Zonwering vergelijken
• Maatwerk voor binnen en buiten
• Verschillende soorten zonwering
• Erkende leveranciers vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Zonwering Oudehaske vergelijken

Zoek jij naar leveranciers van zonwering in Oudehaske? Zonwering heb je in een binnen- en buitenuitvoering en is al verkrijgbaar voor €57,50. Kwalitatieve buitenzonwering zoals o.a. een knikarmscherm is zeer handig om de zon en warmte te weren. Meestal creëert een zonnescherm een aanzienlijke hoeveelheid schaduw waar je ontspannen kunt zitten. Binnenzonwering als o.a. gordijnen of duetten is meestal een stuk goedkoper en is een prima aanvulling op jouw interieur. Er zijn de wereld aan afzonderlijke systemen. Via onze site delen we een praktische handleiding waar we de voor- en nadelen van ieder systeem bespreken. Eveneens bekijk je gemiddelde kosten en adresgegevens van verschillende zonwering specialisten in Oudehaske en omstreken.

Top 5 voordelen van een zonnescherm

 • Een aangename temperatuur in huis.
 • Je verhoogt de sfeer in en rond je woning.
 • Kan warmte vasthouden en/of afstoten (lager energieverbruik).
 • Beperkt zonneschade aan meubels en andere spullen.
 • Het werkt inbraakvertragend.
zonwering-vergelijken-oudehaske

Zonnescherm laten plaatsen in Oudehaske

Ben je zelf geen vakman of simpelweg geen tijd? Een voordelig zonnescherm installeren in Oudehaske middels een erkende zonwering specialist is dan geen overbodige luxe. Je kunt er dan op vertrouwen dat het geheel fatsoenlijk geïnstalleerd wordt, dat je garantie geldig blijft en je krijgt een uitgebreide demonstratie. Via onze vergelijkingstool regel je gemakkelijk een offerte van vakmannen die werkzaam zijn in de regio. In het volgende stappenplan leggen we precies uit hoe dit werkt.

Een zonnescherm laten plaatsen door een vakspecialist

 1. Zoek een geschikt model / systeem

  Je begint met na te denken over wat voor soort installatie aansluit bij jouw eisen. Een buitenzonwering wordt aan de gevel bevestigd (buitenkant). Binnenzonwering is juist bedoeld voor plaatsing in huis. Daarnaast is het goed om na te denken over het doel van het uitvalscherm of de rolgordijnen. Je kunt het gebruiken voor o.a. een kamer koel maken, een extra isolerende laag, inkijk verminderen, inbraak beperkend, extra schaduw, een kamer verduisteren of je interieur een meer warme uitstraling geven.

 2. Hoe breed en lang is je raam?

  Bereken de ideale maten van jouw installatie. Verduidelijk ook waar het geplaatst moet worden. Je kunt kiezen voor o.a. aan de zijkant van het huis of bij de slaapkamers. Voeg schetsen toe zodat het bedrijf een nog beter beeld krijgt.

 3. Automatische of handbediening?

  Kies de gewenste bediening. De goedkoopste producten zijn de zonwering met handmatige bediening (met slingerstang of windwerk). Een andere mogelijkheid is elektrische bediening. Meestal met een draaiknop, indien gewenst met tijdschakelaar. De duurste en handigste oplossing is draadloze bediening die werkt via je telefoon (App), zender of afstandsbediening.

 4. Montagepartners vergelijken

  De details van het project ingevuld? Dan moet je de gegevens van je woning (adres) en telefoon/mail doorgeven. Houdt vervolgens rekening met drie offertes van betrouwbare zonweringsbedrijven uit Oudehaske en de directe omgeving. Vergelijk de aanbiedingen op prijs, referenties, merk producten en nazorg. Ga voor de beste aanbieding en plan een montageafspraak in.

