Zonwering vergelijken
• Maatwerk voor binnen en buiten
• Verschillende soorten zonwering
• Erkende leveranciers vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Zonwering Dantumadiel vergelijken

Op zoek naar multifunctionele zonwering in Dantumadiel? Zonwering heb je zowel voor binnen als buiten en is er al vanaf €82,50. Kwalitatieve buitenzonwering zoals o.a. een zonnescherm werkt het beste om te voorkomen dat de zon je ramen inschijnt. Daarnaast biedt een zonnescherm plekjes met schaduw op jouw terrasruimte. Binnenzonwering zoals gordijnen of plissés is vaak aantrekkelijk geprijsd en brengt ook wat meer sfeer in de woning. Gordijnwinkels hebben de wereld aan afzonderlijke combinaties. Op dit platform delen we een complete gids waar we alle soorten systemen behandelen. Daarnaast verstrekken we een kostenindicatie en namen van verschillende zonwering specialisten in Dantumadiel en de omliggende regio.

De praktische voordelen van een zonnescherm

 • Altijd een lekkere temperatuur in de woning.
 • Op RAL-kleur te bestellen (mooie uitstraling).
 • Een lagere energierekening door meer controle over warmte.
 • Je interieur zal minder snel verkleuren.
 • Het werkt inbraakvertragend.
zonwering-vergelijken-dantumadiel

Zonnescherm laten plaatsen in Dantumadiel

Ben jij zelf niet heel erg handig of heb je geen tijd? Een voordelig zonnescherm installeren in Dantumadiel middels een regionale zonwering specialist is een goed idee. Je bent er dan zeker van dat het product juist bevestigd wordt, dat er niks kapot gaat en je krijgt een uitgebreide demonstratie. Via onze vergelijkingstool kom je eenvoudig in contact met vakspecialisten uit de buurt. In de volgende alinea bieden we jouw concrete handvatten om dit te realiseren.

Een zonnescherm laten aanleggen door een vakman

 1. Bepaal welk systeem je gaat toepassen

  De beginvraag is altijd om er achter te komen welk soort zonwering aansluit bij jouw eisen. Buitenzonwering plaats je aan de buitenkant. Maar je hebt ook binnenzonwering dat binnenshuis wordt geplaatst. Denk ook na over de functie van het zonnescherm of de gordijnen. Interessante functionaliteiten zijn bijv. de warmte buitenshuis houden, het verlagen van de energierekening, de privacy verbeteren, inbraak beperkend, een fijne plek in de schaduw maken, lichtinval regelen of een aanvulling aanbrengen op jouw interieur.

 2. Afmetingen

  Selecteer de gewenste afmetingen van het gekozen product. Noteer ook waar het opgehangen moet worden. Je kunt kiezen voor o.a. aan de voorkant of op de 1e of 2e verdieping. Upload foto’s of bouwtekeningen zodat de vakman vooraf over alle info beschikt.

 3. Bedieningsmogelijkheden

  Er bestaan verschillende verschillende bedieningsmogelijkheden. De simpelste producten zijn de zonwering met handmatige bediening (met stang of band). Een andere gangbare keuze is elektrische bediening. Je kunt het dan bedienen met een schakelaar of knop, optioneel met tijdschakelaar. De meest luxe en leukste oplossing is draadloze bediening middels een afstandsbediening of mobiele app.

 4. Vergelijk leveranciers

  De details van het project ingevuld? Voer jouw adresgegevens in. Je kan dan rekenen op meerdere offertes van erkende zonweringsbedrijven uit Dantumadiel en omliggende plekken. Vergelijk alle prijzen en duik in de referenties, garantie en betalingscondities. Selecteer de beste aanbieding en kom in contact met deze winkel.

 5. Het ophangen van het systeem

  Haal de oude zonwering van de muur af en zorg dat alles opgeruimd is voor de experts. De vakman hangt het knikarmscherm of de houten jaloezieën zoals overeengekomen. Controleer zorgvuldig of alles juist is gemonteerd. Vaak volgt er nog even een korte demonstratie. Wanneer er iets mis is, dan kom je er direct achter. Soms kun jij ook een onderhoudscontract nemen.

