Zonwering vergelijken
• Maatwerk voor binnen en buiten
• Verschillende soorten zonwering
• Erkende leveranciers vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Zonwering Haskerhorne vergelijken

Zoek jij een systeem voor zonwering in Haskerhorne? Zonwering heb je voor elke woning, is voor binnen en buiten. Een goedkoop systeem is er al voor €77,50. Goede buitenzonwering als een markies is het meest geschikt om de zon en warmte te weren. Meestal biedt een zonnescherm een schaduwrijke en windvrije plek om lekker te eten. Binnenzonwering als gordijnen of luxaflex is vaak aantrekkelijk geprijsd en is direct een aanvulling op jouw interieur. Tegenwoordig heb je bijzonder veel afzonderlijke soorten. Op dit portaal delen we een handig stappenplan waar we stilstaan bij alle mogelijke systemen. Eveneens bieden we de huidige tarieven en adresgegevens van erkende zonwering specialisten in Haskerhorne en de directe omgeving.

Waarom een zonnescherm aanschaffen

 • Op warme dagen beschutting zoeken in je woning.
 • Sfeervolle toevoeging op uitstraling huis.
 • Je kunt besparen op de energierekening door het isolerende effect.
 • Genieten van extra privacy.
 • Het werkt inbraakvertragend.
zonwering-vergelijken-haskerhorne

Zonnescherm laten plaatsen in Haskerhorne

Beschik je niet over het juiste gereedschap of wil je tijd besparen? Een voordelig zonnescherm installeren in Haskerhorne door een bekende zonwering specialist kan jouw dan veel voordeel opleveren. Je mag er dan vanuit gaan dat het scherm op de juiste wijze geïnstalleerd wordt, dat de garantie niet vervalt en dat de bediening perfect werkt. Op deze website vind je heel eenvoudig experts die actief zijn in jouw postcodegebied. Hierna leggen we precies uit hoe dit werkt.

Een zonnescherm laten aanbrengen door een professional

 1. Een soort kiezen

  Kies allereerst welk type zonwering geschikt is voor jouw woning. Buitenzonwering wordt aan de buitenkant bevestigd. Maar je hebt ook binnenzonwering dat binnenshuis wordt geplaatst. Denk ook na over de functie van het zonnescherm, markiezen of de lamellen. Je kunt het gebruiken voor o.a. verkoelen, energie besparen, wat extra privacy realiseren, inbraak belemmerend, comfortabele schaduwrijke zitplekken maken, een kamer verduisteren of je interieur een meer warme uitstraling geven.

 2. Welke maat heb je nodig?

  Meet alle maten goed op van het product. Noteer ook waar het geplaatst moet worden. Je kunt kiezen voor o.a. aan de overkapping of op zolder / in de slaapkamer. Maak foto’s om de monteur duidelijke instructies te geven.

 3. Hoe wil je het bedienen?

  Een belangrijk aspect is de bediening. De standaard bediening is zonwering met handmatige bediening (met slingerstang of band). In aanvulling hierop hebben we ook nog elektrische bediening. Vaak gaat dit met een knop/schakelaar in huis, die ook als tijdschakelaar kan werken. De meest kostbare en effectiefste keuze is draadloze bediening met App of afstandsbediening.

 4. Fabrikanten en verkopers vergelijken

  Alles geïnventariseerd? Als laatste vul je jouw adres- en contactgegevens in. Je krijgt 3 of 4 gratis offertes van geschikte zonweringsbedrijven uit Haskerhorne en nabije omgeving. Vergelijk alle prijzen en duik in de keurmerken, garantie, levertijd. Ga in op de meest gunstige aanbieding en teken de opdrachtbevestiging.

