Zonwering vergelijken
• Maatwerk voor binnen en buiten
• Verschillende soorten zonwering
• Erkende leveranciers vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Zonwering Rottum vergelijken

Wil jij een koele woning met zonwering in Rottum? Zonwering kan je binnen- maar ook buiten aanbrengen en kan je al kopen vanaf €50,00. Degelijke buitenzonwering zoals een markies is zeer handig om een aangenaam binnenklimaat te realiseren. Tevens biedt een zonnescherm een schaduwrijke plek in de tuin. Binnenzonwering als bijv. gordijnen of rolgordijnen is minder duur en is direct een aanvulling op jouw interieur. Winkels verkopen tegenwoordig tientallen verschillende producten. Via deze website delen we een handig stappenplan waardoor jij precies weet wat er mogelijk is. Daarbij geven we een kostenindicatie en namen van verschillende zonwering specialisten in Rottum en de omliggende regio.

Waarom kiezen voor een zonnescherm

 • Realiseer een prettige temperatuur in huis op warme dagen.
 • Een verzorgd uitstraling van de woning (mooie afwerking).
 • Kan warmte vasthouden en/of afstoten (lager energieverbruik).
 • Bescherm je interieur tegen UV-straling.
 • Heeft een afschrik effect op inbrekers (werkt preventief).
zonwering-vergelijken-rottum

Zonnescherm laten plaatsen in Rottum

Ben je zelf niet handig of heb je geen tijd? Een voordelig zonnescherm installeren in Rottum door een lokale zonwering specialist is dan een uitstekend idee. Je bent dan verzekerd dat het scherm op de goede manier vastgezet wordt, dat er niks kapot gaat en dat het geheel goed werkt. Op dit platform regel je gemakkelijk een offerte van bedrijven uit de buurt. Hieronder lees je precies wat je moet doen.

Een zonnescherm laten aanleggen door een specialist

 1. Bepaal welk systeem je gaat toepassen

  Ten eerste bepaal je welk soort systeem het beste past bij jouw eisen. Buitenzonwering komt aan de buitenkant van het gebouw te zitten. Binnenzonwering bevindt zich in het woongedeelte. Denk ook na over de functie van het zonnescherm, markiezen of de jaloezieën. Je kunt het gebruiken voor o.a. verkoelen, een extra isolerende laag, inkijk verminderen, inbraken beperken, comfortabele schaduwrijke zitplekken maken, lichtinval tegengaan of de sfeer in huis versterken.

 2. Afmetingen

  Noteer de afmetingen van het product. Selecteer ook waar het geplaatst moet worden. Dit kan zijn aan de voorkant of in de badkamer. Voeg eventueel afbeeldingen toe zodat het bedrijf een nog beter beeld krijgt.

 3. Maak een keuze voor de bediening

  Er zijn verschillende soorten bediening. De voordeligste systemen zijn de zonwering met handmatige bediening (met een slinger of opwindmechanisme). In aanvulling hierop hebben we ook nog elektrische bediening. Je kunt het dan bedienen met een draaiknop, eventueel beschikbaar met tijdschakelaar. De duurste en gebruiksvriendelijkste keuzemogelijkheid is draadloze bediening die werkt via je telefoon (App), zender of afstandsbediening.

 4. Vergelijken van aanbieders

  Heb je jouw project helemaal in kaart gebracht? Dan moet je de gegevens van je woning (adres) en telefoon/mail doorgeven. Je kan dan rekenen op meerdere offertes van erkende zonweringsbedrijven uit Rottum en nabijgelegen plaatsen. Vergelijk de aanbiedingen op prijs, garantie review en klantenservice. Kies de meest aantrekkelijke aanbieding en zoek contact met de leverancier.

