Zonwering vergelijken
• Maatwerk voor binnen en buiten
• Verschillende soorten zonwering
• Erkende leveranciers vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Zonwering Delft vergelijken

Wil jij ook een bestelling doen voor zonwering in Delft? Zonwering heb je in een binnen- en buitenuitvoering en is al verkrijgbaar voor €55,00. Buitenzonwering zoals bijvoorbeeld een markies werkt erg goed om een aangenaam binnenklimaat te realiseren. Soms geeft een zonnescherm een aantal m2 schaduw waar jij, als het warm is, kunt zitten. Binnenzonwering als bijv. gordijnen of luxaflex is meestal een stuk goedkoper en zorgt bovendien voor extra sfeer in huis. Je kunt kiezen uit tientallen afzonderlijke toepassingen. Op deze pagina geven we een handige keuzegids waarin we alle mogelijkheden bespreken. Op dezelfde wijze check je een kostenindicatie en adresgegevens van verschillende zonwering specialisten in Delft en omliggende plekken.

Waarom kiezen voor een zonnescherm

 • Zorgen voor een aangename temperatuur in huis.
 • Op RAL-kleur te bestellen (mooie uitstraling).
 • Besparen op de stookkosten door isolerende werking.
 • Genieten van extra privacy.
 • Het werkt ook als inbraakpreventie.
zonwering-vergelijken-delft

Zonnescherm laten plaatsen in Delft

Ben je zelf geen vakman en is het belangrijk dat het deskundig wordt opgehangen? Een voordelig zonnescherm installeren in Delft middels een goede zonwering specialist is dan geen overbodige luxe. Je bent dan verzekerd dat het scherm goed aangebracht wordt, dat er niks kapot gaat en dat het geheel goed werkt. Via deze vergelijker vind je razendsnel bedrijven in de gemeente. In de onderstaande koopgids lees je tips hoe je dit kunt aanpakken.

Een zonnescherm laten plaatsen door een vakman

 1. Een soort kiezen

  Om te beginnen kies je welk type zonwering past bij jouw wensen. Buitenzonwering plaats je aan de buitenkant. In het geval van binnenzonwering wordt dit aan de binnenzijde van het raam bevestigd. Kies bewust: denk na over de functionaliteiten van bijv. de screens of de lamellen. Je kunt het gebruiken voor o.a. een ruimte afkoelen, het verlagen van de energierekening, de inkijk beperken (privacy), inbraken beperken, schaduwplekken realiseren, lichtinval tegengaan of extra sfeer in de woning brengen.

 2. Welke maat heb je nodig?

  Bereken de ideale maten van het gekozen product. Geef ook aan waar het aangebracht moet worden. Kies bijvoorbeeld voor aan de voorkant of bij de slaapkamers. Voeg schetsen toe voor een compleet en actueel beeld.

 3. Handmatige of elektrische bediening

  Kies de gewenste bediening. De meest gunstige bediening is zonwering met handmatige bediening (met stang of band). Je kunt ook gaan voor elektrische bediening. Meestal met een handige draaiknop, indien gewenst met tijdschakelaar. De meest kostbare en gebruiksvriendelijkste mogelijkheid is draadloze bediening middels een afstandsbediening of mobiele app.

 4. Fabrikanten en verkopers vergelijken

  Heb je jouw project helemaal in kaart gebracht? Voer dan je telefoonnummer, email en adresgegevens in. Per mail ontvang je dan enkele offertes van erkende zonweringsbedrijven uit Delft en regio. Vergelijk alle prijzen en duik in de prijs, garantie review en klantenservice. Ga in op de meest gunstige aanbieding en maak de deal rond.

 5. Installeren

  Ruim de oude zonwering netjes op en leg eventuele spullen al klaar voor de specialisten. De monteur plaatst het knikarmscherm of de lamellen op de afgesproken plekken. Ga altijd na of de totale constructie correct is aangesloten. Vaak volgt er nog even een korte demonstratie. Als iets niet werkt dan kan dit meteen worden opgepakt. In sommige gevallen kan je een onderhoudscontract nemen voor een jaarlijkse inspectie.

