Zonwering vergelijken
• Maatwerk voor binnen en buiten
• Verschillende soorten zonwering
• Erkende leveranciers vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Zonwering Boornzwaag vergelijken

Een aangename temperatuur in huis met zonwering in Boornzwaag? Zonwering is geschikt voor binnen en buiten en is er al vanaf €62,50. Buitenzonwering zoals bijvoorbeeld een uitvalscherm werkt erg goed om de zon buitenshuis te houden. Mogelijk creëert een zonnescherm plekjes met schaduw op jouw terras. Binnenzonwering als gordijnen of plissés is minder duur en het dient tegelijkertijd als raamdecoratie. Je hebt de keuze uit enorm veel afzonderlijke combinaties. Via deze website doorzoek je een gratis keuzegids waardoor jij precies weet wat er mogelijk is. Daarnaast bieden we de geschatte kosten en een lijst met erkende zonwering specialisten in Boornzwaag en omstreken.

Top 5 voordelen van een zonnescherm

 • Schaduw in de kamer zorgt voor een lagere temperatuur.
 • Je verhoogt de sfeer in en rond je woning.
 • Je bespaart op de energierekening.
 • Beperkt zonneschade aan meubels en andere spullen.
 • Het werkt ook als inbraakpreventie.
zonwering-vergelijken-boornzwaag

Zonnescherm laten plaatsen in Boornzwaag

Ben je zelf niet technisch aangelegd of heb je geen tijd? Een voordelig zonnescherm installeren in Boornzwaag middels een betrouwbare zonwering specialist is dan wel zo verstandig. Je bent dan verzekerd dat het scherm volgens de documentatie gemonteerd wordt, dat de garantie niet vervalt en de vakman zal bovendien een korte demo geven. Op deze website vind je razendsnel leveranciers in de gemeente. In het onderstaande blok lees je tips hoe je dit kunt aanpakken.

Een zonnescherm laten aanbrengen door een vakman

 1. Welk type heb ik nodig?

  Ten eerste bepaal je wat voor soort installatie je nodig hebt. Buitenzonwering komt aan jouw buitengevel te zitten. In het geval van binnenzonwering wordt dit aan de binnenzijde van het raam bevestigd. Denk ook na over de functie van het zonnescherm of de jaloezieën. Interessante functionaliteiten zijn bijv. verkoeling in huis, energie besparen, je privacy verhogen, inbraak beperkend, schaduwplekken realiseren, lichtinval beter controleren of je interieur een meer warme uitstraling geven.

 2. Nauwkeurig inmeten

  Selecteer de gewenste afmetingen van het systeem. Bepaal ook meteen waar je het wilt laten plaatsen. Kies bijvoorbeeld voor aan de achterkant van het huis of op zolder / in de slaapkamer. Voeg eventueel afbeeldingen toe om de monteur duidelijke instructies te geven.

 3. Automatische of handbediening?

  Er bestaan verschillende verschillende bedieningsmogelijkheden. De standaard systemen zijn de zonwering met handmatige bediening (met slingerstang of band). Ga je voor iets meer luxe, dan kom je uit bij elektrische bediening. Je kunt het dan bedienen met een draaiknop, eventueel met een tijdschakelaar. De meest luxe en meest actuele keuze is draadloze bediening met App, afstandsbediening of handzender.

 4. Leveranciers vergelijken

  De details van het project ingevuld? Dan moet je de gegevens van je woning (adres) en telefoon/mail doorgeven. Je krijgt 3 of 4 gratis offertes van geschikte zonweringsbedrijven uit Boornzwaag en nabije omgeving. Vergelijk alle prijsvoorstellen en analyseer kwaliteit, garantie, nazorg, klantenservice. Kies de meest aantrekkelijke aanbieding en teken de opdrachtbevestiging.

