Zonwering vergelijken
• Maatwerk voor binnen en buiten
• Verschillende soorten zonwering
• Erkende leveranciers vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Zonwering Oudemirdum vergelijken

Wil jij een koele woning met zonwering in Oudemirdum? Zonwering bestel je online eenvoudig voor de buiten- en binnenkant van je woning en is al verkrijgbaar voor €72,50. Buitenzonwering zoals bijvoorbeeld een rolluik is geschikt om de zon en warmte te weren. Mogelijk geeft een zonnescherm een aanzienlijke hoeveelheid schaduw in de tuin. Binnenzonwering als bijv. gordijnen of plissés kan je kopen voor een lagere prijs en brengt extra sfeer in de woning. Je kunt kiezen uit bijzonder veel diverse systemen. Op dit portaal vind je een concreet advies waarin we alle mogelijkheden bespreken. Daarnaast check je gemiddelde kosten en adressen van lokale zonwering specialisten in Oudemirdum en de directe omgeving.

De praktische voordelen van een zonnescherm

 • Een koele woonkamer en lekkere temperatuur in de slaapkamer.
 • Buiten heb je een fijne plek in de schaduw op het terras.
 • Ze houden je energierekening lager.
 • Minder last van inkijk.
 • Beveilig je huis met rolluiken / screens (inbraakwerend).
zonwering-vergelijken-oudemirdum

Zonnescherm laten plaatsen in Oudemirdum

Wil jij het laten monteren door een vakman en is het belangrijk dat het deskundig wordt opgehangen? Een voordelig zonnescherm installeren in Oudemirdum via een goede zonwering specialist kan jouw dan veel voordeel opleveren. Je mag er dan vanuit gaan dat het geheel op de juiste wijze vastgezet wordt, dat de garantie niet vervalt en de vakman zal bovendien een korte demo geven. Op dit platform vind je gemakkelijk vakmannen die ook in jouw wijk werkzaam zijn. In de volgende alinea lees je tips hoe je dit kunt aanpakken.

Een zonnescherm laten aanbrengen door een professional

 1. Selecteer een systeem

  Ten eerste bepaal je welk type zonwering het beste past bij jouw eisen. Buitenzonwering wordt aan de buitenkant bevestigd. Aan de andere kant heb je binnenzonwering dat juist voor in huis is. Denk ook na over de functie van de screens of de lamellen. Belangrijke elementen zijn: het huis koeler maken, extra isolatie, inkijk verminderen, inbraak beperkend, een fijne plek in de schaduw maken, de lichtinval reguleren of de sfeer in huis versterken.

 2. Breedte en lengte opmeten

  Noteer de afmetingen van jouw installatie. Verduidelijk ook waar je het wilt laten aanbrengen. Je kunt kiezen voor o.a. aan de zijkant van het huis of bij de slaapkamers. Maak foto’s om de opdracht te verduidelijken.

 3. Automatische of handbediening?

  Een belangrijk aspect is de bediening. De meest basic-bediening is zonwering met handmatige bediening (men gebruikt dan een opwindmechanisme of slinger). Een andere gangbare keuze is elektrische bediening. Doorgaans werkt dit met een draaischakelaar, die ook als tijdschakelaar kan werken. De hoogst geprijsde en effectiefste oplossing is draadloze bediening met App of afstandsbediening.

 4. Fabrikanten en verkopers vergelijken

  Al jouw wensen doorgegeven? Deel dan je adresgegevens en telefoonnummer. Houdt vervolgens rekening met drie offertes van professionele zonweringsbedrijven uit Oudemirdum en de directe omgeving. Vergelijk de offertes, en kijk goed naar kwaliteit, garantie, nazorg, klantenservice. Kies de beste aanbieding en plan een montageafspraak in.

