Zonwering vergelijken
• Maatwerk voor binnen en buiten
• Verschillende soorten zonwering
• Erkende leveranciers vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Zonwering Jannum vergelijken

Een koele woning en een fijne schaduwrijke plek met zonwering in Jannum? Zonwering heb je zowel voor binnen als buiten en regel je al vanaf €60,00. Buitenzonwering zoals een screen is zeer handig om zonnestralen te weren. Ook realiseert een zonnescherm een aantal m2 schaduw waar je heel relaxt kunt verblijven. Binnenzonwering als gordijnen of jaloezieën is meestal een stuk goedkoper en is een prima aanvulling op jouw interieur. Je hebt de keuze uit enorm veel diverse oplossing. Op dit portaal check je een uitgebreide uitleg waar we de voor- en nadelen van ieder systeem bespreken. Bovendien vind je een indicatie van de kosten en namen van betrouwbare zonwering specialisten in Jannum en omliggende plekken.

De praktische voordelen van een zonnescherm

 • Tijdens warme zomerdagen toch koel in huis.
 • Je creëert een fijne schaduwrijke plek op het terras.
 • Lager energieverbruik en dus lagere stookkosten.
 • Het voorkomt inkijk.
 • Een veilige woning met rolluiken (inbraakpreventie).
zonwering-vergelijken-jannum

Zonnescherm laten plaatsen in Jannum

Ben je zelf niet handig en wil je zeker zijn dat het goed wordt aangesloten? Een voordelig zonnescherm installeren in Jannum via een goed aangeschreven zonwering specialist is dan geen overbodige luxe. Je mag er dan vanuit gaan dat het geheel volgens de documentatie geïnstalleerd wordt, dat er niks stuk gaat en de installateur laat precies zien hoe het werkt. Op deze website vind je snel vakspecialisten die werkzaam zijn in de regio. In het onderstaande blok geven we een toelichting hoe dat in z’n werk gaat.

Een zonnescherm laten installeren door een specialist

 1. Een soort kiezen

  Ten eerste bepaal je welk model aansluit bij jouw eisen. Buitenzonwering wordt aan de buitenkant bevestigd. Een binnenzonwering wordt in de woning opgehangen (binnenkant). Krijg voor jezelf duidelijk waarom je zou kiezen voor het uitvalscherm of de vouwgordijnen. Belangrijke functies zijn: het huis koeler maken, een extra isolerende laag, de inkijk beperken (privacy), inbrekers afschrikken, een schaduwplekje creëren, de lichtinval reguleren of de sfeer in huis versterken.

 2. Hoe breed en lang is je raam?

  Noteer de afmetingen van het gekozen product. Noteer ook waar het geïnstalleerd moet worden. Bijvoorbeeld aan de voorkant of op de 1e of 2e verdieping. Voeg foto’s toe van de situatie zodat de vakman vooraf over alle info beschikt.

 3. Handmatige of elektrische bediening

  Kies de gewenste bediening. De standaard producten zijn de zonwering met handmatige bediening (met stang of band). Een andere gangbare keuze is elektrische bediening. Meestal met een praktische draaischakelaar, optioneel met tijdschakelaar. De hoogst geprijsde en meest comfortabele mogelijkheid is draadloze bediening met App of afstandsbediening.

 4. Aanbieders vergelijken

  Heb je jouw project helemaal in kaart gebracht? Deel dan je adresgegevens en telefoonnummer. Houdt vervolgens rekening met drie offertes van erkende zonweringsbedrijven uit Jannum en omliggende plekken. Vergelijk alle prijsvoorstellen en analyseer keurmerken, garantie, levertijd. Kies de beste aanbieding en neem contact op met de betreffende partij.

 5. Installeren

  Demonteer indien mogelijk de oude zonwering en zorg dat alles opgeruimd is voor de montagepartner. De montage-specialist monteert het terrasscherm of de lamellen zoals besproken. Check of de totale constructie correct is aangesloten. Meestal geeft de monteur een korte demo. Eventuele gebreken kunnen direct worden opgelost. Tevens kan je een onderhoudscontract afsluiten.

