Zonwering vergelijken
• Maatwerk voor binnen en buiten
• Verschillende soorten zonwering
• Erkende leveranciers vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Zonwering Sondel vergelijken

Wil je extra verkoeling of meer privacy met zonwering in Sondel? Zonwering is er voor binnen en buiten. Het is er al vanaf €52,50. Goede buitenzonwering als een knikarmscherm werkt het beste om de zon buitenshuis te houden. Ook behaal je met een zonnescherm een groot aantal vierkante meters aan schaduw waar jij, als het warm is, kunt zitten. Binnenzonwering zoals gordijnen of duetten is minder duur en is direct een aanvulling op jouw interieur. Er zijn ontzettend veel verschillende producten. Op deze pagina delen we een uitgebreid advies waar we de voor- en nadelen van ieder systeem bespreken. In aanvulling daarop doorzoek je de geschatte kosten en adresgegevens van lokale zonwering specialisten in Sondel en de omliggende regio.

De praktische voordelen van een zonnescherm

 • Realiseer een prettige temperatuur in huis op warme dagen.
 • Geeft je woning een mooie uitstraling.
 • Je bespaart op de energierekening.
 • Genieten van extra privacy.
 • Een veilige woning met rolluiken (inbraakpreventie).
zonwering-vergelijken-sondel

Zonnescherm laten plaatsen in Sondel

Heb je geen ervaring met het plaatsen van zonwering of wil je tijd besparen? Een voordelig zonnescherm installeren in Sondel via een lokale zonwering specialist is een goed idee. Je kunt er dan op vertrouwen dat alles goed bevestigd wordt, dat je recht blijft houden op garantie en de vakman zal bovendien een korte demo geven. Via zonweringaanbiedingen.nl kom je eenvoudig in contact met bedrijven die werkzaam zijn in de regio. Hieronder staat precies beschreven wat er nodig is.

Een zonnescherm laten ophangen door een professional

 1. Zoek een geschikt model / systeem

  Kies allereerst welk model aansluit bij jouw eisen. De buitenzonwering wordt aan de buitenzijde van het huis geplaatst. Binnenzonwering is juist bedoeld voor plaatsing in huis. Kies bewust: denk na over de functionaliteiten van bijv. het uitvalscherm of de jaloezieën. Belangrijke elementen zijn: verkoelen, het verminderen van energiegebruik, inkijk en geluidsoverlast beperken, inbraakkans verminderen, een fijne schaduwplek maken, de lichtinval reguleren of extra sfeer in de woning brengen.

 2. Maten doorgeven

  Meet alle maten goed op van het gewenste model. Selecteer ook waar het geplaatst moet worden. Kies bijvoorbeeld voor aan de voorkant of op zolder / in de slaapkamer. Voeg eventueel afbeeldingen toe om de opdracht te verduidelijken.

 3. Selecteer bediening

  Geef aan hoe je het systeem wilt bedienen. De simpelste producten zijn de zonwering met handmatige bediening (met een slinger of opwindmechanisme). Een andere gangbare keuze is elektrische bediening. Dat werkt middels een draaiknop, soms ook uitgevoerd met tijdschakelaar. De hoogst geprijsde en meest hippe keuze is draadloze bediening met app voor je telefoon of met afstandsbediening.

 4. Aanbieders vergelijken

  Heb je jouw project helemaal in kaart gebracht? Als laatste vul je jouw adres- en contactgegevens in. Je krijgt 3 of 4 gratis offertes van vakkundige zonweringsbedrijven uit Sondel en nabije omgeving. Vergelijk de offertes, en kijk goed naar kwaliteit, garantie, nazorg, klantenservice. Ga in op de meest gunstige aanbieding en neem contact op met de betreffende partij.

