Zonwering vergelijken
• Maatwerk voor binnen en buiten
• Verschillende soorten zonwering
• Erkende leveranciers vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Zonwering Tjalleberd vergelijken

Ben je op zoek naar zonwering in Tjalleberd? Zonwering heb je zowel voor binnen als buiten en is er al vanaf €85,00. Buitenzonwering zoals een rolluik is praktisch om de zon en warmte te weren. Mogelijk win je met een zonnescherm een aantal m2 schaduw waar je ontspannen kunt zitten. Binnenzonwering als gordijnen of jaloezieën is globaal gezien goedkoper en brengt extra sfeer in de woning. Je hebt de keuze uit immens veel afzonderlijke oplossing. Via zonweringaanbiedingen.nl verstrekken we een praktische keuzegids waarin we alle mogelijkheden bespreken. Bovendien check je de huidige tarieven en een lijst met lokale zonwering specialisten in Tjalleberd en omstreken.

Belangrijke voordelen van een zonnescherm

 • Een aangename temperatuur in huis.
 • Een verzorgd uitstraling van de woning (mooie afwerking).
 • Kan warmte vasthouden en/of afstoten (lager energieverbruik).
 • Het verhoogt jouw privacy.
 • Heeft een afschrik effect op inbrekers (werkt preventief).
zonwering-vergelijken-tjalleberd

Zonnescherm laten plaatsen in Tjalleberd

Beschik je niet over het juiste gereedschap en is het belangrijk dat het deskundig wordt opgehangen? Een voordelig zonnescherm installeren in Tjalleberd middels een regionale zonwering specialist is dan een uitstekend idee. Je weet dan 100% zeker het systeem degelijk vastgezet wordt, dat je garantie geldig blijft en dat de afstandsbediening ook goed werkt. Via dit platform vind je gemakkelijk experts die actief zijn in jouw postcodegebied. Hierna staat precies beschreven wat er nodig is.

Een zonnescherm laten aanleggen door een specialist

 1. Systeem kiezen

  Je begint met na te denken over welk soort systeem geschikt is voor jouw woning. Buitenzonwering komt aan de buitenkant van het gebouw te zitten. Ga je voor binnenzonwering, dan wordt dat aan de binnenkant van het kozijn geplaatst. Waarom wil je bijvoorbeeld gebruik maken van het zonnescherm, markiezen of de lamellen. Je kunt het gebruiken voor o.a. verkoeling in huis, een extra isolerende laag, de privacy verbeteren, inbraakkans verminderen, een fijne schaduwplek maken, de lichtinval bepalen of een aanvulling aanbrengen op jouw interieur.

 2. Maten doorgeven

  Noteer de afmetingen van het product. Noteer ook waar het opgehangen moet worden. Kies bijvoorbeeld voor aan de voorkant of op de eerste verdieping. Voeg schetsen toe zodat het bedrijf een nog beter beeld krijgt.

 3. Bedieningsmogelijkheden

  Er zijn verschillende soorten bediening. De meest basic-mogelijkheid is zonwering met handmatige bediening (met slingerstang of band). Dan heb je de elektrische bediening. Je kunt het dan bedienen met een knop/schakelaar in huis, eventueel met een tijdschakelaar. De meest exclusieve en meest hippe optie is draadloze bediening met App, afstandsbediening of handzender.

 4. Montagepartners vergelijken

  Heb je alle vragen beantwoord? Geef dan jouw contactgegevens door. Houdt vervolgens rekening met drie offertes van professionele zonweringsbedrijven uit Tjalleberd en de directe omgeving. Vergelijk de voorgestelde tarieven en bekijk betalingscondities, kosten en nazorg. Kies de meest aantrekkelijke aanbieding en kom in contact met deze winkel.

 5. Het ophangen van het systeem

  Probeer de oude zonwering te demonteren en zorg dat er genoeg ruimte is voor de installateurs. Het installatiebedrijf monteert het knikarmscherm of de jaloezieën zoals gewenst. Test of het volgens de handleiding is geïnstalleerd. Probeer alles direct even uit. Mocht er iets zijn wat niet werkt, dan kan dit direct hersteld worden. In veel gevallen behoort een onderhoudscontract tot de mogelijkheden.

