Zonwering vergelijken
• Maatwerk voor binnen en buiten
• Verschillende soorten zonwering
• Erkende leveranciers vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Zonwering Mijdrecht vergelijken

Zoek jij meer informatie over zonwering in Mijdrecht? Zonwering heb je zowel voor binnen als buiten en is al verkrijgbaar voor €60,00. Goede buitenzonwering als een uitvalscherm werkt het beste om zonnestralen te weren. Tevens biedt een zonnescherm een schaduwrijke en windvrije plek waar je heel relaxt kunt verblijven. Binnenzonwering zoals gordijnen of plissés is minder duur en zorgt bovendien voor extra sfeer in huis. Je hebt de keuze uit ontzettend veel afzonderlijke systemen. Op dit platform verstrekken we een handig stappenplan dat zorgt dat je goed voorbereid een offerte kan aanvragen. Daarbij vind je een indicatie van de kosten en een lijst met verschillende zonwering specialisten in Mijdrecht en omgeving.

De praktische voordelen van een zonnescherm

 • Schaduw in de kamer zorgt voor een lagere temperatuur.
 • Het kan bijdragen aan de uitstraling van de woning.
 • Heeft een isolerende werking en verminderd stookkosten.
 • Het verhoogt jouw privacy.
 • Het werkt ook als inbraakpreventie.
zonwering-vergelijken-mijdrecht

Zonnescherm laten plaatsen in Mijdrecht

Heb je geen ervaring met het plaatsen van zonwering of wil je tijd besparen? Een voordelig zonnescherm installeren in Mijdrecht middels een goed aangeschreven zonwering specialist is een goed idee. Je kunt er dan op vertrouwen dat de installatie op de juiste manier aangesloten wordt, dat er niks kapot gaat en dat de bediening perfect werkt. Via deze vergelijker vind je razendsnel bedrijven die actief zijn in jouw postcodegebied. In het volgende stappenplan geven we een toelichting hoe dat in z’n werk gaat.

Een zonnescherm laten aanleggen door een expert

 1. Bepaal welk systeem je gaat toepassen

  De eerste vraag is welk type systeem je nodig hebt. Buitenzonwering plaats je aan de buitenkant. Binnenzonwering is juist bedoeld voor plaatsing in huis. Waarom wil je bijvoorbeeld gebruik maken van het uitvalscherm of de shutters. Denk bijvoorbeeld na over de volgende zaken: een kamer koel maken, de energiekosten verlagen, zorgen voor meer privacy, inbraak beperkend, schaduwplekken realiseren, lichtinval regelen of de sfeer in huis versterken.

 2. Welke maat heb je nodig?

  Noteer de afmetingen van het product. Geef ook aan waar je het wilt laten aanbrengen. Je kunt kiezen voor o.a. aan de voorkant of op de 1e of 2e verdieping. Selecteer eventueel foto’s zodat de vakman vooraf over alle info beschikt.

 3. Selecteer bediening

  Zonwering kan op verschillende manieren worden bediend. De meest gunstige producten zijn de zonwering met handmatige bediening (met stang of band). Je kunt ook gaan voor elektrische bediening. Dit wordt uitgevoerd met een draaischakelaar, optioneel met tijdschakelaar. De hoogst geprijsde en handigste manier is draadloze bediening via je smartphone (app) of kleine afstandsbediening.

 4. Vergelijken van aanbieders

  Heb je jouw project helemaal in kaart gebracht? Dan moet je de gegevens van je woning (adres) en telefoon/mail doorgeven. Per mail ontvang je dan enkele offertes van erkende zonweringsbedrijven uit Mijdrecht en de directe omgeving. Vergelijk de offertes, en kijk goed naar betalingscondities, kosten en nazorg. Kies de beste totaal-aanbieding en plan de klus in.

