Zonwering vergelijken
• Maatwerk voor binnen en buiten
• Verschillende soorten zonwering
• Erkende leveranciers vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Zonwering Bilthoven vergelijken

Genieten van een koel huis met zonwering in Bilthoven? Zonwering heb je in een binnen- en buitenuitvoering en kan je al kopen vanaf €62,50. Professionele buitenzonwering als een uitvalscherm is het meest effectief om zonnewarmte buiten te houden. In veel gevallen creëert een zonnescherm een aanzienlijke hoeveelheid schaduw waar je prima kunt zitten in de zomer. Binnenzonwering als o.a. gordijnen of luxaflex is minder duur en brengt extra sfeer in de woning. Er zijn tientallen verschillende producten. Via deze website vind je een praktische keuzegids waardoor jij precies weet wat er mogelijk is. Ook doorzoek je gemiddelde tarieven en adresgegevens van betrouwbare zonwering specialisten in Bilthoven en de omliggende regio.

De praktische voordelen van een zonnescherm

 • Schaduw en lage temperaturen in je huis.
 • Buiten heb je een fijne plek in de schaduw op het terras.
 • Je kunt besparen op de energierekening door het isolerende effect.
 • Je behoudt je privacy.
 • Heeft een afschrik effect op inbrekers (werkt preventief).
zonwering-vergelijken-bilthoven

Zonnescherm laten plaatsen in Bilthoven

Ben je zelf geen vakman en is het belangrijk dat het deskundig wordt opgehangen? Een voordelig zonnescherm installeren in Bilthoven via een betrouwbare zonwering specialist is dan geen overbodige luxe. Je weet dan zeker dat alles op de juiste manier gemonteerd wordt, dat je recht blijft houden op garantie en de installateur laat precies zien hoe het werkt. Via dit platform vind je snel experts die ook in jouw wijk werkzaam zijn. Hierna lees je tips hoe je dit kunt aanpakken.

Een zonnescherm laten aanbrengen door een expert

 1. Welk type heb ik nodig?

  Om te beginnen kies je welk type zonwering aansluit bij jouw eisen. Buitenzonwering plaats je aan de buitenkant. De binnenzonwering wordt toegepast aan de binnenzijde. Kies bewust: denk na over de functionaliteiten van bijv. het zonnescherm of de gordijnen. Belangrijke elementen zijn: verkoelen, een extra isolerende laag, de inkijk beperken (privacy), inbraak beperkend, een schaduwplekje creëren, lichtinval beter controleren of extra sfeer in de woning brengen.

 2. Nauwkeurig inmeten

  Bereken de ideale maten van het model dat je hebt uitgezocht. Selecteer ook waar het geïnstalleerd moet worden. Onder andere aan de zijkant van het huis of op zolder / in de slaapkamer. Voeg eventueel afbeeldingen toe om jouw project verder te verduidelijken.

 3. Kies bediening

  Een belangrijk aspect is de bediening. De standaard bediening is zonwering met handmatige bediening (met stang of band). Een andere gangbare keuze is elektrische bediening. Dit wordt uitgevoerd met een praktische draaischakelaar, soms ook uitgevoerd met tijdschakelaar. De meest kostbare en meest moderne keuzemogelijkheid is draadloze bediening met app voor je telefoon of met afstandsbediening.

 4. Vakbedrijven vergelijken

  Heb je alle vragen beantwoord? Als laatste vul je jouw adres- en contactgegevens in. Per mail ontvang je dan enkele offertes van relevante zonweringsbedrijven uit Bilthoven en de directe omgeving. Vergelijk de offertes, en kijk goed naar referenties, garantie en betalingscondities. Kies de meest aantrekkelijke aanbieding en neem contact op met de betreffende partij.

