Zonwering vergelijken
• Maatwerk voor binnen en buiten
• Verschillende soorten zonwering
• Erkende leveranciers vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Zonwering Woerdense Verlaat vergelijken

Een aangename temperatuur in huis met zonwering in Woerdense Verlaat? Zonwering kan je zowel buiten als binnen toepassen en regel je al vanaf €85,00. Kwalitatieve buitenzonwering zoals o.a. een rolluik is ideaal om je woning koel te houden. Eveneens creëert een zonnescherm een schaduwrijke plek waar jij, als het warm is, kunt zitten. Binnenzonwering als bijv. gordijnen of duetten kan je kopen voor een lagere prijs en brengt ook wat meer sfeer in de woning. Tegenwoordig heb je enorm veel verschillende producten. Op dit platform verstrekken we een uitgebreide keuzehulp waarmee jij inzicht krijgt in de opties. Op dezelfde wijze vind je de huidige tarieven en een tabel met verschillende zonwering specialisten in Woerdense Verlaat en de directe omgeving.

Belangrijke voordelen van een zonnescherm

 • Je woning voelt koeler aan van binnen.
 • Sfeervolle toevoeging op uitstraling huis.
 • Ze houden je energierekening lager.
 • Het voorkomt inkijk.
 • Met name rolluiken werken inbraakpreventief.
zonwering-vergelijken-woerdense-verlaat

Zonnescherm laten plaatsen in Woerdense Verlaat

Wil jij het laten monteren door een vakman of simpelweg geen tijd? Een voordelig zonnescherm installeren in Woerdense Verlaat door een goede zonwering specialist is dan een uitstekend idee. Je mag er dan vanuit gaan dat het scherm op de juiste manier opgehangen wordt, dat je garantie geldig blijft en de installateur laat precies zien hoe het werkt. Via deze vergelijker vind je snel en zonder gedoe leveranciers die ook in jouw wijk werkzaam zijn. In het onderstaande blok vertellen we je stap-voor-stap wat daarvoor nodig is.

Een zonnescherm laten installeren door een expert

 1. Kies een systeem

  De eerste vraag is welk type systeem je nodig hebt. Buitenzonwering komt aan jouw buitengevel te zitten. Aan de andere kant heb je binnenzonwering dat juist voor in huis is. Denk ook na over de functie van het uitvalscherm of de plissé gordijnen. Je kunt het gebruiken voor o.a. verkoeling in huis, energie besparen, de privacy verbeteren, inbraakkans verminderen, schaduwplekken realiseren, de lichtinval reguleren of een twist geven aan jouw interieur.

 2. Wat zijn de afmetingen?

  Kies de afmetingen van jouw installatie. Bepaal ook meteen waar het aangebracht moet worden. Dit kan zijn achter- of naast het huis of boven bij de slaapvertrekken. Maak foto’s om de opdracht te verduidelijken.

 3. Handmatige of elektrische bediening

  Een belangrijk aspect is de bediening. De standaard systemen zijn de zonwering met handmatige bediening (met stang of band). Een alternatief is elektrische bediening. Je kunt het dan bedienen met een knop aan de muur, die ook als tijdschakelaar kan werken. De meest kostbare en comfortabelste oplossing is draadloze bediening met App of afstandsbediening.

 4. Aanbieders vergelijken

  Al jouw wensen doorgegeven? Als laatste vul je jouw adres- en contactgegevens in. Je krijgt snel en volledig vrijblijvend offertes van geschikte zonweringsbedrijven uit Woerdense Verlaat en de directe omgeving. Vergelijk de offertes, en kijk goed naar prijs, garantie review en klantenservice. Kies de meest aantrekkelijke aanbieding en teken de opdrachtbevestiging.

 5. Monteren

  Verwijder de oude zonwering en zorg voor een opgeruimde werkplek voor de experts. De installateur levert het terrasscherm of de plissés zoals gewenst. Check of de totale constructie correct is vastgezet. Inspecteer de werking en onderdelen goed. In dat geval kan de monteur eventuele gebreken nog herstellen. Soms kan je kiezen voor een onderhoudscontract.

