Zonwering vergelijken
• Maatwerk voor binnen en buiten
• Verschillende soorten zonwering
• Erkende leveranciers vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Zonwering Nigtevecht vergelijken

Privacy behouden en energie besparen met zonwering in Nigtevecht? Zonwering is te plaatsen aan de binnenkant en buitenkant van een raam. De tarieven starten bij zo’n €72,50. Buitenzonwering zoals bijvoorbeeld een screen werkt erg goed om de zon en warmte te weren. Daarnaast verkrijg je middels een zonnescherm een aantal m2 schaduw waar je ontspannen kunt zitten. Binnenzonwering als o.a. gordijnen of jaloezieën kan je kopen voor een lagere prijs en is een prima aanvulling op jouw interieur. Er zijn enorm veel diverse soorten. Op dit portaal check je een gratis keuzegids waarmee jij inzicht krijgt in de opties. Daarnaast bieden we de geschatte kosten en namen van verschillende zonwering specialisten in Nigtevecht en de directe omgeving.

De praktische voordelen van een zonnescherm

 • Schaduw en lage temperaturen in je huis.
 • In de zomer heb je ook buiten altijd beschutting.
 • Het isoleert waardoor je energiekosten bespaart.
 • Bescherm je interieur tegen UV-straling.
 • Heeft een afschrik effect op inbrekers (werkt preventief).
zonwering-vergelijken-nigtevecht

Zonnescherm laten plaatsen in Nigtevecht

Ben je zelf geen vakman of heb je geen tijd? Een voordelig zonnescherm installeren in Nigtevecht door een professionele zonwering specialist is dan wel zo verstandig. Je bent er dan zeker van dat het systeem fatsoenlijk geïnstalleerd wordt, dat jouw garantie behouden blijft en dat de bediening perfect werkt. Via zonweringaanbiedingen.nl vind je gemakkelijk experts die werkzaam zijn in de regio. In het onderstaande blok lees je tips hoe je dit kunt aanpakken.

Een zonnescherm laten monteren door een specialist

 1. Systeem kiezen

  Je begint met na te denken over welk soort systeem matcht met jouw woning en wensen. Kies je voor buitenzonwering, dan wordt dit gemonteerd aan de buitenmuur. Maar je hebt ook binnenzonwering dat binnenshuis wordt geplaatst. Denk ook na over de functie van het uitvalscherm of de plissé gordijnen. Zonwering kan diverse rollen vervullen: een aangenaam binnenklimaat, energie besparen, wat extra privacy realiseren, inbraak beperkend, een schaduwplekje creëren, lichtinval beter controleren of een aanvulling aanbrengen op jouw interieur.

 2. Nauwkeurig inmeten

  Selecteer de gewenste afmetingen van het gekozen product. Geef ook aan waar je het wilt laten aanbrengen. Dit kan zijn aan de zijkant van het huis of bij de slaapkamers. Voeg foto’s toe zodat de installateur precies weet hoe alles eruit ziet.

 3. Selecteer bediening

  Kies de gewenste bediening. De meest basic-bediening is zonwering met handmatige bediening (met slingerstang of windwerk). Ga je voor iets meer luxe, dan kom je uit bij elektrische bediening. Je kunt het dan bedienen met een knop aan de muur, optioneel met tijdschakelaar. De meest exclusieve en meest nieuwe keuzemogelijkheid is draadloze bediening met App, afstandsbediening of handzender.

 4. Vergelijk leveranciers

  Alles geïnventariseerd? Deel dan je adresgegevens en telefoonnummer. Per mail ontvang je dan enkele offertes van relevante zonweringsbedrijven uit Nigtevecht en omgeving. Vergelijk de prijsindicaties en check referenties, garantie en betalingscondities. Kies de beste aanbieding en plan een montageafspraak in.

