Zonwering vergelijken
• Maatwerk voor binnen en buiten
• Verschillende soorten zonwering
• Erkende leveranciers vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Zonwering Loenersloot vergelijken

Energie besparen en je privacy verhogen met zonwering in Loenersloot? Zonwering is beschikbaar voor buiten en binnen. Je laat dit al plaatsen vanaf €50,00. Professionele buitenzonwering als een knikarmscherm is ideaal om de zon en warmte te weren. Eveneens verkrijg je middels een zonnescherm een aanzienlijke hoeveelheid schaduw waar je ontspannen kunt zitten. Binnenzonwering zoals bijv. gordijnen of duetten is meestal een stuk goedkoper en brengt ook wat meer sfeer in de woning. Tegenwoordig heb je enorm veel diverse producten. Op deze pagina geven we een handige keuzegids waardoor jij precies weet wat er mogelijk is. Tevens bieden we een indicatie van de kosten en contactgegevens van lokale zonwering specialisten in Loenersloot (werkgebied).

Waarom een zonnescherm aanschaffen

 • Tijdens warme zomerdagen toch koel in huis.
 • Biedt een meerwaarde voor je woning.
 • Heeft een isolerende werking en verminderd stookkosten.
 • Bescherm je interieur tegen UV-straling.
 • Het sluit de openingen in huis goed af (inbraakpreventief).
zonwering-vergelijken-loenersloot

Zonnescherm laten plaatsen in Loenersloot

Ben jij zelf niet heel erg handig of wil je snel genieten van je nieuwe aankoop? Een voordelig zonnescherm installeren in Loenersloot door een betrouwbare zonwering specialist kan jouw dan veel voordeel opleveren. Je kunt er dan op vertrouwen dat het systeem volgens de documentatie bevestigd wordt, dat je recht blijft houden op garantie en dat de afstandsbediening ook goed werkt. Op deze website regel je gemakkelijk een offerte van bedrijven die actief zijn in jouw postcodegebied. Hieronder bieden we jouw concrete handvatten om dit te realiseren.

Een zonnescherm laten plaatsen door een expert

 1. Selecteer een systeem

  Ten eerste bepaal je welk model geschikt is voor jouw woning. Een buitenzonwering wordt aan de gevel bevestigd (buitenkant). Binnenzonwering bevindt zich in het woongedeelte. Kies bewust: denk na over de functionaliteiten van bijv. het zonnescherm, markiezen of de plissé gordijnen. Belangrijke functies zijn: een ruimte afkoelen, het verminderen van energiegebruik, je privacy verhogen, inbraak belemmerend, comfortabele schaduwrijke zitplekken maken, de lichtinval bepalen of een toevoeging voor het interieur.

 2. Wat zijn de afmetingen?

  Kies de afmetingen van jouw installatie. Selecteer ook waar het opgehangen moet worden. Kies bijvoorbeeld voor aan de zijkant van het huis of in de badkamer. Voeg foto’s toe van de situatie voor een compleet en actueel beeld.

 3. Bediening keuzemogelijkheden

  Er bestaan verschillende verschillende bedieningsmogelijkheden. De eenvoudigste mogelijkheid is zonwering met handmatige bediening (met stang of band). Een andere mogelijkheid is elektrische bediening. Dat werkt middels een knop/schakelaar in huis, eventueel met een tijdschakelaar. De meest kostbare en meest hippe keuzemogelijkheid is draadloze bediening met App of afstandsbediening.

 4. Vergelijk leveranciers

  De details van het project ingevuld? Dan moet je de gegevens van je woning (adres) en telefoon/mail doorgeven. Je krijgt 3 of 4 gratis offertes van vakkundige zonweringsbedrijven uit Loenersloot en regio. Vergelijk de offertes, en kijk goed naar prijs, garantie review en klantenservice. Ga voor de beste aanbieding en teken de opdrachtbevestiging.

