Zonwering vergelijken
• Maatwerk voor binnen en buiten
• Verschillende soorten zonwering
• Erkende leveranciers vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Zonwering Ouwsterhaule vergelijken

Wil je jouw woning ook uitbreiden met zonwering in Ouwsterhaule? Zonwering kan je voor binnen en buiten de woning kopen. De prijzen beginnen vanaf €52,50. Buitenzonwering zoals bijvoorbeeld een uitvalscherm is geschikt om de zon en warmte te weren. Vaak verkrijg je middels een zonnescherm een schaduwrijke plek op jouw terras. Binnenzonwering als bijv. gordijnen of rolgordijnen is globaal gezien goedkoper en brengt ook wat meer sfeer in de woning. Gordijnwinkels hebben enorm veel diverse modellen. Via onze site delen we een praktische handleiding waardoor jij precies weet wat er mogelijk is. Daarbij doorzoek je de huidige tarieven en contactgegevens van diverse zonwering specialisten in Ouwsterhaule en omstreken.

Waarom een zonnescherm aanschaffen

 • Op warme dagen beschutting zoeken in je woning.
 • Geeft je woning een mooie uitstraling.
 • Werkt i.c.m. een airco / warmtepomp ook energieverlagend.
 • Geen volle inkijk vanaf de weg in jouw woning.
 • Het werkt inbraakvertragend.
zonwering-vergelijken-ouwsterhaule

Zonnescherm laten plaatsen in Ouwsterhaule

Beschik je niet over het juiste gereedschap of wil je tijd besparen? Een voordelig zonnescherm installeren in Ouwsterhaule middels een goede zonwering specialist is dan wel zo verstandig. Je weet dan 100% zeker alles op de juiste wijze aangebracht wordt, dat de garantie niet vervalt en de vakman zal bovendien een korte demo geven. Via deze vergelijker vind je gemakkelijk vakspecialisten die actief zijn in jouw postcodegebied. In de onderstaande koopgids leggen we precies uit hoe dit werkt.

Een zonnescherm laten aanbrengen door een vakspecialist

 1. Bepaal welk systeem je gaat toepassen

  De eerste vraag is welk soort zonwering past bij jouw wensen. De buitenzonwering wordt aan de buitenzijde van het huis geplaatst. In het geval van binnenzonwering wordt dit aan de binnenzijde van het raam bevestigd. Daarnaast is het goed om na te denken over het doel van het terrasscherm of de shutters. Interessante functionaliteiten zijn bijv. een ruimte afkoelen, energie besparen, de privacy verbeteren, inbraakpreventie, extra schaduw, de lichtinval bepalen of een twist geven aan jouw interieur.

 2. Nauwkeurig inmeten

  Geef de maten door van het model dat je hebt uitgezocht. Bepaal ook meteen waar je het wilt laten plaatsen. Zoals aan de zijkant van het huis of op de eerste verdieping. Voeg eventueel afbeeldingen toe zodat het bedrijf een nog beter beeld krijgt.

 3. Opties voor de bediening

  Kies de gewenste bediening. De simpelste producten zijn de zonwering met handmatige bediening (met slingerstang of windwerk). Een andere gangbare keuze is elektrische bediening. Doorgaans werkt dit met een handige draaiknop, indien gewenst met tijdschakelaar. De meest exclusieve en handigste manier is draadloze bediening met app voor je telefoon of met afstandsbediening.

 4. Vergelijk winkels en producenten

  Alles geïnventariseerd? Geef dan jouw contactgegevens door. Je krijgt 3 of 4 gratis offertes van erkende zonweringsbedrijven uit Ouwsterhaule en nabije omgeving. Vergelijk alle prijzen en duik in de keurmerken, garantie, levertijd. Selecteer de beste aanbieding en neem contact op met de betreffende partij.