 5. Installeren

  Haal de oude zonwering van de muur af en zorg dat er genoeg werkruimte is voor het montagebedrijf. De installateur hangt het zonnescherm, markiezen of de shutters zoals overeengekomen. Controleer of het netjes is opgehangen. Een demonstratie is gebruikelijk. Wanneer er iets mis is, dan kom je er direct achter. Eventueel is er de mogelijkheid om een onderhoudscontract te tekenen.

Vraag direct een zonwering offerte aan

Bekijk mooie deal bij raambekleders in Oudemirdum

Buitenzonwering kopen: welk systeem past bij mij?

Buitenzonwering Oudemirdum is praktisch om het warme zonlicht in huis te blokkeren. Ook werkt het ook ideaal om een ruime schaduwplek te maken op buitenplekken. Je hebt er dus binnen en buiten genot van. Meerdere varianten zoals rolluiken verkleinen zelfs de kans op inbraak en isoleren bovendien de woning. Zonwering voor buiten is tegenwoordig op de markt in tientallen verschillende vormen en kan je zowel zelf installeren als laten monteren. Houd rekening met kosten tussen de €300 en €2925. In het volgende gedeelte geven we een toelichting op de meest geziene toepassingen.

Een aangenaam klimaat met terrasschermen / knikarmschermen

Een knikarmscherm is feitelijk een zonnescherm dat aan de buitengevel van het huis vast zit. Dankzij de scharnierende knikarmen wordt het schermdoek horizontaal uitgerold. Omdat het scherm op hoogte wordt geplaatst is er een vrije doorloop en heb je een mooie schaduwrijke plek in de tuin. Tip: het zonnescherm is kwetsbaar bij harde wind. De prijsindicaties bedragen tussen de €875 tot zo’n €2100.

 • Wordt vaak gekozen als terraszonwering.
 • Kan compact worden ingerold.
 • Moderne eigentijdse look.

Koopgids uitvalschermen

Het uitvalscherm is een praktische en een goedkope manier om de zon buitenshuis te houden. Je krijgt hierdoor voldoende schaduw zodat je in huis niet tegen de zon in hoeft te kijken. Het is ideaal bij hoger gelegen ramen en waar geen doorloop onder het scherm nodig is. Ze worden vaak gebruikt bij flatgebouwen en kantoren. In een achtertuin kan het in de weg gaan zitten. De normale prijzen komen uit tussen de €300 tot wel €1325.

 • Het zonnescherm kan geleverd worden in veel prijsklassen.
 • Voor flatgebouwen, kantoren, balkons en voortuinen.
 • Sterke constructies die tegen windstoten kunnen.

De beste screens

Screens op maat laten maken in Oudemirdum is de perfecte keuze als je wilt dat het niet te veel opvalt. Zonnescreens zijn goed in het filteren van zonlicht en zijn niet zo vatbaar voor wind. Het wordt gemaakt van acryl of een combinatie van glasvezel en polyestervezels. De lichtdoorlatendheid kan je zelf bepalen. In het geval van daglicht is er voldoende zicht vanuit de woning, van buiten naar binnen gaat niet. Kanttekening: op het moment dat het screendoek uit is zal het raam niet te gebruiken zijn. De gemiddelde tarieven bedragen tussen de €250 en €1075.

 • Te bestellen in iedere afmeting.
 • Te koop in diverse RAL-kleuren.
 • Het zicht naar buiten blijft behouden.

Bestellen van rolluiken

Rolluiken zijn erg gewild. De redenen zijn duidelijk: ze zijn erg gemakkelijk te bedienen, eenvoudig in te meten, ze houden geluiden van straat uitstekend buiten en realiseren een duidelijke energiebesparing. Bovendien hebben ze een inbraakpreventieve werking. We onderscheiden 3 mogelijkheden: een voorzetluik plaatst men in een kast boven of op het raam, een opbouwrolluik plaatst men voor voor het venster (op de dag / in de dag montage) en inbouwrolluiken bevinden zich in een uitsparing boven de deur of raamopening. De tarieven schommelen tussen de €310 tot wel €1500 voor rolluiken bestellen in Oudemirdum.