 5. Monteren

  Probeer de oude zonwering te demonteren en maak alles netjes voor het installatiebedrijf. De montage-specialist levert de screens of de vouwgordijnen op de afgesproken plekken. Controleer zorgvuldig of het volgens de handleiding is gemonteerd. Laat hem/haar een demo geven. In dat geval kan de monteur eventuele gebreken nog herstellen. Mogelijk kan je een onderhoudscontract afsluiten.

Vraag direct een zonwering offerte aan

Ontvang offerte van raambekleders in Loenersloot

Buitenzonwering kopen en laten monteren

Buitenzonwering Loenersloot is het meest doeltreffend om een fijn binnenklimaat te creëren. Tevens geeft het je een prettige schaduwplek op je kavel (dicht bij de muren). Het maakt het leven binnen en buiten net wat prettiger. Diverse systemen zoals met name rolluiken verkleinen zelfs de kans op inbraak en hebben een warmte- en geluidsisolerende werking. Zonwering voor buiten is verkrijgbaar in allerlei materialen en zowel met handmatige als automatische bediening. Houd rekening met kosten tussen de €200 t/m €2675. In onderstaande alinea bespreken we de meest geziene toepassingen.

Handige terrasschermen & knikarmschermen

Een knikarmscherm houdt in een zonnescherm dat je buiten aan je huis vast monteert. D.m.v. de speciale knikarmen kan het schermdoek worden weggedrukt. Daardoor is de ruimte vrij toegankelijk en creëer je een schaduwrijke plek bij de muren. Noemenswaardig: het zonnescherm moet je direct inklappen bij harde wind. De verwachte tarieven variëren tussen de €925 – €2025.

 • Een heerlijk overdekt terras met terraszonwering.
 • Binnen in huis blijft het heerlijk koel.
 • Verkrijgbaar met wind- en zonsensor.

Handige uitvalschermen

Een uitvalscherm is een veel gekozen en een betaalbare manier om om zonlicht te beperken. Je bereikt hiermee op een paar m2 veel schaduw zodat de binnentemperatuur niet te veel oploopt. Het is heel geschikt voor grote raampartijen en waar geen doorloop vereist is. Ze worden vaak gebruikt bij flatgebouwen en kantoren. Het wordt voor een achtertuin niet vaak gekozen. De normale tarieven komen uit tussen de €350 tot €1200.

 • Een aantrekkelijk geprijsd type zonnescherm.
 • Je kunt het scherm zelf zover uitdraaien als je wil.
 • Sterke constructies die tegen windstoten kunnen.

Het kopen van screens

Screens op maat laten maken in Loenersloot is zeer geschikt als je een strakke gevel wilt overhouden. Zonnescreens zijn perfect in staat om warmte en zonlicht te beperken en zijn redelijk ongevoelig voor wind. Het wordt gemaakt van glasvezel of polyester. Je kiest vooraf wat je wensen zijn qua lichtdoorlatendheid. In het geval van daglicht heb je altijd zicht naar buiten. Maar van buiten naar binnen is dit niet mogelijk. Advies: als het screendoek omlaag zit zal het raam niet te gebruiken zijn. De prijzen liggen tussen de €400 en €1150.

 • De cassette is klein en compact.
 • De zon krijgt geen kans om het raam te beschijnen.
 • Een stukje extra privacy in huis.

Informatie over rolluiken

Rolluiken zijn een van de meest gekozen opties. Er zijn duidelijke pluspunten: ze zijn eenvoudig in gebruik, ze weren de zon ontzettend goed, ze houden geluiden van straat uitstekend buiten en draagt ook in de winter bij aan minder stookkosten. Daarbij schrikken ze inbrekers af. Tegenwoordig heb je 3 types: een voorzetluik plaatst men in een kast boven of op het raam, een opbouwrolluik is geïntegreerd in het kozijn (op de dag / in de dag montage) en het inbouwrolluik wordt in de gevel gemonteerd. De kosten variëren tussen de €350 t/m €1425 voor rolluiken bestellen in Loenersloot.

