Zonwering vergelijken
• Maatwerk voor binnen en buiten
• Verschillende soorten zonwering
• Erkende leveranciers vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Zonwering Waverveen vergelijken

Wil jij ook een bestelling doen voor zonwering in Waverveen? Zonwering is zowel binnen- als buiten toepasbaar en is er al vanaf €77,50. Buitenzonwering zoals een markies werkt het beste om een aangenaam binnenklimaat te realiseren. Mogelijk behaal je met een zonnescherm plekjes met schaduw op jouw terrasruimte. Binnenzonwering als bijv. gordijnen of lamellen is vaak aantrekkelijk geprijsd en brengt ook wat meer sfeer in de woning. Er bestaan gigantisch veel diverse combinaties. Op dit platform geven we een uitgebreide uitleg waarin we alle mogelijkheden bespreken. Ook bieden we een indicatie van de kosten en contactgegevens van betrouwbare zonwering specialisten in Waverveen (werkgebied).

Waarom kiezen voor een zonnescherm

 • Op warme dagen beschutting zoeken in je woning.
 • Een verzorgd uitstraling van de woning (mooie afwerking).
 • Het isolerende effect maakt dat jouw energieverbruik kan dalen.
 • Genieten van extra privacy.
 • Heeft een afschrik effect op inbrekers (werkt preventief).
zonwering-vergelijken-waverveen

Zonnescherm laten plaatsen in Waverveen

Wil je alles vakkundig laten installeren of heb je geen tijd? Een voordelig zonnescherm installeren in Waverveen via een regionale zonwering specialist kan jouw dan veel voordeel opleveren. Je bent dan verzekerd dat het geheel volgens de documentatie bevestigd wordt, dat jouw garantie behouden blijft en dat het geheel goed werkt. Via onze vergelijkingstool vind je gemakkelijk experts die werkzaam zijn in de regio. In de volgende alinea geven we een toelichting hoe dat in z’n werk gaat.

Een zonnescherm laten installeren door een specialist

 1. Systeem kiezen

  De beginvraag is altijd om er achter te komen welk type product het beste past bij jouw eisen. Buitenzonwering plaats je aan de buitenkant. Maar je hebt ook binnenzonwering dat binnenshuis wordt geplaatst. Denk ook na over de functie van het uitvalscherm of de lamellen. Belangrijke elementen zijn: een aangenaam binnenklimaat, extra isolatie, inkijk en geluidsoverlast beperken, inbraak beperkend, een fijne plek in de schaduw maken, de lichtinval reguleren of de sfeer in huis versterken.

 2. Wat zijn de afmetingen?

  Bereken de ideale maten van het gekozen product. Geef ook aan waar het opgehangen moet worden. Zoals plaatsing achter het huis of bij de slaapkamers. Voeg eventueel afbeeldingen toe zodat de vakman vooraf over alle info beschikt.

 3. Selecteer bediening

  Geef aan hoe je het systeem wilt bedienen. De meest gunstige systemen zijn de zonwering met handmatige bediening (met slingerstang of band). In aanvulling hierop hebben we ook nog elektrische bediening. Dat werkt middels een draaiknop, soms ook uitgevoerd met tijdschakelaar. De kostbaarste en meest comfortabele manier is draadloze bediening die werkt via je telefoon (App), zender of afstandsbediening.

 4. Leveranciers vergelijken

  Heb je alle vragen beantwoord? Voer dan je telefoonnummer, email en adresgegevens in. Je kan dan rekenen op meerdere offertes van relevante zonweringsbedrijven uit Waverveen en omliggende plekken. Vergelijk de offertes, en kijk goed naar prijs, referenties, merk producten en nazorg. Kies de beste totaal-aanbieding en plan de klus in.

