Zonwering vergelijken
• Maatwerk voor binnen en buiten
• Verschillende soorten zonwering
• Erkende leveranciers vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Zonwering Westerland vergelijken

Wil je jouw woning ook uitbreiden met zonwering in Westerland? Zonwering kan je zowel buiten als binnen toepassen. Het is er al vanaf €87,50. Buitenzonwering zoals bijvoorbeeld een screen is praktisch tegen hevige zon. Meestal geeft een zonnescherm een aanzienlijke hoeveelheid schaduw waar jij, als het warm is, kunt zitten. Binnenzonwering als gordijnen of plissés is minder duur en kan je helemaal aanpassen op jouw stijl. Je kunt kiezen uit ontzettend veel afzonderlijke combinaties. Via zonweringaanbiedingen.nl verstrekken we een handig stappenplan waarin we alle mogelijkheden bespreken. Daarbij vind je de huidige tarieven en een tabel met diverse zonwering specialisten in Westerland en de omliggende regio.

5 belangrijkste voordelen zonnescherm

 • Schaduw in de kamer zorgt voor een lagere temperatuur.
 • Je creëert een fijne schaduwrijke plek op het terras.
 • Heeft een isolerende werking en verminderd stookkosten.
 • Minder last van inkijk.
 • Een veilige woning met rolluiken (inbraakpreventie).
zonwering-vergelijken-westerland

Zonnescherm laten plaatsen in Westerland

Ben je zelf niet handig of simpelweg geen tijd? Een voordelig zonnescherm installeren in Westerland via een bekende zonwering specialist is dan een uitstekend idee. Je kunt er dan op vertrouwen dat de installatie degelijk bevestigd wordt, dat er niks kapot gaat en de vakman zal bovendien een korte demo geven. Via onze vergelijkingstool vind je snel en zonder gedoe leveranciers uit de buurt. In de volgende alinea staat precies beschreven wat er nodig is.

Een zonnescherm laten monteren door een vakman

 1. Selecteer een systeem

  Je begint met na te denken over welk type zonwering je nodig hebt. Buitenzonwering plaats je aan de buitenkant. In het geval van binnenzonwering wordt dit aan de binnenzijde van het raam bevestigd. Waarom wil je bijvoorbeeld gebruik maken van het terrasscherm of de vouwgordijnen. Dit kan bijvoorbeeld zijn: een kamer koel maken, de energiekosten verlagen, zorgen voor meer privacy, inbrekers afschrikken, een fijne schaduwplek maken, lichtinval tegengaan of je interieur een meer warme uitstraling geven.

 2. Hoe breed en lang is je raam?

  Bereken de ideale maten van het product. Geef ook aan waar je het wilt laten aanbrengen. Je kunt kiezen voor o.a. aan de zijkant van het huis of op de 1e of 2e verdieping. Maak foto’s om de monteur duidelijke instructies te geven.

 3. Bediening keuzemogelijkheden

  Zonwering kan op verschillende manieren worden bediend. De goedkoopste optie is zonwering met handmatige bediening (met slingerstang of band). Je kunt ook gaan voor elektrische bediening. Meestal met een draaiknop, optioneel met tijdschakelaar. De meest luxe en meest nieuwe keuze is draadloze bediening met app voor je telefoon of met afstandsbediening.

 4. Leveranciers vergelijken

  Alles geïnventariseerd? Als laatste vul je jouw adres- en contactgegevens in. Je ontvangt tot 3 vrijblijvende offertes van vakkundige zonweringsbedrijven uit Westerland en de directe omgeving. Vergelijk de offertes, en kijk goed naar kwaliteit, garantie, nazorg, klantenservice. Ga in op de meest gunstige aanbieding en neem contact op met de betreffende partij.

 5. Monteren

  Ruim de oude zonwering netjes op en zorg dat er genoeg werkruimte is voor de specialisten. De professional monteert het zonneschermen of de duettes zoals afgesproken. Controleer of het volgens de handleiding is aangesloten. Een demonstratie is gebruikelijk. In dat geval kan de monteur eventuele gebreken nog herstellen. Vaak kun jij ook een onderhoudscontract nemen.