 5. Installatie van het systeem

  Zorg ervoor dat je de oude zonwering verwijderd en zorg dat alles opgeruimd is voor de installateurs. De vakman levert het zonnescherm, markiezen of de houten jaloezieën op de gewenste manier. Check of de totale constructie correct is opgehangen. Inspecteer de werking en onderdelen goed. Eventuele gebreken kan je het beste direct uitsluiten. Tevens behoort een onderhoudscontract tot de mogelijkheden.

Maatwerk zonwering offertes ontvangen

Inzicht in de kosten van raambekleders in Oudehaske

Buitenzonwering kopen: bekijk alle opties

Buitenzonwering Oudehaske is ideaal om warmte in huis tegen te gaan. Daarnaast creëert het een heerlijke schaduwplek in de tuin. Het verhoogt het comfort binnen en buiten. Veel toepassingen zoals met name rolluiken zorgen voor het verlagen van de inbraakkans en hebben een warmte- en geluidsisolerende werking. Zonwering voor buiten kan je bestellen in tientallen verschillende kleuren en zowel met handmatige als automatische bediening. Houd rekening met kosten tussen de €200 en €2550. In het volgende gedeelte behandelen we de meest gekozen modellen.

Laten monteren van knikarmschermen / terrasschermen

Met knikarmschermen bedoelt men zonnescherm dat vrijwel horizontaal aan de gevel hangt. D.m.v. twee uitdraai-knikarmen komt het schermdoek uit de cassette. Door dit mechanisme is het vloeroppervlak eronder goed begaanbaar en geniet je van een fijne schaduwplek onder het raam. Let op: het doek kan kapot waaien bij wind. De tarieven liggen tussen de €800 – €2150.

 • Prettige en comfortabele terraszonwering.
 • Je ziet er weinig van wanneer het scherm is ingedraaid.
 • Handmatige of elektrische bediening.

De beste uitvalschermen

Een uitvalscherm is een veel gekozen en een goedkope manier om de zon in jouw woning te weren. Je bereikt hiermee voldoende schaduw zodat je bijvoorbeeld lekker tv kunt kijken. Erg handig bij hoger gelegen ramen waar je in principe niet onder door hoeft te lopen. Je ziet ze dan ook dikwijls bij flats en kantoren. Het wordt voor een achtertuin niet vaak gekozen. De onkosten bedragen tussen de €300 tot €1350.

 • Een zeer betaalbaar zonnescherm.
 • Perfect voor hoge gebouwen en kantoren.
 • Voorkomt inkijk en zorgt voor meer privacy.

Laten monteren van screens

Screens op maat laten maken in Oudehaske is onmisbaar als je een mooi weggewerkt systeem zoekt. Zonnescreens zijn goed in het filteren van zonlicht en kan je helemaal integreren in een kozijn. Het doek van de screens bestaat uit acryl of een combinatie van glasvezel en polyestervezels. Wat betreft de lichtdoorlatendheid kan je veel kanten op. In situaties met daglicht kun je deels naar buiten kijken, van buiten naar binnen gaat niet. Advies: als het screendoek omlaag zit kan je het raam niet gebruiken om te luchten. De verwachte prijzen bedragen tussen de €225 en €1000.

 • Beschikbaar voor ieders budget.
 • Houdt zon en warmte uitstekend buiten.
 • Je behoudt jouw privacy.

Het kopen van rolluiken

Rolluiken zijn erg gewild. De voordelen zijn eindeloos: ze zijn erg gemakkelijk te bedienen, je geniet van een aangenaam klimaat in huis, je hebt geen inkijk, en realiseren een duidelijke energiebesparing. Bovendien biedt het een preventieve werken bij inbraak. Tegenwoordig heb je 3 types: voorzetrolluiken worden aan de buitengevel voor het raam gezet, bij opbouwrolluiken vormt het raam en de rolluikkast één geheel (op de dag / in de dag montage) en het inbouwrolluik wordt toegepast bij montage van het kozijn (achter de buitenmuur). De gemiddelde prijzen bedragen tussen de €250 – €1375 voor rolluiken bestellen in Oudehaske.