 5. Het ophangen van het systeem

  Demonteer indien mogelijk de oude zonwering en zorg dat er genoeg werkruimte is voor het montagebedrijf. De vakman plaatst het zonnescherm, markiezen of de shutters zoals jij dat wilt. Test of het product goed is aangebracht. Probeer alles direct even uit. In dat geval kan de monteur eventuele gebreken nog herstellen. Mogelijk kan je een onderhoudscontract afsluiten.

Zonwering offerte in jouw mailbox

Direct actuele prijzen ontvangen van raambekleders in Bilthoven

Buitenzonwering kopen: alle soorten op een rij

Buitenzonwering Bilthoven is ideaal om het warme zonlicht in huis te blokkeren. Bovendien is het ideaal om een fijn schaduwplekje te maken in de tuin. Je hebt er dus binnen en buiten genot van. Enkele modellen zoals rolluiken zorgen voor het verlagen van de inbraakkans en hebben uitstekende isolatiewaardes. Zonwering voor buiten is er in allerlei vormen en afmetingen. De gemiddelde tarieven liggen tussen de €475 tot zo’n €2550. In het stukje hierna vind je info, kosten en voordelen van de meest verkochte types.

Investeren in terrasschermen en knikarmschermen

Een knikarmscherm houdt in een zonnescherm dat aan de buitengevel geïnstalleerd wordt. Aan de hand van de scharnierende knikarmen kan het schermdoek worden weggedrukt. Hierdoor is het vloeroppervlak eronder goed begaanbaar en realiseer je een aangename schaduwplek bij de ramen. Belangrijk: het doek kan beschadigd raken door extreme weersomstandigheden. De onkosten liggen zo tussen de €900 en €2150.

 • Tijdens warme zomers een fijne terraszonwering.
 • Een nette en strakke cassette aan de muur.
 • Handmatige of elektrische bediening.

Het gemak van uitvalschermen

Een uitvalscherm is een populaire en een voordelige manier om en zonlicht en warmte te verminderen. Daardoor heb je ramen die bijna helemaal afgedekt worden zodat je binnen niet verblind raakt door de zonnestralen. Het is ideaal bij grote ramen en waar geen doorloop onder het scherm nodig is. Erg populair bij flats, appartementen en kantoren. In de achtertuin heb je er mogelijk zelfs last van. De gemiddelde tarieven bedragen tussen de €300 – €1250.

 • Het zonnescherm kan geleverd worden in veel prijsklassen.
 • Je kunt het scherm zelf zover uitdraaien als je wil.
 • Regen loopt er eenvoudig vanaf (weersbestendig).

Offerte voor screens

Screens op maat laten maken in Bilthoven is de perfecte keuze als je een strakke gevel wilt overhouden. Zonnescreens zijn zeer effectief in het weren van de zon en zijn eenvoudig schoon te houden. De screendoeken bestaan uit polyester of glasvezel. Je kiest vooraf wat je wensen zijn qua lichtdoorlatendheid. Tijdens daglicht heb je altijd zicht naar buiten, maar andersom is niet mogelijk. Aandachtspunt: op het moment dat het screendoek uit is zal het raam niet te gebruiken zijn. De prijsindicaties bedragen tussen de €275 – €1125.

 • Bedekt het hele raam.
 • Verkrijgbaar in heel veel kleuren.
 • Mogelijkheid om te integreren in het kozijn.

Handige rolluiken

Veel Nederlanders laten rolluiken plaatsen. De redenen zijn duidelijk: de bediening is eenvoudig (hand- of elektrische bediening), ze weerkaatsen het zonlicht, je hebt geen inkijk, en draagt ook in de winter bij aan minder stookkosten. Als extra pluspunt dragen ze bij aan de veiligheid van jouw woning. Je kunt kiezen uit 3 keuzes: een voorzetrolluik wordt voor het raam gemonteerd, een opbouwrolluik is geïntegreerd in het kozijn (op de dag / in de dag montage) en het inbouwrolluik wordt helemaal weggewerkt in de gevel. De kosten bedragen tussen de €330 en €1200 voor rolluiken bestellen in Bilthoven.

