Zonwering vergelijken
• Maatwerk voor binnen en buiten
• Verschillende soorten zonwering
• Erkende leveranciers vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Zonwering Midden-Delfland vergelijken

Zoek jij een systeem voor zonwering in Midden-Delfland? Zonwering heb je voor elke woning, is voor binnen en buiten. Een goedkoop systeem is er al voor €85,00. Goede buitenzonwering als een screen is praktisch om zonnestralen te weren. In veel situaties realiseert een zonnescherm een schaduwrijke en windvrije plek in de tuin. Binnenzonwering zoals bijv. gordijnen of lamellen kan je kopen voor een lagere prijs en is direct een aanvulling op jouw interieur. Je hebt de keuze uit gigantisch veel diverse soorten. Op dit portaal bieden we een handige keuzegids waar we alle mogelijkheden bespreken. In aanvulling daarop delen we de geschatte kosten en adresgegevens van verschillende zonwering specialisten in Midden-Delfland en omstreken.

De praktische voordelen van een zonnescherm

 • Altijd een fijne en comfortabele temperatuur in je woning.
 • In de zomer heb je ook buiten altijd beschutting.
 • Het isoleert waardoor je energiekosten bespaart.
 • Geen volle inkijk vanaf de weg in jouw woning.
 • Het schrikt inbrekers af.
zonwering-vergelijken-midden-delfland

Zonnescherm laten plaatsen in Midden-Delfland

Wil jij het laten monteren door een vakman en is het belangrijk dat het deskundig wordt opgehangen? Een voordelig zonnescherm installeren in Midden-Delfland door een lokale zonwering specialist is dan wel zo verstandig. Je weet dan 100% zeker het product op de juiste wijze aangebracht wordt, dat je recht blijft houden op garantie en dat de bediening perfect werkt. Via zonweringaanbiedingen.nl kom je eenvoudig in contact met experts die ook in jouw wijk werkzaam zijn. In de onderstaande koopgids lees je tips hoe je dit kunt aanpakken.

Een zonnescherm laten aanleggen door een vakman

 1. Zoek een geschikt model / systeem

  De eerste vraag is welk type zonwering aansluit bij jouw eisen. Buitenzonwering komt aan jouw buitengevel te zitten. In het geval van binnenzonwering wordt dit aan de binnenzijde van het raam bevestigd. Daarnaast is het goed om na te denken over het doel van het zonnescherm, markiezen of de lamellen. Belangrijke functies zijn: een aangenaam binnenklimaat, extra isolatie, de privacy verbeteren, inbraakwerend, schaduwplekken realiseren, lichtinval tegengaan of de sfeer in huis versterken.

 2. Afmetingen

  Noteer de afmetingen van het model dat je hebt uitgezocht. Beschrijf ook waar je het wilt laten aanbrengen. Zoals aan de voorkant of boven bij de slaapvertrekken. Maak foto’s zodat de installateur precies weet hoe alles eruit ziet.

 3. Maak een keuze voor de bediening

  Er zijn verschillende soorten bediening. De standaard keuze is zonwering met handmatige bediening (hierbij gebruik je een slinger / opwindmechanisme). Je kunt ook gaan voor elektrische bediening. Dit wordt uitgevoerd met een knop/schakelaar in huis, die ook als tijdschakelaar kan werken. De meest kostbare en comfortabelste optie is draadloze bediening met app voor je telefoon of met afstandsbediening.

 4. Vergelijk merken en vakmannen

  Al jouw wensen doorgegeven? Voer jouw adresgegevens in. Houdt vervolgens rekening met drie offertes van betrouwbare zonweringsbedrijven uit Midden-Delfland en omliggende plekken. Vergelijk alle prijsvoorstellen en analyseer keurmerken, garantie, levertijd. Kies de beste aanbieding en contacteer het bedrijf.