 5. Het ophangen van het systeem

  Demonteer de oude zonwering en zorg voor een opgeruimde werkplek voor het montageteam. Het installatiebedrijf monteert het uitvalscherm of de vouwgordijnen op de gewenste manier. Test of de totale constructie correct is opgehangen. Een demonstratie is gebruikelijk. In dat geval kan de monteur eventuele gebreken nog herstellen. In sommige gevallen is er de mogelijkheid om een onderhoudscontract te tekenen.

Gratis zonwering offertes vergelijken

Bekijk mooie deal bij raambekleders in Haskerhorne

Buitenzonwering kopen en laten plaatsen

Buitenzonwering Haskerhorne werkt erg goed om je woning wat te verkoelen. Tevens geeft het je een prettige schaduwplek op jouw terras. Binnen en buiten kun je dus fijne temperaturen ervaren. Enkele modellen zoals met name rolluiken verkleinen zelfs de kans op inbraak en vergroten de isolatie. Zonwering voor buiten is verkrijgbaar in allerlei materialen en afmetingen. De gemiddelde prijzen bedragen tussen de €500 tot €2600. In onderstaande alinea geven we een toelichting op de meest handige keuzes.

Nieuwe terrasschermen & knikarmschermen

Bij een knikarmscherm hebben we het over een zonnescherm dat aan de buitengevel van je huis wordt geplaatst. Met behulp van 2 uitstraai-knikarmen kan het schermdoek worden uitgerold. Daardoor kan je er gewoon onderdoor lopen en heb je een mooie schaduwrijke plek bij het raam. Belangrijk: het systeem kan verkleuren bij langdurig gebruik. De gemiddelde prijzen komen uit tussen de €875 tot zo’n €2275.

 • Een heerlijk overdekt terras met terraszonwering.
 • Binnen in huis blijft het heerlijk koel.
 • Meerdere bedieningsmogelijkheden.

Een aangenaam klimaat met uitvalschermen

Een uitvalscherm is een veel gekozen en een betaalbare manier om een raam te beschermen tegen zon. Je kunt rekenen op voldoende schaduw zodat je bijvoorbeeld lekker tv kunt kijken. Veel gekozen bij ramen die dicht blijven of naar binnen toe opengaan en waar geen doorloop vereist is. Het is dan ook een populair systeem bij flats en kantoren. Voor de achtertuin kun je beter wat anders kiezen. De gemiddelde tarieven komen uit tussen de €300 tot wel €1350.

 • Een zeer budgetvriendelijk zonnescherm.
 • Voor ramen die je niet open kunnen.
 • Ook leverbaar met elektrische bediening.

Korte info over screens

Screens op maat laten maken in Haskerhorne is een prima keuze als je zoekt naar een mooie en strakke oplossing. Zonnescreens houden het warme zonlicht tegen en zijn bestand tegen extreem weer. Het wordt gemaakt van vezels van polyester of glasvezel. De lichtdoorlatendheid kan je zelf bepalen. Met daglicht kun je deels naar buiten kijken, andersom is dat niet het geval. Advies: in het geval je het screendoek hebt uitgedraaid zal het raam niet te gebruiken zijn. De prijsindicaties liggen zo tussen de €375 t/m €1175.

 • De cassette is klein en compact.
 • Zowel de cassette als het doek in diverse kleuren beschikbaar.
 • Voorbijgangers kunnen niet naar binnen kijken.

Laten monteren van rolluiken

Rolluiken zijn ontzettend populair in Nederland. Dat is niet zo gek: ze zijn erg gemakkelijk te bedienen, ze houden de warmte buiten het huis, je hebt minder last van geluid, en ze verduisteren de slaapkamer. Daarbij schrikken ze inbrekers af. We onderscheiden 3 varianten: het voorzetrolluik plaatsen ze aan de buitengevel boven het raam, een opbouwrolluik plaatst men voor voor het venster (op de dag / in de dag montage) en het inbouwrolluik wordt helemaal weggewerkt in de gevel. De prijsindicaties liggen zo tussen de €310 tot €1425 voor rolluiken bestellen in Haskerhorne.

