Zonwering vergelijken
• Maatwerk voor binnen en buiten
• Verschillende soorten zonwering
• Erkende leveranciers vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Zonwering Joure vergelijken

Ben je op zoek naar zonwering in Joure? Zonwering kan je aan de binnenkant en aan de buitenkant aanbrengen en is er al vanaf €57,50. Buitenzonwering zoals bijvoorbeeld een screen is praktisch om zonnestralen te weren. Mogelijk creëert een zonnescherm een schaduwrijke plek in de tuin. Binnenzonwering zoals bijv. gordijnen of plissés is te bestellen voor gunstige prijzen en zorgt bovendien voor extra sfeer in huis. Er zijn immens veel afzonderlijke systemen. Op deze pagina check je een praktische keuzegids waardoor jij precies weet wat er mogelijk is. Tevens bieden we de geschatte kosten en adressen van erkende zonwering specialisten in Joure en de directe omgeving.

5 belangrijkste voordelen zonnescherm

 • Zorgen voor een aangename temperatuur in huis.
 • Voeg extra waarde toe aan je huis met professionele producten.
 • Je bespaart op de energierekening.
 • Het verhoogt jouw privacy.
 • Het werkt inbraakvertragend.
zonwering-vergelijken-joure

Zonnescherm laten plaatsen in Joure

Ben je zelf niet technisch aangelegd of simpelweg geen tijd? Een voordelig zonnescherm installeren in Joure door een bekende zonwering specialist is dan absoluut het overwegen waard. Je weet dan zeker dat het product op de goede manier geïnstalleerd wordt, dat jouw garantie behouden blijft en je krijgt een uitgebreide demonstratie. Via zonweringaanbiedingen.nl vind je gemakkelijk bedrijven die werkzaam zijn in de regio. In de onderstaande koopgids lees je precies wat je moet doen.

Een zonnescherm laten aanbrengen door een expert

 1. Een soort kiezen

  De beginvraag is altijd om er achter te komen welk soort systeem je nodig hebt. Buitenzonwering wordt aan de buitenkant bevestigd. Binnenzonwering bevindt zich in het woongedeelte. Waarom wil je bijvoorbeeld gebruik maken van het terrasscherm of de gordijnen. Zonwering kan diverse rollen vervullen: verkoelen, energie besparen, je privacy verhogen, inbraakpreventie, een schaduwplekje creëren, lichtinval tegengaan of een toevoeging voor het interieur.

 2. Maten doorgeven

  Noteer de afmetingen van jouw installatie. Geef ook door waar het geïnstalleerd moet worden. Dit kan zijn achter- of naast het huis of in de badkamer. Voeg foto’s toe zodat de vakman vooraf over alle info beschikt.

 3. Hoe wil je het bedienen?

  Geef aan hoe je het systeem wilt bedienen. De simpelste keuze is zonwering met handmatige bediening (met stang of band). Een alternatief is elektrische bediening. Meestal met een handige draaiknop, soms ook uitgevoerd met tijdschakelaar. De meest luxe en meest actuele mogelijkheid is draadloze bediening middels een afstandsbediening of mobiele app.

 4. Montagepartners vergelijken

  De details van het project ingevuld? Voer dan je telefoonnummer, email en adresgegevens in. Je krijgt snel en volledig vrijblijvend offertes van relevante zonweringsbedrijven uit Joure en omliggende plekken. Vergelijk alle prijsvoorstellen en analyseer prijs, garantie review en klantenservice. Kies de beste totaal-aanbieding en zoek contact met de leverancier.

 5. Installeren

  Ruim de oude zonwering netjes op en zorg voor een opgeruimde werkplek voor de specialisten. De professional plaatst het knikarmscherm of de duettes op de gewenste manier. Controleer of de totale constructie correct is opgehangen. Vraag altijd om een demonstratie. Wanneer er iets mis is, dan kom je er direct achter. Mogelijk bieden ze ook een onderhoudscontract aan.

