Zonwering vergelijken
• Maatwerk voor binnen en buiten
• Verschillende soorten zonwering
• Erkende leveranciers vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Zonwering Bosch en Duin vergelijken

Wil jij ook een bestelling doen voor zonwering in Bosch en Duin? Zonwering kan je aan de binnenkant en aan de buitenkant aanbrengen. Je laat dit al plaatsen vanaf €57,50. Buitenzonwering zoals bijvoorbeeld een uitvalscherm werkt het beste om een aangenaam binnenklimaat te realiseren. In veel situaties behaal je met een zonnescherm een schaduwrijke plek op jouw terras. Binnenzonwering zoals gordijnen of rolgordijnen is globaal gezien goedkoper en het dient tegelijkertijd als raamdecoratie. Je hebt de keuze uit de wereld aan verschillende combinaties. Via deze website verstrekken we een handig stappenplan dat zorgt dat je goed voorbereid een offerte kan aanvragen. In aanvulling daarop delen we gemiddelde kosten en een lijst met lokale zonwering specialisten in Bosch en Duin en omstreken.

Waarom een zonnescherm aanschaffen

 • Realiseer een prettige temperatuur in huis op warme dagen.
 • Biedt een meerwaarde voor je woning.
 • Lager energieverbruik en dus lagere stookkosten.
 • Genieten van extra privacy.
 • Het schrikt inbrekers af.
zonwering-vergelijken-bosch-en-duin

Zonnescherm laten plaatsen in Bosch en Duin

Beschik je niet over het juiste gereedschap of heb je geen tijd? Een voordelig zonnescherm installeren in Bosch en Duin via een goede zonwering specialist is dan een uitstekend idee. Je weet dan 100% zeker het scherm volgens de documentatie geïnstalleerd wordt, dat je recht blijft houden op garantie en de installateur laat precies zien hoe het werkt. Via zonweringaanbiedingen.nl vind je gemakkelijk vakspecialisten die ook in jouw wijk werkzaam zijn. Hieronder leggen we precies uit hoe dit werkt.

Een zonnescherm laten aanleggen door een vakman

 1. Systeem kiezen

  Om te beginnen kies je welk model het beste past bij jouw eisen. Buitenzonwering plaats je aan de buitenkant. Ga je voor binnenzonwering, dan wordt dat aan de binnenkant van het kozijn geplaatst. Waarom wil je bijvoorbeeld gebruik maken van het terrasscherm of de vouwgordijnen. Belangrijke functies zijn: verkoelen, een extra isolerende laag, inkijk verminderen, inbraakkans verminderen, een schaduwplekje creëren, de lichtinval bepalen of een twist geven aan jouw interieur.

 2. Nauwkeurig inmeten

  Selecteer de gewenste afmetingen van het gekozen product. Noteer ook waar je het wilt laten aanbrengen. Je kunt kiezen voor o.a. achter- of naast het huis of in de badkamer. Voeg schetsen toe voor een compleet en actueel beeld.

 3. Automatische of handbediening?

  Kies de gewenste bediening. De standaard mogelijkheid is zonwering met handmatige bediening (men gebruikt dan een opwindmechanisme of slinger). Dan heb je de elektrische bediening. Meestal met een draaischakelaar, eventueel beschikbaar met tijdschakelaar. De meest luxe en effectiefste keuzemogelijkheid is draadloze bediening middels een afstandsbediening of mobiele app.

 4. Vergelijk winkels en producenten

  De details van het project ingevuld? Deel dan je adresgegevens en telefoonnummer. Je krijgt snel en volledig vrijblijvend offertes van geschikte zonweringsbedrijven uit Bosch en Duin en regio. Vergelijk de voorgestelde tarieven en bekijk betalingscondities, kosten en nazorg. Ga voor de beste aanbieding en plan de klus in.