Vraag gratis zonwering offerte op

Ontvang de scherpste prijs van raambekleders in Westerland

Buitenzonwering kopen: bekijk alle opties

Buitenzonwering Westerland wordt gekocht door mensen om het warme zonlicht in huis te blokkeren. Daarnaast creëert het een heerlijke schaduwplek in de tuin. Je kunt er dus zowel binnen als buiten van genieten. Enkele varianten zoals met name rolluiken houden inbrekers buiten de deur en isoleren zeer goed. Zonwering voor buiten is beschikbaar in tientallen verschillende prints en afmetingen. De gemiddelde tarieven liggen tussen de €475 – €2550. In de koopgids hierna lees je informatie over de meest moderne oplossingen.

Alles wat je moet weten over terrasschermen en knikarmschermen

Bij een knikarmscherm hebben we het over een zonnescherm dat aan de buitengevel van het huis vast zit. Met behulp van 2 knikarmen kan het schermdoek worden weggedrukt. Doordat het scherm hoog hangt blijft de ruimte gewoon beloopbaar en heb je een mooie schaduwrijke plek rondom de ramen. Noemenswaardig: het zonnescherm kan kapot waaien bij wind. De onkosten schommelen tussen de €825 tot wel €2200.

 • Wordt vaak gekozen als terraszonwering.
 • Binnen in huis blijft het heerlijk koel.
 • Eenvoudig te bedienen (ook elektrisch leverbaar).

Waarom kiezen voor uitvalschermen

Het uitvalscherm is een praktische en een betaalbare manier om een raam in de schaduw te brengen. Je bereikt hiermee op een paar m2 veel schaduw zodat je binnen niet verblind raakt door de zonnestralen. Een goede keuze bij kleinere ramen of plekken waar je niet vaak langs loopt. Met name bij flats zie je dit systeem vaak en kantoren. Voor een achtertuin is het dus niet heel geschikt. De gemiddelde prijzen liggen zo tussen de €300 tot wel €1225.

 • Zeer goedkoop zonnescherm.
 • Voor ramen waaronder geen doorloop is.
 • Minder gevoelig voor wind en regen.

Details over screens

Screens op maat laten maken in Westerland is zeer geschikt als je zonlicht wilt verduisteren maar nog wel zicht wil overhouden. Zonnescreens houden de warmte buitenshuis en zijn niet zo vatbaar voor wind. Het materiaal vezels van polyester of glasvezel. Er zijn diverse merken met elk een andere lichtdoorlatendheid. Met daglicht heb je altijd zicht naar buiten, maar niet andersom. Disclaimer: als het screendoek omlaag zit kan je het raam niet even op een kier zetten. De onkosten bedragen tussen de €225 t/m €1000.

 • Het hele raam wordt afgedekt.
 • Doeken in o.a. de kleuren grijs, zwart, antraciet, metallic etc.
 • Je kunt er wel door naar buiten kijken, maar niet andersom.

Korte info over rolluiken

We komen rolluiken tegen bij veel huizen. Dat is niet zo gek: ze zijn zeer gebruiksvriendelijk, ze houden de warmte buiten het huis, ze houden lawaai tegen, en je bespaart op de energiekosten dankzij de isolerende werking. Bovendien houden ze inbrekers buiten de deur. Je hebt 3 varianten: een voorzetrolluik wordt voor het raam gemonteerd, het opbouwrolluik wordt geïnstalleerd boven de ramen / het kozijn (op de dag / in de dag montage) en het inbouwrolluik wordt helemaal weggewerkt in de gevel. De verwachte kosten bedragen tussen de €340 tot zo’n €1225 voor rolluiken bestellen in Westerland.

 • Te bestellen op kozijnkleur.
 • Een volledig verduisterde kamer.
 • Schrikt inbrekers af.

Nieuwe markiezen

Een markies is een traditionele zonwering dat een unieke uitstraling aan de woning geeft. Het systeem bestaat uit een stevig frame van hout of aluminium wat afgewerkt is met een sterk doek. Markiezen veelvuldig toegepast bij klassieke woningen. Het heeft een positief effect op een romantische uitstraling van (bedrijfs)panden. Daarnaast is er nog een petmodel en klapmodel die doorloop mogelijk maken. De prijsindicaties komen uit tussen de €640 tot €1750.

 • Geven het huis een unieke en charmante uitstraling.
 • Je kunt nog prima naar buiten kijken.
 • Robuust systeem dat niet erg windgevoelig is.