 5. Montage

  Zorg ervoor dat je de oude zonwering verwijderd en zorg voor een opgeruimde werkplek voor de montagepartner. De monteur monteert het knikarmscherm of de duettes zoals jij dat wilt. Ga altijd na of het nieuwe apparaat goed is aangesloten. Een demonstratie is gebruikelijk. Eventuele gebreken kunnen direct worden opgelost. Eventueel is er de mogelijkheid om een onderhoudscontract te tekenen.

Zonwering offerte in jouw mailbox

Inzicht in de kosten van raambekleders in Boornzwaag

Buitenzonwering kopen: welk systeem past bij mij?

Buitenzonwering Boornzwaag is praktisch om warmte in huis tegen te gaan. Bovendien zorgt het voor een aangename schaduwplek op buitenplekken. Het maakt het leven binnen en buiten net wat prettiger. Diverse producten zoals bijvoorbeeld rolluiken verkleinen zelfs de kans op inbraak en isoleren bovendien de woning. Zonwering voor buiten kan je bestellen in allerlei designs en kan je zowel zelf installeren als laten monteren. Gemiddeld betaal je een bedrag tussen de €225 tot zo’n €2800. In de koopgids hierna vind je info, kosten en voordelen van de meest moderne toepassingen.

Handige knikarmschermen en terrasschermen

De betekenis van een knikarmscherm is een zonnescherm dat je buiten aan je huis vast monteert. Aan de hand van twee uitdraai-knikarmen kan het schermdoek worden uitgerold. Dankzij dit systeem is de ruimte vrij toegankelijk en geniet je van een fijne schaduwplek op het terras. Tip: dit model is kwetsbaar bij harde wind. De verwachte prijzen schommelen tussen de €925 en €2275.

 • Ideale keuze voor terraszonwering.
 • Ingedraaid zie je er maar weinig van.
 • Eventueel ook digitaal te bedienen (app).

Informatie en voordelen van uitvalschermen

Een uitvalscherm is een effectieve en een eenvoudige manier om om zonlicht te beperken. Je bereikt hiermee lekker veel schaduw in huis zodat de binnentemperatuur niet te veel oploopt. Het is heel geschikt voor ramen die dicht blijven of naar binnen toe opengaan of plekken waar je niet vaak langs loopt. Het is dan ook een populair systeem bij flats en kantoren. Voor een achtertuin is het dus niet heel geschikt. De tarieven schommelen tussen de €450 tot zo’n €1200.

 • Het zonnescherm kan geleverd worden in veel prijsklassen.
 • Zorgt voor veel schaduw in huis.
 • Voorkomt inkijk en zorgt voor meer privacy.

Bestellen van screens

Screens op maat laten maken in Boornzwaag is een goed alternatief als je weinig ruimte hebt. Zonnescreens reflecteren het zonlicht en zijn niet zo vatbaar voor wind. Ze worden vaak gemaakt van glasvezel of polyester. Er zijn diverse merken met elk een andere lichtdoorlatendheid. In het geval van daglicht kan je van binnenuit goed naar buiten kijken, maar andersom is niet mogelijk. Voorwaarden: wanneer je het screendoek uitdraait kan het raam niet open en houd je het dicht. De normale tarieven komen uit tussen de €300 t/m €1000.

 • Te bestellen in iedere afmeting.
 • Binnen een minuut uitgedraaid.
 • Te integreren in het kozijn.

Korte info over rolluiken

Rolluiken worden steeds vaker toegepast. En dat is niet vreemd: ze hebben een hoog gebruikersgemak, ze zijn zeer warmtewerend, ze zijn geluidsisolerend en je bespaart ook nog eens op de airco kosten. Daarbij houden ze inbrekers buiten de deur. We onderscheiden 3 toepassingen: het voorzetrolluik bevestig je aan de buitenzijde van het raam, een opbouwrolluik plaatst men voor voor het venster (op de dag / in de dag montage) en het inbouwrolluik (wordt achter de stenen geplaatst). De normale tarieven bedragen tussen de €360 t/m €1350 voor rolluiken bestellen in Boornzwaag.