 5. Monteren

  Haal de oude zonwering van de muur af en zorg dat er genoeg werkruimte is voor de installateurs. De montage-specialist plaatst de screens of gordijnen zoals afgesproken. Loop na of het nieuwe apparaat goed is aangebracht. Laat hem/haar een demo geven. Mocht er iets zijn wat niet werkt, dan kan dit direct hersteld worden. Eventueel is er de mogelijkheid om een onderhoudscontract te tekenen.

Gratis zonwering offertes vergelijken

Een gespecificeerde prijsopgave van raambekleders in Nigtevecht

Buitenzonwering kopen: alle soorten op een rij

Buitenzonwering Nigtevecht is de meest efficiënte manier om een aangenaam binnenklimaat te realiseren. Ook geeft het je een prettige schaduwplek bij ramen, deuren en overkappingen. Het maakt het leven binnen en buiten net wat prettiger. Bekende opties zoals het rolluik hebben een inbraakwerende werking en isoleren zeer goed. Zonwering voor buiten is er vandaag de dag in velerlei vormen en groottes. De kosten variëren tussen de €450 – €2825. In de koopgids hierna lees je informatie over de meest praktische producten.

Korte info over knikarmschermen en terrasschermen

De betekenis van een knikarmscherm is een zonnescherm dat direct aan de buitengevel wordt gemonteerd. Met behulp van de knikarmen kan het schermdoek worden uitgedraaid. Omdat het scherm op hoogte wordt geplaatst is de ruimte vrij toegankelijk en heb je een mooie schaduwrijke plek om te zitten. Belangrijk: het systeem is vatbaar voor extreme weersomstandigheden zoals storm. De onkosten variëren tussen de €850 en €2200.

 • Zorg voor een aangename terraszonwering.
 • Uitval tot wel drie meter.
 • Moderne eigentijdse look.

De beste uitvalschermen

Het uitvalscherm is een klassiek zonnescherm en een goedkope manier om te voorkomen dat het zonlicht naar binnen schijnt. Je kunt rekenen op voldoende schaduw zodat je ongestoord een boek kunt lezen of tv kunt kijken. Een uitkomst voor grotere ramen waar je niet vaak onder door hoeft te lopen. Ze worden vaak gebruikt bij flatgebouwen en kantoren. Voor een achtertuin is het dus niet heel geschikt. De totale investeringen liggen zo tussen de €300 tot zo’n €1275.

 • Voordelig zonnescherm voor elke woning.
 • Iets meer privacy in huis (ramen worden half afgeschermd).
 • Zeer windbestendig.

Tips voor screens

Screens op maat laten maken in Nigtevecht is zeer geschikt als je een systeem zoekt dat weinig ruimte inneemt. Zonnescreens reflecteren het zonlicht en zijn eenvoudig schoon te houden. De materialen van het doek zijn o.a. polyester of glasvezel. Wat betreft de lichtdoorlatendheid kan je veel kanten op. Met daglicht is er voldoende zicht vanuit de woning. Andersom kan dat niet. Aandachtspunt: op het moment dat het screendoek uit is moet het raam dicht blijven. De prijzen liggen zo tussen de €350 en €1075.

 • De montage kan in de dag en op de dag.
 • Doeltreffende manier om zon te weren.
 • Je bepaalt zelf de lichtdoorlatendheid.

Waar kiezen voor rolluiken

Rolluiken zijn bijzonder populair. De redenen zijn duidelijk: veel keuze qua bediening (handmatig / automatisch), eenvoudig in te meten, je hebt minder last van geluid, en draagt ook in de winter bij aan minder stookkosten. Evenzeer biedt het een preventieve werken bij inbraak. We onderscheiden 3 type systemen: een voorzetluik bevestigt men aan de buitenzijde van het raam, een opbouwrolluik plaatst men voor voor het venster (op de dag / in de dag montage) en het inbouwrolluik wordt in de gevel gemonteerd. De kosten komen uit tussen de €320 tot wel €1250 voor rolluiken bestellen in Nigtevecht.