 5. Installatie van het systeem

  Zorg ervoor dat je de oude zonwering verwijderd en maak alles netjes voor het montagebedrijf. De monteur monteert het terrasscherm of de vouwgordijnen zoals besproken. Test of de totale constructie correct is vastgezet. Laat hem/haar een demo geven. In dat geval kan de monteur eventuele gebreken nog herstellen. Steeds vaker kun jij ook een onderhoudscontract nemen.

Gratis zonwering offertes vergelijken

Inzicht in de kosten van raambekleders in Midden-Delfland

Buitenzonwering kopen en laten plaatsen

Buitenzonwering Midden-Delfland wordt gekocht door mensen om de zon en warmte te weren. Daarnaast is het perfect om snel een schaduwplek te creëren in je tuin of op het terras. Ideaal dus voor zowel binnen als buitengebruik. Enkele systemen zoals rolluiken verkleinen zelfs de kans op inbraak en hebben uitstekende isolatiewaardes. Zonwering voor buiten is er in veel verschillende vormen en formaten. De gemiddelde prijzen bedragen tussen de €325 tot €2775. In het volgende hoofdstuk behandelen we de meest gekozen producten.

De pluspunten van knikarmschermen / terrasschermen

Een knikarmscherm is feitelijk een zonnescherm dat aan de buitengevel geïnstalleerd wordt. Door middel van de twee knikarmen kan het schermdoek worden uitgedraaid. Zodoende blijft de ruimte gewoon beloopbaar en heb je een mooie schaduwrijke plek rondom de ramen. Let op: het schermdoek kan kapot waaien bij wind. De verwachte kosten liggen zo tussen de €925 tot zo’n €2050.

 • Zorg voor een aangename terraszonwering.
 • Vrije doorloop met veel ruimte.
 • Meerdere bedieningsmogelijkheden.

Informatie over uitvalschermen

Het uitvalscherm is een doeltreffende en een slimme manier om de zon in jouw woning te weren. Het biedt lekker veel schaduw in huis zodat het lekker koel blijft binnen. Veel gekozen bij kleine ramen waar je niet vaak onder door hoeft te lopen. Ze worden vaak gebruikt bij flatgebouwen en kantoren. Het wordt voor een achtertuin niet vaak gekozen. De gemiddelde tarieven liggen zo tussen de €350 en €1375.

 • Een van de meest goedkope zonneschermen.
 • Voor ramen die alleen naar binnen opengaan.
 • Is bestand tegen hoge temperaturen.

Effecten van screens

Screens op maat laten maken in Midden-Delfland komt perfect tot z’n recht als je zonlicht wilt verduisteren maar nog wel zicht wil overhouden. Zonnescreens zijn goed in het filteren van zonlicht en zijn niet zo vatbaar voor wind. Het doek is vaak gemaakt van polyestervezels of glasvezel. Je kunt het doek van het screen zelf samenstellen. Bij daglicht kun je deels naar buiten kijken, maar buitenstaanders kunnen niet naar binnen kijken. Advies: als het screendoek omlaag is zal het raam niet te gebruiken zijn. De onkosten schommelen tussen de €225 tot zo’n €1100.

 • Neemt heel weinig ruimte in.
 • Zowel de cassette als het doek in diverse kleuren beschikbaar.
 • Voorbijgangers kunnen niet naar binnen kijken.

Informatie over rolluiken

Rolluiken zijn een van de meest toegepaste keuzes. Er zijn duidelijke pluspunten: veel keuze qua bediening (handmatig / automatisch), ze weerkaatsen het zonlicht, ze zijn geluidsisolerend en je bespaart er energie door (in zomer en winter). Als extra voordeel dragen ze bij aan de veiligheid van jouw woning. Je hebt 3 modellen: een voorzetrolluik wordt voor het raam gemonteerd, bij opbouwrolluiken vormt het raam en de rolluikkast één geheel (op de dag / in de dag montage) en een inbouwrolluik (wordt tussen het kozijn en de buitenmuur gezet). De gemiddelde prijzen liggen zo tussen de €280 – €1375 voor rolluiken bestellen in Midden-Delfland.