Direct zonwering offertes in je mail?

Een gespecificeerde prijsopgave van raambekleders in Dantumadiel

Buitenzonwering kopen: bekijk alle opties

Buitenzonwering Dantumadiel is heel erg handig om de warmte uit je huis te houden. Ook werkt het ook ideaal om een ruime schaduwplek te maken op buitenplekken. Het geeft dus een fijn klimaat, zowel binnen als buiten. Bekende producten zoals de populaire rolluiken werken inbraakwerend en isoleren bovendien de woning. Zonwering voor buiten is tegenwoordig op de markt in velerlei dessins en maten. De gemiddelde tarieven liggen tussen de €350 tot €2850. In de koopgids hierna delen we veel info over de meest verkochte systemen.

Informatie en voordelen van knikarmschermen en terrasschermen

Een knikarmscherm is een zonnescherm dat geïnstalleerd wordt aan de buitengevel van je woning. Via de vaste knikarmen kan het schermdoek worden uitgedraaid. Hierdoor blijft de ruimte gewoon beloopbaar en biedt het geheel veel schaduw om te zitten. Belangrijk: het zonnescherm kan kapot waaien bij wind. De normale prijzen variëren tussen de €900 tot €2200.

 • Zorg voor een aangename terraszonwering.
 • Je behoudt de leefruimte.
 • Kan eenvoudig worden ingeschoven.

Meer informatie over uitvalschermen

Het uitvalscherm is een doeltreffende en een slimme manier om de zon buitenshuis te houden. Je kunt rekenen op ramen die bijna helemaal afgedekt worden zodat het lekker koel blijft binnen. Erg handig bij ramen die dicht blijven of naar binnen toe opengaan waar je in principe niet onder door hoeft te lopen. Met name bij flats zie je dit systeem vaak en kantoren. In de achtertuin heb je er mogelijk zelfs last van. De kosten liggen tussen de €375 tot wel €1225.

 • Een zonnescherm voor een gunstige prijs.
 • Voor ramen die je niet open kunnen.
 • Kan goed tegen een stootje.

Waarom kiezen voor screens

Screens op maat laten maken in Dantumadiel komt perfect tot z’n recht als je zoekt naar een mooie en strakke oplossing. Zonnescreens houden de warmte buitenshuis en kan je helemaal integreren in een kozijn. Het doek wordt samengesteld met acryl of een combinatie van glasvezel en polyestervezels. Er zijn diverse merken met elk een andere lichtdoorlatendheid. Met daglicht is er voldoende zicht naar buiten, maar andersom is niet mogelijk. Kanttekening: in het geval je het screendoek hebt uitgedraaid kan het raam niet open en houd je het dicht. De gemiddelde prijzen bedragen tussen de €250 tot zo’n €1150.

 • Het komt strak tegen het raam aan.
 • De zon krijgt geen kans om het raam te beschijnen.
 • Mogelijkheid om te integreren in het kozijn.

Informatie en voordelen van rolluiken

Rolluiken zijn een van de meest gekozen opties. De redenen zijn duidelijk: veel keuze qua bediening (handmatig / automatisch), simpel op te meten en te monteren, ze zijn geluiddempend en ze verduisteren ook heel goed. Als extra pluspunt heeft het een effect op inbraakkans (preventieve werking). Binnen dit segment heb je 3 varianten: een voorzetluik bevestigt men aan de buitenzijde van het raam, bij het opbouwrolluik vormen raam en rolluikkast een geheel (op de dag / in de dag montage) en het inbouwrolluik wordt helemaal weggewerkt in de gevel. De normale tarieven komen uit tussen de €250 tot zo’n €1350 voor rolluiken bestellen in Dantumadiel.

