Zonwering vergelijken
• Maatwerk voor binnen en buiten
• Verschillende soorten zonwering
• Erkende leveranciers vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Zonwering Rijs vergelijken

Een aangename temperatuur in huis met zonwering in Rijs? Zonwering heb je zowel voor binnen als buiten. De tarieven starten bij zo’n €90,00. Degelijke buitenzonwering zoals een screen is het meest effectief om de zon en warmte te weren. In veel gevallen win je met een zonnescherm een schaduwrijke en windvrije plek op jouw terrasruimte. Binnenzonwering zoals gordijnen of duetten is in de basis wat betaalbaarder en zorgt bovendien voor extra sfeer in huis. Je hebt de keuze uit geweldig veel verschillende combinaties. Op deze pagina delen we een uitgebreide uitleg waar we stilstaan bij alle mogelijke systemen. Daarnaast doorzoek je gemiddelde tarieven en namen van lokale zonwering specialisten in Rijs en de directe omgeving.

5 belangrijkste voordelen zonnescherm

 • Altijd een fijne en comfortabele temperatuur in je woning.
 • Sfeervolle toevoeging op uitstraling huis.
 • Het isolerende effect maakt dat jouw energieverbruik kan dalen.
 • Het voorkomt inkijk.
 • Verminder de inbraakkans (preventieve werking van robuuste rolluiken).
zonwering-vergelijken-rijs

Zonnescherm laten plaatsen in Rijs

Wil jij het laten monteren door een vakman of heb je geen tijd? Een voordelig zonnescherm installeren in Rijs via een goed aangeschreven zonwering specialist is dan een uitstekend idee. Je weet dan 100% zeker alles op de juiste wijze gemonteerd wordt, dat de garantie niet vervalt en je krijgt een uitgebreide demonstratie. Op dit platform vind je heel eenvoudig specialisten uit de buurt. In de volgende alinea vertellen we je stap-voor-stap wat daarvoor nodig is.

Een zonnescherm laten ophangen door een specialist

 1. Een soort kiezen

  De eerste vraag is welk type product past bij jouw wensen. Buitenzonwering wordt aan de buitenkant bevestigd. Een binnenzonwering wordt in de woning opgehangen (binnenkant). Waarom wil je bijvoorbeeld gebruik maken van het knikarmscherm of de shutters. Dit kan bijvoorbeeld zijn: een kamer koel maken, energie besparen, de privacy verbeteren, inbraak beperkend, schaduwplekken realiseren, lichtinval tegengaan of een twist geven aan jouw interieur.

 2. Meet de maten op

  Bereken de ideale maten van het gewenste model. Verduidelijk ook waar het geplaatst moet worden. Dit kan zijn aan de overkapping of boven bij de slaapvertrekken. Voeg foto’s toe van de situatie zodat de installateur precies weet hoe alles eruit ziet.

 3. Bedieningsmogelijkheden

  Zonwering kan op verschillende manieren worden bediend. De simpelste systemen zijn de zonwering met handmatige bediening (men gebruikt dan een opwindmechanisme of slinger). Dan heb je de elektrische bediening. Dit wordt uitgevoerd met een praktische draaischakelaar, eventueel beschikbaar met tijdschakelaar. De duurste en leukste manier is draadloze bediening met App, afstandsbediening of handzender.

 4. Vergelijken van aanbieders

  Heb je alle vragen beantwoord? Als laatste vul je jouw adres- en contactgegevens in. Je ontvangt tot 3 vrijblijvende offertes van professionele zonweringsbedrijven uit Rijs en nabijgelegen plaatsen. Vergelijk de voorgestelde tarieven en bekijk keurmerken, garantie, levertijd. Kies de beste totaal-aanbieding en neem contact op met de betreffende partij.