Gratis en vrijblijvende zonwering offertes

Ontvang offerte van raambekleders in Delft

Buitenzonwering kopen en laten monteren

Buitenzonwering Delft wordt met name toegepast om de temperatuur in de woning te beperken. Verder geeft het je een prettige schaduwplek op je kavel (dicht bij de muren). Binnen en buiten kun je dus fijne temperaturen ervaren. Enkele varianten zoals met name rolluiken werken inbraakwerend en isoleren bovendien de woning. Zonwering voor buiten is tegenwoordig op de markt in velerlei vormen en kan je zowel zelf installeren als laten monteren. De gemiddelde tarieven liggen tussen de €450 t/m €2775. In het volgende hoofdstuk bespreken we de meest praktische systemen.

Investeren in knikarmschermen & terrasschermen

De definitie van een knikarmscherm is een zonnescherm dat aan de buitengevel van je huis wordt geplaatst. D.m.v. de twee knikarmen kan het schermdoek worden weggedrukt. Doordat het scherm hoog hangt blijft jouw terras optimaal begaanbaar en creëer je een schaduwrijke plek bij de ramen. Tip: het systeem kan kapot waaien bij wind. De tarieven schommelen tussen de €800 tot €2250.

 • Zeer geschikt als terraszonwering.
 • De doorloop blijft vrij.
 • Verkrijgbaar met wind- en zonsensor.

Offerte voor uitvalschermen

Het uitvalscherm is een doeltreffende en een relatief betaalbare manier om een raam te beschermen tegen zon. Daardoor heb je lekker veel schaduw in huis zodat de binnentemperatuur niet te veel oploopt. Een vaak gekozen optie bij kleine ramen of plekken waar geen doorloop nodig is. Het is dan ook een populair systeem bij flats en kantoren. Het wordt voor een achtertuin niet vaak gekozen. De gemiddelde prijzen liggen zo tussen de €400 en €1375.

 • Een aantrekkelijk geprijsd type zonnescherm.
 • Houdt de zon buiten en zorgt voor extra privacy.
 • Minder gevoelig voor wind en regen.

Laten monteren van screens

Screens op maat laten maken in Delft is een uitstekende keuze als je zonlicht wilt verduisteren maar nog wel zicht wil overhouden. Zonnescreens zijn perfect in staat om warmte en zonlicht te beperken en kan je helemaal integreren in een kozijn. Het materiaal glasvezel of polyester met een PVC-coating. Er zijn diverse merken met elk een andere lichtdoorlatendheid. Tijdens daglicht kun je deels naar buiten kijken, maar niet andersom. Kanttekening: in het geval je het screendoek hebt uitgedraaid kan je het raam niet gebruiken om te luchten. De totale investeringen liggen tussen de €400 tot €1125.

 • Verkrijgbaar in lengtes tot enkele meters hoog.
 • Verkrijgbaar in heel veel kleuren.
 • Je bepaalt zelf de lichtdoorlatendheid.

De beste rolluiken

Rolluiken zijn ontzettend populair in Nederland. Wij zijn er uiterst positief over: ze hebben een hoog gebruikersgemak, ze zijn zeer warmtewerend, mensen kunnen niet naar binnen kijken, en je bespaart op de energiekosten dankzij de isolerende werking. Bovendien werken ze ook inbraakpreventief. Er zijn 3 mogelijkheden: een voorzetluik plaatst men in een kast boven of op het raam, het opbouwrolluik wordt geïnstalleerd boven de ramen / het kozijn (op de dag / in de dag montage) en het inbouwrolluik wordt helemaal weggewerkt in de gevel. De normale prijzen komen uit tussen de €290 tot €1350 voor rolluiken bestellen in Delft.