 5. Installatie van het systeem

  Haal de oude zonwering van de muur af en zorg dat er genoeg werkruimte is voor de vakmannen. Het installatiebedrijf plaatst het zonnescherm, markiezen of de duettes op de gewenste manier. Check of de totale constructie correct is opgehangen. Inspecteer de werking en onderdelen goed. Eventuele gebreken kan je het beste direct uitsluiten. Tevens is er de mogelijkheid om een onderhoudscontract te tekenen.

Vraag gratis zonwering offerte op

Inzicht in de kosten van raambekleders in Sondel

Buitenzonwering kopen: alle soorten op een rij

Buitenzonwering Sondel wordt gebruikt om meer schaduw rondom je huis te realiseren. Bovendien geeft het je een prettige schaduwplek in de tuin. Ideaal dus voor zowel binnen als buitengebruik. Enkele artikelen zoals het rolluik zorgen voor het verlagen van de inbraakkans en vergroten de isolatie. Zonwering voor buiten is tegenwoordig op de markt in talloze dessins en formaten. Gemiddeld betaal je een bedrag tussen de €250 en €2650. In het gedeelte hieronder bespreken we de meest moderne modellen.

Kiezen voor knikarmschermen & terrasschermen

Met knikarmschermen bedoelt men zonnescherm dat boven het raam aan de buitengevel wordt gehangen. Door middel van de speciale knikarmen komt het schermdoek uit de cassette. Door dit mechanisme behoud je de vrije doorloop en geniet je van een fijne schaduwplek rondom de ramen. Noemenswaardig: het schermdoek moet je meteen weer indraaien als het gaat waaien. De verwachte tarieven liggen zo tussen de €925 – €2150.

 • Ideale keuze voor terraszonwering.
 • Ingedraaid zie je er maar weinig van.
 • Optioneel met zon- en windsensor.

Adviezen over uitvalschermen

Een uitvalscherm is een effectieve en een goedkope manier om te voorkomen dat het zonlicht naar binnen schijnt. Je kunt rekenen op lekker veel schaduw in huis zodat het binnen aangenaam koel blijft. Het is heel geschikt voor kleine ramen of plekken waar je niet vaak langs loopt. Ze worden vaak gebruikt bij flatgebouwen en kantoren. Het wordt voor een achtertuin niet vaak gekozen. De verwachte kosten liggen zo tussen de €400 tot €1250.

 • Het zonnescherm kan geleverd worden in veel prijsklassen.
 • Houdt de zon buiten en zorgt voor extra privacy.
 • Sterke constructies die tegen windstoten kunnen.

Genieten van screens

Screens op maat laten maken in Sondel is een prima keuze als je zonlicht wilt verduisteren maar nog wel zicht wil overhouden. Zonnescreens zijn perfect in staat om warmte en zonlicht te beperken en kan je helemaal integreren in een kozijn. Het doek wordt samengesteld met vezels van polyester of glasvezel. Qua verduistering kun je kiezen uit meerdere opties (veel of weinig licht). Tijdens daglicht kan je altijd van binnen naar buiten kijken. Andersom kan dat niet. Disclaimer: als het screendoek omlaag zit zal het raam niet te gebruiken zijn. De verwachte tarieven bedragen tussen de €225 en €1050.

 • Zowel in het kozijn als op het kozijn mogelijk.
 • Een zeer effectieve manier om te zon te weren.
 • Het zicht naar buiten blijft behouden.

Ontdek het gemak van rolluiken

Rolluiken zijn een van de meest gekozen opties. Wij zijn er uiterst positief over: veel keuze qua bediening (handmatig / automatisch), ze weerkaatsen het zonlicht, ze zijn geluiddempend en ze verduisteren ook heel goed. Bovendien heeft het een effect op inbraakkans (preventieve werking). We onderscheiden 3 types: het voorzetrolluik bevestigt men boven het raam aan de buitengevel, een opbouwrolluik plaatst men voor voor het venster (op de dag / in de dag montage) en inbouwrolluiken bevinden zich in een uitsparing boven de deur of raamopening. De verwachte prijzen liggen zo tussen de €290 tot zo’n €1275 voor rolluiken bestellen in Sondel.

