Zonwering vergelijken
• Maatwerk voor binnen en buiten
• Verschillende soorten zonwering
• Erkende leveranciers vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Zonwering Geesbrug vergelijken

Een koele woning en een fijne schaduwrijke plek met zonwering in Geesbrug? Zonwering heb je voor buiten en binnen en is al verkrijgbaar voor €55,00. Degelijke buitenzonwering zoals een rolluik werkt erg goed om je woning koel te houden. Tevens realiseert een zonnescherm een schaduwrijke plek waar je ontspannen kunt zitten. Binnenzonwering als gordijnen of luxaflex is globaal gezien goedkoper en is direct een aanvulling op jouw interieur. Je kunt kiezen uit tientallen verschillende modellen. Via deze website kan je aan de slag met een uitgebreid advies waar we stilstaan bij alle mogelijke systemen. Op dezelfde wijze bekijk je een kostenindicatie en een tabel met erkende zonwering specialisten in Geesbrug (werkgebied).

Top 5 voordelen van een zonnescherm

 • Zorgen voor een aangename temperatuur in huis.
 • Op RAL-kleur te bestellen (mooie uitstraling).
 • Kan warmte vasthouden en/of afstoten (lager energieverbruik).
 • Je interieur zal minder snel verkleuren.
 • Beveilig je huis met rolluiken / screens (inbraakwerend).
zonwering-vergelijken-geesbrug

Zonnescherm laten plaatsen in Geesbrug

Ben je zelf niet technisch aangelegd en wil je zeker zijn dat het goed wordt aangesloten? Een voordelig zonnescherm installeren in Geesbrug middels een goede zonwering specialist is een slim idee. Je kunt er dan op vertrouwen dat het geheel volgens de documentatie aangebracht wordt, dat je garantie geldig blijft en dat de afstandsbediening ook goed werkt. Via onze vergelijkingstool vind je snel vakspecialisten die ook in jouw wijk werkzaam zijn. Hieronder geven we een toelichting hoe dat in z’n werk gaat.

Een zonnescherm laten installeren door een professional

 1. Welk type heb ik nodig?

  Om te beginnen kies je welk model aansluit bij jouw eisen. Buitenzonwering wordt aan de buitenkant bevestigd. Ga je voor binnenzonwering, dan wordt dat aan de binnenkant van het kozijn geplaatst. Beschrijf ook het belangrijkste doel van het zonnescherm of de plissé gordijnen. Belangrijke elementen zijn: de warmte buitenshuis houden, energie besparingen realiseren, wat extra privacy realiseren, inbrekers tegenhouden, een fijne schaduwplek maken, lichtinval beter controleren of een toevoeging voor het interieur.

 2. Welke maat heb je nodig?

  Kies de afmetingen van het systeem. Geef ook aan waar het aangebracht moet worden. Bijvoorbeeld aan de zijkant van het huis of boven bij de slaapvertrekken. Upload foto’s of bouwtekeningen om de monteur duidelijke instructies te geven.

 3. Handmatige of elektrische bediening

  Zonwering kan op verschillende manieren worden bediend. De meest basic-systemen zijn de zonwering met handmatige bediening (met stang of band). Ga je voor iets meer luxe, dan kom je uit bij elektrische bediening. Dat werkt middels een handige draaiknop, eventueel beschikbaar met tijdschakelaar. De kostbaarste en meest hippe keuze is draadloze bediening met App of afstandsbediening.

 4. Montagepartners vergelijken

  De details van het project ingevuld? Deel dan je adresgegevens en telefoonnummer. Per mail ontvang je dan enkele offertes van professionele zonweringsbedrijven uit Geesbrug en omliggende plekken. Vergelijk de prijsindicaties en check referenties, garantie en betalingscondities. Kies de beste aanbieding en contacteer het bedrijf.