 5. Installatie

  Haal de oude zonwering van de muur af en zorg voor een opgeruimde werkplek voor de monteurs. De professional hangt de screens of de lamellen op de afgesproken plekken. Toets of de totale constructie correct is aangebracht. Probeer alles direct even uit. In dat geval kan de monteur eventuele gebreken nog herstellen. Eventueel kun jij ook een onderhoudscontract nemen.

Vraag direct een zonwering offerte aan

Ontvang offerte van raambekleders in Waverveen

Buitenzonwering kopen: welk systeem past bij mij?

Buitenzonwering Waverveen is zeer handig om de zon en warmte te weren. Bovendien is het perfect om snel een schaduwplek te creëren op je kavel (dicht bij de muren). Het geeft dus een fijn klimaat, zowel binnen als buiten. Enkele opties zoals rolluiken schrikken inbrekers af en isoleren de woning tegen warmte, kou en geluid. Zonwering voor buiten kan je bestellen in velerlei designs en kan je zowel zelf installeren als laten monteren. De gemiddelde prijzen bedragen tussen de €325 tot €2550. In onderstaande alinea behandelen we de meest moderne systemen.

Meer informatie over knikarmschermen en terrasschermen

De definitie van een knikarmscherm is een zonnescherm dat aan de buitengevel van het huis vast zit. Met behulp van 2 telescopische knikarmen wordt het schermdoek horizontaal uitgerold. Omdat het scherm op hoogte wordt geplaatst is het vloeroppervlak eronder goed begaanbaar en zal het veel schaduw geven bij het raam. Belangrijk: dit model moet je direct inklappen bij harde wind. De verwachte kosten liggen zo tussen de €825 – €2150.

 • Wordt vaak gekozen als terraszonwering.
 • Je kan er gewoon onderdoor lopen en onder zitten.
 • Eenvoudig te bedienen (ook elektrisch leverbaar).

Kosten en pluspunten van uitvalschermen

Het uitvalscherm is een klassiek zonnescherm en een relatief betaalbare manier om om zonlicht te beperken. Daardoor heb je veel schaduw in huis zodat het binnen qua temperatuur aangenaam blijft. Zeer praktisch bij ramen die dicht blijven of naar binnen toe opengaan of plekken waar geen doorloop nodig is. Het is dan ook een populair systeem bij flats en kantoren. Voor de achtertuin kun je beter wat anders kiezen. De totale investeringen liggen zo tussen de €300 – €1375.

 • Een zonnescherm voor ieder budget.
 • Perfect voor hoge gebouwen en kantoren.
 • Kan goed tegen een stootje.

Het kopen van screens

Screens op maat laten maken in Waverveen komt perfect tot z’n recht als je een strakke gevel wilt overhouden. Zonnescreens zijn goed in het filteren van zonlicht en zijn bestand tegen extreem weer. Het wordt gemaakt van vezels van polyester of glasvezel. Je kiest vooraf wat je wensen zijn qua lichtdoorlatendheid. Tijdens daglicht is er voldoende zicht naar buiten, van buiten naar binnen gaat niet. Disclaimer: in de situatie waarbij het screendoek naar beneden is kan het raam niet open en houd je het dicht. De gemiddelde tarieven bedragen tussen de €325 en €1125.

 • Compact en elegant systeem.
 • Een zeer effectieve manier om te zon te weren.
 • Je kunt gewoon van binnen naar buiten kijken.

Effecten van rolluiken

Rolluiken zie je steeds vaker hangen. Er zijn duidelijke pluspunten: je kunt ze heel eenvoudig bedienen, ze zijn zeer warmtewerend, ze houden lawaai tegen, en draagt ook in de winter bij aan minder stookkosten. Tevens biedt het een preventieve werken bij inbraak. Binnen dit segment heb je 3 type systemen: een voorzetluik plaatst men in een kast boven of op het raam, het opbouwrolluik wordt geïnstalleerd boven de ramen / het kozijn (op de dag / in de dag montage) en het inbouwrolluik wordt in de muur onzichtbaar weggewerkt. De normale tarieven variëren tussen de €330 en €1275 voor rolluiken bestellen in Waverveen.

