Zonwering vergelijken
• Maatwerk voor binnen en buiten
• Verschillende soorten zonwering
• Erkende leveranciers vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Zonwering Veeningen vergelijken

Zoek jij een systeem voor zonwering in Veeningen? Zonwering is toe te passen aan de binnen- en buitenzijde van je huis en kan je al kopen vanaf €95,00. Buitenzonwering zoals een screen is het meest doeltreffend om zonnewarmte buiten te houden. In veel situaties geeft een zonnescherm een aanzienlijke hoeveelheid schaduw waar jij, als het warm is, kunt zitten. Binnenzonwering zoals gordijnen of duetten kan je kopen voor een lagere prijs en kan je helemaal aanpassen op jouw stijl. Je hebt de keuze uit geweldig veel diverse combinaties. Op dit portaal geven we een uitgebreide uitleg dat zorgt dat je goed voorbereid een offerte kan aanvragen. In aanvulling daarop delen we een kostenindicatie en contactgegevens van betrouwbare zonwering specialisten in Veeningen en omstreken.

Waarom kiezen voor een zonnescherm

 • Altijd een fijne en comfortabele temperatuur in je woning.
 • Buiten heb je een fijne plek in de schaduw op het terras.
 • Werkt i.c.m. een airco / warmtepomp ook energieverlagend.
 • Je interieur zal minder snel verkleuren.
 • Rolluiken maken je woning minder aantrekkelijk voor inbrekers.
zonwering-vergelijken-veeningen

Zonnescherm laten plaatsen in Veeningen

Ben je zelf geen vakman of wil je snel genieten van je nieuwe aankoop? Een voordelig zonnescherm installeren in Veeningen via een regionale zonwering specialist is dan absoluut het overwegen waard. Je mag er dan vanuit gaan dat alles op de juiste manier vastgezet wordt, dat er niks stuk gaat en je krijgt een uitgebreide demonstratie. Op deze website vind je heel eenvoudig specialisten in de gemeente. In het volgende stappenplan bieden we jouw concrete handvatten om dit te realiseren.

Een zonnescherm laten aanbrengen door een specialist

 1. Selecteer een systeem

  De beginvraag is altijd om er achter te komen welk type zonwering past bij jouw wensen. De buitenzonwering wordt aan de buitenzijde van het huis geplaatst. De binnenzonwering wordt toegepast aan de binnenzijde. Beschrijf ook het belangrijkste doel van het uitvalscherm of de jaloezieën. Zonwering kan diverse rollen vervullen: een aangenaam binnenklimaat, energie besparingen realiseren, wat extra privacy realiseren, inbraakkans verminderen, comfortabele schaduwrijke zitplekken maken, een kamer verduisteren of de sfeer in huis versterken.

 2. Meet de maten op

  Geef de maten door van het product. Selecteer ook waar het geplaatst moet worden. Bijvoorbeeld aan de voorkant of op de eerste verdieping. Voeg eventueel afbeeldingen toe zodat het bedrijf een nog beter beeld krijgt.

 3. Selecteer bediening

  Er bestaan verschillende verschillende bedieningsmogelijkheden. De goedkoopste producten zijn de zonwering met handmatige bediening (hierbij gebruik je een slinger / opwindmechanisme). Een alternatief is elektrische bediening. Meestal met een knop/schakelaar in huis, indien gewenst met tijdschakelaar. De meest kostbare en innovatiefste mogelijkheid is draadloze bediening met app voor je telefoon of met afstandsbediening.

 4. Vergelijk winkels en producenten

  Alles ingevuld? Dan moet je de gegevens van je woning (adres) en telefoon/mail doorgeven. Per mail ontvang je dan enkele offertes van betrouwbare zonweringsbedrijven uit Veeningen en regio. Vergelijk de offertes, en kijk goed naar referenties, garantie en betalingscondities. Kies de beste totaal-aanbieding en contacteer het bedrijf.

