Zonwering vergelijken
• Maatwerk voor binnen en buiten
• Verschillende soorten zonwering
• Erkende leveranciers vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Zonwering Rotsterhaule vergelijken

Op zoek naar multifunctionele zonwering in Rotsterhaule? Zonwering kan je zowel buiten als binnen toepassen. De prijzen beginnen vanaf €55,00. Professionele buitenzonwering als een rolluik is geschikt om te voorkomen dat de zon je ramen inschijnt. Mogelijk win je met een zonnescherm een aanzienlijke hoeveelheid schaduw om lekker te eten. Binnenzonwering zoals bijv. gordijnen of plissés is vaak aantrekkelijk geprijsd en kan je helemaal aanpassen op jouw stijl. Je kunt kiezen uit bijzonder veel verschillende toepassingen. Op dit platform geven we een gratis keuzegids waar we de voor- en nadelen van ieder systeem bespreken. Eveneens verstrekken we gemiddelde tarieven en een tabel met regionale zonwering specialisten in Rotsterhaule en omgeving.

5 belangrijkste voordelen zonnescherm

 • Schaduw en lage temperaturen in je huis.
 • Biedt een meerwaarde voor je woning.
 • Ze houden je energierekening lager.
 • Bescherm je interieur tegen UV-straling.
 • Het sluit de openingen in huis goed af (inbraakpreventief).
zonwering-vergelijken-rotsterhaule

Zonnescherm laten plaatsen in Rotsterhaule

Wil je alles vakkundig laten installeren en is het belangrijk dat het deskundig wordt opgehangen? Een voordelig zonnescherm installeren in Rotsterhaule middels een bekende zonwering specialist kan jouw dan veel voordeel opleveren. Je bent er dan zeker van dat het product op de juiste wijze opgehangen wordt, dat niets beschadigt en dat het geheel goed werkt. Via dit platform regel je gemakkelijk een offerte van vakmannen die werkzaam zijn in de regio. In de onderstaande koopgids leggen we precies uit hoe dit werkt.

Een zonnescherm laten monteren door een expert

 1. Bepaal welk systeem je gaat toepassen

  Je begint met na te denken over welk soort zonwering past bij jouw wensen. Buitenzonwering plaats je aan de buitenkant. Ga je voor binnenzonwering, dan wordt dat aan de binnenkant van het kozijn geplaatst. Kies bewust: denk na over de functionaliteiten van bijv. het uitvalscherm of de gordijnen. Denk bijvoorbeeld na over de volgende zaken: een ruimte afkoelen, het verlagen van de energierekening, de inkijk beperken (privacy), inbrekers tegenhouden, extra schaduw, lichtinval tegengaan of extra sfeer in de woning brengen.

 2. Hoe breed en lang is je raam?

  Geef de maten door van het systeem. Geef ook aan waar het geïnstalleerd moet worden. Onder andere aan de overkapping of boven bij de slaapvertrekken. Upload foto’s of bouwtekeningen zodat de installateur precies weet hoe alles eruit ziet.

 3. Automatische of handbediening?

  Kies de gewenste bediening. De meest gunstige bediening is zonwering met handmatige bediening (hierbij gebruik je een slinger / opwindmechanisme). Een alternatief is elektrische bediening. Doorgaans werkt dit met een knop/schakelaar in huis, die ook als tijdschakelaar kan werken. De meest luxe en innovatiefste manier is draadloze bediening middels een afstandsbediening of mobiele app.

 4. Vakbedrijven vergelijken

  Alles ingevuld? Geef dan jouw contactgegevens door. Je zal dan diverse offertes ontvangen van vakkundige zonweringsbedrijven uit Rotsterhaule en de directe omgeving. Vergelijk de aanbiedingen op keurmerken, garantie, levertijd. Ga in op de meest gunstige aanbieding en zoek contact met de leverancier.