 • Op te rollen in enkele seconden.
 • Een fijne donkere slaapkamer zonder lawaai.
 • Belangrijke inbraakwerende eigenschappen.

Het kopen van markiezen

Een markies is een stijlvol systeem en een echte blikvanger (bijzondere uitstraling). Dit is een houten of aluminium geraamte waarover een doek wordt gelegd. Dit markiezen-systeem zie je vaak nog bij jaren 50 woningen. Het levert een bijdrage aan het karakter van van huizen. Behalve dit model kan je ook kiezen voor een petmodel of klapmodel die je vaak bij winkels ziet. De verwachte kosten komen uit tussen de €660 t/m €1950.

 • Geeft een sfeervolle uitstraling aan het pand.
 • Je blijft een deel van het zicht houden.
 • Sterke constructie die wel tegen de wind kan.

Alternatieve systemen voor buiten

 • Verandazonwering: altijd aangename temperaturen in de tuin met serrezonwering.
 • Zonweringdoek: een los doek dat je overal kunt monteren.
 • Terrasoverkapping: een parasol met verrijdbare parasolvoet (multifunctioneel).
 • Buitenjaloezieën: eenvoudig open, dicht of half dicht te draaien.

Een aantrekkelijke temperatuur in je woning met buitenzonwering!

Ontvang gratis offertes in jouw mailbox

Raamdecoratie Dantumadiel: alle gordijnen voor binnen

In het geval van binnenzonwering worden de systemen aan de binnenkant van het kozijn geplaatst. Met raambekleding kan je zelf de lichtinval regelen. Het voorkomt dat er warm zonlicht in huis komt waardoor het aangenaam koel blijft. Daarbij heeft het ook een decoratieve functie. Handig om te noemen: met raamdecoratie verbeter jij de isolatie van je huis. De verwachte prijzen liggen zo tussen de €340 tot €900. In de onderstaande keuzegids geven we een toelichting op de meest populaire installaties.

Rolgordijnen: bestellen in verschillende materialen

Het rolgordijn is functioneel en kan je eenvoudig afrollen. Ze zijn voordelig, makkelijk op te hangen, gemakkelijk af te rollen en het is bijna in elke ruimte toepasbaar. Rolgordijnen zijn te koop in diverse kleuren en prints zodat je interieur / style goed uit de verf komt. Men biedt verschillende types zoals transparante, dakraam, verduisterende, waterafstotende, lichtdoorlatende, kiepkantelraam en unieke duo rolgordijnen. De onkosten bedragen tussen de €45,00 tot €175.

 • Veel keuze binnen het goedkope raamdecoratie segment.
 • Rolgordijnen kopen in Dantumadiel: heel simpel zelf te installeren.
 • Te koop in kleurrijke stoffen en bijzondere modellen.

Vouwgordijnen: verkrijgbaar in veel kleuren

Vouwgordijnen bieden een speelse en authentieke uitstraling aan een kamer. Je bepaalt zelf welk deel van het raam bedekt wordt. Voor jouw vouwgordijn kan je kiezen uit diverse stoffen. Je kiest zelf hoeveel licht er doorheen komt (lichtdoorlatendheid). Tevens zorgen ze voor een prettige akoestiek in huis. Je moet denken aan kosten van €90 tot €350.

 • Je hebt maar beperkt ruimte nodig boven het kozijn.
 • Ruime kleurkeuze en altijd maatwerk.
 • Moeiteloos te onderhouden: wassen met het wolwasprogramma (30 graden).

Plissé: wat zijn de voordelen?

Plissé gordijnen kan je op soepele wijze omhoog en omlaag doen. De bediening is erg simpel en je kan het zonlicht overal goed tegenhouden. Het is een fraaie vorm van raamdeco die aansluit op elk interieur. Ze verkopen velerlei uitvoeringen plissé gordijnen. Dupligordijnen (honeycomb) / Duettes hebben aan de voorkant en achterkant verschillende stoffen (honingraat). Met Top down – bottom bepaal je zelf jouw mate van privacy. Houd rekening met prijzen van €47,5 tot €170.

