Zonwering vergelijken
• Maatwerk voor binnen en buiten
• Verschillende soorten zonwering
• Erkende leveranciers vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Zonwering Lemmer vergelijken

Genieten van een koel huis met zonwering in Lemmer? Zonwering kan je aan de binnenkant en aan de buitenkant aanbrengen. De prijzen beginnen vanaf €65,00. Buitenzonwering zoals een knikarmscherm is geschikt om je woning koel te houden. Daarnaast win je met een zonnescherm een schaduwrijke plek waar je heel relaxt kunt verblijven. Binnenzonwering zoals bijv. gordijnen of luxaflex is doorgaans wat voordeliger en het dient tegelijkertijd als raamdecoratie. Winkels verkopen tegenwoordig immens veel verschillende soorten. Via zonweringaanbiedingen.nl vind je een complete gids waar we alle mogelijkheden bespreken. Eveneens check je een kostenindicatie en adressen van diverse zonwering specialisten in Lemmer en omliggende plekken.

5 belangrijkste voordelen zonnescherm

 • Je woning voelt koeler aan van binnen.
 • Sfeervolle toevoeging op uitstraling huis.
 • Werkt i.c.m. een airco / warmtepomp ook energieverlagend.
 • Beperkt zonneschade aan meubels en andere spullen.
 • Het werkt ook als inbraakpreventie.
zonwering-vergelijken-lemmer

Zonnescherm laten plaatsen in Lemmer

Ben je zelf niet technisch aangelegd en wil je zeker zijn dat het goed wordt aangesloten? Een voordelig zonnescherm installeren in Lemmer via een goed aangeschreven zonwering specialist kan jouw dan veel voordeel opleveren. Je weet dan 100% zeker het product volgens de documentatie aangebracht wordt, dat jouw garantie behouden blijft en je krijgt een uitgebreide demonstratie. Via onze vergelijkingstool kom je eenvoudig in contact met vakspecialisten die ook in jouw wijk werkzaam zijn. Hieronder leggen we precies uit hoe dit werkt.

Een zonnescherm laten ophangen door een specialist

 1. Welk type heb ik nodig?

  De eerste vraag is welk type product aansluit bij jouw eisen. Buitenzonwering plaats je aan de buitenkant. In het geval van binnenzonwering wordt dit aan de binnenzijde van het raam bevestigd. Krijg voor jezelf duidelijk waarom je zou kiezen voor het zonnescherm of de jaloezieën. Interessante functionaliteiten zijn bijv. verkoeling in huis, extra isolatie, wat extra privacy realiseren, inbrekers afschrikken, een fijne schaduwplek maken, lichtinval tegengaan of een twist geven aan jouw interieur.

 2. Hoe breed en lang is je raam?

  Meet alle maten goed op van het product. Bepaal ook meteen waar je het wilt laten plaatsen. Zoals plaatsing achter het huis of in de badkamer. Voeg foto’s toe van de situatie om de monteur duidelijke instructies te geven.

 3. Kies bediening

  Er bestaan verschillende verschillende bedieningsmogelijkheden. De eenvoudigste mogelijkheid is zonwering met handmatige bediening (met een slinger of opwindmechanisme). Wil je iets meer comfort, dan kies je de elektrische bediening. Meestal met een handige draaiknop, eventueel met een tijdschakelaar. De meest luxe en meest hippe keuze is draadloze bediening met App of afstandsbediening.

 4. Vakbedrijven vergelijken

  Heb je alle vragen beantwoord? Voer dan je telefoonnummer, email en adresgegevens in. Je krijgt 3 of 4 gratis offertes van relevante zonweringsbedrijven uit Lemmer en nabijgelegen plaatsen. Vergelijk de offertes, en kijk goed naar keurmerken, garantie, levertijd. Ga voor de beste aanbieding en contacteer het bedrijf.