Maatwerk zonwering offertes ontvangen

Ontvang offerte van raambekleders in Jannum

Buitenzonwering kopen en laten plaatsen

Buitenzonwering Jannum is ideaal om de warmte uit je huis te houden. Tevens zorgt het voor een aangename schaduwplek op je kavel (dicht bij de muren). Het verhoogt het comfort binnen en buiten. Meerdere modellen zoals rolluiken houden inbrekers buiten de deur en isoleren zeer goed. Zonwering voor buiten is er vandaag de dag in allerlei dessins en maten. De gemiddelde prijzen bedragen tussen de €350 tot zo’n €2625. In onderstaande alinea beoordelen we de meest populaire keuzes.

Informatie en voordelen van knikarmschermen / terrasschermen

De betekenis van een knikarmscherm is een zonnescherm dat aan de buitengevel van het huis vast zit. Dankzij 2 knikarmen zal het schermdoek naar buiten worden gedraaid. Zo is het vloeroppervlak eronder goed begaanbaar en geniet je van een fijne schaduwplek op jouw terras. Advies: het zonnescherm kan verkleuren bij langdurig gebruik. De gemiddelde prijzen liggen zo tussen de €925 t/m €2150.

 • Ideale keuze voor terraszonwering.
 • Een nette en strakke cassette aan de muur.
 • Eenvoudig te bedienen (ook elektrisch leverbaar).

Koopgids uitvalschermen

Het uitvalscherm is een klassiek zonnescherm en een slimme manier om een raam in de schaduw te brengen. Het zorgt voor voldoende schaduw zodat het binnen qua temperatuur aangenaam blijft. Veel gekozen bij ramen die dicht blijven of naar binnen toe opengaan waar je in principe niet onder door hoeft te lopen. Met name bij flats zie je dit systeem vaak en kantoren. Het is dus minder geschikt voor een achtertuin. De tarieven komen uit tussen de €300 tot zo’n €1325.

 • Een van de meest goedkope zonneschermen.
 • Je beperkt de inkijk in je woning (meer privacy).
 • Ook leverbaar met elektrische bediening.

Laten monteren van screens

Screens op maat laten maken in Jannum is onmisbaar als je een mooi weggewerkt systeem zoekt. Zonnescreens zijn perfect in staat om warmte en zonlicht te beperken en zijn bestand tegen extreem weer. Het doek is vaak gemaakt van glasvezel of polyester. Wat betreft de lichtdoorlatendheid kan je veel kanten op. In het geval van daglicht kan je vanuit de kamer wel naar buiten kijken. Andersom kan dat niet. Advies: als het screendoek omlaag zit kan je het raam niet even op een kier zetten. De verwachte kosten bedragen tussen de €300 en €1150.

 • Compact en elegant systeem.
 • De zon krijgt geen kans om het raam te beschijnen.
 • Je kunt er wel door naar buiten kijken, maar niet andersom.

Tips voor rolluiken

Rolluiken zijn populair in woonwijken. Wij zijn er uiterst positief over: ze zijn erg gemakkelijk te bedienen, ze zijn zeer warmtewerend, je hebt minder last van geluid, en je bespaart op de energiekosten dankzij de isolerende werking. Evenzeer heeft het een effect op inbraakkans (preventieve werking). Er zijn 3 varianten: een voorzetluik bevestigt men aan de buitenzijde van het raam, de opbouwrolluiken komen op het kozijn / gevel te liggen (op de dag / in de dag montage) en het inbouwrolluik (wordt achter de stenen geplaatst). De prijzen schommelen tussen de €330 tot €1200 voor rolluiken bestellen in Jannum.