 • Ramen en kozijnen beschermd tegen extreem weer.
 • De rolluiken hebben uitstekende isolatiewaarden.
 • Meer privacy en inbraakwerend.

Prijzen en voordelen van markiezen

Een markies is een traditionele zonwering dat een unieke uitstraling aan de woning geeft. Het bestaat uit een compact frame van o.a. staal waarover een doek wordt gelegd. De markiezen zie je veel bij jaren 30 woningen. Het heeft een positief effect op de ambiance van gebouwen. Behalve dit model heb je ook het klapmodel en het petmodel. Handig voor winkels/horeca als schuilplek voor regen. De prijsindicaties bedragen tussen de €710 tot wel €1700.

 • Authentiek maatwerk mogelijk.
 • Men kan nog goed naar binnen en buiten kijken.
 • Windvast en uv-lichtbestendig.

Overige systemen voor buiten

 • Verandazonwering: koele zomers en aangename winters met serrezonwering.
 • Zonweringdoek: een doek dat je kun spannen tussen huizen, bomen of palen.
 • Terrasoverkapping: grote parasols die je kunt verrijden met wieltjes.
 • Buitenjaloezieën: een effectief en super modern systeem.

Het hele jaar door een fijne temperatuur in een ruimte door buitenzonwering!

Doorzoek het aanbod van populaire merken

Raamdecoratie Delft: alle systemen voor binnen

Als we het over binnenzonwering hebben dan doelen we ook wel op raamdecoratie. Met raambekleding bepaal je zelf de mate van lichtinval. Hierdoor minimaliseer je de kans dat zonlicht fel de woning binnenkomt zodat de warmte geweerd wordt. Daarnaast heeft het ook een decoratieve functie. En daarbij komt: je kunt ook de isolatie verbeteren met raamdecoratie. De tarieven variëren tussen de €360 en €925. Bijgaand lees je de voordelen en nadelen van de meest aantrekkelijke installaties.

Rolgordijnen: wanneer is dit geschikt?

Het rolgordijn kan je heel gemakkelijk op- en afrollen. Het is betaalbaar, moeiteloos te plaatsen, eenvoudig in gebruik en het is heel breed inzetbaar Rolgordijnen worden aangeboden in velerlei prints en kleuren. zodat het in iedere woning past. Ze bieden allerlei soorten zoals transparante, elektrische, kiepkantelraam, dakraam, waterafstotende, verduisterende en een duo rolgordijn. De prijsindicaties liggen zo tussen de €47,50 tot €165.

 • Groot aanbod in goedkope raamdecoratie.
 • Rolgordijnen kopen in Delft: eenvoudig zelf te bevestigen.
 • Te koop in kleurrijke stoffen en bijzondere uitvoeringen.

Vouwgordijnen: alle types, materialen en prijzen

Vouwgordijnen geven een knusse en landelijke ambiance aan je huis. Ze hebben een handig bedieningssysteem. Er zijn meerdere vouwgordijn-stoffen beschikbaar. De keuze voor de stof bepaalt het lichtdoorlatende karakter van het gordijn. Ook helpen ze tegen een slechte akoestiek. Verwacht een tarief van €115 oplopend tot €375.

 • Eenvoudig in hoogte verstelbaar.
 • Eenvoudig te monteren dankzij maatwerk.
 • Weinig onderhoud: zelf wassen op maximaal 30 graden.

Plissé: bekijk het aanbod

Plissé gordijnen kan je op soepele wijze omhoog en omlaag doen. De bediening is erg simpel en ze zijn erg zonwerend. Een prachtig type raamdeco die bij vrijwel ieder interieur past. Raambekleders bieden velerlei variaties binnen de plissé gordijnen. Dupligordijnen (honeycomb) / Duettes herken je aan de honingraatstructuur. Met Top down – bottom kan je een specifiek deel van je raam afschermen. Je moet denken aan een kostenplaatje van €55 tot wel €160.