 • Er komt helemaal geen licht meer binnen.
 • De rolluiken hebben uitstekende isolatiewaarden.
 • Minder kans op inbraak en vandalisme.

Alles wat je moet weten over markiezen

Een markies is een stijlvol systeem die de zon niet alleen van voren – maar ook van opzij weert. Het bestaat uit een frame fout hout of aluminium waar het doek overheen wordt gespannen. Markiezen zie je met name bij rijksmonumenten. Ze hebben invloed op een romantische uitstraling van (bedrijfs)panden. Daarnaast is er nog een petmodel en klapmodel om een hogere doorloopruimte te realiseren. De kosten liggen zo tussen de €740 tot wel €1650.

 • Geven het huis een unieke en charmante uitstraling.
 • Je kunt nog prima naar buiten kijken.
 • Zeer effectief dankzij de zijschotten.

Alternatieve systemen voor buiten

 • Verandazonwering: reguleer eenvoudig de temperatuur op de veranda met serrezonwering.
 • Zonweringdoek: een los doek dat je overal kunt monteren.
 • Terrasoverkapping: grote parasols die je kunt verrijden met wieltjes.
 • Buitenjaloezieën: een effectief en super modern systeem.

Een heerlijke temperatuur binnen en buiten d.m.v. buitenzonwering!

Bekijk de actuele prijzen van installateurs

Raamdecoratie Bilthoven: alle soorten voor binnen op een rij

Het monteren van binnenzonwering wordt gedaan aan de binnenkant van een gevel / kozijn. Middels raambekleding is de lichtinval goed te sturen. Hierdoor minimaliseer je de kans dat er veel licht in de woning komt waardoor de temperatuur in huis aangenaam blijft. Eveneens kan het ook echt een eyecatcher zijn. Goed om te weten: door de verschillende lagen heeft het ook een isolerende functie. De tarieven schommelen tussen de €380 en €800. In deze koopgids delen we veel info over de meest gekozen installaties.

Rolgordijnen: praktische info en voordelen

Een rolgordijn is een gordijn dat je kunt oprollen. Het is voordelig, eenvoudig aan te brengen, iedereen kan het gebruiken en het is heel breed inzetbaar Rolgordijnen zijn te koop in meerdere dessins en kleuren zodat het ook altijd in jouw interieur past. Ze verkopen allerlei types zoals elektrische, waterafstotende, transparante, lichtdoorlatende, dakraam, kiepkantelraam en unieke duo rolgordijnen. De onkosten schommelen tussen de €57,50 tot €155.

 • De juiste keuze als het gaat om goedkope raamdecoratie.
 • Rolgordijnen kopen in Bilthoven: zonder problemen zelf op te hangen.
 • Assortiment in mooie stoffen en luxueuze uitvoeringen.

Vouwgordijnen: alle types, materialen en prijzen

Vouwgordijnen geven een luxueuze en authentieke ambiance aan je huis. Je kunt gemakkelijk de hoogte instellen. Voor jouw vouwgordijn kan je kiezen uit diverse stoffen. Je kunt zelf keuzes maken omtrent hoe lichtdoorlatend het systeem is. Verder kunnen ze een bijdrage leveren aan de akoestiek in huis. Denk aan onkosten van €115 oplopend tot €350.

 • Geven een sfeervolle uitstraling.
 • 100% maatwerk is mogelijk.
 • Simpel onderhoud: reinig de stof met water/zeep in een handwas.

Plissé: vind het perfecte model

Plissé gordijnen kan je zowel aan de boven- als onderkant omhoog en omlaag doen. Je bedient ze eenvoudig met een trekkoord en het past op bijna ieder raam. Een stijlvolle raamdeco die een toffe twist geeft aan jouw interieur. In de winkel vind je veel soorten plissé gordijnen. Dupligordijnen (honeycomb) / Duettes hebben aan de achterkant een isolerende stof (honingraat uitstraling). Top down – bottom up kan je van boven en onder openen. Wees voorbereid op een prijs van €50 tot +/- €160.