 5. Montage

  Zorg ervoor dat je de oude zonwering verwijderd en zorg dat er genoeg werkruimte is voor de specialisten. De monteur hangt het zonneschermen of de rolgordijnen zoals gewenst. Controleer of het netjes is opgehangen. Meestal geeft de monteur een korte demo. Wanneer er iets mis is, dan kom je er direct achter. In veel gevallen kan je meteen een onderhoudscontract afsluiten.

Maatwerk zonwering offertes ontvangen

Inzicht in de kosten van raambekleders in Rijs

Buitenzonwering kopen: welk systeem past bij mij?

Buitenzonwering Rijs is praktisch om de warmte uit je huis te houden. In aanvulling daarop is het perfect om snel een schaduwplek te creëren op korte afstand van je huis. Je kunt er dus zowel binnen als buiten van genieten. Diverse varianten zoals rolluiken schrikken inbrekers af en isoleren de woning tegen warmte, kou en geluid. Zonwering voor buiten is verkrijgbaar in talloze kleuren en kan je zowel zelf installeren als laten monteren. De gemiddelde prijzen bedragen tussen de €225 en €2900. In de koopgids hierna delen we veel info over de meest geziene systemen.

Details over terrasschermen / knikarmschermen

De definitie van een knikarmscherm is een zonnescherm dat aan de gevel gemonteerd wordt. D.m.v. de speciale knikarmen wordt het schermdoek horizontaal uitgerold. Hiermee blijft de ruimte gewoon beloopbaar en geniet je van een fijne schaduwplek in de tuin. Belangrijk: het systeem moet je direct inklappen bij harde wind. De prijzen liggen zo tussen de €875 – €2125.

 • Zeer geschikt als terraszonwering.
 • Kan compact worden ingerold.
 • Verkrijgbaar met wind- en zonsensor.

Kiezen voor uitvalschermen

Een uitvalscherm is een populaire en een goedkope manier om de zon in jouw woning te weren. Je krijgt hierdoor veel schaduw in huis zodat het binnen aangenaam koel blijft. Een vaak gekozen optie bij ramen die dicht blijven of naar binnen toe opengaan en waar geen doorloop vereist is. Je ziet ze dan ook dikwijls bij flats en kantoren. In een achtertuin kan het in de weg gaan zitten. De gemiddelde tarieven schommelen tussen de €300 – €1275.

 • Dit zonnescherm is verkrijgbaar in veel prijssegmenten.
 • Voor ramen die je niet open kunnen.
 • Met sterke wind- en stormvaste armen.

Genieten van screens

Screens op maat laten maken in Rijs komt perfect tot z’n recht als je wilt dat het niet te veel opvalt. Zonnescreens zijn perfect in staat om warmte en zonlicht te beperken en zijn niet zo vatbaar voor wind. Het materiaal vezels van polyester of glasvezel. Er zijn diverse merken met elk een andere lichtdoorlatendheid. Met daglicht is er voldoende zicht vanuit de woning, maar buitenstaanders kunnen niet naar binnen kijken. Let op: in het geval je het screendoek hebt uitgedraaid zal het raam niet te gebruiken zijn. De gemiddelde prijzen bedragen tussen de €400 en €1125.

 • Compact en elegant systeem.
 • Uitdraaien kost maar weinig tijd.
 • Voorbijgangers kunnen niet naar binnen kijken.

Praktische rolluiken

Rolluiken zijn een van de meest gekozen opties. De voordelen zijn eindeloos: de bediening is eenvoudig (hand- of elektrische bediening), ze zijn zeer warmtewerend, je hebt geen inkijk, en ze verduisteren de slaapkamer. Als extra pluspunt heeft het een effect op inbraakkans (preventieve werking). We onderscheiden 3 opties: voorzetrolluiken worden aan de buitengevel voor het raam gezet, bij opbouwrolluiken vormt het raam en de rolluikkast één geheel (op de dag / in de dag montage) en het inbouwrolluik wordt helemaal geïntegreerd in de gevel. De prijsindicaties liggen tussen de €250 t/m €1275 voor rolluiken bestellen in Rijs.