 • Op te rollen in enkele seconden.
 • De gehele slaapkamer is donker.
 • Altijd met goede garantie.

Tips voor markiezen

Een markies heeft een opvallende ronde of bolle uitstraling die de zon ook van opzij tegenhoudt. Het is eigenlijk een constructie van hout of aluminium waarover een doek wordt gelegd. Markiezen wordt vaak gekozen door eigenaren van brocante woningen. Ze hebben invloed op een romantische uitstraling van gebouwen. Los van het normale model heb je ook het klapmodel en het petmodel. Doorloop blijft dan gewoon mogelijk. De kosten liggen zo tussen de €690 tot €1875.

 • Past perfect bij oudere gebouwen en huizen.
 • Je kunt nog prima naar buiten kijken.
 • Windvast en uv-lichtbestendig.

Andere modellen voor buiten

 • Verandazonwering: serrezonwering voor elk type veranda.
 • Zonweringdoek: uitstekende bescherming tegen UV-straling.
 • Terrasoverkapping: creëer lokaal extra schaduw door een verplaatsbare parasol.
 • Buitenjaloezieën: een hypermodern systeem voor jouw woning.

Een aantrekkelijke temperatuur in huis via buitenzonwering!

Check de huidige marktprijzen

Raamdecoratie Haskerhorne: alle gordijnen voor binnen

Wanneer je kiest voor systemen aan de binnenkant van een raam spreken we over binnenzonwering. D.m.v. raambekleding kan je de lichtinval en lichtintensiteit zelf gemakkelijk regelen. Dit maakt de kans kleiner dat de zon de hele dag de kamer in schijnt zodat het minder heet wordt in huis. Bovendien heeft het ook een decoratieve functie. Belangrijk: raamdecoratie heeft ook nog eens een isolerende werking. De prijzen liggen tussen de €300 – €925. In het stukje hieronder geven we een toelichting op de meest gekozen toepassingen.

Rolgordijnen: bestellen in verschillende materialen

Een rolgordijn is een gordijn dat je kunt oprollen. Het is betaalbaar, moeiteloos op te hangen, simpele bediening en het past in bijna iedere ruimte. Rolgordijnen stel je samen in praktisch alle soorten materialen en kleuren wat het mooie aanvulling op je interieur maakt. Ze bieden diverse varianten zoals transparante, verduisterende, elektrische, dakraam, lichtdoorlatende, kiepkantelraam en unieke duo rolgordijnen. De prijsindicaties komen uit tussen de €50,00 – €185.

 • Groot aanbod in goedkope raamdecoratie.
 • Rolgordijnen kopen in Haskerhorne: zonder problemen zelf te plaatsen.
 • Te koop in allerlei stoffen en unieke modellen.

Vouwgordijnen: alle informatie op een rij

Vouwgordijnen geven een luxe en landelijke ambiance aan je huis. Je kunt gemakkelijk de hoogte instellen. Ze zijn verkrijgbaar in veel verschillende stoffen. Bij de stofkeuze heb je zelf invloed op hoe lichtdoorlatend het systeem is. Bovendien zorgen ze voor een prettige akoestiek in huis. Verwacht een prijskaartje van €115 tot +/- €325.

 • Zijn netjes weg te werken.
 • Maatwerk is voor elk raam mogelijk.
 • Weinig onderhoud: zelf wassen op maximaal 30 graden.

Plissé: praktische bestelinformatie

Plissé gordijnen kan je dankzij de plooi eenvoudig omhoog en omlaag doen. Ze zijn erg eenvoudig te bedienen en het past op bijna ieder raam. Kortom: luxe en gebruiksvriendelijke raamdeco die een toffe twist geeft aan jouw interieur. Je kunt kiezen uit diverse producten binnen de plissé gordijnen. Dupligordijnen (honeycomb) / Duettes hebben aan beide kanten een stoflaag (honingraat). Met Top down – bottom bepaal je zelf jouw mate van privacy. Houd rekening met prijzen van €57,5 tot +/- €150.