 • Zeer zonwerend en verduisterend.
 • Een volledig verduisterde kamer.
 • Werkt inbraakwerend.

Alles wat je moet weten over markiezen

Een markies heeft een opvallende ronde of bolle uitstraling die ongevoelig zijn voor zijdelingse zoninval. In de basis is het een compact frame van o.a. staal waar het doek overheen komt. Markiezen veelvuldig toegepast bij klassieke woningen of restaurants. Ze geven een boost aan een romantische uitstraling van het pand. Daarnaast heb je ook het klapmodel en het petmodel zodat de doorloop niet in gedrang komt. De prijzen liggen zo tussen de €690 tot wel €1850.

 • Volledig maatwerk mogelijk qua breedte, kleur en materiaal.
 • Er blijven voldoende zichtlijnen over.
 • Relatief weinig windgevoelig.

Alternatieve systemen voor buiten

 • Verandazonwering: koele zomers en aangename winters met serrezonwering.
 • Zonweringdoek: een los te spannen doek voor in de tuin, op straat of andere plekken.
 • Terrasoverkapping: grote parasols die je kunt verrijden met wieltjes.
 • Buitenjaloezieën: een hypermodern systeem voor jouw woning.

Een lage temperatuur binnen en buiten met buitenzonwering!

Bekijk de actuele prijzen van installateurs

Raamdecoratie Boornzwaag: alle systemen voor binnen

In het geval van binnenzonwering worden de systemen aan de binnenkant van het kozijn geplaatst. Met raambekleding kan je zelf de lichtinval regelen. Hierdoor minimaliseer je de kans dat de zonnestralen jouw woning binnenkomen waardoor de temperatuur in huis aangenaam blijft. Ook kan het prachtig bijdragen aan jouw interieur. Handig om te noemen: je kunt ook de isolatie verbeteren met raamdecoratie. De onkosten liggen tussen de €340 – €800. In het bijgaande stukje beoordelen we de meest gekochte systemen.

Rolgordijnen: praktische info en voordelen

Het rolgordijn kan je heel gemakkelijk op- en afrollen. Ze zijn financieel aantrekkelijk, simpel te monteren, simpel te gebruiken en het is heel breed inzetbaar Rolgordijnen kun jij kopen in velerlei prints en kleuren. zodat het ook altijd in jouw interieur past. Er zijn allerlei types zoals verduisterende, transparante, kiepkantelraam, elektrische, lichtdoorlatende, waterafstotende en speciale duo rolgordijnen. De prijzen schommelen tussen de €50,00 – €150.

 • De juiste keuze als het gaat om goedkope raamdecoratie.
 • Rolgordijnen kopen in Boornzwaag: gemakkelijk zelf te installeren.
 • Beschikbaar in allerlei stoffen en unieke uitvoeringen.

Vouwgordijnen: bekijk het assortiment

Vouwgordijnen zorgen voor een warme en unieke ambiance aan een kamer. De bediening is heel erg gemakkelijk. Een vouwgordijn is vaak maatwerk. Bij de stofkeuze heb je zelf invloed op hoe lichtdoorlatend het systeem is. Verder zorgen ze voor een prettige akoestiek in huis. Denk aan onkosten van €100 tot €400.

 • Voor een knus interieur.
 • Maatwerk is voor elk raam mogelijk.
 • Probleemloos te onderhouden: met water en zeep handmatig te reinigen / wassen.

Plissé: alle informatie op een rij

Plissé gordijnen kan je zowel aan de boven- als onderkant omhoog en omlaag doen. Je bedient ze eenvoudig met een trekkoord en je kunt ze perfect afstellen op het zonlicht. Fraaie raamdeco die een toffe twist geeft aan jouw interieur. Je kunt kiezen uit allerlei modellen plissé gordijnen. Dupligordijnen (honeycomb) / Duettes hebben aan beide kanten een stoflaag (honingraat). Met Top down – bottom kan je een specifiek deel van je raam afschermen. Wees voorbereid op kosten van €60 oplopend tot €185.