 • Op te rollen in enkele seconden.
 • Werkt zeer verduisterend wat zorgt voor betere slaap.
 • Meer privacy en inbraakwerend.

Het kopen van markiezen

Een markies is een stijlvol systeem dat een unieke uitstraling aan de woning geeft. Het systeem bestaat uit een stevig frame van hout of aluminium waar het doek overheen komt. Markiezen zie je met name bij exclusieve woningen. Ze dragen bij aan het karakter van van woonhuizen. In aanvulling op de standaard markiezen heb je ook het klapmodel en het petmodel die je bij terrassen en etalages vaak ziet. De totale investeringen variëren tussen de €690 tot wel €1725.

 • Verkrijgbaar in veel afmetingen en kleuren.
 • Zon wordt tegengehouden, je kunt nog prima naar buiten kijken.
 • Je kunt er goed onderdoor lopen.

Overige modellen voor buiten

 • Verandazonwering: reguleer eenvoudig de temperatuur op de veranda met serrezonwering.
 • Zonweringdoek: beschermt effectief tegen uv-straling en warmte.
 • Terrasoverkapping: handige verrijdbare parasol voor het terras.
 • Buitenjaloezieën: een van de nieuwste trends op het gebied van zonwering.

Het hele jaar door een fijne temperatuur in en rondom jouw woning d.m.v. buitenzonwering!

Check de huidige marktprijzen

Raamdecoratie Nigtevecht: alle gordijnen voor binnen

Als we het over binnenzonwering hebben dan doelen we ook wel op raamdecoratie. Door raambekleding heb je veel vrijheid over hoeveel lichtinval je wilt. Het voorkomt dat er warm zonlicht in huis komt zodat je de hitte buiten kunt houden. Daarbij kan het ook echt een eyecatcher zijn. Noemenswaardig: raamdecoratie draagt vaak bij aan de totale woningisolatie. De verwachte prijzen bedragen tussen de €350 – €875. Bijgaand leggen we alles uit over de meest geplaatste systemen.

Rolgordijnen: informatie en voordelen

Een rolgordijn kan je eenvoudig oprollen en afrollen. Ze zijn voordelig, gemakkelijk te bevestigen, iedereen kan het gebruiken en de kwaliteit is tegenwoordig erg hoog. Rolgordijnen stel je samen in oneindig veel designs en kleuren wat maakt dat je interieur onaangetast blijft. Ze verkopen diverse varianten zoals waterafstotende, verduisterende, lichtdoorlatende, kiepkantelraam, dakraam, transparante en de duo rolgordijnen. De prijzen liggen tussen de €62,50 – €175.

 • Zeer aantrekkelijke en goedkope raamdecoratie.
 • Rolgordijnen kopen in Nigtevecht: heel simpel zelf te monteren.
 • Te koop in verschillende stoffen en bijzondere uitvoeringen.

Vouwgordijnen: alle informatie op een rij

Vouwgordijnen zijn zeer populair, ze geven een warme en huiselijke uitstraling aan je huis. Je bepaalt zelf welk deel van het raam bedekt wordt. Elke vouwgordijn wordt op maat gemaakt. Je kiest zelf de lichtdoorlatende werking van het gordijn. Tevens zorgen ze voor minder lawaai en een betere akoestiek. Houd rekening met tarieven van €115 tot +/- €425.

 • Gemakkelijk zelf in hoogte te verstellen.
 • Ruime kleurkeuze en altijd maatwerk.
 • Handig in onderhoud: gemakkelijk wassen op 30 graden.

Plissé: specificaties en kosten

Plissé gordijnen kunnen zichzelf opvouwen bij het openen. Het bedienen gaat middels een koord en je kunt ze perfect afstellen op het zonlicht. Luxueuze raamdeco die aansluit op elk interieur. Je hebt de keuze uit meerdere variaties binnen de plissé gordijnen. Dupligordijnen (honeycomb) / Duettes hebben aan beide kanten een stoflaag (honingraat). Top down – bottom up modellen zijn op verschillende standen te openen. Verwacht een tarief van €50 tot €185.

