Zonwering vergelijken
• Maatwerk voor binnen en buiten
• Verschillende soorten zonwering
• Erkende leveranciers vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Zonwering Den Haag vergelijken

Privacy behouden en energie besparen met zonwering in Den Haag? Zonwering kan je aan de binnenkant en aan de buitenkant aanbrengen. Je laat dit al plaatsen vanaf €65,00. Buitenzonwering zoals bijvoorbeeld een uitvalscherm is zeer handig om een aangenaam binnenklimaat te realiseren. Daarbij biedt een zonnescherm een aantal m2 schaduw waar je heel relaxt kunt verblijven. Binnenzonwering zoals bijv. gordijnen of rolgordijnen is te bestellen voor gunstige prijzen en kan je helemaal aanpassen op jouw stijl. Winkels verkopen tegenwoordig ontzettend veel verschillende modellen. Op dit portaal doorzoek je een handig stappenplan waarin we alle mogelijkheden bespreken. Daarbij vind je een indicatie van de kosten en contactgegevens van diverse zonwering specialisten in Den Haag (werkgebied).

Belangrijke voordelen van een zonnescherm

 • Altijd een fijne temperatuur in de woning.
 • Sfeervolle toevoeging op uitstraling huis.
 • Je bespaart op de energierekening.
 • Geen volle inkijk vanaf de weg in jouw woning.
 • Het sluit de openingen in huis goed af (inbraakpreventief).
zonwering-vergelijken-den-haag

Zonnescherm laten plaatsen in Den Haag

Wil je alles vakkundig laten installeren en is het belangrijk dat het deskundig wordt opgehangen? Een voordelig zonnescherm installeren in Den Haag via een regionale zonwering specialist is een goed idee. Je bent dan verzekerd dat alles goed vastgezet wordt, dat er niks stuk gaat en de vakman zal bovendien een korte demo geven. Op dit platform vind je razendsnel experts die actief zijn in jouw postcodegebied. Hieronder bieden we jouw concrete handvatten om dit te realiseren.

Een zonnescherm laten installeren door een vakspecialist

 1. Kies een systeem

  Kies allereerst welk soort systeem het beste past bij jouw eisen. Buitenzonwering komt aan jouw buitengevel te zitten. Binnenzonwering bevindt zich in het woongedeelte. Beschrijf ook het belangrijkste doel van het zonnescherm, markiezen of de jaloezieën. Denk bijvoorbeeld na over de volgende zaken: verkoelen, een extra isolerende laag, inkijk en geluidsoverlast beperken, inbraken beperken, extra schaduw, de lichtinval reguleren of een toevoeging voor het interieur.

 2. Maten doorgeven

  Kies de afmetingen van het systeem. Noteer ook waar het opgehangen moet worden. Onder andere aan de voorkant of boven bij de slaapvertrekken. Voeg schetsen toe om de monteur duidelijke instructies te geven.

 3. Kies bediening

  Geef aan hoe je het systeem wilt bedienen. De goedkoopste mogelijkheid is zonwering met handmatige bediening (met slingerstang of windwerk). Een alternatief is elektrische bediening. Dat werkt middels een handige draaiknop, indien gewenst met tijdschakelaar. De kostbaarste en meest hippe oplossing is draadloze bediening middels een afstandsbediening of mobiele app.

 4. Aanbieders vergelijken

  Alles geïnventariseerd? Geef dan jouw contactgegevens door. Je zal dan diverse offertes ontvangen van vakkundige zonweringsbedrijven uit Den Haag en nabije omgeving. Vergelijk alle prijzen en duik in de kwaliteit, garantie, nazorg, klantenservice. Selecteer de beste aanbieding en contacteer het bedrijf.

 5. Het ophangen van het systeem

  Probeer de oude zonwering te demonteren en zorg voor een opgeruimde werkplek voor de specialisten. Het installatiebedrijf levert het zonneschermen of de lamellen zoals besproken. Controleer zorgvuldig of de totale constructie correct is aangesloten. Probeer alles direct even uit. Als iets niet werkt dan kan dit meteen worden opgepakt. In sommige gevallen kan je een onderhoudscontract nemen voor een jaarlijkse inspectie.

