Zonwering vergelijken
• Maatwerk voor binnen en buiten
• Verschillende soorten zonwering
• Erkende leveranciers vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Zonwering Den Dolder vergelijken

Een aangename temperatuur in huis met zonwering in Den Dolder? Zonwering kan je aan de binnenkant en aan de buitenkant aanbrengen. De tarieven starten bij zo’n €77,50. Degelijke buitenzonwering zoals een knikarmscherm is het meest doeltreffend om een aangenaam binnenklimaat te realiseren. Soms realiseert een zonnescherm plekjes met schaduw in de tuin. Binnenzonwering als o.a. gordijnen of rolgordijnen is globaal gezien goedkoper en brengt extra sfeer in de woning. Tegenwoordig heb je immens veel afzonderlijke systemen. Via zonweringaanbiedingen.nl check je een handig stappenplan waardoor jij precies weet wat er mogelijk is. Ook bieden we de huidige tarieven en adresgegevens van regionale zonwering specialisten in Den Dolder en de omliggende regio.

Belangrijke voordelen van een zonnescherm

 • Je woning voelt koeler aan van binnen.
 • Op RAL-kleur te bestellen (mooie uitstraling).
 • Je bespaart op de energierekening.
 • Bescherm je interieur tegen UV-straling.
 • Vooral rolluiken verkleinen de kans op inbraak.
zonwering-vergelijken-den-dolder

Zonnescherm laten plaatsen in Den Dolder

Wil jij het laten monteren door een vakman en is het belangrijk dat het deskundig wordt opgehangen? Een voordelig zonnescherm installeren in Den Dolder via een bekende zonwering specialist is dan geen overbodige luxe. Je mag er dan vanuit gaan dat de installatie op de juiste wijze geïnstalleerd wordt, dat er niks kapot gaat en de installateur laat precies zien hoe het werkt. Op dit platform vind je gemakkelijk experts uit de buurt. In het volgende stappenplan leggen we precies uit hoe dit werkt.

Een zonnescherm laten aanleggen door een specialist

 1. Bepaal welk systeem je gaat toepassen

  Ten eerste bepaal je welk soort zonwering geschikt is voor jouw woning. De buitenzonwering wordt aan de buitenzijde van het huis geplaatst. Maar je hebt ook binnenzonwering dat binnenshuis wordt geplaatst. Waarom wil je bijvoorbeeld gebruik maken van het zonnescherm of de shutters. Denk bijvoorbeeld na over de volgende zaken: een kamer koel maken, extra isolatie, inkijk verminderen, inbraken beperken, schaduwplekken realiseren, de lichtinval reguleren of extra sfeer in de woning brengen.

 2. Wat zijn de afmetingen?

  Geef de maten door van het gekozen product. Geef ook door waar het opgehangen moet worden. Zoals aan de zijkant van het huis of boven bij de slaapvertrekken. Voeg een plattegrond toe om de monteur duidelijke instructies te geven.

 3. Selecteer bediening

  Een belangrijk aspect is de bediening. De simpelste modellen zijn de zonwering met handmatige bediening (met slingerstang of windwerk). Een alternatief is elektrische bediening. Meestal met een knop/schakelaar in huis, eventueel met een tijdschakelaar. De hoogst geprijsde en handigste oplossing is draadloze bediening via je smartphone (app) of kleine afstandsbediening.

 4. Vakbedrijven vergelijken

  Alles ingevuld? Geef dan jouw contactgegevens door. Je krijgt 3 of 4 gratis offertes van geschikte zonweringsbedrijven uit Den Dolder en regio. Vergelijk alle prijsvoorstellen en analyseer betalingscondities, kosten en nazorg. Selecteer de beste aanbieding en neem contact op met de betreffende partij.

