Zonwering vergelijken
• Maatwerk voor binnen en buiten
• Verschillende soorten zonwering
• Erkende leveranciers vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Zonwering Muiden vergelijken

Wil je jouw woning ook uitbreiden met zonwering in Muiden? Zonwering is er voor binnen en buiten en kan je al kopen vanaf €57,50. Goede buitenzonwering als een uitvalscherm is ideaal om een aangenaam binnenklimaat te realiseren. In veel situaties creëert een zonnescherm schaduwrijke plekken in de tuin. Binnenzonwering als gordijnen of duetten is vaak aantrekkelijk geprijsd en het dient tegelijkertijd als raamdecoratie. Tegenwoordig heb je enorm veel afzonderlijke toepassingen. Op dit platform check je een uitgebreide keuzehulp waarmee jij inzicht krijgt in de opties. Bovendien bekijk je gemiddelde tarieven en een lijst met verschillende zonwering specialisten in Muiden en omstreken.

Top 5 voordelen van een zonnescherm

 • Altijd een fijne en comfortabele temperatuur in je woning.
 • Een verzorgd uitstraling van de woning (mooie afwerking).
 • Werkt i.c.m. een airco / warmtepomp ook energieverlagend.
 • Het verhoogt jouw privacy.
 • Vooral rolluiken verkleinen de kans op inbraak.
zonwering-vergelijken-muiden

Zonnescherm laten plaatsen in Muiden

Ben je zelf niet handig of wil je tijd besparen? Een voordelig zonnescherm installeren in Muiden via een bekende zonwering specialist is een goed idee. Je mag er dan vanuit gaan dat de installatie op de juiste manier bevestigd wordt, dat jouw garantie behouden blijft en de installateur laat precies zien hoe het werkt. Op dit platform vind je snel en zonder gedoe leveranciers in de gemeente. In het onderstaande blok geven we een toelichting hoe dat in z’n werk gaat.

Een zonnescherm laten plaatsen door een specialist

 1. Kies een systeem

  Om te beginnen kies je welk type zonwering geschikt is voor jouw woning. De buitenzonwering wordt aan de buitenzijde van het huis geplaatst. De binnenzonwering wordt toegepast aan de binnenzijde. Daarnaast is het goed om na te denken over het doel van het terrasscherm of de plissé gordijnen. Belangrijke elementen zijn: een ruimte afkoelen, energie besparingen realiseren, zorgen voor meer privacy, inbraakkans verminderen, een fijne plek in de schaduw maken, lichtinval regelen of de sfeer in huis versterken.

 2. Meet de maten op

  Kies de afmetingen van het systeem. Bepaal ook meteen waar je het wilt laten aanbrengen. Kies bijvoorbeeld voor aan de achterkant van het huis of bij de slaapkamers. Maak foto’s voor een compleet en actueel beeld.

 3. Hoe wil je het bedienen?

  Kies de gewenste bediening. De simpelste modellen zijn de zonwering met handmatige bediening (met stang of band). Wil je iets meer comfort, dan kies je de elektrische bediening. Vaak gaat dit met een praktische draaischakelaar, die ook als tijdschakelaar kan werken. De meest kostbare en meest nieuwe optie is draadloze bediening met app voor je telefoon of met afstandsbediening.

 4. Vergelijken van aanbieders

  Heb je jouw project helemaal in kaart gebracht? Als laatste vul je jouw adres- en contactgegevens in. Je zal dan diverse offertes ontvangen van betrouwbare zonweringsbedrijven uit Muiden en omliggende plekken. Vergelijk de voorgestelde tarieven en bekijk kwaliteit, garantie, nazorg, klantenservice. Selecteer de beste aanbieding en kom in contact met deze winkel.