 • Past bij elke interieurstijl.
 • Extra isolerende werking.
 • Dupligordijnen op maat: voor elk raam een geschikte maat.

Jaloezieën Boornzwaag: een veelzijdig aanbod

Jaloezieën zijn horizontale panelen die je 2 kanten op kan openzetten met een koord of stang. Je kunt een selectie maken uit oneindig veel dessins en materialen als o.a. PVC, stof, kunststof, hout, bamboe. Met jouw houten jaloezieën kies je zelf de privacy en hoeveelheid licht die naar binnen komt. Tip: je moet ze wel regelmatig afstoffen en onderhouden. Houd rekening met tarieven van €72,5 tot €260.

 • Zelf de controle over de hoeveelheid licht in een kamer.
 • Jaloezieënwinkel: bamboe geeft nog meer sfeer in huis.
 • PVC / Aluminium jaloezieën: Onderhoudsarm en een duurzaam product.

Lamellen: betaalbaar gordijn voor elk budget

Lamellen zijn verticale panelen gefabriceerd van o.a. aluminium, pvc, hout, kunststof, stof. Praktisch voor brede / grote ramen en sluiten goed aan op een trendy en eenvoudig interieur. Verticale lamellen zijn moeiteloos met de hand te bedienen, zijn makkelijk te reinigen en werken ook heel goed in natte ruimtes. De tarieven beginnen bij circa €65. Voor luxe versie moet je rekening houden met €185.

 • Voor een strak en minimalistisch interieur.
 • Perfect voor grote ramen.
 • Montage kunststof kozijn: eenvoudig aan te brengen.

Shutters: luxe raambekleding in Boornzwaag in alle vormen en maten

Shutters zijn bijzondere binnenluiken met een exclusieve uitstraling. Het zijn ambachtelijke modellen die je in maar weinig woningen zal tegenkomen. Blinds zijn bijzonder, je kunt ze zelfs financieren met je hypotheek en een duurzame keuze. Geschikt voor bijna elk raam zoals ronde ramen, schuiframen, draaikiepramen, uitzetramen, valramen, dakramen. Noemenswaardig: shutters zijn niet goedkoop! De onkosten starten bij om en nabij de €420. Voor meer exclusieve lijnen ga je naar de €920.

 • Meefinancieren bij het afsluiten van hypotheek.
 • Makkelijk te bedienen en goed schoon te maken.
 • Houten kozijnen: altijd maatwerk zodat het naadloos aansluit.

Informatie over horren en hordeuren

Maatwerk horren in Boornzwaag zorgen voor voldoende ventilatie en zijn goed in het tegenhouden van ongedierte en andere insecten. Voor elk raam of deur is er een geschikt model: lamellenhor, voorzethor, plissé hor, hordeur, rolhor, hor met scharnier. Heb je ieder jaar weer last van hooikoorts of allergieën? Kies dan voor een pollenwerende hor (met speciaal gaas). Belangrijk: je kunt geen zonlicht blokkeren met horren. Er bestaat ook een totaal duo-plissé hor. Dit type houdt muggen, vliegen en ongedierte buiten de deur maar heeft ook een zonwerend doek. De investeringen starten bij om en nabij de €80 en kunnen oplopen tot €725.

 • Breed inzetbaar: draai-kiepraam, valraam, schuifraam, draairaam, vast raam, tuimelraam.
 • Je ramen en deuren gemakkelijk openzetten om te ventileren.
 • Altijd zorgeloos een raam openzetten.

De mooiste raamdecoratie voor iedere ruimte in huis

Deze week diverse aanbiedingen van professionele winkels

Vergelijk kosten zonwering 2024

De prijzen van zonwering op donderdag, 13 juni 2024 worden gecalculeerd via velerlei onderdelen: het type product, de materiaalsoort, de grootte van het systeem en de bedieningsmogelijkheden (elektrisch). In de tabel hieronder verstrekken we de actuele tarieven van het laten plaatsen van zonwering in Boornzwaag in juni 2024.