 • Past bij elke interieurstijl.
 • Kies voor honingraad structuur voor extra isolatie.
 • Dupligordijnen op maat: laat alles perfect aansluiten op je kozijn.

Jaloezieën Bilthoven: alle types, materialen en prijzen

Jaloezieën zijn horizontale platen die je kunt kantelen en kunt optrekken met een handig koord of ketting. Je kunt kiezen uit tientallen soorten en materialen zoals o.a. hout, kunststof, bamboe, PVC, aluminium. Door de houten jaloezieën heb je 100% controle over de hoeveelheid licht en mate van privacy. Disclaimer: het zijn echte stofvangers die je regelmatig moet schoonmaken. Houd rekening met prijsindicaties van €75 tot zo’n €230.

 • Helemaal opgetrokken zie je weinig van de constructie.
 • Jaloezieënwinkel: kies voor Bamboe voor een natuurlijke look
 • PVC / Aluminium jaloezieën: een trendy uitstraling.

Lamellen: functioneel en gebruiksvriendelijk

Lamellen zijn verticale stroken van bouwstoffen zoals hout, stof, pvc, kunststof, bamboe. Ideaal voor imposante / grote ramen en zijn erg geschikt voor een rustig en zakelijk interieur. Verticale lamellen zijn handmatig te openen en sluiten, zijn goed schoon te houden en kan je ook prima toepassen in de badkamer. De investeringen starten vanaf €60 en bedragen voor een luxe model zo’n €205.

 • Let op: ze kunnen klepperen voor een open raam.
 • Bij uitstek geschikt voor grote raampartijen.
 • Montage kunststof kozijn: goed installatiewerk verlengt de levensduur.

Shutters: luxe raambekleding in Bilthoven in alle vormen en maten

Shutters zijn populaire binnenluiken met een luxueuze uitstraling. Het zijn eyecatchers die jouw interieur echt afmaken. De blinds zijn decoratief en functioneel, ze zijn overal toepasbaar en zijn ook nog eens hartstikke duurzaam. Aan te brengen op diverse ramen zoals ronde ramen, uitzetramen, draaikiepramen, vaste ramen, valramen, dakramen. Let op: shutters zijn duur in aanschaf. De kostprijzen beginnen bij circa €420. Voor dure modellen kun je rekenen op €860.

 • Eventueel in de hypotheek mee te financieren.
 • Je kunt het snel reinigen met een vochtige doek.
 • Houten kozijnen: de houtstructuren komen mooi overeen.

Alles wat je moet weten over horren en hordeuren

Maatwerk horren in Bilthoven zorgen voor ventilatie in huis en zorgen dat je eindelijk af bent van insecten en ongedierte. Er zijn diverse modellen: hor met scharnier, lamellenhor, inzethor, plissé hor, hordeur, rolhor. Last van allergieën of hooikoorts? Bekijk dan alles over de pollenwerende hor. Belangrijk: je kunt geen zonlicht blokkeren met horren. Wil je dit wel? Kies dan voor een innovatieve duo-plissé hor. Deze houdt kleine dieren buitenshuis en zorgt bovendien voor een aangenaam klimaat in huis. De prijzen beginnen bij zo’n €70. Voor grotere ramen ga je al gauw richting de €700.

 • Breed inzetbaar: schuifraam, tuimelraam, uitzetraam, valraam, draai-kiepraam, vast raam.
 • Eenvoudiger en veiliger ventileren.
 • Voor mensen die een hekel hebben aan insecten.

De leukste raamdecoratie voor elke woning

Deze week diverse aanbiedingen van vakmannen uit de buurt

Overzicht met kosten zonwering 2024

De prijzen van zonwering op dinsdag, 23 april 2024 worden samengesteld a.d.h.v. meerdere keuzes: het soort model, het materiaal, het formaat en de bedieningsopties. Hierna bekijk je de verwachte prijzen van het laten plaatsen van zonwering in Bilthoven in april 2024.