 5. Installeren

  Haal de oude zonwering van de muur af en zorg dat er genoeg werkruimte is voor de installateurs. De monteur hangt het zonneschermen of de jaloezieën zoals gewenst. Controleer of alles juist is geïnstalleerd. Inspecteer de werking en onderdelen goed. Mocht er iets zijn wat niet werkt, dan kan dit direct hersteld worden. In veel gevallen kan je kiezen voor een onderhoudscontract.

Maatwerk zonwering offertes ontvangen

Ontvang offerte van raambekleders in Rotsterhaule

Buitenzonwering kopen: alle soorten op een rij

Buitenzonwering Rotsterhaule is ideaal om de zonnestralen die naar binnen schijnen te weren. Tevens werkt het ook ideaal om een ruime schaduwplek te maken in je tuin of op het terras. Je profiteert dus zowel binnen als buiten. Enkele toepassingen zoals het rolluik schrikken inbrekers af en hebben een warmte- en geluidsisolerende werking. Zonwering voor buiten is er in veel verschillende materialen en afmetingen. Gemiddeld betaal je een bedrag tussen de €225 tot zo’n €2950. In het gedeelte hieronder delen we veel info over de meest praktische modellen.

Korte info over knikarmschermen en terrasschermen

Een knikarmscherm is feitelijk een zonnescherm dat je buiten aan je huis vast monteert. Met behulp van de handige knikarmen kan het schermdoek worden weggedrukt. Zodoende blijft jouw terras optimaal begaanbaar en biedt het geheel veel schaduw rondom de ramen. Tip: het scherm kan vies worden door regen. De normale prijzen schommelen tussen de €875 t/m €2225.

 • Een van de populairste vormen van terraszonwering.
 • Je ziet er weinig van wanneer het scherm is ingedraaid.
 • Eventueel ook digitaal te bedienen (app).

Informatie over uitvalschermen

Het uitvalscherm is een praktische en een voordelige manier om een raam te beschermen tegen zon. Je bereikt hiermee lekker veel schaduw in huis zodat de binnentemperatuur niet te veel oploopt. Erg handig bij grote raampartijen en waar geen doorloop onder het scherm nodig is. Erg populair bij flats, appartementen en kantoren. Het wordt voor een achtertuin niet vaak gekozen. De kosten bedragen tussen de €450 tot €1275.

 • Zowel luxe zonneschermen als voordelige opties.
 • Je kunt het scherm zelf zover uitdraaien als je wil.
 • Voorkomt inkijk en zorgt voor meer privacy.

Kosten en pluspunten van screens

Screens op maat laten maken in Rotsterhaule is een goed alternatief als je zonlicht wilt verduisteren maar nog wel zicht wil overhouden. Zonnescreens houden de warmte buitenshuis en kan je helemaal integreren in een kozijn. Het doek bestaat veelal uit glasvezel of polyester. Wat betreft de lichtdoorlatendheid kan je veel kanten op. In situaties met daglicht heb je altijd zicht naar buiten, maar niet andersom. Kanttekening: in het geval je het screendoek hebt uitgedraaid kan het raam niet open en houd je het dicht. De verwachte kosten komen uit tussen de €375 – €1000.

 • Het komt strak tegen het raam aan.
 • Zowel de cassette als het doek in diverse kleuren beschikbaar.
 • Mogelijkheid om te integreren in het kozijn.

Meer informatie over rolluiken

Veel Nederlanders laten rolluiken plaatsen. Dat is niet zo gek: ze zijn eenvoudig in gebruik, eenvoudig in te meten, ze zijn geluidsisolerend en draagt ook in de winter bij aan minder stookkosten. Evenzeer biedt het een preventieve werken bij inbraak. Binnen dit segment heb je 3 toepassingen: voorzetrolluiken worden aan de buitengevel voor het raam gezet, het opbouwrolluik wordt geïnstalleerd boven de ramen / het kozijn (op de dag / in de dag montage) en het inbouwrolluik wordt in de muur onzichtbaar weggewerkt. De prijzen bedragen tussen de €320 t/m €1325 voor rolluiken bestellen in Rotsterhaule.