Vraag direct een zonwering offerte aan

Inzicht in de kosten van raambekleders in Joure

Buitenzonwering kopen en laten plaatsen

Buitenzonwering Joure wordt gekocht door mensen om de zon en warmte te weren. Tevens is het perfect om snel een schaduwplek te creëren bij ramen, deuren en overkappingen. Het geeft dus een fijn klimaat, zowel binnen als buiten. Veel modellen zoals bijvoorbeeld rolluiken hebben een inbraakwerende werking en hebben een warmte- en geluidsisolerende werking. Zonwering voor buiten kan je bestellen in diverse designs en afmetingen. De gemiddelde prijzen bedragen tussen de €225 – €2675. In het volgende gedeelte leggen we alles uit over de meest bekende toepassingen.

Effecten van knikarmschermen / terrasschermen

De definitie van een knikarmscherm is een zonnescherm dat vrijwel horizontaal aan de gevel hangt. Met behulp van de handige knikarmen zal het schermdoek naar buiten worden gedraaid. Door dit mechanisme is er een vrije doorloop en zal het veel schaduw geven op het terras. Belangrijk: het systeem is kwetsbaar bij harde wind. De tarieven variëren tussen de €925 – €2150.

 • Voor iedere woning een geschikte terraszonwering.
 • Je ziet er weinig van wanneer het scherm is ingedraaid.
 • Meerdere bedieningsmogelijkheden.

Investeren in uitvalschermen

Een uitvalscherm is een veel gekozen en een betaalbare manier om de zon in jouw woning te weren. Het realiseert op een paar m2 veel schaduw zodat je binnen niet verblind raakt door de zonnestralen. Een goede keuze bij ramen zonder openslaande delen waar je niet vaak onder door hoeft te lopen. Je ziet ze dan ook dikwijls bij flats en kantoren. Het is dus minder geschikt voor een achtertuin. De kosten liggen tussen de €400 t/m €1275.

 • Dit zonnescherm is verkrijgbaar in veel prijssegmenten.
 • Perfect voor hoge gebouwen en kantoren.
 • Voorkomt inkijk en zorgt voor meer privacy.

Tips voor screens

Screens op maat laten maken in Joure is een prima keuze als je zoekt naar een mooie en strakke oplossing. Zonnescreens zijn perfect in staat om warmte en zonlicht te beperken en zijn bestand tegen extreem weer. Het doek wordt samengesteld met acryl of een combinatie van glasvezel en polyestervezels. De lichtdoorlatendheid kan je zelf bepalen. In het geval van daglicht kan je altijd van binnen naar buiten kijken, andersom is dat niet het geval. Belangrijk: wanneer je het screendoek uitdraait kan je het raam niet openen. De verwachte prijzen komen uit tussen de €400 tot €1175.

 • Bedekt het hele raam.
 • Weersbestendig en houden jouw raam schoon.
 • Je behoudt jouw privacy.

Adviezen over rolluiken

Rolluiken zijn een van de meest gekozen opties. En dat is niet vreemd: ze zijn zeer gebruiksvriendelijk, ze zijn zeer warmtewerend, mensen kunnen niet naar binnen kijken, en ze verduisteren de slaapkamer. Daarbij biedt het een preventieve werken bij inbraak. Tegenwoordig heb je 3 modellen: een voorzetluik plaatst men in een kast boven of op het raam, bij het opbouwrolluik vormen raam en rolluikkast een geheel (op de dag / in de dag montage) en inbouwrolluiken bevinden zich in een uitsparing boven de deur of raamopening. De onkosten liggen tussen de €350 t/m €1425 voor rolluiken bestellen in Joure.

 • Ramen en kozijnen beschermd tegen extreem weer.
 • De rolluiken hebben uitstekende isolatiewaarden.
 • Schrikt inbrekers af.

