Zonwering vergelijken
• Maatwerk voor binnen en buiten
• Verschillende soorten zonwering
• Erkende leveranciers vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Zonwering Huisduinen vergelijken

Wil je extra verkoeling of meer privacy met zonwering in Huisduinen? Zonwering is geschikt voor binnen en buiten. Je laat dit al plaatsen vanaf €90,00. Professionele buitenzonwering als een markies is praktisch om je woning koel te houden. Mogelijk behaal je met een zonnescherm een groot aantal vierkante meters aan schaduw waar jij, als het warm is, kunt zitten. Binnenzonwering zoals bijv. gordijnen of duetten is globaal gezien goedkoper en kan je helemaal aanpassen op jouw stijl. Tegenwoordig heb je immens veel diverse producten. Op dit platform check je een uitgebreide keuzehulp waar we alle soorten systemen behandelen. Tevens bekijk je gemiddelde kosten en contactgegevens van verschillende zonwering specialisten in Huisduinen en omstreken.

Waarom een zonnescherm aanschaffen

 • Altijd een fijne en comfortabele temperatuur in je woning.
 • In de zomer heb je ook buiten altijd beschutting.
 • Ze houden je energierekening lager.
 • Geen volle inkijk vanaf de weg in jouw woning.
 • Het werkt ook als inbraakpreventie.
zonwering-vergelijken-huisduinen

Zonnescherm laten plaatsen in Huisduinen

Ben jij zelf niet heel erg handig of simpelweg geen tijd? Een voordelig zonnescherm installeren in Huisduinen middels een goed aangeschreven zonwering specialist is dan een uitstekend idee. Je weet dan zeker dat het scherm goed aangebracht wordt, dat je garantie geldig blijft en dat de bediening perfect werkt. Via dit platform kom je eenvoudig in contact met bedrijven in de regio. In de volgende alinea lees je tips hoe je dit kunt aanpakken.

Een zonnescherm laten ophangen door een vakspecialist

 1. Zoek een geschikt model / systeem

  De beginvraag is altijd om er achter te komen welk type systeem past bij jouw wensen. Buitenzonwering wordt aan de buitenkant bevestigd. Binnenzonwering is juist bedoeld voor plaatsing in huis. Beschrijf ook het belangrijkste doel van het terrasscherm of de rolgordijnen. Je kunt het gebruiken voor o.a. verkoelen, energie besparen, inkijk verminderen, inbraakwerend, een fijne schaduwplek maken, lichtinval beter controleren of een aanvulling aanbrengen op jouw interieur.

 2. Nauwkeurig inmeten

  Meet alle maten goed op van jouw installatie. Verduidelijk ook waar het geïnstalleerd moet worden. Kies bijvoorbeeld voor achter- of naast het huis of boven bij de slaapvertrekken. Upload foto’s of bouwtekeningen om jouw project verder te verduidelijken.

 3. Opties voor de bediening

  Er bestaan verschillende verschillende bedieningsmogelijkheden. De meest gunstige producten zijn de zonwering met handmatige bediening (hierbij gebruik je een slinger / opwindmechanisme). Je kunt ook gaan voor elektrische bediening. Doorgaans werkt dit met een draaischakelaar, die ook als tijdschakelaar kan werken. De hoogst geprijsde en innovatiefste oplossing is draadloze bediening met App, afstandsbediening of handzender.

 4. Aanbieders vergelijken

  Heb je jouw project helemaal in kaart gebracht? Geef dan jouw contactgegevens door. Je krijgt snel en volledig vrijblijvend offertes van erkende zonweringsbedrijven uit Huisduinen en regio. Vergelijk de aanbiedingen op kwaliteit, garantie, nazorg, klantenservice. Kies de beste totaal-aanbieding en kom in contact met deze winkel.