 • Te monteren op praktische elke gevel.
 • Zorgt voor een betere isolatie.
 • Meer privacy en inbraakwerend.

Praktische markiezen

Een markies is een bijzonder soort systeem die de zon niet alleen van voren – maar ook van opzij weert. In de basis is het een constructie van hout of aluminium waar het doek overheen wordt gespannen. Dit markiezen-systeem zie je vaak nog bij jaren 30 woningen. Het levert een bijdrage aan de authenticiteit van de woning. In aanvulling op de standaard markiezen is er ook een klapmodel en petmodel die je vaak bij winkels ziet. De gemiddelde prijzen komen uit tussen de €630 – €1825.

 • Idyllische uitstraling door de vele kleuren en dessins.
 • Je blijft een deel van het zicht houden.
 • Kan prima tegen een stootje (weersomstandigheden).

Andere modellen en systemen

 • Verandazonwering: altijd een prettige temperatuur op de terrasoverkapping met serrezonwering.
 • Zonweringdoek: een doek dat je kun spannen tussen huizen, bomen of palen.
 • Terrasoverkapping: grote parasols die je kunt verrijden met wieltjes.
 • Buitenjaloezieën: een hypermodern systeem voor jouw woning.

Een lage temperatuur in een ruimte door buitenzonwering!

Vraag een gids aan met het hele assortiment

Raamdecoratie Waverveen: alles over inmeten en ophangen

De montage van binnenzonwering gebeurt altijd aan de binnenkant van een raam of kozijn. Met raambekleding heb je veel vrijheid over hoeveel lichtinval je wilt. Zo kan je voorkomen dat er veel licht in de woning komt zodat je geniet van een koel huis. Eveneens brengt het extra sfeer in huis. Belangrijk: met raamdecoratie verbeter jij de isolatie van je huis. De tarieven liggen zo tussen de €310 tot €975. In de onderstaande keuzegids lees je informatie over de meest interessante keuzes.

Rolgordijnen: alle types, materialen en prijzen

Een rolgordijn is een gordijn dat je afrolt richting de kamerkant. Ze zijn financieel aantrekkelijk, simpel te installeren, simpele bediening en de kwaliteit is tegenwoordig erg hoog. Rolgordijnen kun jij kopen in honderden dessins en kleuren wat ervoor zorgt dat het past in jouw interieur. Er zijn diverse modellen zoals verduisterende, elektrische, lichtdoorlatende, waterafstotende, dakraam, kiepkantelraam en een duo rolgordijn. De prijzen schommelen tussen de €62,50 en €160.

 • Een vorm van goedkope raamdecoratie.
 • Rolgordijnen kopen in Waverveen: relatief eenvoudig zelf op te hangen.
 • Te koop in diverse stoffen en luxe uitvoeringen.

Vouwgordijnen: wat zijn de voordelen?

Vouwgordijnen helpen mee voor een exclusieve en karakteristieke ambiance aan een kamer. Je bepaalt zelf welk deel van het raam bedekt wordt. Een vouwgordijn is vaak maatwerk. De stof bepaalt hoe lichtdoorlatend het gordijn is. Tevens zorgen ze voor minder lawaai en een betere akoestiek. Houd rekening met een kostenplaatje van €100 tot wel €325.

 • Nemen weinig ruimte in beslag.
 • Maatwerk is voor elk raam mogelijk.
 • Simpel onderhoud: zelf wassen op maximaal 30 graden.

Plissé: bekijk het aanbod

Plissé gordijnen zijn gordijnen waarbij de stof opvouwt als een accordeon. Het bedienen gaat middels een koord en je bepaalt zelf de lichtinval. Luxueuze raamdeco die bij elke woonstijl past. Er zijn verschillende varianten plissé gordijnen. Dupligordijnen (honeycomb) / Duettes hebben meerdere stoflagen (honingraat). Met Top down – bottom kan je zelf de lichtinval bepalen. Denk aan prijsindicaties van €65 tot €165.