 • Te koop met band/koord of motor.
 • Werkt isolerend en geluiddempend.
 • Meer privacy en inbraakwerend.

Adviezen over markiezen

Een markies is een stijlvol systeem die de zon ook van opzij tegenhoudt. Het wordt gekenmerkt door een frame fout hout of aluminium waar het doek overheen wordt gespannen. We zien markiezen vaak bij klassiek getinte huizen. Het levert een bijdrage aan de ambiance van huizen. In aanvulling op de standaard markiezen heb je de keuze uit een petmodel of klapmodel die je vaak bij winkels ziet. De prijzen bedragen tussen de €740 t/m €1625.

 • Stijlvol en klassiek.
 • Je uitzicht blijft behouden.
 • Relatief weinig windgevoelig.

Andere modellen en systemen

 • Verandazonwering: beschutting op jouw veranda met serrezonwering.
 • Zonweringdoek: een los te spannen doek voor in de tuin, op straat of andere plekken.
 • Terrasoverkapping: een parasol met verrijdbare parasolvoet (multifunctioneel).
 • Buitenjaloezieën: een prachtig product met een luxe uitstraling.

Een fijne temperatuur in huis d.m.v. buitenzonwering!

Doorzoek het aanbod van populaire merken

Raamdecoratie Rotsterhaule: alle gordijnen voor binnen

Binnenzonwering wordt aan de binnenkant van het raam geplaatst. D.m.v. raambekleding heb je veel vrijheid over hoeveel lichtinval je wilt. Hiermee voorkom je dat de zon de hele dag de kamer in schijnt zodat je de hitte buiten kunt houden. Soms kan het ook echt een eyecatcher zijn. En het leuke is: met raamdecoratie verbeter jij de isolatie van je huis. De minimale investeringen bedragen tussen de €330 – €950. In de onderstaande keuzegids geven we een toelichting op de meest gekozen toepassingen.

Rolgordijnen: wat zijn de pluspunten?

Een rolgordijn is een gordijn dat je afrolt richting de kamerkant. Voordelig maatwerk, gemakkelijk te plaatsen, simpel af te rollen en het past in bijna iedere ruimte. Rolgordijnen zijn te koop in verschillende prints en kleuren. wat maakt dat je interieur onaangetast blijft. Er zijn allerlei types zoals kiepkantelraam, elektrische, transparante, verduisterende, waterafstotende, dakraam en unieke duo rolgordijnen. De prijzen variëren tussen de €62,50 – €150.

 • Handige optie voor tijdelijke of goedkope raamdecoratie.
 • Rolgordijnen kopen in Rotsterhaule: relatief eenvoudig zelf aan te brengen.
 • Te koop in uiteenlopende stoffen en bijzondere uitvoeringen.

Vouwgordijnen: bestellen in verschillende materialen

Vouwgordijnen bieden een luxueuze en karaktervolle ambiance aan een ruimte. Ze hebben een handig bedieningssysteem. Een vouwgordijn wordt gemaakt van stof. Bij het kiezen van een stof kies je dus ook hoe lichtdoorlatend het systeem is. Daarbij zorgen ze voor minder lawaai en een betere akoestiek. Denk aan prijzen van €95 tot €350.

 • Gemakkelijk zelf in hoogte te verstellen.
 • 100% maatwerk is mogelijk.
 • Weinig onderhoud: zelf wassen op maximaal 30 graden.

Plissé: waarom is dit interessant?

Plissé gordijnen is een type raamdeco waarbij het doek in een harmonica vorm wordt ingebouwd. Je kan ze moeiteloos bedienen en ze houden de zon goed tegen. Luxueuze raamdeco die bij vrijwel ieder interieur past. Je kunt kiezen uit meerdere variaties binnen de plissé gordijnen. Dupligordijnen (honeycomb) / Duettes kun je herkennen aan de honingraat vouw. Met Top down – bottom heb je nog meer vrijheid in lichtinval en privacy. Raambekleders werken met onkosten van €52,5 oplopend tot €170.