 5. Het ophangen van het systeem

  Probeer de oude zonwering te demonteren en zorg dat er genoeg ruimte is voor het montagebedrijf. De vakman plaatst het zonneschermen of de duettes zoals afgesproken. Test of alles juist is gemonteerd. Laat hem/haar een demo geven. In dat geval kan de monteur eventuele gebreken nog herstellen. In sommige gevallen bieden ze ook een onderhoudscontract aan.

Gratis en vrijblijvende zonwering offertes

Bekijk mooie deal bij raambekleders in Mijdrecht

Buitenzonwering kopen en laten monteren

Buitenzonwering Mijdrecht is ideaal om je woning wat te verkoelen. Ook geeft het je een prettige schaduwplek op je kavel (dicht bij de muren). Het maakt het leven binnen en buiten net wat prettiger. Sommige toepassingen zoals het rolluik hebben een inbraakwerende werking en isoleren zeer goed. Zonwering voor buiten is er in veel verschillende vormen en zowel met handmatige als automatische bediening. Houd rekening met kosten tussen de €400 tot €2825. In de koopgids hierna beoordelen we de meest gekozen types.

Investeren in knikarmschermen en terrasschermen

De definitie van een knikarmscherm is een zonnescherm dat vrijwel horizontaal aan de gevel hangt. Met behulp van 2 telescopische knikarmen zal het schermdoek naar buiten worden gedraaid. Hierdoor is het vloeroppervlak eronder goed begaanbaar en heb je een mooie schaduwrijke plek bij de muren. Disclaimer: het systeem kan beschadigd raken door extreme weersomstandigheden. De normale prijzen variëren tussen de €925 tot wel €2250.

 • Zorg voor een aangename terraszonwering.
 • Binnen in huis blijft het heerlijk koel.
 • Kan eenvoudig worden ingeschoven.

Offerte voor uitvalschermen

Het uitvalscherm is een doeltreffende en een slimme manier om en zonlicht en warmte te verminderen. Het biedt voldoende schaduw zodat het binnen qua temperatuur aangenaam blijft. Het is ideaal bij hoger gelegen ramen of plekken waar je niet vaak langs loopt. Je ziet ze dan ook dikwijls bij flats en kantoren. Voor een achtertuin is het dus niet heel geschikt. De normale tarieven liggen zo tussen de €400 en €1325.

 • Een zeer betaalbaar zonnescherm.
 • Voor ramen die alleen naar binnen opengaan.
 • Kwalitatief product dat windvast is.

Koopgids screens

Screens op maat laten maken in Mijdrecht biedt je design rolluiken voor als je wilt dat je nog deels naar buiten kan kijken. Zonnescreens zijn perfect in staat om warmte en zonlicht te beperken en zijn eenvoudig schoon te houden. Het doek van de screens bestaat uit glasvezel of polyester. De lichtdoorlatendheid kan je zelf bepalen. In het geval van daglicht kun je deels naar buiten kijken, maar buitenstaanders kunnen niet naar binnen kijken. Voorwaarden: als het screendoek omlaag zit kan je het raam niet gebruiken om te luchten. De verwachte prijzen bedragen tussen de €350 en €1050.

 • Het komt strak tegen het raam aan.
 • Een zeer effectieve manier om te zon te weren.
 • Je kunt er wel door naar buiten kijken, maar niet andersom.

Handige rolluiken

Rolluiken zijn een van de meest toegepaste keuzes. Dat is niet zo gek: ze zijn eenvoudig in gebruik, ze houden de warmte buiten het huis, je hebt minder last van geluid, en hebben een isolerende werking. Bovendien hebben ze een inbraakpreventieve werking. Je hebt 3 mogelijkheden: het voorzetrolluik is geschikt voor bestaande bouw, het opbouwrolluik wordt geïnstalleerd boven de ramen / het kozijn (op de dag / in de dag montage) en het inbouwrolluik wordt in de muur onzichtbaar weggewerkt. De prijzen bedragen tussen de €320 tot wel €1300 voor rolluiken bestellen in Mijdrecht.