Online offerte aanvragen voor zonwering

Bekijk mooie deal bij raambekleders in Woerdense Verlaat

Buitenzonwering kopen: alle soorten op een rij

Buitenzonwering Woerdense Verlaat is heel erg handig om het warme zonlicht in huis te blokkeren. Tevens is het ideaal om een fijn schaduwplekje te maken op buitenplekken. Je kunt er dus zowel binnen als buiten van genieten. Bekende systemen zoals de populaire rolluiken zijn zelfs inbraakproof en isoleren de woning tegen warmte, kou en geluid. Zonwering voor buiten kan je bestellen in tientallen verschillende dessins en zowel met handmatige als automatische bediening. De gemiddelde prijzen bedragen tussen de €450 en €2750. In de koopgids hierna behandelen we de meest geziene types.

Kiezen voor terrasschermen / knikarmschermen

De definitie van een knikarmscherm is een zonnescherm dat je buiten aan je huis vast monteert. Via de handige knikarmen wordt het schermdoek horizontaal uitgerold. Daardoor blijft de ruimte gewoon beloopbaar en creëer je een heerlijke schaduwplek bij de muren. Noemenswaardig: dit model kan beschadigd raken door extreme weersomstandigheden. De prijzen bedragen tussen de €925 tot €2100.

 • Tijdens warme zomers een fijne terraszonwering.
 • Ramen en deuren kan je gewoon blijven openen.
 • Eenvoudig te bedienen (ook elektrisch leverbaar).

Advies over uitvalschermen

Een uitvalscherm is een populaire en een betaalbare manier om een raam in de schaduw te brengen. Het biedt lekker veel schaduw in huis zodat je bijvoorbeeld lekker tv kunt kijken. Een uitkomst voor grote ramen waar je niet vaak onder door hoeft te lopen. Erg populair bij flats, appartementen en kantoren. Voor een achtertuin is het dus niet heel geschikt. De prijsindicaties liggen zo tussen de €325 tot wel €1250.

 • Een aantrekkelijk geprijsd type zonnescherm.
 • Zorgt voor veel schaduw in huis.
 • Zeer windbestendig.

Laten plaatsen van screens

Screens op maat laten maken in Woerdense Verlaat komt perfect tot z’n recht als je een systeem zoekt dat weinig ruimte inneemt. Zonnescreens houden het warme zonlicht tegen en zijn eenvoudig schoon te houden. Het doek is vaak gemaakt van polyester of glasvezel. Tijdens het bestellen moet je doorgeven hoe verduisterend ze moeten zijn. In situaties met daglicht is er voldoende zicht naar buiten, maar andersom is niet mogelijk. Aandachtspunt: als het screendoek omlaag is kan je het raam niet openen. De normale prijzen liggen tussen de €400 tot zo’n €1050.

 • De cassette is klein en compact.
 • Houdt zon en warmte uitstekend buiten.
 • Een stukje extra privacy in huis.

Investeren in rolluiken

Rolluiken zijn een van de meest gekozen opties. De redenen zijn duidelijk: ze zijn zeer gebruiksvriendelijk, simpel op te meten en te monteren, ze zijn geluidsisolerend en draagt ook in de winter bij aan minder stookkosten. Bovendien dragen ze bij aan de veiligheid van jouw woning. Je kunt kiezen uit 3 toepassingen: voorzetrolluiken worden aan de buitengevel voor het raam gezet, het opbouwrolluik wordt geïnstalleerd boven de ramen / het kozijn (op de dag / in de dag montage) en het inbouwrolluik wordt helemaal geïntegreerd in de gevel. De gemiddelde prijzen liggen tussen de €250 en €1500 voor rolluiken bestellen in Woerdense Verlaat.

 • Te monteren op praktische elke gevel.
 • Werkt zeer verduisterend wat zorgt voor betere slaap.
 • Positief effect op inbraakpreventie.