 5. Monteren

  Zorg ervoor dat je de oude zonwering verwijderd en maak alles netjes voor de monteurs. De monteur plaatst het knikarmscherm of de jaloezieën op de afgesproken plekken. Ga altijd na of het product goed is aangebracht. Vaak volgt er nog even een korte demonstratie. Als iets niet werkt dan kan dit meteen worden opgepakt. Mogelijk kan je een onderhoudscontract afsluiten.

Vraag gratis zonwering offerte op

Meteen een prijsopgave van raambekleders in Bosch en Duin

Buitenzonwering kopen: alle soorten op een rij

Buitenzonwering Bosch en Duin is ideaal om de temperatuur in de woning te beperken. Daarnaast geeft het je een prettige schaduwplek bij ramen, deuren en overkappingen. Het geeft dus een fijn klimaat, zowel binnen als buiten. Meerdere varianten zoals bijvoorbeeld rolluiken werken inbraakwerend en isoleren de woning tegen warmte, kou en geluid. Zonwering voor buiten is er vandaag de dag in velerlei materialen en afmetingen. De gemiddelde prijzen bedragen tussen de €275 t/m €2775. In onderstaande alinea leggen we alles uit over de meest geziene producten.

Waar kiezen voor terrasschermen & knikarmschermen

De definitie van een knikarmscherm is een zonnescherm dat boven het raam aan de buitengevel wordt gehangen. Door middel van 2 knikarmen zal het schermdoek naar buiten worden gedraaid. Hiermee behoud je de vrije doorloop en creëer je een schaduwrijke plek om te zitten. Advies: het systeem kan vies worden door regen. De gemiddelde prijzen liggen tussen de €875 tot zo’n €2100.

 • Perfect voor terraszonwering.
 • De doorloop blijft vrij.
 • Eventueel ook digitaal te bedienen (app).

Waarom kiezen voor uitvalschermen

Een uitvalscherm is een veel gekozen en een slimme manier om een raam te beschermen tegen zon. Het biedt veel schaduw in huis zodat het binnen aangenaam koel blijft. Veel gekozen bij ramen die dicht blijven en waar geen doorloop vereist is. Het is dan ook een populair systeem bij flats en kantoren. Het wordt voor een achtertuin niet vaak gekozen. De normale prijzen liggen zo tussen de €400 – €1275.

 • Dit zonnescherm is verkrijgbaar in veel prijssegmenten.
 • Iets meer privacy in huis (ramen worden half afgeschermd).
 • Regen loopt er eenvoudig vanaf (weersbestendig).

Adviezen over screens

Screens op maat laten maken in Bosch en Duin biedt je design rolluiken voor als je weinig ruimte hebt. Zonnescreens zijn goed in het filteren van zonlicht en zijn niet zo vatbaar voor wind. De screendoeken bestaan uit polyestervezels of glasvezel. Tijdens het bestellen moet je doorgeven hoe verduisterend ze moeten zijn. Met daglicht kan je van binnenuit goed naar buiten kijken, maar niet andersom. Kanttekening: in het geval je het screendoek hebt uitgedraaid zal het raam niet te gebruiken zijn. De onkosten schommelen tussen de €350 – €1000.

 • De montage kan in de dag en op de dag.
 • De zon krijgt geen kans om het raam te beschijnen.
 • Het zicht naar buiten blijft behouden.

Het kopen van rolluiken

We komen rolluiken tegen bij veel huizen. Dat is goed te verklaren: veel keuze qua bediening (handmatig / automatisch), ze weren de zon ontzettend goed, je hebt minder last van geluid, en hebben een isolerende werking. Als extra voordeel dragen ze bij aan de veiligheid van jouw woning. Binnen dit segment heb je 3 varianten: voorzetrolluiken worden aan de buitengevel voor het raam gezet, een opbouwrolluik wordt in het kozijn verwerkt (op de dag / in de dag montage) en het inbouwrolluik (wordt achter de stenen geplaatst). De normale tarieven schommelen tussen de €360 tot wel €1275 voor rolluiken bestellen in Bosch en Duin.