 • Te monteren op praktische elke gevel.
 • Een fijne donkere slaapkamer zonder lawaai.
 • Belangrijke inbraakwerende eigenschappen.

De pluspunten van markiezen

Een markies is een traditionele zonwering en een echte blikvanger (bijzondere uitstraling). Dit is een compact frame van o.a. staal waarover een doek wordt gelegd. Markiezen wordt vaak gekozen door eigenaren van oudere woningen. Het levert een bijdrage aan de sfeer van gebouwen. In aanvulling op de standaard markiezen heb je ook het klapmodel en het petmodel. Handig voor winkels/horeca als schuilplek voor regen. De normale tarieven komen uit tussen de €740 tot zo’n €1700.

 • Volledig maatwerk mogelijk qua breedte, kleur en materiaal.
 • Men kan nog goed naar binnen en buiten kijken.
 • Je kunt er goed onderdoor lopen.

Andere systemen voor buiten

 • Verandazonwering: serrezonwering voor elk type veranda.
 • Zonweringdoek: een los doek dat je overal kunt monteren.
 • Terrasoverkapping: een grote parasol voor gebruik op diverse plekken (verplaatsbaar).
 • Buitenjaloezieën: een prachtig product met een luxe uitstraling.

Een koele temperatuur in een pand met buitenzonwering!

Bekijk de producten van verschillende aanbieders

Raamdecoratie Oudemirdum: alle mogelijkheden voor binnen

Als we het over binnenzonwering hebben dan doelen we ook wel op raamdecoratie. Met raambekleding heb je veel vrijheid over hoeveel lichtinval je wilt. Het voorkomt dat zonlicht fel de woning binnenkomt waardoor het aangenaam koel blijft. Tevens brengt het extra sfeer in huis. Handig om te noemen: raamdecoratie heeft ook een isolerende werking. De tarieven liggen tussen de €340 tot €975. In het stukje hieronder bespreken we de meest aantrekkelijke systemen.

Rolgordijnen: alle informatie op een rij

Een rolgordijn is een gordijn dat je kunt oprollen. Het is voordelig, gemakkelijk te plaatsen, gemakkelijk af te rollen en het kan toegepast worden op ieder raam. Rolgordijnen kan je bestellen in verschillende soorten materialen en kleuren wat het mooie aanvulling op je interieur maakt. Er zijn allerlei types zoals dakraam, lichtdoorlatende, verduisterende, transparante, kiepkantelraam, waterafstotende en unieke duo rolgordijnen. De prijzen variëren tussen de €45,00 tot €160.

 • Zeer aantrekkelijke en goedkope raamdecoratie.
 • Rolgordijnen kopen in Oudemirdum: zonder problemen zelf te installeren.
 • Aanbod in mooie stoffen en unieke uitvoeringen.

Vouwgordijnen: wat zijn de voordelen?

Vouwgordijnen geven een luxueuze en brocante uitstraling aan een ruimte. Je bepaalt zelf welk deel van het raam bedekt wordt. Voor jouw vouwgordijn kan je kiezen uit diverse stoffen. De stof bepaalt hoe lichtdoorlatend het systeem is. Daarbij helpen ze tegen een slechte akoestiek. Je moet denken aan een prijs van €110 tot zo’n €400.

 • Geven een sfeervolle uitstraling.
 • Voor alle breedte (maatwerk).
 • Handig in onderhoud: je kan ze zelf wassen.

Plissé: soorten, kleuren en kosten

Plissé gordijnen kan je aan de bovenkant en onderkant open laten. Het bedienen gaat middels een koord en de zonwerendheid is optimaal. Kortom: luxe en gebruiksvriendelijke raamdeco die bij elke woonstijl past. In de winkel vind je diverse soorten plissé gordijnen. Dupligordijnen (honeycomb) / Duettes kun je herkennen aan de honingraat vouw. Met Top down – bottom bepaal je zelf jouw mate van privacy. Wees voorbereid op prijzen van €62,5 tot zo’n €185.