Details over markiezen

Een markies heeft een opvallende ronde of bolle uitstraling die de zon niet alleen van voren – maar ook van opzij weert. Het systeem bestaat uit een frame fout hout of aluminium dat afgespannen wordt middels een doek. Markiezen zie je met name bij jaren 30 woningen. Ze dragen bij aan het karakter van van huizen. Behalve dit model kan je ook gaan voor een petmodel of klapmodel. Doorloop blijft dan gewoon mogelijk. De onkosten variëren tussen de €700 tot €1650.

 • Idyllische uitstraling door de vele kleuren en dessins.
 • Zon wordt tegengehouden, je kunt nog prima naar buiten kijken.
 • Er blijft loopruimte over onder de constructie.

Andere systemen voor buiten

 • Verandazonwering: altijd een prettige temperatuur op de terrasoverkapping met serrezonwering.
 • Zonweringdoek: uitstekende bescherming tegen UV-straling.
 • Terrasoverkapping: mooie losse parasols voor plaatselijke schaduw (gemakkelijk te verplaatsen).
 • Buitenjaloezieën: modieus en flexibel systeem dat goed beschermt tegen de zon.

Een heerlijke temperatuur in en rondom jouw woning d.m.v. buitenzonwering!

Vraag een gids aan met het hele assortiment

Raamdecoratie Joure: bekijk systemen voor binnen

Als we het over binnenzonwering hebben dan doelen we ook wel op raamdecoratie. Met raambekleding heb je altijd precies de lichtinval die jij wil. Dit maakt de kans kleiner dat er veel licht in de woning komt zodat het minder heet wordt in huis. Tevens haal je hiermee extra sfeer in huis. Belangrijk: met raamdecoratie verbeter jij de isolatie van je huis. De prijzen liggen zo tussen de €390 en €800. Bijgaand lees je informatie over de meest bestelde toepassingen.

Rolgordijnen: praktische info en voordelen

Een rolgordijn is een gordijn dat je afrolt richting de kamerkant. Ze zijn voordelig, makkelijk te plaatsen, simpele bediening en het is geschikt voor ieder kozijn. Rolgordijnen zijn te bestellen in veel soorten materialen en kleuren zodat het een aanvulling is op jouw interieur. Ze bieden verschillende varianten zoals elektrische, verduisterende, transparante, dakraam, waterafstotende, lichtdoorlatende en het duo rolgordijn. De prijsindicaties variëren tussen de €57,50 en €160.

 • Ruim aanbod binnen het segment goedkope raamdecoratie.
 • Rolgordijnen kopen in Joure: relatief eenvoudig zelf te bevestigen.
 • Snel bezorgd in verschillende stoffen en unieke uitvoeringen.

Vouwgordijnen: soorten, kleuren en kosten

Vouwgordijnen helpen mee voor een luxe en karaktervolle uitstraling aan een ruimte. Je kunt gemakkelijk de hoogte instellen. Een vouwgordijn is vaak maatwerk. Je kunt zelf keuzes maken omtrent de lichtdoorlatendheid van het gordijn. Bovendien zorgen ze voor een prettige akoestiek in huis. Denk aan een prijskaartje van €95 tot €325.

 • In bijna iedere stof leverbaar.
 • Gemakkelijk te installeren dankzij maatwerk.
 • Eenvoudig onderhoud: gemakkelijk wassen op 30 graden.

Plissé: een veelzijdig aanbod

Plissé gordijnen kan je aan de bovenkant en onderkant open laten. Door middel van een simpel koord kan je het bedienen en je kan het zonlicht overal goed tegenhouden. Een prachtig type raamdeco die bij vrijwel ieder interieur past. Je hebt verschillende variaties binnen de plissé gordijnen. Dupligordijnen (honeycomb) / Duettes hebben aan de voorkant en achterkant verschillende stoffen (honingraat). Top down – bottom up kan je van boven en onder openen. Denk aan een tarief van €52,5 tot €185.