 • Perfecte / 100% verduistering.
 • Ideaal als je graag helemaal in het donker slaapt.
 • Enorm lange levensduur.

Informatie over markiezen

Een markies heeft een opvallende ronde of bolle uitstraling en een echte blikvanger (bijzondere uitstraling). Het wordt gekenmerkt door een houten, stalen of aluminium frame waar het doek overheen komt. Markiezen zie je met name bij jaren 50 woningen. Het heeft een positief effect op de authenticiteit van woonhuizen. Behalve dit model is er ook een klapmodel en petmodel om een hogere doorloopruimte te realiseren. De tarieven schommelen tussen de €750 – €1875.

 • Past perfect bij oudere gebouwen en huizen.
 • Het vrije zicht blijft behouden.
 • Er blijft loopruimte over onder de constructie.

Overige systemen voor buiten

 • Verandazonwering: reguleer eenvoudig de temperatuur op de veranda met serrezonwering.
 • Zonweringdoek: een doek dat je kun spannen tussen huizen, bomen of palen.
 • Terrasoverkapping: handige verrijdbare parasol voor het terras.
 • Buitenjaloezieën: eenvoudig open, dicht of half dicht te draaien.

Een comfortabele temperatuur in de kamer via buitenzonwering!

Doorzoek het aanbod van populaire merken

Raamdecoratie Rijs: alle systemen voor binnen

Binnenzonwering wordt aan de binnenkant van het raam geplaatst. D.m.v. raambekleding is lichtinval heel nauwkeurig te beïnvloeden. Dit maakt de kans kleiner dat er heel veel zonnestralen de kamer binnenkomen zodat de warmte geweerd wordt. Tevens kan het ook echt een eyecatcher zijn. En daarbij komt: de raamdecoratie zorgt ook voor een isolerende laag. De verwachte prijzen komen uit tussen de €300 – €850. In het bijgaande stukje behandelen we de veelbesproken producten.

Rolgordijnen: wanneer is dit geschikt?

Het rolgordijn is functioneel en kan je eenvoudig afrollen. Beschikbaar voor lage tarieven, makkelijk te installeren, eenvoudig in gebruik en het kan toegepast worden op ieder raam. Rolgordijnen zijn te koop in verschillende designs en kleuren zodat het een aanvulling is op jouw interieur. Er bestaan verschillende varianten zoals waterafstotende, verduisterende, transparante, lichtdoorlatende, dakraam, kiepkantelraam en een duo rolgordijn. De kosten komen uit tussen de €52,50 – €170.

 • Goede keuze voor goedkope raamdecoratie.
 • Rolgordijnen kopen in Rijs: voor iedereen zelf te bevestigen.
 • Beschikbaar in prachtige stoffen en luxueuze uitvoeringen.

Vouwgordijnen: alle types, materialen en prijzen

Vouwgordijnen helpen mee voor een luxueuze en rustieke uitstraling aan je woning. Ze zijn eenvoudig te bedienen. Een vouwgordijn is vaak maatwerk. Bij het kiezen van een stof kies je dus ook hoeveel licht er doorheen komt (lichtdoorlatendheid). Tevens zorgen ze voor een betere geluidsbeleving en akoestiek. Houd rekening met kosten van €90 tot €325.

 • Geven een sfeervolle uitstraling.
 • Voor alle breedte (maatwerk).
 • Handig in onderhoud: met de hand snel te wassen / reinigen.

Plissé: bekijk voordelen en info

Plissé gordijnen kunnen zichzelf opvouwen bij het openen. Door middel van een simpel koord kan je het bedienen en jij hebt de volledige controle over de lichtinval. Luxe ogende raamdeco die goed matched met jouw interieur. Je kunt kiezen uit allerlei variaties binnen de plissé gordijnen. Dupligordijnen (honeycomb) / Duettes hebben aan de voorkant en achterkant verschillende stoffen (honingraat). Met Top down – bottom heb je nog meer vrijheid in lichtinval en privacy. Houd rekening met kosten van €60 tot +/- €150.