 5. Het ophangen van het systeem

  Zorg ervoor dat je de oude zonwering verwijderd en zorg dat alles opgeruimd is voor de montagepartner. De montage-specialist levert het knikarmscherm of de jaloezieën zoals besproken. Controleer of het nieuwe apparaat goed is gemonteerd. Laat hem/haar een demo geven. Eventuele gebreken kan je het beste direct uitsluiten. Eventueel kan je een onderhoudscontract nemen voor een jaarlijkse inspectie.

Maatwerk zonwering offertes ontvangen

Een gespecificeerde prijsopgave van raambekleders in Lemmer

Buitenzonwering kopen: welk systeem past bij mij?

Buitenzonwering Lemmer wordt met name toegepast om de temperatuur in de woning te beperken. Tevens werkt het ook ideaal om een ruime schaduwplek te maken in je tuin of op het terras. Je profiteert dus zowel binnen als buiten. Meerdere opties zoals het welbekende rolluik werken inbraakwerend en isoleren bovendien de woning. Zonwering voor buiten kan je bestellen in veel verschillende prints en groottes. Houd rekening met kosten tussen de €250 t/m €2525. In onderstaande alinea lees je de voordelen en nadelen van de meest praktische toepassingen.

Effecten van knikarmschermen / terrasschermen

Met een knikarmscherm wordt bedoeld een zonnescherm dat aan de gevel gemonteerd wordt. Dankzij de scharnierende knikarmen kan het schermdoek worden uitgedraaid. Omdat het scherm op hoogte wordt geplaatst is de ruimte vrij toegankelijk en realiseer je een aangename schaduwplek bij de muren. Tip: het schermdoek kan beschadigen bij harde wind. De tarieven schommelen tussen de €850 en €2000.

 • Ideale keuze voor terraszonwering.
 • Binnen in huis blijft het heerlijk koel.
 • Meerdere bedieningsmogelijkheden.

Tips voor uitvalschermen

Een uitvalscherm is een veel gekozen en een goedkope manier om de zon buitenshuis te houden. Je bereikt hiermee lekker veel schaduw in huis zodat je bijvoorbeeld lekker tv kunt kijken. Een vaak gekozen optie bij ramen zonder openslaande delen en waar geen doorloop vereist is. Het is dan ook een populair systeem bij flats en kantoren. Voor de achtertuin kun je beter wat anders kiezen. De verwachte tarieven komen uit tussen de €450 t/m €1200.

 • Zeer goedkoop zonnescherm.
 • Voor flatgebouwen, kantoren, balkons en voortuinen.
 • Is bestand tegen hoge temperaturen.

Handige screens

Screens op maat laten maken in Lemmer is de perfecte keuze als je wilt dat het niet te veel opvalt. Zonnescreens zijn perfect in staat om warmte en zonlicht te beperken en behouden het zicht van binnen naar buiten. Ze worden vaak gemaakt van polyestervezels of glasvezel. Je kiest vooraf wat je wensen zijn qua lichtdoorlatendheid. Met daglicht kan je altijd van binnen naar buiten kijken. Andersom kan dat niet. Kanttekening: in de situatie waarbij het screendoek naar beneden is kan je het raam niet even op een kier zetten. De prijsindicaties komen uit tussen de €225 t/m €1000.

 • Neemt heel weinig ruimte in.
 • Houdt zon en warmte uitstekend buiten.
 • Voorbijgangers kunnen niet naar binnen kijken.

Bestellen van rolluiken

We komen rolluiken tegen bij veel huizen. Dat is niet zo gek: de bediening is eenvoudig (hand- of elektrische bediening), ze weren de zon ontzettend goed, je hebt geen inkijk, en je bespaart ook nog eens op de airco kosten. Als extra pluspunt werken ze ook inbraakpreventief. Je hebt 3 modellen: een voorzetrolluik wordt voor het raam gemonteerd, het opbouwrolluik wordt geïnstalleerd boven de ramen / het kozijn (op de dag / in de dag montage) en het inbouwrolluik wordt helemaal weggewerkt in de gevel. De onkosten variëren tussen de €350 tot zo’n €1400 voor rolluiken bestellen in Lemmer.