 5. Montage

  Demonteer de oude zonwering en zorg dat er genoeg ruimte is voor de installateurs. De monteur installeert het knikarmscherm of de jaloezieën zoals gewenst. Controleer of het nieuwe apparaat goed is aangesloten. Probeer alles direct even uit. In dat geval kan de monteur eventuele gebreken nog herstellen. Tevens behoort een onderhoudscontract tot de mogelijkheden.

Online offerte aanvragen voor zonwering

Vergelijk de prijzen van raambekleders in Huisduinen

Buitenzonwering kopen: alle soorten op een rij

Buitenzonwering Huisduinen wordt gebruikt om warmte in huis te voorkomen. Verder creëert het een heerlijke schaduwplek op je kavel (dicht bij de muren). Je hebt er dus binnen en buiten genot van. Enkele varianten zoals bijvoorbeeld rolluiken schrikken inbrekers af en hebben een warmte- en geluidsisolerende werking. Zonwering voor buiten is tegenwoordig op de markt in velerlei designs en maten. Houd rekening met kosten tussen de €450 tot wel €2775. In de koopgids hierna lees je de voordelen en nadelen van de meest populaire toepassingen.

Bestellen van terrasschermen / knikarmschermen

De betekenis van een knikarmscherm is een zonnescherm dat direct aan de buitengevel wordt gemonteerd. Met behulp van de twee knikarmen zal het schermdoek naar buiten worden gedraaid. Omdat het scherm op hoogte wordt geplaatst kan je er gewoon onderdoor lopen en zal het veel schaduw geven bij de ramen. Disclaimer: het systeem kan beschadigd raken door extreme weersomstandigheden. De onkosten liggen tussen de €925 t/m €2125.

 • Zeer geschikt als terraszonwering.
 • Een nette en strakke cassette aan de muur.
 • Moderne eigentijdse look.

Informatie over uitvalschermen

Een uitvalscherm is een populaire en een eenvoudige manier om te voorkomen dat het zonlicht naar binnen schijnt. Het geeft ramen die bijna helemaal afgedekt worden zodat het binnen qua temperatuur aangenaam blijft. Een vaak gekozen optie bij grote raampartijen of plekken waar je niet vaak langs loopt. Je ziet ze dan ook dikwijls bij flats en kantoren. Het wordt voor een achtertuin niet vaak gekozen. De normale prijzen komen uit tussen de €350 – €1300.

 • Een van de meest goedkope zonneschermen.
 • Je beperkt de inkijk in je woning (meer privacy).
 • Regen loopt er eenvoudig vanaf (weersbestendig).

Uitleg over screens

Screens op maat laten maken in Huisduinen is een goed alternatief als je wilt dat je nog deels naar buiten kan kijken. Zonnescreens houden de warmte buitenshuis en zijn bestand tegen weersinvloeden. De screendoeken bestaan uit polyester of glasvezel. Qua verduistering kun je kiezen uit meerdere opties (veel of weinig licht). In situaties met daglicht kan je altijd van binnen naar buiten kijken, echter kan je van buitenaf niet naar binnen kijken. Aandachtspunt: als het screendoek omlaag zit kan je het raam niet gebruiken om te luchten. De verwachte prijzen komen uit tussen de €375 en €1000.

 • Zowel in het kozijn als op het kozijn mogelijk.
 • Zowel de cassette als het doek in diverse kleuren beschikbaar.
 • Een stukje extra privacy in huis.

De beste rolluiken

Rolluiken worden steeds vaker toegepast. Dat is niet zo gek: ze zijn eenvoudig in gebruik, ze houden de warmte buiten het huis, mensen kunnen niet naar binnen kijken, en je bespaart ook nog eens op de airco kosten. Evenzeer houden ze inbrekers buiten de deur. Er zijn 3 varianten: een voorzetluik bevestigt men aan de buitenzijde van het raam, een opbouwrolluik wordt in het kozijn verwerkt (op de dag / in de dag montage) en het inbouwrolluik wordt in de muur onzichtbaar weggewerkt. De verwachte tarieven liggen zo tussen de €310 t/m €1250 voor rolluiken bestellen in Huisduinen.