 • Te bestellen op kozijnkleur.
 • Zorgt voor een betere isolatie.
 • Altijd met goede garantie.

Informatie over markiezen

Een markies is een traditionele zonwering met een prachtige uitstraling. Het systeem bestaat uit een constructie van hout / aluminium waar het doek overheen komt. De markiezen zie je veel bij jaren 30 woningen. Ze dragen bij aan de sfeer van huizen. In aanvulling op de standaard markiezen is er ook een klapmodel en petmodel. Doorloop blijft dan gewoon mogelijk. De normale tarieven komen uit tussen de €720 tot €1850.

 • Verkrijgbaar in veel afmetingen en kleuren.
 • Het zicht van binnenuit wordt niet verstoord.
 • Kan prima tegen een stootje (weersomstandigheden).

Overige opties voor buiten

 • Verandazonwering: reguleer eenvoudig de temperatuur op de veranda met serrezonwering.
 • Zonweringdoek: een los doek dat je overal kunt monteren.
 • Terrasoverkapping: een parasol met verrijdbare parasolvoet (multifunctioneel).
 • Buitenjaloezieën: een hypermodern systeem voor jouw woning.

Een aantrekkelijke temperatuur in de woonkamer met buitenzonwering!

Ontvang gratis offertes in jouw mailbox

Raamdecoratie Loenersloot: alle systemen voor binnen

Wanneer je kiest voor systemen aan de binnenkant van een raam spreken we over binnenzonwering. Door raambekleding bepaal je zelf de mate van lichtinval. Het voorkomt dat zonlicht fel de woning binnenkomt zodat je de hitte buiten kunt houden. Ook zorgt het voor meer sfeer in huis. Een leuke bijkomstigheid: raamdecoratie heeft ook nog eens een isolerende werking. De verwachte prijzen bedragen tussen de €330 – €825. In het stukje hieronder lees je informatie over de veelbesproken systemen.

Rolgordijnen: wanneer is dit geschikt?

Een rolgordijn is een gordijn dat je kunt oprollen. Het is voordelig, snel en simpel te installeren, simpel af te rollen en het past op praktisch ieder kozijn. Rolgordijnen kan je bestellen in velerlei kleuren en prints wat maakt dat je interieur onaangetast blijft. Er zijn diverse varianten zoals dakraam, lichtdoorlatende, verduisterende, transparante, elektrische, waterafstotende en een duo rolgordijn. De onkosten bedragen tussen de €55,00 – €175.

 • Handige optie voor tijdelijke of goedkope raamdecoratie.
 • Rolgordijnen kopen in Loenersloot: relatief eenvoudig zelf te plaatsen.
 • Beschikbaar in uiteenlopende stoffen en luxe uitvoeringen.

Vouwgordijnen: bestellen in verschillende materialen

Vouwgordijnen dragen bij aan een warme en karakteristieke ambiance aan een ruimte. Je kunt ze gemakkelijk in hoogte verstellen. Een vouwgordijn is vaak maatwerk. Bij de stofkeuze heb je zelf invloed op hoe lichtdoorlatend het gordijn is. Tevens zorgen ze voor een prettige akoestiek in huis. Wees voorbereid op een prijskaartje van €105 oplopend tot €400.

 • Voor een knus interieur.
 • Eenvoudig op maat laten maken (maatwerk).
 • Weinig onderhoud: wassen met het wolwasprogramma (30 graden).

Plissé: voor welke situaties is dit handig?

Plissé gordijnen kun je open zetten zoals jij wat wilt. Door middel van een simpel koord kan je het bedienen en het past op bijna ieder raam. Het is een fraaie vorm van raamdeco die weinig ruimte in beslag neemt. Ze verkopen meerdere varianten plissé gordijnen. Dupligordijnen (honeycomb) / Duettes herken je aan de honingraatstructuur. Met Top down – bottom bepaal je zelf jouw mate van privacy. Voorzie onkosten van €47,5 oplopend tot €170.

