Zonwering vergelijken
• Maatwerk voor binnen en buiten
• Verschillende soorten zonwering
• Erkende leveranciers vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Zonwering Broek vergelijken

Zoek jij een systeem voor zonwering in Broek? Zonwering heb je voor elke woning, is voor binnen en buiten en is al verkrijgbaar voor €70,00. Goede buitenzonwering als een screen werkt erg goed om zonnestralen te weren. Soms win je met een zonnescherm plekjes met schaduw waar je prima kunt zitten in de zomer. Binnenzonwering zoals gordijnen of plissés is globaal gezien goedkoper en is een prima aanvulling op jouw interieur. Er bestaan enorm veel verschillende modellen. Via zonweringaanbiedingen.nl geven we een praktische handleiding waar we alle mogelijkheden bespreken. Daarbij geven we gemiddelde kosten en namen van diverse zonwering specialisten in Broek en omliggende plekken.

Belangrijke voordelen van een zonnescherm

 • Realiseer een prettige temperatuur in huis op warme dagen.
 • In de zomer heb je ook buiten altijd beschutting.
 • Heeft een isolerende werking en verminderd stookkosten.
 • Bescherm je interieur tegen UV-straling.
 • Vooral rolluiken verkleinen de kans op inbraak.
zonwering-vergelijken-broek

Zonnescherm laten plaatsen in Broek

Wil je alles vakkundig laten installeren en is het belangrijk dat het deskundig wordt opgehangen? Een voordelig zonnescherm installeren in Broek door een professionele zonwering specialist kan jouw dan veel voordeel opleveren. Je bent dan verzekerd dat het product juist geïnstalleerd wordt, dat jouw garantie behouden blijft en dat de bediening perfect werkt. Via onze vergelijkingstool vind je gemakkelijk leveranciers in de gemeente. Hieronder staat precies beschreven wat er nodig is.

Een zonnescherm laten monteren door een specialist

 1. Een soort kiezen

  De eerste vraag is welk soort systeem geschikt is voor jouw woning. Buitenzonwering plaats je aan de buitenkant. Binnenzonwering is juist bedoeld voor plaatsing in huis. Kies bewust: denk na over de functionaliteiten van bijv. het terrasscherm of de gordijnen. Interessante functionaliteiten zijn bijv. een kamer koel maken, een extra isolerende laag, inkijk en geluidsoverlast beperken, inbraakkans verminderen, een fijne plek in de schaduw maken, lichtinval tegengaan of je interieur een meer warme uitstraling geven.

 2. Breedte en lengte opmeten

  Noteer de afmetingen van het systeem. Selecteer ook waar het geplaatst moet worden. Dit kan zijn aan de overkapping of op zolder / in de slaapkamer. Voeg eventueel afbeeldingen toe om de monteur duidelijke instructies te geven.

 3. Automatische of handbediening?

  Kies de gewenste bediening. De meest basic-optie is zonwering met handmatige bediening (met slingerstang of windwerk). Je kunt ook gaan voor elektrische bediening. Meestal met een draaiknop, die ook als tijdschakelaar kan werken. De meest kostbare en praktische keuzemogelijkheid is draadloze bediening via je smartphone (app) of kleine afstandsbediening.

 4. Montagepartners vergelijken

  Alles ingevuld? Voer jouw adresgegevens in. Je zal dan diverse offertes ontvangen van geschikte zonweringsbedrijven uit Broek en nabije omgeving. Vergelijk de aanbiedingen op betalingscondities, kosten en nazorg. Selecteer de beste aanbieding en maak de deal rond.

 5. Montage

  Ruim de oude zonwering netjes op en leg eventuele spullen al klaar voor de specialisten. De installateur plaatst het knikarmscherm of de houten jaloezieën zoals besproken. Toets of alles juist is vastgezet. Inspecteer de werking en onderdelen goed. In dat geval kan de monteur eventuele gebreken nog herstellen. Eventueel kun jij ook een onderhoudscontract nemen.