Direct zonwering offertes in je mail?

Vergelijk de prijzen van raambekleders in Den Haag

Buitenzonwering kopen en laten monteren

Buitenzonwering Den Haag is zeer handig om de warmte uit je huis te houden. Ook is het ideaal om een fijn schaduwplekje te maken bij ramen, deuren en overkappingen. Binnen en buiten kun je dus fijne temperaturen ervaren. Diverse modellen zoals het rolluik hebben een inbraakwerende werking en hebben een warmte- en geluidsisolerende werking. Zonwering voor buiten is verkrijgbaar in veel verschillende designs en afmetingen. De gemiddelde prijzen bedragen tussen de €325 tot wel €2925. In het volgende hoofdstuk geven we een toelichting op de beste modellen.

Kosten en pluspunten van terrasschermen en knikarmschermen

Met knikarmschermen bedoelt men zonnescherm dat boven het raam aan de buitengevel wordt gehangen. Via de scharnierende knikarmen kan het schermdoek worden weggedrukt. Doordat het scherm hoog hangt blijft jouw terras optimaal begaanbaar en creëer je een heerlijke schaduwplek in de tuin. Advies: dit model moet je meteen weer indraaien als het gaat waaien. De kosten variëren tussen de €850 t/m €2125.

 • Zeer geschikt als terraszonwering.
 • Een nette en strakke cassette aan de muur.
 • Optioneel met zon- en windsensor.

Effecten van uitvalschermen

Een uitvalscherm is een veel gekozen en een eenvoudige manier om en zonlicht en warmte te verminderen. Je bereikt hiermee veel schaduw in huis zodat de binnentemperatuur niet te veel oploopt. Handig voor grote ramen of plekken waar je niet vaak langs loopt. Je ziet ze dan ook dikwijls bij flats en kantoren. Het is dus minder geschikt voor een achtertuin. De tarieven liggen tussen de €400 – €1300.

 • Een zeer betaalbaar zonnescherm.
 • Voor ramen waaronder geen doorloop is.
 • Voorkomt inkijk en zorgt voor meer privacy.

Het kopen van screens

Screens op maat laten maken in Den Haag komt perfect tot z’n recht als je een systeem zoekt dat weinig ruimte inneemt. Zonnescreens zijn goed in het filteren van zonlicht en zijn bestand tegen extreem weer. Het wordt gemaakt van polyester of glasvezel. Wat betreft de lichtdoorlatendheid kan je veel kanten op. In het geval van daglicht is er voldoende zicht naar buiten, maar andersom is niet mogelijk. Voorwaarden: als het screendoek omlaag zit moet het raam dicht blijven. De gemiddelde prijzen variëren tussen de €350 t/m €1050.

 • Neemt heel weinig ruimte in.
 • Verkrijgbaar in heel veel kleuren.
 • Je behoudt jouw privacy.

Kosten en pluspunten van rolluiken

Rolluiken zijn ontzettend populair in Nederland. Dat is goed te verklaren: ze zijn eenvoudig in gebruik, op maat te bestellen, mensen kunnen niet naar binnen kijken, en hebben een isolerende werking. Evenzeer schrikken ze inbrekers af. Binnen dit segment heb je 3 varianten: het voorzetrolluik is geschikt voor bestaande bouw, een opbouwrolluik plaatst men voor voor het venster (op de dag / in de dag montage) en het inbouwrolluik wordt helemaal weggewerkt in de gevel. De tarieven schommelen tussen de €310 en €1475 voor rolluiken bestellen in Den Haag.

 • Er komt helemaal geen licht meer binnen.
 • Werkt isolerend en geluiddempend.
 • Houd inbrekers buiten de deur.