 • Verkrijgbaar met handbediening of elektrische motor.
 • Zorgt voor een betere isolatie.
 • Minder kans op inbraak en vandalisme.

Handige markiezen

Een markies is een bijzonder soort systeem die de zon ook van opzij tegenhoudt. In de basis is het een stevig frame van hout of aluminium wat afgewerkt is met een sterk doek. Markiezen zie je met name bij luxe huizen. Ze hebben invloed op de ambiance van huizen. Behalve dit model kan je ook kiezen voor een petmodel of klapmodel om een hogere doorloopruimte te realiseren. De totale investeringen schommelen tussen de €690 tot €1725.

 • Volledig maatwerk mogelijk qua breedte, kleur en materiaal.
 • Je uitzicht blijft behouden.
 • Robuust systeem dat niet erg windgevoelig is.

Overige modellen voor buiten

 • Verandazonwering: een aangenaam koele terrasoverkapping met serrezonwering.
 • Zonweringdoek: uitstekende bescherming tegen UV-straling.
 • Terrasoverkapping: creëer lokaal extra schaduw door een verplaatsbare parasol.
 • Buitenjaloezieën: een luxe alternatief voor een rolluik of screen.

Een heerlijke temperatuur in huis via buitenzonwering!

Bekijk de actuele prijzen van installateurs

Raamdecoratie Mijdrecht: alle systemen voor binnen

Als we het over binnenzonwering hebben dan doelen we ook wel op raamdecoratie. Via raambekleding heb je veel vrijheid over hoeveel lichtinval je wilt. Hiermee voorkom je dat de zon fel naar binnen schijnt zodat je geniet van een koel huis. Eveneens is het een toevoeging aan jouw interieur. Belangrijk: je kunt ook de isolatie verbeteren met raamdecoratie. De minimale investeringen bedragen tussen de €300 – €950. In het gedeelte hieronder delen we veel info over de meest populaire installaties.

Rolgordijnen: wat zijn de pluspunten?

Een rolgordijn kan je eenvoudig oprollen en afrollen. Het is voordelig, moeiteloos te installeren, simpel te gebruiken en de garanties zijn vaak goed. Rolgordijnen zijn te koop in praktisch alle dessins en kleuren zodat ze niet misstaan bij je interieur. Ze verkopen allerlei types zoals verduisterende, elektrische, kiepkantelraam, dakraam, transparante, lichtdoorlatende en speciale duo rolgordijnen. De verwachte prijzen komen uit tussen de €52,50 tot €185.

 • Handige optie voor tijdelijke of goedkope raamdecoratie.
 • Rolgordijnen kopen in Mijdrecht: voor iedereen zelf te plaatsen.
 • Aanbod in mooie stoffen en bijzondere modellen.

Vouwgordijnen: bekijk het assortiment

Vouwgordijnen bieden een sfeervolle en unieke ambiance aan een kamer. Je kunt gemakkelijk de hoogte instellen. Een vouwgordijn is vaak maatwerk. Bij het kiezen van een stof kies je dus ook hoe lichtdoorlatend het gordijn is. Daarbij helpen ze tegen een slechte akoestiek. Denk aan kosten van €90 tot zo’n €425.

 • Nemen weinig ruimte in beslag.
 • Maatwerk is voor elk raam mogelijk.
 • Goed te onderhouden: je kunt ze uitwassen.

Plissé: bekijk voordelen en info

Plissé gordijnen kunnen zichzelf opvouwen bij het openen. Ze zijn erg eenvoudig te bedienen en het past op bijna ieder raam. Luxe ogende raamdeco die weinig ruimte in beslag neemt. Je hebt velerlei producten binnen de plissé gordijnen. Dupligordijnen (honeycomb) / Duettes hebben aan de achterkant een isolerende stof (honingraat uitstraling). Top down – bottom up modellen zijn op verschillende standen te openen. Raambekleders werken met kosten van €55 tot zo’n €175.