 • Je bepaalt zelf de lichtdoorlatendheid.
 • Eenvoudig aan te brengen d.m.v. plakstrips.
 • Dupligordijnen op maat: voor bijna ieder raam geschikt.

Jaloezieën Delft: bekijk voordelen en info

Jaloezieën zijn horizontale lamellen die omhoog gehaald kunnen worden met een koord of elektrisch systeem. Tijdens het bestellen kan je kiezen uit mega veel kleuren en materialen zoals bijv. kunststof, bamboe, PVC, hout, stof. Door de houten jaloezieën heb je 100% controle over de lichtinval en privacy. Suggestie: er komt veel stof op te liggen (veel schoonmaakwerk). Verwacht prijzen van €72,5 tot €270.

 • Eenvoudig zelf de lichtinval bepalen.
 • Jaloezieënwinkel: kies voor bamboe als je extra dunne lamellen wil.
 • PVC / Aluminium jaloezieën: duurzame oplossing voor raamdeco.

Lamellen: functioneel en gebruiksvriendelijk

Lamellen zijn verticale platen die je in verschillende materialen hebt zoals pvc, bamboe, hout, stof, kunststof. Toe te passen voor kolossale / grote ramen en matchen goed met een rustig en eenvoudig interieur. Verticale lamellen zijn simpel te bedienen, vragen niet om veel onderhoud en werken ook heel goed in natte ruimtes. De prijsverwachtingen starten bij gemiddeld €70. Voor luxe versie moet je rekening houden met €205.

 • Voor een strak en minimalistisch interieur.
 • Bij uitstek geschikt voor grote raampartijen.
 • Montage kunststof kozijn: 100% maatwerk en eenvoudig zelf plaatsen.

Shutters: luxe raambekleding in Delft met exclusieve afwerking

Shutters zijn prachtige binnenluiken met een luxueuze uitstraling. Het zijn eyecatchers die je in maar weinig woningen zal tegenkomen. Blinds zijn bijzonder, je kunt ze integreren in diverse woonstijlen en bovendien erg milieuvriendelijk. Geschikt voor bijna elk raam zoals uitzetramen, vaste ramen, ronde ramen, dakramen, valramen, draaikiepramen. Advies: shutters zijn vaak wel wat duurder. De prijzen starten vanaf €470. Voor luxe versie moet je rekening houden met €900.

 • Meefinancieren bij het afsluiten van hypotheek.
 • Makkelijk te bedienen en goed schoon te maken.
 • Houten kozijnen: de combinaties van hout maken het een luxe geheel.

Informatie over horren en hordeuren

Maatwerk horren in Delft geven veel frisse lucht in de kamers en zijn erg doeltreffend tegen muggen, wespen, vliegen en andere insecten. Denk bijvoorbeeld aan: hor met scharnier, plissé hor, voorzethor, hordeur, lamellenhor, rolhor. Heb je ieder jaar weer last van hooikoorts of allergieën? Bekijk dan alles over de pollenwerende hor. Advies: een hor is niet zonwerend. Je kunt je dan beter verdiepen in een totaal duo-plissé hor. Dit type weert insecten maar heeft ook een zonwerend doek. De prijzen starten vanaf €77,5. Voor een grote raampartij betaal je zo’n €525.

 • Geschikt voor o.a.: schuifraam, vast raam, uitzetraam, tuimelraam, draai-kiepraam, valraam.
 • Natuurlijk ventileren zonder muggen en vliegen in huis.
 • Kan ook pollen weren.

De tofste raamdecoratie die past bij jouw stijl

Deze week diverse aanbiedingen van vakmannen uit de buurt

Vind kosten zonwering 2024

De prijzen van zonwering op donderdag, 25 april 2024 worden samengesteld a.d.h.v. een aantal zaken: het artikel, het materiaal, het formaat en het soort bediening. Hierna verstrekken we de huidige kosten van het laten plaatsen van zonwering in Delft in april 2024.