Vraag gratis zonwering offerte op

Vergelijk de prijzen van raambekleders in Tjalleberd

Buitenzonwering kopen en laten plaatsen

Buitenzonwering Tjalleberd is geschikt om warmte in huis te voorkomen. Tevens geeft het je een prettige schaduwplek op korte afstand van je huis. Dat is dus genieten binnen- en buitenshuis. Enkele artikelen zoals met name rolluiken zijn zelfs inbraakproof en isoleren bovendien de woning. Zonwering voor buiten is beschikbaar in tientallen verschillende vormen en groottes. De gemiddelde tarieven liggen tussen de €350 tot €2625. In het gedeelte hieronder delen we veel info over de meest praktische toepassingen.

Laten monteren van knikarmschermen / terrasschermen

Met knikarmschermen bedoelt men zonnescherm dat je buiten aan je huis vast monteert. Aan de hand van de handige knikarmen kan het schermdoek worden uitgedraaid. Doordat het scherm hoog hangt is de ruimte vrij toegankelijk en levert het systeem veel schaduw op bij het raam. Noemenswaardig: dit model kan verkleuren bij langdurig gebruik. De onkosten schommelen tussen de €850 t/m €2025.

 • Perfect voor terraszonwering.
 • Kan compact worden ingerold.
 • Eventueel ook digitaal te bedienen (app).

Alles wat je moet weten over uitvalschermen

Een uitvalscherm is een effectieve en een voordelige manier om de zon in jouw woning te weren. Je krijgt hierdoor voldoende schaduw zodat je bijvoorbeeld lekker tv kunt kijken. Een vaak gekozen optie bij grotere ramen waar je niet vaak onder door hoeft te lopen. Je ziet ze dan ook dikwijls bij flats en kantoren. Het is dus minder geschikt voor een achtertuin. De prijsindicaties komen uit tussen de €425 tot zo’n €1200.

 • Een goedkoop zonnescherm voor iedere woning.
 • Voor ramen waar je niet onder hoeft te zitten.
 • Kan goed tegen een stootje.

Tips voor screens

Screens op maat laten maken in Tjalleberd is een prima keuze als je een strakke gevel wilt overhouden. Zonnescreens zijn perfect in staat om warmte en zonlicht te beperken en kan je helemaal integreren in een kozijn. De materialen van het doek zijn o.a. glasvezel of polyester met een PVC-coating. Qua verduistering kun je kiezen uit meerdere opties (veel of weinig licht). Met daglicht kan je vanuit de kamer wel naar buiten kijken, van buiten naar binnen gaat niet. Voorwaarden: als het screendoek omlaag zit kan het raam niet open en houd je het dicht. De prijsindicaties liggen tussen de €300 tot zo’n €1050.

 • Beschikbaar voor ieders budget.
 • Houdt zon en warmte uitstekend buiten.
 • Het zicht naar buiten blijft behouden.

De beste rolluiken

We komen rolluiken tegen bij veel huizen. Wij zijn er uiterst positief over: ze zijn erg gemakkelijk te bedienen, ze zijn zeer warmtewerend, je hebt geen inkijk, en houden in de winter de kou buiten de deur. Bovendien hebben ze een inbraakpreventieve werking. We onderscheiden 3 type systemen: een voorzetluik plaatst men in een kast boven of op het raam, een opbouwrolluik wordt in het kozijn verwerkt (op de dag / in de dag montage) en inbouwrolluiken bevinden zich in een uitsparing boven de deur of raamopening. De normale tarieven schommelen tussen de €320 tot €1250 voor rolluiken bestellen in Tjalleberd.

 • Verkrijgbaar in diverse kleuren.
 • De rolluiken hebben uitstekende isolatiewaarden.
 • Meer privacy en inbraakwerend.