 5. Installatie van het systeem

  Probeer de oude zonwering te demonteren en zorg dat er genoeg ruimte is voor de specialisten. De specialist hangt het terrasscherm of de duettes zoals besproken. Check of het nieuwe apparaat goed is vastgezet. Vaak volgt er nog even een korte demonstratie. Eventuele gebreken kunnen direct worden opgelost. In veel gevallen bieden ze ook een onderhoudscontract aan.

Gratis en vrijblijvende zonwering offertes

Ontvang de scherpste prijs van raambekleders in Veeningen

Buitenzonwering kopen: bekijk alle opties

Buitenzonwering Veeningen is zeer handig om de warmte uit je huis te houden. Ook werkt het ook ideaal om een ruime schaduwplek te maken op buitenplekken. Dat is dus genieten binnen- en buitenshuis. Diverse opties zoals rolluiken zorgen voor het verlagen van de inbraakkans en isoleren de woning tegen warmte, kou en geluid. Zonwering voor buiten is er vandaag de dag in talloze prints en zowel met handmatige als automatische bediening. De gemiddelde prijzen bedragen tussen de €200 tot wel €2925. In het stukje hierna geven we een toelichting op de meest geziene toepassingen.

Advies over knikarmschermen en terrasschermen

Een knikarmscherm is feitelijk een zonnescherm dat aan de buitengevel van je huis wordt geplaatst. Dankzij de twee knikarmen wordt het schermdoek horizontaal uitgerold. Doordat het scherm hoog hangt is het vloeroppervlak eronder goed begaanbaar en levert het systeem veel schaduw op op jouw terras. Disclaimer: het zonnescherm kan beschadigen bij harde wind. De normale prijzen schommelen tussen de €825 tot €2250.

 • Zeer geschikt als terraszonwering.
 • Ingedraaid zie je er maar weinig van.
 • Handmatige of elektrische bediening.

Nieuwe uitvalschermen

Een uitvalscherm is een veel gekozen en een voordelige manier om de zon buitenshuis te houden. Je krijgt hierdoor voldoende schaduw zodat je bijvoorbeeld lekker tv kunt kijken. Veel gekozen bij ramen die dicht blijven of plekken waar geen doorloop nodig is. Ze worden vaak gebruikt bij flatgebouwen en kantoren. Het wordt voor een achtertuin niet vaak gekozen. De gemiddelde tarieven liggen tussen de €375 t/m €1275.

 • Een van de meest goedkope zonneschermen.
 • Voor ramen die alleen naar binnen opengaan.
 • Sterke constructies die tegen windstoten kunnen.

Adviezen over screens

Screens op maat laten maken in Veeningen biedt je design rolluiken voor als je een systeem zoekt dat weinig ruimte inneemt. Zonnescreens houden het warme zonlicht tegen en zijn eenvoudig schoon te houden. Het wordt gemaakt van glasvezel of polyester met een PVC-coating. De lichtdoorlatendheid kan je zelf bepalen. Bij daglicht kan je altijd van binnen naar buiten kijken. Maar van buiten naar binnen is dit niet mogelijk. Disclaimer: in de situatie waarbij het screendoek naar beneden is zal het raam niet te gebruiken zijn. De gemiddelde prijzen liggen tussen de €400 tot €1025.

 • Een relatief onopvallend systeem.
 • Relatief ongevoelig voor wind.
 • Je behoudt jouw privacy.

Informatie en voordelen van rolluiken

Rolluiken worden steeds vaker toegepast. Wij zijn er uiterst positief over: je kunt ze heel eenvoudig bedienen, eenvoudig in te meten, ze zijn geluidsisolerend en draagt ook in de winter bij aan minder stookkosten. Bovendien dragen ze bij aan de veiligheid van jouw woning. Je kunt kiezen uit 3 keuzes: het voorzetrolluik plaatsen ze aan de buitengevel boven het raam, de opbouwrolluiken komen op het kozijn / gevel te liggen (op de dag / in de dag montage) en het inbouwrolluik wordt in de gevel gemonteerd. De tarieven schommelen tussen de €250 – €1325 voor rolluiken bestellen in Veeningen.