 • Te monteren op praktische elke gevel.
 • De rolluiken hebben uitstekende isolatiewaarden.
 • Je woning is aanzienlijk beter beschermd.

Laten plaatsen van markiezen

Een markies is een markante vorm van zonwering wat je huis een kenmerkende uitstraling biedt. Het bestaat uit een stevig frame van hout of aluminium waar het doek overheen wordt gespannen. Markiezen zie je met name bij landelijke huizen. Het heeft een positief effect op de ambiance van woonhuizen. Naast de basismodellen kan je ook gaan voor een petmodel of klapmodel die doorloop mogelijk maken. De tarieven variëren tussen de €600 tot wel €1625.

 • Idyllische uitstraling door de vele kleuren en dessins.
 • Er blijven voldoende zichtlijnen over.
 • Robuust systeem dat niet erg windgevoelig is.

Andere modellen voor buiten

 • Verandazonwering: serrezonwering eventueel met zon- en windautomaat.
 • Zonweringdoek: een doek dat je kun spannen tussen huizen, bomen of palen.
 • Terrasoverkapping: handige verrijdbare parasol voor het terras.
 • Buitenjaloezieën: een van de nieuwste trends op het gebied van zonwering.

Een comfortabele temperatuur in de kamer door buitenzonwering!

Vraag een gids aan met het hele assortiment

Raamdecoratie Huisduinen: alles over inmeten en ophangen

Via binnenzonwering kan je aan de binnenkant van het huis het zonlicht beperken. Aan de hand van raambekleding kan jij de lichtinval volledig zelf controleren. Hierdoor minimaliseer je de kans dat er veel licht in de woning komt waardoor de temperatuur in huis aangenaam blijft. Bovendien kan het ook echt een eyecatcher zijn. Een mooi neveneffect: door de verschillende lagen heeft het ook een isolerende functie. De tarieven schommelen tussen de €300 en €975. In de box hieronder beoordelen we de meest aantrekkelijke toepassingen.

Rolgordijnen: wat zijn de pluspunten?

Het rolgordijn is functioneel en kan je eenvoudig afrollen. Een zeer betaalbaar systeem, snel en simpel te installeren, eenvoudig in gebruik en het is geschikt voor ieder kozijn. Rolgordijnen stel je samen in velerlei kleuren en prints wat het mooie aanvulling op je interieur maakt. Er zijn allerlei soorten zoals lichtdoorlatende, verduisterende, transparante, kiepkantelraam, elektrische, dakraam en de duo rolgordijnen. De onkosten schommelen tussen de €60,00 – €190.

 • Zeer aantrekkelijke en goedkope raamdecoratie.
 • Rolgordijnen kopen in Huisduinen: gemakkelijk zelf te bevestigen.
 • Beschikbaar in verschillende stoffen en luxueuze modellen.

Vouwgordijnen: voor welke situaties is dit handig?

Vouwgordijnen zorgen voor een speelse en authentieke uitstraling aan een kamer. Je kunt het super eenvoudig bedienen. Elk vouwgordijn is uniek door het maatwerk. De keuze voor de stof bepaalt hoeveel licht er doorheen komt (lichtdoorlatendheid). Daarbij maken ze het mogelijk om de akoestiek in een ruimte te sturen. Je moet denken aan een tarief van €110 oplopend tot €300.

 • Nemen weinig plek in beslag.
 • Eenvoudig op maat laten maken (maatwerk).
 • Praktisch te onderhouden: reinig de stof met water/zeep in een handwas.

Plissé: verkrijgbaar in veel kleuren

Plissé gordijnen kunnen zichzelf opvouwen bij het openen. Je kan ze moeiteloos bedienen en je bepaalt zelf de lichtinval. Luxueuze raamdeco die goed matched met jouw interieur. Je hebt de keuze uit diverse producten binnen de plissé gordijnen. Dupligordijnen (honeycomb) / Duettes hebben aan de achterkant een isolerende stof (honingraat uitstraling). Met Top down – bottom kan je een specifiek deel van je raam afschermen. Voorzie een kostenplaatje van €62,5 tot €175.