 • Op te rollen in enkele seconden.
 • Een fijne donkere slaapkamer zonder lawaai.
 • Werkt inbraakwerend.

Het comfort van markiezen

Een markies is een stijlvol systeem wat direct zal opvallen (authentieke uitstraling). Het is eigenlijk een stevig frame van hout of aluminium dat afgespannen wordt middels een doek. Dit markiezen-systeem zie je vaak nog bij sfeervolle woningen. Ze dragen bij aan de sfeer van de woning. Naast de basismodellen kan je ook kiezen voor een petmodel of klapmodel om een hogere doorloopruimte te realiseren. De verwachte prijzen schommelen tussen de €730 t/m €1775.

 • Stijlvol en klassiek.
 • Het zicht van binnenuit wordt niet verstoord.
 • Sterk systeem dat tegen een stootje kan.

Overige opties voor buiten

 • Verandazonwering: serrezonwering eventueel met zon- en windautomaat.
 • Zonweringdoek: een los te spannen doek voor in de tuin, op straat of andere plekken.
 • Terrasoverkapping: handige parasols die je eenvoudig kunt verplaatsen.
 • Buitenjaloezieën: een luxueus model met veel opties qua standen.

Een aantrekkelijke temperatuur in en rondom jouw woning met buitenzonwering!

Vraag de mogelijkheden op bij installateurs

Raamdecoratie Sondel: alle mogelijkheden voor binnen

Het monteren van binnenzonwering wordt gedaan aan de binnenkant van een gevel / kozijn. Via raambekleding bepaal je zelf de mate van lichtinval. Zo kan je voorkomen dat er warm zonlicht in huis komt zodat het binnen aangenaam koel blijft. Eveneens zorgt het voor meer sfeer in huis. Belangrijk: raamdecoratie heeft ook een isolerende werking. De kosten komen uit tussen de €300 en €925. In het onderstaande stuk lees je informatie over de meest bestelde types.

Rolgordijnen: informatie en voordelen

Het rolgordijn kan je heel gemakkelijk op- en afrollen. Het is voordelig, moeiteloos te monteren, simpel af te rollen en het kan toegepast worden op ieder raam. Rolgordijnen kan je bestellen in verschillende kleurtjes en motiefjes zodat je interieur / style goed uit de verf komt. Er bestaan allerlei types zoals dakraam, lichtdoorlatende, transparante, verduisterende, elektrische, kiepkantelraam en speciale duo rolgordijnen. De prijsindicaties liggen zo tussen de €65,00 en €185.

 • Groot aanbod in goedkope raamdecoratie.
 • Rolgordijnen kopen in Sondel: gemakkelijk zelf te monteren.
 • Snel bezorgd in mooie stoffen en unieke uitvoeringen.

Vouwgordijnen: bekijk voordelen en info

Vouwgordijnen zijn zeer populair, ze geven een luxueuze en rustieke ambiance aan je huis. Je kunt ze gemakkelijk in hoogte verstellen. Een vouwgordijn wordt gemaakt van stof. Bij het kiezen van een stof kies je dus ook hoe lichtdoorlatend het systeem is. Ook kunnen ze de akoestiek in huis verbeteren. Verwacht een prijs van €105 tot €350.

 • Zowel met lichtdoorlatende als verduisterende stof.
 • Maatwerk is voor elk raam mogelijk.
 • Simpel onderhoud: met water en zeep handmatig te reinigen / wassen.

Plissé: praktische info en voordelen

Plissé gordijnen is een type raamdeco waarbij het doek in een harmonica vorm wordt ingebouwd. De bediening is erg simpel en ze houden de zon goed tegen. Het is een fraaie vorm van raamdeco die aansluit op elk interieur. Er bestaan veel soorten plissé gordijnen. Dupligordijnen (honeycomb) / Duettes hebben aan de voorkant en achterkant verschillende stoffen (honingraat). Met Top down – bottom bepaal je zelf jouw mate van privacy. Voorzie onkosten van €65 oplopend tot €165.