 5. Installatie van het systeem

  Demonteer de oude zonwering en zorg dat er genoeg ruimte is voor de installateurs. De installateur levert het terrasscherm of de lamellen zoals gewenst. Loop na of alles juist is aangebracht. Vaak volgt er nog even een korte demonstratie. In dat geval kan de monteur eventuele gebreken nog herstellen. Soms kan je meteen een onderhoudscontract afsluiten.

Zonnewering offertes vergelijken

Offerte op maat van raambekleders in Ouwsterhaule

Buitenzonwering kopen en laten plaatsen

Buitenzonwering Ouwsterhaule werkt het beste om de zon en warmte te weren. Tevens werkt het ook ideaal om een ruime schaduwplek te maken op buitenplekken. Je hebt er dus binnen en buiten genot van. Sommige opties zoals bijvoorbeeld rolluiken werken inbraakwerend en hebben een warmte- en geluidsisolerende werking. Zonwering voor buiten is er in diverse prints en maten. De gemiddelde tarieven liggen tussen de €250 tot €2525. In onderstaande alinea behandelen we de meest geziene modellen.

De pluspunten van knikarmschermen / terrasschermen

Met knikarmschermen bedoelt men zonnescherm dat direct aan de buitengevel wordt gemonteerd. Met behulp van de slimme knikarmen kan het schermdoek worden uitgerold. Doordat het scherm hoog hangt is het vloeroppervlak eronder goed begaanbaar en geniet je van een fijne schaduwplek om te zitten. Let op: het systeem kan beschadigd raken door extreme weersomstandigheden. De normale prijzen liggen tussen de €800 en €2150.

 • Ideale keuze voor terraszonwering.
 • Je kan er gewoon onderdoor lopen en onder zitten.
 • Verkrijgbaar met wind- en zonsensor.

Informatie en voordelen van uitvalschermen

Het uitvalscherm is een klassiek zonnescherm en een voordelige manier om de zon in jouw woning te weren. Je kunt rekenen op voldoende schaduw zodat je in huis niet tegen de zon in hoeft te kijken. Veel gekozen bij ramen die dicht blijven of naar binnen toe opengaan en waar geen doorloop onder het scherm nodig is. Erg populair bij flats, appartementen en kantoren. Voor een achtertuin is het dus niet heel geschikt. De normale prijzen variëren tussen de €325 – €1275.

 • Een zeer budgetvriendelijk zonnescherm.
 • Je beperkt de inkijk in je woning (meer privacy).
 • Kwalitatief product dat windvast is.

Bestellen van screens

Screens op maat laten maken in Ouwsterhaule is een goed alternatief als je een mooi weggewerkt systeem zoekt. Zonnescreens houden de warmte buitenshuis en zijn bestand tegen extreem weer. Het doek wordt samengesteld met glasvezel of polyester met een PVC-coating. Tijdens het bestellen moet je doorgeven hoe verduisterend ze moeten zijn. In het geval van daglicht kan je altijd van binnen naar buiten kijken, van buiten naar binnen gaat niet. Voorwaarden: wanneer je het screendoek uitdraait kan je het raam niet even op een kier zetten. De verwachte tarieven schommelen tussen de €250 – €1025.

 • Het komt strak tegen het raam aan.
 • Verkrijgbaar in heel veel kleuren.
 • Je behoudt jouw privacy.

Meer informatie over rolluiken

Veel Nederlanders laten rolluiken plaatsen. Er zijn duidelijke pluspunten: ze zijn eenvoudig in gebruik, ze houden de warmte buiten het huis, ze houden geluiden van straat uitstekend buiten en ze verduisteren ook heel goed. Daarbij hebben ze een inbraakpreventieve werking. Je kunt kiezen uit 3 toepassingen: het voorzetrolluik is geschikt voor bestaande bouw, de opbouwrolluiken komen op het kozijn / gevel te liggen (op de dag / in de dag montage) en het inbouwrolluik wordt in de gevel gemonteerd. De tarieven liggen tussen de €270 tot wel €1375 voor rolluiken bestellen in Ouwsterhaule.

 • Er komt helemaal geen licht meer binnen.
 • Werkt isolerend en geluiddempend.
 • Minder kans op inbraak en vandalisme.