Korte info over markiezen

Een markies is een bijzonder soort systeem met een prachtige uitstraling. Het systeem bestaat uit een constructie van hout of aluminium wat afgedekt wordt door middel van een doek. Markiezen zie je met name bij rijksmonumenten. Het levert een bijdrage aan de uitstraling van woonhuizen. Behalve dit model kan je ook gaan voor een petmodel of klapmodel. Doorloop blijft dan gewoon mogelijk. De verwachte tarieven variëren tussen de €720 tot €1725.

 • Volledig maatwerk mogelijk qua breedte, kleur en materiaal.
 • Er blijven voldoende zichtlijnen over.
 • Sterk systeem dat tegen een stootje kan.

Overige systemen voor buiten

 • Verandazonwering: een aangenaam koele terrasoverkapping met serrezonwering.
 • Zonweringdoek: beschermt effectief tegen uv-straling en warmte.
 • Terrasoverkapping: mooie losse parasols voor plaatselijke schaduw (gemakkelijk te verplaatsen).
 • Buitenjaloezieën: een effectief en super modern systeem.

Een goede temperatuur in een ruimte door buitenzonwering!

Ontvang gratis offertes in jouw mailbox

Raamdecoratie Tjalleberd: alle systemen voor binnen

Wanneer je kiest voor systemen aan de binnenkant van een raam spreken we over binnenzonwering. Met raambekleding kan je zelf de lichtinval regelen. Dit maakt de kans kleiner dat er veel licht in de woning komt waardoor het aangenaam koel blijft. Daarbij is het een toevoeging aan jouw interieur. En het leuke is: door de verschillende lagen heeft het ook een isolerende functie. De minimale investeringen bedragen tussen de €390 – €825. In het stukje hieronder behandelen we de meest gekochte keuzes.

Rolgordijnen: waarom is dit interessant?

Het rolgordijn kan je heel gemakkelijk op- en afrollen. Een zeer betaalbaar systeem, gemakkelijk zelf te plaatsen, eenvoudig in gebruik en het is bijna in elke ruimte toepasbaar. Rolgordijnen zijn verkrijgbaar in verscheidene kleuren en prints zodat het ook altijd in jouw interieur past. Er zijn verschillende varianten zoals lichtdoorlatende, elektrische, waterafstotende, transparante, verduisterende, kiepkantelraam en een duo rolgordijn. De minimale investeringen bedragen tussen de €47,50 tot €155.

 • Zeer aantrekkelijke en goedkope raamdecoratie.
 • Rolgordijnen kopen in Tjalleberd: heel simpel zelf te plaatsen.
 • Op maat verkrijgbaar in prachtige stoffen en unieke modellen.

Vouwgordijnen: soorten, kleuren en kosten

Vouwgordijnen dragen bij aan een speelse en karaktervolle ambiance aan een ruimte. Je kunt het super eenvoudig bedienen. Voor jouw vouwgordijn kan je kiezen uit diverse stoffen. Je kiest zelf het lichtdoorlatende karakter van het gordijn. Tevens kunnen ze de akoestiek in huis verbeteren. Raambekleders werken met een prijs van €110 oplopend tot €375.

 • Je hebt maar beperkt ruimte nodig boven het kozijn.
 • Online samenstellen voor maatwerk.
 • Praktisch te onderhouden: je kunt ze uitwassen.

Plissé: vind het perfecte model

Plissé gordijnen kan je aan de bovenkant en onderkant open laten. Het bedienen gaat middels een koord en het past op bijna ieder raam. Een prachtig type raamdeco die weinig ruimte in beslag neemt. Ze verkopen diverse variaties binnen de plissé gordijnen. Dupligordijnen (honeycomb) / Duettes hebben meerdere stoflagen (honingraat). Top down – bottom up systemen kun je op diverse manieren openzetten. Je moet denken aan een prijs van €57,5 oplopend tot €155.

 • Voor elke stijl, van industrieel tot landelijk.
 • Zowel voor houten- als kunststof kozijnen.
 • Dupligordijnen op maat: voor elke breedte een passend product.