Overige systemen voor buiten

 • Verandazonwering: altijd aangename temperaturen in de tuin met serrezonwering.
 • Zonweringdoek: uitstekende bescherming tegen UV-straling.
 • Terrasoverkapping: handige parasols die je eenvoudig kunt verplaatsen.
 • Buitenjaloezieën: een van de nieuwste trends op het gebied van zonwering.

Een aantrekkelijke temperatuur in een ruimte met buitenzonwering!

Doorzoek het aanbod van populaire merken

Raamdecoratie Westerland: alle systemen voor binnen

Bij binnenzonwering worden de producten aan de binnenzijde van het raam geplaatst. D.m.v. raambekleding heb je altijd precies de lichtinval die jij wil. Het voorkomt dat er warm zonlicht in huis komt zodat je de hitte buiten kunt houden. Daarbij is het een toevoeging aan jouw interieur. Belangrijk: de raamdecoratie zorgt ook voor een isolerende laag. De prijzen liggen tussen de €330 en €850. In de box hieronder behandelen we de meest gekozen mogelijkheden.

Rolgordijnen: vind het perfecte model

Een rolgordijn kan je – zoals de naam al zegt – op- en afrollen. Het is betaalbaar, eenvoudig op te hangen, iedereen kan het gebruiken en het is heel breed inzetbaar Rolgordijnen worden aangeboden in verscheidene dessins en kleuren wat ervoor zorgt dat het past in jouw interieur. Je hebt verschillende varianten zoals verduisterende, transparante, kiepkantelraam, lichtdoorlatende, elektrische, dakraam en unieke duo rolgordijnen. De kosten variëren tussen de €65,00 – €190.

 • Ideaal voor iedereen die zoekt naar goedkope raamdecoratie.
 • Rolgordijnen kopen in Westerland: heel simpel zelf te installeren.
 • Op maat verkrijgbaar in allerlei stoffen en unieke uitvoeringen.

Vouwgordijnen: een veelzijdig aanbod

Vouwgordijnen zorgen voor een luxueuze en landelijke uitstraling aan een kamer. Je bepaalt zelf welk deel van het raam bedekt wordt. Elk vouwgordijn is uniek door het maatwerk. De keuze voor de stof bepaalt de mate van lichtdoorlatendheid van de gordijnen. Daarnaast kunnen ze een bijdrage leveren aan de akoestiek in huis. Houd rekening met een prijs van €90 tot €375.

 • Eenvoudig in hoogte verstelbaar.
 • Eenvoudig te monteren dankzij maatwerk.
 • Praktisch te onderhouden: zelf wassen op maximaal 30 graden.

Plissé: praktische info en voordelen

Plissé gordijnen is een type raamdeco waarbij het doek in een harmonica vorm wordt ingebouwd. Ze zijn erg eenvoudig te bedienen en jij hebt de volledige controle over de lichtinval. Kortom: luxe en gebruiksvriendelijke raamdeco die bij vrijwel ieder interieur past. Je kunt kiezen uit verschillende types plissé gordijnen. Dupligordijnen (honeycomb) / Duettes kun je herkennen aan de honingraat vouw. Met Top down – bottom kan je een specifiek deel van je raam afschermen. Verwacht een prijs van €62,5 tot wel €185.

 • Laten jouw ruimte sfeervol tot leven komen.
 • Uitstekende isolatiewaarden en dus energiebesparend.
 • Dupligordijnen op maat: zelf inmeten of laten opmeten.

Jaloezieën Westerland: soorten, kleuren en kosten

Jaloezieën zijn horizontale platen die je 2 kanten op kan openzetten met een handig koord of ketting. Het aanbod bestaat uit tientallen dessins en materialen zoals bijv. aluminium, bamboe, PVC, hout, stof. Via de houten jaloezieën regel je met één beweging de kijklijnen, lichtinval en schaduw. Disclaimer: het zijn echte stofvangers die je regelmatig moet schoonmaken. Raambekleders werken met een tarief van €70 tot +/- €240.

 • Helemaal opgetrokken zie je weinig van de constructie.
 • Jaloezieënwinkel: bamboe geeft een natuurlijke look.
 • PVC / Aluminium jaloezieën: Onderhoudsarm en een duurzaam product.

Lamellen: trendy binnengordijnen

Lamellen zijn verticale panelen gemaakt van bijv. kunststof, bamboe, hout, pvc, stof. Praktisch voor grote ramen en zie je vaak terug bij een chique en zakelijk interieur. Verticale lamellen zijn praktisch in gebruik, makkelijker schoon te houden dan horizontale lamellen en werken ook heel goed in natte ruimtes. De prijzen starten bij gemiddeld €55. Voor dure modellen kun je rekenen op €200.