Maatwerk zonwering offertes ontvangen

Ontvang offerte van raambekleders in Broek

Buitenzonwering kopen: bekijk alle opties

Buitenzonwering Broek wordt gebruikt om meer schaduw rondom je huis te realiseren. Bovendien is het ideaal om een fijn schaduwplekje te maken op jouw terras. Je kunt er dus zowel binnen als buiten van genieten. Sommige opties zoals het welbekende rolluik zorgen voor het verlagen van de inbraakkans en hebben uitstekende isolatiewaardes. Zonwering voor buiten is er vandaag de dag in allerlei prints en zowel met handmatige als automatische bediening. De gemiddelde prijzen bedragen tussen de €275 tot wel €2850. In onderstaande alinea leggen we alles uit over de meest populaire producten.

Details over terrasschermen en knikarmschermen

Een knikarmscherm houdt in een zonnescherm dat direct aan de buitengevel wordt gemonteerd. Via 2 telescopische knikarmen kan het schermdoek worden uitgedraaid. Hierdoor blijft de ruimte gewoon beloopbaar en levert het systeem veel schaduw op bij het raam. Advies: het scherm kan verkleuren bij langdurig gebruik. De onkosten bedragen tussen de €900 tot €2050.

 • Zeer geschikt als terraszonwering.
 • Een nette en strakke cassette aan de muur.
 • Meerdere bedieningsmogelijkheden.

Het installeren van uitvalschermen

Het uitvalscherm is een praktische en een voordelige manier om en zonlicht en warmte te verminderen. Het geeft op een paar m2 veel schaduw zodat het binnen aangenaam koel blijft. Erg handig bij grotere ramen en waar geen doorloop vereist is. Met name bij flats zie je dit systeem vaak en kantoren. Voor een achtertuin is het dus niet heel geschikt. De prijsindicaties bedragen tussen de €300 en €1350.

 • Het zonnescherm kan geleverd worden in veel prijsklassen.
 • Je kunt het scherm zelf zover uitdraaien als je wil.
 • Met sterke wind- en stormvaste armen.

Koopgids screens

Screens op maat laten maken in Broek is een goed alternatief als je zonlicht wilt verduisteren maar nog wel zicht wil overhouden. Zonnescreens zijn goed in het filteren van zonlicht en zijn bestand tegen weersinvloeden. De screendoeken bestaan uit acryl of een combinatie van glasvezel en polyestervezels. Er zijn diverse merken met elk een andere lichtdoorlatendheid. In situaties met daglicht kan je vanuit de kamer wel naar buiten kijken, van buiten naar binnen gaat niet. Let op: op het moment dat het screendoek uit is zal het raam niet te gebruiken zijn. De tarieven variëren tussen de €275 en €1175.

 • De montage kan in de dag en op de dag.
 • Houdt zon en warmte uitstekend buiten.
 • Je bepaalt zelf de lichtdoorlatendheid.

Een aangenaam klimaat met rolluiken

Rolluiken zijn populair in woonwijken. Wij zijn er uiterst positief over: ze zijn eenvoudig in gebruik, ze weerkaatsen het zonlicht, ze zijn geluiddempend en realiseren een duidelijke energiebesparing. Bovendien heeft het een effect op inbraakkans (preventieve werking). Er zijn 3 producten: het voorzetrolluik plaatsen ze aan de buitengevel boven het raam, een opbouwrolluik wordt boven het raam op het kozijn gemonteerd (op de dag / in de dag montage) en inbouwrolluiken bevinden zich in een uitsparing boven de deur of raamopening. De verwachte prijzen liggen tussen de €260 t/m €1425 voor rolluiken bestellen in Broek.

 • Houd de warmte buiten je huis.
 • Zorgt voor een betere isolatie.
 • Je woning is aanzienlijk beter beschermd.