 • Je bepaalt zelf de lichtdoorlatendheid.
 • Ook te monteren zonder boren.
 • Dupligordijnen op maat: voor bijna ieder raam geschikt.

Jaloezieën Oudemirdum: praktische bestelinformatie

Jaloezieën zijn horizontale lamellen die je 2 kanten op kan openzetten met een koord of stang. Je kunt een selectie maken uit mega veel modellen en materialen als o.a. PVC, aluminium, kunststof, bamboe, hout. Met houten jaloezieën bepaal je zelf de hoeveelheid licht en mate van privacy. Tip: ze moeten regelmatig afgestoft worden. Raambekleders werken met een prijskaartje van €80 oplopend tot €220.

 • Snel en simpel bij te stellen wanneer de zon schijnt.
 • Jaloezieënwinkel: lichtgewicht bamboe biedt een ruimte een bijzondere sfeer.
 • PVC / Aluminium jaloezieën: kies bewust voor natuurlijke en duurzame systemen.

Lamellen: stijlvolle gordijnen voor binnen

Lamellen zijn verticale jaloezieën van producten zoals stof, aluminium, kunststof, pvc, hout. Ideaal voor grote ramen en matchen goed met een smaakvol en simpel interieur. Verticale lamellen zijn simpel te bedienen, zijn makkelijk te reinigen en werken ook heel goed in natte ruimtes. De onkosten starten vanaf €55 en kunnen oplopen tot €195.

 • Makkelijk de lichtinval bepalen.
 • Deze binnenzonwering wordt veel toegepast bij lange kozijnen.
 • Montage kunststof kozijn: eenvoudige installatie.

Shutters: luxe raambekleding in Oudemirdum op maat geproduceerd

Shutters zijn strakke binnenluiken met een luxueuze uitstraling. Het zijn unieke producten die jouw interieur helemaal compleet maken. Blinds zijn erg gewild, dragen veel bij aan de waarde van je huis en zijn erg duurzaam. Geschikt voor bijna elk raam zoals uitzetramen, dakramen, draaikiepramen, vaste ramen, ronde ramen, valramen. Advies: shutters zijn relatief kostbaar. De kosten beginnen bij circa €430. Voor dure modellen kun je rekenen op €890.

 • Een van de meest luxe soorten raambekleding.
 • Makkelijk te bedienen en goed schoon te maken.
 • Houten kozijnen: de combinaties van hout maken het een luxe geheel.

Informatie over horren en hordeuren

Maatwerk horren in Oudemirdum zorgen voor ventilatie in huis en zijn erg doeltreffend tegen vliegen en muggen. Vergelijk verschillende producten zoals: voorzethor, lamellenhor, inzethor, rolhor, hordeur, plissé hor. Hooikoorts (of andere allergieën? Koop dan een unieke pollenwerende hor. Disclaimer: je houdt geen zonlicht tegen met een hor. Je zou kunnen informeren naar een vernuftige duo-plissé hor. Deze houdt vliegen, muggen en insecten tegen en zorgt bovendien voor een aangenaam klimaat in huis. De tarieven starten bij om en nabij de €82,5. Voor een grote raampartij betaal je zo’n €725.

 • Past op bijna elk raam: uitzetraam, schuifraam, draairaam, vast raam, tuimelraam, valraam.
 • Ventileren zonder dat er insecten je huis binnenkomen.
 • Ideaal als je last hebt van hooikoorts.

Maatwerk raamdecoratie die matcht met jouw stijl

Vrijblijvend 3 aanbiedingen van lokale specialisten

De actuele kosten van zonwering 2024

De prijzen van zonwering op zondag, 23 juni 2024 zijn afhankelijk van een aantal keuzes: het soort model, het gewenste materiaal, de maximale lengte en de bediening. In de onderstaande tabel bespreken we de verwachte tarieven van het laten plaatsen van zonwering in Oudemirdum in juni 2024.