 • Elegant en flexibel systeem.
 • Kies voor honingraad structuur voor extra isolatie.
 • Dupligordijnen op maat: laat alles perfect aansluiten op je kozijn.

Jaloezieën Joure: verkrijgbaar in veel kleuren

Jaloezieën zijn horizontale platen die je kunt kantelen en kunt optrekken met een koord of band. Leveranciers bieden ontzettend veel dessins en materialen als bijvoorbeeld bamboe, hout, aluminium, stof, PVC. Door de houten jaloezieën heb je 100% controle over sfeer, licht en privacy. Tip: het zijn echte stofvangers die je regelmatig moet schoonmaken. Wees voorbereid op een prijs van €80 oplopend tot €220.

 • Houd de warmte uitstekend tegen.
 • Jaloezieënwinkel: bamboe geeft een rank en verfijnd karakter aan het raam.
 • PVC / Aluminium jaloezieën: duurzame oplossing voor raamdeco.

Lamellen: stijlvolle gordijnen voor binnen

Lamellen zijn verticale platen van producten zoals bamboe, hout, aluminium, pvc, stof. Toe te passen voor hoge / grote ramen en sluiten goed aan op een rustig en zakelijk interieur. Verticale lamellen zijn praktisch in gebruik, zijn gemakkelijk schoon te houden en kan je ook prima toepassen in de badkamer. De onkosten starten bij om en nabij de €70. Voor grotere ramen ga je al gauw richting de €190.

 • Makkelijker schoon te houden dan horizontale lamellen.
 • Een populaire keuze bij grote raampartijen.
 • Montage kunststof kozijn: online samenstellen, gemakkelijk zelf plaatsen.

Shutters: luxe raambekleding in Joure voor jouw woning

Shutters zijn prachtige binnenluiken met een heel natuurlijke look. Het zijn echte blikvangers waarmee je echt iets bijzonders in huis haalt. Blinds zijn uniek, je kunt ze zelfs financieren met je hypotheek en een duurzame optie (goed voor het milieu). Geschikt voor bijna elk raam zoals valramen, ronde ramen, draaikiepramen, schuiframen, dakramen, uitzetramen. Advies: shutters zijn duur in aanschaf. De tarieven beginnen bij €490. Voor grotere ramen ga je al gauw richting de €930.

 • Een zeer exclusieve vorm van raamdecoratie.
 • Geen touwtjes waar kinderen in vast kunnen blijven zitten.
 • Houten kozijnen: online samenstellen en eenvoudig ophangen.

Horren en hordeuren bestellen

Maatwerk horren in Joure geven veel frisse lucht in de kamers en zorgen dat je eindelijk af bent van ongedierte en andere insecten. Voor elk raam of deur is er een geschikt model: hor met scharnier, inzethor, plissé hor, hordeur, voorzethor, lamellenhor. Allergieën of hooikoorts? Informeer dan naar de pollenwerende hor. Adviespunt: een hor is niet zonwerend. Je zou kunnen informeren naar een combinerende duo-plissé hor. Dit systeem houdt ongedierte buitenshuis en zorgt bovendien voor een aangenaam klimaat in huis. De prijsindicaties beginnen bij zo’n €75 en lopen op tot €550.

 • Past op bijna elk raam: schuifraam, tuimelraam, draai-kiepraam, valraam, vast raam, uitzetraam.
 • Ventileren zonder dat er insecten je huis binnenkomen.
 • Ook in de zomer probleemvrij je ramen openen.

Maatwerk raamdecoratie voor elke interieurstijl

Snel een aanbieding van regionale montagebedrijven

Vergelijk kosten zonwering 2024

De prijzen van zonwering op zondag, 23 juni 2024 zijn afhankelijk van meerdere zaken: het soort systeem, de materiaalsoort, de maximale lengte en de bediening. In de onderstaande tabel bekijk je de huidige tarieven van het laten plaatsen van zonwering in Joure in juni 2024.