Jaloezieën Tjalleberd: een veelzijdig aanbod

Jaloezieën zijn horizontale platen die je in verschillende standen kunt zetten met een ophaalsysteem. In het assortiment zitten gigantisch veel modellen en materialen zoals stof, aluminium, bamboe, kunststof, PVC. Via de houten jaloezieën kies je zelf de kijklijnen, lichtinval en schaduw. Suggestie: je moet veel schoonmaken (stof dwarrelt neer op de strips). Wees voorbereid op een tarief van €77,5 tot zo’n €240.

 • Snel en simpel bij te stellen wanneer de zon schijnt.
 • Jaloezieënwinkel: kies voor bamboe voor een geraffineerde look.
 • PVC / Aluminium jaloezieën: werkt met natuurproducten en milieuvriendelijke onderdelen.

Lamellen: stijlvol en trendy systeem

Lamellen zijn verticale platen van producten zoals aluminium, bamboe, hout, stof, kunststof. Handig voor hoge / grote ramen en sluiten goed aan op een chique en eenvoudig interieur. Verticale lamellen zijn moeiteloos met de hand te bedienen, eenvoudig te reinigen en zijn ook geschikt voor vochtige ruimtes. De kostprijzen starten bij om en nabij de €60. Voor meer exclusieve lijnen ga je naar de €200.

 • De koordbediening zorgt voor snel openen en sluiten.
 • Geschikte binnenzonwering voor hoge ramen.
 • Montage kunststof kozijn: bij goed onderhoud heb je lange garantie.

Shutters: luxe raambekleding in Tjalleberd in alle vormen en maten

Shutters zijn bijzondere binnenluiken met een heel natuurlijke look. Het zijn ambachtelijke modellen waarmee je echt iets bijzonders in huis haalt. De blinds houden de zon perfect buiten, ze maken je woning meer waard en een duurzame optie (goed voor het milieu). Geschikt voor bijna elk raam zoals dakramen, draaikiepramen, ronde ramen, schuiframen, uitzetramen, valramen. Opmerking: shutters vergen een behoorlijke investering. De prijsindicaties beginnen bij zo’n €430 en bedragen voor een luxe model zo’n €900.

 • Houtproducten worden afgelakt met speciale verf.
 • Eenvoudig schoon te maken.
 • Houten kozijnen: altijd maatwerk zodat het naadloos aansluit.

Voordelige horren en hordeuren voor elk huis

Maatwerk horren in Tjalleberd zorgen voor frisse lucht in huis en werken uitstekend tegen muggen, wespen, vliegen en andere insecten. Vergelijk verschillende producten zoals: hor met scharnier, voorzethor, rolhor, inzethor, plissé hor, hordeur. Hooikoorts (of andere allergieën? Overweeg dan ook een pollenwerende hor. Opmerking: je kunt geen zonlicht blokkeren met horren. Je zou kunnen informeren naar een innovatieve duo-plissé hor. Dit alternatief houdt vliegen, muggen en insecten buiten de deur en houdt tevens de warmte van de zon buiten. De prijzen starten bij om en nabij de €85 en lopen op tot €750.

 • Voor bijna ieder raamtype: valraam, uitzetraam, tuimelraam, schuifraam, draai-kiepraam, vast raam.
 • Ventileren zonder dat er ongedierte naar binnen komt.
 • Ook in de zomer probleemvrij je ramen openen.

De mooiste raamdecoratie voor elke smaak

Snel een aanbieding van plaatselijke leveranciers

Overzicht met kosten zonwering 2024

De prijzen van zonwering op zondag, 23 juni 2024 worden gecalculeerd via verschillende opties: het soort product, materiaaltypes, de grootte (lengte en breedte) en de manier van bedienen. In de onderstaande tabel vergelijk je de verwachte tarieven van het laten plaatsen van zonwering in Tjalleberd in juni 2024.