Alles wat je moet weten over markiezen

Een markies is een stijlvol systeem die de zon ook van opzij tegenhoudt. Het wordt gekenmerkt door een frame fout hout of aluminium waar het doek overheen komt. Markiezen zie je met name bij oudere woningen. Het heeft een positief effect op de uitstraling van (bedrijfs)panden. Naast de basismodellen is er ook een klapmodel en petmodel die je ook vaak bij restaurants tegenkomt. De kosten schommelen tussen de €680 – €1725.

 • Volledig maatwerk mogelijk qua breedte, kleur en materiaal.
 • Het zicht naar buiten wordt minder beperkt.
 • Sterk systeem dat tegen een stootje kan.

Alternatieve systemen voor buiten

 • Verandazonwering: beschutting op jouw veranda met serrezonwering.
 • Zonweringdoek: overal neer te hangen door de ogen en touwen die worden meegeleverd.
 • Terrasoverkapping: grote verrijdbare parasols van enkele meters breed.
 • Buitenjaloezieën: modieus en flexibel systeem dat goed beschermt tegen de zon.

Een lage temperatuur in en rondom jouw woning d.m.v. buitenzonwering!

Doorzoek het aanbod van populaire merken

Raamdecoratie Den Haag: alles over inmeten en ophangen

De montage van binnenzonwering gebeurt altijd aan de binnenkant van een raam of kozijn. Middels raambekleding kan je zelf de lichtinval regelen. Dit beperkt dat zonlicht fel de woning binnenkomt waardoor de temperatuur in huis aangenaam blijft. Tevens kan het ook echt een eyecatcher zijn. Handig om te noemen: raamdecoratie heeft ook nog eens een isolerende werking. De verwachte prijzen variëren tussen de €390 en €900. In deze koopgids lees je de voordelen en nadelen van de meest gekochte modellen.

Rolgordijnen: een veelzijdig aanbod

Een rolgordijn kan je eenvoudig oprollen en afrollen. Ze zijn voordelig, moeiteloos te plaatsen, gemakkelijk af te rollen en het is geschikt voor ieder kozijn. Rolgordijnen zijn te koop in velerlei dessins en kleuren wat ervoor zorgt dat het past in jouw interieur. Ze verkopen allerlei soorten zoals lichtdoorlatende, waterafstotende, dakraam, kiepkantelraam, elektrische, transparante en het duo rolgordijn. De prijsindicaties schommelen tussen de €62,50 tot €185.

 • Een vorm van goedkope raamdecoratie.
 • Rolgordijnen kopen in Den Haag: heel simpel zelf te installeren.
 • Aanbod in verschillende stoffen en exclusieve uitvoeringen.

Vouwgordijnen: waarom is dit interessant?

Vouwgordijnen dragen bij aan een speelse en authentieke uitstraling aan je woning. Ze zijn eenvoudig te bedienen. Elk vouwgordijn is uniek door het maatwerk. Bij de stofkeuze heb je zelf invloed op hoe lichtdoorlatend het gordijn is. Verder zorgen ze voor een prettige akoestiek in huis. Je moet denken aan een prijskaartje van €115 tot wel €400.

 • Zowel met lichtdoorlatende als verduisterende stof.
 • Altijd maatwerk (zelf samenstellen).
 • Handig in onderhoud: met de hand snel te wassen / reinigen.

Plissé: verkrijgbaar in veel kleuren

Plissé gordijnen is een type raamdeco waarbij het doek in een harmonica vorm wordt ingebouwd. De bediening is erg simpel en je kunt ze perfect afstellen op het zonlicht. Het is een fraaie vorm van raamdeco die aansluit op elk interieur. Je hebt meerdere modellen plissé gordijnen. Dupligordijnen (honeycomb) / Duettes hebben aan beide kanten een stoflaag (honingraat). Top down – bottom up kan je van boven en onder openen. Voorzie tarieven van €60 tot wel €160.

 • Past bij elke interieurstijl.
 • Extra isolerende werking.
 • Dupligordijnen op maat: laat een vakman de producten inmeten.