 • Op te rollen in enkele seconden.
 • De gehele slaapkamer is donker.
 • Meer privacy en inbraakwerend.

Bestellen van markiezen

Een markies is een traditionele zonwering en een echte blikvanger (bijzondere uitstraling). Het wordt gekenmerkt door een houten of aluminium geraamte waar het doek overheen komt. Dit markiezen-systeem zie je vaak nog bij rijksmonumenten. Ze hebben invloed op het karakter van van de woning. Daarnaast heb je de keuze uit een petmodel of klapmodel. Handig voor winkels/horeca als schuilplek voor regen. De prijzen liggen tussen de €690 – €1850.

 • Geeft een sfeervolle uitstraling aan het pand.
 • Het zicht naar buiten wordt minder beperkt.
 • Sterke constructie die wel tegen de wind kan.

Andere modellen voor buiten

 • Verandazonwering: serrezonwering voor elk type veranda.
 • Zonweringdoek: overal neer te hangen door de ogen en touwen die worden meegeleverd.
 • Terrasoverkapping: handige verrijdbare parasol voor het terras.
 • Buitenjaloezieën: een luxe alternatief voor een rolluik of screen.

Een lage temperatuur in een ruimte met buitenzonwering!

Doorzoek het aanbod van populaire merken

Raamdecoratie Lemmer: alle soorten voor binnen op een rij

De montage van binnenzonwering gebeurt altijd aan de binnenkant van een raam of kozijn. Aan de hand van raambekleding is lichtinval heel nauwkeurig te beïnvloeden. Zo kan je voorkomen dat er heel veel zonnestralen de kamer binnenkomen zodat het binnen aangenaam koel blijft. Daarnaast kan het ook echt een eyecatcher zijn. Een leuke bijkomstigheid: de raamdecoratie zorgt ook voor een isolerende laag. De onkosten variëren tussen de €320 tot €825. In het boxje hieronder beoordelen we de meest gekochte systemen.

Rolgordijnen: praktische info en voordelen

Het rolgordijn is functioneel en kan je eenvoudig afrollen. Ze zijn financieel aantrekkelijk, makkelijk te installeren, iedereen kan het gebruiken en het past in bijna iedere ruimte. Rolgordijnen zijn verkrijgbaar in praktisch alle kleuren en prints zodat het ook altijd in jouw interieur past. Ze verkopen verschillende varianten zoals verduisterende, waterafstotende, elektrische, lichtdoorlatende, kiepkantelraam, dakraam en hippe duo rolgordijnen. De tarieven bedragen tussen de €62,50 en €175.

 • Ruim aanbod binnen het segment goedkope raamdecoratie.
 • Rolgordijnen kopen in Lemmer: heel simpel zelf op te hangen.
 • Assortiment in prachtige stoffen en indrukwekkende uitvoeringen.

Vouwgordijnen: praktische info en voordelen

Vouwgordijnen zijn zeer populair, ze geven een warme en karakteristieke uitstraling aan een ruimte. Je kunt gemakkelijk de hoogte instellen. Een vouwgordijn is vaak maatwerk. Je kunt zelf keuzes maken omtrent hoe lichtdoorlatend het gordijn is. Daarnaast zorgen ze voor een prettige akoestiek in huis. Denk aan prijsindicaties van €100 tot wel €400.

 • Zijn netjes weg te werken.
 • Voor alle breedte (maatwerk).
 • Praktisch te onderhouden: zelf wassen op maximaal 30 graden.

Plissé: praktische info en voordelen

Plissé gordijnen kan je dankzij de plooi eenvoudig omhoog en omlaag doen. Door middel van een simpel koord kan je het bedienen en het past op bijna ieder raam. Een stijlvolle raamdeco die een toffe twist geeft aan jouw interieur. Je hebt de keuze uit meerdere varianten plissé gordijnen. Dupligordijnen (honeycomb) / Duettes hebben aan de achterkant een isolerende stof (honingraat uitstraling). Met Top down – bottom bepaal je zelf jouw mate van privacy. Wees voorbereid op een kostenplaatje van €55 tot zo’n €185.