 • Te koop met band/koord of motor.
 • Een koele en donkere slaapkamer (ook overdag).
 • Enorm lange levensduur.

Handige markiezen

Een markies is een stijlvol systeem wat je huis een kenmerkende uitstraling biedt. Het gaat hier om een stevig frame van hout of aluminium waar het doek overheen komt. Markiezen wordt vaak gekozen door eigenaren van monumenten. Ze hebben invloed op een nostalgische uitstraling van woningen. Daarnaast heb je de keuze uit een petmodel of klapmodel die je vaak bij winkels ziet. De prijsindicaties schommelen tussen de €680 en €1800.

 • Geeft een sfeervolle uitstraling aan het pand.
 • Je uitzicht blijft behouden.
 • Houdt de zon ook van opzij tegen.

Andere modellen en systemen

 • Verandazonwering: serrezonwering eventueel met zon- en windautomaat.
 • Zonweringdoek: losse doeken die je eenvoudig kunt spannen.
 • Terrasoverkapping: een grote parasol voor gebruik op diverse plekken (verplaatsbaar).
 • Buitenjaloezieën: eenvoudig open, dicht of half dicht te draaien.

Altijd de juiste temperatuur in een pand via buitenzonwering!

Bekijk de producten van verschillende aanbieders

Raamdecoratie Bosch en Duin: bekijk de verschillende gordijnen voor binnen

In het geval van binnenzonwering worden de systemen aan de binnenkant van het kozijn geplaatst. Aan de hand van raambekleding kan je de lichtinval en lichtintensiteit zelf gemakkelijk regelen. Dit verkleint de kans dat er veel licht in de woning komt zodat de warmte geweerd wordt. Soms kan het ook echt een eyecatcher zijn. Noemenswaardig: raamdecoratie draagt vaak bij aan de totale woningisolatie. De kosten variëren tussen de €370 tot €875. In deze koopgids bespreken we de meest geplaatste installaties.

Rolgordijnen: praktische info en voordelen

Een rolgordijn is een gordijn dat je kunt oprollen. Voordelig maatwerk, gemakkelijk te bevestigen, iedereen kan het gebruiken en het past in bijna iedere ruimte. Rolgordijnen stel je samen in diverse designs en kleuren zodat ze niet misstaan bij je interieur. Er zijn verschillende types zoals lichtdoorlatende, kiepkantelraam, dakraam, transparante, elektrische, verduisterende en unieke duo rolgordijnen. De tarieven bedragen tussen de €47,50 en €180.

 • Prima keuze als je zoekt naar goedkope raamdecoratie.
 • Rolgordijnen kopen in Bosch en Duin: zonder problemen zelf aan te brengen.
 • Verkrijgbaar in kleurrijke stoffen en luxueuze uitvoeringen.

Vouwgordijnen: praktische bestelinformatie

Vouwgordijnen dragen bij aan een warme en unieke uitstraling aan je huis. Je kunt ze gemakkelijk in hoogte verstellen. Een vouwgordijn wordt gemaakt van stof. De keuze voor de stof bepaalt de lichtdoorlatendheid van het gordijn. Bovendien zorgen ze voor een prettige akoestiek in huis. Wees voorbereid op een kostenplaatje van €90 tot €425.

 • Nemen weinig plek in beslag.
 • Altijd maatwerk (zelf samenstellen).
 • Simpel onderhoud: gemakkelijk wassen op 30 graden.

Plissé: bekijk voordelen en info

Plissé gordijnen is een type raamdeco waarbij het doek in een harmonica vorm wordt ingebouwd. Ze zijn erg eenvoudig te bedienen en je kunt ze perfect afstellen op het zonlicht. Het is een fraaie vorm van raamdeco die bij elke woonstijl past. Je hebt verschillende varianten plissé gordijnen. Dupligordijnen (honeycomb) / Duettes hebben meerdere stoflagen (honingraat). Top down – bottom up systemen kun je op diverse manieren openzetten. Denk aan een prijs van €55 oplopend tot €170.