 • Past bij elke interieurstijl.
 • Koorden in het gordijn zijn onzichtbaar.
 • Dupligordijnen op maat: laat alles perfect aansluiten op je kozijn.

Jaloezieën Nigtevecht: wat zijn de voordelen?

Jaloezieën zijn horizontale latjes die je kunt ophalen of kunt kantelen met een ophaalsysteem. In het assortiment zitten tientallen dessins en materialen als bijvoorbeeld stof, kunststof, hout, bamboe, aluminium. Met houten jaloezieën heb je de volledige vrijheid betreffende sfeer, licht en privacy. Let op: er komt veel stof op te liggen (veel schoonmaakwerk). Voorzie een prijskaartje van €65 tot €220.

 • Zonder moeite open te zetten (of te sluiten).
 • Jaloezieënwinkel: kies voor bamboe als je extra dunne lamellen wil.
 • PVC / Aluminium jaloezieën: Onderhoudsarm en een duurzaam product.

Lamellen: trendy binnengordijnen

Lamellen zijn verticale latten van producten zoals stof, hout, bamboe, aluminium, pvc. Toe te passen voor grote ramen en bij een rustig en simpel interieur. Verticale lamellen zijn moeiteloos met de hand te bedienen, kan je vrij eenvoudig schoonhouden en zijn vochtbestendig (en dus geschikt voor de badkamer). De prijsindicaties beginnen bij circa €75 en bedragen voor een luxe model zo’n €195.

 • Let op: ze kunnen klepperen voor een open raam.
 • Deze binnenzonwering wordt veel toegepast in grotere panden.
 • Montage kunststof kozijn: vaak met een verlengde garantieregeling.

Shutters: luxe raambekleding in Nigtevecht voor jouw woning

Shutters zijn stijlvolle binnenluiken met een luxe uitstraling. Het zijn eyecatchers die je in maar weinig woningen zal tegenkomen. Blinds zijn exclusief, je kunt ze integreren in diverse woonstijlen en zijn erg duurzaam. Geschikt voor bijna elk raam zoals dakramen, uitzetramen, draaikiepramen, ronde ramen, valramen, schuiframen. Aankooptip: shutters vergen een behoorlijke investering. De investeringen starten bij om en nabij de €450. Voor een grote raampartij betaal je zo’n €870.

 • Duurzaam product.
 • Makkelijk te bedienen en goed schoon te maken.
 • Houten kozijnen: montage gaat eenvoudig en snel.

Horren en hordeur op maat

Maatwerk horren in Nigtevecht bieden frisse lucht in de woning en weren bovendien muggen, vliegen en ander ongedierte. Voor elk raam of deur is er een geschikt model: hordeur, rolhor, voorzethor, plissé hor, hor met scharnier, inzethor. Hooikoorts (of andere allergieën? Koop dan een unieke pollenwerende hor. Advies: de hor houdt de zon niet tegen. Tip: vraag eens om een speciale duo-plissé hor. Dit type beschermt tegen insecten en houdt tevens de warmte van de zon buiten. De prijsverwachtingen starten bij om en nabij de €67,5. Voor grotere ramen ga je al gauw richting de €525.

 • Te monteren op: vast raam, uitzetraam, tuimelraam, draai-kiepraam, schuifraam, draairaam.
 • Het hele jaar door zorgeloos je woning ventileren.
 • Altijd zorgeloos een raam openzetten.

De perfecte raamdecoratie voor elke kamer

Vrijblijvend 3 aanbiedingen op de mail

Vergelijk kosten zonwering 2024

De prijzen van zonwering op woensdag, 24 juli 2024 worden samengesteld a.d.h.v. verschillende factoren: het type product, het materiaal, de gewenste afmeting en de manier van bedienen. Hierna bespreken we de actuele prijzen van het laten plaatsen van zonwering in Nigtevecht in juli 2024.