 5. Montage

  Haal de oude zonwering van de muur af en zorg dat alles opgeruimd is voor de experts. Het installatiebedrijf levert het zonnescherm, markiezen of de lamellen zoals besproken. Loop na of het product goed is aangesloten. Vraag altijd om een demonstratie. In dat geval kan de monteur eventuele gebreken nog herstellen. Steeds vaker kan je kiezen voor een onderhoudscontract.

Zonwering offerte in jouw mailbox

Ontvang offerte van raambekleders in Geesbrug

Buitenzonwering kopen: alle soorten op een rij

Buitenzonwering Geesbrug is heel erg handig om meer schaduw rondom je huis te realiseren. In aanvulling daarop creëert het een heerlijke schaduwplek op je kavel (dicht bij de muren). Binnen en buiten kun je dus fijne temperaturen ervaren. Enkele systemen zoals bijvoorbeeld rolluiken zijn zelfs inbraakproof en isoleren bovendien de woning. Zonwering voor buiten kan je bestellen in diverse dessins en kan je zowel zelf installeren als laten monteren. De kosten variëren tussen de €400 en €2525. In de keuzegids hieronder geven we een toelichting op de meest praktische producten.

Een aangenaam klimaat met terrasschermen / knikarmschermen

Een knikarmscherm is feitelijk een zonnescherm dat aan de gevel gemonteerd wordt. Dankzij de scharnierende knikarmen zal het schermdoek naar buiten worden gedraaid. Dankzij dit systeem blijft jouw terras optimaal begaanbaar en creëer je een schaduwrijke plek rondom de ramen. Advies: het zonnescherm kan vies worden door regen. De normale prijzen schommelen tussen de €800 – €2275.

 • Zorg voor een aangename terraszonwering.
 • Kan compact worden ingerold.
 • Moderne eigentijdse look.

Laten plaatsen van uitvalschermen

Een uitvalscherm is een veel gekozen en een voordelige manier om een raam in de schaduw te brengen. Daardoor heb je voldoende schaduw zodat het binnen qua temperatuur aangenaam blijft. Een vaak gekozen optie bij vaste ramen en waar geen doorloop vereist is. Je ziet ze dan ook dikwijls bij flats en kantoren. Het wordt voor een achtertuin niet vaak gekozen. De normale prijzen variëren tussen de €300 t/m €1275.

 • Zeer goedkoop zonnescherm.
 • Voor ramen waaronder geen doorloop is.
 • Minder gevoelig voor wind en regen.

Bestellen van screens

Screens op maat laten maken in Geesbrug komt perfect tot z’n recht als je een mooi weggewerkt systeem zoekt. Zonnescreens zijn perfect in staat om warmte en zonlicht te beperken en zijn bestand tegen weersinvloeden. Het doek is vaak gemaakt van glasvezel of polyester met een PVC-coating. Je kunt het doek van het screen zelf samenstellen. In het geval van daglicht is er voldoende zicht naar buiten, andersom is dat niet het geval. Aandachtspunt: wanneer je het screendoek uitdraait zal het raam niet te gebruiken zijn. De gemiddelde prijzen schommelen tussen de €375 en €1200.

 • Te bestellen in iedere afmeting.
 • Een zeer effectieve manier om te zon te weren.
 • Je kunt gewoon van binnen naar buiten kijken.

Korte info over rolluiken

Rolluiken zijn een van de meest gekozen opties. Dat is goed te verklaren: ze zijn zeer gebruiksvriendelijk, ze zijn zeer warmtewerend, ze houden lawaai tegen, en houden in de winter de kou buiten de deur. Daarbij heeft het een effect op inbraakkans (preventieve werking). Tegenwoordig heb je 3 toepassingen: een voorzetluik plaatst men in een kast boven of op het raam, een opbouwrolluik is geïntegreerd in het kozijn (op de dag / in de dag montage) en het inbouwrolluik wordt in de muur onzichtbaar weggewerkt. De prijsindicaties variëren tussen de €350 tot zo’n €1375 voor rolluiken bestellen in Geesbrug.