 5. Installeren

  Probeer de oude zonwering te demonteren en zorg dat er genoeg ruimte is voor de experts. De vakman monteert het knikarmscherm of de vouwgordijnen zoals overeengekomen. Test of het nieuwe apparaat goed is gemonteerd. Vaak volgt er nog even een korte demonstratie. Als iets niet werkt dan kan dit meteen worden opgepakt. Steeds vaker behoort een onderhoudscontract tot de mogelijkheden.

Gratis en vrijblijvende zonwering offertes

Inzicht in de kosten van raambekleders in Den Dolder

Buitenzonwering kopen: alle soorten op een rij

Buitenzonwering Den Dolder werkt erg goed om je woning wat te verkoelen. Tevens is het perfect om snel een schaduwplek te creëren in de tuin. Het verhoogt het comfort binnen en buiten. Veel toepassingen zoals het welbekende rolluik verkleinen zelfs de kans op inbraak en isoleren zeer goed. Zonwering voor buiten is tegenwoordig op de markt in veel prints en groottes. De kosten variëren tussen de €200 t/m €2525. In het volgende gedeelte beoordelen we de meest verkochte producten.

Details over terrasschermen / knikarmschermen

De betekenis van een knikarmscherm is een zonnescherm dat je buiten aan je huis vast monteert. Door middel van de vaste knikarmen wordt het schermdoek horizontaal uitgerold. Hierdoor is er een vrije doorloop en levert het systeem veel schaduw op in de tuin. Tip: het systeem moet je direct inklappen bij harde wind. De gemiddelde tarieven komen uit tussen de €850 tot zo’n €2225.

 • Zeer geschikt als terraszonwering.
 • Ingedraaid zie je er maar weinig van.
 • Optioneel met zon- en windsensor.

Adviezen over uitvalschermen

Een uitvalscherm is een effectieve en een slimme manier om en zonlicht en warmte te verminderen. Je kunt rekenen op voldoende schaduw zodat je in huis niet tegen de zon in hoeft te kijken. Het is heel geschikt voor kleine ramen waar je in principe niet onder door hoeft te lopen. Ze worden vaak gebruikt bij flatgebouwen en kantoren. In de achtertuin heb je er mogelijk zelfs last van. De prijzen komen uit tussen de €475 tot €1250.

 • Veel keuze in zonnescherm: van budget tot luxe.
 • Iets meer privacy in huis (ramen worden half afgeschermd).
 • Zeer windbestendig.

Uitleg over screens

Screens op maat laten maken in Den Dolder biedt je design rolluiken voor als je zonlicht wilt verduisteren maar nog wel zicht wil overhouden. Zonnescreens zijn zeer effectief in het weren van de zon en zijn niet zo vatbaar voor wind. Het doek van de screens bestaat uit acryl of een combinatie van glasvezel en polyestervezels. Wat betreft de lichtdoorlatendheid kan je veel kanten op. In het geval van daglicht is er voldoende zicht vanuit de woning, maar niet andersom. Let op: als het screendoek omlaag zit moet het raam dicht blijven. De verwachte kosten liggen tussen de €325 tot wel €1050.

 • Te bestellen in iedere afmeting.
 • Doeltreffende manier om zon te weren.
 • Voorbijgangers kunnen niet naar binnen kijken.

Advies over rolluiken

We komen rolluiken tegen bij veel huizen. Dat is goed te verklaren: de bediening is eenvoudig (hand- of elektrische bediening), ze weerkaatsen het zonlicht, je hebt geen inkijk, en realiseren een duidelijke energiebesparing. Als extra pluspunt dragen ze bij aan de veiligheid van jouw woning. We onderscheiden 3 producten: het voorzetrolluik bevestig je aan de buitenzijde van het raam, bij opbouwrolluiken vormt het raam en de rolluikkast één geheel (op de dag / in de dag montage) en het inbouwrolluik wordt helemaal weggewerkt in de gevel. De verwachte prijzen variëren tussen de €250 tot zo’n €1375 voor rolluiken bestellen in Den Dolder.