 • Zelf lichtinval en inkijk in je huis bepalen.
 • Zowel voor houten- als kunststof kozijnen.
 • Dupligordijnen op maat: zelf inmeten of laten opmeten.

Jaloezieën Lemmer: praktische bestelinformatie

Jaloezieën zijn horizontale lamellen die je kunt ophalen of kunt kantelen met een ophaalsysteem. Leveranciers bieden oneindig veel kleuren en materialen zoals o.a. aluminium, hout, PVC, bamboe, stof. Met houten jaloezieën heb je 100% controle over de zichtlijnen, licht en beschutting. Disclaimer: het zijn echte stofvangers die je regelmatig moet schoonmaken. Denk aan een prijskaartje van €75 tot +/- €200.

 • Elke kamer optimaal belichten.
 • Jaloezieënwinkel: kies voor bamboe als je extra dunne lamellen wil.
 • PVC / Aluminium jaloezieën: een milieuvriendelijke oplossing.

Lamellen: functioneel en gebruiksvriendelijk

Lamellen zijn verticale jaloezieën gefabriceerd van o.a. kunststof, stof, bamboe, pvc, aluminium. Ideaal voor lange / grote ramen en zie je vaak terug bij een trendy en zakelijk interieur. Verticale lamellen zijn makkelijk met de hand te sluiten, zijn makkelijk te reinigen en zijn vochtbestendig (en dus geschikt voor de badkamer). De prijsverwachtingen beginnen bij circa €55. Voor meer exclusieve lijnen ga je naar de €210.

 • Eenvoudig lichtinval en inkijk bepalen.
 • Perfect voor grote ramen.
 • Montage kunststof kozijn: bij goed onderhoud heb je lange garantie.

Shutters: luxe raambekleding in Lemmer op maat

Shutters zijn stijlvolle binnenluiken met een heel natuurlijke look. Het zijn unieke systemen die direct sfeer toevoegen aan jouw woning. De blinds zijn decoratief en functioneel, je kunt ze integreren in diverse woonstijlen een zeer duurzaam (te recyclen). Te plaatsen op diverse ramen als vaste ramen, uitzetramen, valramen, draaikiepramen, ronde ramen, dakramen. Disclaimer: shutters zijn vaak wel wat duurder. De kostprijzen beginnen bij circa €400. Voor grotere ramen ga je al gauw richting de €940.

 • Een zeer exclusieve vorm van raamdecoratie.
 • Erg kindvriendelijk systeem.
 • Houten kozijnen: de houtstructuur maakt het 1 geheel.

Informatie over horren en hordeuren

Maatwerk horren in Lemmer zorgen voor een hygiënische leefomgeving en beschermen tegen muggen, vliegen en ander ongedierte. Denk bijvoorbeeld aan: hor met scharnier, inzethor, voorzethor, rolhor, plissé hor, lamellenhor. Heb je ieder jaar weer last van hooikoorts of allergieën? Bestel dan de speciale pollenwerende horren. Belangrijk: de hor houdt de zon niet tegen. Je kunt wel kiezen voor een slimme duo-plissé hor. Dit systeem houdt ongedierte tegen en zorgt ook dat de zon niet fel naar binnen schijnt. De prijsverwachtingen starten vanaf €77,5. Voor dure modellen kun je rekenen op €675.

 • Breed inzetbaar: uitzetraam, draairaam, vast raam, valraam, tuimelraam, draai-kiepraam.
 • Het hele jaar door zorgeloos je woning ventileren.
 • Kan ook pollen weren.