 • Je bepaalt zelf de lichtdoorlatendheid.
 • Kies voor honingraad structuur voor extra isolatie.
 • Dupligordijnen op maat: voor elke breedte een passend product.

Jaloezieën Bosch en Duin: alle types, materialen en prijzen

Jaloezieën zijn horizontale plaatjes die je in verschillende standen kunt zetten met een ophaalsysteem. In het assortiment zitten tientallen modellen en materialen als bijv. hout, stof, aluminium, PVC, bamboe. Met jouw houten jaloezieën speel je eenvoudig met de hoeveelheid licht en mate van privacy. Advies: ze vergen wel wat meer onderhoud dan andere type gordijnen. Raambekleders werken met onkosten van €75 tot wel €240.

 • Zelf de controle over de hoeveelheid licht in een kamer.
 • Jaloezieënwinkel: kies voor bamboe als je extra dunne lamellen wil.
 • PVC / Aluminium jaloezieën: makkelijker schoonmaken en duurzaam.

Lamellen: stijlvol en trendy systeem

Lamellen zijn verticale panelen gefabriceerd van o.a. pvc, aluminium, bamboe, hout, stof. Ideaal voor lange / grote ramen en matchen goed met een rustig en standaard interieur. Verticale lamellen zijn simpel te bedienen, zijn makkelijk te reinigen en kan je ook in een badkamer ophangen. De kosten starten vanaf €65. Voor meer exclusieve lijnen ga je naar de €200.

 • Eenvoudig lichtinval en inkijk bepalen.
 • Een populaire keuze bij grote raampartijen.
 • Montage kunststof kozijn: eenvoudige installatie.

Shutters: luxe raambekleding in Bosch en Duin professioneel geïnstalleerd

Shutters zijn strakke binnenluiken met een luxueuze uitstraling. Het zijn eyecatchers die je in maar weinig woningen zal tegenkomen. Blinds zijn sfeervol, je kunt ze zelfs financieren met je hypotheek en een duurzame keuze. Geschikt voor bijna elk raam zoals valramen, dakramen, uitzetramen, vaste ramen, schuiframen, draaikiepramen. Kooptip: shutters zijn behoorlijk kostbaar. De prijzen beginnen bij zo’n €430. Voor luxe versie moet je rekening houden met €880.

 • Een bijzondere eyecatcher.
 • Prettig te bedienen.
 • Houten kozijnen: eenvoudig op maat laten aansluiten.

Vind horren of hordeur voor jouw woning

Maatwerk horren in Bosch en Duin bieden frisse lucht in de woning en zorgen dat je eindelijk af bent van muggen, vliegen, spinnen en ander ongedierte. Je kunt o.a. kiezen uit: hor met scharnier, hordeur, plissé hor, voorzethor, rolhor, lamellenhor. Heb je veel last van hooikoorts of allergieën? Bekijk dan alles over de pollenwerende hor. Disclaimer: je houdt geen zonlicht tegen met een hor. Je kunt wel kiezen voor een intelligente duo-plissé hor. Deze variant houdt muggen, vliegen en ongedierte buitenshuis en houdt ook nog eens de zon buiten. De onkosten starten bij om en nabij de €82,5. Meer exclusieve modellen kosten zo’n €775.

 • Past op bijna elk type raam: draairaam, valraam, vast raam, uitzetraam, schuifraam, tuimelraam.
 • Je woning ventileren op een gebruiksvriendelijke manier.
 • Ideaal als je last hebt van hooikoorts.

De perfecte raamdecoratie die past in jouw interieur

Ontvang gratis 3 aanbiedingen van professionele winkels

Bekijk de kosten van zonwering 2024

De prijzen van zonwering op donderdag, 30 mei 2024 worden samengesteld a.d.h.v. verschillende onderdelen: het type model, materiaalgebruik, de grootte van het systeem en de bedieningsmogelijkheden (elektrisch). In het overzicht hierna tonen wij de actuele prijzen van het laten plaatsen van zonwering in Bosch en Duin in mei 2024.