Een aangenaam klimaat met markiezen

Een markies is een prachtige oud-Hollandse buitenzonwering die de zon niet alleen van voren – maar ook van opzij weert. Het systeem bestaat uit een compact frame van o.a. staal wat afgedekt wordt door middel van een doek. Markiezen veelvuldig toegepast bij huizen van begin 1900. Ze dragen bij aan de sfeer van (bedrijfs)panden. Behalve dit model is er nog een petmodel en klapmodel die je bij terrassen en etalages vaak ziet. De verwachte prijzen komen uit tussen de €730 tot wel €1975.

 • Idyllische uitstraling door de vele kleuren en dessins.
 • Er blijven voldoende zichtlijnen over.
 • Er blijft loopruimte over onder de constructie.

Overige systemen voor buiten

 • Verandazonwering: serrezonwering eventueel met zon- en windautomaat.
 • Zonweringdoek: uitstekende bescherming tegen UV-straling.
 • Terrasoverkapping: handige parasols die je eenvoudig kunt verplaatsen.
 • Buitenjaloezieën: een prachtig product met een luxe uitstraling.

Een aangename temperatuur in een pand via buitenzonwering!

Bekijk de actuele prijzen van installateurs

Raamdecoratie Broek: alles over inmeten en ophangen

Binnenzonwering wordt altijd aan de binnenzijde van het raam gemonteerd. Middels raambekleding kan je de lichtinval en lichtintensiteit zelf gemakkelijk regelen. Dit beperkt dat er warm zonlicht in huis komt zodat het binnen aangenaam koel blijft. Soms brengt het extra sfeer in huis. Goed om te weten: je kunt ook de isolatie verbeteren met raamdecoratie. De prijzen schommelen tussen de €340 – €800. Bijgaand lees je de voordelen en nadelen van de meest geplaatste opties.

Rolgordijnen: wat zijn de pluspunten?

Een rolgordijn is een gordijn dat je kunt oprollen. Het is voordelig, probleemloos te plaatsen, iedereen kan het gebruiken en het is geschikt voor bijna elk raam. Rolgordijnen zijn verkrijgbaar in honderden dessins en kleuren wat ervoor zorgt dat het past in jouw interieur. Ze bieden allerlei types zoals elektrische, kiepkantelraam, dakraam, verduisterende, transparante, lichtdoorlatende en een duo rolgordijn. De verwachte prijzen variëren tussen de €57,50 – €180.

 • Een vorm van goedkope raamdecoratie.
 • Rolgordijnen kopen in Broek: eenvoudig zelf te monteren.
 • Te koop in prachtige stoffen en indrukwekkende modellen.

Vouwgordijnen: wanneer is dit geschikt?

Vouwgordijnen bieden een luxe en brocante ambiance aan je woning. Je bepaalt zelf welk deel van het raam bedekt wordt. Een vouwgordijn is vaak maatwerk. De keuze voor de stof bepaalt de mate van lichtdoorlatendheid van de gordijnen. Tevens kunnen ze een bijdrage leveren aan de akoestiek in huis. Wees voorbereid op een kostenplaatje van €95 oplopend tot €350.

 • In bijna iedere stof leverbaar.
 • Voor alle breedte (maatwerk).
 • Handig in onderhoud: wassen met het wolwasprogramma (30 graden).

Plissé: specificaties en kosten

Plissé gordijnen kan je dankzij de plooi eenvoudig omhoog en omlaag doen. Door middel van een simpel koord kan je het bedienen en de zonwerendheid is optimaal. Kortom: luxe en gebruiksvriendelijke raamdeco die weinig ruimte in beslag neemt. Ze verkopen verschillende soorten plissé gordijnen. Dupligordijnen (honeycomb) / Duettes hebben meerdere stoflagen (honingraat). Met Top down – bottom kan je zelf de lichtinval bepalen. Voorzie kosten van €55 tot €180.