 5. Monteren

  Ruim de oude zonwering netjes op en zorg voor een opgeruimde werkplek voor de monteurs. Het installatiebedrijf monteert het terrasscherm of de plissés zoals gewenst. Ga altijd na of het product goed is opgehangen. Een demonstratie is gebruikelijk. Wanneer er iets mis is, dan kom je er direct achter. In veel gevallen kan je kiezen voor een onderhoudscontract.

Zonnewering offertes vergelijken

Krijg verschillende prijsvoorstellen van raambekleders in Muiden

Buitenzonwering kopen: alle soorten op een rij

Buitenzonwering Muiden wordt gekocht door mensen om meer schaduw rondom je huis te realiseren. Tevens geeft het je een prettige schaduwplek op je kavel (dicht bij de muren). Je hebt er dus binnen en buiten genot van. Diverse opties zoals de populaire rolluiken zijn zelfs inbraakproof en isoleren zeer goed. Zonwering voor buiten is er vandaag de dag in diverse vormen en groottes. Gemiddeld betaal je een bedrag tussen de €225 – €2875. In de keuzegids hieronder geven we een toelichting op de meest praktische toepassingen.

Ontdek het gemak van knikarmschermen en terrasschermen

Een knikarmscherm is een zonnescherm dat aan de buitengevel van je huis wordt geplaatst. Via de vaste knikarmen kan het schermdoek worden uitgerold. Zodoende is de ruimte vrij toegankelijk en levert het systeem veel schaduw op bij de ramen. Advies: het systeem moet je direct inklappen bij harde wind. De prijzen liggen zo tussen de €900 tot wel €2100.

 • Prettige en comfortabele terraszonwering.
 • Kan compact worden ingerold.
 • Moderne eigentijdse look.

Genieten van uitvalschermen

Het uitvalscherm is een praktische en een eenvoudige manier om om zonlicht te beperken. Het geeft op een paar m2 veel schaduw zodat de binnentemperatuur niet te veel oploopt. Een vaak gekozen optie bij ramen die dicht blijven waar je niet vaak onder door hoeft te lopen. Het is dan ook een populair systeem bij flats en kantoren. In een achtertuin kan het in de weg gaan zitten. De tarieven schommelen tussen de €325 tot zo’n €1375.

 • Zeer goedkoop zonnescherm.
 • Perfect voor hoge gebouwen en kantoren.
 • Met sterke wind- en stormvaste armen.

Informatie over screens

Screens op maat laten maken in Muiden is een goed alternatief als je een strakke gevel wilt overhouden. Zonnescreens zijn perfect in staat om warmte en zonlicht te beperken en kan je helemaal integreren in een kozijn. Het doek is vaak gemaakt van glasvezel of polyester met een PVC-coating. Je hebt zowel lichtdoorlatende als verduisterende modellen. Bij daglicht kun je deels naar buiten kijken. Andersom kan dat niet. Belangrijk: als het screendoek omlaag is kan je het raam niet gebruiken om te luchten. De normale prijzen variëren tussen de €225 tot wel €1125.

 • De cassette is klein en compact.
 • De zon krijgt geen kans om het raam te beschijnen.
 • Het zicht naar buiten blijft behouden.

Bestellen van rolluiken

Rolluiken zijn erg gewild. Dat is goed te verklaren: je kunt ze heel eenvoudig bedienen, ze houden de warmte buiten het huis, ze houden geluiden van straat uitstekend buiten en ze verduisteren ook heel goed. Evenzeer dragen ze bij aan de veiligheid van jouw woning. We onderscheiden 3 opties: voorzetrolluiken worden aan de buitengevel voor het raam gezet, een opbouwrolluik is geïntegreerd in het kozijn (op de dag / in de dag montage) en het inbouwrolluik wordt helemaal weggewerkt in de gevel. De prijzen komen uit tussen de €370 – €1350 voor rolluiken bestellen in Muiden.

 • Verkrijgbaar met handbediening of elektrische motor.
 • Een koele en donkere slaapkamer (ook overdag).
 • Werkt inbraakwerend.