 • Ramen en kozijnen beschermd tegen extreem weer.
 • Een koele en donkere slaapkamer (ook overdag).
 • Belangrijke inbraakwerende eigenschappen.

Nieuwe markiezen

Een markies is een bijzonder soort systeem wat direct zal opvallen (authentieke uitstraling). Het systeem bestaat uit een houten of aluminium geraamte waar het doek overheen wordt gespannen. Markiezen wordt vaak gekozen door eigenaren van jaren 50 woningen. Ze beïnvloeden de sfeer van woningen. Als extra opties naast het standaard product is er ook een klapmodel en petmodel die je vaak bij winkels ziet. De totale investeringen liggen zo tussen de €660 tot €1750.

 • Bijzondere kleuren en motieven beschikbaar.
 • Je uitzicht blijft behouden.
 • Kan prima tegen een stootje (weersomstandigheden).

Overige modellen voor buiten

 • Verandazonwering: een aangenaam koele terrasoverkapping met serrezonwering.
 • Zonweringdoek: uitstekende bescherming tegen UV-straling.
 • Terrasoverkapping: handige verrijdbare parasol voor het terras.
 • Buitenjaloezieën: een van de nieuwste trends op het gebied van zonwering.

Een koele temperatuur in een pand via buitenzonwering!

Vraag nu direct offertes aan

Raamdecoratie Veeningen: alle soorten voor binnen op een rij

Als we het over binnenzonwering hebben dan doelen we ook wel op raamdecoratie. Door raambekleding heb je altijd precies de lichtinval die jij wil. Hiermee voorkom je dat er heel veel zonnestralen de kamer binnenkomen waardoor de temperatuur in huis aangenaam blijft. Vaak heeft het ook een decoratieve functie. Handig om te noemen: raamdecoratie zorgt voor een stukje extra isolatie. De tarieven liggen tussen de €360 en €875. In het onderstaande stuk bespreken we de meest gekozen toepassingen.

Rolgordijnen: een veelzijdig aanbod

Het rolgordijn kan je heel gemakkelijk op- en afrollen. Ze zijn financieel aantrekkelijk, gemakkelijk zelf te plaatsen, eenvoudig in gebruik en het past in bijna iedere ruimte. Rolgordijnen kan je op maat laten maken in verschillende kleurtjes en motiefjes wat maakt dat je interieur onaangetast blijft. Ze verkopen diverse varianten zoals kiepkantelraam, lichtdoorlatende, elektrische, transparante, dakraam, waterafstotende en speciale duo rolgordijnen. De tarieven liggen tussen de €50,00 en €155.

 • Zeer aantrekkelijke en goedkope raamdecoratie.
 • Rolgordijnen kopen in Veeningen: heel simpel zelf op te hangen.
 • Assortiment in uiteenlopende stoffen en unieke uitvoeringen.

Vouwgordijnen: bestellen in verschillende materialen

Vouwgordijnen zorgen voor een speelse en brocante ambiance aan je woning. De bediening is heel erg gemakkelijk. Ze zijn verkrijgbaar in veel verschillende stoffen. Bij het kiezen van een stof kies je dus ook de lichtdoorlatendheid van het gordijn. Tevens kunnen ze een bijdrage leveren aan de akoestiek in huis. Denk aan een kostenplaatje van €110 tot €400.

 • Zowel met lichtdoorlatende als verduisterende stof.
 • Eenvoudig te monteren dankzij maatwerk.
 • Eenvoudig onderhoud: zelf wassen op maximaal 30 graden.

Plissé: informatie en voordelen

Plissé gordijnen zijn gordijnen waarbij de stof opvouwt als een accordeon. Je bedient ze eenvoudig met een trekkoord en het past op bijna ieder raam. Kortom: luxe en gebruiksvriendelijke raamdeco die weinig ruimte in beslag neemt. Er bestaan verschillende soorten plissé gordijnen. Dupligordijnen (honeycomb) / Duettes herken je aan de honingraatstructuur. Met Top down – bottom kan je een specifiek deel van je raam afschermen. Verwacht kosten van €65 tot €150.