 • Een speels en vrolijk systeem.
 • Uitstekende isolatiewaarden en dus energiebesparend.
 • Dupligordijnen op maat: opmeten en monteren voor perfect passende producten.

Jaloezieën Broek: bekijk voordelen en info

Jaloezieën zijn horizontale stookjes die je in verschillende standen kunt zetten met een koord of zelfs met afstandsbediening. Je kunt een selectie maken uit aanzienlijk veel soorten en materialen zoals bijv. kunststof, aluminium, hout, PVC, stof. Met houten jaloezieën kies je zelf de kijklijnen, lichtinval en schaduw. Niet vergeten: je moet ze wel regelmatig afstoffen en onderhouden. Raambekleders werken met een tarief van €75 oplopend tot €260.

 • Zonder moeite open te zetten (of te sluiten).
 • Jaloezieënwinkel: kies voor Bamboe voor een natuurlijke look
 • PVC / Aluminium jaloezieën: kies bewust voor natuurlijke en duurzame systemen.

Lamellen: stijlvol en trendy systeem

Lamellen zijn verticale latten van producten zoals aluminium, hout, stof, kunststof, pvc. Handig voor brede / grote ramen en zie je vaak terug bij een elegant en minimalistisch interieur. Verticale lamellen zijn handmatig te openen en sluiten, zijn gemakkelijk schoon te houden en kan je ook prima toepassen in de badkamer. De kosten beginnen bij €80 en kunnen oplopen tot €180.

 • Een tijdloze aanblik voor jouw interieur.
 • Bij uitstek geschikt voor grote raampartijen.
 • Montage kunststof kozijn: gemakkelijk te monteren.

Shutters: luxe raambekleding in Broek voor een unieke uitstraling

Shutters zijn populaire binnenluiken met een unieke look. Het zijn ambachtelijke modellen die je in maar weinig woningen zal tegenkomen. Blinds zijn erg gewild, ze maken je woning meer waard en een duurzame keuze. Toepasbaar op vrijwel elk raam zoals schuiframen, ronde ramen, dakramen, draaikiepramen, valramen, vaste ramen. Advies: shutters zijn behoorlijk kostbaar. De prijsindicaties beginnen bij zo’n €430. Meer exclusieve modellen kosten zo’n €960.

 • Een bijzondere eyecatcher.
 • Prettig te bedienen.
 • Houten kozijnen: mooie combinatie van natuurlijke producten.

Voordelige horren en hordeuren voor elk huis

Maatwerk horren in Broek zorgen voor ventilatie in huis en zijn erg doeltreffend tegen muggen, vliegen, spinnen en ander ongedierte. Denk bijvoorbeeld aan: lamellenhor, hordeur, plissé hor, voorzethor, hor met scharnier, inzethor. Last van allergieën of hooikoorts? Bestel dan de speciale pollenwerende horren. Kooptip: je kunt geen zonlicht blokkeren met horren. Je kunt je dan beter verdiepen in een totaaloplossing, de duo-plissé hor. Dit alternatief beschermt tegen ongedierte maar heeft ook een zonwerend doek. De onkosten starten bij gemiddeld €70. Voor dure modellen kun je rekenen op €800.

 • Te monteren op: tuimelraam, uitzetraam, vast raam, schuifraam, draairaam, draai-kiepraam.
 • Fijne manier om woning te ventileren.
 • Ook in de zomer probleemvrij je ramen openen.

Vind de perfecte raamdecoratie voor elke kamer

Deze week diverse aanbiedingen van erkende aanbieders

Vergelijk kosten zonwering 2024

De prijzen van zonwering op dinsdag, 25 juni 2024 hangen af van diverse zaken: het artikel, materiaaltypes, de maximale lengte en de bedieningsopties. In het schema hieronder tref je de actuele prijzen van het laten plaatsen van zonwering in Broek in juni 2024.