Zonwering systeemGroottePrijsindicatie
Knikarmscherm2 – 5 meter breed€860 – €2000
Uitvalscherm1 – 5 meter breed€365 – €1500
Screens1 – 3 meter breed€240 – €950
Rolluik300 – 400 cm breed€330 – €1250
Rolgordijntot 3 meter breed€80 – €170
Lamellen200 x 250 cm€50 – €205
Jaloezieën100 x 250 cm€80 – €260
Plisségordijnen100 x 150 cm€100 – €340
Verwachte kosten zonnewering inclusief montage in de Provincie Utrecht.

Alle merken zonwering op een rij

Ook geïnteresseerd in zonwering kopen? Er zijn tal van merken met een groot assortiment. Iedere fabrikant heeft zijn unieke toepassingen en prijssegmenten. Veel van de merken kan je wel kopen bij de gordijnwinkel in Bilthoven. In het schema hieronder delen we een overzicht met de meest bekende merken. Op basis daarvan kan jij nog beter een keuze maken.

 • Sunmaster: functionele systemen die er ook mooi uit zien.
 • SunCircle: zonwering op maat, gemaakt in Nederland.
 • Verano: jarenlange ervaring op het gebied van buitenzonwering.
 • Zonnelux: altijd verzekerd van raamdecoratie die perfect past.
 • Heroal: innovatieven oplossingen voor ramen en (schuif)deuren.
 • Stobag: veel keuze in doeken qua kleuren, materialen en UV-bescherming.
 • Renson: kwalitatieve gevelbekleding die je huis een luxe uitstraling geven.
 • Velux: bekend door zijn hoogwaardige dakramen en dakkapellen.
 • Luxaflex: van rolgordijnen, shades en shutters tot rolluiken en zonneschermen.
 • Somfy: de handigste App voor het bedienen van jouw elektrische zonnescherm.
 • Unilux / Fractions: op maat gemaakte shutters en horren.
 • Veneta: uitstekende kwaliteit raamdecoratie op maat gemaakt.
 • Bouwmarkten / Webwinkels: Gamma, Praxis, Karwei, IKEA, Hubo & Wehkamp, Leen Bakker, Formido, FonQ, Kwantum.
 • Andere merken: Toppoint, Novoferm, Husol, Bece, Weinor, Roma & Swela, Milano, Schlappi, Copaco, Sunway, Dickson.

Zonwering experts in regio van De Bilt

Goedkope zonwering kopen in Bilthoven? Zoeken naar een gespecialiseerd zonweringsbedrijf in de regio? In de onderstaande tabel bespreken we gegevens en adressen van zonwering specialisten en gordijnwinkels in deze regio. Mogelijk kunnen zij jou verder helpen bij jouw klus. Op deze site vind je ook installateurs en verkopers in Wilnis, Den Dolder en Woerdense Verlaat.

Geen zonwering bedrijven! Meld je nu eenvoudig aan
We hebben in deze regio nog geen zonwering-experts gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf toe te voegen.

Tips voor zonwering per ruimte

Elk kozijn behoeft een vitrage die matcht met de woonbehoefte en woonstijl. We informeren je graag verder over de meest verkochte zonwering voor buiten en binnen per ruimte en kamer.

 • Keuken: kies voor een product met voldoende licht wat onderhoudsvriendelijk is.
 • Badkamer: elke privé douche mooi afwerken met vochtafstotende modellen en materialen.
 • Woonkamer: kies voor vitrage, inbetween of verduisterende gordijnen.
 • Slaapkamer: kies voor geluidswerend rolluiken of screens om rustig en ontspannen de nacht door te komen.
 • Zolderraam: verduister jouw draai kiepraam bijvoorbeeld met VELUX of FAKRO.
 • Dakkapel: kies voor een voordelige optie zoals rolgordijnen op maat en plaats het zelf.
 • Balkon: in de zomer heerlijk genieten van je privé dakterras met balkondoek en/of zonnescherm.