 • Voor elke stijl, van industrieel tot landelijk.
 • Uitstekende isolatiewaarden en dus energiebesparend.
 • Dupligordijnen op maat: de inmeetservice komt bij je thuis.

Jaloezieën Veeningen: praktische bestelinformatie

Jaloezieën zijn horizontale plaatjes die omhoog gehaald kunnen worden met een ophaalsysteem. Je kunt een selectie maken uit gigantisch veel vormen en materialen als o.a. stof, PVC, aluminium, hout, kunststof. Dankzij houten jaloezieën heb je 100% controle over sfeer, licht en privacy. Disclaimer: je moet veel schoonmaken (stof dwarrelt neer op de strips). Voorzie een tarief van €80 tot +/- €280.

 • Snel en simpel bij te stellen wanneer de zon schijnt.
 • Jaloezieënwinkel: mooie uitstraling met bamboe producten.
 • PVC / Aluminium jaloezieën: een trendy uitstraling.

Lamellen: betaalbaar gordijn voor elk budget

Lamellen zijn verticale jaloezieën van materialen zoals pvc, kunststof, bamboe, hout, aluminium. Toe te passen voor brede / grote ramen en passen perfect bij een trendy en basis interieur. Verticale lamellen zijn handmatig te openen en sluiten, zijn gemakkelijk schoon te houden en geven een lang en elegant beeld van de kamer. De kosten starten bij om en nabij de €60. Voor een grote raampartij betaal je zo’n €200.

 • Voor een open raam kan het tikken en klepperen.
 • Perfect voor grote ramen.
 • Montage kunststof kozijn: altijd met enkele jaren garantie.

Shutters: luxe raambekleding in Veeningen voor jouw woning

Shutters zijn prachtige binnenluiken met een luxueuze uitstraling. Het zijn unieke systemen die je interieur de finishing touch geven. Blinds zijn authentiek, je kunt ze integreren in diverse woonstijlen en zijn erg duurzaam. Aan te brengen op diverse ramen zoals ronde ramen, uitzetramen, dakramen, schuiframen, valramen, vaste ramen. Disclaimer: shutters zijn relatief kostbaar. De kostprijzen beginnen bij circa €460. Meer exclusieve modellen kosten zo’n €860.

 • Gemaakt van hout uit verantwoord beheerde bossen.
 • Vochtbestendig dus ook voor de badkamer geschikt.
 • Houten kozijnen: hout op hout staat erg mooi.

Informatie over horren en hordeuren

Maatwerk horren in Veeningen zorgen voor voldoende ventilatie en hebben een gunstig effect op insecten en ongedierte. Vergelijk verschillende producten zoals: inzethor, lamellenhor, hor met scharnier, hordeur, voorzethor, rolhor. Heb je veel last van hooikoorts of allergieën? Koop dan een unieke pollenwerende hor. Opmerking: horren werken niet als zonnewering. Je zou kunnen informeren naar een speciale duo-plissé hor. Deze houdt muggen, vliegen en ongedierte buiten de deur en zorgt bovendien voor een aangenaam klimaat in huis. De onkosten beginnen bij €85. Voor meer exclusieve lijnen ga je naar de €800.

 • Past op bijna elk raam: tuimelraam, draairaam, valraam, schuifraam, draai-kiepraam, uitzetraam.
 • Fijne manier om woning te ventileren.
 • Ook ideaal voor hooikoortspatiënten.

Multifunctionele raamdecoratie voor elke woning

Snel een aanbieding van lokale specialisten

Gemiddelde kosten zonwering 2024

De prijzen van zonwering op dinsdag, 25 juni 2024 zijn altijd onderhevig aan allerlei zaken: het type product, de materiaaltypes, de gewenste afmeting en handmatige of elektrische bediening. In het schema hieronder verstrekken we de actuele tarieven van het laten plaatsen van zonwering in Veeningen in juni 2024.