 5. Het ophangen van het systeem

  Verwijder de oude zonwering en zorg dat er genoeg werkruimte is voor de specialisten. Het installatiebedrijf levert de screens of de rolgordijnen op de gewenste manier. Controleer zorgvuldig of het netjes is vastgezet. Laat hem/haar een demo geven. Mocht er iets zijn wat niet werkt, dan kan dit direct hersteld worden. Soms bieden ze ook een onderhoudscontract aan.

Vraag gratis zonwering offerte op

Direct actuele prijzen ontvangen van raambekleders in Rottum

Buitenzonwering kopen en laten monteren

Buitenzonwering Rottum werkt het beste om meer schaduw rondom je huis te realiseren. Ook creëert het een heerlijke schaduwplek op buitenplekken. Je kunt er dus zowel binnen als buiten van genieten. Enkele modellen zoals rolluiken verkleinen zelfs de kans op inbraak en hebben uitstekende isolatiewaardes. Zonwering voor buiten is er in veel kleuren en afmetingen. Houd rekening met kosten tussen de €450 tot €2775. In het stukje hierna delen we veel info over de meest moderne modellen.

Kosten en pluspunten van knikarmschermen & terrasschermen

Een knikarmscherm is een zonnescherm dat aan de gevel gemonteerd wordt. Dankzij de twee knikarmen komt het schermdoek uit de cassette. Omdat het scherm op hoogte wordt geplaatst is het vloeroppervlak eronder goed begaanbaar en biedt het geheel veel schaduw onder het raam. Disclaimer: het schermdoek kan beschadigd raken door extreme weersomstandigheden. De prijzen komen uit tussen de €850 en €2075.

 • Zorg voor een aangename terraszonwering.
 • Ramen en deuren kan je gewoon blijven openen.
 • Optioneel met zon- en windsensor.

Informatie en voordelen van uitvalschermen

Een uitvalscherm is een veel gekozen en een voordelige manier om een raam te beschermen tegen zon. Je krijgt hierdoor lekker veel schaduw in huis zodat de binnentemperatuur niet te veel oploopt. Veel gekozen bij ramen die dicht blijven waar je niet vaak onder door hoeft te lopen. Ze worden vaak gebruikt bij flatgebouwen en kantoren. Voor een achtertuin is het dus niet heel geschikt. De normale prijzen komen uit tussen de €325 en €1375.

 • Een aantrekkelijk geprijsd type zonnescherm.
 • Zorgt voor veel schaduw in huis.
 • Met sterke wind- en stormvaste armen.

Meer informatie over screens

Screens op maat laten maken in Rottum is een goed alternatief als je wilt dat je nog deels naar buiten kan kijken. Zonnescreens zijn goed in het filteren van zonlicht en zijn niet zo vatbaar voor wind. Het doek is vaak gemaakt van polyestervezels of glasvezel. Je hebt zowel lichtdoorlatende als verduisterende modellen. In het geval van daglicht is er voldoende zicht vanuit de woning, maar buitenstaanders kunnen niet naar binnen kijken. Advies: op het moment dat het screendoek uit is kan je het raam niet even op een kier zetten. De onkosten schommelen tussen de €400 – €1000.

 • Bedekt het hele raam.
 • Doeken in o.a. de kleuren grijs, zwart, antraciet, metallic etc.
 • Je kunt gewoon van binnen naar buiten kijken.

Laten plaatsen van rolluiken

Rolluiken zijn populair in woonwijken. De voordelen zijn eindeloos: veel keuze qua bediening (handmatig / automatisch), eenvoudig in te meten, mensen kunnen niet naar binnen kijken, en houden in de winter de kou buiten de deur. Bovendien hebben ze een inbraakpreventieve werking. Binnen dit segment heb je 3 mogelijkheden: het voorzetrolluik plaatsen ze aan de buitengevel boven het raam, een opbouwrolluik wordt boven het raam op het kozijn gemonteerd (op de dag / in de dag montage) en het inbouwrolluik wordt boven het raamkozijn achter de gevelstenen gemonteerd. De totale investeringen schommelen tussen de €290 tot €1275 voor rolluiken bestellen in Rottum.