 • Perfecte / 100% verduistering.
 • Ideaal als je graag helemaal in het donker slaapt.
 • Werkt inbraakwerend.

Kosten en pluspunten van markiezen

Een markies is een markante vorm van zonwering dat een unieke uitstraling aan de woning geeft. Het is eigenlijk een houten, stalen of aluminium frame waar het doek overheen wordt gespannen. We zien markiezen vaak bij jaren 50 woningen. Het levert een bijdrage aan de uitstraling van het pand. Behalve dit model kan je ook kiezen voor een petmodel of klapmodel die je bij terrassen en etalages vaak ziet. De tarieven schommelen tussen de €690 tot wel €1850.

 • Past perfect bij oudere gebouwen en huizen.
 • Zon wordt tegengehouden, je kunt nog prima naar buiten kijken.
 • Beschermt je woning ook van opzij.

Andere modellen en systemen

 • Verandazonwering: reguleer eenvoudig de temperatuur op de veranda met serrezonwering.
 • Zonweringdoek: losse doeken die je eenvoudig kunt spannen.
 • Terrasoverkapping: handige verrijdbare parasol voor het terras.
 • Buitenjaloezieën: vervaardigd uit lamellen met hoge weerkaatsing van zonlicht.

Een aantrekkelijke temperatuur binnen en buiten door buitenzonwering!

Vraag de mogelijkheden op bij installateurs

Raamdecoratie Geesbrug: alles over inmeten en ophangen

Binnenzonwering wordt altijd aan de binnenzijde van het raam gemonteerd. Door raambekleding is lichtinval heel nauwkeurig te beïnvloeden. Hierdoor minimaliseer je de kans dat de zon de hele dag de kamer in schijnt zodat de warmte geweerd wordt. Evenzeer kan het ook echt een eyecatcher zijn. Een leuke bijkomstigheid: raamdecoratie heeft ook een isolerende werking. De kosten komen uit tussen de €350 en €850. In het gedeelte hieronder lees je de voordelen en nadelen van de meest gekochte systemen.

Rolgordijnen: specificaties en kosten

Een rolgordijn kan je eenvoudig oprollen en afrollen. Ze zijn voordelig, moeiteloos zelf te plaatsen, eenvoudig in gebruik en het is geschikt voor ieder kozijn. Rolgordijnen kan je op maat laten maken in talloze kleuren en prints wat ervoor zorgt dat het past in jouw interieur. Men biedt diverse varianten zoals waterafstotende, kiepkantelraam, verduisterende, dakraam, transparante, lichtdoorlatende en de duo rolgordijnen. De prijsindicaties liggen zo tussen de €47,50 tot €170.

 • De juiste keuze als het gaat om goedkope raamdecoratie.
 • Rolgordijnen kopen in Geesbrug: relatief eenvoudig zelf aan te brengen.
 • Op maat verkrijgbaar in interessante stoffen en exclusieve modellen.

Vouwgordijnen: verkrijgbaar in veel kleuren

Vouwgordijnen helpen mee voor een knusse en authentieke ambiance aan je huis. De bediening is heel erg gemakkelijk. Elk vouwgordijn is uniek door het maatwerk. Je kunt zelf keuzes maken omtrent de lichtdoorlatendheid van het gordijn. Verder kunnen ze een bijdrage leveren aan de akoestiek in huis. Denk aan prijsindicaties van €105 tot zo’n €375.

 • Voor een knus interieur.
 • Maatwerk mogelijk.
 • Eenvoudig onderhoud: gemakkelijk wassen op 30 graden.

Plissé: assortiment, info en prijzen

Plissé gordijnen kunnen zichzelf opvouwen bij het openen. Het bedienen gaat middels een koord en je bepaalt zelf de lichtinval. Luxueuze raamdeco die aansluit op elk interieur. Er bestaan meerdere variaties binnen de plissé gordijnen. Dupligordijnen (honeycomb) / Duettes hebben aan beide kanten een stoflaag (honingraat). Top down – bottom up systemen kun je op diverse manieren openzetten. Raambekleders werken met een prijs van €60 tot +/- €160.