 • Een speels en vrolijk systeem.
 • Extra isolerende werking.
 • Dupligordijnen op maat: laat een vakman de producten inmeten.

Jaloezieën Mijdrecht: specificaties en kosten

Jaloezieën zijn horizontale latjes die je kunt ophalen of kunt kantelen met een koord of ladderband. Leveranciers bieden ontzettend veel modellen en materialen als onder andere bamboe, aluminium, PVC, stof, kunststof. Dankzij houten jaloezieën heb je de volledige vrijheid betreffende de gewenste lichtinval en privacy. Let op: je moet ze wel regelmatig afstoffen en onderhouden. Raambekleders werken met een prijs van €75 tot €260.

 • In enkele seconden een ruimte verduisterd.
 • Jaloezieënwinkel: kies voor Bamboe voor een natuurlijke look
 • PVC / Aluminium jaloezieën: een trendy uitstraling.

Lamellen: betaalbaar gordijn voor elk budget

Lamellen zijn verticale jaloezieën gemaakt van bijv. stof, bamboe, hout, pvc, aluminium. Ideaal voor hoge / grote ramen en passen perfect bij een modern en zakelijk interieur. Verticale lamellen zijn simpel te bedienen, zijn makkelijk te reinigen en zijn vochtbestendig (en dus geschikt voor de badkamer). De prijzen beginnen bij zo’n €75. Meer exclusieve modellen kosten zo’n €205.

 • Past heel mooi bij een lang en brede raampartij.
 • Geschikte binnenzonwering voor hoge ramen.
 • Montage kunststof kozijn: eenvoudige installatie.

Shutters: luxe raambekleding in Mijdrecht professioneel geïnstalleerd

Shutters zijn populaire binnenluiken met een heel natuurlijke look. Het zijn bijzondere waardevolle modellen die je in maar weinig woningen zal tegenkomen. Blinds zijn erg gewild, ze maken je woning meer waard en een duurzame keuze. Te plaatsen op diverse ramen als vaste ramen, draaikiepramen, ronde ramen, dakramen, valramen, uitzetramen. Disclaimer: shutters zijn behoorlijk kostbaar. De kostprijzen beginnen bij circa €420. Voor dure modellen kun je rekenen op €920.

 • Eventueel in de hypotheek mee te financieren.
 • Makkelijk te bedienen en goed schoon te maken.
 • Houten kozijnen: hout op hout staat erg mooi.

Voordelige horren en hordeuren voor elk huis

Maatwerk horren in Mijdrecht zorgen voor frisse lucht in huis en beschermen tegen ongedierte en andere insecten. Denk bijvoorbeeld aan: inzethor, lamellenhor, plissé hor, hordeur, hor met scharnier, voorzethor. Allergieën of hooikoorts? Koop dan een unieke pollenwerende hor. Opmerking: een hor is niet zonwerend. Je zou kunnen informeren naar een innovatieve duo-plissé hor. Dit alternatief houdt kleine dieren buitenshuis en zorgt bovendien voor een aangenaam klimaat in huis. De kosten starten bij om en nabij de €77,5. Voor meer exclusieve lijnen ga je naar de €750.

 • Geschikt voor o.a.: draai-kiepraam, vast raam, draairaam, valraam, schuifraam, tuimelraam.
 • Fijne manier om woning te ventileren.
 • Ook ideaal voor hooikoortspatiënten.

De leukste raamdecoratie voor elke ruimte in huis

Ontvang gratis 3 aanbiedingen van vakmannen uit de buurt

Vergelijk kosten zonwering 2024

De prijzen van zonwering op dinsdag, 23 juli 2024 worden samengesteld a.d.h.v. een aantal thema’s: het soort model, het gewenste materiaal, de gewenste afmeting en de manier van bedienen. Hieronder vergelijk je de actuele tarieven van het laten plaatsen van zonwering in Mijdrecht in juli 2024.