Categorie zonweringAfmetingGemiddelde onkosten
Knikarmschermtot 7 meter breed€875 – €2175
Uitvalscherm2 – 5 meter breed€370 – €1525
Screens1 – 3 meter breed€240 – €1025
Rolluik3 – 4 meter breed€300 – €1225
Rolgordijn100 x 150 cm€45 – €150
Lamellen100 x 50 cm€80 – €190
Jaloezieën100 x 250 cm€60 – €200
Plisségordijnen180 cm breed€120 – €320
Gemiddelde prijzen zonnewering incl. montage in de Provincie Friesland.

Alle merken zonwering op een rij

Zit jij na te denken over zonwering kopen? Er zijn veel leveranciers die jou goed kunnen ondersteunen. Welke winkelier heeft zijn pluspunten en prijssegmenten. Veel van de merken kan je wel kopen bij de gordijnwinkel in Oudemirdum. In het volgende blokje tonen wij details over de meest verkochte merken. Daardoor kun je wellicht gerichter gaan zoeken.

 • Sunmaster: functionele systemen die er ook mooi uit zien.
 • SunCircle: zonwering op maat, gemaakt in Nederland.
 • Verano: staat garantie voor maximale kwaliteit en garantie.
 • Zonnelux: breed assortiment aan kwalitatieve raamdecoratie.
 • Heroal: sommige producten zijn geschikt voor je eigen smart-home systeem.
 • Stobag: extra comfort door de automatisering en besturingssystemen.
 • Renson: kwalitatieve gevelbekleding die je huis een luxe uitstraling geven.
 • Velux: complete ramen inclusief gordijnen en horren.
 • Luxaflex: de trendsetter in de wereld van raambekleding.
 • Somfy: elektrische zonneschermen eenvoudig te bedienen.
 • Unilux / Fractions: sterke horren voor elke raam of deur.
 • Veneta: zonder risico bestellen dankzij de gratis meetverzekering.
 • Bouwmarkten / Webwinkels: Hornbach, IKEA, Praxis, Hubo, Gamma & Kwantum, FonQ, Wehkamp, Formido, Leen Bakker.
 • Ook interessant: Bece, Novoferm, Husol, Deponti, Weinor, Toppoint & Schlappi, Lumenguard, Sunway, Milano, Copaco, Dickson.

Vergelijk zonwering experts in de regio De Fryske Marren

Goedkope zonwering kopen in Oudemirdum? Of ben je op zoek naar een goed zonweringsbedrijf in jouw omgeving? In de tabel hieronder vind je contactgegevens van raambekleding winkels en gordijnwinkels in deze gemeente. Vaak kunnen zij jou verder helpen bij jouw klus. Via deze website vind je ook installatiepartners en winkels in Rijs, Elahuizen en Mirns.

Geen zonwering bedrijven! Meld je nu eenvoudig aan
We hebben in deze regio nog geen zonwering-experts gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf toe te voegen.

Toelichtingen op zonwering per ruimte

Ieder raam en elke deur behoeft een vitrage die perfect past bij de stijl van de kamer. We delen nu de meest praktische buiten- en binnenzonweringsproducten per ruimte en kamer.

 • Keuken: ga voor een type dat zowel praktisch is als stijlvol.
 • Badkamer: kies een vochtbestendig materiaal zoals PVC of kunststof in de douche.
 • Woonkamer: kies normale verduisterende gordijnen of screens aan de buitenzijde van de woning.
 • Slaapkamer: rolluiken zorgen voor verkoeling en maken de omgeving extra stil (geluidswerend).
 • Zolderraam: je kunt kiezen voor betaalbare rolgordijnen voor het draai-kiepraam.
 • Dakkapel: kies een geschikt rolgordijnen op maat, plaats je bestelling en monteer ze zelf.
 • Balkon: een zonnescherm of balkondoek is de perfecte manier voor extra schaduw.