De juiste raamdecoratie voor elke kamer

Vrijblijvend 3 aanbiedingen op de mail

De actuele kosten van zonwering 2024

De prijzen van zonwering op dinsdag, 25 juni 2024 worden berekend door te kijken naar allerlei zaken: het soort systeem, het materiaal, het formaat en de bedieningsopties. In het overzicht hierna vergelijk je de gemiddelde prijzen van het laten plaatsen van zonwering in Lemmer in juni 2024.

Model zonweringAfmetingGemiddelde kosten
Knikarmscherm200 – 500 cm breed€875 – €2075
Uitvalscherm100 – 500 cm breed€390 – €1300
Screens2 – 4 meter breed€285 – €1075
Rolluik200 cm – 400 cm breed€320 – €1375
Rolgordijn100 x 175 cm€75 – €170
Lamellen200 x 180 cm€45 – €225
Jaloezieën100 x 200 cm€80 – €270
Plisségordijnen190 cm breed€115 – €320
Gemiddelde onkosten zonnewering met montage in de Provincie Friesland.

De beste merken zonwering

Wil je zonwering kopen? Er bestaan veel fabrikanten die het overwegen waard zijn. Iedere leveranciers heeft wel een onderscheidend aspect en prijskaartje. Vaak gewoon verkrijgbaar bij de gordijnwinkel in Lemmer. In de tabel hierna vind je een overzicht met de meest bekende merken. Zodoende hopen we jou te helpen bij het maken van een keuze.

 • Sunmaster: aandacht voor lifestyle en design.
 • SunCircle: snelle leveringen en service door product in Nederland.
 • Verano: specialist voor luxe en exclusieve producten en oplossingen.
 • Zonnelux: voor elk raamtype en ruimte de juiste raamdeco.
 • Heroal: systeemoplossingen voor een lager energieverbruik en maximale efficiëntie.
 • Stobag: veel keuze in doeken qua kleuren, materialen en UV-bescherming.
 • Renson: unieke totaalconcepten voor gevelbekleding projecten groot en klein.
 • Velux: degelijke dakraamsystemen, daglichtsystemen, dakkapellen, lichtkoepels.
 • Luxaflex: raambekleding op maat gemaakt.
 • Somfy: innovatieve en gemakkelijk te bedienen elektrische zonneschermen.
 • Unilux / Fractions: kwaliteitsleverancier van horren, plissé deuren en shutters.
 • Veneta: zonder risico bestellen dankzij de gratis meetverzekering.
 • Bouwmarkten / Webwinkels: Hubo, IKEA, Hornbach, Karwei, Gamma en Bol.com, Leen Bakker, FonQ, Kwantum, Wehkamp.
 • Ook interessant: Novoferm, Weinor, Bece, Toppoint, Husol, Roma en Copaco, Dickson, Swela, Sunway, Schlappi, Lumenguard.

Bekijk zonwering experts in de buurt van De Fryske Marren

Goedkope zonwering kopen in Lemmer? In contact komen met een professioneel zonweringsbedrijf uit de buurt? Hieronder bespreken we bedrijven en adresgegevens van zonwering specialisten en gordijnwinkels in jouw omgeving. Vervolgens kunnen zij jou verder helpen bij jouw klus. Op dit portaal bekijk je ook installateurs en bedrijven in Legemeer, Eesterga en Dijken.

Geen zonwering bedrijven! Meld je nu eenvoudig aan
We hebben in deze regio nog geen zonwering-experts gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf toe te voegen.

Bekijk soorten zonwering per ruimte

Ieder raam en elke deur heeft weer andere vitrage nodig die perfect past bij de stijl van de kamer. We verstrekken hieronder wat details over de meest praktische soorten zonwering voor iedere ruimte in de woning.

 • Keuken: kies voor praktische jaloezieën of voor sfeervolle vouwgordijnen.
 • Badkamer: met waterafstotende plissés heb je meer privacy in de douche.
 • Woonkamer: ruime keuze uit o.a. overgordijnen of verduisterende gordijnen.
 • Slaapkamer: door rolluiken (geluidswerend) te installeren maak jij de ruimte koel, stil en aangenaam.
 • Zolderraam: ook goede oplossingen voor draai-kiepramen op de zolder.
 • Dakkapel: jouw rolgordijnen op maat laten maken en zelf monteren.
 • Balkon: met een balkondoek creëer je jouw eigen zonnescherm.