 • Te bestellen op kozijnkleur.
 • Een donkere en stillere slaapkamer.
 • Belangrijke inbraakwerende eigenschappen.

Adviezen over markiezen

Een markies is een markante vorm van zonwering dat een unieke uitstraling aan de woning geeft. Het wordt gekenmerkt door een constructie van hout of aluminium waarover een doek wordt gelegd. We zien markiezen vaak bij landelijke huizen. Het levert een bijdrage aan de authenticiteit van woonhuizen. Los van het normale model is er nog een petmodel en klapmodel. Handig voor winkels/horeca als schuilplek voor regen. De tarieven schommelen tussen de €710 t/m €1825.

 • Geeft een sfeervolle uitstraling aan het pand.
 • Zon wordt tegengehouden, je kunt nog prima naar buiten kijken.
 • Sterke constructie die wel tegen de wind kan.

Andere modellen voor buiten

 • Verandazonwering: het hele jaar genieten in je tuin dankzij serrezonwering.
 • Zonweringdoek: een doek dat je kun spannen tussen huizen, bomen of palen.
 • Terrasoverkapping: grote parasols die je kunt verrijden met wieltjes.
 • Buitenjaloezieën: modieus en flexibel systeem dat goed beschermt tegen de zon.

Een heerlijke temperatuur in de woonkamer d.m.v. buitenzonwering!

Bekijk de producten van verschillende aanbieders

Raamdecoratie Jannum: bekijk de verschillende gordijnen voor binnen

Als we het over binnenzonwering hebben dan doelen we ook wel op raamdecoratie. Aan de hand van raambekleding kan je zelf de lichtinval regelen. Dit beperkt dat er veel licht in de woning komt zodat je geniet van een koel huis. Tevens is het een toevoeging aan jouw interieur. En daarbij komt: raamdecoratie heeft ook nog eens een isolerende werking. De kosten schommelen tussen de €360 – €975. In de onderstaande keuzegids vind je info, kosten en voordelen van de meest bestelde producten.

Rolgordijnen: praktische info en voordelen

Een rolgordijn is een gordijn dat je kunt oprollen. Ze hebben gunstige prijzen, simpel zelf te plaatsen, simpele bediening en het past in bijna iedere ruimte. Rolgordijnen zijn te bestellen in diverse prints en kleuren. wat het mooie aanvulling op je interieur maakt. Ze bieden verschillende types zoals transparante, lichtdoorlatende, waterafstotende, kiepkantelraam, elektrische, dakraam en speciale duo rolgordijnen. De minimale investeringen variëren tussen de €47,50 – €175.

 • Zeer aantrekkelijke en goedkope raamdecoratie.
 • Rolgordijnen kopen in Jannum: heel simpel zelf aan te brengen.
 • Assortiment in allerlei stoffen en exclusieve uitvoeringen.

Vouwgordijnen: verkrijgbaar in veel kleuren

Vouwgordijnen helpen mee voor een exclusieve en karakteristieke ambiance aan een ruimte. Je kunt gemakkelijk de hoogte instellen. Een vouwgordijn wordt gemaakt van stof. Bij de stofkeuze heb je zelf invloed op het lichtdoorlatende karakter van het gordijn. Ook zorgen ze voor minder lawaai en een betere akoestiek. Houd rekening met een kostenplaatje van €100 tot €325.

 • Je hebt maar beperkt ruimte nodig boven het kozijn.
 • Eenvoudig te monteren dankzij maatwerk.
 • Goed te onderhouden: reinigen d.m.v. een handwas.

Plissé: wat zijn de voordelen?

Plissé gordijnen kan je dankzij de plooi eenvoudig omhoog en omlaag doen. Het bedienen gaat middels een koord en je bepaalt zelf de lichtinval. Kortom: luxe en gebruiksvriendelijke raamdeco die goed matched met jouw interieur. Ze verkopen veel modellen plissé gordijnen. Dupligordijnen (honeycomb) / Duettes herken je aan de honingraatstructuur. Met Top down – bottom kan je een specifiek deel van je raam afschermen. Denk aan een kostenplaatje van €60 tot €180.