Categorie zonweringFormaatPrijsindicatie
Knikarmschermtot 7 meter breed€810 – €2350
Uitvalschermtot 5 meter breed€380 – €1400
Screens100 cm – 400 cm breed€260 – €1050
Rolluik300 – 400 cm breed€330 – €1425
Rolgordijntot 2 meter breed€65 – €155
Lamellen100 x 50 cm€65 – €200
Jaloezieën150 x 100 cm€60 – €280
Plisségordijnen180 cm breed€110 – €340
Gemiddelde kosten zonnewering met montage in de Provincie Friesland.

De beste merken zonwering

Wil je zonwering kopen? Er zijn tal van merken die je in je overweging mee moet nemen. Welke winkelier heeft zo zijn eigenschappen en prijssegmenten. Veel van de merken kan je wel kopen bij de gordijnwinkel in Tjalleberd. In de tabel hieronder vergelijk je een toelichting op de meest bekende merken. Op basis daarvan heb jij een goed beeld van het aanbod.

 • Sunmaster: aandacht voor lifestyle en design.
 • SunCircle: maatwerk producten gemaakt in Nederland.
 • Verano: specialist zonwering, terrasoverkappingen, glaswanden en raamdecoratie.
 • Zonnelux: advies op maat, inmeten en montage.
 • Heroal: hoogwaardige producten vervaardigd in Duitse productielocaties.
 • Stobag: een uitgebreid assortiment voor particulieren en zakelijke markt.
 • Renson: sterk netwerk van lokale specialisten voor al jouw gevelbekleding.
 • Velux: degelijke dakraamsystemen, daglichtsystemen, dakkapellen, lichtkoepels.
 • Luxaflex: uitgebreide collectie met raamdeco en binnenzonwering.
 • Somfy: slimme elektrische zonneschermen die geregeld wordt door sensoren.
 • Unilux / Fractions: tot de millimeter op maat gemaakte hordeuren en raamhorren.
 • Veneta: standaard 8 jaar garantie inclusief gratis advies aan huis.
 • Bouwmarkten / Webwinkels: Hornbach, IKEA, Praxis, Gamma, Karwei & Wehkamp, Bol.com, Leen Bakker, Kwantum, FonQ.
 • Zie ook: Bece, Roma, Weinor, Deponti, Novoferm, Toppoint & Copaco, Lumenguard, Milano, Swela, Schlappi, Sunway.

Adresgegevens van lokale zonwering experts nabij Heerenveen

Goedkope zonwering kopen in Tjalleberd? Of ben je op zoek naar een vakkundig zonweringsbedrijf in jouw omgeving? In de onderstaande tabel delen we gegevens en adressen van woonwinkels en gordijnwinkels in deze regio. Mogelijk kunnen ze je advies geven. Op dit portaal vergelijk je ook leveranciers en winkels in Katlijk, Luinjeberd en De Knipe.

Geen zonwering bedrijven! Meld je nu eenvoudig aan
We hebben in deze regio nog geen zonwering-experts gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf toe te voegen.

Vergelijk type zonwering per ruimte

Elke woning heeft weer andere vitrage nodig die in lijn is met de stijl van de kamer. We geven je nu een verdieping in de meest praktische buiten- en binnenzonweringsproducten voor alle ruimtes in de woning.

 • Keuken: kies bij voorkeur voor een vuil- en vochtbestendig materiaal.
 • Badkamer: plisségordijn in de douche kan je makkelijk schoonmaken en eenvoudig bedienen.
 • Woonkamer: koop verduisterende gordijnen om ook overdag te genieten van heerlijke koele temperaturen.
 • Slaapkamer: met comfortabele geluidswerend rolluiken en shades creëer jij een stille en aangename ruimte.
 • Zolderraam: onmisbaar op zolder zijn de rolgordijnen en plisse-gordijnen voor jouw draai-kiepramen.
 • Dakkapel: gemakkelijk rolgordijnen op maat bestellen en zelf plaatsen.
 • Balkon: een balkondoek of zonnescherm beschermt jouw balkon tegen wind en zon.