Kiezen voor markiezen

Een markies heeft een opvallende ronde of bolle uitstraling dat een unieke uitstraling aan de woning geeft. Het systeem bestaat uit een compact frame van o.a. staal waar het doek overheen wordt gespannen. Markiezen wordt vaak gekozen door eigenaren van oudere woningen. Het heeft een positief effect op de uitstraling van het huis. Naast het standaard model kan je ook gaan voor een petmodel of klapmodel die je bij terrassen en etalages vaak ziet. De normale tarieven komen uit tussen de €600 tot wel €1800.

 • Verkrijgbaar in veel afmetingen en kleuren.
 • Je uitzicht blijft behouden.
 • Beschermt je woning ook van opzij.

Andere systemen voor buiten

 • Verandazonwering: serrezonwering eventueel met zon- en windautomaat.
 • Zonweringdoek: een los te spannen doek voor in de tuin, op straat of andere plekken.
 • Terrasoverkapping: mooie losse parasols voor plaatselijke schaduw (gemakkelijk te verplaatsen).
 • Buitenjaloezieën: een prachtig product met een luxe uitstraling.

Een goede temperatuur in de kamer door buitenzonwering!

Ontvang gratis offertes in jouw mailbox

Raamdecoratie Woerdense Verlaat: alle systemen voor binnen

Wanneer je kiest voor systemen aan de binnenkant van een raam spreken we over binnenzonwering. Aan de hand van raambekleding is lichtinval heel nauwkeurig te beïnvloeden. Hiermee voorkom je dat de zon de hele dag de kamer in schijnt zodat je de hitte buiten kunt houden. Daarnaast haal je hiermee extra sfeer in huis. Een leuke bijkomstigheid: je kunt ook de isolatie verbeteren met raamdecoratie. De verwachte prijzen bedragen tussen de €340 en €975. In het stukje hieronder bespreken we de meest gekozen modellen.

Rolgordijnen: waarom is dit interessant?

Een rolgordijn is een gordijn dat je kunt oprollen. Een zeer betaalbaar systeem, gemakkelijk te installeren, simpel te gebruiken en het is geschikt voor ieder kozijn. Rolgordijnen kun jij kopen in diverse kleurtjes en motiefjes wat ervoor zorgt dat het past in jouw interieur. Men biedt allerlei types zoals dakraam, lichtdoorlatende, elektrische, waterafstotende, kiepkantelraam, transparante en een duo rolgordijn. De onkosten variëren tussen de €55,00 tot €180.

 • Ideaal voor iedereen die zoekt naar goedkope raamdecoratie.
 • Rolgordijnen kopen in Woerdense Verlaat: eenvoudig zelf op te hangen.
 • Verkrijgbaar in verschillende stoffen en luxueuze uitvoeringen.

Vouwgordijnen: specificaties en kosten

Vouwgordijnen dragen bij aan een luxueuze en brocante ambiance aan je woning. Je kunt gemakkelijk de hoogte instellen. Elke vouwgordijn wordt op maat gemaakt. De keuze voor de stof bepaalt de lichtdoorlatende werking van het gordijn. Verder zorgen ze voor een prettige akoestiek in huis. Je moet denken aan een tarief van €110 tot +/- €425.

 • Zijn netjes weg te werken.
 • 100% maatwerk is mogelijk.
 • Weinig onderhoud: je kan ze zelf wassen.

Plissé: alle informatie op een rij

Plissé gordijnen is een type raamdeco waarbij het doek in een harmonica vorm wordt ingebouwd. De bediening is erg simpel en ze zijn erg zonwerend. Fraaie raamdeco die weinig ruimte in beslag neemt. Je hebt de keuze uit veel variaties binnen de plissé gordijnen. Dupligordijnen (honeycomb) / Duettes hebben meerdere stoflagen (honingraat). Top down – bottom up kan je van boven en onder openen. Wees voorbereid op kosten van €62,5 tot €150.