 • Verkrijgbaar in diverse kleuren.
 • Slapen in een volledig donkere slaapkamer.
 • Minder kans op inbraak en vandalisme.

Het kopen van markiezen

Een markies heeft een opvallende ronde of bolle uitstraling die de zon niet alleen van voren – maar ook van opzij weert. Het systeem bestaat uit een compact frame van o.a. staal waarover een doek wordt gelegd. Dit markiezen-systeem zie je vaak nog bij jaren 30 woningen. Ze beïnvloeden het karakter van van gebouwen. Behalve dit model kan je ook kiezen voor een petmodel of klapmodel die doorloop mogelijk maken. De verwachte prijzen liggen tussen de €700 t/m €1700.

 • Idyllische uitstraling door de vele kleuren en dessins.
 • Je kunt nog prima naar buiten kijken.
 • Houdt de zon ook van opzij tegen.

Alternatieve systemen voor buiten

 • Verandazonwering: beschutting op jouw veranda met serrezonwering.
 • Zonweringdoek: een doek dat je kun spannen tussen huizen, bomen of palen.
 • Terrasoverkapping: handige verrijdbare parasol voor het terras.
 • Buitenjaloezieën: een luxe alternatief voor een rolluik of screen.

Een koele temperatuur in en rondom jouw woning met buitenzonwering!

Check de huidige marktprijzen

Raamdecoratie Rottum: alle systemen voor binnen

Als we het over binnenzonwering hebben dan doelen we ook wel op raamdecoratie. Door raambekleding heb je altijd precies de lichtinval die jij wil. Dit beperkt dat er heel veel zonnestralen de kamer binnenkomen waardoor het aangenaam koel blijft. Eveneens haal je hiermee extra sfeer in huis. Noemenswaardig: door de verschillende lagen heeft het ook een isolerende functie. De kosten bedragen tussen de €310 – €875. Bijgaand bespreken we de meest gekozen keuzes.

Rolgordijnen: informatie en voordelen

Een rolgordijn is een gordijn dat je afrolt richting de kamerkant. Beschikbaar voor lage tarieven, eenvoudig aan te brengen, gemakkelijk af te rollen en de garanties zijn vaak goed. Rolgordijnen kun jij kopen in meerdere kleurtjes en motiefjes wat het mooie aanvulling op je interieur maakt. Men biedt allerlei types zoals transparante, verduisterende, dakraam, kiepkantelraam, lichtdoorlatende, waterafstotende en de duo rolgordijnen. De kosten bedragen tussen de €50,00 tot €175.

 • De juiste keuze als het gaat om goedkope raamdecoratie.
 • Rolgordijnen kopen in Rottum: gemakkelijk zelf op te hangen.
 • Snel bezorgd in allerlei stoffen en unieke uitvoeringen.

Vouwgordijnen: bekijk het assortiment

Vouwgordijnen dragen bij aan een luxueuze en rustieke uitstraling aan je huis. Je bepaalt zelf welk deel van het raam bedekt wordt. Elke vouwgordijn wordt op maat gemaakt. Bij het kiezen van een stof kies je dus ook de mate van lichtdoorlatendheid van de gordijnen. Daarbij helpen ze tegen een slechte akoestiek. Verwacht een prijskaartje van €90 tot +/- €325.

 • Voor een knus interieur.
 • 100% maatwerk is mogelijk.
 • Moeiteloos te onderhouden: zelf wassen op maximaal 30 graden.

Plissé: assortiment, info en prijzen

Plissé gordijnen kun je open zetten zoals jij wat wilt. Je kan ze moeiteloos bedienen en je kan het zonlicht overal goed tegenhouden. Luxe ogende raamdeco die bij vrijwel ieder interieur past. Je hebt allerlei producten binnen de plissé gordijnen. Dupligordijnen (honeycomb) / Duettes hebben meerdere stoflagen (honingraat). Met Top down – bottom kan je een specifiek deel van je raam afschermen. Verwacht prijzen van €65 oplopend tot €175.