 • Een subtiel product voor ieder raam.
 • Honingraad structuur voor extra isolerende werking.
 • Dupligordijnen op maat: voor elke breedte een passend product.

Jaloezieën Jannum: bekijk het aanbod

Jaloezieën zijn horizontale panelen die je 2 kanten op kan openzetten met een trekkoord. Tijdens het bestellen kan je kiezen uit gigantisch veel dessins en materialen zoals bijvoorbeeld kunststof, stof, hout, PVC, bamboe. Met jouw houten jaloezieën kun je zelf de perfecte stand kiezen voor de kijklijnen, lichtinval en schaduw. Tip: er komt veel stof op te liggen (veel schoonmaakwerk). Denk aan kosten van €75 oplopend tot €280.

 • Helemaal opgetrokken zie je weinig van de constructie.
 • Jaloezieënwinkel: met een product van bamboe haal je iets unieks in huis.
 • PVC / Aluminium jaloezieën: sfeervolle en stoere uitstraling.

Lamellen: functioneel en gebruiksvriendelijk

Lamellen zijn verticale stroken gemaakt van bijv. stof, aluminium, kunststof, hout, pvc. Perfect voor brede / grote ramen en matchen goed met een elegant en simpel interieur. Verticale lamellen zijn moeiteloos met de hand te bedienen, makkelijker schoon te houden dan horizontale lamellen en kan je ook ophangen in de badkamer. De onkosten starten bij gemiddeld €70. Voor grotere ramen ga je al gauw richting de €200.

 • Let op: ze kunnen klepperen voor een open raam.
 • Perfect voor grote ramen.
 • Montage kunststof kozijn: online samenstellen, gemakkelijk zelf plaatsen.

Shutters: luxe raambekleding in Jannum in alle vormen en maten

Shutters zijn bijzondere binnenluiken met een heel stoere look. Het zijn eyecatchers die je interieur een boost geven. Blinds zijn erg gewild, je kunt ze zelfs financieren met je hypotheek en bovendien erg milieuvriendelijk. Past op bijna elk raam zoals dakramen, uitzetramen, draaikiepramen, valramen, vaste ramen, schuiframen. Belangrijk: shutters zijn behoorlijk kostbaar. De prijzen beginnen bij circa €490. Voor meer exclusieve lijnen ga je naar de €880.

 • Duurzaam product.
 • Erg gemakkelijk in gebruik.
 • Houten kozijnen: altijd maatwerk zodat het naadloos aansluit.

Horren en hordeur op maat

Maatwerk horren in Jannum zorgen voor voldoende ventilatie en zijn erg doeltreffend tegen ongedierte en andere insecten. Vergelijk verschillende producten zoals: hor met scharnier, plissé hor, voorzethor, inzethor, rolhor, hordeur. Heb je veel last van hooikoorts of allergieën? Kies dan voor een pollenwerende hor (met speciaal gaas). Advies: het zonlicht komt wel door het horgaas geen. Wil je dit wel? Kies dan voor een speciale duo-plissé hor. Dit alternatief houdt ongedierte tegen en houdt tevens de warmte van de zon buiten. De onkosten starten vanaf €82,5. Voor een grote raampartij betaal je zo’n €700.

 • Past op bijna elk type raam: tuimelraam, vast raam, valraam, schuifraam, draai-kiepraam, draairaam.
 • Fijne manier om woning te ventileren.
 • Ideaal als je last hebt van hooikoorts.

Passende raamdecoratie voor elke interieurstijl

Direct meerdere aanbiedingen van professionele winkels

Gemiddelde kosten zonwering 2024

De prijzen van zonwering op maandag, 4 maart 2024 zijn afhankelijk van meerdere zaken: het soort product, de materiaalkeuze, het inmeten (afmetingen) en de keuzes qua bediening (handmatig of automatisch). In de onderstaande tabel tref je de gemiddelde prijzen van het laten plaatsen van zonwering in Jannum in maart 2024.