 • Een subtiel product voor ieder raam.
 • Eenvoudig monteren met wandsteun of plafondclip.
 • Dupligordijnen op maat: voor elke breedte een passend product.

Jaloezieën Sondel: bekijk voordelen en info

Jaloezieën zijn horizontale paneeltjes die je in verschillende standen kunt zetten met een ophaalsysteem. Leveranciers bieden gigantisch veel modellen en materialen als bijvoorbeeld kunststof, PVC, aluminium, bamboe, hout. Dankzij houten jaloezieën speel je eenvoudig met de lichtinval en privacy. Suggestie: je moet ze regelmatig afstoffen. Wees voorbereid op een prijs van €70 tot +/- €280.

 • In enkele seconden een ruimte verduisterd.
 • Jaloezieënwinkel: mooie uitstraling met bamboe producten.
 • PVC / Aluminium jaloezieën: kies bewust voor natuurlijke en duurzame systemen.

Lamellen: stijlvolle gordijnen voor binnen

Lamellen zijn verticale latten die je hebt van stof, kunststof, bamboe, aluminium, hout. Toe te passen voor brede / grote ramen en zie je vaak terug bij een smaakvol en minimalistisch interieur. Verticale lamellen zijn moeiteloos met de hand te bedienen, zijn goed schoon te houden en geven een lang en elegant beeld van de kamer. De kostprijzen beginnen bij zo’n €50. Meer exclusieve modellen kosten zo’n €195.

 • De koordbediening zorgt voor snel openen en sluiten.
 • Zeer praktische binnenzonwering voor lange ramen.
 • Montage kunststof kozijn: goed installatiewerk verlengt de levensduur.

Shutters: luxe raambekleding in Sondel op maat geproduceerd

Shutters zijn prachtige binnenluiken met een unieke look. Het zijn echte blikvangers waarmee je echt iets bijzonders in huis haalt. Blinds zijn erg trendy, ze zijn overal toepasbaar en een milieuvriendelijke keuze. Aan te brengen op diverse ramen zoals dakramen, schuiframen, draaikiepramen, uitzetramen, valramen, ronde ramen. Goed om te weten: shutters zijn relatief kostbaar. De prijsindicaties beginnen bij €430 en kunnen oplopen tot €900.

 • Een bijzondere eyecatcher.
 • Je kunt het snel reinigen met een vochtige doek.
 • Houten kozijnen: op verschillende manier te monteren.

Horren en hordeuren bestellen

Maatwerk horren in Sondel zorgen voor een hygiënische leefomgeving en weren bovendien vliegen, motten, wespen en muggen. Vergelijk verschillende producten zoals: rolhor, voorzethor, plissé hor, lamellenhor, inzethor, hor met scharnier. Heb je veel last van hooikoorts of allergieën? Kies dan voor een pollenwerende hor. Advies: je kunt geen zonlicht blokkeren met horren. Tip: vraag eens om een vernuftige duo-plissé hor. Deze weert muggen en vliegen en houdt tevens de warmte van de zon buiten. De investeringen starten bij om en nabij de €72,5. Meer exclusieve modellen kosten zo’n €550.

 • Breed inzetbaar: draairaam, tuimelraam, vast raam, valraam, schuifraam, draai-kiepraam.
 • Ventileren zonder dat er insecten je huis binnenkomen.
 • Ook ideaal voor hooikoortspatiënten.

De juiste raamdecoratie voor elke kamer

Ontvang gratis 3 aanbiedingen van plaatselijke leveranciers

Overzicht met kosten zonwering 2024

De prijzen van zonwering op vrijdag, 21 juni 2024 worden berekend door te kijken naar meerdere opties: het model, het materiaal, het formaat en afwerking plus bediening. In de onderstaande tabel tref je de verwachte kosten van het laten plaatsen van zonwering in Sondel in juni 2024.