ZonweringFormaatVerwachte kosten
Knikarmscherm2 – 5 meter breed€800 – €2075
Uitvalscherm100 – 500 cm breed€390 – €1325
Screens100 cm – 300 cm breed€285 – €1100
Rolluiktot 4 meter breed€310 – €1375
Rolgordijn120 x 100 cm€45 – €165
Lamellen100 x 50 cm€75 – €220
Jaloezieën100 x 200 cm€65 – €250
Plisségordijnen150 cm breed€110 – €330
Gemiddelde kosten zonnewering incl. monteren in de Provincie Zuid-Holland.

Vergelijk merken zonwering

Sta je op het punt van zonwering kopen? Er zijn tal van merken die jou goed kunnen ondersteunen. Elke winkel heeft zo zijn eigenschappen en adviesprijs. Vaak te koop via de gordijnwinkel in Delft. Hieronder bekijk je details over de meest gekozen merken. Dankzij deze vergelijking hopen we jou te helpen bij het maken van een keuze.

 • Sunmaster: aandacht voor lifestyle en design.
 • SunCircle: snelle leveringen en service door product in Nederland.
 • Verano: een begrip in de zonweringbranche.
 • Zonnelux: 100% op maat gemaakt van de beste materialen.
 • Heroal: individueel ontwerp qua maat, materiaal, kleur en afwerking.
 • Stobag: eigen producten met award winning designs en functionaliteiten.
 • Renson: design gevelbekleding voor woningen en kantoorpanden.
 • Velux: bekend door zijn hoogwaardige dakramen en dakkapellen.
 • Luxaflex: grote variatie aan o.a. horren, jaloezieën, shades, en gordijnen.
 • Somfy: langer genieten van je terras met elektrische zonneschermen.
 • Unilux / Fractions: op maat gemaakte shutters en horren.
 • Veneta: bespaar tot wel 40% door directe levering vanaf fabriek.
 • Bouwmarkten / Webwinkels: Karwei, Praxis, Hornbach, Hubo, Gamma & Formido, Leen Bakker, FonQ, Wehkamp, Bol.com.
 • Bekijk ook: Roma, Novoferm, Husol, Toppoint, Weinor, Deponti en Swela, Schlappi, Milano, Sunway, Lumenguard, Dickson.

Zoek zonwering experts in de regio Delft

Goedkope zonwering kopen in Delft? Zoeken naar een vakkundig zonweringsbedrijf in jouw omgeving? In het overzicht hierna tref je bedrijven en adresgegevens van raambekleders en gordijnwinkels in dit postcodegebied. Tevens kunnen deze specialisten jou voorzien van tips en advies. Via deze vergelijker kom je ook in contact met leveranciers en bedrijven in Midden-Delfland, Nieuwkoop en Bodegraven-Reeuwijk.

Geen zonwering bedrijven! Meld je nu eenvoudig aan
We hebben in deze regio nog geen zonwering-experts gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf toe te voegen.

Advies over zonwering per ruimte

Elke woning vraagt om passende vitrage die in lijn is met de stijl van de woning. We geven je nu een verdieping in de meest populaire zonwering types voor iedere ruimte in de woning.

 • Keuken: populair zijn de plisségordijnen en de jaloezieën.
 • Badkamer: ideaal zijn waterafstotende plisse gordijnen (privacy verhogend).
 • Woonkamer: met verduisterende gordijnen kun je genieten van meer schaduw en comfort in de living.
 • Slaapkamer: met geluidswerende raamdeco filter je zoveel mogelijk het geluid van buiten.
 • Zolderraam: ook goede oplossingen voor draai-kiepramen op de zolder.
 • Dakkapel: kies een geschikt rolgordijnen op maat, plaats je bestelling en monteer ze zelf.
 • Balkon: met een zonnescherm of balkondoek zit je altijd lekker in de schaduw.