Categorie zonweringAfmetingGemiddelde kosten
Knikarmscherm200 – 600 cm breed€850 – €2375
Uitvalscherm100 – 400 cm breed€385 – €1575
Screens200 cm – 400 cm breed€255 – €1200
Rolluik200 cm – 400 cm breed€320 – €1425
Rolgordijn150 x 100 cm€70 – €150
Lamellen250 x 250 cm€50 – €205
Jaloezieën150 x 150 cm€80 – €210
Plisségordijnen120 cm breed€120 – €330
Verwachte prijzen zonnewering incl. monteren in de Provincie Drenthe.

Alle merken zonwering op een rij

Ga je nieuwe zonwering kopen? Er bestaan veel fabrikanten die je in je vergelijking kan meenemen. Ieder merk heeft wel een onderscheidend aspect en prijskaartje. Vaak gewoon verkrijgbaar bij de gordijnwinkel in Veeningen. In het volgende blokje bekijk je een toelichting op de meest verkochte merken. Daarmee heb jij een goed beeld van het aanbod.

 • Sunmaster: functionele systemen die er ook mooi uit zien.
 • SunCircle: snelle leveringen en service door product in Nederland.
 • Verano: geproduceerd in Nederland, volgens alle richtlijnen.
 • Zonnelux: voor elk raamtype en ruimte de juiste raamdeco.
 • Heroal: familiebedrijf sinds meer dan 140 jaar.
 • Stobag: van zonnerolgordijnen uit textiel tot en met glazen terrasdak.
 • Renson: creëer bijzondere sferen in de voor- en achtertuin met gevelbekleding.
 • Velux: verduisterend plisségordijnen voor lichtkoepels en lichtstraten.
 • Luxaflex: groot assortiment in alle categorieën binnen- en buitenzonwering.
 • Somfy: bedien je elektrische zonneschermen met een handig app op je telefoon.
 • Unilux / Fractions: unieke gepatenteerde horren en shutters.
 • Veneta: volledig op maat gemaakt, levering in heel Nederland.
 • Bouwmarkten / Webwinkels: Hornbach, Gamma, Karwei, Hubo, Praxis en Wehkamp, Bol.com, Leen Bakker, FonQ, Formido.
 • Bekijk ook: Deponti, Bece, Novoferm, Weinor, Roma, Husol en Schlappi, Copaco, Lumenguard, Swela, Sunway, Dickson.

Vergelijk zonwering experts in de regio De Wolden

Goedkope zonwering kopen in Veeningen? Of zoek je een erkend zonweringsbedrijf in de omgeving? In de tabel hieronder tonen wij bedrijven en adresgegevens van woonwinkels en gordijnwinkels in dit postcodegebied. Wellicht kunnen ze je advies geven. Via dit platform kom je ook in contact met montagebedrijven en verkooppunten in Rouveen, Koekange en IJhorst.

Geen zonwering bedrijven! Meld je nu eenvoudig aan
We hebben in deze regio nog geen zonwering-experts gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf toe te voegen.

Vergelijk type zonwering per ruimte

Iedere ruimte heeft weer andere vitrage nodig die aansluit bij jouw stijl. We beschrijven nu de meest handige soorten zonwering voor alle ruimtes in de woning.

 • Keuken: veel mensen kiezen voor shutters en duettes aan de binnenzijde.
 • Badkamer: plisségordijn in de douche kan je makkelijk schoonmaken en eenvoudig bedienen.
 • Woonkamer: met een verduisterend gordijn houd je de warme in de winter binnen.
 • Slaapkamer: maak jouw slaapkamer helemaal geluidsdicht met geluidswerende gordijnen.
 • Zolderraam: draai-kiepramen afschermen maakt de zolder in de zomer weer leefbaar (Verkoelend).
 • Dakkapel: stel rolgordijnen op maat online samen en plaats ze zelf.
 • Balkon: ook met hoge temperaturen lekker koel zitten onder je balkondoek of zonnescherm.