Categorie zonweringAfmetingKostenindicatie
Knikarmscherm100 – 600 cm breed€815 – €2275
Uitvalschermtot 4 meter breed€385 – €1275
Screens100 cm – 300 cm breed€290 – €1025
Rolluik300 – 400 cm breed€305 – €1375
Rolgordijn100 x 175 cm€75 – €175
Lamellen250 x 250 cm€45 – €225
Jaloezieën100 x 180 cm€65 – €210
Plisségordijnen100 x 220 cm€105 – €380
Gemiddelde onkosten zonnewering met monteren in de Provincie Friesland.

Populaire merken zonwering

Wil je zonwering kopen? Er bestaan flink wat merken om uit te kiezen. Iedere leveranciers heeft zijn pluspunten en richtprijs. Deze vind je vaak wel bij de gordijnwinkel in Sondel. In de volgende tabel delen we informatie over de populairste merken. Daarmee heb jij een goed beeld van het aanbod.

 • Sunmaster: kwaliteitsproducten die zorgen voor een comfortabel buitenleven.
 • SunCircle: zonwering op maat, gemaakt in Nederland.
 • Verano: specialist voor luxe en exclusieve producten en oplossingen.
 • Zonnelux: familiebedrijf (1974) met de beste maatwerkproducten voor binnen.
 • Heroal: kwaliteitsproducten made in Germany.
 • Stobag: terrasschermen die tegen een stootje kunnen.
 • Renson: kwalitatieve gevelbekleding die je huis een luxe uitstraling geven.
 • Velux: gordijnen aanpassen aan jouw kamer, stijl en smaak.
 • Luxaflex: hoge kwaliteit raambekleding en uitgebreide kleurencollectie.
 • Somfy: jouw rolluiken, screens en elektrische zonneschermen geautomatiseerde bedienen.
 • Unilux / Fractions: de meest verkochte hor van NL.
 • Veneta: productielocaties in China, Portugal, Tsjechië en Nederland.
 • Bouwmarkten / Webwinkels: Hornbach, IKEA, Gamma, Karwei, Hubo en Kwantum, Formido, FonQ, Leen Bakker, Wehkamp.
 • Zie ook: Bece, Roma, Weinor, Deponti, Toppoint, Husol en Lumenguard, Milano, Copaco, Schlappi, Sunway, Swela.

Zonwering experts zoeken in de buurt van De Fryske Marren

Goedkope zonwering kopen in Sondel? In contact komen met een ervaren zonweringsbedrijf in jouw omgeving? In het schema hierna tonen wij contactgegevens van buitenzonwering experts en gordijnwinkels in de buurt. Eventueel kunnen ze je advies geven. Via deze website vind je ook fabrikanten en winkels in Balk, Nijemirdum en Wijckel.

Geen zonwering bedrijven! Meld je nu eenvoudig aan
We hebben in deze regio nog geen zonwering-experts gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf toe te voegen.

Vergelijk type zonwering per ruimte

Iedere ruimte heeft weer andere vitrage nodig die perfect past bij de uitstraling van de kamer. We vertellen graag wat meer over de meest praktische zonweringsmodellen voor verschillende soorten ruimtes.

 • Keuken: jaloezieën, shutters en plissés zijn de meest gekozen opties.
 • Badkamer: kies een vochtbestendig materiaal zoals PVC of kunststof in de douche.
 • Woonkamer: met verduisterende gordijnen of shutters kun je een prima sfeer realiseren.
 • Slaapkamer: laat geluidswerende rolluiken installeren en je kunt rustig slapen.
 • Zolderraam: praktische screens, luiken en shutters voor jouw draai-kiepramen op zolder.
 • Dakkapel: denk aan rolgordijnen op maat (die je gemakkelijk zelf kunt plaatsen).
 • Balkon: laat een zonnescherm of balkondoek plaatsen en maak schaduwrijke plekken.