 • Laten jouw ruimte sfeervol tot leven komen.
 • Ook heel geschikt voor kiepkantelramen.
 • Dupligordijnen op maat: voor elke breedte een passend product.

Jaloezieën Geesbrug: wat zijn de pluspunten?

Jaloezieën zijn horizontale plaatjes die je in verschillende standen kunt zetten met een koord of elektrisch systeem. Je kunt een selectie maken uit oneindig veel vormen en materialen zoals bijv. stof, hout, PVC, kunststof, bamboe. Met jouw houten jaloezieën kun je zelf de perfecte stand kiezen voor de kijklijnen, lichtinval en schaduw. Tip: er komt veel stof op te liggen (veel schoonmaakwerk). Je moet denken aan prijzen van €77,5 tot €240.

 • Helemaal opgetrokken zie je weinig van de constructie.
 • Jaloezieënwinkel: kies voor bamboe voor een geraffineerde look.
 • PVC / Aluminium jaloezieën: kies bewust voor natuurlijke en duurzame systemen.

Lamellen: functioneel en gebruiksvriendelijk

Lamellen zijn verticale platen die je hebt van kunststof, aluminium, hout, stof, pvc. Ideaal voor brede / grote ramen en matchen goed met een modern en standaard interieur. Verticale lamellen zijn handmatig te openen en sluiten, vragen niet om veel onderhoud en zijn ook geschikt voor vochtige ruimtes. De onkosten beginnen bij €50. Voor grotere ramen ga je al gauw richting de €200.

 • Let op: ze kunnen klepperen voor een open raam.
 • Voor hoge/lange ramen een van de beste binnenzonwering.
 • Montage kunststof kozijn: gemakkelijk te monteren.

Shutters: luxe raambekleding in Geesbrug met exclusieve afwerking

Shutters zijn houten binnenluiken met een luxueuze uitstraling. Het zijn echte blikvangers die je interieur een boost geven. Blinds zijn authentiek, je kunt ze meefinancieren in jouw hypotheek en zijn ook nog eens hartstikke duurzaam. Geschikt voor bijna elk raam zoals ronde ramen, schuiframen, valramen, uitzetramen, vaste ramen, dakramen. Belangrijk: shutters zijn relatief kostbaar. De prijzen starten bij gemiddeld €430. Voor meer exclusieve lijnen ga je naar de €850.

 • Een echte blikvanger in huis.
 • Makkelijk te bedienen en goed schoon te maken.
 • Houten kozijnen: de houtstructuur maakt het 1 geheel.

Voordelige horren en hordeuren voor elk huis

Maatwerk horren in Geesbrug geven veel frisse lucht in de kamers en zorgen dat je eindelijk af bent van insecten en ongedierte. Er zijn talloze opties: inzethor, voorzethor, hor met scharnier, hordeur, rolhor, lamellenhor. Hooikoorts (of andere allergieën? Bestel dan de speciale pollenwerende horren. Let op: je kunt geen zonlicht blokkeren met horren. Je kunt wel kiezen voor een slimme duo-plissé hor. Dit systeem weert kleine dieren maar heeft ook een zonwerend doek. De kosten beginnen bij €82,5. Voor dure modellen kun je rekenen op €625.

 • Geschikt voor o.a.: tuimelraam, draairaam, draai-kiepraam, uitzetraam, schuifraam, vast raam.
 • Ventileren zonder dat er insecten je huis binnenkomen.
 • Ook erg geschikt voor mensen met hooikoorts.

Passende raamdecoratie voor iedere ruimte in huis

Gratis een aanbieding van lokale vakbedrijven

Gemiddelde kosten zonwering 2024

De prijzen van zonwering op dinsdag, 25 juni 2024 zijn altijd onderhevig aan diverse onderdelen: de productcategorie, materiaalgebruik, de gewenste afmeting en de bedieningsopties. In de volgende tabel delen we de actuele prijzen van het laten plaatsen van zonwering in Geesbrug in juni 2024.