Mogelijkheden voor serre & terras
Ook in ons land kan het al snel 30 graden worden. Het huidige assortiment bestaat uit veel soorten buiten- en serrezonwering. Je kunt bijvoorbeeld investeren in automatisch zonneschermen / terrasoverkapping, betaalbare parasols of houten buitenjaloezieën voor een veranda, overkapping of serre. Zonwering voor een glazen dak kan je vanaf de binnenkant of buitenkant laten toepassen. Wellicht vind je dit ook interessant:

FAQ: vragen over mijn woning koel houden

De beste zonwering, welk systeem past bij mij?

Elke woning is anders. De ideaalste zonnewering is afhankelijk van het type raam, hoe je tuin ligt, jouw specifieke wensen en wat je eraan wilt uitgeven. De grootste pluspunten van binnenzonnewering zijn dat het geleverd kan worden in meerdere kleuren, materiaaltypes en prijscategorieën. Het kozijn moet hiervoor natuurlijk wel geschikt zijn. Buitenzonwering werkt beter om de zon te weren, geeft ook buiten verkoeling, maar trekt wel meer de aandacht (aan de buitenzijde van de woning).

Wat zijn de actuele kosten van zonnewering in Delft?

De prijzen van zonwering beginnen bij €100 en lopen op tot duizenden euro’s. De normale kosten hebben wij voor je op een rijtje gezet. Markiezen zijn zo’n €700. Buitenscreens €230 op basis van 1 raam. In het geval van een terraszonwering moet je rekening houden met minimaal €1200. Met een uitvalscherm ben je een stuk goedkoper uit (+/- €625). Een normaal rolluik kost €450. Producten zoals jaloezieën zijn nog voordeliger, vanaf €280 op basis van 1 raam. Voor shutters ben je meer kwijt (+/- €760). Overige producten voor binnen zijn rolgordijnen, plissé gordijnen en lamellen (te koop vanaf €130 per kozijn). De totale investeringen worden gecalculeerd door te kijken naar het product, de gewenste afmeting, elektrische of handmatige bediening, materiaalgebruik, designs en montagekosten.

Kan ik ook gebruik maken van de inmeetservice en montageservice in Delft?

Als je kijkt naar zonweringsproducten, dan heb jij genoeg te kiezen. Let goed op zaken als inmeten en montage. Je kunt zelf maatwerkproducten inmeten, echter kun jij soms beter kiezen voor de montage plus inmeetservice in Delft. Hierbij komt er een capabele montagepartner die de raampartij inmeet bij je thuis. Kort daarna kan de montagepartner het zonnescherm juist installeren. Dankzij de montageservice profiteer je van efficiënte zonnewering, langere garantie, klantenservice en snelle hulp / ondersteuning bij problemen.

Wat is slimme of automatische zonwering?

Je kunt kiezen voor handmatig met slingerstang of band, afstandsbediening of een domotica systeem met WiFi? Slimme zonwering zal de nieuwe standaard worden. Een handmatig model met windwerk of slingerstang werkt prima, maar het kan simpeler. Draadloze bediening (d.m.v. een draaiknop, handzender, mobiele app, tijdschakelaar) is steeds meer in opkomst omdat je daarmee flink wat tijd kunt besparen. Bij veel wind kan jouw zonnescherm soms automatisch reageren. Als de zon doorbreekt zal het scherm ook direct reageren. Gordijnen, jaloezieën en shutters kan je zelfs tijdens je vakantie automatisch open en dicht laten gaan. Bediening via internet geeft je meer flexibiliteit. De tarieven van smart rolluiken of screens zitten op zo’n €550.

Geschreven door: Sandra. Laatste update: 1 april 2024
Postcodegebied: 2600, 2601, 2611, 2612, 2613, 2614, 2616, 2622, 2623, 2624, 2625, 2626, 2627, 2628, 2629

Plaats een reactie