 • Een subtiel product voor ieder raam.
 • Kies voor honingraad structuur voor extra isolatie.
 • Dupligordijnen op maat: voor elk raam een geschikte maat.

Jaloezieën Dantumadiel: wanneer is dit geschikt?

Jaloezieën zijn horizontale platen die omhoog gehaald kunnen worden met een koord of ladderband. Tijdens het bestellen kan je kiezen uit gigantisch veel kleuren en materialen als onder andere bamboe, stof, aluminium, hout, kunststof. Met jouw houten jaloezieën heb je de volledige vrijheid betreffende de gewenste lichtinval en privacy. Tip: je moet ze wel regelmatig afstoffen en onderhouden. Je moet denken aan een prijs van €72,5 tot €270.

 • Zelf de controle over de hoeveelheid licht in een kamer.
 • Jaloezieënwinkel: een extra natuurlijke sfeer met bamboe.
 • PVC / Aluminium jaloezieën: duurzame oplossing voor raamdeco.

Lamellen: betaalbaar gordijn voor elk budget

Lamellen zijn verticale platen van materialen zoals bamboe, aluminium, kunststof, stof, hout. Geschikt voor kolossale / grote ramen en zie je vaak terug bij een smaakvol en eenvoudig interieur. Verticale lamellen zijn makkelijk met de hand te sluiten, vragen niet om veel onderhoud en kan je ook in een badkamer ophangen. De prijsindicaties starten vanaf €85. Voor grotere ramen ga je al gauw richting de €180.

 • Makkelijk de lichtinval bepalen.
 • Zeer praktische binnenzonwering voor lange ramen.
 • Montage kunststof kozijn: eenvoudig aanbrengen en monteren.

Shutters: luxe raambekleding in Dantumadiel vakkundig gemonteerd

Shutters zijn houten binnenluiken met een heel eigentijdse look. Het zijn unieke producten die je interieur de finishing touch geven. Blinds zijn erg gewild, ze verhogen de waarde van jouw woning en een milieuvriendelijke keuze. Te monteren op diverse ramen zoals uitzetramen, ronde ramen, valramen, schuiframen, vaste ramen, dakramen. Noemenswaardig: shutters zijn wel relatief duur. De kosten starten vanaf €410. Voor luxe versie moet je rekening houden met €930.

 • Eventueel in de hypotheek mee te financieren.
 • Geen touwtjes waar kinderen in vast kunnen blijven zitten.
 • Houten kozijnen: eenvoudig op maat laten aansluiten.

Voordelige horren en hordeuren voor elk huis

Maatwerk horren in Dantumadiel zorgen voor een hygiënische leefomgeving en beschermen tegen muggen, vliegen, spinnen en ander ongedierte. Voor elk raam of deur is er een geschikt model: hor met scharnier, rolhor, inzethor, lamellenhor, voorzethor, plissé hor. Heb je veel last van hooikoorts of allergieën? Koop dan een unieke pollenwerende hor. Kooptip: het zonlicht komt wel door het horgaas geen. Wil je dat de hor de zon wel weert? Kies dan voor een totaal duo-plissé hor. Dit alternatief houdt muggen en vliegen tegen en voorkomt ook dat het erg snel warm wordt in huis. De kostprijzen beginnen bij zo’n €72,5. Voor dure modellen kun je rekenen op €650.

 • Geschikt voor o.a.: schuifraam, uitzetraam, draairaam, vast raam, valraam, draai-kiepraam.
 • Ventileren en luchten zonder dat er beestjes binnenkomen.
 • Ook in de zomer probleemvrij je ramen openen.

De mooiste raamdecoratie die matcht met jouw stijl

Krijg tot 3 gratis aanbiedingen van erkende aanbieders

Kosten zonwering 2024

De prijzen van zonwering op dinsdag, 23 april 2024 zijn afhankelijk van verschillende onderdelen: het type model, materiaaltypes, de noodzakelijke afmetingen en handmatige of elektrische bediening. Hierna vind je de huidige tarieven van het laten plaatsen van zonwering in Dantumadiel in april 2024.