 • Je bepaalt zelf de lichtdoorlatendheid.
 • Koorden in het gordijn zijn onzichtbaar.
 • Dupligordijnen op maat: voor elke breedte een passend product.

Jaloezieën Woerdense Verlaat: wat zijn de voordelen?

Jaloezieën zijn horizontale latjes die je kunt kantelen en kunt optrekken met een koord of ladderband. Het aanbod bestaat uit aanzienlijk veel dessins en materialen zoals bijvoorbeeld kunststof, bamboe, hout, stof, PVC. Via de houten jaloezieën bepaal je zelf de kijklijnen, lichtinval en schaduw. Advies: je moet ze regelmatig afstoffen. Denk aan een prijs van €80 tot zo’n €240.

 • In enkele seconden een ruimte verduisterd.
 • Jaloezieënwinkel: lichtgewicht bamboe biedt een ruimte een bijzondere sfeer.
 • PVC / Aluminium jaloezieën: makkelijker schoonmaken en duurzaam.

Lamellen: trendy binnengordijnen

Lamellen zijn verticale jaloezieën gemaakt van bijv. pvc, hout, bamboe, aluminium, kunststof. Handig voor brede / grote ramen en zie je vaak terug bij een trendy en zakelijk interieur. Verticale lamellen zijn met 1 beweging te openen, zijn makkelijk te reinigen en werken ook heel goed in natte ruimtes. De prijsindicaties starten vanaf €80 en lopen op tot €210.

 • De koordbediening zorgt voor snel openen en sluiten.
 • Binnenzonwering voor grote raampartijen.
 • Montage kunststof kozijn: eenvoudig aanbrengen en monteren.

Shutters: luxe raambekleding in Woerdense Verlaat professioneel geïnstalleerd

Shutters zijn bijzondere binnenluiken met een heel eigentijdse look. Het zijn unieke producten die je niet in veel andere huizen tegenkomt. Blinds zijn erg trendy, je kunt ze integreren in diverse woonstijlen en zijn erg duurzaam. Toepasbaar op vrijwel elk raam zoals schuiframen, dakramen, vaste ramen, uitzetramen, ronde ramen, valramen. Noemenswaardig: shutters zijn niet goedkoop! De investeringen beginnen bij circa €490. Voor meer exclusieve lijnen ga je naar de €910.

 • Gemaakt van hout uit verantwoord beheerde bossen.
 • Ook geschikt als roomdivider of kastdeur.
 • Houten kozijnen: montage gaat eenvoudig en snel.

Vind horren of hordeur voor jouw woning

Maatwerk horren in Woerdense Verlaat zorgen voor frisse lucht in huis en zijn erg doeltreffend tegen vliegen, motten, wespen en muggen. Je kunt o.a. kiezen uit: voorzethor, inzethor, plissé hor, hor met scharnier, lamellenhor, rolhor. Heb je ieder jaar weer last van hooikoorts of allergieën? Bekijk dan alles over de pollenwerende hor. Adviespunt: de hor houdt de zon niet tegen. Er bestaat ook een intelligente duo-plissé hor. Dit model beschermt tegen insecten en zorgt voor een aangename temperatuur in huis. De tarieven beginnen bij zo’n €67,5. Meer exclusieve modellen kosten zo’n €800.

 • Geschikt voor o.a.: valraam, draairaam, uitzetraam, schuifraam, tuimelraam, vast raam.
 • Het hele jaar door zorgeloos je woning ventileren.
 • Voor mensen die een hekel hebben aan insecten.

Maatwerk raamdecoratie die past in jouw interieur

Ontvang gratis 3 aanbiedingen van plaatselijke leveranciers

Vind kosten zonwering 2024

De prijzen van zonwering op donderdag, 25 april 2024 worden samengesteld a.d.h.v. diverse thema’s: het artikel, materiaalgebruik, het inmeten (afmetingen) en de keuzes qua bediening (handmatig of automatisch). In het schema hieronder tref je de gemiddelde kosten van het laten plaatsen van zonwering in Woerdense Verlaat in april 2024.