Type zonweringGrootteVerwachte prijzen
Knikarmscherm200 – 500 cm breed€840 – €2100
Uitvalscherm200 – 400 cm breed€355 – €1475
Screens100 cm – 400 cm breed€250 – €1100
Rolluik300 – 450 cm breed€325 – €1425
Rolgordijn150 x 190 cm€45 – €150
Lamellen200 x 250 cm€55 – €210
Jaloezieën100 x 160 cm€75 – €280
Plisségordijnen140 cm breed€100 – €300
Gemiddelde tarieven zonnewering met montage in de Provincie Friesland.

Populaire merken zonwering

Ga je nieuwe zonwering kopen? Er bestaan flink wat merken met een groot assortiment. Elke winkel heeft zo zijn kenmerken en prijsklasse. Verkrijgbaar bij een gordijnwinkel in Jannum. In het overzicht hierna bespreken we uitleg over de populairste merken. Daarmee kan jij misschien een betere keuze maken.

 • Sunmaster: sterke en duurzame materialen met veel aandacht voor design.
 • SunCircle: zonwering op maat, gemaakt in Nederland.
 • Verano: specialist voor luxe en exclusieve producten en oplossingen.
 • Zonnelux: advies op maat, inmeten en montage.
 • Heroal: duurzame, kwalitatieve en veilige systemen.
 • Stobag: bieden normale acryldoeken en zogenaamde screen-doeken (transparantie).
 • Renson: design gevelbekleding voor woningen en kantoorpanden.
 • Velux: complete ramen inclusief gordijnen en horren.
 • Luxaflex: ook voor serrezonwering, buitenjaloezieën en vensterzonwering.
 • Somfy: bedien je elektrische zonneschermen met een handig app op je telefoon.
 • Unilux / Fractions: de beste hordeuren en shutters van Nederland.
 • Veneta: direct van de fabriek geleverd (snel in huis).
 • Bouwmarkten / Webwinkels: Praxis, Hubo, Hornbach, Gamma, IKEA en Bol.com, Wehkamp, Formido, FonQ, Kwantum.
 • Zie ook: Bece, Deponti, Husol, Roma, Weinor, Novoferm & Milano, Dickson, Lumenguard, Copaco, Swela, Schlappi.

Vergelijk zonwering experts in de regio Noardeast-Fryslân

Goedkope zonwering kopen in Jannum? Wil jij contact leggen met een gespecialiseerd zonweringsbedrijf in de omgeving? In de volgende tabel bieden wij bedrijven en adressen van raambekleding winkels en gordijnwinkels in de buurt. Wellicht kan je hier terecht voor meer informatie. Op deze site bekijk je ook monteurs en verkooppunten in Damwâld, Broeksterwâld en Rinsumageast.

Geen zonwering bedrijven! Meld je nu eenvoudig aan
We hebben in deze regio nog geen zonwering-experts gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf toe te voegen.

Bekijk soorten zonwering per ruimte

Ieder pand vraagt om een ander soort vitrage die afgestemd is op de individuele ruimte. We informeren je graag verder over de meest ideale zonwering types voor iedere ruimte in de woning.

 • Keuken: kies voor een product met voldoende licht wat onderhoudsvriendelijk is.
 • Badkamer: onbezorgd douchen met waterafstotende jaloezieën en extra beschutting.
 • Woonkamer: kies voor verduisterende gordijnen om comfortabel in huis te kunnen zitten.
 • Slaapkamer: speciale geluidswerende gordijnen zorgen voor een rustige en stille kamer.
 • Zolderraam: onmisbaar op zolder zijn de rolgordijnen en plisse-gordijnen voor jouw draai-kiepramen.
 • Dakkapel: jouw rolgordijnen op maat laten maken en zelf monteren.
 • Balkon: een balkondoek of zonnescherm beschermt jouw balkon tegen wind en zon.