 • Je bepaalt zelf de lichtdoorlatendheid.
 • Eenvoudige montage (zonder boren).
 • Dupligordijnen op maat: laat een vakman de producten inmeten.

Jaloezieën Waverveen: alle types, materialen en prijzen

Jaloezieën zijn horizontale plaatjes die je op veel standen kunt opendraaien met een koord of zelfs met afstandsbediening. Leveranciers bieden aanzienlijk veel dessins en materialen als o.a. aluminium, bamboe, hout, PVC, kunststof. Met jouw houten jaloezieën regel je met één beweging sfeer, licht en privacy. Niet vergeten: er komt veel stof op te liggen (veel schoonmaakwerk). Wees voorbereid op onkosten van €77,5 tot zo’n €250.

 • Zonder moeite open te zetten (of te sluiten).
 • Jaloezieënwinkel: een extra natuurlijke sfeer met bamboe.
 • PVC / Aluminium jaloezieën: Onderhoudsarm en een duurzaam product.

Lamellen: binnengordijn voor ieder budget

Lamellen zijn verticale latten gefabriceerd van o.a. stof, hout, bamboe, pvc, kunststof. Toe te passen voor lange / grote ramen en bij een rustig en minimalistisch interieur. Verticale lamellen zijn handmatig te openen en sluiten, vragen niet om veel onderhoud en werken ook heel goed in natte ruimtes. De kosten starten vanaf €60. Voor meer exclusieve lijnen ga je naar de €195.

 • Eenvoudig lichtinval en inkijk bepalen.
 • Deze binnenzonwering wordt veel toegepast in grotere panden.
 • Montage kunststof kozijn: altijd met enkele jaren garantie.

Shutters: luxe raambekleding in Waverveen in alle vormen en maten

Shutters zijn prachtige binnenluiken met een luxe uitstraling. Het zijn eyecatchers die je in maar weinig woningen zal tegenkomen. Blinds zijn exclusief, ze zijn overal toepasbaar een zeer duurzaam (te recyclen). Toepasbaar op vrijwel elk raam zoals schuiframen, uitzetramen, ronde ramen, draaikiepramen, vaste ramen, dakramen. Disclaimer: shutters zijn niet goedkoop! De prijsindicaties starten bij gemiddeld €450. Voor luxe versie moet je rekening houden met €940.

 • Meefinancieren bij het afsluiten van hypotheek.
 • Erg kindvriendelijk systeem.
 • Houten kozijnen: online samenstellen en eenvoudig ophangen.

Horren en hordeuren bestellen

Maatwerk horren in Waverveen zorgen voor frisse lucht in huis en beschermen tegen vliegen en muggen. Voor elk raam of deur is er een geschikt model: hordeur, plissé hor, voorzethor, inzethor, rolhor, hor met scharnier. Allergieën of hooikoorts? Bekijk dan alles over de pollenwerende hor. Let op: je kunt geen zonlicht blokkeren met horren. Je zou kunnen informeren naar een totaal duo-plissé hor. Dit model houdt kleine dieren buitenshuis en zorgt bovendien voor een aangenaam klimaat in huis. De investeringen beginnen bij zo’n €85. Voor luxe versie moet je rekening houden met €800.

 • Voor bijna ieder raamtype: uitzetraam, tuimelraam, valraam, vast raam, draai-kiepraam, draairaam.
 • Ventileren zonder dat er insecten je huis binnenkomen.
 • Ook in de zomer probleemvrij je ramen openen.

Passende raamdecoratie die past in jouw interieur

Snel een aanbieding per e-mail

Kosten zonwering 2024

De prijzen van zonwering op zondag, 26 mei 2024 hangen af van diverse aspecten: het artikel, het gewenste materiaal, de noodzakelijke afmetingen en de bedieningsmogelijkheden (elektrisch). Hierna verstrekken we de huidige tarieven van het laten plaatsen van zonwering in Waverveen in mei 2024.