 • Zeer flexibel en elegant systeem.
 • Kies voor honingraad structuur voor extra isolatie.
 • Dupligordijnen op maat: geschikte maten voor elk type kozijn.

Jaloezieën Huisduinen: bekijk het aanbod

Jaloezieën zijn horizontale paneeltjes die je kunt kantelen of omhoog kunt trekken met een koord of zelfs met afstandsbediening. Je kunt een selectie maken uit gigantisch veel kleuren en materialen als onder andere kunststof, hout, aluminium, PVC, stof. Dankzij houten jaloezieën ben je zelf in control wat betreft de privacy en hoeveelheid licht die naar binnen komt. Niet vergeten: ze moeten regelmatig afgestoft worden. Houd rekening met tarieven van €82,5 tot zo’n €260.

 • Helemaal opgetrokken zie je weinig van de constructie.
 • Jaloezieënwinkel: bamboe geeft een natuurlijke look.
 • PVC / Aluminium jaloezieën: sfeervolle en stoere uitstraling.

Lamellen: stijlvolle gordijnen voor binnen

Lamellen zijn verticale strookjes van materialen zoals stof, pvc, hout, aluminium, bamboe. Handig voor kolossale / grote ramen en zijn erg geschikt voor een rustig en eenvoudig interieur. Verticale lamellen zijn simpel te bedienen, zijn makkelijk te reinigen en kan je ook in een badkamer ophangen. De prijzen starten vanaf €55 en kunnen oplopen tot €185.

 • Past heel mooi bij een lang en brede raampartij.
 • Zeer praktische binnenzonwering voor lange ramen.
 • Montage kunststof kozijn: altijd met enkele jaren garantie.

Shutters: luxe raambekleding in Huisduinen direct van de fabriek

Shutters zijn prachtige binnenluiken met een authentieke of juist industriële look. Het zijn unieke systemen die je in maar weinig woningen zal tegenkomen. Blinds zijn erg trendy, je kunt ze integreren in diverse woonstijlen en bovendien erg milieuvriendelijk. Aan te brengen op diverse ramen zoals draaikiepramen, dakramen, schuiframen, vaste ramen, uitzetramen, valramen. Opmerking: shutters zijn niet goedkoop! De onkosten beginnen bij circa €430 en lopen op tot €910.

 • Meefinancieren bij het afsluiten van hypotheek.
 • Ook geschikt als roomdivider of kastdeur.
 • Houten kozijnen: op verschillende manier te monteren.

Horren en hordeur op maat

Maatwerk horren in Huisduinen zorgen voor frisse lucht in huis en weren bovendien muggen, vliegen en ander ongedierte. Je kunt o.a. kiezen uit: lamellenhor, plissé hor, voorzethor, inzethor, hordeur, hor met scharnier. Hooikoorts (of andere allergieën? Kies dan voor een pollenwerende hor. Disclaimer: je houdt geen zonlicht tegen met een hor. Wil je dat de hor de zon wel weert? Kies dan voor een totaaloplossing, de duo-plissé hor. Dit alternatief houdt muggen, vliegen en ongedierte buitenshuis en houdt tevens de warmte van de zon buiten. De tarieven beginnen bij €70. Voor een grote raampartij betaal je zo’n €775.

 • Voor bijna ieder raamtype: tuimelraam, valraam, draai-kiepraam, schuifraam, draairaam, vast raam.
 • Fijne manier om woning te ventileren.
 • Ideaal als je last hebt van hooikoorts.

Vind de perfecte raamdecoratie voor elke woning

Snel een aanbieding van erkende aanbieders

Bekijk de kosten van zonwering 2024

De prijzen van zonwering op zondag, 21 april 2024 zijn altijd onderhevig aan een aantal thema’s: het soort product, de materiaaltypes, het inmeten (afmetingen) en de bedieningsopties. In het overzicht hierna tonen wij de actuele prijzen van het laten plaatsen van zonwering in Huisduinen in april 2024.