Het comfort van markiezen

Een markies is een stijlvol systeem en een echte blikvanger (bijzondere uitstraling). Dit is een constructie van hout of aluminium waar het doek overheen komt. De markiezen zie je veel bij rijksmonumenten. Ze geven een boost aan de sfeer van het huis. Naast het standaard model is er nog een petmodel en klapmodel die je vaak bij winkels ziet. De gemiddelde tarieven schommelen tussen de €750 tot wel €1675.

 • Volledig maatwerk mogelijk qua breedte, kleur en materiaal.
 • Het zicht van binnenuit wordt niet verstoord.
 • Windvast en uv-lichtbestendig.

Overige systemen voor buiten

 • Verandazonwering: serrezonwering voor elk type veranda.
 • Zonweringdoek: losse doek die je door middel van touwen over kunt ophalen.
 • Terrasoverkapping: grote parasols die je kunt verrijden met wieltjes.
 • Buitenjaloezieën: het hele jaar door een aangenaam koele woning.

Een fijne temperatuur in de woonkamer door buitenzonwering!

Vraag de mogelijkheden op bij installateurs

Raamdecoratie Muiden: alle systemen voor binnen

Als we het over binnenzonwering hebben dan doelen we ook wel op raamdecoratie. D.m.v. raambekleding kan je de lichtinval en lichtintensiteit zelf gemakkelijk regelen. Dit maakt de kans kleiner dat er veel licht in de woning komt zodat het binnen aangenaam koel blijft. Bovendien brengt het extra sfeer in huis. En het leuke is: je kunt ook de isolatie verbeteren met raamdecoratie. De tarieven bedragen tussen de €370 tot €800. In het stukje hieronder vind je info, kosten en voordelen van de meest geplaatste systemen.

Rolgordijnen: bestellen in verschillende materialen

Een rolgordijn is een gordijn dat je afrolt richting de kamerkant. De prijzen hiervan zijn laag, makkelijk zelf te plaatsen, simpel te gebruiken en het is bijna in elke ruimte toepasbaar. Rolgordijnen zijn te koop in tientallen prints en kleuren. zodat het in iedere woning past. Ze bieden allerlei types zoals elektrische, verduisterende, dakraam, kiepkantelraam, transparante, lichtdoorlatende en het duo rolgordijn. De onkosten bedragen tussen de €52,50 – €170.

 • Goede keuze voor goedkope raamdecoratie.
 • Rolgordijnen kopen in Muiden: relatief eenvoudig zelf te monteren.
 • Assortiment in mooie stoffen en luxe modellen.

Vouwgordijnen: soorten, kleuren en kosten

Vouwgordijnen zijn zeer populair, ze geven een warme en karaktervolle uitstraling aan een ruimte. De bediening is heel erg gemakkelijk. Er zijn meerdere vouwgordijn-stoffen beschikbaar. Je kunt zelf keuzes maken omtrent de mate van lichtdoorlatendheid van de gordijnen. Ook kunnen ze een bijdrage leveren aan de akoestiek in huis. Je moet denken aan een kostenplaatje van €115 oplopend tot €350.

 • Voor een knus interieur.
 • Zelf online samenstellen voor maatwerk.
 • Goed te onderhouden: met water en zeep handmatig te reinigen / wassen.

Plissé: specificaties en kosten

Plissé gordijnen kan je aan de bovenkant en onderkant open laten. De bediening is erg simpel en je bepaalt zelf de lichtinval. Luxueuze raamdeco die weinig ruimte in beslag neemt. Je hebt de keuze uit allerlei uitvoeringen plissé gordijnen. Dupligordijnen (honeycomb) / Duettes hebben aan beide kanten een stoflaag (honingraat). Top down – bottom up modellen zijn op verschillende standen te openen. Verwacht een prijskaartje van €47,5 tot wel €150.