 • Elegante vorm van raamdecoratie.
 • Extra isolerende werking.
 • Dupligordijnen op maat: geschikte maten voor elk type kozijn.

Jaloezieën Haskerhorne: vind het perfecte model

Jaloezieën zijn horizontale stookjes die je kunt ophalen of kunt kantelen met een handig koord of ketting. Je kunt een selectie maken uit diverse soorten en materialen als onder andere aluminium, bamboe, PVC, stof, kunststof. Door de houten jaloezieën ben je zelf in control wat betreft de gewenste lichtinval en privacy. Advies: je moet ze regelmatig afstoffen. Voorzie een prijskaartje van €85 tot zo’n €220.

 • Houd de warmte uitstekend tegen.
 • Jaloezieënwinkel: met een product van bamboe haal je iets unieks in huis.
 • PVC / Aluminium jaloezieën: sfeervolle en stoere uitstraling.

Lamellen: trendy binnengordijnen

Lamellen zijn verticale latten van bouwstoffen zoals aluminium, kunststof, bamboe, hout, pvc. Handig voor kolossale / grote ramen en sluiten goed aan op een elegant en standaard interieur. Verticale lamellen zijn met 1 beweging te openen, makkelijker schoon te houden dan horizontale lamellen en geven een lang en elegant beeld van de kamer. De tarieven beginnen bij €80 en kunnen oplopen tot €190.

 • Makkelijker schoon te houden dan horizontale lamellen.
 • Deze binnenzonwering wordt veel toegepast in grotere panden.
 • Montage kunststof kozijn: altijd met enkele jaren garantie.

Shutters: luxe raambekleding in Haskerhorne in alle vormen en maten

Shutters zijn houten binnenluiken met een luxe uitstraling. Het zijn unieke producten die je niet in veel andere huizen tegenkomt. Blinds zijn bijzonder, ze verhogen de waarde van jouw woning en zijn erg duurzaam. Past op bijna elk raam zoals ronde ramen, dakramen, schuiframen, draaikiepramen, uitzetramen, valramen. Aankooptip: shutters zijn niet goedkoop! De kosten starten bij om en nabij de €460. Voor meer exclusieve lijnen ga je naar de €860.

 • Een bijzondere eyecatcher.
 • Eenvoudig schoon te maken.
 • Houten kozijnen: mooie combinatie van natuurlijke producten.

Vind horren of hordeur voor jouw woning

Maatwerk horren in Haskerhorne zorgen voor een hygiënische leefomgeving en werken uitstekend tegen muggen, vliegen, spinnen en ander ongedierte. Er zijn diverse modellen: hordeur, voorzethor, hor met scharnier, lamellenhor, inzethor, plissé hor. Heb je ieder jaar weer last van hooikoorts of allergieën? Bekijk dan alles over de pollenwerende hor. Adviespunt: je houdt geen zonlicht tegen met een hor. Je zou kunnen informeren naar een intelligente duo-plissé hor. Dit model beschermt tegen insecten en houdt ook nog eens de zon buiten. De investeringen starten bij om en nabij de €70 en lopen op tot €775.

 • Past op bijna elk raam: schuifraam, vast raam, tuimelraam, valraam, uitzetraam, draairaam.
 • Natuurlijk ventileren zonder muggen en vliegen in huis.
 • Altijd zorgeloos een raam openzetten.

De perfecte raamdecoratie voor iedere ruimte in huis

Ontvang gratis 3 aanbiedingen van vakmannen uit de buurt

Vergelijk kosten zonwering 2024

De prijzen van zonwering op woensdag, 12 juni 2024 zijn altijd onderhevig aan verschillende aspecten: het model, de materiaalsoort, de maximale breedte en handmatige of elektrische bediening. In het volgende schema tonen wij de verwachte prijzen van het laten plaatsen van zonwering in Haskerhorne in juni 2024.