Categorie zonweringFormaatVerwachte kosten
Knikarmscherm1 – 6 meter breed€870 – €2250
Uitvalscherm100 – 400 cm breed€395 – €1475
Screens1 – 4 meter breed€250 – €975
Rolluik100 cm – 400 cm breed€285 – €1350
Rolgordijntot 3 meter breed€55 – €155
Lamellen250 x 250 cm€45 – €190
Jaloezieën150 x 180 cm€75 – €270
Plisségordijnen195 cm breed€120 – €380
Gemiddelde onkosten zonnewering incl. montage in de Provincie Noord-Holland.

De beste merken zonwering

Sta je op het punt van zonwering kopen? Er zijn ontzettend veel merken die het overwegen waard zijn. Ieder merk heeft zijn pluspunten en richtprijs. Deze vind je vaak wel bij de gordijnwinkel in Huisduinen. In het volgende blokje bekijk je een aanvulling op de meest gekozen merken. Zodoende kan jij een afgewogen keuze maken.

 • Sunmaster: degelijk merk met een uitgebreid montagenetwerk.
 • SunCircle: eersteklas kwaliteit door productie in eigen handen.
 • Verano: specialist zonwering, terrasoverkappingen, glaswanden en raamdecoratie.
 • Zonnelux: flexibel maatwerk voor elk type raam of kozijn.
 • Heroal: systeemoplossingen voor een lager energieverbruik en maximale efficiëntie.
 • Stobag: terrasschermen die tegen een stootje kunnen.
 • Renson: design gevelbekleding voor woningen en kantoorpanden.
 • Velux: expert in dakramen, dakkapellen, lichtkoepels en raamdecoratie.
 • Luxaflex: werken met materialen zoals Stof, Hout, Aluminium en PVC.
 • Somfy: leverancier van motoren voor elektrische zonneschermen.
 • Unilux / Fractions: kwaliteit maatwerk hordeuren en raamhorren.
 • Veneta: gratis kleurstalen, direct van de fabriek.
 • Bouwmarkten / Webwinkels: Gamma, Praxis, Karwei, Hornbach, Hubo en Formido, Bol.com, Kwantum, Leen Bakker, Wehkamp.
 • Overweeg ook: Deponti, Weinor, Husol, Roma, Bece, Toppoint en Copaco, Milano, Lumenguard, Sunway, Dickson, Swela.

Adresgegevens van lokale zonwering experts nabij Den Helder

Goedkope zonwering kopen in Huisduinen? Wil jij contact leggen met een ervaren zonweringsbedrijf in jouw regio? In het volgende blokje bespreken we gegevens en adressen van buitenzonwering experts en gordijnwinkels in de buurt. Mogelijk kunnen ze je advies geven. Op deze site check je ook installateurs en verkopers in Westerland, Den Burg en Den Oever.

Geen zonwering bedrijven! Meld je nu eenvoudig aan
We hebben in deze regio nog geen zonwering-experts gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf toe te voegen.

Uitleg over zonwering per ruimte

Elke raampartij vraagt om een ander soort vitrage die rijmt met de stijl van de woning. We gaan nu verder in op de meest praktische binnen- en buitenzonweringsproducten voor de meest gangbare ruimtes.

 • Keuken: zorgt voor sfeer en heeft een praktische functie.
 • Badkamer: ideaal zijn waterafstotende plisse gordijnen (privacy verhogend).
 • Woonkamer: met een verduisterend gordijn houd je de warme in de winter binnen.
 • Slaapkamer: het monteren van geluidswerende rolluiken is aan te raden voor een koelere en stillere ruimte.
 • Zolderraam: kies bij draai-kiepramen voor montage op de dag.
 • Dakkapel: kies voor een voordelige optie zoals rolgordijnen op maat en plaats het zelf.
 • Balkon: kies voor een balkondoek of zonnescherm voor schaduw op hoogte.