Zonwering systeemGrootteVerwachte kosten
Knikarmschermtot 6 meter breed€815 – €2175
Uitvalschermtot 4 meter breed€370 – €1300
Screens3 – 4 meter breed€240 – €1025
Rolluik1 – 4 meter breed€290 – €1375
Rolgordijntot 2 meter breed€50 – €165
Lamellen250 x 250 cm€80 – €210
Jaloezieën100 x 130 cm€65 – €270
Plisségordijnen180 cm breed€110 – €320
Gemiddelde kosten zonnewering met montage in de Provincie Utrecht.

Vergelijk merken zonwering

Ga je nieuwe zonwering kopen? Er bestaan veel aanbieders om uit te kiezen. Elk merk heeft zo zijn eigenschappen en richtprijs. Deze vind je vaak wel bij de gordijnwinkel in Waverveen. In de onderstaande tabel bekijk je een overzicht met de meest gekozen merken. Daardoor kun je wellicht gerichter gaan zoeken.

 • Sunmaster: sterke en duurzame materialen met veel aandacht voor design.
 • SunCircle: strakke en luxe modellen en kwalitatieve hoogwaardige producten.
 • Verano: geproduceerd in Nederland, volgens alle richtlijnen.
 • Zonnelux: familiebedrijf (1974) met de beste maatwerkproducten voor binnen.
 • Heroal: ook veel oplossingen voor overkappingen en tuinhuizen.
 • Stobag: veel keuze in doeken qua kleuren, materialen en UV-bescherming.
 • Renson: creëer bijzondere sferen in de voor- en achtertuin met gevelbekleding.
 • Velux: degelijke dakraamsystemen, daglichtsystemen, dakkapellen, lichtkoepels.
 • Luxaflex: ook voor serrezonwering, buitenjaloezieën en vensterzonwering.
 • Somfy: bedien je elektrische zonneschermen met een handig app op je telefoon.
 • Unilux / Fractions: shutters en horren om jouw woning af te maken.
 • Veneta: direct van de fabriek geleverd (snel in huis).
 • Bouwmarkten / Webwinkels: Hornbach, Gamma, Hubo, IKEA, Karwei & Kwantum, Formido, FonQ, Wehkamp, Leen Bakker.
 • Andere merken: Bece, Novoferm, Roma, Husol, Toppoint, Deponti en Schlappi, Copaco, Milano, Sunway, Dickson, Swela.

Vergelijk zonwering experts in de regio De Ronde Venen

Goedkope zonwering kopen in Waverveen? Meer informatie over een goed zonweringsbedrijf in de regio? In het schema hieronder tonen wij gegevens en adressen van zonwering specialisten en gordijnwinkels in dit postcodegebied. Vervolgens kunnen ze je advies geven. Via deze vergelijker vind je ook monteurs en shops in Loenersloot, Wilnis en Mijdrecht.

Geen zonwering bedrijven! Meld je nu eenvoudig aan
We hebben in deze regio nog geen zonwering-experts gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf toe te voegen.

Informatie zonwering per ruimte

Elke gevel heeft unieke afmetingen en vitrage behoefte die rijmt met de individuele ruimte. We vertellen graag wat meer over de meest praktische zonweringsproducten per ruimte en kamer.

 • Keuken: let goed op vochtbestendigheid en hoe makkelijk het te reinigen is.
 • Badkamer: plisségordijn in de douche kan je makkelijk schoonmaken en eenvoudig bedienen.
 • Woonkamer: kies voor vitrage, inbetween of verduisterende gordijnen.
 • Slaapkamer: kies voor geluidswerende gordijnen voor minder lawaai en betere akoestiek.
 • Zolderraam: praktische screens, luiken en shutters voor jouw draai-kiepramen op zolder.
 • Dakkapel: stel rolgordijnen op maat online samen en plaats ze zelf.
 • Balkon: koop een balkondoek met zonnescherm om maximaal te genieten van de zomer.