Opties voor terras & serre
Van juni t/m september zijn temperaturen van 30 graden of meer geen uitzondering meer. Men biedt verschillende type buiten- en serrezonwering. Neem nou bijvoorbeeld automatisch zonneschermen / terrasoverkapping, basic-parasols of luxe houten buitenjaloezieën voor een tuinhuis, serre of overkapping. Een zonnescherm voor een glazen dak kun je van binnenuit of buitenaf laten monteren. Bekijk ook meer informatie over: Buitenjaloezieën.

FAQ met vragen over een koele woning

Wat is de beste zonwering om te kopen?

Iedere woning is anders. De meest optimale zonnewering voor jouw woning hangt af van de benodigde afmetingen, hoe je huis ligt ten opzichte van de zon, de staat van de gevels en het kozijn en natuurlijk jouw maximale budget. Waarom jij voor binnenzonnewering moet kiezen? Omdat je het kunt kopen in verschillende kleuren, modellen en prijsgroepen. Er komt echter wel altijd wat licht binnen. Buitenzonwering is een stuk doeltreffender, geeft net dat beetje extra verkoeling, maar is wel meer zichtbaar (je ziet het altijd zitten op de gevel of het kozijn).

Wat zijn de actuele kosten van zonnewering in Tjalleberd?

De uitgaven voor zonwering lopen flink uiteen. De gemiddelde kosten hebben we hierna kort toegelicht. Voor markiezen rekenen ze doorgaans wel €625. Screens €280 op basis van één kozijn. Wanneer je de voorkeur geeft aan een zonnescherm betaal je al snel €1150. Met een uitvalscherm ben je een stuk goedkoper uit (+/- €625). Een handmatig-rolluik kost €450. Bij jaloezieën voor binnen ben je wat goedkoper uit met €260 per raam. Shutters zijn een stuk kostbaarder (+/- €805). Alternatieve binnengordijnen zijn lamellen, rolgordijnen en plissegordijnen (te koop vanaf €115 op basis van één kozijn). De totale tarieven worden opgesteld door te kijken naar het product, de grootte van het systeem, de bedieningsmogelijkheden, materiaalgebruik, kleur en montagetarieven.

Waarom kiezen voor inmeten en montageservice in Tjalleberd?

Voor het bestellen van zonweringsproducten kan je kiezen uit veel producten. Zoek vooraf alles goed uit omtrent het juist inmeten en monteren van de producten. Je kunt zelf maatwerkproducten inmeten, echter kun jij soms beter kiezen voor montage met inmeetservice in Tjalleberd. Dan komt er een deskundige professional die kozijnen, gevels en ramen deskundig bekijkt en opmeet. Als alle dingen zijn besteld komt de monteur het product degelijk bevestigen. Door te kiezen voor dit stukje service geniet je van fantastische zonnewering, extra fabrieksgarantie en een perfect aangesloten product.

Wat zijn slimme rolluiken, screens en raamdecoratie?

Ga jij voor de de normale handbediening, bediening met een afstandsbediening of een online domotica systeem met mobiele app? Slimme zonwering zal de nieuwe standaard worden. Handmatige zonwering met opwindmechanisme werkt in de basis mooi, maar het kan toch nog eenvoudiger. Draadloze bediening (a.d.h.v. een handzender, afstandsbediening, draaiknop, mobiele app) is steeds meer in opkomst omdat je op afstand de installatie kan bedienen. Bij slecht weer kunnen de rolluiken of screens automatisch aangestuurd worden. Als de zon doorkomt kan jij een screen of rolluik automatisch laten dichtzakken. Gordijnen, shutters en jaloezieën kan je op ingestelde tijden automatisch open en dicht laten gaan. Een model dat je kunt aansluiten op het internet maakt jouw woning dus een stuk slimmer. De gemiddelde prijzen van smart rolluiken & schermen bedragen zo’n €550.

Geschreven door: Joost. Laatste update: 1 juni 2024
Postcodegebied: 8458

Plaats een reactie