Laten monteren van markiezen

Een markies is een traditionele zonwering die de zon ook van opzij tegenhoudt. Het wordt gekenmerkt door een stevig frame van hout of aluminium wat afgewerkt is met een sterk doek. We zien markiezen vaak bij klassiek getinte huizen. Ze beïnvloeden een unieke uitstraling van (bedrijfs)panden. Los van het normale model is er nog een petmodel en klapmodel die doorloop mogelijk maken. De kosten bedragen tussen de €600 tot zo’n €1750.

 • Idyllische uitstraling door de vele kleuren en dessins.
 • Het vrije zicht blijft behouden.
 • Sterk systeem dat tegen een stootje kan.

Andere systemen voor buiten

 • Verandazonwering: altijd een prettige temperatuur op de terrasoverkapping met serrezonwering.
 • Zonweringdoek: een los te spannen doek voor in de tuin, op straat of andere plekken.
 • Terrasoverkapping: een parasol met verrijdbare parasolvoet (multifunctioneel).
 • Buitenjaloezieën: een hypermodern systeem voor jouw woning.

Een goede temperatuur in je woning d.m.v. buitenzonwering!

Vraag nu direct offertes aan

Raamdecoratie Ouwsterhaule: alle systemen voor binnen

Wanneer je kiest voor systemen aan de binnenkant van een raam spreken we over binnenzonwering. Middels raambekleding heb je altijd precies de lichtinval die jij wil. Dit beperkt dat zonlicht fel de woning binnenkomt zodat het binnen aangenaam koel blijft. Bovendien haal je hiermee extra sfeer in huis. Belangrijk: je kunt ook de isolatie verbeteren met raamdecoratie. De kosten variëren tussen de €330 tot €975. In het stukje hieronder leggen we alles uit over de meest gekochte systemen.

Rolgordijnen: praktische info en voordelen

Het rolgordijn kan je heel gemakkelijk op- en afrollen. Ze zijn voordelig, gemakkelijk te plaatsen, simpel af te rollen en de kwaliteit is tegenwoordig erg hoog. Rolgordijnen kan je op maat laten maken in veel kleurtjes en motiefjes zodat het een aanvulling is op jouw interieur. Ze verkopen diverse varianten zoals dakraam, transparante, verduisterende, lichtdoorlatende, waterafstotende, elektrische en de duo rolgordijnen. De kosten liggen tussen de €45,00 tot €185.

 • Handige optie voor tijdelijke of goedkope raamdecoratie.
 • Rolgordijnen kopen in Ouwsterhaule: voor iedereen zelf aan te brengen.
 • Snel bezorgd in diverse stoffen en unieke uitvoeringen.

Vouwgordijnen: bekijk het assortiment

Vouwgordijnen bieden een warme en karaktervolle ambiance aan je huis. Ze zijn eenvoudig te bedienen. Ze zijn verkrijgbaar in veel verschillende stoffen. Je kunt zelf keuzes maken omtrent de lichtdoorlatendheid van het gordijn. Bovendien kunnen ze een bijdrage leveren aan de akoestiek in huis. Wees voorbereid op een kostenplaatje van €105 tot €425.

 • Je hebt maar beperkt ruimte nodig boven het kozijn.
 • Eenvoudig te monteren dankzij maatwerk.
 • Moeiteloos te onderhouden: wassen met het wolwasprogramma (30 graden).

Plissé: een veelzijdig aanbod

Plissé gordijnen kan je op soepele wijze omhoog en omlaag doen. Door middel van een simpel koord kan je het bedienen en je bepaalt zelf de lichtinval. Fraaie raamdeco die weinig ruimte in beslag neemt. Er zijn veel uitvoeringen plissé gordijnen. Dupligordijnen (honeycomb) / Duettes hebben aan de achterkant een isolerende stof (honingraat uitstraling). Top down – bottom up modellen zijn op verschillende standen te openen. Houd rekening met kosten van €47,5 tot +/- €185.