Soort zonweringGrootteGemiddelde tarieven
Knikarmscherm2 – 6 meter breed€820 – €2225
Uitvalscherm1 – 5 meter breed€395 – €1275
Screens1 – 3 meter breed€275 – €1025
Rolluik200 cm – 400 cm breed€290 – €1350
Rolgordijntot 3 meter breed€75 – €140
Lamellen100 x 50 cm€65 – €215
Jaloezieën100 x 220 cm€80 – €200
Plisségordijnen120 cm breed€115 – €300
Gemiddelde kosten zonnewering inclusief montage in de Provincie Utrecht.

Meest gekozen merken zonwering

Sta je op het punt van zonwering kopen? Er bestaan flink wat merken met allemaal een uniek aanbod. Elke leveranciers heeft zijn unieke toepassingen en prijssegmenten. Veel van de merken kan je wel kopen bij de gordijnwinkel in Bosch en Duin. In de volgende tabel tref je uitleg over de meest verkochte merken. Daardoor kan jij nog beter een keuze maken.

 • Sunmaster: degelijk merk met een uitgebreid montagenetwerk.
 • SunCircle: zeven jaar garantie op de Excellent en 5 jaar op basic producten.
 • Verano: topproducten altijd 100% op maat.
 • Zonnelux: advies op maat, inmeten en montage.
 • Heroal: sommige producten zijn geschikt voor je eigen smart-home systeem.
 • Stobag: bieden o.a. het prijswinnende cassettescherm CAMABOX BX4000.
 • Renson: kwalitatieve gevelbekleding die je huis een luxe uitstraling geven.
 • Velux: verduisterend plisségordijnen voor lichtkoepels en lichtstraten.
 • Luxaflex: hoge kwaliteit raambekleding en uitgebreide kleurencollectie.
 • Somfy: smart elektrische zonneschermen voor op ieder terras.
 • Unilux / Fractions: kwaliteitsleverancier van horren, plissé deuren en shutters.
 • Veneta: bespaar tot wel 40% door directe levering vanaf fabriek.
 • Bouwmarkten / Webwinkels: Karwei, Praxis, IKEA, Hubo, Gamma & Bol.com, Formido, Wehkamp, Kwantum, Leen Bakker.
 • Zie ook: Weinor, Bece, Husol, Deponti, Novoferm, Toppoint en Dickson, Schlappi, Sunway, Swela, Copaco, Lumenguard.

Zonwering experts in de buurt van Zeist

Goedkope zonwering kopen in Bosch en Duin? Zoeken naar een goed zonweringsbedrijf uit de buurt? In de tabel hieronder tonen wij bedrijven en adressen van raambekleders en gordijnwinkels in deze regio. Vaak kunnen ze je advies geven. Via deze vergelijker bekijk je ook leveranciers en winkels in Austerlitz, Groenekan en Bilthoven.

Geen zonwering bedrijven! Meld je nu eenvoudig aan
We hebben in deze regio nog geen zonwering-experts gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf toe te voegen.

Vergelijk type zonwering per ruimte

Elke kamer heeft weer andere vitrage nodig die aansluit bij de stijl van de kamer. We geven nu een toelichting op de meest praktische zonwering voor buiten en binnen voor alle ruimtes in de woning.

 • Keuken: zoek een goede combinatie tussen praktisch en mooi.
 • Badkamer: kies voor raamdeco in de douche die veel privacy biedt en vochtbestendig is.
 • Woonkamer: kies normale verduisterende gordijnen of screens aan de buitenzijde van de woning.
 • Slaapkamer: kies voor goed verduisterende en geluidswerende gordijnen voor rustige nacht.
 • Zolderraam: populaire keuzes voor het draai-kiepraam zijn rolgordijnen en plissés.
 • Dakkapel: denk aan rolgordijnen op maat (die je gemakkelijk zelf kunt plaatsen).
 • Balkon: in de zomer heerlijk genieten van je privé dakterras met balkondoek en/of zonnescherm.