Model zonweringFormaatKostenindicatie
Knikarmscherm2 – 5 meter breed€815 – €2100
Uitvalscherm2 – 5 meter breed€370 – €1500
Screens1 – 3 meter breed€285 – €1075
Rolluiktot 4 meter breed€280 – €1250
Rolgordijn150 x 190 cm€75 – €170
Lamellen200 x 180 cm€45 – €205
Jaloezieën150 x 180 cm€75 – €220
Plisségordijnen160 cm breed€125 – €360
Gemiddelde kosten zonnewering inclusief montage in de Provincie Friesland.

Meest gekozen merken zonwering

Ook geïnteresseerd in zonwering kopen? Er zijn ontzettend veel merken die je kunt kiezen. Elk merk heeft zijn pluspunten en prijsklasse. Verkrijgbaar bij een gordijnwinkel in Joure. In de volgende tabel bieden wij informatie over de populairste merken. Zo heb jij een goed beeld van het aanbod.

 • Sunmaster: functioneel, stijlvol en duurzame zonneschermen en rolluiken.
 • SunCircle: zeven jaar garantie op de Excellent en 5 jaar op basic producten.
 • Verano: geproduceerd in Nederland, volgens alle richtlijnen.
 • Zonnelux: flexibel maatwerk voor elk type raam of kozijn.
 • Heroal: familiebedrijf sinds meer dan 140 jaar.
 • Stobag: zon- en weerbeschermingsoplossingen voor huis en tuin.
 • Renson: kwalitatieve gevelbekleding die je huis een luxe uitstraling geven.
 • Velux: de beste dakramen met verduisterend rolgordijn.
 • Luxaflex: hoge kwaliteit raambekleding en uitgebreide kleurencollectie.
 • Somfy: elektrische zonneschermen, rolluiken, screens en raamdecoratie bedienen met een app.
 • Unilux / Fractions: op maat gemaakte shutters en horren.
 • Veneta: volledig op maat gemaakt, levering in heel Nederland.
 • Bouwmarkten / Webwinkels: Karwei, Hornbach, IKEA, Gamma, Praxis en Kwantum, Wehkamp, Leen Bakker, Bol.com, FonQ.
 • Ook interessant: Weinor, Husol, Novoferm, Bece, Toppoint, Roma en Milano, Schlappi, Copaco, Sunway, Swela, Dickson.

Adresgegevens van lokale zonwering experts nabij De Fryske Marren

Goedkope zonwering kopen in Joure? Of zoek je een professioneel zonweringsbedrijf in jouw omgeving? In de tabel hierna vergelijk je namen en adressen van buitenzonwering experts en gordijnwinkels in dit postcodegebied. Misschien kun je contact leggen voor een adviesgesprek. Via deze vergelijker check je ook leveranciers en shops in Terherne, Snikzwaag en Aldeboarn.

Geen zonwering bedrijven! Meld je nu eenvoudig aan
We hebben in deze regio nog geen zonwering-experts gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf toe te voegen.

Toelichtingen op zonwering per ruimte

Ieder pand vraagt om een ander soort vitrage die perfect past bij de individuele ruimte. We geven nu een toelichting op de meest bestelde zonweringsmodellen per ruimte en kamer.

 • Keuken: zoek een goede combinatie tussen praktisch en mooi.
 • Badkamer: onbezorgd douchen met waterafstotende jaloezieën en extra beschutting.
 • Woonkamer: door het toepassen van verduisterende gordijnen of duettes bepaal je zelf hoeveel lichtinval je hebt.
 • Slaapkamer: door rolluiken (geluidswerend) te installeren maak jij de ruimte koel, stil en aangenaam.
 • Zolderraam: kies bij draai-kiepramen voor montage op de dag.
 • Dakkapel: bestel rolgordijnen op maat en laat het vakkundig plaatsen (of doe het zelf).
 • Balkon: koop een balkondoek met zonnescherm om maximaal te genieten van de zomer.