Type zonweringFormaatPrijsindicatie
Knikarmscherm100 – 600 cm breed€860 – €2275
Uitvalscherm200 – 600 cm breed€360 – €1575
Screenstot 4 meter breed€260 – €1200
Rolluiktot 4 meter breed€315 – €1250
Rolgordijn150 x 250 cm€60 – €165
Lamellen200 x 250 cm€65 – €215
Jaloezieën100 x 180 cm€75 – €200
Plisségordijnen130 cm breed€110 – €310
Prijsindicatie zonnewering incl. montage in de Provincie Drenthe.

Alle merken zonwering op een rij

Sta je op het punt van zonwering kopen? Er zijn veel leveranciers met een groot assortiment. Ieder merk heeft zijn unieke toepassingen en richtprijs. Deze vind je vaak wel bij de gordijnwinkel in Geesbrug. In het volgende schema delen we informatie over de meest bekende merken. Dankzij deze vergelijking kan jij nog beter een keuze maken.

 • Sunmaster: oerdegelijke producten met een hoog gebruikersgemak.
 • SunCircle: strakke lijnen, een luxe uitstraling en een kwalitatief product.
 • Verano: specialist voor luxe en exclusieve producten en oplossingen.
 • Zonnelux: flexibel maatwerk voor elk type raam of kozijn.
 • Heroal: hoogwaardige aluminium systemen.
 • Stobag: ook hele mooie oplossing voor balkon en terras.
 • Renson: kwalitatieve gevelbekleding die je huis een luxe uitstraling geven.
 • Velux: de beste dakramen met verduisterend rolgordijn.
 • Luxaflex: kindveilige systemen op maat gemaakt en vakkundig gemonteerd.
 • Somfy: de meest gemakkelijke bediening van jouw elektrische zonnescherm.
 • Unilux / Fractions: shutters en horren om jouw woning af te maken.
 • Veneta: uitstekende kwaliteit raamdecoratie op maat gemaakt.
 • Bouwmarkten / Webwinkels: IKEA, Gamma, Karwei, Praxis, Hornbach en FonQ, Wehkamp, Formido, Leen Bakker, Kwantum.
 • Andere merken: Husol, Deponti, Bece, Weinor, Novoferm, Roma en Sunway, Copaco, Schlappi, Swela, Lumenguard, Milano.

Bekijk zonwering experts in de buurt van Coevorden

Goedkope zonwering kopen in Geesbrug? Meer informatie over een hoog aangeschreven zonweringsbedrijf in de omgeving? In het schema hierna tref je bedrijven en adresgegevens van zonwering specialisten en gordijnwinkels in deze regio. Wellicht kunnen zij jou verder helpen bij jouw klus. Via deze website vind je ook leveranciers en shops in Noordscheschut, Nieuwlande en Alteveer.

Geen zonwering bedrijven! Meld je nu eenvoudig aan
We hebben in deze regio nog geen zonwering-experts gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf toe te voegen.

Toelichtingen op zonwering per ruimte

Elke raampartij heeft een bepaalde vitrage nodig die in lijn is met jouw interieurstijl. We delen nu de meest ideale zonwering types per ruimte.

 • Keuken: populair zijn de plisségordijnen en de jaloezieën.
 • Badkamer: let met name op vochtbestendigheid en privacy in de douche.
 • Woonkamer: kies voor verduisterende gordijnen om comfortabel in huis te kunnen zitten.
 • Slaapkamer: met geluidswerende raamdeco filter je zoveel mogelijk het geluid van buiten.
 • Zolderraam: voordelige raamdeco voor een draai-kiepraam op thuiskantoor of hobbykamer.
 • Dakkapel: bestel rolgordijnen op maat en laat het vakkundig plaatsen (of doe het zelf).
 • Balkon: neem een voordelig balkondoek en maak jouw eigen zonnescherm.