 • Perfecte / 100% verduistering.
 • Een donkere en stillere slaapkamer.
 • Werkt inbraakwerend.

Informatie en voordelen van markiezen

Een markies is een bijzonder soort systeem en een echte blikvanger (bijzondere uitstraling). In de basis is het een compact frame van o.a. staal dat afgespannen wordt middels een doek. Markiezen zie je met name bij klassiek getinte huizen. Het heeft een positief effect op de sfeer van gebouwen. Daarnaast heb je ook het klapmodel en het petmodel om een hogere doorloopruimte te realiseren. De tarieven variëren tussen de €680 – €1975.

 • Stijlvol en klassiek.
 • Je blijft een deel van het zicht houden.
 • Windvast en uv-lichtbestendig.

Overige modellen voor buiten

 • Verandazonwering: reguleer eenvoudig de temperatuur op de veranda met serrezonwering.
 • Zonweringdoek: een los te spannen doek voor in de tuin, op straat of andere plekken.
 • Terrasoverkapping: mooie losse parasols voor plaatselijke schaduw (gemakkelijk te verplaatsen).
 • Buitenjaloezieën: een luxueus model met veel opties qua standen.

Een aangename temperatuur in een ruimte d.m.v. buitenzonwering!

Bekijk de producten van verschillende aanbieders

Raamdecoratie Oudehaske: bekijk de verschillende gordijnen voor binnen

Binnenzonwering wordt altijd aan de binnenzijde van het raam gemonteerd. Door raambekleding is lichtinval heel nauwkeurig te beïnvloeden. Zo kan je voorkomen dat de zon de hele dag de kamer in schijnt zodat het binnen aangenaam koel blijft. Eveneens heeft het ook een decoratieve functie. Belangrijk: door de verschillende lagen heeft het ook een isolerende functie. De tarieven bedragen tussen de €380 tot €975. In het gedeelte hieronder lees je informatie over de meest interessante installaties.

Rolgordijnen: praktische info en voordelen

Een rolgordijn is een gordijn dat je kunt oprollen. Ze zijn financieel aantrekkelijk, simpel te installeren, simpel af te rollen en het kan toegepast worden op ieder raam. Rolgordijnen kun jij kopen in honderden designs en kleuren wat ervoor zorgt dat het past in jouw interieur. Men biedt diverse modellen zoals verduisterende, waterafstotende, elektrische, dakraam, kiepkantelraam, lichtdoorlatende en speciale duo rolgordijnen. De verwachte prijzen liggen zo tussen de €57,50 – €155.

 • Ruim aanbod binnen het segment goedkope raamdecoratie.
 • Rolgordijnen kopen in Oudehaske: gemakkelijk zelf te installeren.
 • Op maat verkrijgbaar in prachtige stoffen en bijzondere modellen.

Vouwgordijnen: verkrijgbaar in veel kleuren

Vouwgordijnen helpen mee voor een warme en landelijke ambiance aan je woning. Je bepaalt zelf welk deel van het raam bedekt wordt. Elk vouwgordijn is uniek door het maatwerk. Bij het kiezen van een stof kies je dus ook hoeveel licht er doorheen komt (lichtdoorlatendheid). Daarnaast helpen ze tegen een slechte akoestiek. Houd rekening met een tarief van €100 tot wel €325.

 • Zijn netjes weg te werken.
 • Maatwerk is voor elk raam mogelijk.
 • Weinig onderhoud: met water en zeep handmatig te reinigen / wassen.

Plissé: waarom is dit interessant?

Plissé gordijnen is een type raamdeco waarbij het doek in een harmonica vorm wordt ingebouwd. Door middel van een simpel koord kan je het bedienen en jij hebt de volledige controle over de lichtinval. Een stijlvolle raamdeco die een toffe twist geeft aan jouw interieur. Er zijn velerlei uitvoeringen plissé gordijnen. Dupligordijnen (honeycomb) / Duettes hebben aan beide kanten een stoflaag (honingraat). Met Top down – bottom bepaal je zelf jouw mate van privacy. Wees voorbereid op een prijskaartje van €55 tot wel €170.