 • Een subtiel product voor ieder raam.
 • Eenvoudig aan te brengen d.m.v. plakstrips.
 • Dupligordijnen op maat: opmeten en monteren voor perfect passende producten.

Jaloezieën Muiden: wat zijn de voordelen?

Jaloezieën zijn horizontale stroken die omhoog gehaald kunnen worden met een koord of elektrisch systeem. Je kunt een selectie maken uit gigantisch veel dessins en materialen zoals bijv. kunststof, stof, aluminium, hout, bamboe. Door de houten jaloezieën kies je zelf de lichtinval en privacy. Suggestie: je moet ze wel regelmatig afstoffen en onderhouden. Je moet denken aan een prijskaartje van €85 tot +/- €210.

 • Snel en simpel bij te stellen wanneer de zon schijnt.
 • Jaloezieënwinkel: lichtgewicht bamboe biedt een ruimte een bijzondere sfeer.
 • PVC / Aluminium jaloezieën: duurzame oplossing voor raamdeco.

Lamellen: functioneel en gebruiksvriendelijk

Lamellen zijn verticale panelen die je hebt van stof, pvc, aluminium, bamboe, hout. Toe te passen voor lange / grote ramen en passen perfect bij een smaakvol en zakelijk interieur. Verticale lamellen zijn moeiteloos met de hand te bedienen, makkelijker schoon te houden dan horizontale lamellen en zijn ook geschikt voor vochtige ruimtes. De prijsindicaties beginnen bij circa €65. Voor grotere ramen ga je al gauw richting de €195.

 • Voor een open raam kan het tikken en klepperen.
 • Bij uitstek geschikt voor grote raampartijen.
 • Montage kunststof kozijn: online samenstellen, gemakkelijk zelf plaatsen.

Shutters: luxe raambekleding in Muiden voor jouw woning

Shutters zijn stijlvolle binnenluiken met een heel stoere look. Het zijn echte blikvangers die je interieur de finishing touch geven. Blinds zijn erg gewild, je kunt ze integreren in diverse woonstijlen een zeer duurzaam (te recyclen). Toepasbaar op vrijwel elk raam zoals vaste ramen, valramen, draaikiepramen, uitzetramen, schuiframen, ronde ramen. Belangrijk: shutters zijn behoorlijk kostbaar. De investeringen beginnen bij €430 en kunnen oplopen tot €850.

 • Een bijzondere eyecatcher.
 • Geen touwtjes waar kinderen in vast kunnen blijven zitten.
 • Houten kozijnen: mooie combinatie van natuurlijke producten.

Informatie over horren en hordeuren

Maatwerk horren in Muiden zorgen voor voldoende ventilatie en hebben een gunstig effect op insecten en ongedierte. Er zijn diverse modellen: lamellenhor, rolhor, hordeur, inzethor, hor met scharnier, voorzethor. Heb je veel last van hooikoorts of allergieën? Kies dan voor een pollenwerende hor. Opmerking: horren werken niet als zonnewering. Wil je dat de hor de zon wel weert? Kies dan voor een speciale duo-plissé hor. Dit type houdt vliegen, muggen en insecten tegen en zorgt bovendien voor een aangenaam klimaat in huis. De prijsindicaties starten bij gemiddeld €72,5. Meer exclusieve modellen kosten zo’n €775.

 • Past op bijna elk raam: draai-kiepraam, draairaam, uitzetraam, vast raam, valraam, schuifraam.
 • Je woning ventileren op een gebruiksvriendelijke manier.
 • Ook erg geschikt voor mensen met hooikoorts.

Passende raamdecoratie voor elk raam of deur

Vrijblijvend 3 aanbiedingen van erkende aanbieders

Vergelijk kosten zonwering 2024

De prijzen van zonwering op dinsdag, 23 april 2024 worden gecalculeerd via velerlei factoren: het soort model, het materiaal, de maximale breedte en afwerking plus bediening. In de tabel hieronder vind je de verwachte kosten van het laten plaatsen van zonwering in Muiden in april 2024.