Zonwering systeemFormaatGemiddelde prijzen
Knikarmscherm1 – 6 meter breed€810 – €2275
Uitvalscherm1 – 5 meter breed€395 – €1600
Screens2 – 4 meter breed€275 – €1100
Rolluik200 cm – 400 cm breed€310 – €1225
Rolgordijn100 x 150 cm€80 – €175
Lamellen200 x 200 cm€50 – €220
Jaloezieën150 x 150 cm€70 – €240
Plisségordijnen170 cm breed€105 – €300
Gemiddelde prijzen zonnewering inclusief monteren in de Provincie Friesland.

Meest gekozen merken zonwering

Ga je nieuwe zonwering kopen? Er bestaan flink wat merken met een uitstekend aanbod. Iedere leveranciers heeft zijn unieke toepassingen en prijssegmenten. Veel van de merken kan je wel kopen bij de gordijnwinkel in Haskerhorne. In de tabel hierna bieden wij informatie over de meest verkochte merken. Zo kan jij een afgewogen keuze maken.

 • Sunmaster: specialisten in heel Nederland.
 • SunCircle: eigen Nederlandse productie, montage en service-afdeling.
 • Verano: een van de grootste fabrikanten in de Benelux.
 • Zonnelux: voor grote als kleine ramen mooie op maat gemaakte raambekleding.
 • Heroal: sommige producten zijn geschikt voor je eigen smart-home systeem.
 • Stobag: ook hele mooie oplossing voor balkon en terras.
 • Renson: meer uitstraling van de buitengevel met unieke gevelbekleding.
 • Velux: modulaire lichtstraten en dakramen inclusief verduistering.
 • Luxaflex: een begrip als het gaat om raambekleding.
 • Somfy: leverancier van motoren voor elektrische zonneschermen.
 • Unilux / Fractions: de beste hordeuren en shutters van Nederland.
 • Veneta: altijd 100% maatwerk, gratis advies en goedkoper dan de winkel.
 • Bouwmarkten / Webwinkels: Karwei, Hubo, Praxis, Hornbach, IKEA en Kwantum, Formido, FonQ, Leen Bakker, Wehkamp.
 • Andere merken: Weinor, Bece, Novoferm, Roma, Husol, Toppoint & Schlappi, Lumenguard, Sunway, Copaco, Dickson, Swela.

Zonwering experts in de buurt van De Fryske Marren

Goedkope zonwering kopen in Haskerhorne? Meer informatie over een vakkundig zonweringsbedrijf in de regio? Hieronder vergelijk je gegevens en adressen van zonnescherm installateurs en en gordijnwinkels in de buurt. Mogelijk kan jij de klus uitbesteden aan deze vakmannen. Via dit platform bekijk je ook installatiepartners en shops in Goëngahuizen, Rohel en Joure.

Geen zonwering bedrijven! Meld je nu eenvoudig aan
We hebben in deze regio nog geen zonwering-experts gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf toe te voegen.

Vergelijk soorten zonwering per ruimte

Elke gevel vraagt om een ander soort vitrage die rijmt met de individuele ruimte. We informeren je graag verder over de mooiste zonwering types voor alle ruimtes in de woning.

 • Keuken: zorgt voor sfeer en heeft een praktische functie.
 • Badkamer: met waterafstotende plissés heb je meer privacy in de douche.
 • Woonkamer: bestel direct verduisterende gordijnen op maat om de belangrijkste plekken in huis te koelen.
 • Slaapkamer: door rolluiken (geluidswerend) te installeren maak jij de ruimte koel, stil en aangenaam.
 • Zolderraam: voordelige raamdeco voor een draai-kiepraam op thuiskantoor of hobbykamer.
 • Dakkapel: goedkope rolgordijnen op maat kan je zelf plaatsen.
 • Balkon: een goedkoop zonnescherm realiseer je met een balkondoek.