Zonwering typeFormaatVerwachte kosten
Knikarmscherm200 – 600 cm breed€825 – €2375
Uitvalscherm1 – 4 meter breed€400 – €1400
Screens100 cm – 400 cm breed€280 – €1050
Rolluik3 – 4 meter breed€330 – €1225
Rolgordijn150 x 250 cm€50 – €145
Lamellen250 x 150 cm€75 – €210
Jaloezieën150 x 150 cm€70 – €270
Plisségordijnen110 cm breed€125 – €360
Gemiddelde prijzen zonnewering met montage in de Provincie Friesland.

Meest gekozen merken zonwering

Sta je op het punt van zonwering kopen? Er bestaan veel aanbieders die je in je overweging mee moet nemen. Welke winkelier heeft zo zijn kenmerken en prijskaartje. Vaak gewoon verkrijgbaar bij de gordijnwinkel in Boornzwaag. Hieronder bekijk je een overzicht met de grootste merken. Op basis daarvan kan jij misschien een betere keuze maken.

 • Sunmaster: oerdegelijke producten met een hoog gebruikersgemak.
 • SunCircle: oer-Hollandse leverancier met groot aanbod.
 • Verano: geproduceerd in Nederland, volgens alle richtlijnen.
 • Zonnelux: voor grote als kleine ramen mooie op maat gemaakte raambekleding.
 • Heroal: sommige producten zijn geschikt voor je eigen smart-home systeem.
 • Stobag: innovatieve producten die wind en regenbestendig zijn.
 • Renson: design gevelbekleding voor woningen en kantoorpanden.
 • Velux: binnengordijnen in alle kleuren en dessins.
 • Luxaflex: raambekleding op maat gemaakt.
 • Somfy: de meest gemakkelijke bediening van jouw elektrische zonnescherm.
 • Unilux / Fractions: shutters en horren om jouw woning af te maken.
 • Veneta: tot wel 40% goedkoper dan in de winkel.
 • Bouwmarkten / Webwinkels: Hubo, Gamma, IKEA, Praxis, Karwei en Bol.com, FonQ, Wehkamp, Kwantum, Formido.
 • Overweeg ook: Husol, Bece, Novoferm, Deponti, Weinor, Toppoint & Copaco, Lumenguard, Sunway, Schlappi, Swela, Dickson.

Zonwering experts in regio van De Fryske Marren

Goedkope zonwering kopen in Boornzwaag? Of ben je op zoek naar een vakkundig zonweringsbedrijf in je direct omgeving? In het schema hieronder verstrekken we gegevens en adressen van woonwinkels en gordijnwinkels in dit postcodegebied. Vaak kun je contact leggen voor een adviesgesprek. Op dit portaal ontdek je ook montagebedrijven en showrooms in Idskenhuizen, Legemeer en Teroele.

Geen zonwering bedrijven! Meld je nu eenvoudig aan
We hebben in deze regio nog geen zonwering-experts gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf toe te voegen.

Toelichtingen op zonwering per ruimte

Ieder raam en elke deur heeft weer andere vitrage nodig die rijmt met de stijl van de kamer. We beschrijven nu de meest gekozen zonweringsproducten per ruimte.

 • Keuken: zorgt voor sfeer en heeft een praktische functie.
 • Badkamer: maak jouw douche echt privé met waterbestendige plissés en shutters.
 • Woonkamer: kies bijvoorbeeld voor een verduisterend gordijn voor extra isolatie.
 • Slaapkamer: met geluidswerend rolluiken maak jij de nachten stiller en koeler.
 • Zolderraam: ook goede oplossingen voor draai-kiepramen op de zolder.
 • Dakkapel: kies bijvoorbeeld voor rolgordijnen op maat (eenvoudig zelf aanbrengen).
 • Balkon: kies voor een balkondoek of zonnescherm voor schaduw op hoogte.