Type zonweringFormaatGemiddelde prijzen
Knikarmscherm200 – 500 cm breed€815 – €2025
Uitvalschermtot 5 meter breed€360 – €1600
Screenstot 400 cm breed€290 – €950
Rolluiktot 4,5 meter breed€300 – €1425
Rolgordijn100 x 150 cm€80 – €145
Lamellen150 x 100 cm€50 – €215
Jaloezieën100 x 180 cm€70 – €200
Plisségordijnen200 cm breed€125 – €360
Verwachte kosten zonnewering incl. montage in de Provincie Friesland.

Alle merken zonwering op een rij

Plannen om zonwering te kopen? Er zijn ontzettend veel merken die het overwegen waard zijn. Iedere leverancier heeft zijn voordelen en prijssegmenten. Veel van de merken kan je wel kopen bij de gordijnwinkel in Dantumadiel. In het volgende blokje tref je informatie over de meest bekende merken. Op basis daarvan heb jij een goed beeld van het aanbod.

 • Sunmaster: specialisten in heel Nederland.
 • SunCircle: zeven jaar garantie op de Excellent en 5 jaar op basic producten.
 • Verano: geproduceerd in Nederland, volgens alle richtlijnen.
 • Zonnelux: breed assortiment aan kwalitatieve raamdecoratie.
 • Heroal: vervaardigd uit hoogwaardige aluminium grondstoffen.
 • Stobag: veel keuze in doeken qua kleuren, materialen en UV-bescherming.
 • Renson: laat de gevelbekleding inmeten en plaatsen door echte professionals.
 • Velux: gordijnen aanpassen aan jouw kamer, stijl en smaak.
 • Luxaflex: de marktleider op het gebied van raambekleding.
 • Somfy: bedien je elektrische zonneschermen met een handig app op je telefoon.
 • Unilux / Fractions: extra comfort in huis met design shutters en horren.
 • Veneta: standaard 8 jaar garantie inclusief gratis advies aan huis.
 • Bouwmarkten / Webwinkels: Hubo, IKEA, Karwei, Hornbach, Gamma & Formido, Kwantum, Bol.com, Leen Bakker, Wehkamp.
 • Andere merken: Novoferm, Toppoint, Weinor, Roma, Bece, Deponti en Milano, Lumenguard, Swela, Dickson, Schlappi, Sunway.

Zonwering experts in de buurt van Dantumadiel

Goedkope zonwering kopen in Dantumadiel? Of ben je op zoek naar een ervaren zonweringsbedrijf in jouw omgeving? In de tabel hierna bespreken we bedrijven en adresgegevens van raambekleders en gordijnwinkels in deze regio. Mogelijk kunnen deze specialisten jou voorzien van tips en advies. Op deze zonwering-website ontdek je ook installatiepartners en showrooms in Ameland, Vlieland en Terschelling.

Geen zonwering bedrijven! Meld je nu eenvoudig aan
We hebben in deze regio nog geen zonwering-experts gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf toe te voegen.

Bekijk type zonwering per ruimte

Elke kamer heeft een bepaalde vitrage nodig die in lijn is met jouw interieurstijl. We geven je nu een verdieping in de meest bestelde zonweringsmodellen voor de meest gangbare ruimtes.

 • Keuken: jaloezieën, shutters en plissés zijn de meest gekozen opties.
 • Badkamer: privacy verhogen in de douche met vochtbestendige producten.
 • Woonkamer: kies normale verduisterende gordijnen of screens aan de buitenzijde van de woning.
 • Slaapkamer: laat geluidswerende rolluiken installeren en je kunt rustig slapen.
 • Zolderraam: verduister jouw draai kiepraam bijvoorbeeld met VELUX of FAKRO.
 • Dakkapel: laat jouw rolgordijnen op maat bestellen voor een uitbouw.
 • Balkon: koop een balkondoek met zonnescherm om maximaal te genieten van de zomer.