 • Te koop met band/koord of motor.
 • Een volledig verduisterde kamer.
 • Houd inbrekers buiten de deur.

De pluspunten van markiezen

Een markies is een prachtige oud-Hollandse buitenzonwering die het zonlicht ook van opzij tegenhoudt. In de basis is het een compact frame van o.a. staal wat afgewerkt is met een sterk doek. Dit markiezen-systeem zie je vaak nog bij klassieke woningen. Ze dragen bij aan een nostalgische uitstraling van woonhuizen. In aanvulling op de standaard markiezen kan je ook kiezen voor een petmodel of klapmodel die je bij terrassen en etalages vaak ziet. De verwachte kosten liggen tussen de €730 en €1675.

 • Volledig maatwerk mogelijk qua breedte, kleur en materiaal.
 • Je kunt nog prima naar buiten kijken.
 • Windvast en uv-lichtbestendig.

Overige opties voor buiten

 • Verandazonwering: serrezonwering voor elk type veranda.
 • Zonweringdoek: een los te spannen doek voor in de tuin, op straat of andere plekken.
 • Terrasoverkapping: grote parasols die je kunt verrijden met wieltjes.
 • Buitenjaloezieën: modieus en flexibel systeem dat goed beschermt tegen de zon.

Een goede temperatuur in de woonkamer door buitenzonwering!

Bekijk de producten van verschillende aanbieders

Raamdecoratie Midden-Delfland: alle mogelijkheden voor binnen

Via binnenzonwering kan je aan de binnenkant van het huis het zonlicht beperken. Door raambekleding kan je de lichtinval en lichtintensiteit zelf gemakkelijk regelen. Dit verkleint de kans dat er veel licht in de woning komt zodat het binnen aangenaam koel blijft. Daarbij haal je hiermee extra sfeer in huis. Noemenswaardig: de raamdecoratie zorgt ook voor een isolerende laag. De verwachte prijzen liggen tussen de €370 – €900. In de onderstaande keuzegids bespreken we de meest populaire producten.

Rolgordijnen: een veelzijdig aanbod

Het rolgordijn kan je heel gemakkelijk op- en afrollen. Een zeer betaalbaar systeem, gemakkelijk te monteren, simpele bediening en het is bijna in elke ruimte toepasbaar. Rolgordijnen zijn verkrijgbaar in praktisch alle designs en kleuren zodat je interieur / style goed uit de verf komt. Ze verkopen verschillende types zoals waterafstotende, lichtdoorlatende, transparante, verduisterende, dakraam, elektrische en unieke duo rolgordijnen. De kosten schommelen tussen de €62,50 – €155.

 • Zeer aantrekkelijke en goedkope raamdecoratie.
 • Rolgordijnen kopen in Midden-Delfland: eenvoudig zelf te monteren.
 • Beschikbaar in diverse stoffen en bijzondere uitvoeringen.

Vouwgordijnen: alle informatie op een rij

Vouwgordijnen zorgen voor een luxueuze en authentieke uitstraling aan je woning. Je kunt ze gemakkelijk in hoogte verstellen. Ze zijn verkrijgbaar in veel verschillende stoffen. De stof bepaalt hoe lichtdoorlatend het gordijn is. Verder maken ze het mogelijk om de akoestiek in een ruimte te sturen. Denk aan tarieven van €100 tot +/- €400.

 • In bijna iedere stof leverbaar.
 • 100% maatwerk is mogelijk.
 • Moeiteloos te onderhouden: wassen met het wolwasprogramma (30 graden).

Plissé: wat zijn de voordelen?

Plissé gordijnen kunnen zichzelf opvouwen bij het openen. Door middel van een simpel koord kan je het bedienen en je kunt ze perfect afstellen op het zonlicht. Luxe ogende raamdeco die een toffe twist geeft aan jouw interieur. Je kunt kiezen uit verschillende systemen binnen de plissé gordijnen. Dupligordijnen (honeycomb) / Duettes herken je aan de honingraatstructuur. Top down – bottom up kan je van boven en onder openen. Raambekleders werken met kosten van €55 tot €180.