Soort zonweringAfmetingVerwachte kosten
Knikarmscherm200 – 600 cm breed€805 – €2000
Uitvalscherm2 – 4 meter breed€400 – €1525
Screens3 – 4 meter breed€275 – €1000
Rolluik2 – 4 meter breed€330 – €1425
Rolgordijn200 x 100 cm€50 – €145
Lamellen100 x 50 cm€70 – €225
Jaloezieën100 x 160 cm€70 – €200
Plisségordijnen100 breed€100 – €300
Gemiddelde tarieven zonnewering incl. montage in de Provincie Utrecht.

Populaire merken zonwering

Wil je zonwering kopen? Er bestaan veel fabrikanten met een uitstekend aanbod. Iedere leverancier heeft zo zijn eigenschappen en richtprijs. Deze vind je vaak wel bij de gordijnwinkel in Nigtevecht. In de tabel hierna tref je een overzicht met de populairste merken. Op basis daarvan kun je wellicht gerichter gaan zoeken.

 • Sunmaster: aandacht voor lifestyle en design.
 • SunCircle: strakke lijnen, een luxe uitstraling en een kwalitatief product.
 • Verano: een van de grootste fabrikanten in de Benelux.
 • Zonnelux: voor grote als kleine ramen mooie op maat gemaakte raambekleding.
 • Heroal: tot 95% gerecycled aluminium gebruikt in de productie.
 • Stobag: mooie producten voor veranda’s, overkappingen en glazen daken.
 • Renson: creëer bijzondere sferen in de voor- en achtertuin met gevelbekleding.
 • Velux: expert in dakramen, dakkapellen, lichtkoepels en raamdecoratie.
 • Luxaflex: ook voor serrezonwering, buitenjaloezieën en vensterzonwering.
 • Somfy: de beste elektrische zonneschermen en slimme motoren voor raamdecoratie.
 • Unilux / Fractions: tot de millimeter op maat gemaakte hordeuren en raamhorren.
 • Veneta: goedkoop, uitstekende garantie en volledig op maakt.
 • Bouwmarkten / Webwinkels: Hubo, IKEA, Karwei, Gamma, Hornbach & Kwantum, Leen Bakker, Bol.com, FonQ, Wehkamp.
 • Andere merken: Husol, Roma, Weinor, Novoferm, Deponti, Toppoint en Sunway, Lumenguard, Dickson, Copaco, Swela, Schlappi.

Zonwering experts in de buurt van Stichtse Vecht

Goedkope zonwering kopen in Nigtevecht? Of zoek je een goed zonweringsbedrijf in de regio? In de tabel hierna vergelijk je bedrijven en adressen van zonwering specialisten en gordijnwinkels in de regio. Vaak kun je contact leggen voor een adviesgesprek. Op dit portaal ontdek je ook leveranciers en winkels in s-Graveland, Nederhorst den Berg en Ankeveen.

Geen zonwering bedrijven! Meld je nu eenvoudig aan
We hebben in deze regio nog geen zonwering-experts gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf toe te voegen.

Vergelijk type zonwering per ruimte

Elke raampartij heeft een bepaalde vitrage nodig die matcht met de individuele ruimte. We delen nu de meest ideale zonweringsmodellen voor verschillende soorten ruimtes.

 • Keuken: kies voor praktische jaloezieën of voor sfeervolle vouwgordijnen.
 • Badkamer: kies voor raamdeco in de douche die veel privacy biedt en vochtbestendig is.
 • Woonkamer: met verduisterende gordijnen kun je genieten van meer schaduw en comfort in de living.
 • Slaapkamer: het monteren van geluidswerende rolluiken is aan te raden voor een koelere en stillere ruimte.
 • Zolderraam: rolgordijnen, jaloezieën of plisségordijnen bieden uitkomst voor draai-kiepramen.
 • Dakkapel: kies bijvoorbeeld voor rolgordijnen op maat (eenvoudig zelf aanbrengen).
 • Balkon: een goedkoop zonnescherm realiseer je met een balkondoek.