 • Houd de warmte buiten je huis.
 • Een koele en donkere slaapkamer (ook overdag).
 • Schrikt inbrekers af.

Adviezen over markiezen

Een markies is een prachtige oud-Hollandse buitenzonwering die de zon ook van opzij tegenhoudt. Het bestaat uit een houten of aluminium geraamte waar het doek overheen wordt gespannen. Markiezen wordt vaak gekozen door eigenaren van landelijke huizen. Het levert een bijdrage aan de authenticiteit van het pand. Naast de basismodellen heb je ook het klapmodel en het petmodel die je ook vaak bij restaurants tegenkomt. De onkosten liggen zo tussen de €730 en €1600.

 • Geeft een sfeervolle uitstraling aan het pand.
 • Je blijft een deel van het zicht houden.
 • Relatief weinig windgevoelig.

Overige systemen voor buiten

 • Verandazonwering: serrezonwering eventueel met zon- en windautomaat.
 • Zonweringdoek: een los te spannen doek voor in de tuin, op straat of andere plekken.
 • Terrasoverkapping: handige parasols die je eenvoudig kunt verplaatsen.
 • Buitenjaloezieën: eenvoudig open, dicht of half dicht te draaien.

Een koele temperatuur in de kamer door buitenzonwering!

Doorzoek het aanbod van populaire merken

Raamdecoratie Den Dolder: alle mogelijkheden voor binnen

Binnenzonwering wordt altijd aan de binnenzijde van het raam gemonteerd. Via raambekleding heb je veel vrijheid over hoeveel lichtinval je wilt. Hierdoor minimaliseer je de kans dat de zonnestralen jouw woning binnenkomen waardoor de temperatuur in huis aangenaam blijft. Daarnaast kan het prachtig bijdragen aan jouw interieur. Een leuke bijkomstigheid: door de verschillende lagen heeft het ook een isolerende functie. De onkosten liggen zo tussen de €350 – €875. Bijgaand lees je de voordelen en nadelen van de meest geplaatste opties.

Rolgordijnen: alle types, materialen en prijzen

Een rolgordijn kan je – zoals de naam al zegt – op- en afrollen. Ze zijn financieel aantrekkelijk, eenvoudig te bevestigen, eenvoudig in gebruik en het is bijna in elke ruimte toepasbaar. Rolgordijnen kan je op maat laten maken in oneindig veel designs en kleuren zodat het een aanvulling is op jouw interieur. Ze bieden diverse varianten zoals lichtdoorlatende, kiepkantelraam, verduisterende, dakraam, elektrische, waterafstotende en een duo rolgordijn. De verwachte prijzen liggen zo tussen de €45,00 – €160.

 • De juiste keuze als het gaat om goedkope raamdecoratie.
 • Rolgordijnen kopen in Den Dolder: heel simpel zelf op te hangen.
 • Op maat verkrijgbaar in interessante stoffen en exclusieve modellen.

Vouwgordijnen: waarom is dit interessant?

Vouwgordijnen dragen bij aan een luxueuze en karakteristieke uitstraling aan een ruimte. Je kunt gemakkelijk de hoogte instellen. Ze zijn verkrijgbaar in veel verschillende stoffen. Bij de stofkeuze heb je zelf invloed op hoe lichtdoorlatend het gordijn is. Ook zorgen ze voor een betere geluidsbeleving en akoestiek. Voorzie tarieven van €90 tot +/- €375.

 • Gemakkelijk zelf in hoogte te verstellen.
 • Eenvoudig te monteren dankzij maatwerk.
 • Eenvoudig onderhoud: reinigen d.m.v. een handwas.

Plissé: specificaties en kosten

Plissé gordijnen kan je zowel aan de boven- als onderkant omhoog en omlaag doen. Het bedienen gaat middels een koord en de zonwerendheid is optimaal. Een prachtig type raamdeco die een toffe twist geeft aan jouw interieur. Er bestaan velerlei producten binnen de plissé gordijnen. Dupligordijnen (honeycomb) / Duettes hebben meerdere stoflagen (honingraat). Met Top down – bottom bepaal je zelf jouw mate van privacy. Verwacht tarieven van €55 tot zo’n €170.