ZonweringFormaatGemiddelde kosten
Knikarmscherm2 – 6 meter breed€875 – €2375
Uitvalscherm100 – 500 cm breed€385 – €1450
Screens1 – 4 meter breed€255 – €950
Rolluik2 – 4 meter breed€330 – €1350
Rolgordijn150 x 100 cm€75 – €145
Lamellen150 x 100 cm€60 – €215
Jaloezieën100 x 220 cm€60 – €200
Plisségordijnen195 cm breed€120 – €370
Prijsindicatie zonnewering met montage in de Provincie Friesland.

Meest gekozen merken zonwering

Bezig met zonwering kopen? Er zijn ontzettend veel merken met een groot assortiment. Elk merk heeft zijn voordelen en adviesprijs. Vaak te koop via de gordijnwinkel in Broek. In het overzicht hierna vergelijk je een toelichting op de grootste merken. Daardoor kun je wellicht gerichter gaan zoeken.

 • Sunmaster: ruim 50 jaar toonaangevende producent van buitenzonwering.
 • SunCircle: zonwering op maat, gemaakt in Nederland.
 • Verano: altijd 100% passende maatwerk producten voor jouw woning.
 • Zonnelux: raamdecoratie van Zonnelux wordt op maat gemaakt van de beste materialen.
 • Heroal: toonaangevend aluminium zonwering systemen.
 • Stobag: extra comfort door de automatisering en besturingssystemen.
 • Renson: unieke totaalconcepten voor gevelbekleding projecten groot en klein.
 • Velux: bekend door zijn hoogwaardige dakramen en dakkapellen.
 • Luxaflex: werken met materialen zoals Stof, Hout, Aluminium en PVC.
 • Somfy: ideale elektrische zonneschermen die je kunt koppelen aan een app.
 • Unilux / Fractions: ramen beschermen met horren en shutters.
 • Veneta: 100% maatwerk en 100% tevredenheidsgarantie op jouw bestellingen.
 • Bouwmarkten / Webwinkels: Karwei, Gamma, Praxis, Hubo, Hornbach & Wehkamp, Bol.com, FonQ, Formido, Leen Bakker.
 • Check ook: Husol, Novoferm, Deponti, Roma, Weinor, Bece & Schlappi, Sunway, Copaco, Dickson, Milano, Swela.

Bekijk zonwering experts in de buurt van De Fryske Marren

Goedkope zonwering kopen in Broek? Wil jij contact leggen met een hoog aangeschreven zonweringsbedrijf in je direct omgeving? In de volgende tabel vind je namen en adressen van buitenzonwering experts en gordijnwinkels in de regio. Mogelijk kun je contact leggen voor een adviesgesprek. Via dit platform ontdek je ook leveranciers en shops in Rohel, Ouwsterhaule en Delfstrahuizen.

Geen zonwering bedrijven! Meld je nu eenvoudig aan
We hebben in deze regio nog geen zonwering-experts gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf toe te voegen.

Vergelijk soorten zonwering per ruimte

Elk raam vraagt om een ander soort vitrage die in lijn is met de stijl van de woning. We delen nu de meest bestelde zonweringsproducten voor iedere ruimte in de woning.

 • Keuken: veel mensen kiezen voor shutters en duettes aan de binnenzijde.
 • Badkamer: kies een vochtbestendig materiaal zoals PVC of kunststof in de douche.
 • Woonkamer: door het toepassen van verduisterende gordijnen of duettes bepaal je zelf hoeveel lichtinval je hebt.
 • Slaapkamer: kies voor geluidswerende gordijnen voor minder lawaai en betere akoestiek.
 • Zolderraam: je kunt kiezen voor betaalbare rolgordijnen voor het draai-kiepraam.
 • Dakkapel: kies een geschikt rolgordijnen op maat, plaats je bestelling en monteer ze zelf.
 • Balkon: neem een voordelig balkondoek en maak jouw eigen zonnescherm.