 • Past bij elke interieurstijl.
 • Ook te monteren zonder boren.
 • Dupligordijnen op maat: de inmeetservice komt bij je thuis.

Jaloezieën Rotsterhaule: voor welke situaties is dit handig?

Jaloezieën zijn horizontale stroken die je kunt kantelen en kunt optrekken met een koord of zelfs met afstandsbediening. Tijdens het bestellen kan je kiezen uit aanzienlijk veel kleuren en materialen als kunststof, aluminium, hout, bamboe, stof. Dankzij houten jaloezieën speel je eenvoudig met de privacy en hoeveelheid licht die naar binnen komt. Tip: er komt veel stof op te liggen (veel schoonmaakwerk). Verwacht een tarief van €80 oplopend tot €280.

 • Elke kamer optimaal belichten.
 • Jaloezieënwinkel: bamboe geeft een natuurlijke look.
 • PVC / Aluminium jaloezieën: een trendy uitstraling.

Lamellen: functioneel en gebruiksvriendelijk

Lamellen zijn verticale jaloezieën die je hebt van hout, kunststof, pvc, stof, aluminium. Praktisch voor hoge / grote ramen en passen perfect bij een elegant en basis interieur. Verticale lamellen zijn simpel te bedienen, vragen niet om veel onderhoud en kan je ook in een badkamer ophangen. De prijsverwachtingen starten bij om en nabij de €85 en bedragen voor een luxe model zo’n €185.

 • Geven een lang en elegant beeld van de ruimte.
 • Voor hoge/lange ramen een van de beste binnenzonwering.
 • Montage kunststof kozijn: eenvoudig aanbrengen en monteren.

Shutters: luxe raambekleding in Rotsterhaule voor een unieke uitstraling

Shutters zijn bijzondere binnenluiken met een luxe uitstraling. Het zijn unieke producten die direct sfeer toevoegen aan jouw woning. Blinds zijn sfeervol, ze verhogen de waarde van jouw woning en een duurzame optie (goed voor het milieu). Geschikt voor bijna elk raam zoals vaste ramen, uitzetramen, draaikiepramen, ronde ramen, valramen, schuiframen. Goed om te weten: shutters vergen een behoorlijke investering. De investeringen beginnen bij circa €400 en kunnen oplopen tot €910.

 • Een echte blikvanger in huis.
 • Ook geschikt als roomdivider of kastdeur.
 • Houten kozijnen: de houtstructuur maakt het 1 geheel.

Horren en hordeuren bestellen

Maatwerk horren in Rotsterhaule zorgen voor voldoende ventilatie en blokkeren de toegang voor insecten en ongedierte. Denk bijvoorbeeld aan: voorzethor, lamellenhor, hordeur, plissé hor, inzethor, rolhor. Hooikoorts of allergieën? Informeer dan naar de pollenwerende hor. Opmerking: een hor is niet zonwerend. Je kunt wel kiezen voor een totaal duo-plissé hor. Deze beschermt tegen vliegen, muggen en insecten en zorgt bovendien voor een aangenaam klimaat in huis. De investeringen starten bij om en nabij de €85. Voor meer exclusieve lijnen ga je naar de €650.

 • Te monteren op: valraam, tuimelraam, draai-kiepraam, schuifraam, vast raam, uitzetraam.
 • Natuurlijk ventileren zonder muggen en vliegen in huis.
 • Ideaal voor mensen met hooikoorts.

De perfecte raamdecoratie voor iedere ruimte in huis

Ontvang gratis 3 aanbiedingen op de mail

Overzicht met kosten zonwering 2024

De prijzen van zonwering op vrijdag, 21 juni 2024 worden gecalculeerd via een aantal zaken: de productcategorie, materiaalgebruik, de maximale breedte en de bediening. In het volgende schema tref je de verwachte tarieven van het laten plaatsen van zonwering in Rotsterhaule in juni 2024.