 • Een subtiel product voor ieder raam.
 • Ook te monteren zonder boren.
 • Dupligordijnen op maat: voor bijna ieder raam geschikt.

Jaloezieën Oudehaske: voor welke situaties is dit handig?

Jaloezieën zijn horizontale stroken die je in verschillende standen kunt zetten met een koord of stang. Je kunt een selectie maken uit tientallen modellen en materialen als bijv. stof, PVC, aluminium, hout, kunststof. Met houten jaloezieën speel je eenvoudig met sfeer, licht en privacy. Advies: het zijn echte stofvangers die je regelmatig moet schoonmaken. Voorzie een prijskaartje van €70 tot +/- €250.

 • Snel en simpel bij te stellen wanneer de zon schijnt.
 • Jaloezieënwinkel: kies voor bamboe voor een geraffineerde look.
 • PVC / Aluminium jaloezieën: een trendy uitstraling.

Lamellen: stijlvolle gordijnen voor binnen

Lamellen zijn verticale platen die je in verschillende materialen hebt zoals bamboe, aluminium, stof, hout, pvc. Geschikt voor hoge / grote ramen en bij een strak en basis interieur. Verticale lamellen zijn simpel te bedienen, zijn goed schoon te houden en geven een lang en elegant beeld van de kamer. De onkosten beginnen bij €50. Voor luxe versie moet je rekening houden met €200.

 • Een tijdloze aanblik voor jouw interieur.
 • Prima binnenzonwering voor hoge ramen en brede kozijnen.
 • Montage kunststof kozijn: 100% maatwerk en eenvoudig zelf plaatsen.

Shutters: luxe raambekleding in Oudehaske vakkundig gemonteerd

Shutters zijn houten binnenluiken met een heel eigentijdse look. Het zijn echte blikvangers die je in maar weinig woningen zal tegenkomen. Blinds zijn authentiek, je kunt ze zelfs financieren met je hypotheek en een milieuvriendelijke keuze. Geschikt voor bijna elk raam zoals schuiframen, vaste ramen, valramen, dakramen, uitzetramen, draaikiepramen. Opmerking: shutters zijn niet goedkoop! De kosten beginnen bij €460 en kunnen oplopen tot €860.

 • Een echte blikvanger in huis.
 • Vochtbestendig dus ook voor de badkamer geschikt.
 • Houten kozijnen: hout op hout staat erg mooi.

Vind horren of hordeur voor jouw woning

Maatwerk horren in Oudehaske bieden frisse lucht in de woning en zijn erg doeltreffend tegen muggen, vliegen, spinnen en ander ongedierte. Voor elk raam of deur is er een geschikt model: inzethor, lamellenhor, hordeur, voorzethor, rolhor, hor met scharnier. Last van allergieën of hooikoorts? Overweeg dan ook een pollenwerende hor. Disclaimer: de hor houdt de zon niet tegen. Er bestaat ook een slimme duo-plissé hor. Dit model houdt ongedierte tegen en voorkomt ook dat het erg snel warm wordt in huis. De prijsverwachtingen starten vanaf €70. Meer exclusieve modellen kosten zo’n €700.

 • Voor bijna ieder raamtype: tuimelraam, draairaam, vast raam, draai-kiepraam, valraam, uitzetraam.
 • Ventileren zonder dat er ongedierte naar binnen komt.
 • Voor mensen die een hekel hebben aan insecten.

Passende raamdecoratie die past bij jouw stijl

Ontvang verschillende aanbiedingen van erkende aanbieders

Bekijk de kosten van zonwering 2024

De prijzen van zonwering op zondag, 23 juni 2024 hangen af van meerdere factoren: het type model, de materiaalkeuze, de afmeting en de bedieningsmogelijkheden (elektrisch). In het volgende schema bespreken we de gemiddelde tarieven van het laten plaatsen van zonwering in Oudehaske in juni 2024.