 • Zeer flexibel en elegant systeem.
 • Koorden in het gordijn zijn onzichtbaar.
 • Dupligordijnen op maat: laat alles perfect aansluiten op je kozijn.

Jaloezieën Ouwsterhaule: wanneer is dit geschikt?

Jaloezieën zijn horizontale plaatjes die omhoog gehaald kunnen worden met een koord of ladderband. Je kunt een selectie maken uit mega veel soorten en materialen als onder andere bamboe, PVC, kunststof, aluminium, hout. Dankzij houten jaloezieën ben je zelf in control wat betreft de gewenste lichtinval en privacy. Let op: je moet ze regelmatig afstoffen. Houd rekening met een tarief van €67,5 oplopend tot €200.

 • Zelf de controle over de hoeveelheid licht in een kamer.
 • Jaloezieënwinkel: met een product van bamboe haal je iets unieks in huis.
 • PVC / Aluminium jaloezieën: een milieuvriendelijke oplossing.

Lamellen: betaalbaar gordijn voor elk budget

Lamellen zijn verticale strookjes die je in verschillende materialen hebt zoals bamboe, pvc, stof, hout, kunststof. Handig voor imposante / grote ramen en zie je vaak terug bij een eigentijds en minimalistisch interieur. Verticale lamellen zijn met 1 beweging te openen, zijn gemakkelijk schoon te houden en zijn vochtbestendig (en dus geschikt voor de badkamer). De tarieven starten vanaf €85 en bedragen voor een luxe model zo’n €190.

 • Voor een strak en minimalistisch interieur.
 • Bij uitstek geschikt voor grote raampartijen.
 • Montage kunststof kozijn: online samenstellen, gemakkelijk zelf plaatsen.

Shutters: luxe raambekleding in Ouwsterhaule professioneel geïnstalleerd

Shutters zijn houten binnenluiken met een authentieke of juist industriële look. Het zijn ambachtelijke modellen die iets toevoegen aan jouw interieur. Blinds zijn uniek, je kunt ze meefinancieren in jouw hypotheek en zijn erg duurzaam. Te monteren op diverse ramen zoals draaikiepramen, uitzetramen, schuiframen, vaste ramen, ronde ramen, dakramen. Let op: shutters zijn niet goedkoop! De prijsverwachtingen starten bij om en nabij de €470 en kunnen oplopen tot €870.

 • Een zeer exclusieve vorm van raamdecoratie.
 • Erg kindvriendelijk systeem.
 • Houten kozijnen: altijd maatwerk zodat het naadloos aansluit.

Vind horren of hordeur voor jouw woning

Maatwerk horren in Ouwsterhaule bieden frisse lucht in de woning en zijn erg doeltreffend tegen muggen, vliegen, spinnen en ander ongedierte. Denk bijvoorbeeld aan: rolhor, inzethor, lamellenhor, hordeur, plissé hor, hor met scharnier. Hooikoorts (of andere allergieën? Overweeg dan ook een pollenwerende hor. Let op: de hor houdt de zon niet tegen. Je kunt je dan beter verdiepen in een combinerende duo-plissé hor. Deze variant beschermt tegen ongedierte en zorgt bovendien voor een aangenaam klimaat in huis. De prijsverwachtingen beginnen bij circa €82,5. Voor dure modellen kun je rekenen op €725.

 • Voor bijna ieder raamtype: tuimelraam, uitzetraam, valraam, vast raam, draairaam, schuifraam.
 • Ventileren zonder dat er insecten je huis binnenkomen.
 • Houden insecten en ongedierte buiten de deur.

De tofste raamdecoratie voor elke woning

Ontvang verschillende aanbiedingen per e-mail

Bekijk de kosten van zonwering 2024

De prijzen van zonwering op zondag, 23 juni 2024 worden gecalculeerd via diverse aspecten: het model, de materiaaltypes, de noodzakelijke afmetingen en het soort bediening. Hieronder bekijk je de verwachte prijzen van het laten plaatsen van zonwering in Ouwsterhaule in juni 2024.