Serre & Terras
In de zomerperiode kan het al snel 30 graden worden. Men biedt veel modellen buiten- en serrezonwering. Je kunt bijvoorbeeld investeren in automatisch zonneschermen & terrasoverkapping, handige parasols of moderne buitenjaloezieën voor een overkapping. Buitenzonwering voor een glazen dak kan je zowel vanaf binnen als buiten laten installeren. Wellicht vind je dit ook interessant: Plissegordijnen.

FAQ: op welke manier krijg ik schaduw en koele temperaturen in huis?

Wat is op dit moment de beste zonwering?

Elk pand is uniek. De meest ideale zonnewering in jouw specifieke situatie hangt af van de benodigde afmetingen, hoe jouw tuin is ingericht, de stijl van de woning en hoeveel je maximaal wilt investeren. Het handige aan binnenzonnewering is dat het te koop is in diverse kleuren, modellen en prijssegmenten. Het zijn niet de meest effectieve producten. Buitenzonwering is vaak wat beter in het bestrijden van direct zonlicht, geeft ook meer verkoeling, maar springt wel meer in het oog (het zit aan de buitengevel vast).

Waar moet ik aan denken qua kosten van zonnewering in Haskerhorne?

De kosten van zonwering zijn afhankelijk van jouw wensen. De verwachte investeringen tref je hierna. Voor markiezen moet je rekenen op minimaal €575. Screens €215 per raampartij. Gaat je voorkeur uit naar een zonnescherm komen de prijzen uit op zo’n €1050. Een uitvalscherm is vergelijkbaar maar een stuk goedkoper (+/- €700). Een gemiddeld rolluik kost €450. Voor jaloezieën betaal je zo’n €275 op basis van 1 raam. Shutters zijn ook voor binnen, maar wel een stukje duurder (zo’n €845). Overige opties zijn plisségordijnen, lamellen en rolgordijnen (verkrijgbaar vanaf €110 per raampartij). De totale prijzen worden berekend a.d.h.v. het model, het inmeten (afmetingen), elektrische of handmatige bediening, de materiaaltypes, kleuren en prints en aanlegkosten.

Wat betekent inmeten en de montageservice in Haskerhorne?

Voor het bestellen van zonweringsproducten is het assortiment enorm. Bepaal vooraf wat je wilt doen als het gaat om inmeten en montage. Het is een optie om maatwerkproducten zelf thuis in te meten, maar je kunt ook kiezen voor montage plus inmeetservice in Haskerhorne. In dat geval komt in ervaren installateur die ieder kozijn inspecteert, gewoon op locatie. Als alle spullen binnen zijn kan de montagepartner het product goed vastzetten. Dankzij deze dienstverlening heb je gegarandeerd goede zonnewering, een gunstige garantieperiode en soms een onderhoudsbeurt.

Wat zijn de voordelen van slimme zonnewering?

Grofweg onderscheiden we de standaard handbediening, handzender of een volledig geïntegreerd domotica systeem? Slimme zonwering wordt door steeds meer mensen gekocht. Een handmatig zonnescherm met slinger is acceptabel, maar het kan handzamer. Draadloze bediening (middels een tijdschakelaar, handzender, afstandsbediening, mobiele app) zorgt ervoor dat je daarmee flink wat tijd kunt besparen. Als het flink gaat waaien kan jouw zonnescherm soms automatisch reageren. Als de zon gaat schijnen kan je met 1 druk op de knop alle rolluiken of screens dicht laten gaan. Gordijnen, shutters en jaloezieën kan je zelfs tijdens je vakantie automatisch open en dicht laten gaan. Een systeem dat werkt via internet maakt jouw woning dus een stuk slimmer. De tarieven van smart rolluiken en screens liggen rond de €475.

Geschreven door: Joost. Laatste update: 1 juni 2024
Postcodegebied: 8506

Plaats een reactie