Serre & Terras
Van juni t/m september kan het al snel 30 graden worden. Men verkoopt allerlei type buiten- en serrezonwering. Neem nou bijvoorbeeld automatisch zonneschermen / terrasoverkapping, handige parasols of exclusieve houten buitenjaloezieën voor serre of overkapping. Zonwering voor een glazen dak kan je zowel vanaf binnen als buiten laten werken. Bezoek ook onze pagina over: Knikarmscherm.

Veelgestelde vragen omtrent het koelen van je huis

De beste zonwering voor je woning zoeken?

Elke woning is anders. De meest optimale zonnewering voor jouw pand is afhankelijk van de afmetingen van je ramen, de ligging van je huis, de gevels / kozijnen en wat je eraan wilt uitgeven. Het handige aan binnenzonnewering is dat het te bestellen is in een heleboel kleuren, vormen en budgetten. Je interieur moet hier natuur wel schikt voor zijn. Buitenzonwering houdt het zonlicht echt buiten de deur, brengt significante verkoeling, maar zal wel wat meer opvallen (het zit aan de buitengevel vast).

Wat zijn de gemiddelde kosten van zonnewering in Lemmer?

De tarieven van zonwering wisselen enorm. De actuele onkosten hebben we voor je uitgezocht. Markiezen zijn zo’n €700. Zonnescreens €225 per raam. Kies je voor een zonnescherm betaal je al snel €1125. Wil je besparen? Neem dan een uitvalscherm (+/- €700). Een gemiddeld rolluik kost €490. Voor jaloezieën betaal je zo’n €275 per raam / kozijn. Stijlvolle shutters zijn iets duurder (plusminus €755). Gunstiger geprijsde binnengordijnen zijn lamellen, rolgordijnen en plissegordijnen (te koop vanaf €115 per raam). De totale investeringen worden berekend a.d.h.v. het type / model, de afmetingen, elektrische of handmatige bediening, de materiaalsoort, dessins en aanlegkosten.

Wat zijn de voordelen van inmeten en de montageservice in Lemmer?

Als je je oriënteert op zonweringsproducten, dan kan je kiezen uit veel producten. Je moet altijd rekening houden met het inmeten en monteren. Je kunt zelf maatwerkproducten inmeten, maar je kunt ook kiezen voor montage & inmeetservice in Lemmer. Hierbij komt er een lokale montagepartner die ieder kozijn inspecteert, gewoon op locatie. Hij zal daarna de benodigde producten bestellen. Kort daarna komt de montagepartner de zonwering op de juiste manier vastzetten. Op die manier ben je verzekerd van fantastische zonnewering, langere garantie, klantenservice en ondersteuning bij problemen.

Wat zijn de voordelen van slimme zonnewering?

Kies jij voor de standaard handbediening, handzender of ga jij voor een all-in domotica systeem? Slimme zonwering wordt door steeds meer mensen gekocht. Handmatige bediening met een handslinger werkt in de basis mooi, toch kan het gebruiksvriendelijker. Draadloze bediening (middels een tijdschakelaar, mobiele app, afstandsbediening, handzender) wordt steeds vaker gekozen omdat je van een afstand jouw schermen kunt beheren. Bij regen of wind kunnen de rolluiken of screens automatisch aangestuurd worden. Wanneer de zon aanwezig is kunnen de screens automatisch sluiten. Jaloezieën, shutters en gordijnen kan je zo instellen dat deze automatisch open en dicht gaan. Een systeem dat werkt via internet maakt jouw woning dus een stuk slimmer. De prijzen van smart rolluiken & screens beginnen bij €500.

Geschreven door: Joost. Laatste update: 1 juni 2024
Postcodegebied: 8530, 8531, 8532

Plaats een reactie