 • Je bepaalt zelf de lichtdoorlatendheid.
 • Extra isolerende werking.
 • Dupligordijnen op maat: zelf inmeten of laten opmeten.

Jaloezieën Loenersloot: vind het perfecte model

Jaloezieën zijn horizontale plaatjes die je kunt ophalen of kunt kantelen met een koord of zelfs met afstandsbediening. Leveranciers bieden tientallen kleuren en materialen zoals bijv. aluminium, PVC, hout, bamboe, kunststof. Via de houten jaloezieën heb je de volledige vrijheid betreffende sfeer, licht en privacy. Suggestie: je moet ze regelmatig afstoffen. Wees voorbereid op een kostenplaatje van €72,5 tot wel €280.

 • De hele dag door de stand eenvoudig veranderen.
 • Jaloezieënwinkel: met een product van bamboe haal je iets unieks in huis.
 • PVC / Aluminium jaloezieën: een trendy uitstraling.

Lamellen: stijlvol en trendy systeem

Lamellen zijn verticale jaloezieën van bouwstoffen zoals bamboe, aluminium, hout, pvc, kunststof. Toe te passen voor kolossale / grote ramen en passen perfect bij een strak en zakelijk interieur. Verticale lamellen zijn makkelijk met de hand te sluiten, zijn goed schoon te houden en zijn ook geschikt voor vochtige ruimtes. De tarieven starten vanaf €65. Voor dure modellen kun je rekenen op €175.

 • De koordbediening zorgt voor snel openen en sluiten.
 • Zeer praktische binnenzonwering voor lange ramen.
 • Montage kunststof kozijn: eenvoudig aanbrengen en monteren.

Shutters: luxe raambekleding in Loenersloot op maat geproduceerd

Shutters zijn luxe binnenluiken met een luxueuze uitstraling. Het zijn ambachtelijke modellen die je interieur de finishing touch geven. Blinds zijn authentiek, ze maken je woning meer waard een zeer duurzaam (te recyclen). Toepasbaar op vrijwel elk raam zoals vaste ramen, uitzetramen, draaikiepramen, valramen, dakramen, ronde ramen. Kooptip: shutters vergen een behoorlijke investering. De onkosten starten vanaf €450. Meer exclusieve modellen kosten zo’n €930.

 • Meefinancieren bij het afsluiten van hypotheek.
 • Erg gemakkelijk in gebruik.
 • Houten kozijnen: altijd maatwerk zodat het naadloos aansluit.

Vind horren of hordeur voor jouw woning

Maatwerk horren in Loenersloot zorgen voor voldoende ventilatie en beschermen tegen ongedierte en andere insecten. Vergelijk verschillende producten zoals: lamellenhor, hor met scharnier, hordeur, plissé hor, voorzethor, inzethor. Allergieën of hooikoorts? Kies dan voor een pollenwerende hor. Advies: het zonlicht komt wel door het horgaas geen. Tip: vraag eens om een slimme duo-plissé hor. Dit type houdt vliegen, muggen en insecten buiten de deur en houdt tevens de warmte van de zon buiten. De prijzen starten vanaf €80 en bedragen voor een luxe model zo’n €625.

 • Voor bijna ieder raamtype: valraam, vast raam, uitzetraam, draairaam, tuimelraam, draai-kiepraam.
 • Eenvoudig en gebruiksvriendelijk je woning ventileren.
 • Ideaal als je last hebt van hooikoorts.

De leukste raamdecoratie voor elke ruimte in huis

Snel een aanbieding in je mailbox

Gemiddelde kosten zonwering 2024

De prijzen van zonwering op zondag, 21 april 2024 worden gecalculeerd via meerdere thema’s: het soort model, het soort materiaal, de maximale breedte en de keuzes qua bediening (handmatig of automatisch). In het schema hieronder bekijk je de verwachte tarieven van het laten plaatsen van zonwering in Loenersloot in april 2024.