Producten voor serre & terras
Tijdens hete dagen kunnen de dagelijkse temperaturen zeer hoog worden. Er bestaan verschillende type buiten- en serrezonwering. Wat dacht je van automatisch zonneschermen & terrasoverkapping, goedkope parasols of unieke houten buitenjaloezieën voor een tuinhuis, serre of overkapping. Zonwering voor een glazen dak kan je van buiten en binnen laten toepassen. Klik eventueel direct verder naar: Plissegordijnen.

FAQ: op welke manier krijg ik schaduw en koele temperaturen in huis?

Wat is op dit moment de beste zonwering?

Elke woning heeft eigen karakteristieken. De perfecte zonnewering die aansluit op jouw behoefte kan jij opzoeken door een check te doen op: de breedte van de ramen, de ligging van je huis, de buitenmuren (kozijnen) en je budget. Waarom jij voor binnenzonnewering moet kiezen? Omdat het te verkrijgen is in diverse kleuren, modellen en prijscategorieën. Er komt echter wel altijd wat licht binnen. Buitenzonwering werkt nog een stuk effectiever, brengt significante verkoeling, maar trekt wel meer de aandacht (je ziet het altijd zitten op de gevel of het kozijn).

Wat zijn de gemiddelde kosten van zonnewering in Oudemirdum?

De tarieven van zonwering wisselen enorm. De huidige investeringen hebben we hierna kort toegelicht. Voor markiezen moet je rekenen op minimaal €750. Zonnescreens €250 op basis van 1 raam. Bij een terrasscherm moet je rekening houden met minimaal €1225. Wil je besparen? Neem dan een uitvalscherm (+/- €625). Een basis rolluik kost €460. Voor binnenzonwering zoals jaloezieën betaal je €300 per raam. Shutters zijn ook voor binnen, maar wel een stukje duurder (plusminus €790). Voordelige opties zijn plissegordijnen, rolgordijnen en lamellen (te verkrijgen vanaf €130 per raampartij). De totale bedragen zijn afhankelijk van; het model, het formaat, elektrische of handmatige bediening, materiaaltypes, prints en montage.

Wat zijn de voordelen van inmeten en de montageservice in Oudemirdum?

Voor het bestellen van zonweringsproducten is het aanbod gigantisch groot. Zoek vooraf alles goed uit omtrent inmeten en montage. Je kunt zelf de maten opmeten voor maatwerkproducten, echter bestaat er ook de de montage en inmeetservice in Oudemirdum. In die situaties komt een capabele monteur die de deuren en/of ramen deskundig bekijkt en opmeet. Als alle dingen zijn besteld komt de monteur het systeem volgens de documentatie monteren. Door te kiezen voor dit stukje service geniet je altijd van uitstekende zonnewering, maximale (verlengde) garantie en een perfect aangesloten product.

Waarom kiezen voor slimme raamdecoratie?

De meest gangbare keuzes zijn handmatige bediening, bediening met een afstandsbediening of een volledig geïntegreerd domotica systeem? Slimme zonwering heeft veel voordelen. Een handmatige installatie met windwerk of slingerstang is acceptabel, toch kan het gebruiksvriendelijker. Draadloze bediening (d.m.v. een tijdschakelaar, afstandsbediening, handzender, mobiele app) biedt al voordeel dat je gemakkelijker het scherm kunt bedienen. Bij regen of wind kun jij ervoor kiezen dat het zonnescherm direct automatisch in zal klappen. In de zomerperiode met warm zonlicht laat je het rolluik of de screens snel zakken. Jaloezieën, shutters en gordijnen kan je zelfs tijdens je vakantie automatisch open en dicht laten gaan. Een systeem dat je online kunt beheren geeft je nog meer grip op het klimaat in huis. De prijzen van smart rolluiken & schermen komen uit rond de €450.

Geschreven door: Sandra. Laatste update: 1 juni 2024
Postcodegebied: 8567, 8576

Plaats een reactie