Serre of Terras
Van juni t/m september wordt het al gauw 30 graden of warmer. Men biedt diverse soorten buiten- en serrezonwering. Zo kan je kiezen voor automatisch zonneschermen & terrasoverkapping, innovatie parasols of exclusieve houten buitenjaloezieën voor een veranda, overkapping of serre. Zonwering voor een glazen dak kan je zowel vanaf binnen als buiten laten werken. Bekijk ook meer informatie over: Markiezen.

FAQ: hoe zorg ik voor schaduw en een koele woning?

Wat is de beste zonwering om te kopen?

Elke woning is anders. De meest geschikte zonnewering voor jouw woning is afhankelijk van de raamgrootte, hoe je tuin gelegen is, jouw specifieke wensen en wat je eraan wilt uitgeven. Veel mensen geven de voorkeur aan binnenzonnewering omdat het verkrijgbaar is in velerlei kleuren, soorten materialen en afmetingen. Het laat vaak wel wat zonlicht door. Buitenzonwering is vaak wat beter in het bestrijden van direct zonlicht, brengt significante verkoeling, maar springt wel meer in het oog (het wordt aan de buitenkant op de gevel of het kozijn geplaatst).

Wat zijn de huidige kosten van zonnewering in Veeningen?

De uitgaven voor zonwering zijn van veel factoren afhankelijk. De geschatte prijsindicaties vind je hieronder. Markiezen kosten zo’n €625. Buitenscreens €235 per raampartij. In het geval van een terrasscherm stijgen de kosten al gauw naar €1000. Wil je besparen? Neem dan een uitvalscherm (+/- €750). Een instap-rolluik kost €475. Producten zoals jaloezieën zijn nog voordeliger, vanaf €250 per raampartij. Stijlvolle shutters zijn iets duurder (+/- €805). Overige producten voor binnen zijn lamellen, plisse gordijnen en rolgordijnen (reken op minimaal €100 per raampartij). De totale prijzen worden gecalculeerd door te kijken naar het product, het inmeten (afmetingen), de bedieningsopties, de materiaalsoort, kleuren en prints en montagetarieven.

Waar zou ik kiezen voor inmeten met montageservice in Veeningen?

Met betrekking tot zonweringsproducten is het assortiment enorm. Je moet altijd rekening houden met het juist inmeten en monteren van de producten. Het is een optie om maatwerkproducten zelf thuis in te meten, echter bestaat er ook de de montage met inmeetservice in Veeningen. Hierbij komt er een ervaren expert die de deuren en/of ramen inmeet bij je thuis. Als alle spullen binnen zijn kan de expert het product op de juiste manier installeren. Dankzij deze dienstverlening profiteer je van efficiënte zonnewering, langere garantieperiodes en soms een onderhoudsbeurt.

Wat is slimme zonwering?

In de basis kennen we de normale handmatige bediening, handzenders / afstandbedieningen of een compleet domotica systeem met app? Slimme zonwering is de toekomst. Een handmatig zonnescherm met stang of band werkt in de basis mooi, alleen het kan handzamer. Draadloze bediening (middels een handzender, draaiknop, tijdschakelaar, mobiele app) is ideaal omdat je daarmee flink wat tijd kunt besparen. Bij slecht weer kan het zonnescherm zich automatisch inklappen Als de zon hevig schijnt zal het scherm direct sluiten om jouw woning te beschermen. Shutters, gordijnen en jaloezieën kan je op ingestelde tijden automatisch open en dicht laten gaan. Een model dat je kunt aansluiten op het internet maakt jouw woning zuiniger en slimmer. De kosten van smart rolluiken & screens zitten op zo’n €450.

Geschreven door: Michiel. Laatste update: 1 juni 2024
Postcodegebied: 7924, 7958

Plaats een reactie