 • Zelf lichtinval en inkijk in je huis bepalen.
 • Ook heel geschikt voor kiepkantelramen.
 • Dupligordijnen op maat: laat alles perfect aansluiten op je kozijn.

Jaloezieën Rottum: soorten, kleuren en kosten

Jaloezieën zijn horizontale panelen die je kunt kantelen of omhoog kunt trekken met een koord of zelfs met afstandsbediening. In het assortiment zitten tientallen kleuren en materialen als onder andere bamboe, aluminium, hout, PVC, kunststof. Met jouw houten jaloezieën heb je de volledige vrijheid betreffende de privacy en hoeveelheid licht die naar binnen komt. Suggestie: het zijn echte stofvangers die je regelmatig moet schoonmaken. Raambekleders werken met een kostenplaatje van €82,5 tot zo’n €200.

 • Eventueel ook half open te zetten.
 • Jaloezieënwinkel: bamboe geeft een rank en verfijnd karakter aan het raam.
 • PVC / Aluminium jaloezieën: kies voor een duurzaam gefabriceerd product.

Lamellen: functioneel en gebruiksvriendelijk

Lamellen zijn verticale platen die je hebt van pvc, kunststof, aluminium, hout, bamboe. Praktisch voor grote ramen en bij een rustig en minimalistisch interieur. Verticale lamellen zijn handmatig te openen en sluiten, eenvoudig te reinigen en kan je ook prima toepassen in de badkamer. De prijsverwachtingen beginnen bij €80 en kunnen oplopen tot €210.

 • Makkelijk de lichtinval bepalen.
 • Een populaire keuze bij grote raampartijen.
 • Montage kunststof kozijn: vaak met een verlengde garantieregeling.

Shutters: luxe raambekleding in Rottum inclusief plaatsing

Shutters zijn strakke binnenluiken met een luxe uitstraling. Het zijn ambachtelijke modellen die je interieur een boost geven. Blinds zijn authentiek, je kunt ze meefinancieren in jouw hypotheek en een duurzame optie (goed voor het milieu). Geschikt voor bijna elk raam zoals ronde ramen, uitzetramen, valramen, vaste ramen, schuiframen, draaikiepramen. Disclaimer: shutters zijn vaak wel wat duurder. De tarieven starten bij gemiddeld €430. Voor luxe versie moet je rekening houden met €910.

 • Gemaakt van hout uit verantwoord beheerde bossen.
 • Eenvoudig schoon te maken.
 • Houten kozijnen: eenvoudig op maat laten aansluiten.

Informatie over horren en hordeuren

Maatwerk horren in Rottum zorgen voor voldoende ventilatie en weren bovendien vliegen, motten, wespen en muggen. Er zijn talloze opties: hor met scharnier, lamellenhor, voorzethor, hordeur, rolhor, plissé hor. Heb je ieder jaar weer last van hooikoorts of allergieën? Informeer dan naar de pollenwerende hor. Disclaimer: het zonlicht komt wel door het horgaas geen. Wil je dat de hor de zon wel weert? Kies dan voor een speciale duo-plissé hor. Dit model houdt ongedierte buiten de deur maar heeft ook een zonwerend doek. De onkosten starten bij gemiddeld €75. Voor meer exclusieve lijnen ga je naar de €600.

 • Past op bijna elk raam: schuifraam, valraam, draai-kiepraam, draairaam, vast raam, uitzetraam.
 • Ventileren zonder dat er ongedierte naar binnen komt.
 • Voor iedereen die last heeft van ongedierte.

Vind de perfecte raamdecoratie voor elk raam of deur

Direct meerdere aanbiedingen van lokale specialisten

Gemiddelde kosten zonwering 2024

De prijzen van zonwering op dinsdag, 25 juni 2024 zijn afhankelijk van verschillende opties: de productcategorie, de materiaalkeuze, de gewenste afmeting en de bedieningsmogelijkheden (elektrisch). In het overzicht hierna verstrekken we de gemiddelde tarieven van het laten plaatsen van zonwering in Rottum in juni 2024.