Producten voor serre & terras
Ook in Nederland wordt het al gauw 30 graden of warmer. Het actuele aanbod bestaat uit verschillende type buiten- en serrezonwering. Wat dacht jij van automatisch zonneschermen of terrasoverkapping, betaalbare parasols of exclusieve houten buitenjaloezieën voor serre of overkapping. Systemen voor een glazen dak kan je vanaf de binnenkant of buitenkant laten werken. Bekijk ook meer informatie over: Knikarmscherm.

FAQ: vragen over mijn woning koel houden

Wat is de beste zonwering?

Ieder huis vraagt om een eigen aanpak. De juiste zonnewering die past bij jouw wensen kan jij opzoeken door een check te doen op: de hoogte van je ramen, de ligging van de tuin, jouw woonsituatie en wat je eraan wilt uitgeven. De voordelen van binnenzonnewering zijn dat het te koop is in velerlei kleuren, motiefjes en budgetten. Het zijn niet de meest effectieve producten. Buitenzonwering houdt de zon al tegen voordat het de woning binnenkomt, zorgt voor net wat meer schaduw, maar trekt wel meer de aandacht (vanaf de buitenkant).

Wat zijn de actuele kosten van zonnewering in Huisduinen?

De kosten van zonwering lopen flink uiteen. De geschatte prijsindicaties hebben wij voor je op een rijtje gezet. Voor markiezen rekenen ze doorgaans wel €575. Screens €230 per kozijn. Wanneer je de voorkeur geeft aan een knikarmscherm ben je zeker een bedrag kwijt van +/- €1150. Een uitvalscherm is een stuk aantrekkelijker geprijsd (+/- €650). Een gemiddeld rolluik kost €450. Liever jaloezieën? Dan betaal je zo’n €300 op basis van 1 raam. Voor shutters ben je meer kwijt (plusminus €760). Voordelige keuzes zijn rolgordijnen, plissé gordijnen en lamellen (te bestellen vanaf €100 op basis van 1 raam). De totale tarieven worden berekend a.d.h.v. het product, het inmeten (afmetingen), bediening, de materiaalsoort, prints en aanlegkosten.

Wat is het voordeel van de inmeetservice en montageservice in Huisduinen?

Als je je oriënteert op zonweringsproducten, dan kan je kiezen uit veel producten. Bepaal vooraf wat je wilt doen als het gaat om correct inmeten en de montage. De mogelijkheid bestaat om voor maatwerkproducten zelf de afmetingen door te geven, echt kan je ook profiteren van montage plus inmeetservice in Huisduinen. In dat geval komt in lokale montagepartner die kozijnen, gevels en ramen goed inspecteert en opmeet. Kort daarna kan de monteur het model op de juiste manier bevestigen. Door te kiezen voor dit stukje service ben je zeker van optimale zonnewering, garantie en nazorg en een uitgebreide demonstratie.

Wat zijn slimme rolluiken, screens en raamdecoratie?

Je kunt kiezen voor de standaard handbediening, handzender of een compleet domotica systeem met app? Slimme zonwering wordt door steeds meer mensen gekocht. Handmatige bediening met een handslinger werkt prima, toch kan het eenvoudiger. Draadloze bediening (tijdschakelaar, mobiele app, afstandsbediening, handzender) maakt het mogelijk dat je van een afstand jouw schermen kunt beheren. Als het regent kan je het zonnescherm automatisch laten indraaien. In het geval van een felle zon kan jij een screen of rolluik automatisch laten dichtzakken. Jaloezieën, gordijnen en shutters kunnen op tijd automatisch open en dicht. Een product dat werkt met internet maakt jouw woning slimmer. De gemiddelde kosten van smart rolluiken & schermen starten bij €425.

Geschreven door: Nancy. Laatste update: 1 april 2024
Postcodegebied: 1789

Plaats een reactie