Soort zonweringAfmetingVerwachte prijzen
Knikarmschermtot 6 meter breed€835 – €2300
Uitvalscherm200 – 500 cm breed€360 – €1375
Screens300 cm – 400 cm breed€250 – €1125
Rolluik100 cm – 400 cm breed€295 – €1375
Rolgordijn100 x 150 cm€70 – €140
Lamellen200 x 250 cm€75 – €190
Jaloezieën150 x 100 cm€85 – €240
Plisségordijnen100 breed€115 – €340
Verwachte kosten zonnewering inclusief monteren in de Provincie Friesland.

Overzicht merken zonwering

Sta je op het punt van zonwering kopen? Er bestaan veel aanbieders die jou goed kunnen ondersteunen. Iedere leverancier heeft zo zijn kenmerken en prijscategorieën. Vaak gewoon te koop bij de lokale gordijnwinkel in Rotsterhaule. Hieronder tref je een aanvulling op de grootste merken. Op basis daarvan kun je wellicht gerichter gaan zoeken.

 • Sunmaster: oerdegelijke producten met een hoog gebruikersgemak.
 • SunCircle: strakke lijnen, een luxe uitstraling en een kwalitatief product.
 • Verano: specialist zonwering, terrasoverkappingen, glaswanden en raamdecoratie.
 • Zonnelux: levering via lokale retailer en specialisten in de buurt.
 • Heroal: kwaliteitsproducten made in Germany.
 • Stobag: van zonnerolgordijnen uit textiel tot en met glazen terrasdak.
 • Renson: maatwerk en inmeet- / montageservice voor de beste gevelbekleding.
 • Velux: een van de bekendste producenten van dakramen en raamdeco.
 • Luxaflex: ook voor serrezonwering, buitenjaloezieën en vensterzonwering.
 • Somfy: elektrische zonneschermen eenvoudig te bedienen.
 • Unilux / Fractions: design horren, shutters en raamdecoratie.
 • Veneta: volledig op maat gemaakt, levering in heel Nederland.
 • Bouwmarkten / Webwinkels: Karwei, Gamma, Hubo, Praxis, Hornbach & Kwantum, FonQ, Leen Bakker, Wehkamp, Formido.
 • Overige merken: Weinor, Toppoint, Deponti, Bece, Husol, Roma en Dickson, Milano, Lumenguard, Copaco, Swela, Sunway.

Adresgegevens van lokale zonwering experts nabij De Fryske Marren

Goedkope zonwering kopen in Rotsterhaule? Of zoek je een gespecialiseerd zonweringsbedrijf in jouw omgeving? In de tabel hierna bekijk je namen en adressen van woonwinkels en gordijnwinkels in de regio. Tevens kun je contact leggen voor een adviesgesprek. Via dit platform vergelijk je ook installatiepartners en shops in Luinjeberd, Sintjohannesga en Rottum.

Geen zonwering bedrijven! Meld je nu eenvoudig aan
We hebben in deze regio nog geen zonwering-experts gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf toe te voegen.

Tips voor zonwering per ruimte

Ieder raam en elke deur heeft een bepaalde vitrage nodig die aansluit bij de stijl van de kamer. We geven je nu een verdieping in de meest verkochte zonwering types voor verschillende soorten ruimtes.

 • Keuken: moet vochtbestendig zijn en gemakkelijk schoon te maken.
 • Badkamer: geen inkijk meer met waterbestendige jaloezieën en plissés in de douche.
 • Woonkamer: kies normale verduisterende gordijnen of screens aan de buitenzijde van de woning.
 • Slaapkamer: met comfortabele geluidswerend rolluiken en shades creëer jij een stille en aangename ruimte.
 • Zolderraam: mooie esthetische producten voor draai-kiepramen op jouw zolder.
 • Dakkapel: goedkope rolgordijnen op maat kan je zelf plaatsen.
 • Balkon: kies voor een balkondoek of zonnescherm voor schaduw op hoogte.