Opties voor terras & serre
Van juni t/m september kan de temperatuur flink oplopen. Er zijn verschillende soorten buiten- en serrezonwering. Neem nou bijvoorbeeld automatisch zonneschermen / terrasoverkapping, betaalbare parasols of moderne buitenjaloezieën voor een overkapping. Bescherming voor een glazen dak kan je vanaf binnen of buiten laten ophangen. Check ook aanvullende info over: Houten jaloezieën.

FAQ met vragen en antwoorden over je woning verkoelen

De beste zonwering, welk systeem past bij mij?

Ieder huis vraagt om een eigen aanpak. De ideaalste zonnewering voor jouw woning komt tot stand door: de raamgrootte, hoe je tuin gelegen is, de kozijnen (kunststof / hout) en hoeveel je maximaal wilt investeren. Wat binnenzonnewering zo ideaal maakt is dat het verkrijgbaar is in verschillende kleuren, dessins en prijsgroepen. Het laat vaak wel wat zonlicht door. Buitenzonwering is doorgaans net wat effectiever, geeft je meer controle over temperatuurbeheersing, maar is wel meer zichtbaar (vanaf de buitenkant).

Hoe hoog zijn de kosten van zonnewering in Nigtevecht?

De prijsindicaties van zonwering zijn afhankelijk van jouw wensen. De normale prijzen hebben we kort uiteengezet. Voor markiezen betaal je zo’n €625. Buitenscreens €210 per kozijn. Gaat je voorkeur uit naar een terrasscherm ben je zeker een bedrag kwijt van +/- €1250. Een uitvalscherm is wat voordeliger (+/- €725). Een normaal rolluik kost €475. Liever jaloezieën? Dan betaal je zo’n €260 op basis van één kozijn. Shutters zijn ook voor binnen, maar wel een stukje duurder (zo’n €765). Budget keuzes zijn lamellen, rolgordijnen en plissegordijnen (te verkrijgen vanaf €105 op basis van één kozijn). De totale prijzen worden gecalculeerd door te kijken naar het product, de maximale breedte, de keuzes in bediening, de materiaaltypes, kleuren en montagekosten.

Wat is het nut van inmeten en montageservice in Nigtevecht?

Rondom zonweringsproducten heb jij genoeg te kiezen. Houdt wel altijd rekening met de afmetingen en montage-eisen. Je kunt zelf maatwerkproducten inmeten, echter bestaat er ook de de montage & inmeetservice in Nigtevecht. In die situaties komt een gespecialiseerde montagepartner die kozijnen, gevels en ramen deskundig bekijkt en opmeet. Als je aankoop binnen is gekomen bij de winkel kom een professional de producten volgens de documentatie ophangen. Zo geniet je van efficiënte zonnewering, garantie en nazorg en eventueel een jaarlijks onderhoud.

Wat zijn slimme rolluiken, screens en raamdecoratie?

Grofweg onderscheiden we de normale handbediening, handzender of wil je jouw rolluiken opnemen in het domotica systeem? Slimme zonwering kent diverse pluspunten. Een handmatige installatie met slinger is voldoende, niettemin kan het slimmer. Draadloze bediening (met een draaiknop, afstandsbediening, mobiele app, handzender) biedt al voordeel dat je daarmee flink wat tijd kunt besparen. Bij harde wind is het mogelijk dat jouw zonnescherm direct automatisch ingedraaid wordt. In de zomerperiode met warm zonlicht gaat het scherm automatisch omlaag. Shutters, gordijnen en jaloezieën kan je – ook als je niet thuis bent – automatisch open en dicht laten gaan. Bediening via internet biedt nieuwe mogelijkheden. De tarieven van smart rolluiken en schermen zitten op zo’n €500.

Geschreven door: Hans. Laatste update: 1 juli 2024
Postcodegebied: 1393

Plaats een reactie