Zonwering systeemAfmetingPrijsindicatie
Knikarmscherm2 – 6 meter breed€875 – €2350
Uitvalscherm1 – 4 meter breed€395 – €1275
Screens1 – 3 meter breed€245 – €1100
Rolluik1 – 4 meter breed€310 – €1375
Rolgordijn200 x 60 cm€45 – €160
Lamellen100 x 250 cm€55 – €225
Jaloezieën150 x 100 cm€80 – €210
Plisségordijnen100 breed€125 – €330
Gemiddelde onkosten zonnewering incl. monteren in de Provincie Noord-Holland.

Overzicht merken zonwering

Ook geïnteresseerd in zonwering kopen? Er zijn ontzettend veel merken met allemaal een uniek aanbod. Elke leveranciers heeft zo zijn kenmerken en prijsklasse. Verkrijgbaar bij een gordijnwinkel in Muiden. In het volgende schema delen we uitleg over de meest bekende merken. Op die manier kun je wellicht gerichter gaan zoeken.

 • Sunmaster: meesters in zonwering en rolluiken.
 • SunCircle: oer-Hollandse leverancier met groot aanbod.
 • Verano: specialist zonwering, terrasoverkappingen, glaswanden en raamdecoratie.
 • Zonnelux: familiebedrijf (1974) met de beste maatwerkproducten voor binnen.
 • Heroal: ook veel oplossingen voor overkappingen en tuinhuizen.
 • Stobag: zonwering en weerbescherming op maat.
 • Renson: meer uitstraling van de buitengevel met unieke gevelbekleding.
 • Velux: o.a. verduisterende en transparante rolgordijnen en insectenhorren.
 • Luxaflex: de marktleider op het gebied van raambekleding.
 • Somfy: de meest gemakkelijke bediening van jouw elektrische zonnescherm.
 • Unilux / Fractions: op maat gemaakte shutters en horren.
 • Veneta: volledig op maat gemaakt, levering in heel Nederland.
 • Bouwmarkten / Webwinkels: Praxis, Gamma, IKEA, Hornbach, Karwei & Formido, Kwantum, FonQ, Wehkamp, Bol.com.
 • Check ook: Husol, Deponti, Roma, Bece, Weinor, Novoferm & Milano, Sunway, Copaco, Dickson, Schlappi, Lumenguard.

Bekijk zonwering experts in de buurt van Gooise Meren

Goedkope zonwering kopen in Muiden? Of zoek je een goed zonweringsbedrijf in de omgeving? In het volgende blokje vergelijk je contactgegevens van raambekleders en gordijnwinkels in deze regio. Soms kun je contact leggen voor een adviesgesprek. Via dit platform vergelijk je ook installateurs en shops in Nigtevecht, Muiderberg en Nederhorst den Berg.

Geen zonwering bedrijven! Meld je nu eenvoudig aan
We hebben in deze regio nog geen zonwering-experts gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf toe te voegen.

Vergelijk soorten zonwering per ruimte

Elke raampartij vraagt om een ander soort vitrage die in lijn is met de uitstraling van de kamer. We verstrekken hieronder wat details over de beste binnen- en buitenzonweringsproducten voor iedere ruimte in de woning.

 • Keuken: praktisch en sfeervol kunnen perfect samengaan.
 • Badkamer: meer privacy tijdens het douchen door vochtwerende raambekleding.
 • Woonkamer: kies voor verduisterende gordijnen om comfortabel in huis te kunnen zitten.
 • Slaapkamer: geluidswerende of geluiddempende gordijnen zorgen voor een aangename nachtrust.
 • Zolderraam: voordelige raamdeco voor een draai-kiepraam op thuiskantoor of hobbykamer.
 • Dakkapel: kies voor een voordelige optie zoals rolgordijnen op maat en plaats het zelf.
 • Balkon: koop een balkondoek met zonnescherm om maximaal te genieten van de zomer.