Jaloezieën Den Haag: verkrijgbaar in veel kleuren

Jaloezieën zijn horizontale stroken die je kunt ophalen of kunt kantelen met een koord of ladderband. Leveranciers bieden ontzettend veel systemen en materialen zoals bijv. aluminium, kunststof, stof, hout, PVC. Met houten jaloezieën bepaal je zelf de zichtlijnen, licht en beschutting. Disclaimer: je moet veel schoonmaken (stof dwarrelt neer op de strips). Denk aan een prijskaartje van €85 oplopend tot €230.

 • Eventueel ook half open te zetten.
 • Jaloezieënwinkel: bamboe geeft een rank en verfijnd karakter aan het raam.
 • PVC / Aluminium jaloezieën: een milieuvriendelijke oplossing.

Lamellen: binnengordijn voor ieder budget

Lamellen zijn verticale latten die je hebt van stof, aluminium, hout, bamboe, pvc. Perfect voor kolossale / grote ramen en matchen goed met een modern en minimalistisch interieur. Verticale lamellen zijn praktisch in gebruik, zijn gemakkelijk schoon te houden en kan je ook prima toepassen in de badkamer. De prijzen beginnen bij circa €65. Voor dure modellen kun je rekenen op €190.

 • Past heel mooi bij een lang en brede raampartij.
 • Voor hoge/lange ramen een van de beste binnenzonwering.
 • Montage kunststof kozijn: goed installatiewerk verlengt de levensduur.

Shutters: luxe raambekleding in Den Haag in alle vormen en maten

Shutters zijn populaire binnenluiken met een luxueuze uitstraling. Het zijn ambachtelijke modellen die je interieur de finishing touch geven. Blinds zijn authentiek, je kunt ze integreren in diverse woonstijlen en een duurzame optie (goed voor het milieu). Te plaatsen op diverse ramen als schuiframen, ronde ramen, vaste ramen, dakramen, valramen, uitzetramen. Advies: shutters zijn behoorlijk kostbaar. De onkosten starten bij om en nabij de €420. Meer exclusieve modellen kosten zo’n €960.

 • Een echte blikvanger in huis.
 • Eenvoudig schoon te maken.
 • Houten kozijnen: de combinaties van hout maken het een luxe geheel.

Alles wat je moet weten over horren en hordeuren

Maatwerk horren in Den Haag zorgen voor ventilatie in huis en hebben een gunstig effect op vliegen, motten, wespen en muggen. Vergelijk verschillende producten zoals: plissé hor, hordeur, hor met scharnier, voorzethor, lamellenhor, rolhor. Last van allergieën of hooikoorts? Overweeg dan ook een pollenwerende hor. Let op: horren werken niet als zonnewering. Tip: vraag eens om een totaaloplossing, de duo-plissé hor. Dit systeem houdt muggen, vliegen en ongedierte buitenshuis en zorgt bovendien voor een aangenaam klimaat in huis. De tarieven beginnen bij €77,5. Voor meer exclusieve lijnen ga je naar de €650.

 • Past op bijna elk raam: tuimelraam, draai-kiepraam, valraam, draairaam, schuifraam, uitzetraam.
 • Natuurlijk ventileren zonder muggen en vliegen in huis.
 • Ideaal als je last hebt van hooikoorts.

Maatwerk raamdecoratie voor elke interieurstijl

Deze week diverse aanbiedingen van professionele winkels

Vergelijk kosten zonwering 2024

De prijzen van zonwering op maandag, 26 februari 2024 zijn altijd onderhevig aan allerlei zaken: het soort product, het soort materiaal, de afmeting en de bedieningsopties. In de volgende tabel bespreken we de huidige tarieven van het laten plaatsen van zonwering in Den Haag in februari 2024.

Type zonweringGrootteGemiddelde kosten
Knikarmscherm1 – 6 meter breed€860 – €2225
Uitvalscherm1 – 4 meter breed€375 – €1475
Screens200 cm – 400 cm breed€270 – €1000
Rolluik3 – 4 meter breed€285 – €1250
Rolgordijn200 x 60 cm€55 – €145
Lamellen100 x 50 cm€55 – €215
Jaloezieën150 x 180 cm€70 – €260
Plisségordijnen100 x 150 cm€110 – €370
Verwachte kosten zonnewering met montage in de Provincie Zuid-Holland.