Opties voor terras & serre
In de de zomermaanden kunnen de dagelijkse temperaturen zeer hoog worden. We onderscheiden veel modellen buiten- en serrezonwering. Wat dacht je van automatisch zonneschermen of terrasoverkapping, goedkope parasols of exclusieve houten buitenjaloezieën voor een serre, overdekt terras of overkapping. Een zonnescherm voor een glazen dak kan je zowel vanaf binnen als buiten laten installeren. Bekijk ook meer informatie over: Screens.

Veelgestelde vragen omtrent het koelen van je huis

De beste zonwering, welk systeem past bij mij?

Elke woning heeft eigen karakteristieken. De meest ideale zonnewering voor jouw huis is afhankelijk van de hoogte van je ramen, hoe jouw tuin is ingericht, jouw stijl en smaak en je financiële middelen. Binnenzonnewering heeft als voordelen dat het te koop is in diverse kleuren, stoffen en prijsgroepen. Je interieur moet hier natuur wel schikt voor zijn. Buitenzonwering is doorgaans net wat effectiever, geeft net dat beetje extra verkoeling, maar zal wel wat meer opvallen (aan de buitenzijde van de woning).

Wat zijn de gemiddelde kosten van zonnewering in Jannum?

De verwachte kosten van zonwering beginnen bij €100 en lopen op tot duizenden euro’s. De standaard tarieven hebben we hierna voor je opgesomd. Voor markiezen rekenen ze doorgaans wel €650. Screens €210 per raampartij. In het geval van een terrasscherm ben je zeker een bedrag kwijt van +/- €1000. Een uitvalscherm is wat voordeliger (+/- €600). Een handmatig-rolluik kost €455. Voor jaloezieën betaal je zo’n €290 per raam. Voor shutters ben je meer kwijt (zo’n €790). Voordelige binnengordijnen zijn plissegordijnen, rolgordijnen en lamellen (reken op minimaal €100 per raam / kozijn). De totale investeringen hangen af van: de gekozen constructie, de afmetingen, de bedieningsmogelijkheden, het gewenste materiaal, kleuren en installatiewerk.

Wat zijn de mogelijkheden rondom inmeten en montageservice in Jannum?

Ten aanzien van zonweringsproducten zijn de keuzes enorm. Zoek vooraf alles goed uit omtrent het juist inmeten en monteren van de producten. Je kunt zelf de maten opmeten voor maatwerkproducten, maar er is soms ook een optie voor montage en inmeetservice in Jannum. Er komt dan een gediplomeerde expert die de raampartij opmeet aan huis. Hierna zal de expert het model vakkundig monteren. Dankzij de montageservice heb je gegarandeerd optimale zonnewering, langere garantieperiodes en snelle hulp / ondersteuning bij problemen.

Wat zijn slimme rolluiken, screens en raamdecoratie?

In de basis heb je de normale handmatige bediening, afstandsbediening of een domotica systeem met WiFi? Slimme zonwering kent diverse pluspunten. Een handmatig model met een handslinger is werkbaar, echter het kan makkelijker. Draadloze bediening (middels een handzender, mobiele app, afstandsbediening, draaiknop) zorgt ervoor dat je van een afstand jouw schermen kunt beheren. Bij veel wind kan het zonnescherm bijvoorbeeld zichzelf sluiten. Als de zon gaat schijnen zal het scherm direct sluiten om jouw woning te beschermen. Shutters, jaloezieën en gordijnen kun je ook automatisch open en dicht laten gaan. Een toepassing met online functies maakt jouw woning zuiniger en slimmer. De verwachte prijzen van smart rolluiken en schermen liggen rond de €425.

Geschreven door: Nancy. Laatste update: 1 maart 2024
Postcodegebied: 9107

Plaats een reactie