 • Zeer flexibel en elegant systeem.
 • Zowel voor houten- als kunststof kozijnen.
 • Dupligordijnen op maat: voor elke breedte een passend product.

Jaloezieën Den Dolder: wat zijn de pluspunten?

Jaloezieën zijn horizontale panelen die je kunt kantelen en kunt optrekken met een koord of ladderband. Het aanbod bestaat uit diverse soorten en materialen als bijvoorbeeld kunststof, stof, hout, aluminium, PVC. Dankzij houten jaloezieën heb je 100% controle over sfeer, licht en privacy. Disclaimer: ze vergen wel wat meer onderhoud dan andere type gordijnen. Wees voorbereid op kosten van €75 tot €270.

 • Zelf de controle over de hoeveelheid licht in een kamer.
 • Jaloezieënwinkel: kies voor bamboe als je extra dunne lamellen wil.
 • PVC / Aluminium jaloezieën: kies voor een duurzaam gefabriceerd product.

Lamellen: binnengordijn voor ieder budget

Lamellen zijn verticale latten die worden gemaakt van hout, aluminium, pvc, stof, bamboe. Perfect voor kolossale / grote ramen en matchen goed met een elegant en standaard interieur. Verticale lamellen zijn handmatig te openen en sluiten, eenvoudig te reinigen en zijn vochtbestendig (en dus geschikt voor de badkamer). De kosten beginnen bij €70. Voor luxe versie moet je rekening houden met €180.

 • Makkelijker schoon te houden dan horizontale lamellen.
 • Een populaire keuze bij grote raampartijen.
 • Montage kunststof kozijn: bij goed onderhoud heb je lange garantie.

Shutters: luxe raambekleding in Den Dolder met exclusieve afwerking

Shutters zijn populaire binnenluiken met een luxe uitstraling. Het zijn unieke systemen die jouw interieur echt afmaken. Blinds zijn erg trendy, ze verhogen de waarde van jouw woning en zijn ook nog eens hartstikke duurzaam. Geschikt voor bijna elk raam zoals schuiframen, uitzetramen, valramen, vaste ramen, dakramen, draaikiepramen. Disclaimer: shutters zijn niet goedkoop! De tarieven beginnen bij zo’n €460. Voor grotere ramen ga je al gauw richting de €900.

 • Zit vast aan de woning (meefinancieren in hypotheek).
 • Makkelijk te bedienen en goed schoon te maken.
 • Houten kozijnen: mooie combinatie van natuurlijke producten.

Alles wat je moet weten over horren en hordeuren

Maatwerk horren in Den Dolder zorgen voor voldoende ventilatie en beschermen tegen insecten en ongedierte. Vergelijk verschillende producten zoals: plissé hor, hor met scharnier, rolhor, hordeur, inzethor, voorzethor. Hooikoorts of allergieën? Bekijk dan alles over de pollenwerende hor. Let op: horren werken niet als zonnewering. Tip: vraag eens om een combinerende duo-plissé hor. Deze variant weert kleine dieren en zorgt ook dat de zon niet fel naar binnen schijnt. De prijsindicaties beginnen bij circa €70. Voor luxe versie moet je rekening houden met €650.

 • Past op bijna elk raam: valraam, uitzetraam, draai-kiepraam, tuimelraam, vast raam, schuifraam.
 • Eenvoudiger en veiliger ventileren.
 • Altijd zorgeloos een raam openzetten.

De mooiste raamdecoratie voor iedere ruimte in huis

Snel een aanbieding van professionele winkels

Gemiddelde kosten zonwering 2024

De prijzen van zonwering op donderdag, 25 juli 2024 worden gecalculeerd via allerlei thema’s: het soort systeem, type materiaal, de gewenste afmeting en de keuzes qua bediening (handmatig of automatisch). Hieronder tref je de huidige prijzen van het laten plaatsen van zonwering in Den Dolder in juli 2024.