Type zonweringAfmetingGemiddelde kosten
Knikarmscherm200 – 500 cm breed€820 – €2150
Uitvalschermtot 4 meter breed€350 – €1350
Screens3 – 4 meter breed€265 – €1000
Rolluik200 cm – 400 cm breed€325 – €1400
Rolgordijn200 x 60 cm€55 – €150
Lamellen180 x 180 cm€55 – €195
Jaloezieën100 x 220 cm€60 – €220
Plisségordijnen150 cm breed€125 – €340
Prijsindicatie zonnewering incl. montage in de Provincie Friesland.

De beste merken zonwering

Plannen om zonwering te kopen? Er bestaan veel fabrikanten die het overwegen waard zijn. Elke aanbieder heeft zijn pluspunten en prijskaartje. Vaak gewoon verkrijgbaar bij de gordijnwinkel in Oudehaske. In het schema hieronder bieden wij uitleg over de meest bekende merken. Op die manier heb jij een goed beeld van het aanbod.

 • Sunmaster: functionele producten volgens de laatste lifestyle trends.
 • SunCircle: eersteklas kwaliteit door productie in eigen handen.
 • Verano: topproducten altijd 100% op maat.
 • Zonnelux: altijd verzekerd van raamdecoratie die perfect past.
 • Heroal: systeemoplossingen voor een lager energieverbruik en maximale efficiëntie.
 • Stobag: zon- en weerbeschermingsoplossingen voor huis en tuin.
 • Renson: laat de gevelbekleding inmeten en plaatsen door echte professionals.
 • Velux: degelijke dakraamsystemen, daglichtsystemen, dakkapellen, lichtkoepels.
 • Luxaflex: uitgebreide collectie met raamdeco en binnenzonwering.
 • Somfy: geautomatiseerde jaloezieën, gordijnen en elektrische zonneschermen.
 • Unilux / Fractions: tot de millimeter op maat gemaakte hordeuren en raamhorren.
 • Veneta: goedkoop, uitstekende garantie en volledig op maakt.
 • Bouwmarkten / Webwinkels: Praxis, Hubo, Hornbach, Gamma, Karwei en Formido, Bol.com, Wehkamp, Kwantum, FonQ.
 • Check ook: Roma, Novoferm, Husol, Bece, Weinor, Deponti en Milano, Schlappi, Lumenguard, Sunway, Swela, Copaco.

Zonwering experts zoeken in de buurt van De Fryske Marren

Goedkope zonwering kopen in Oudehaske? In contact komen met een ervaren zonweringsbedrijf in de omgeving? In de onderstaande tabel vind je bedrijven en adresgegevens van raambekleding winkels en gordijnwinkels in deze regio. Wellicht kan jij de klus uitbesteden aan deze vakmannen. Op deze site vergelijk je ook installatiepartners en shops in Rotstergaast, Nijehaske en Rotsterhaule.

Geen zonwering bedrijven! Meld je nu eenvoudig aan
We hebben in deze regio nog geen zonwering-experts gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf toe te voegen.

Informatie zonwering per ruimte

Ieder raam en elke deur behoeft een vitrage die perfect past bij de stijl van de kamer. We gaan nu verder in op de meest verkochte soorten zonwering voor verschillende soorten ruimtes.

 • Keuken: praktisch en sfeervol kunnen perfect samengaan.
 • Badkamer: kies een vochtbestendig materiaal zoals PVC of kunststof in de douche.
 • Woonkamer: dankzij verduisterende gordijnen koelt het minder af in te winder en houd je de warmte buiten in de zomer.
 • Slaapkamer: kies voor goed verduisterende en geluidswerende gordijnen voor rustige nacht.
 • Zolderraam: kies bijvoorbeeld voor betaalbare rolgordijnen voor jouw draai-kiepraam.
 • Dakkapel: kies voor een voordelige optie zoals rolgordijnen op maat en plaats het zelf.
 • Balkon: een balkondoek of zonnescherm beschermt jouw balkon tegen wind en zon.