Terras of Serre
Tijdens hete dagen kunnen de temperaturen behoorlijk hoog zijn. Er bestaan veel modellen buiten- en serrezonwering. Wat te denken van automatisch zonneschermen & terrasoverkapping, eenvoudige parasols of bijzondere houten buitenjaloezieën voor je overkapping of serre. Zonwering voor een glazen dak kan je vanaf binnen of buiten laten toepassen. Bezoek ook onze pagina over: Shutters.

FAQ: zo kan jij je woning eenvoudig verkoelen

Wat is de beste zonwering?

Iedere woning is anders. De juiste zonnewering voor jouw huis komt tot stand door: het soort raam, hoe je tuin ligt, de stijl van de woning en hoeveel je maximaal wilt investeren. Het handige aan binnenzonnewering is dat het geleverd kan worden in een groot aantal kleuren, materiaaltypes en prijssegmenten. Je interieur moet hier natuur wel schikt voor zijn. Buitenzonwering is doorgaans net wat effectiever, geeft ook meer verkoeling, maar trekt wel meer de aandacht (aan de buitenzijde van de woning).

Wat zijn de kosten van zonnewering in Muiden?

De verwachte kosten van zonwering beginnen bij €100 en lopen op tot duizenden euro’s. De standaard investeringen hebben we voor je uitgezocht. Markiezen zijn zo’n €625. Buitenscreens €255 per kozijn. Gaat je voorkeur uit naar een zonnescherm betaal je al snel €1250. Een uitvalscherm is een stuk aantrekkelijker geprijsd (+/- €825). Een basis rolluik kost €455. Producten zoals jaloezieën zijn nog voordeliger, vanaf €300 per raam / kozijn. Luxe shutter zijn iets minder betaalbaar (plusminus €845). Overige producten voor binnen zijn lamellen, plisse gordijnen en rolgordijnen (te koop vanaf €130 per kozijn). De totale onkosten worden gecalculeerd door te kijken naar de gekozen constructie, de grootte (lengte en breedte), soort bediening, materiaalgebruik, designs en montagetarieven.

Wat zijn de pluspunten van inmeten en montageservice in Muiden?

Zoek je zonweringsproducten? Dan zijn de keuzes enorm. Daarbij moet je zeker goed letten op inmeten en montage. Je kunt zelf maatwerkproducten inmeten, maar ook gebruik maken van montage met inmeetservice in Muiden. Dan komt er een capabele professional die ieder kozijn inmeet bij je thuis. Hij zal daarna de benodigde producten bestellen. Kort daarna komt de professional het zonnescherm op de juiste wijze bevestigen. Dankzij deze service heb je gegarandeerd efficiënte zonnewering, garantie en nazorg en snelle hulp / ondersteuning bij problemen.

Hoe werkt slimme zonwering?

Wil jij een handmatig met slingerstang of band, elektrische bediening met zender of wil je jouw rolluiken opnemen in het domotica systeem? Slimme zonwering heeft veel voordelen. Handmatige zonwering met opwindmechanisme is acceptabel, echter het kan eenvoudiger. Draadloze bediening (draaiknop, tijdschakelaar, afstandsbediening, handzender) maakt het mogelijk dat je van een afstand jouw schermen kunt beheren. Bij harde wind kunnen de rolluiken of screens automatisch aangestuurd worden. Als de zon doorbreekt zal het scherm ook direct reageren. Gordijnen, jaloezieën en shutters kan je zo instellen dat deze automatisch open en dicht gaan. Een toepassing met online functies geeft je nog meer grip op het klimaat in huis. De verwachte prijzen van smart rolluiken of schermen zitten op zo’n €575.

Geschreven door: Joost. Laatste update: 1 april 2024
Postcodegebied: 1398

Plaats een reactie