Categorie zonweringAfmetingGemiddelde tarieven
Knikarmscherm200 – 600 cm breed€800 – €2350
Uitvalscherm2 – 6 meter breed€350 – €1550
Screens100 cm – 400 cm breed€285 – €1125
Rolluik2 – 4 meter breed€295 – €1275
RolgordijnTot 300 cm breed€55 – €160
Lamellen200 x 250 cm€65 – €225
Jaloezieën100 x 160 cm€65 – €270
Plisségordijnen180 cm breed€100 – €320
Gemiddelde tarieven zonnewering inclusief montage in de Provincie Friesland.

Meest gekozen merken zonwering

Sta je op het punt van zonwering kopen? Er zijn tal van merken die je kunt kiezen. Iedere fabrikant heeft zo zijn eigenschappen en prijscategorieën. Vaak gewoon te koop bij de lokale gordijnwinkel in Rottum. In de tabel hieronder bespreken we uitleg over de populairste merken. Op basis daarvan kan jij nog beter een keuze maken.

 • Sunmaster: kwaliteitsproducten die zorgen voor een comfortabel buitenleven.
 • SunCircle: strakke en luxe modellen en kwalitatieve hoogwaardige producten.
 • Verano: jarenlange ervaring op het gebied van buitenzonwering.
 • Zonnelux: advies op maat, inmeten en montage.
 • Heroal: systeemoplossingen voor een lager energieverbruik en maximale efficiëntie.
 • Stobag: de beste oplossingen tegen zon, wind en regen.
 • Renson: ongekend mooie en unieke design gevelbekleding voor scherpe prijzen.
 • Velux: een naam die staat voor hoge kwaliteit dakramen en raamdeco.
 • Luxaflex: de marktleider op het gebied van raambekleding.
 • Somfy: leverancier van motoren voor elektrische zonneschermen.
 • Unilux / Fractions: ramen beschermen met horren en shutters.
 • Veneta: zonder risico bestellen dankzij de gratis meetverzekering.
 • Bouwmarkten / Webwinkels: Praxis, Hubo, Karwei, IKEA, Gamma & Wehkamp, FonQ, Leen Bakker, Bol.com, Formido.
 • Check ook: Weinor, Deponti, Toppoint, Husol, Roma, Novoferm en Copaco, Lumenguard, Sunway, Schlappi, Milano, Dickson.

Zonwering experts in de buurt van De Fryske Marren

Goedkope zonwering kopen in Rottum? Wil jij contact leggen met een ervaren zonweringsbedrijf in jouw regio? Hierna bespreken we adresgegevens van raambekleding winkels en gordijnwinkels in de buurt. Misschien kan jij de klus uitbesteden aan deze vakmannen. Via dit platform vergelijk je ook installateurs en verkopers in Gersloot, Rotstergaast en Tjalleberd.

Geen zonwering bedrijven! Meld je nu eenvoudig aan
We hebben in deze regio nog geen zonwering-experts gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf toe te voegen.

Tips voor zonwering per ruimte

Elk kozijn vraagt weer om een ander type vitrage die afgestemd is op de uitstraling van de kamer. We vertellen graag wat meer over de meest ideale zonweringsmodellen per ruimte en kamer.

 • Keuken: let goed op vochtbestendigheid en hoe makkelijk het te reinigen is.
 • Badkamer: kies voor waterbestendige rolgordijnen of luiken om de privacy in de douche te waarborgen.
 • Woonkamer: kies voor vitrage, inbetween of verduisterende gordijnen.
 • Slaapkamer: met geluidswerend rolluiken maak jij de nachten stiller en koeler.
 • Zolderraam: kies bijvoorbeeld voor betaalbare rolgordijnen voor jouw draai-kiepraam.
 • Dakkapel: simpele rolgordijnen op maat kun je bestellen voor lage prijzen.
 • Balkon: neem een voordelig balkondoek en maak jouw eigen zonnescherm.