Terras en Serre
Ook in Nederland kunnen de dagelijkse temperaturen zeer hoog worden. We onderscheiden verschillende type buiten- en serrezonwering. Wat dacht je van automatisch zonneschermen & terrasoverkapping, gewoon parasols of houten buitenjaloezieën voor een veranda, overkapping of serre. Systemen voor een glazen dak kan je vanaf binnen of buiten laten plaatsen. Wellicht vind je dit ook interessant: Shutters.

Wat moet ik weten over mijn woning verkoelen?

Wat is op dit moment de beste zonwering?

Iedere woning is anders. De juiste zonnewering voor jouw situatie heeft te maken met: de afmetingen van je ramen, hoe jouw tuin is ingericht, de stijl van de woning en hoeveel je maximaal wilt investeren. Wat binnenzonnewering zo ideaal maakt is dat het verkrijgbaar is in verschillende kleuren, modellen en maatvoeringen. Er komt echter wel altijd wat licht binnen. Buitenzonwering is meer effectief in het tegenhouden van de zon, zorgt voor net wat meer schaduw, maar zit wel altijd in het zicht (vanaf de buitenkant).

Hoe zit het met de kosten van zonnewering in Oudehaske?

De uitgaven voor zonwering zijn voor iedereen anders. De actuele investeringen hebben we voor je uitgezocht. Denk bij markiezen aan +/- €750. Buitenscreens €240 per raam / kozijn. Wanneer je de voorkeur geeft aan een terras-knikarmscherm moet je denken aan minimaal €1025. Een uitvalscherm is wat voordeliger (+/- €675). Een normaal rolluik kost €490. Voor binnenzonwering zoals jaloezieën betaal je €300 op basis van 1 raam. Voor shutters is de investering wat hoger (zo’n €830). Alternatieve producten voor binnen zijn lamellen, plisse gordijnen en rolgordijnen (te verkrijgen vanaf €100 per kozijn). De totale investeringen worden opgesteld door te kijken naar het type / model, de maximale lengte, de keuzes in bediening, de materiaalsoort, dessins en installatiewerk.

Wat is het voordeel van de inmeetservice en montageservice in Oudehaske?

Als je kijkt naar zonweringsproducten, dan is het aanbod gigantisch groot. Je moet altijd rekening houden met de afmetingen en montage-eisen. Je kunt zelf maatwerkproducten inmeten, echter bestaat er ook de montage & inmeetservice in Oudehaske. Hierbij komt een lokale montagepartner die de raampartij bekijkt en opmeet. Hierna zal de professional het product goed ophangen. Dankzij de montageservice ben je verzekerd van uitstekende zonnewering, langere garantieperiodes en een fraai afgewerkt product.

Wat is slimme of automatische zonwering?

Ga jij voor de handmatige bediening, afstandsbediening of een volledig geïntegreerd domotica systeem? Slimme zonwering levert veel op. Een handmatig model met windwerk of slingerstang werkt prima, maar het kan slimmer. Draadloze bediening (a.d.h.v. een tijdschakelaar, afstandsbediening, mobiele app, draaiknop) is ideaal omdat het veel tijd bespaart bij het gebruik. Bij regen of wind kunnen de rolluiken of screens automatisch aangestuurd worden. Als de zon hevig schijnt laat je een rolluik of screen automatisch zakken. Shutters, jaloezieën en gordijnen kan je – ook als je niet thuis bent – automatisch open en dicht laten gaan. Een systeem dat je online kunt beheren maakt jouw woning zuiniger en slimmer. De tarieven van smart rolluiken & schermen starten bij €475.

Geschreven door: Joost. Laatste update: 1 juni 2024
Postcodegebied: 8465

Plaats een reactie