier geniet je altijd van perfecte zonnewering, een gunstige garantieperiode en soms een onderhoudsbeurt.

Wat zijn de voordelen van slimme zonnewering?

In de basis heb je de normale handbediening, elektrische bediening met zender of een compleet domotica systeem met app? Slimme zonwering is de toekomst. Een handmatig systeem met slinger of band is werkbaar, maar het kan toch nog gebruiksvriendelijker. Draadloze bediening (a.d.h.v. een tijdschakelaar, draaiknop, mobiele app, handzender) maakt het mogelijk dat je gemakkelijker het scherm kunt bedienen. Als het flink gaat waaien kunnen de rolluiken of screens automatisch aangestuurd worden. Bij de aanwezigheid van fel zonlicht kan je met 1 druk op de knop alle rolluiken of screens dicht laten gaan. Shutters, jaloezieën en gordijnen kunnen op tijd automatisch open en dicht. Een product dat werkt met internet geeft je nog meer grip op het klimaat in huis. De kosten van smart rolluiken & schermen starten bij €575.

Geschreven door: Nancy. Laatste update: 1 juli 2024
Postcodegebied: 9106

Plaats een reactie