Terras of Serre
Ook in ons land zijn temperaturen van 30 graden of meer geen uitzondering meer. Er bestaan diverse soorten buiten- en serrezonwering. Populaire opties zijn automatisch zonneschermen & terrasoverkapping, innovatie parasols of houten buitenjaloezieën voor je overkapping of serre. Buitenzonwering voor een glazen dak kun je van binnenuit of buitenaf laten integreren. Bekijk snel meer details over: Zonnescherm.

Vragen en antwoorden rondom woning verkoelen

Wat is voor mij de beste zonwering?

Elk pand is uniek. De meest geschikte zonnewering die aansluit op jouw behoefte kan jij opzoeken door een check te doen op: de afmetingen van je ramen, de actuele situatie rondom de woning (tuin), de stijl van de woning en wat je eraan wilt uitgeven. Het fijne van binnenzonnewering is dat het te bestellen is in diverse kleuren, prints en afmetingen. Het laat vaak wel wat zonlicht door. Buitenzonwering werkt beter om de zon te weren, zorgt voor net wat meer schaduw, maar zit wel altijd in het zicht (je ziet het altijd zitten op de gevel of het kozijn).

Hoe zit het met de kosten van zonnewering in Bosch en Duin?

De uitgaven voor zonwering zijn van veel factoren afhankelijk. De huidige tarieven hebben we hierna voor je opgesomd. Markiezen kosten zo’n €700. Screens €235 per raam. Op het moment dat je kiest voor een zonnescherm komen de prijzen uit op zo’n €1200. Wil je besparen? Neem dan een uitvalscherm (+/- €850). Een standaard rolluik kost €450. Bij jaloezieën voor binnen ben je wat goedkoper uit met €285 per raam. Stijlvolle shutters zijn iets duurder (plusminus €775). Betaalbare soorten raamdecoratie zijn lamellen, rolgordijnen en plissegordijnen (te koop vanaf €105 per raampartij). De totale onkosten worden opgesteld door te kijken naar type systeem, de maximale lengte, handmatige of elektrische bediening, type materiaal, kleur en aanlegkosten.

Wat zijn de pluspunten van inmeten en montageservice in Bosch en Duin?

Met betrekking tot zonweringsproducten kan het soms lastig zijn om iets te kiezen. Houdt wel altijd rekening met de afmetingen en montage-eisen. De mogelijkheid bestaat om voor maatwerkproducten zelf de afmetingen door te geven, echter kun jij soms beter kiezen voor de montage & inmeetservice in Bosch en Duin. Dan komt er een deskundige installateur die de gevels en raamkozijnen opmeet aan huis. Als alle dingen zijn besteld komt de expert het product vakkundig bevestigen. Zo geniet je van uitstekende zonnewering, langere garantieperiodes en een perfect aangesloten product.

Wat is slimme zonwering?

Kies jij voor de standaard handmatige bediening, handzenders / afstandbedieningen of ga jij voor een all-in domotica systeem? Slimme zonwering zal de nieuwe standaard worden. Een handmatige installatie met opwindmechanisme is acceptabel, toch kan het simpeler. Draadloze bediening (met een tijdschakelaar, mobiele app, draaiknop, handzender) zorgt ervoor dat je van een afstand jouw schermen kunt beheren. Bij slecht weer kan het zonnescherm zich automatisch inklappen Als de zon hevig schijnt gaat het scherm automatisch omlaag. Gordijnen, shutters en jaloezieën kun je ook automatisch open en dicht laten gaan. Een systeem dat werkt via internet heeft veel voordelen. De tarieven van smart rolluiken en schermen starten bij €550.

Geschreven door: Michiel. Laatste update: 1 mei 2024
Postcodegebied: 3735

Plaats een reactie