Type zonweringFormaatGemiddelde onkosten
Knikarmscherm200 – 500 cm breed€835 – €2000
Uitvalscherm200 – 500 cm breed€375 – €1300
Screenstot 400 cm breed€265 – €1075
Rolluik1 – 4 meter breed€295 – €1250
Rolgordijn150 x 250 cm€70 – €150
Lamellen200 x 250 cm€80 – €205
Jaloezieën150 x 100 cm€65 – €260
Plisségordijnen110 cm breed€110 – €300
Prijsindicatie zonnewering met montage in de Provincie Utrecht.

Populaire merken zonwering

Ga je nieuwe zonwering kopen? Er bestaan flink wat merken met allemaal een uniek aanbod. Iedere leverancier heeft zijn unieke toepassingen en prijscategorieën. Vaak gewoon te koop bij de lokale gordijnwinkel in Mijdrecht. In het volgende schema delen we uitleg over de meest bekende merken. Op basis daarvan hopen we jou te helpen bij het maken van een keuze.

 • Sunmaster: toonaangevende fabrikant van zonschermen, screens en rolluiken.
 • SunCircle: eigen Nederlandse productie, montage en service-afdeling.
 • Verano: specialist zonwering, terrasoverkappingen, glaswanden en raamdecoratie.
 • Zonnelux: de sfeerbepaler in jouw interieur.
 • Heroal: duurzame, kwalitatieve en veilige systemen.
 • Stobag: bieden normale acryldoeken en zogenaamde screen-doeken (transparantie).
 • Renson: design gevelbekleding voor woningen en kantoorpanden.
 • Velux: complete ramen inclusief gordijnen en horren.
 • Luxaflex: van rolgordijnen, shades en shutters tot rolluiken en zonneschermen.
 • Somfy: elektrische zonneschermen, rolluiken, screens en raamdecoratie bedienen met een app.
 • Unilux / Fractions: unieke gepatenteerde horren en shutters.
 • Veneta: standaard 8 jaar garantie inclusief gratis advies aan huis.
 • Bouwmarkten / Webwinkels: Hornbach, Karwei, Praxis, IKEA, Gamma en Wehkamp, FonQ, Kwantum, Bol.com, Formido.
 • Zie ook: Deponti, Novoferm, Roma, Weinor, Toppoint, Husol en Dickson, Milano, Swela, Sunway, Lumenguard, Schlappi.

Vergelijk zonwering experts in de regio De Ronde Venen

Goedkope zonwering kopen in Mijdrecht? Of zoek je een goed zonweringsbedrijf in de regio? In de onderstaande tabel vind je adresgegevens van raambekleders en gordijnwinkels in dit postcodegebied. Tevens kunnen ze je advies geven. Op deze zonwering-website bekijk je ook montagebedrijven en verkopers in Loenen aan de Vecht, Vinkeveen en Vreeland.

Geen zonwering bedrijven! Meld je nu eenvoudig aan
We hebben in deze regio nog geen zonwering-experts gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf toe te voegen.

Vergelijk type zonwering per ruimte

Elk raam heeft een bepaalde vitrage nodig die rijmt met jouw stijl. We vertellen graag wat meer over de meest ideale zonwering voor binnen en buiten voor iedere ruimte in de woning.

 • Keuken: zorgt voor sfeer en heeft een praktische functie.
 • Badkamer: meer privacy in de douche met waterafstotende jaloezieën.
 • Woonkamer: koop verduisterende gordijnen om ook overdag te genieten van heerlijke koele temperaturen.
 • Slaapkamer: maak jouw slaapkamer helemaal geluidsdicht met geluidswerende gordijnen.
 • Zolderraam: voordelige raamdeco voor een draai-kiepraam op thuiskantoor of hobbykamer.
 • Dakkapel: kies voor een voordelige optie zoals rolgordijnen op maat en plaats het zelf.
 • Balkon: monteer een sterk balkondoek en/of zonnescherm om heerlijk te kunnen zitten.