Type zonweringAfmetingVerwachte tarieven
Knikarmschermtot 6 meter breed€865 – €2350
Uitvalscherm100 – 500 cm breed€390 – €1575
Screens100 cm – 300 cm breed€280 – €1125
Rolluiktot 4,5 meter breed€295 – €1425
Rolgordijn120 x 100 cm€45 – €155
Lamellen150 x 100 cm€75 – €215
Jaloezieën100 x 160 cm€60 – €220
Plisségordijnen100 x 200 cm€125 – €370
Gemiddelde tarieven zonnewering inclusief monteren in de Provincie Friesland.

De beste merken zonwering

Ben je bezig met zonwering kopen? Er zijn veel leveranciers die je in je vergelijking kan meenemen. Elk merk heeft zo zijn eigenschappen en prijsklasse. Verkrijgbaar bij een gordijnwinkel in Ouwsterhaule. In de onderstaande tabel tonen wij uitleg over de beste verkochte merken. Daardoor kun je wellicht gerichter gaan zoeken.

 • Sunmaster: kwaliteitsproducten die zorgen voor een comfortabel buitenleven.
 • SunCircle: strakke en luxe modellen en kwalitatieve hoogwaardige producten.
 • Verano: een van de grootste fabrikanten in de Benelux.
 • Zonnelux: uitsluitend de beste en mooiste producten bij jou thuis.
 • Heroal: innovatieven oplossingen voor ramen en (schuif)deuren.
 • Stobag: extra comfort door de automatisering en besturingssystemen.
 • Renson: moderne gevelbekleding systemen die gemakkelijk te plaatsen zijn.
 • Velux: degelijke dakraamsystemen, daglichtsystemen, dakkapellen, lichtkoepels.
 • Luxaflex: uitgebreide collectie met raamdeco en binnenzonwering.
 • Somfy: ideale elektrische zonneschermen die je kunt koppelen aan een app.
 • Unilux / Fractions: tot de millimeter op maat gemaakte hordeuren en raamhorren.
 • Veneta: 100% maatwerk en 100% tevredenheidsgarantie op jouw bestellingen.
 • Bouwmarkten / Webwinkels: Praxis, Hornbach, Karwei, Hubo, IKEA & Kwantum, Leen Bakker, Formido, Bol.com, FonQ.
 • Overige merken: Bece, Roma, Novoferm, Deponti, Toppoint, Weinor en Copaco, Lumenguard, Swela, Sunway, Milano, Schlappi.

Zonwering experts in de buurt van De Fryske Marren

Goedkope zonwering kopen in Ouwsterhaule? Meer informatie over een erkend zonweringsbedrijf in jouw omgeving? In het overzicht hierna delen we namen en adressen van zonwering specialisten en gordijnwinkels in deze gemeente. Tevens kunnen zij jou verder helpen bij jouw klus. Via dit platform bekijk je ook monteurs en shops in Delfstrahuizen, Ouwster-Nijega en Goingarijp.

Geen zonwering bedrijven! Meld je nu eenvoudig aan
We hebben in deze regio nog geen zonwering-experts gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf toe te voegen.

Bekijk soorten zonwering per ruimte

Elk raam vraagt om passende vitrage die afgestemd is op de individuele ruimte. We delen nu de beste zonweringsmodellen voor iedere ruimte in de woning.

 • Keuken: zorgt voor sfeer en heeft een praktische functie.
 • Badkamer: kies een vochtbestendig materiaal zoals PVC of kunststof in de douche.
 • Woonkamer: door het toepassen van verduisterende gordijnen of duettes bepaal je zelf hoeveel lichtinval je hebt.
 • Slaapkamer: speciale geluidswerende gordijnen zorgen voor een rustige en stille kamer.
 • Zolderraam: onmisbaar op zolder zijn de rolgordijnen en plisse-gordijnen voor jouw draai-kiepramen.
 • Dakkapel: je kunt de rolgordijnen op maat eenvoudig zelf monteren.
 • Balkon: een balkondoek of zonnescherm beschermt jouw balkon tegen wind en zon.