Zonwering systeemFormaatKostenindicatie
Knikarmscherm2 – 5 meter breed€810 – €2300
Uitvalschermtot 4 meter breed€375 – €1600
Screens100 cm – 400 cm breed€270 – €1050
Rolluik2 – 4 meter breed€315 – €1300
Rolgordijn200 x 100 cm€75 – €150
Lamellen150 x 100 cm€55 – €225
Jaloezieën150 x 250 cm€85 – €280
Plisségordijnen130 cm breed€125 – €330
Verwachte kosten zonnewering inclusief monteren in de Provincie Zuid-Holland.

Vergelijk merken zonwering

Plannen om zonwering te kopen? Er zijn veel merken en fabrikanten die jou goed kunnen ondersteunen. Iedere leveranciers heeft zijn pluspunten en prijsklasse. Verkrijgbaar bij een gordijnwinkel in Woerdense Verlaat. In de volgende tabel delen we een overzicht met de grootste merken. Op basis daarvan heb jij een goed beeld van het aanbod.

 • Sunmaster: aandacht voor lifestyle en design.
 • SunCircle: tot 7 jaar garantie op alle geregistreerde producten.
 • Verano: winnaar van verschillende Red Dot Awards.
 • Zonnelux: flexibel maatwerk voor elk type raam of kozijn.
 • Heroal: kwaliteitsproducten made in Germany.
 • Stobag: bieden o.a. het prijswinnende cassettescherm CAMABOX BX4000.
 • Renson: moderne gevelbekleding systemen die gemakkelijk te plaatsen zijn.
 • Velux: expert in dakkapellen, dakramen, zonwering en rolgordijnen.
 • Luxaflex: kindveilige systemen op maat gemaakt en vakkundig gemonteerd.
 • Somfy: elektrische zonneschermen, rolluiken, screens en raamdecoratie bedienen met een app.
 • Unilux / Fractions: kwaliteit maatwerk hordeuren en raamhorren.
 • Veneta: tot wel 40% goedkoper dan in de winkel.
 • Bouwmarkten / Webwinkels: Gamma, Hubo, Hornbach, IKEA, Praxis en Leen Bakker, FonQ, Wehkamp, Formido, Kwantum.
 • Overweeg ook: Roma, Deponti, Bece, Toppoint, Weinor, Novoferm & Milano, Dickson, Schlappi, Sunway, Copaco, Swela.

Gegevens van regionale zonwering experts rondom Nieuwkoop

Goedkope zonwering kopen in Woerdense Verlaat? Zoeken naar een vakkundig zonweringsbedrijf in jouw regio? Hieronder tref je gegevens en adressen van buitenzonwering experts en gordijnwinkels in deze regio. Eventueel kan je hier terecht voor meer informatie. Op dit portaal vind je ook fabrikanten en verkooppunten in Vinkeveen, Austerlitz en Waverveen.

Geen zonwering bedrijven! Meld je nu eenvoudig aan
We hebben in deze regio nog geen zonwering-experts gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf toe te voegen.

Bekijk type zonwering per ruimte

Elke gevel heeft unieke afmetingen en vitrage behoefte die rijmt met de stijl van de woning. We informeren je graag verder over de meest handige binnen- en buitenzonweringsproducten per ruimte.

 • Keuken: kies voor een product met voldoende licht wat onderhoudsvriendelijk is.
 • Badkamer: onbezorgd douchen met waterafstotende jaloezieën en extra beschutting.
 • Woonkamer: koop verduisterende gordijnen om ook overdag te genieten van heerlijke koele temperaturen.
 • Slaapkamer: rolluiken zorgen voor verkoeling en maken de omgeving extra stil (geluidswerend).
 • Zolderraam: onmisbaar op zolder zijn de rolgordijnen en plisse-gordijnen voor jouw draai-kiepramen.
 • Dakkapel: jouw rolgordijnen op maat laten maken en zelf monteren.
 • Balkon: ook met hoge temperaturen lekker koel zitten onder je balkondoek of zonnescherm.