Vergelijk merken zonwering

Zit jij na te denken over zonwering kopen? Er zijn veel merken en fabrikanten die je in je vergelijking kan meenemen. Elke montagepartner heeft wel een onderscheidend aspect en prijsklasse. Verkrijgbaar bij een gordijnwinkel in Den Haag. In het schema hierna delen we uitleg over de meest gekozen merken. Zo heb jij een goed beeld van het aanbod.

 • Sunmaster: functionele producten volgens de laatste lifestyle trends.
 • SunCircle: eigen Nederlandse productie, montage en service-afdeling.
 • Verano: specialist zonwering, terrasoverkappingen, glaswanden en raamdecoratie.
 • Zonnelux: hebben voor alle raamtypes geschikte maatwerk oplossingen aan te bieden.
 • Heroal: vervaardigd uit hoogwaardige aluminium grondstoffen.
 • Stobag: innovatieve producten die wind en regenbestendig zijn.
 • Renson: sterk netwerk van lokale specialisten voor al jouw gevelbekleding.
 • Velux: een naam die staat voor hoge kwaliteit dakramen en raamdeco.
 • Luxaflex: groot assortiment in alle categorieën binnen- en buitenzonwering.
 • Somfy: jouw rolluiken, screens en elektrische zonneschermen geautomatiseerde bedienen.
 • Unilux / Fractions: shutters en horren om jouw woning af te maken.
 • Veneta: zonder risico bestellen dankzij de gratis meetverzekering.
 • Bouwmarkten / Webwinkels: Gamma, Karwei, Hubo, Praxis, IKEA en Wehkamp, Bol.com, Kwantum, FonQ, Formido.
 • Andere merken: Toppoint, Weinor, Novoferm, Husol, Bece, Roma en Sunway, Swela, Lumenguard, Schlappi, Copaco, Milano.

Adresgegevens van lokale zonwering experts nabij Den Haag

Goedkope zonwering kopen in Den Haag? Wil jij contact leggen met een ervaren zonweringsbedrijf in de regio? In de tabel hierna vergelijk je namen en adressen van zonwering specialisten en gordijnwinkels in dit postcodegebied. Wellicht kun je contact leggen voor een adviesgesprek. Op dit portaal check je ook installateurs en verkopers in Delft, Bodegraven-Reeuwijk en Alphen aan den Rijn.

Geen zonwering bedrijven! Meld je nu eenvoudig aan
We hebben in deze regio nog geen zonwering-experts gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf toe te voegen.

Details over zonwering per ruimte

Ieder pand vraagt weer om een ander type vitrage die matcht met jouw interieurstijl. We delen nu de meest verkochte buiten- en binnenzonweringsproducten per ruimte en kamer.

 • Keuken: kies bij voorkeur voor een vuil- en vochtbestendig materiaal.
 • Badkamer: plisségordijn in de douche kan je makkelijk schoonmaken en eenvoudig bedienen.
 • Woonkamer: verduisterende gordijnen maken de centrale ruimtes in huis tot een aangename plek.
 • Slaapkamer: door rolluiken (geluidswerend) te installeren maak jij de ruimte koel, stil en aangenaam.
 • Zolderraam: mooie esthetische producten voor draai-kiepramen op jouw zolder.
 • Dakkapel: simpele rolgordijnen op maat kun je bestellen voor lage prijzen.
 • Balkon: in de zomer heerlijk genieten van je privé dakterras met balkondoek en/of zonnescherm.

Producten voor serre & terras
In de zomerperiode wordt het al gauw 30 graden of warmer. Het actuele aanbod bestaat uit diverse modellen buiten- en serrezonwering. Wat dacht je van automatisch zonneschermen / terrasoverkapping, goedkope parasols of unieke houten buitenjaloezieën voor je overkapping of serre. Systemen voor een glazen dak kan je vanaf de binnenkant of buitenkant laten ophangen. Klik eventueel direct verder naar:

FAQ met vragen en antwoorden over je woning verkoelen

Wat is de beste zonwering om te kopen?