Terras en Serre
Ook in Nederland kan het anders erg warm worden. We onderscheiden verschillende type buiten- en serrezonwering. Populaire opties zijn automatisch zonneschermen / terrasoverkapping, basic-parasols of exclusieve houten buitenjaloezieën voor een serre, overdekt terras of overkapping. Een zonnescherm voor een glazen dak kan je vanaf de binnenkant of buitenkant laten integreren. Bekijk snel meer details over: Jaloezieën.

Wat moet ik weten over mijn woning verkoelen?

De beste zonwering, hoe kan ik die bestellen?

Elke woning heeft eigen karakteristieken. De beste zonnewering die past bij jouw wensen komt tot stand door: de afmetingen van je ramen, hoe je tuin gelegen is, de staat van de gevels en het kozijn en je budget. Waarom jij voor binnenzonnewering moet kiezen? Omdat je het kunt kopen in veel kleuren, soorten materialen en prijscategorieën. Het laat vaak wel wat zonlicht door. Buitenzonwering houdt het zonlicht echt buiten de deur, geeft verkoeling in huis, brengt schaduw maar valt wel meer op (vanaf de buitenkant).

Wat zijn de huidige kosten van zonnewering in Rottum?

De investingen in zonwering zijn per situatie anders. De geschatte prijzen vind je hieronder. Voor markiezen moet je rekenen op minimaal €700. Buitenscreens €220 op basis van 1 raam. Bij een terraszonwering betaal je ongeveer €1000. Bij een uitvalscherm ben je goedkoper uit (+/- €700). Een handmatig-rolluik kost €490. Jaloezieën zijn nog weer een stukje voordeliger, al vanaf €300 per raam / kozijn. Stijlvolle shutters zijn iets duurder (plusminus €795). Betaalbare soorten raamdecoratie zijn lamellen, rolgordijnen en plissegordijnen (reken op minimaal €125 per raam / kozijn). De totale bedragen hangen af van: het product, de maximale breedte, soort bediening, het materiaal, prints en kosten van installatie.

Wat betekent inmeten en de montageservice in Rottum?

Met betrekking tot zonweringsproducten heb je veel keuze. Houdt wel altijd rekening met het juist inmeten en monteren van de producten. De mogelijkheid bestaat om voor maatwerkproducten zelf de afmetingen door te geven, maar je kunt ook kiezen voor de montage met inmeetservice in Rottum. Hierbij komt een capabele installateur die ieder kozijn deskundig bekijkt en opmeet. Als alle spullen binnen zijn kan de professional het systeem vakkundig bevestigen. Met deze klusservice profiteer je van ideale zonnewering, extra fabrieksgarantie en een perfect aangesloten product.

Wat zijn slimme rolluiken, screens en raamdecoratie?

In de basis heb je handmatige bediening, handzenders / afstandbedieningen of een volledig geïntegreerd domotica systeem? Slimme zonwering kan jou veel opleveren. Een handmatig systeem met windwerk of slingerstang werkt prima, niettemin kan het eenvoudiger. Draadloze bediening (middels een draaiknop, afstandsbediening, handzender, mobiele app) wordt steeds vaker gekozen omdat het veel tijd bespaart bij het gebruik. Als het flink gaat waaien kunnen de lamellen bijvoorbeeld automatisch sluiten. Als de zon doorkomt zal het scherm ook direct reageren. Jaloezieën, gordijnen en shutters kan je op ingestelde tijden automatisch open en dicht laten gaan. Een systeem dat je online kunt beheren maakt jouw woning dus een stuk slimmer. De kosten van smart rolluiken of screens starten bij €450.

Geschreven door: Sandra. Laatste update: 1 juni 2024
Postcodegebied: 8461

Plaats een reactie