Mogelijkheden voor serre & terras
Tijdens hete dagen kan het al snel 30 graden worden. Men verkoopt verschillende soorten buiten- en serrezonwering. Neem nou bijvoorbeeld automatisch zonneschermen / terrasoverkapping, innovatie parasols of luxe houten buitenjaloezieën voor serre of overkapping. Zonwering voor een glazen dak kun je van binnenuit of buitenaf laten werken. Bezoek ook onze pagina over: Houten jaloezieën.

FAQ: zo kan jij je woning eenvoudig verkoelen

Wat is voor mij de beste zonwering?

Elke woning is anders. De meest geschikte zonnewering voor jouw pand kan jij opzoeken door een check te doen op: de breedte van de ramen, de ligging van je huis, het karakter van jouw huis en je budget. Binnenzonnewering heeft als voordelen dat het te koop is in een groot aantal kleuren, soorten materialen en maatvoeringen. Je interieur moet hier natuur wel schikt voor zijn. Buitenzonwering houdt het zonlicht echt buiten de deur, geeft ook meer verkoeling, maar is wel meer zichtbaar (je ziet het altijd zitten op de gevel of het kozijn).

Hoe zit het met de kosten van zonnewering in Mijdrecht?

De investingen in zonwering zijn van veel factoren afhankelijk. De huidige onkosten tref je hierna. Denk bij markiezen aan +/- €650. Screens €260 op basis van één kozijn. Op het moment dat je kiest voor een terraszonwering moet je rekening houden met minimaal €1250. Een uitvalscherm is minder duur (+/- €625). Een standaard rolluik kost €460. Voor jaloezieën betaal je zo’n €255 per kozijn. Voor shutters is de investering wat hoger (plusminus €765). Gunstiger geprijsde keuzes zijn plissegordijnen, rolgordijnen en lamellen (te koop vanaf €110 per raampartij). De totale bedragen hangen af van: de gekozen constructie, de gewenste afmeting, de bedieningsopties, het soort materiaal, dessins en montage.

Wat is het voordeel van de inmeetservice en montageservice in Mijdrecht?

Als je kijkt naar zonweringsproducten, dan is het aanbod gigantisch groot. Zoek vooraf alles goed uit omtrent inmeten en montage. Je kan ervoor kiezen om de maatwerkproducten zelf in te meten, maar ook gebruik maken van de montage met inmeetservice in Mijdrecht. Er komt dan een gediplomeerde expert die kozijnen, gevels en ramen deskundig bekijkt en opmeet. Vervolgens kan de montagepartner het systeem degelijk ophangen. Met deze klusservice heb je gegarandeerd goede zonnewering, langere garantieperiodes en eventueel een jaarlijks onderhoud.

Wat zijn de voordelen van slimme zonnewering?

In de basis kennen we de normale handbediening, afstandsbediening of een online domotica systeem met mobiele app? Slimme zonwering heeft veel voordelen. Een handmatig systeem met windwerk of slingerstang is werkbaar, niettemin kan het praktischer. Draadloze bediening (via een afstandsbediening, handzender, mobiele app, draaiknop) maakt het mogelijk dat je gemakkelijker het scherm kunt bedienen. Bij veel wind kan je ervoor zorgen dat het zonnescherm automatisch zal inklappen. Als de zon doorbreekt gaat het scherm automatisch omlaag. Gordijnen, jaloezieën en shutters kan je zelfs tijdens je vakantie automatisch open en dicht laten gaan. Een toepassing met online functies maakt jouw woning dus een stuk slimmer. De prijzen van smart rolluiken of schermen komen uit rond de €475.

Geschreven door: Hans. Laatste update: 1 juli 2024
Postcodegebied: 3640, 3641, 3642, 3643

Plaats een reactie