Producten voor serre & terras
Van juni t/m september kunnen de temperaturen behoorlijk hoog zijn. Het huidige assortiment bestaat uit veel soorten buiten- en serrezonwering. Zo kan je kijken naar automatisch zonneschermen & terrasoverkapping, betaalbare parasols of moderne buitenjaloezieën voor een veranda, overkapping of serre. Bescherming voor een glazen dak kan je vanaf de binnenkant of buitenkant laten werken. Bekijk ook meer informatie over: Knikarmscherm.

FAQ: hoe kan ik mijn huis koel houden?

Wat is voor mij de beste zonwering?

Iedere woning is anders. De meest optimale zonnewering heeft te maken met: de breedte van de ramen, hoe jouw tuin is ingericht, de kozijnen (kunststof / hout) en jouw maximale budget. De voordelen van binnenzonnewering zijn dat het verkrijgbaar is in meerdere kleuren, materiaaltypes en maatvoeringen. Je interieur moet hier natuur wel schikt voor zijn. Buitenzonwering is meer effectief in het tegenhouden van de zon, geeft een gezond binnenklimaat, maar is wel meer zichtbaar (aan de buitenzijde van de woning).

Wat zijn de actuele kosten van zonnewering in Geesbrug?

De prijzen van zonwering beginnen bij €100 en lopen op tot duizenden euro’s. De geschatte prijsindicaties helder naast elkaar gezet. Markiezen kosten zo’n €600. Screens €285 per raam / kozijn. Wanneer je kiest voor een terraszonwering stijgen de kosten al gauw naar €1150. Een uitvalscherm is wat voordeliger (+/- €600). Een gemiddeld rolluik kost €490. Producten zoals jaloezieën zijn nog voordeliger, vanaf €295 per raampartij. Luxe shutter zijn iets minder betaalbaar (zo’n €815). Voordelige binnengordijnen zijn lamellen, plisse gordijnen en rolgordijnen (te verkrijgen vanaf €120 per kozijn). De totale prijzen zijn afhankelijk van; het type / model, de grootte (lengte en breedte), de keuzes in bediening, type materiaal, dessins en kosten van installatie.

Wat is het nut van inmeten en montageservice in Geesbrug?

Met betrekking tot zonweringsproducten is het assortiment enorm. Je moet altijd rekening houden met de afmetingen en montage-eisen. Je kunt zelf maatwerkproducten inmeten, echter bestaat er ook de de montage met inmeetservice in Geesbrug. Dan komt er een ervaren monteur die de raampartij goed inspecteert en opmeet. Als de gehele bestelling binnen is zal een monteur de producten juist installeren. Dankzij deze dienstverlening geniet je altijd van ideale zonnewering, extra fabrieksgarantie en soms een onderhoudsbeurt.

Wat is slimme zonwering?

In de basis heb je handmatig met slingerstang of band, handzenders / afstandbedieningen of een volledig geïntegreerd domotica systeem? Slimme zonwering is de toekomst. Een handmatig zonnescherm met windwerk of slingerstang is op zich ok, alleen het kan slimmer. Draadloze bediening (via een handzender, draaiknop, tijdschakelaar, mobiele app) is steeds meer in opkomst omdat je van een afstand jouw schermen kunt beheren. Bij harde wind kunnen de lamellen bijvoorbeeld automatisch sluiten. In het geval van een felle zon zal het scherm ook direct reageren. Shutters, gordijnen en jaloezieën kan je zelfs tijdens je vakantie automatisch open en dicht laten gaan. Een systeem dat werkt via internet heeft veel voordelen. De onkosten van smart rolluiken of screens bedragen zo’n €475.

Geschreven door: Nancy. Laatste update: 1 juni 2024
Postcodegebied: 7917

Plaats een reactie