Terras & Serre
Tijdens hete dagen zijn temperaturen van 30 graden of meer geen uitzondering meer. We onderscheiden allerlei soorten buiten- en serrezonwering. Tegenwoordig heb je o.a. automatisch zonneschermen / terrasoverkapping, handige parasols of moderne buitenjaloezieën voor een tuinhuis, serre of overkapping. Systemen voor een glazen dak kan je zowel vanaf binnen als buiten laten werken. Bezoek ook onze pagina over:

FAQ: vragen over mijn woning koel houden

Wat is op dit moment de beste zonwering?

Elke huis heeft weer andere wensen. De meest geschikte zonnewering voor jouw situatie kun je uitzoeken aan de hand van: de raamgrootte, de actuele situatie rondom de woning (tuin), de buitenmuren (kozijnen) en jouw maximale budget. Binnenzonnewering heeft als voordelen dat het geleverd kan worden in een heleboel kleuren, dessins en budgetten. Het zijn niet de meest effectieve producten. Buitenzonwering werkt beter om de zon te weren, geeft je meer controle over temperatuurbeheersing, maar is wel meer zichtbaar (je monteert het aan de gevel of kozijn).

Waar moet ik aan denken qua kosten van zonnewering in Dantumadiel?

De investingen in zonwering zijn weer anders per woning. De actuele tarieven hebben we hierna voor je opgesomd. Markiezen zijn zo’n €750. Zonnescreens €210 per raampartij. Wanneer je de voorkeur geeft aan een terraszonwering betaal je al snel €1250. Een uitvalscherm is vergelijkbaar maar een stuk goedkoper (+/- €850). Een normaal rolluik kost €490. Voor hippe jaloezieën ga je richting de €280 per raam / kozijn. Stijlvolle shutters zijn iets duurder (plusminus €840). Gunstiger geprijsde opties zijn plisségordijnen, lamellen en rolgordijnen (reken op minimaal €105 per kozijn). De totale prijzen zijn afhankelijk van; de gewenste producten, het formaat, handmatige of elektrische bediening, materiaaltypes, motiefjes en installatiewerk.

Wat zijn de mogelijkheden rondom inmeten en montageservice in Dantumadiel?

Met betrekking tot zonweringsproducten is het aanbod gigantisch groot. Houdt wel altijd rekening met het opmeten en monteren. Het is mogelijk om maatwerkproducten zelfstandig op te meten, echt kan je ook profiteren van de montage en inmeetservice in Dantumadiel. Dan komt er een gediplomeerde expert die de deuren en/of ramen inmeet bij je thuis. Hierna zal de monteur het model volgens de documentatie monteren. Dankzij deze dienstverlening profiteer je van effectieve zonnewering, langere garantieperiodes en eventueel een jaarlijks onderhoud.

Wat is slimme zonwering?

Ga jij voor de de normale handmatige bediening, handzender of een volledig geïntegreerd domotica systeem? Slimme zonwering levert veel op. Een handmatige installatie met stang of band is werkbaar, echter het kan praktischer. Draadloze bediening (a.d.h.v. een tijdschakelaar, afstandsbediening, draaiknop, mobiele app) heeft als effect dat het veel tijd bespaart bij het gebruik. Bij extreem weer is het mogelijk dat jouw zonnescherm direct automatisch ingedraaid wordt. Als de zon doorbreekt gaat het scherm automatisch omlaag. Jaloezieën, shutters en gordijnen kan je – ook als je niet thuis bent – automatisch open en dicht laten gaan. Een systeem dat werkt via internet heeft veel voordelen. De verwachte kosten van smart rolluiken of schermen beginnen bij €500.

Geschreven door: Hans. Laatste update: 1 april 2024
Postcodegebied: 9270, 9271Bekijk plaatsen in de gemeente:

Plaats een reactie