Iedere woning is anders. De ideaalste zonnewering die aansluit op jouw behoefte komt tot stand door: de breedte van de ramen, hoe je huis ligt ten opzichte van de zon, de staat van de gevels en het kozijn en jouw maximale budget. De grootste pluspunten van binnenzonnewering zijn dat het geleverd kan worden in velerlei kleuren, modellen en maatvoeringen. Het laat vaak wel wat zonlicht door. Buitenzonwering is een stuk doeltreffender, geeft ook meer verkoeling, maar zit wel altijd in het zicht (aan de buitenzijde van de woning).

Wat zijn de gemiddelde kosten van zonnewering in Den Haag?

De verwachte kosten van zonwering zijn weer anders per woning. De geschatte prijsindicaties tref je hierna. Denk bij markiezen aan +/- €675. Screens €255 op basis van 1 raam. Kies je voor een zonnescherm lopen de kosten op tot zo’n €1025. Je kunt iets besparen met een uitvalscherm (+/- €700). Een normaal rolluik kost €470. Producten zoals jaloezieën zijn nog voordeliger, vanaf €295 per raam / kozijn. Luxe shutter zijn iets minder betaalbaar (plusminus €795). Alternatieve gordijnen voor binnen zijn rolgordijnen, lamellen en plisségordijnen (te koop vanaf €140 per raampartij). De totale tarieven worden opgesteld door te kijken naar het type / model, de grootte van het systeem, elektrische of handmatige bediening, het materiaal, kleuren en aanlegkosten.

Wat zijn de mogelijkheden rondom inmeten en montageservice in Den Haag?

Ten aanzien van zonweringsproducten heb jij genoeg te kiezen. Houdt wel altijd rekening met inmeten en montage. Het is mogelijk om maatwerkproducten zelfstandig op te meten, echter bestaat er ook de montage en inmeetservice in Den Haag. Hierbij komt een deskundige montagepartner die ieder raam goed inspecteert en opmeet. Hij zal daarna de benodigde producten bestellen. Kort daarna komt de expert de producten volgens de documentatie installeren. Op die manier profiteer je van perfecte zonnewering, maximale (verlengde) garantie en snelle hulp / ondersteuning bij problemen.

Wat zijn de voordelen van slimme zonnewering?

Grofweg onderscheiden we de normale handbediening, bediening met een afstandsbediening of ga jij voor een all-in domotica systeem? Slimme zonwering kent diverse pluspunten. Een handmatige installatie met slinger of band werkt prima, maar het kan makkelijker. Draadloze bediening (d.m.v. een draaiknop, mobiele app, tijdschakelaar, handzender) wordt steeds vaker gekozen omdat je van een afstand jouw schermen kunt beheren. Als het regent kunnen de rolluiken of screens automatisch aangestuurd worden. In de zomerperiode met warm zonlicht gaat het scherm automatisch omlaag. Gordijnen, jaloezieën en shutters kunnen ook automatisch open en dicht gaan op bepaalde tijden. Een product dat werkt met internet maakt jouw woning slimmer. De kosten van smart rolluiken of screens komen uit rond de €575.

Geschreven door: Joost. Laatste update: 1 februari 2024
Postcodegebied: 2244, 2490, 2491, 2492, 2493, 2495, 2496, 2497, 2498, 2500, 2501, 2502, 2503, 2504, 2505, 2506, 2507, 2508, 2509, 2511, 2512, 2513, 2514, 2515, 2516, 2517, 2518, 2521, 2522, 2523, 2524, 2525, 2526, 2531, 2532, 2533, 2541, 2542, 2543, 2544, 2545, 2546, 2547, 2548, 2551, 2552, 2553, 2554, 2555, 2561, 2562, 2563, 2564, 2565, 2566, 2571, 2572, 2573, 2574, 2581, 2582, 2583, 2584, 2585, 2586, 2587, 2591, 2592, 2593, 2594, 2595, 2596, 2597

Plaats een reactie