 • Elegante vorm van raamdecoratie.
 • Ook heel geschikt voor kiepkantelramen.
 • Dupligordijnen op maat: zelf inmeten of laten opmeten.

Jaloezieën Rijs: verkrijgbaar in veel kleuren

Jaloezieën zijn horizontale plaatjes die je 2 kanten op kan openzetten met een koord of stang. Tijdens het bestellen kan je kiezen uit tientallen kleuren en materialen zoals onder andere PVC, kunststof, hout, bamboe, stof. Door te kiezen voor houten jaloezieën regel je super eenvoudig de kijklijnen, lichtinval en schaduw. Suggestie: ze vergen wel wat meer onderhoud dan andere type gordijnen. Je moet denken aan een tarief van €82,5 tot zo’n €240.

 • Houd de warmte uitstekend tegen.
 • Jaloezieënwinkel: kies voor bamboe als je extra dunne lamellen wil.
 • PVC / Aluminium jaloezieën: kies bewust voor natuurlijke en duurzame systemen.

Lamellen: stijlvolle gordijnen voor binnen

Lamellen zijn verticale latten van producten zoals hout, stof, kunststof, aluminium, pvc. Toe te passen voor imposante / grote ramen en matchen goed met een strak en basis interieur. Verticale lamellen zijn met 1 beweging te openen, zijn makkelijk te reinigen en werken ook heel goed in natte ruimtes. De investeringen starten bij gemiddeld €80. Voor een grote raampartij betaal je zo’n €190.

 • Let op: ze kunnen klepperen voor een open raam.
 • Perfect voor grote ramen.
 • Montage kunststof kozijn: 100% maatwerk en eenvoudig zelf plaatsen.

Shutters: luxe raambekleding in Rijs professioneel geïnstalleerd

Shutters zijn bijzondere binnenluiken met een luxueuze uitstraling. Het zijn unieke systemen die je interieur een boost geven. Blinds zijn erg trendy, je kunt ze integreren in diverse woonstijlen en een milieuvriendelijke keuze. Past op bijna elk raam zoals schuiframen, dakramen, draaikiepramen, uitzetramen, valramen, vaste ramen. Belangrijk: shutters zijn behoorlijk kostbaar. De tarieven beginnen bij €450 en bedragen voor een luxe model zo’n €870.

 • Houtproducten worden afgelakt met speciale verf.
 • Geen touwtjes waar kinderen in vast kunnen blijven zitten.
 • Houten kozijnen: de houtstructuur maakt het 1 geheel.

Voordelige horren en hordeuren voor elk huis

Maatwerk horren in Rijs geven veel frisse lucht in de kamers en zorgen dat je eindelijk af bent van insecten en ongedierte. Voor elk raam of deur is er een geschikt model: voorzethor, rolhor, plissé hor, inzethor, hordeur, lamellenhor. Allergieën of hooikoorts? Kies dan voor een pollenwerende hor. Kooptip: horren hebben geen zonwerend effect. Tip: vraag eens om een totaaloplossing, de duo-plissé hor. Dit alternatief houdt muggen, vliegen en ongedierte tegen en zorgt bovendien voor een aangenaam klimaat in huis. De prijsverwachtingen starten vanaf €80. Voor meer exclusieve lijnen ga je naar de €600.

 • Geschikt voor o.a.: vast raam, tuimelraam, draairaam, uitzetraam, valraam, draai-kiepraam.
 • Het hele jaar door zorgeloos je woning ventileren.
 • Ideaal als je last hebt van hooikoorts.

Multifunctionele raamdecoratie voor elke ruimte in huis

Krijg tot 3 gratis aanbiedingen van plaatselijke leveranciers

Overzicht met kosten zonwering 2024

De prijzen van zonwering op vrijdag, 21 juni 2024 zijn afhankelijk van diverse zaken: het artikel, de materiaalkeuze, de maximale lengte en afwerking plus bediening. In het schema hieronder verstrekken we de verwachte prijzen van het laten plaatsen van zonwering in Rijs in juni 2024.