Soort zonweringGrootteVerwachte prijzen
Knikarmscherm2 – 5 meter breed€875 – €2300
Uitvalscherm200 – 600 cm breed€370 – €1325
Screens3 – 4 meter breed€285 – €1100
Rolluik100 cm – 400 cm breed€280 – €1425
Rolgordijn120 x 100 cm€70 – €160
Lamellen180 x 180 cm€45 – €210
Jaloezieën100 x 250 cm€65 – €260
Plisségordijnen100 x 150 cm€100 – €300
Verwachte prijzen zonnewering met montage in de Provincie Utrecht.

Overzicht merken zonwering

Ook geïnteresseerd in zonwering kopen? Er bestaan veel fabrikanten met een groot assortiment. Iedere fabrikant heeft zo zijn eigenschappen en prijsklasse. Verkrijgbaar bij een gordijnwinkel in Den Dolder. In het overzicht hierna verstrekken we uitleg over de meest gekozen merken. Dankzij deze vergelijking hopen we jou te helpen bij het maken van een keuze.

 • Sunmaster: specialisten in heel Nederland.
 • SunCircle: eigen Nederlandse productie, montage en service-afdeling.
 • Verano: altijd een Verano partner bij jou in de buurt.
 • Zonnelux: bieden leuke technologische oplossingen en online bediening.
 • Heroal: hoogwaardige producten vervaardigd in Duitse productielocaties.
 • Stobag: eigen producten met award winning designs en functionaliteiten.
 • Renson: hoogwaardige architecturale gevelbekleding.
 • Velux: de beste dakramen met verduisterend rolgordijn.
 • Luxaflex: inspirerend ontwerp, innovatieve bediening en hoge kwaliteit.
 • Somfy: slimme elektrische zonneschermen die geregeld wordt door sensoren.
 • Unilux / Fractions: unieke gepatenteerde horren en shutters.
 • Veneta: uitstekende kwaliteit raamdecoratie op maat gemaakt.
 • Bouwmarkten / Webwinkels: Karwei, Hornbach, Gamma, IKEA, Hubo en Wehkamp, Bol.com, Formido, FonQ, Kwantum.
 • Andere merken: Bece, Roma, Deponti, Novoferm, Toppoint, Weinor & Copaco, Dickson, Sunway, Lumenguard, Milano, Swela.

Zonwering experts in regio van Zeist

Goedkope zonwering kopen in Den Dolder? In contact komen met een ervaren zonweringsbedrijf in de omgeving? In het overzicht hierna bieden wij adresgegevens van zonwering specialisten en gordijnwinkels in dit postcodegebied. Mogelijk kun je contact leggen voor een adviesgesprek. Via deze website check je ook installatiepartners en verkooppunten in Woerdense Verlaat, Bosch en Duin en Austerlitz.

Geen zonwering bedrijven! Meld je nu eenvoudig aan
We hebben in deze regio nog geen zonwering-experts gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf toe te voegen.

Vergelijk soorten zonwering per ruimte

Elk raam vraagt om een ander soort vitrage die matcht met jouw interieurstijl. We delen nu de meest praktische zonweringssystemen voor de meest gangbare ruimtes.

 • Keuken: ga voor een type dat zowel praktisch is als stijlvol.
 • Badkamer: kies voor waterbestendige rolgordijnen of luiken om de privacy in de douche te waarborgen.
 • Woonkamer: kies voor verduisterende gordijnen om comfortabel in huis te kunnen zitten.
 • Slaapkamer: maak jouw slaapkamer helemaal geluidsdicht met geluidswerende gordijnen.
 • Zolderraam: ook goede oplossingen voor draai-kiepramen op de zolder.
 • Dakkapel: gemakkelijk rolgordijnen op maat bestellen en zelf plaatsen.
 • Balkon: een zonnescherm of balkondoek is de perfecte manier voor extra schaduw.