 • Voor elke stijl, van industrieel tot landelijk.
 • Uitstekende isolatiewaarden en dus energiebesparend.
 • Dupligordijnen op maat: laat een vakman de producten inmeten.

Jaloezieën Midden-Delfland: alle informatie op een rij

Jaloezieën zijn horizontale platen die je in verschillende standen kunt zetten met een handig koord of ketting. Tijdens het bestellen kan je kiezen uit ontzettend veel modellen en materialen zoals bijv. bamboe, aluminium, hout, kunststof, stof. Met jouw houten jaloezieën bepaal je zelf sfeer, licht en privacy. Advies: er komt veel stof op te liggen (veel schoonmaakwerk). Wees voorbereid op een kostenplaatje van €77,5 tot wel €280.

 • Elke kamer optimaal belichten.
 • Jaloezieënwinkel: lichtgewicht bamboe biedt een ruimte een bijzondere sfeer.
 • PVC / Aluminium jaloezieën: duurzame oplossing voor raamdeco.

Lamellen: binnengordijn voor ieder budget

Lamellen zijn verticale platen die je in verschillende materialen hebt zoals stof, hout, kunststof, aluminium, pvc. Ideaal voor grote ramen en bij een chique en eenvoudig interieur. Verticale lamellen zijn moeiteloos met de hand te bedienen, zijn goed schoon te houden en kan je ook prima toepassen in de badkamer. De investeringen starten bij gemiddeld €55. Voor meer exclusieve lijnen ga je naar de €175.

 • Geven een lang en elegant beeld van de ruimte.
 • Bij uitstek geschikt voor grote raampartijen.
 • Montage kunststof kozijn: vaak met een verlengde garantieregeling.

Shutters: luxe raambekleding in Midden-Delfland op maat geproduceerd

Shutters zijn stijlvolle binnenluiken met een luxe uitstraling. Het zijn unieke producten die direct sfeer toevoegen aan jouw woning. Blinds zijn uniek, je kunt ze meefinancieren in jouw hypotheek en zijn erg duurzaam. Te monteren op diverse ramen zoals ronde ramen, valramen, vaste ramen, uitzetramen, draaikiepramen, schuiframen. Advies: shutters zijn niet heel erg voordelig. De kosten starten bij om en nabij de €460 en bedragen voor een luxe model zo’n €870.

 • Meefinancieren bij het afsluiten van hypotheek.
 • Ook geschikt als roomdivider of kastdeur.
 • Houten kozijnen: eenvoudig op maat laten aansluiten.

Horren en hordeuren bestellen

Maatwerk horren in Midden-Delfland zorgen voor ventilatie in huis en zorgen dat je eindelijk af bent van ongedierte en andere insecten. Je kunt o.a. kiezen uit: hor met scharnier, voorzethor, hordeur, inzethor, lamellenhor, rolhor. Heb je veel last van hooikoorts of allergieën? Informeer dan naar de pollenwerende hor. Belangrijk: de hor houdt de zon niet tegen. Je kunt je dan beter verdiepen in een innovatieve duo-plissé hor. Dit type weert muggen en vliegen en voorkomt ook dat het erg snel warm wordt in huis. De tarieven beginnen bij circa €65. Voor grotere ramen ga je al gauw richting de €500.

 • Te monteren op: vast raam, valraam, tuimelraam, draairaam, schuifraam, uitzetraam.
 • Eenvoudig en gebruiksvriendelijk je woning ventileren.
 • Altijd zorgeloos een raam openzetten.

De perfecte raamdecoratie die past in jouw interieur

Ontvang gratis 3 aanbiedingen van vakmannen uit de buurt

Gemiddelde kosten zonwering 2024

De prijzen van zonwering op donderdag, 25 april 2024 worden berekend door te kijken naar velerlei factoren: het type product, materiaaltypes, de afmeting en de keuzes qua bediening (handmatig of automatisch). In de tabel hierna delen we de huidige kosten van het laten plaatsen van zonwering in Midden-Delfland in april 2024.