Serre & Terras
In de zomerperiode kan de temperatuur flink oplopen. Er zijn diverse soorten buiten- en serrezonwering. Zo kan je kiezen voor automatisch zonneschermen / terrasoverkapping, eenvoudige parasols of unieke houten buitenjaloezieën voor een tuinhuis, serre of overkapping. Systemen voor een glazen dak kan je zowel vanaf binnen als buiten laten toepassen. Bekijk ook meer informatie over: Rolluiken.

FAQ met vragen en antwoorden over je woning verkoelen

De beste zonwering voor je woning zoeken?

Elke woning heeft eigen karakteristieken. De meest ideale zonnewering voor jouw pand komt tot stand door: de raamgrootte, de ligging van je huis, de kozijnen (kunststof / hout) en hoeveel je maximaal wilt investeren. Het fijne van binnenzonnewering is dat het geleverd kan worden in meerdere kleuren, motiefjes en prijzen. Er komt echter wel altijd wat licht binnen. Buitenzonwering werkt beter om de zon te weren, geeft je meer controle over temperatuurbeheersing, maar valt wel meer op (aan de buitenzijde van de woning).

Waar moet ik aan denken qua kosten van zonnewering in Bilthoven?

De prijsindicaties van zonwering zijn voor iedereen anders. De huidige onkosten hebben we voor je uitgezocht. Markiezen zijn zo’n €550. Screens €275 per kozijn. Op het moment dat je kiest voor een terrasscherm betaal je al snel €1075. Een uitvalscherm is vergelijkbaar maar een stuk goedkoper (+/- €750). Een basis rolluik kost €495. Producten zoals jaloezieën zijn nog voordeliger, vanaf €300 per raam / kozijn. Shutters zijn een stuk duurder (+/- €780). Voordelige opties zijn rolgordijnen, plissé gordijnen en lamellen (verkrijgbaar vanaf €130 per raampartij). De totale tarieven worden opgesteld door te kijken naar de gewenste producten, de grootte van het systeem, handmatige of elektrische bediening, materiaalgebruik, kleur en montagekosten.

Waarom kiezen voor inmeten en montageservice in Bilthoven?

Ten aanzien van zonweringsproducten heb jij genoeg te kiezen. Let goed op zaken als de afmetingen en montage-eisen. Je kunt zelf de maten opmeten voor maatwerkproducten, echter bestaat er ook de montage & inmeetservice in Bilthoven. In dat geval komt in deskundige monteur die elk raam / kozijn deskundig bekijkt en opmeet. Hierna zal de monteur het systeem op de goede manier installeren. Dankzij deze dienstverlening ben je zeker van effectieve zonnewering, langere garantie, klantenservice en soms een onderhoudsbeurt.

Wat zijn de voordelen van slimme zonnewering?

Grofweg onderscheiden we handbediening, bediening met een afstandsbediening of een online domotica systeem met mobiele app? Slimme zonwering is een wens van veel huishoudens. Een handmatige installatie met een handslinger is acceptabel, echter het kan makkelijker. Draadloze bediening (middels een draaiknop, tijdschakelaar, mobiele app, afstandsbediening) heeft als effect dat je van een afstand jouw schermen kunt beheren. Als het regent kun jij ervoor kiezen dat het zonnescherm direct automatisch in zal klappen. Als de zon hevig schijnt kunnen de screens automatisch sluiten. Gordijnen, shutters en jaloezieën kan je zelfs tijdens je vakantie automatisch open en dicht laten gaan. Bediening via internet geeft je meer flexibiliteit. De onkosten van smart rolluiken of schermen zitten op zo’n €425.

Geschreven door: Joost. Laatste update: 1 april 2024
Postcodegebied: 3720, 3721, 3722, 3723

Plaats een reactie