Serre of Terras
Ook in Nederland zijn temperaturen van 30 graden of meer geen uitzondering meer. Het actuele aanbod bestaat uit veel soorten buiten- en serrezonwering. Zo kan je kiezen voor automatisch zonneschermen & terrasoverkapping, basic-parasols of luxueuze houten buitenjaloezieën voor een overkapping. Zonwering voor een glazen dak kan je zowel vanaf binnen als buiten laten integreren. Bekijk ook meer informatie over: Plissegordijnen.

Vragen en antwoorden rondom woning verkoelen

De beste zonwering, hoe kan ik die bestellen?

Elke woning is anders. De meest geschikte zonnewering in jouw individuele situatie realiseer je door te kijken naar: het soort raam, hoe je tuin ligt, de kozijnen (kunststof / hout) en natuurlijk jouw maximale budget. De grootste pluspunten van binnenzonnewering zijn dat het geleverd kan worden in diverse kleuren, stoffen en prijssegmenten. Je interieur moet hier natuur wel schikt voor zijn. Buitenzonwering is doorgaans net wat effectiever, brengt significante verkoeling, maar zal wel wat meer opvallen (je ziet het altijd zitten op de gevel of het kozijn).

Wat zijn de kosten van zonnewering in Waverveen?

De prijsindicaties van zonwering zijn per situatie anders. De huidige prijsindicaties helder naast elkaar gezet. Voor markiezen moet je rekenen op minimaal €675. Screens €285 op basis van één kozijn. Op het moment dat je kiest voor een terraszonwering moet je rekening houden met minimaal €1225. Een uitvalscherm is een stuk aantrekkelijker geprijsd (+/- €775). Een basis rolluik kost €460. Jaloezieën zijn nog weer een stukje voordeliger, al vanaf €255 per kozijn. Voor shutters is de investering wat hoger (zo’n €810). Gunstiger geprijsde opties zijn rolgordijnen, plissé gordijnen en lamellen (te bestellen vanaf €105 per kozijn). De totale kosten zijn afhankelijk van; het model, de afmetingen, soort bediening, het materiaal, vormen / kleuren en plaatsingskosten.

Wat is het nut van inmeten en montageservice in Waverveen?

Ten aanzien van zonweringsproducten is het assortiment enorm. Houdt wel altijd rekening met het inmeten en monteren. Je kunt zelf maatwerkproducten inmeten, maar ook gebruik maken van montage plus inmeetservice in Waverveen. Dan komt er een lokale vakman die elk raam / kozijn bekijkt en opmeet. Als alle spullen binnen zijn kan de monteur de producten op de juiste wijze monteren. Door te kiezen voor dit stukje service heb je gegarandeerd fantastische zonnewering, langere garantie, klantenservice en soms een onderhoudsbeurt.

Wat is slimme zonwering?

De meest gangbare keuzes zijn de standaard handmatige bediening, handzender of een online domotica systeem met mobiele app? Slimme zonwering levert veel op. Een handmatige installatie met een handslinger is voldoende, echter het kan simpeler. Draadloze bediening (tijdschakelaar, mobiele app, draaiknop, handzender) is ideaal omdat je op afstand de installatie kan bedienen. Bij regen of wind kan het zonnescherm bijvoorbeeld zichzelf sluiten. Als de zon op het raam schijnt zal het scherm direct sluiten om jouw woning te beschermen. Shutters, jaloezieën en gordijnen kunnen op tijd automatisch open en dicht. Een systeem dat je online kunt beheren maakt jouw woning slimmer. De gemiddelde kosten van smart rolluiken of schermen zitten op zo’n €400.

Geschreven door: Sandra. Laatste update: 1 mei 2024
Postcodegebied: 3646

Plaats een reactie