Zonwering systeemGrootteGemiddelde onkosten
Knikarmscherm2 – 6 meter breed€840 – €2350
Uitvalschermtot 5 meter breed€370 – €1475
Screenstot 4 meter breed€280 – €1175
Rolluiktot 4,5 meter breed€320 – €1350
Rolgordijn150 x 250 cm€45 – €175
Lamellen180 x 180 cm€70 – €195
Jaloezieën100 x 160 cm€70 – €240
Plisségordijnen150 cm breed€120 – €340
Gemiddelde onkosten zonnewering incl. monteren in de Provincie Zuid-Holland.

Alle merken zonwering op een rij

Zit jij na te denken over zonwering kopen? Er bestaan flink wat merken die je kunt kiezen. Elke winkel heeft zo zijn eigenschappen en prijscategorieën. Vaak gewoon te koop bij de lokale gordijnwinkel in Midden-Delfland. In de tabel hierna verstrekken we een toelichting op de meest verkochte merken. Op die manier heb jij een goed beeld van het aanbod.

 • Sunmaster: ruim 50 jaar toonaangevende producent van buitenzonwering.
 • SunCircle: kwaliteit, ontwikkeling en productie in eigen beheer.
 • Verano: altijd een Verano partner bij jou in de buurt.
 • Zonnelux: flexibel maatwerk voor elk type raam of kozijn.
 • Heroal: hoge kwaliteit rolluiken en roldeuren voor particulieren.
 • Stobag: een uitgebreid assortiment voor particulieren en zakelijke markt.
 • Renson: sterk netwerk van lokale specialisten voor al jouw gevelbekleding.
 • Velux: de VELUX montageservice komt bij jou aan huis.
 • Luxaflex: uitgebreide collectie met raamdeco en binnenzonwering.
 • Somfy: bedien je elektrische zonneschermen met een handig app op je telefoon.
 • Unilux / Fractions: design horren, shutters en raamdecoratie.
 • Veneta: meer dan 3.200.000 ramen bekleed.
 • Bouwmarkten / Webwinkels: Gamma, Hubo, Karwei, Praxis, Hornbach en Formido, Kwantum, Leen Bakker, Wehkamp, FonQ.
 • Overige merken: Toppoint, Novoferm, Bece, Weinor, Roma, Husol & Milano, Copaco, Dickson, Schlappi, Swela, Lumenguard.

Vergelijk zonwering experts in de regio Midden-Delfland

Goedkope zonwering kopen in Midden-Delfland? Of zoek je een vakkundig zonweringsbedrijf in de regio? In de volgende tabel tref je contactgegevens van woonwinkels en gordijnwinkels in deze gemeente. Wellicht kan jij de klus uitbesteden aan deze vakmannen. Op deze zonwering-website ontdek je ook fabrikanten en verkooppunten in Pijnacker-Nootdorp, Den Haag en Nieuwkoop.

Geen zonwering bedrijven! Meld je nu eenvoudig aan
We hebben in deze regio nog geen zonwering-experts gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf toe te voegen.

Bekijk type zonwering per ruimte

Elke raampartij heeft een bepaalde vitrage nodig die perfect past bij jouw interieurstijl. We verstrekken hieronder wat details over de meest populaire zonweringsmodellen voor verschillende soorten ruimtes.

 • Keuken: zorgt voor sfeer en heeft een praktische functie.
 • Badkamer: privacy verhogen in de douche met vochtbestendige producten.
 • Woonkamer: kies voor verduisterende gordijnen om comfortabel in huis te kunnen zitten.
 • Slaapkamer: met geluidswerend rolluiken maak jij de nachten stiller en koeler.
 • Zolderraam: kies bijvoorbeeld voor betaalbare rolgordijnen voor jouw draai-kiepraam.
 • Dakkapel: kies bijvoorbeeld voor rolgordijnen op maat (eenvoudig zelf aanbrengen).
 • Balkon: koop een balkondoek met zonnescherm om maximaal te genieten van de zomer.