Serre of Terras
Tijdens hete dagen kunnen de dagelijkse temperaturen zeer hoog worden. Er bestaan allerlei type buiten- en serrezonwering. Tegenwoordig heb je o.a. automatisch zonneschermen of terrasoverkapping, basic-parasols of bijzondere houten buitenjaloezieën voor een serre, overdekt terras of overkapping. Bescherming voor een glazen dak kan je zowel vanaf binnen als buiten laten installeren. Bekijk ook meer informatie over: Markiezen.

FAQ: hoe zorg ik voor schaduw en een koele woning?

Wat is de beste zonwering om te installeren?

Ieder huis vraagt om een eigen aanpak. De meest optimale zonnewering voor jouw woning is afhankelijk van de hoogte van je ramen, de ligging van je huis, de buitenmuren (kozijnen) en wat je eraan wilt uitgeven. Waarom jij voor binnenzonnewering moet kiezen? Omdat het te koop is in meerdere kleuren, soorten materialen en prijsgroepen. Er komt echter wel altijd wat licht binnen. Buitenzonwering is doorgaans net wat effectiever, geeft ook meer verkoeling, maar zal wel wat meer opvallen (je ziet het altijd zitten op de gevel of het kozijn).

Hoe zit het met de kosten van zonnewering in Sondel?

De onkosten voor zonwering zijn weer anders per woning. De verwachte prijsindicaties tref je hierna. Voor markiezen betaal je zo’n €725. Screens €255 per kozijn. Bij een terrasscherm moet je denken aan minimaal €1250. Een uitvalscherm is minder duur (+/- €700). Een gemiddeld rolluik kost €470. Producten zoals jaloezieën zijn nog voordeliger, vanaf €290 per raampartij. Stijlvolle shutters zijn iets duurder (+/- €805). Overige keuzes zijn rolgordijnen, lamellen en plisségordijnen (te bestellen vanaf €115 op basis van één kozijn). De totale kosten hangen af van: de gekozen constructie, het inmeten (afmetingen), elektrische of handmatige bediening, het soort materiaal, vormen / kleuren en aanlegkosten.

Wat zijn de pluspunten van inmeten en montageservice in Sondel?

Ten aanzien van zonweringsproducten heb je veel keuze. Zoek vooraf alles goed uit omtrent het juist inmeten en monteren van de producten. Het is mogelijk om maatwerkproducten zelfstandig op te meten, echter kun jij soms beter kiezen voor de montage en inmeetservice in Sondel. Dan komt er een gespecialiseerde installateur die kozijnen, gevels en ramen bekijkt en opmeet. Als alle dingen zijn besteld komt de montagepartner het systeem op de goede manier installeren. Door te kiezen voor dit stukje service ben je verzekerd van uitstekende zonnewering, garantie en service en eventueel een jaarlijks onderhoud.

Wat is slimme zonwering?

Ga jij voor de de standaard handmatige bediening, afstandsbediening of een online domotica systeem met mobiele app? Slimme zonwering levert veel op. Handmatige bediening met stang of band is acceptabel, maar het kan slimmer. Draadloze bediening (afstandsbediening, handzender, draaiknop, tijdschakelaar) heeft als effect dat je van een afstand jouw schermen kunt beheren. Bij veel wind is het mogelijk dat jouw zonnescherm direct automatisch ingedraaid wordt. Als de zon hevig schijnt kunnen de screens automatisch sluiten. Jaloezieën, shutters en gordijnen kan je – ook als je niet thuis bent – automatisch open en dicht laten gaan. Een product dat werkt met internet heeft veel voordelen. De verwachte kosten van smart rolluiken & screens bedragen zo’n €500.

Geschreven door: Sandra. Laatste update: 1 juni 2024
Postcodegebied: 8565

Plaats een reactie