Zonwering systeemAfmetingVerwachte kosten
Knikarmschermtot 6 meter breed€825 – €2050
Uitvalscherm1 – 5 meter breed€375 – €1475
Screens200 cm – 400 cm breed€285 – €1175
Rolluik100 cm – 400 cm breed€325 – €1200
Rolgordijn100 x 150 cm€50 – €175
Lamellen180 x 180 cm€65 – €205
Jaloezieën150 x 180 cm€60 – €240
Plisségordijnen100 x 150 cm€100 – €360
Verwachte prijzen zonnewering met monteren in de Provincie Friesland.

Populaire merken zonwering

Plannen om zonwering te kopen? Er bestaan flink wat merken die je in je vergelijking kan meenemen. Elke fabrikant heeft zijn pluspunten en prijsklasse. Verkrijgbaar bij een gordijnwinkel in Rijs. In de onderstaande tabel vergelijk je een toelichting op de grootste merken. Op basis daarvan hopen we jou te helpen bij het maken van een keuze.

 • Sunmaster: meesters in zonwering en rolluiken.
 • SunCircle: eigen Nederlandse productie, montage en service-afdeling.
 • Verano: een van de grootste fabrikanten in de Benelux.
 • Zonnelux: flexibel maatwerk voor elk type raam of kozijn.
 • Heroal: vervaardigd uit hoogwaardige aluminium grondstoffen.
 • Stobag: innovatieve producten die wind en regenbestendig zijn.
 • Renson: ongekend mooie en unieke design gevelbekleding voor scherpe prijzen.
 • Velux: een van de bekendste producenten van dakramen en raamdeco.
 • Luxaflex: zelf ophangen of laten monteren door een ervaren monteur.
 • Somfy: langer genieten van je terras met elektrische zonneschermen.
 • Unilux / Fractions: de meest verkochte hor van NL.
 • Veneta: meer dan 3.200.000 ramen bekleed.
 • Bouwmarkten / Webwinkels: Karwei, Praxis, Hornbach, Hubo, Gamma en Kwantum, FonQ, Bol.com, Leen Bakker, Formido.
 • Andere merken: Roma, Husol, Deponti, Novoferm, Weinor, Toppoint en Milano, Sunway, Swela, Schlappi, Lumenguard, Dickson.

Gegevens van regionale zonwering experts rondom De Fryske Marren

Goedkope zonwering kopen in Rijs? Of ben je op zoek naar een gespecialiseerd zonweringsbedrijf in jouw omgeving? In de tabel hierna delen we gegevens en adressen van raambekleders en gordijnwinkels in de buurt. Mogelijk kan je hier terecht voor meer informatie. Via deze website vergelijk je ook leveranciers en bedrijven in Sondel, Mirns en Nijemirdum.

Geen zonwering bedrijven! Meld je nu eenvoudig aan
We hebben in deze regio nog geen zonwering-experts gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf toe te voegen.

Advies over zonwering per ruimte

Ieder raam en elke deur vraagt om een uniek type vitrage die rijmt met jouw interieurstijl. We informeren je graag verder over de meest gekozen soorten zonwering per ruimte.

 • Keuken: praktisch en sfeervol kunnen perfect samengaan.
 • Badkamer: kies een vochtbestendig materiaal zoals PVC of kunststof in de douche.
 • Woonkamer: met verduisterende gordijnen kun je genieten van meer schaduw en comfort in de living.
 • Slaapkamer: kies voor geluidswerend rolluiken of screens om rustig en ontspannen de nacht door te komen.
 • Zolderraam: verduister jouw draai kiepraam bijvoorbeeld met VELUX of FAKRO.
 • Dakkapel: meet alle is, koop rolgordijnen op maat en monteer de producten binnen enkele minuten.
 • Balkon: met een balkondoek creëer je jouw eigen zonnescherm.