Producten voor serre & terras
Tijdens hete dagen wordt het al gauw 30 graden of warmer. Men biedt verschillende soorten buiten- en serrezonwering. Zo kan je kiezen voor automatisch zonneschermen of terrasoverkapping, gewoon parasols of luxe houten buitenjaloezieën voor een tuinhuis, serre of overkapping. Buitenzonwering voor een glazen dak kan je vanaf de binnenkant of buitenkant laten ophangen. Bekijk snel meer details over:

Veelgestelde vragen omtrent het koelen van je huis

De beste zonwering, hoe kan ik die bestellen?

Elke woning is anders. De meest geschikte zonnewering voor jouw pand is afhankelijk van het soort raam, hoe je tuin ligt, de stijl van de woning en je budget. Waarom jij voor binnenzonnewering moet kiezen? Omdat je het kunt kopen in een heleboel kleuren, dessins en prijsgroepen. Je interieur moet hier natuur wel schikt voor zijn. Buitenzonwering werkt beter om de zon te weren, zorgt voor net wat meer schaduw, maar trekt wel meer de aandacht (het zit aan de buitengevel vast).

Wat zijn de kosten van zonnewering in Midden-Delfland?

De onkosten voor zonwering zijn afhankelijk van jouw wensen. De geschatte prijsindicaties tref je hierna. Denk bij markiezen aan +/- €750. Screens €250 op basis van 1 raam. Op het moment dat je kiest voor een zonnescherm ben je zeker een bedrag kwijt van +/- €1200. Je kunt iets besparen met een uitvalscherm (+/- €750). Een instap-rolluik kost €490. Jaloezieën zijn nog weer een stukje voordeliger, al vanaf €260 per raampartij. Luxe shutter zijn iets minder betaalbaar (zo’n €780). Overige producten voor binnen zijn lamellen, rolgordijnen en plissegordijnen (verkrijgbaar vanaf €125 per kozijn). De totale prijzen worden berekend a.d.h.v. het model, de afmetingen, elektrische of handmatige bediening, de materiaaltypes, motiefjes en plaatsingskosten.

Wat zijn de mogelijkheden rondom inmeten en montageservice in Midden-Delfland?

Ten aanzien van zonweringsproducten is het aanbod gigantisch groot. Let goed op zaken als het opmeten en monteren. Het is mogelijk om maatwerkproducten zelfstandig op te meten, maar er is soms ook een optie voor de montage met inmeetservice in Midden-Delfland. Dan komt er een gediplomeerde professional die de deuren en/of ramen bekijkt en opmeet. Als de gehele bestelling binnen is zal een installateur het product juist aanbrengen. Op die manier heb je gegarandeerd effectieve zonnewering, maximale (verlengde) garantie en een mooi passend product.

Wat zijn de voordelen van slimme zonnewering?

Je kunt kiezen voor handbediening, elektrische bediening met zender of wil je jouw rolluiken opnemen in het domotica systeem? Slimme zonwering levert veel op. Een handmatig zonnescherm met stang of band werkt prima, alleen het kan makkelijker. Draadloze bediening (afstandsbediening, draaiknop, mobiele app, tijdschakelaar) is ideaal omdat het veel tijd bespaart bij het gebruik. Bij regen of wind is het mogelijk dat jouw zonnescherm direct automatisch ingedraaid wordt. Bij de aanwezigheid van fel zonlicht laat je een rolluik of screen automatisch zakken. Gordijnen, jaloezieën en shutters kan je zelfs tijdens je vakantie automatisch open en dicht laten gaan. Een product dat werkt met internet maakt jouw woning slimmer. De verwachte kosten van smart rolluiken & schermen zitten op zo’n €450.

Geschreven door: Nancy. Laatste update: 1 april 2024
Postcodegebied: 2636Bekijk plaatsen in de gemeente:

Plaats een reactie