Zonwering systeemGrootteGemiddelde kosten
Knikarmscherm1 – 6 meter breed€870 – €2150
Uitvalscherm2 – 6 meter breed€355 – €1400
Screens100 cm – 400 cm breed€245 – €1150
Rolluik100 cm – 400 cm breed€315 – €1450
Rolgordijn150 x 190 cm€70 – €170
Lamellen100 x 250 cm€60 – €215
Jaloezieën100 x 180 cm€60 – €270
Plisségordijnen100 breed€105 – €340
Kostenindicatie zonnewering inclusief monteren in de Provincie Utrecht.

Alle merken zonwering op een rij

Ga je nieuwe zonwering kopen? Er bestaan veel fabrikanten die je in je vergelijking kan meenemen. Iedere fabrikant heeft zo zijn kenmerken en prijssegmenten. Veel van de merken kan je wel kopen bij de gordijnwinkel in Loenersloot. In de tabel hierna vergelijk je informatie over de meest verkochte merken. Daardoor hopen we jou te helpen bij het maken van een keuze.

 • Sunmaster: functioneel, stijlvol en duurzame zonneschermen en rolluiken.
 • SunCircle: snelle leveringen en service door product in Nederland.
 • Verano: winnaar van verschillende Red Dot Awards.
 • Zonnelux: raamdecoratie op maat gemaakt.
 • Heroal: hoogwaardige producten vervaardigd in Duitse productielocaties.
 • Stobag: de beste oplossingen tegen zon, wind en regen.
 • Renson: hoogwaardige architecturale gevelbekleding.
 • Velux: de beste dakramen met verduisterend rolgordijn.
 • Luxaflex: hoge kwaliteit raambekleding en uitgebreide kleurencollectie.
 • Somfy: smart elektrische zonneschermen voor op ieder terras.
 • Unilux / Fractions: extra comfort in huis met design shutters en horren.
 • Veneta: tot wel 40% goedkoper dan in de winkel.
 • Bouwmarkten / Webwinkels: Hornbach, Gamma, Hubo, IKEA, Praxis & Kwantum, Bol.com, Leen Bakker, Wehkamp, Formido.
 • Overweeg ook: Husol, Bece, Toppoint, Weinor, Roma, Deponti en Swela, Copaco, Dickson, Schlappi, Sunway, Milano.

Gegevens van regionale zonwering experts rondom Stichtse Vecht

Goedkope zonwering kopen in Loenersloot? Of zoek je een hoog aangeschreven zonweringsbedrijf in de regio? In de volgende tabel delen we namen en adressen van raambekleding winkels en gordijnwinkels in de buurt. Mogelijk kunnen ze je advies geven. Op deze site ontdek je ook montagepartners en shops in Nieuwersluis, Mijdrecht en Loenen aan de Vecht.

Geen zonwering bedrijven! Meld je nu eenvoudig aan
We hebben in deze regio nog geen zonwering-experts gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf toe te voegen.

Informatie zonwering per ruimte

Iedere ruimte behoeft een vitrage die afgestemd is op de individuele ruimte. We vertellen graag wat meer over de meest verkochte zonwering types voor de meest gangbare ruimtes.

 • Keuken: kies bij voorkeur voor een vuil- en vochtbestendig materiaal.
 • Badkamer: ideaal zijn waterafstotende plisse gordijnen (privacy verhogend).
 • Woonkamer: koop verduisterende gordijnen om ook overdag te genieten van heerlijke koele temperaturen.
 • Slaapkamer: door rolluiken (geluidswerend) te installeren maak jij de ruimte koel, stil en aangenaam.
 • Zolderraam: rolgordijnen, jaloezieën of plisségordijnen bieden uitkomst voor draai-kiepramen.
 • Dakkapel: goedkope rolgordijnen op maat kan je zelf plaatsen.
 • Balkon: met een zonnescherm of balkondoek zit je altijd lekker in de schaduw.