Terras & Serre
Tijdens de warme zomerdagen zijn temperaturen van 30 graden of meer geen uitzondering meer. Men verkoopt veel modellen buiten- en serrezonwering. Je kunt bijvoorbeeld investeren in automatisch zonneschermen of terrasoverkapping, slimme parasols of luxueuze houten buitenjaloezieën voor serre of overkapping. Een zonnescherm voor een glazen dak kan je zowel vanaf binnen als buiten laten toepassen. Check ook aanvullende info over: Knikarmscherm.

Veelgestelde vragen omtrent het koelen van je huis

Wat is voor mij de beste zonwering?

Elk pand is uniek. De beste zonnewering die aansluit op jouw behoefte is afhankelijk van de grootte van je ramen, hoe je huis ligt ten opzichte van de zon, het karakter van jouw huis en wat je eraan wilt uitgeven. Waarom jij voor binnenzonnewering moet kiezen? Omdat het te verkrijgen is in velerlei kleuren, stoffen en prijzen. Het zijn niet de meest effectieve producten. Buitenzonwering houdt het zonlicht echt buiten de deur, geeft verkoeling in huis, brengt schaduw maar valt wel meer op (het wordt aan de buitenkant op de gevel of het kozijn geplaatst).

Waar moet ik aan denken qua kosten van zonnewering in Ouwsterhaule?

De kosten van zonwering lopen flink uiteen. De standaard kosten hebben we hierna voor je opgesomd. Voor markiezen rekenen ze doorgaans wel €550. Screens €210 per kozijn. Op het moment dat je kiest voor een zonnescherm komen de prijzen uit op zo’n €1025. Een uitvalscherm is minder duur (+/- €775). Een normaal rolluik kost €460. Voor hippe jaloezieën ga je richting de €300 op basis van 1 raam. Luxe shutter zijn iets minder betaalbaar (zo’n €765). Budget soorten raambekleding zijn rolgordijnen, lamellen en plisségordijnen (te verkrijgen vanaf €140 per raam / kozijn). De totale bedragen hangen af van: type systeem, het formaat, de bedieningsopties, materiaalgebruik, kleur en installatiekosten.

Wat zijn de voordelen van inmeten en de montageservice in Ouwsterhaule?

Als je je oriënteert op zonweringsproducten, dan is het assortiment enorm. Houdt wel altijd rekening met het inmeten en monteren. De mogelijkheid bestaat om voor maatwerkproducten zelf de afmetingen door te geven, echt kan je ook profiteren van montage en inmeetservice in Ouwsterhaule. In die situaties komt een gediplomeerde vakman die de gevels en raamkozijnen inspecteert, gewoon op locatie. Als je aankoop binnen is gekomen bij de winkel kom een vakman het systeem op de juiste manier monteren. Dankzij deze service ben je verzekerd van uitstekende zonnewering, maximale (verlengde) garantie en deskundige hulp bij vragen.

Wat zijn de voordelen van slimme zonnewering?

Je kunt kiezen voor de standaard handbediening, bediening met een afstandsbediening of een volledig geïntegreerd domotica systeem? Slimme zonwering levert veel op. Handmatige zonwering met opwindmechanisme is voldoende, maar het kan toch nog slimmer. Draadloze bediening (met een mobiele app, draaiknop, handzender, tijdschakelaar) wordt steeds vaker gekozen omdat je daarmee flink wat tijd kunt besparen. Bij veel wind kun jij ervoor kiezen dat het zonnescherm direct automatisch in zal klappen. In het geval van een felle zon kan jij een screen of rolluik automatisch laten dichtzakken. Jaloezieën, shutters en gordijnen kunnen op tijd automatisch open en dicht. Een product dat werkt met internet maakt jouw woning slimmer. De tarieven van smart rolluiken of schermen liggen rond de €575.

Geschreven door: Joost. Laatste update: 1 juni 2024
Postcodegebied: 8513

Plaats een reactie