Terras of Serre
Tijdens hete dagen zijn temperaturen van 30 graden of meer geen uitzondering meer. Het huidige assortiment bestaat uit veel modellen buiten- en serrezonwering. Je kunt bijvoorbeeld investeren in automatisch zonneschermen / terrasoverkapping, betaalbare parasols of houten buitenjaloezieën voor een tuinhuis, serre of overkapping. Buitenzonwering voor een glazen dak kun je van binnenuit of buitenaf laten ophangen. Wellicht vind je dit ook interessant: Rolluiken.

FAQ: op welke manier krijg ik schaduw en koele temperaturen in huis?

De beste zonwering voor je woning zoeken?

Elke woning heeft eigen karakteristieken. De ideaalste zonnewering voor jouw woning kun je uitzoeken aan de hand van: de raamgrootte, hoe je huis ligt ten opzichte van de zon, de stijl van de woning en wat je eraan wilt uitgeven. Veel mensen geven de voorkeur aan binnenzonnewering omdat het verkrijgbaar is in een heleboel kleuren, vormen en prijssegmenten. Je interieur moet hier natuur wel schikt voor zijn. Buitenzonwering houdt het zonlicht echt buiten de deur, geeft ook meer verkoeling, maar trekt wel meer de aandacht (aan de buitenzijde van de woning).

Hoe zit het met de kosten van zonnewering in Broek?

De prijsindicaties van zonwering zijn per situatie anders. De huidige prijzen hebben wij voor je op een rijtje gezet. Voor markiezen moet je rekenen op minimaal €700. Buitenscreens €250 op basis van één kozijn. Kies je voor een zonnescherm moet je denken aan minimaal €1050. Een uitvalscherm is vergelijkbaar maar een stuk goedkoper (+/- €725). Een gemiddeld rolluik kost €500. Jaloezieën zijn nog weer een stukje voordeliger, al vanaf €250 per kozijn. Stijlvolle shutters zijn iets duurder (zo’n €775). Voordelige opties zijn lamellen, plisse gordijnen en rolgordijnen (te koop vanaf €105 op basis van één kozijn). De totale bedragen hangen af van: het type / model, het formaat, de bedieningsopties, type materiaal, kleuren en prints en plaatsingskosten.

Waar zou ik kiezen voor inmeten met montageservice in Broek?

Als je je oriënteert op zonweringsproducten, dan kan je kiezen uit veel producten. Je moet altijd rekening houden met het inmeten en monteren. Je kunt zelf de maten opmeten voor maatwerkproducten, maar ook gebruik maken van montage met inmeetservice in Broek. In dat geval komt in gediplomeerde installateur die de raampartij inspecteert, gewoon op locatie. Hij zal daarna de benodigde producten bestellen. Kort daarna komt de montagepartner het product juist aanbrengen. Zo geniet je altijd van optimale zonnewering, langere garantieperiodes en een mooi passend product.

Wat zijn slimme rolluiken, screens en raamdecoratie?

De meest gangbare keuzes zijn de normale handbediening, elektrische bediening met zender of ga jij voor een all-in domotica systeem? Slimme zonwering heeft veel voordelen. Een handmatig zonnescherm met slinger is acceptabel, maar het kan toch nog praktischer. Draadloze bediening (middels een mobiele app, handzender, tijdschakelaar, afstandsbediening) is ideaal omdat je gemakkelijker het scherm kunt bedienen. Bij harde wind kun jij ervoor kiezen dat het zonnescherm direct automatisch in zal klappen. Als de zon doorkomt gaat het scherm automatisch omlaag. Gordijnen, shutters en jaloezieën kunnen op tijd automatisch open en dicht. Een systeem dat werkt via internet maakt jouw woning slimmer. De gemiddelde kosten van smart rolluiken & schermen liggen rond de €525.

Geschreven door: Michiel. Laatste update: 1 juni 2024
Postcodegebied: 8512

Plaats een reactie