Terras & Serre
In de zomerperiode zijn temperaturen van 30 graden of meer geen uitzondering meer. Er bestaan allerlei soorten buiten- en serrezonwering. Wat te denken van automatisch zonneschermen of terrasoverkapping, goedkope parasols of bijzondere houten buitenjaloezieën voor een serre, overdekt terras of overkapping. Zonwering voor een glazen dak kun je van binnenuit of buitenaf laten integreren. Bezoek ook onze pagina over: Knikarmscherm.

Vragen en antwoorden rondom woning verkoelen

Wat is de beste zonwering om te installeren?

Elke woning is anders. De ideaalste zonnewering voor jouw woning komt tot stand door: het soort raam, hoe je huis ligt ten opzichte van de zon, de kozijnen (kunststof / hout) en je budget. Waarom jij voor binnenzonnewering moet kiezen? Omdat het verkrijgbaar is in praktisch alle kleuren, dessins en prijzen. Helaas kan er wel altijd wat licht doorschijnen. Buitenzonwering houdt de zon al tegen voordat het de woning binnenkomt, brengt significante verkoeling, maar springt wel meer in het oog (aan de buitenzijde van de woning).

Wat zijn de gemiddelde kosten van zonnewering in Den Dolder?

De prijzen van zonwering beginnen bij €100 en lopen op tot duizenden euro’s. De standaard investeringen helder naast elkaar gezet. Markiezen kosten zo’n €700. Screens €245 op basis van 1 raam. Wanneer je kiest voor een zonnescherm betaal je al snel €1200. Een uitvalscherm is een stuk aantrekkelijker geprijsd (+/- €700). Een basis rolluik kost €465. Liever jaloezieën? Dan betaal je zo’n €250 op basis van 1 raam. Voor shutters is de investering wat hoger (plusminus €800). Alternatieve keuzes zijn rolgordijnen, plissé gordijnen en lamellen (verkrijgbaar vanaf €145 op basis van één kozijn). De totale onkosten worden gecalculeerd door te kijken naar het product, het formaat, de keuzes in bediening, het materiaal, dessins en montage.

Wat is het nut van inmeten en montageservice in Den Dolder?

Rondom zonweringsproducten heb je veel keuze. Houdt wel altijd rekening met het opmeten en monteren. Het is mogelijk om maatwerkproducten zelfstandig op te meten, echter kun jij soms beter kiezen voor montage met inmeetservice in Den Dolder. Hierbij komt een deskundige vakman die de raampartij bekijkt en opmeet. Als alle spullen binnen zijn kan de monteur de zonwering vakkundig ophangen. Dankzij deze service profiteer je van goede zonnewering, een gunstige garantieperiode en snelle hulp / ondersteuning bij problemen.

Wat zijn slimme rolluiken, screens en raamdecoratie?

Wil jij een handmatig met slingerstang of band, afstandsbediening of een online domotica systeem met mobiele app? Slimme zonwering kent diverse pluspunten. Handmatige bediening met windwerk of slingerstang werkt prima, alleen het kan praktischer. Draadloze bediening (d.m.v. een draaiknop, handzender, afstandsbediening, tijdschakelaar) maakt het mogelijk dat je van een afstand jouw schermen kunt beheren. Bij regen of wind kan het zonnescherm bijvoorbeeld zichzelf sluiten. Als de zon doorbreekt zal het scherm ook direct reageren. Jaloezieën, shutters en gordijnen kan je zelfs tijdens je vakantie automatisch open en dicht laten gaan. Een systeem dat werkt via internet maakt jouw woning zuiniger en slimmer. De prijzen van smart rolluiken & screens bedragen zo’n €475.

Geschreven door: Sandra. Laatste update: 1 juli 2024
Postcodegebied: 3712, 3734

Plaats een reactie