Terras en Serre
Tijdens hete dagen kunnen de dagelijkse temperaturen zeer hoog worden. Je kunt kiezen uit veel soorten buiten- en serrezonwering. Neem nou bijvoorbeeld automatisch zonneschermen of terrasoverkapping, betaalbare parasols of luxe houten buitenjaloezieën voor een tuinhuis, serre of overkapping. Een zonnescherm voor een glazen dak kun je van binnenuit of buitenaf laten ophangen. Bekijk snel meer details over: Jaloezieën.

FAQ met vragen over een koele woning

Wat is op dit moment de beste zonwering?

Elke situatie is weer verschillend. De ideaalste zonnewering in jouw specifieke situatie kan jij opzoeken door een check te doen op: het type raam, de ligging van je huis, jouw woonsituatie en jouw maximale budget. Het handige aan binnenzonnewering is dat het geleverd kan worden in diverse kleuren, modellen en prijsgroepen. Het laat vaak wel wat zonlicht door. Buitenzonwering is een stuk doeltreffender, geeft verkoeling in huis, brengt schaduw maar zal wel wat meer opvallen (het zit aan de buitengevel vast).

Hoe zit het met de kosten van zonnewering in Loenersloot?

De investingen in zonwering zijn voor iedereen anders. De verwachte prijzen vind je hieronder. Voor markiezen betaal je zo’n €700. Screens €270 op basis van één kozijn. Gaat je voorkeur uit naar een terrasscherm lopen de kosten op tot zo’n €1000. Je kunt iets besparen met een uitvalscherm (+/- €800). Een normaal rolluik kost €465. Bij jaloezieën voor binnen ben je wat goedkoper uit met €290 per kozijn. Shutters zijn een stuk duurder (plusminus €780). Gunstiger geprijsde soorten raamdecoratie zijn lamellen, rolgordijnen en plissegordijnen (reken op minimaal €105 per raam). De totale investeringen worden opgesteld door te kijken naar het model, de afmetingen, soort bediening, de materiaalsoort, vormen / kleuren en montagekosten.

Kan ik ook gebruik maken van de inmeetservice en montageservice in Loenersloot?

Ten aanzien van zonweringsproducten is het aanbod gigantisch groot. Let goed op zaken als de afmetingen en montage-eisen. Het is mogelijk om maatwerkproducten zelfstandig op te meten, maar ook gebruik maken van de montage & inmeetservice in Loenersloot. Dan komt er een lokale installateur die de deuren en/of ramen goed inspecteert en opmeet. Als de gehele bestelling binnen is zal een vakman de producten op de goede manier bevestigen. Op die manier geniet je van effectieve zonnewering, garantie en nazorg en snelle hulp / ondersteuning bij problemen.

Wat is slimme of automatische zonwering?

De meest gangbare keuzes zijn handmatige bediening, handzenders / afstandbedieningen of een online domotica systeem met mobiele app? Slimme zonwering heeft veel voordelen. Een handmatige installatie met een handslinger werkt prima, maar het kan handzamer. Draadloze bediening (met een tijdschakelaar, draaiknop, handzender, afstandsbediening) is ideaal omdat je op afstand de installatie kan bedienen. Bij regen of wind kan je ervoor zorgen dat het zonnescherm automatisch zal inklappen. Als de zon doorkomt laat je een rolluik of screen automatisch zakken. Gordijnen, jaloezieën en shutters kan je zelfs tijdens je vakantie automatisch open en dicht laten gaan. Bediening via internet heeft veel voordelen. De gemiddelde prijzen van smart rolluiken & screens beginnen bij €450.

Geschreven door: Sandra. Laatste update: 1 april 2024
Postcodegebied: 3634

Plaats een reactie