Serre & Terras
In de zomerperiode wordt het al gauw 30 graden of warmer. Men biedt allerlei type buiten- en serrezonwering. Wat dacht jij van automatisch zonneschermen / terrasoverkapping, betaalbare parasols of luxueuze houten buitenjaloezieën voor een veranda, overkapping of serre. Bescherming voor een glazen dak kun je van binnenuit of buitenaf laten installeren. Wellicht vind je dit ook interessant: Houten jaloezieën.

FAQ: vragen over mijn woning koel houden

Wat is voor mij de beste zonwering?

Elk pand is uniek. De juiste zonnewering voor jouw huis heeft te maken met: het soort raam, de ligging van je huis, de gevels / kozijnen en hoeveel je maximaal wilt investeren. De grootste pluspunten van binnenzonnewering zijn dat het te verkrijgen is in oneindig veel kleuren, prints en prijscategorieën. Je interieur moet hier natuur wel schikt voor zijn. Buitenzonwering is een stuk doeltreffender, geeft ook buiten verkoeling, maar is wel meer zichtbaar (aan de buitenzijde van de woning).

Wat zijn de gemiddelde kosten van zonnewering in Joure?

De verwachte prijzen van zonwering zijn afhankelijk van jouw wensen. De actuele onkosten hebben we hierna voor je opgesomd. Denk bij markiezen aan +/- €550. Screens €250 op basis van 1 raam. Op het moment dat je kiest voor een terras-knikarmscherm betaal je al snel €1000. Een uitvalscherm is vergelijkbaar maar een stuk goedkoper (+/- €625). Een handmatig-rolluik kost €475. Jaloezieën zijn nog weer een stukje voordeliger, al vanaf €295 op basis van één kozijn. Shutters zijn een stuk duurder (zo’n €805). Budget soorten raambekleding zijn lamellen, rolgordijnen en plissegordijnen (reken op minimaal €110 per kozijn). De totale tarieven worden gecalculeerd door te kijken naar het model, het inmeten (afmetingen), de keuzes in bediening, de materiaaltypes, kleuren en prints en montage.

Kan ik ook gebruik maken van de inmeetservice en montageservice in Joure?

Als je kijkt naar zonweringsproducten, dan kan je kiezen uit veel producten. Bepaal vooraf wat je wilt doen als het gaat om het inmeten en monteren. Je kunt zelf maatwerkproducten inmeten, echt kan je ook profiteren van montage & inmeetservice in Joure. In dat geval komt in deskundige montagepartner die ieder kozijn inmeet bij je thuis. Vervolgens kan de installateur de zonwering fatsoenlijk bevestigen. Op die manier heb je gegarandeerd optimale zonnewering, extra fabrieksgarantie en deskundige hulp bij vragen.

Wat is slimme zonwering?

Je kunt kiezen voor handmatig met slingerstang of band, elektrische bediening met zender of een compleet domotica systeem met app? Slimme zonwering levert veel op. Een handmatig systeem met windwerk of slingerstang werkt in de basis mooi, echter het kan eenvoudiger. Draadloze bediening (middels een draaiknop, handzender, afstandsbediening, tijdschakelaar) is ideaal omdat het veel tijd bespaart bij het gebruik. Als het flink gaat waaien kan je ervoor zorgen dat het zonnescherm automatisch zal inklappen. Als de zon doorbreekt kunnen de screens automatisch sluiten. Gordijnen, jaloezieën en shutters kan je op ingestelde tijden automatisch open en dicht laten gaan. Bediening via internet geeft je meer flexibiliteit. De kosten van smart rolluiken en schermen beginnen bij €500.

Geschreven door: Nancy. Laatste update: 1 juni 2024
Postcodegebied: 8500, 8501, 8502, 8503

Plaats een reactie