Serre & Terras
Ook in ons land kunnen de dagelijkse temperaturen zeer hoog worden. Het huidige assortiment bestaat uit diverse modellen buiten- en serrezonwering. Populaire opties zijn automatisch zonneschermen & terrasoverkapping, betaalbare parasols of unieke houten buitenjaloezieën voor je overkapping of serre. Een zonnescherm voor een glazen dak kan je vanaf de binnenkant of buitenkant laten toepassen. Bezoek ook onze pagina over: Zonwering offerte.

FAQ: hoe kan ik mijn huis koel houden?

Wat is de beste zonwering?

Elke woning is anders. De ideaalste zonnewering voor jouw situatie heeft te maken met: de benodigde afmetingen, de ligging van je huis, de buitenmuren (kozijnen) en wat je eraan wilt uitgeven. Veel mensen geven de voorkeur aan binnenzonnewering omdat je het kunt kopen in verschillende kleuren, vormen en prijscategorieën. Je interieur moet hier natuur wel schikt voor zijn. Buitenzonwering is doorgaans net wat effectiever, geeft je meer controle over temperatuurbeheersing, maar trekt wel meer de aandacht (aan de buitenzijde van de woning).

Hoe zit het met de kosten van zonnewering in Woerdense Verlaat?

De verwachte kosten van zonwering zijn afhankelijk van jouw wensen. De standaard tarieven hebben we kort uiteengezet. Voor markiezen moet je rekenen op minimaal €600. Screens €215 op basis van één kozijn. Gaat je voorkeur uit naar een zonnescherm lopen de kosten op tot zo’n €1050. Een uitvalscherm is een stuk aantrekkelijker geprijsd (+/- €625). Een normaal rolluik kost €465. Voor hippe jaloezieën ga je richting de €255 op basis van één kozijn. Shutters zijn ook voor binnen, maar wel een stukje duurder (plusminus €845). Betaalbare soorten raambekleding zijn plissegordijnen, rolgordijnen en lamellen (reken op minimaal €125 per kozijn). De totale kosten hangen af van: type systeem, de grootte (lengte en breedte), handmatige of elektrische bediening, het soort materiaal, vormen / kleuren en montage.

Wat betekent inmeten en de montageservice in Woerdense Verlaat?

Voor het bestellen van zonweringsproducten is het assortiment enorm. Houdt wel altijd rekening met inmeten en montage. Je kunt zelf maatwerkproducten inmeten, echter bestaat er ook de de montage plus inmeetservice in Woerdense Verlaat. Hierbij komt een gespecialiseerde installateur die de raampartij goed inspecteert en opmeet. Als de gehele bestelling binnen is zal een montagepartner het zonnescherm degelijk ophangen. Op die manier geniet je van perfecte zonnewering, maximale (verlengde) garantie en soms een onderhoudsbeurt.

Wat zijn de voordelen van slimme zonnewering?

In de basis kennen we handbediening, elektrische bediening met zender of een online domotica systeem met mobiele app? Slimme zonwering kent diverse pluspunten. Een handmatige installatie met opwindmechanisme is op zich ok, maar het kan toch nog makkelijker. Draadloze bediening (middels een tijdschakelaar, draaiknop, handzender, mobiele app) maakt het mogelijk dat je van een afstand jouw schermen kunt beheren. Bij regen of wind kunnen de rolluiken of screens automatisch aangestuurd worden. Als de zon gaat schijnen laat je het rolluik of de screens snel zakken. Gordijnen, shutters en jaloezieën kan je zo instellen dat deze automatisch open en dicht gaan. Een systeem dat werkt via internet maakt jouw woning slimmer. De gemiddelde prijzen van smart rolluiken & screens bedragen zo’n €450.

Geschreven door: Hans. Laatste update: 1 april 2024
Postcodegebied: 3651, 3652, 3653

Plaats een reactie