Terras & Serre
Ook in ons land zijn temperaturen van 30 graden of meer geen uitzondering meer. Men biedt allerlei soorten buiten- en serrezonwering. Wat te denken van automatisch zonneschermen & terrasoverkapping, basic-parasols of houten buitenjaloezieën voor een overkapping. Bescherming voor een glazen dak kan je vanaf de binnenkant of buitenkant laten integreren. Klik eventueel direct verder naar: Rolgordijnen.

Vragen en antwoorden rondom woning verkoelen

Wat is de beste zonwering om te installeren?

Elk pand is uniek. De juiste zonnewering die past bij jouw wensen kun je uitzoeken aan de hand van: de breedte van de ramen, de actuele situatie rondom de woning (tuin), jouw woonsituatie en hoeveel je maximaal wilt investeren. Waarom wij binnenzonnewering aanraden? Omdat het te verkrijgen is in oneindig veel kleuren, stoffen en prijssegmenten. Het laat vaak wel wat zonlicht door. Buitenzonwering werkt beter om de zon te weren, geeft een gezond binnenklimaat, maar springt wel meer in het oog (je ziet het altijd zitten op de gevel of het kozijn).

Wat zijn de gemiddelde kosten van zonnewering in Rotsterhaule?

De tarieven van zonwering zijn afhankelijk van jouw wensen. De standaard tarieven hebben wij voor je op een rijtje gezet. Voor markiezen betaal je zo’n €725. Zonnescreens €285 per raampartij. In het geval van een terraszonwering moet je rekening houden met minimaal €1225. Een uitvalscherm is vergelijkbaar maar een stuk goedkoper (+/- €650). Een normaal rolluik kost €500. Voor jaloezieën betaal je zo’n €265 op basis van één kozijn. Shutters zijn een stuk kostbaarder (plusminus €790). Gunstiger geprijsde opties zijn lamellen, plisse gordijnen en rolgordijnen (te bestellen vanaf €120 per raampartij). De totale prijzen hangen af van: het product, de maximale breedte, soort bediening, materiaaltypes, prints en montagekosten.

Wat zijn de mogelijkheden rondom inmeten en montageservice in Rotsterhaule?

Rondom zonweringsproducten heb jij genoeg te kiezen. Let goed op zaken als het inmeten en monteren. Je kan ervoor kiezen om de maatwerkproducten zelf in te meten, echter bestaat er ook de montage plus inmeetservice in Rotsterhaule. In die situaties komt een lokale expert die de gevels en raamkozijnen opmeet aan huis. Als alle dingen zijn besteld komt de installateur het model volgens de documentatie vastzetten. Door te kiezen voor dit stukje service geniet je altijd van fantastische zonnewering, garantie en nazorg en ondersteuning bij problemen.

Wat zijn de voordelen van slimme zonnewering?

In de basis kennen we de standaard handbediening, draadloze bediening of ga jij voor een all-in domotica systeem? Slimme zonwering is een wens van veel huishoudens. Een handmatig systeem met windwerk of slingerstang werkt prima, toch kan het gebruiksvriendelijker. Draadloze bediening (middels een afstandsbediening, draaiknop, mobiele app, tijdschakelaar) heeft als effect dat de producten automatisch bediend kunnen worden. Bij slecht weer is het mogelijk dat jouw zonnescherm direct automatisch ingedraaid wordt. Als de zon op het raam schijnt laat je een rolluik of screen automatisch zakken. Shutters, gordijnen en jaloezieën kan je zelfs tijdens je vakantie automatisch open en dicht laten gaan. Een toepassing met online functies geeft je nog meer grip op het klimaat in huis. De verwachte kosten van smart rolluiken & schermen beginnen bij €575.

Geschreven door: Michiel. Laatste update: 1 juni 2024
Postcodegebied: 8463

Plaats een reactie