Serre of Terras
Tijdens hete dagen kunnen de temperaturen behoorlijk hoog zijn. Men verkoopt diverse soorten buiten- en serrezonwering. Wat dacht jij van automatisch zonneschermen of terrasoverkapping, betaalbare parasols of maatwerk houten buitenjaloezieën voor een tuinhuis, serre of overkapping. Systemen voor een glazen dak kan je zowel vanaf binnen als buiten laten plaatsen. Bezoek ook onze pagina over: Shutters.

Vragen en antwoorden rondom woning verkoelen

Wat is op dit moment de beste zonwering?

Elke woning heeft eigen karakteristieken. De best passende zonnewering voor jouw pand heeft te maken met: het type raam, de ligging van de tuin, jouw specifieke wensen en hoeveel je maximaal wilt investeren. Binnenzonnewering heeft als voordelen dat het te bestellen is in veel kleuren, motiefjes en prijzen. Het laat vaak wel wat zonlicht door. Buitenzonwering houdt het zonlicht echt buiten de deur, geeft je meer controle over temperatuurbeheersing, maar zit wel altijd in het zicht (het wordt aan de buitenkant op de gevel of het kozijn geplaatst).

Wat zijn de kosten van zonnewering in Boornzwaag?

De kosten van zonwering zijn voor iedereen anders. De standaard prijsindicaties helder naast elkaar gezet. Markiezen zijn zo’n €550. Screens €290 per raam / kozijn. Wanneer je de voorkeur geeft aan een terraszonwering stijgen de kosten al gauw naar €1100. Bij een uitvalscherm ben je goedkoper uit (+/- €850). Een normaal rolluik kost €470. Liever jaloezieën? Dan betaal je zo’n €260 per raampartij. Shutters zijn een stuk duurder (plusminus €815). Overige soorten raamdecoratie zijn rolgordijnen, lamellen en plisségordijnen (reken op minimaal €145 op basis van 1 raam). De totale kosten worden berekend a.d.h.v. de gekozen constructie, de grootte van het systeem, soort bediening, het soort materiaal, motiefjes en montage.

Wat betekent inmeten en de montageservice in Boornzwaag?

Zoek je zonweringsproducten? Dan kan het soms lastig zijn om iets te kiezen. Houdt wel altijd rekening met inmeten en montage. Je kan ervoor kiezen om de maatwerkproducten zelf in te meten, maar ook gebruik maken van de montage & inmeetservice in Boornzwaag. In dat geval komt in deskundige expert die elk raam / kozijn inmeet bij je thuis. Kort daarna kan de vakman het model juist vastzetten. Op die manier profiteer je van uitstekende zonnewering, extra fabrieksgarantie en een mooi passend product.

Wat zijn slimme rolluiken, screens en raamdecoratie?

In de basis kennen we handmatige bediening, elektrische bediening met zender of een volledig geïntegreerd domotica systeem? Slimme zonwering is een wens van veel huishoudens. Een handmatige installatie met stang of band is op zich ok, alleen het kan praktischer. Draadloze bediening (a.d.h.v. een afstandsbediening, handzender, draaiknop, tijdschakelaar) maakt het mogelijk dat de producten automatisch bediend kunnen worden. Als het regent kan het zonnescherm zich automatisch inklappen Wanneer de zon aanwezig is laat je een rolluik of screen automatisch zakken. Shutters, gordijnen en jaloezieën kan je zo instellen dat deze automatisch open en dicht gaan. Een model dat je kunt aansluiten op het internet biedt nieuwe mogelijkheden. De tarieven van smart rolluiken en schermen komen uit rond de €425.

Geschreven door: Nancy. Laatste update: 1 juni 2024
Postcodegebied: 8526

Plaats een reactie