Serre & Terras
Tijdens de warme zomerdagen kan het anders erg warm worden. Het actuele aanbod bestaat uit diverse soorten buiten- en serrezonwering. Populaire opties zijn automatisch zonneschermen & terrasoverkapping, betaalbare parasols of luxe houten buitenjaloezieën voor een overkapping. Buitenzonwering voor een glazen dak kan je vanaf binnen of buiten laten plaatsen. Wellicht vind je dit ook interessant: Jaloezieën.

Veelgestelde vragen over woning koel houden

De beste zonwering voor je woning zoeken?

Elke woning is anders. De juiste zonnewering in jouw specifieke situatie is afhankelijk van de benodigde afmetingen, hoe jouw tuin is ingericht, het karakter van jouw huis en natuurlijk jouw maximale budget. Binnenzonnewering heeft als voordelen dat je het kunt kopen in veel kleuren, materiaaltypes en maatvoeringen. Het kozijn moet hiervoor natuurlijk wel geschikt zijn. Buitenzonwering werkt nog een stuk effectiever, zorgt voor net wat meer schaduw, maar trekt wel meer de aandacht (aan de buitenzijde van de woning).

Wat zijn de actuele kosten van zonnewering in Rijs?

De investingen in zonwering zijn voor iedereen anders. De actuele tarieven hebben we hierna kort toegelicht. Markiezen kosten zo’n €725. Zonnescreens €280 op basis van 1 raam. Bij een terraszonwering moet je denken aan minimaal €1150. Wil je besparen? Neem dan een uitvalscherm (+/- €750). Een instap-rolluik kost €480. Producten zoals jaloezieën zijn nog voordeliger, vanaf €285 per raam / kozijn. Shutters zijn een stuk duurder (plusminus €755). Alternatieve soorten raamdecoratie zijn rolgordijnen, plissé gordijnen en lamellen (te koop vanaf €110 op basis van één kozijn). De totale investeringen hangen af van: type systeem, de gewenste afmeting, elektrische of handmatige bediening, de materiaalsoort, prints en montagekosten.

Wat zijn de pluspunten van inmeten en montageservice in Rijs?

Als je kijkt naar zonweringsproducten, dan kan je kiezen uit veel producten. Daarbij moet je zeker goed letten op het opmeten en monteren. Je kunt zelf de maten opmeten voor maatwerkproducten, maar je kunt ook kiezen voor montage en inmeetservice in Rijs. Als je hiervoor kiest dan plan je een afspraak met een deskundige monteur die de raampartij inmeet bij je thuis. Als je aankoop binnen is gekomen bij de winkel kom een monteur het zonnescherm fatsoenlijk monteren. Met deze klusservice heb je gegarandeerd uitstekende zonnewering, langere garantie, klantenservice en een perfect aangesloten product.

Wat zijn slimme rolluiken, screens en raamdecoratie?

De meest gangbare keuzes zijn de standaard handbediening, bediening met een afstandsbediening of een online domotica systeem met mobiele app? Slimme zonwering zal de nieuwe standaard worden. Een handmatige installatie met opwindmechanisme werkt prima, echter het kan praktischer. Draadloze bediening (met een tijdschakelaar, draaiknop, handzender, afstandsbediening) maakt het mogelijk dat je van een afstand jouw schermen kunt beheren. Bij slecht weer kan jouw zonnescherm soms automatisch reageren. Als de zon doorkomt kunnen de screens automatisch sluiten. Jaloezieën, shutters en gordijnen kan je zelfs tijdens je vakantie automatisch open en dicht laten gaan. Een model dat je kunt aansluiten op het internet maakt jouw woning slimmer. De gemiddelde prijzen van smart rolluiken of schermen komen uit rond de €550.

Geschreven door: Sandra. Laatste update: 1 juni 2024
Postcodegebied: 8572

Plaats een reactie