 • Van elegant tot robuust.
 • Prima binnenzonwering voor hoge ramen en brede kozijnen.
 • Montage kunststof kozijn: correcte plaatsing zorgt voor een lange levensduur.

Shutters: luxe raambekleding in Westerland in alle vormen en maten

Shutters zijn populaire binnenluiken met een exclusieve uitstraling. Het zijn echte blikvangers die jouw interieur echt afmaken. Blinds zijn erg gewild, je kunt ze meefinancieren in jouw hypotheek en een duurzame keuze. Aan te brengen op diverse ramen zoals uitzetramen, ronde ramen, draaikiepramen, vaste ramen, valramen, schuiframen. Aankooptip: shutters zijn vaak wel wat duurder. De prijsverwachtingen beginnen bij zo’n €400 en bedragen voor een luxe model zo’n €960.

 • Eventueel in de hypotheek mee te financieren.
 • Erg kindvriendelijk systeem.
 • Houten kozijnen: de combinaties van hout maken het een luxe geheel.

Voordelige horren en hordeuren voor elk huis

Maatwerk horren in Westerland bieden frisse lucht in de woning en zijn goed in het tegenhouden van muggen, wespen, vliegen en andere insecten. Vergelijk verschillende producten zoals: plissé hor, rolhor, hor met scharnier, voorzethor, lamellenhor, inzethor. Last van allergieën of hooikoorts? Kies dan voor een pollenwerende hor (met speciaal gaas). Belangrijk: horren werken niet als zonnewering. Wel zit er in het assortiment een combinerende duo-plissé hor. Dit alternatief houdt vliegen, muggen en insecten buiten de deur en zorgt bovendien voor een aangenaam klimaat in huis. De prijzen starten bij om en nabij de €77,5. Meer exclusieve modellen kosten zo’n €725.

 • Breed inzetbaar: tuimelraam, draai-kiepraam, schuifraam, vast raam, uitzetraam, valraam.
 • Fijne manier om woning te ventileren.
 • Voor mensen die een hekel hebben aan insecten.

Maatwerk raamdecoratie die past in jouw interieur

Vrijblijvend 3 aanbiedingen van lokale vakbedrijven

Bekijk de kosten van zonwering 2024

De prijzen van zonwering op dinsdag, 23 april 2024 worden samengesteld a.d.h.v. een aantal onderdelen: het soort product, het materiaal, de gewenste afmeting en de bedieningsmogelijkheden (elektrisch). In het volgende schema bieden wij de verwachte tarieven van het laten plaatsen van zonwering in Westerland in april 2024.

Soort zonweringAfmetingGemiddelde tarieven
Knikarmschermtot 7 meter breed€805 – €2175
Uitvalschermtot 5 meter breed€395 – €1400
Screens100 cm – 400 cm breed€265 – €1125
Rolluik2 – 4 meter breed€310 – €1350
Rolgordijntot 3 meter breed€75 – €165
Lamellen100 x 50 cm€80 – €195
Jaloezieën100 x 250 cm€85 – €260
Plisségordijnen110 cm breed€120 – €320
Verwachte kosten zonnewering inclusief monteren in de Provincie Noord-Holland.

Populaire merken zonwering

Ook geïnteresseerd in zonwering kopen? Er zijn veel leveranciers om uit te kiezen. Iedere leveranciers heeft zijn voordelen en prijsklasse. Verkrijgbaar bij een gordijnwinkel in Westerland. In het schema hierna vind je een aanvulling op de populairste merken. Zo hopen we jou te helpen bij het maken van een keuze.

 • Sunmaster: sterke en gebruiksvriendelijke producten met een mooi design.
 • SunCircle: strakke lijnen, een luxe uitstraling en een kwalitatief product.
 • Verano: altijd tot op de millimeter nauwkeurig.
 • Zonnelux: voor ieder raam een passende oplossing.
 • Heroal: sommige producten zijn geschikt voor je eigen smart-home systeem.
 • Stobag: mooie producten voor veranda’s, overkappingen en glazen daken.
 • Renson: hoogwaardige architecturale gevelbekleding.
 • Velux: gordijnen aanpassen aan jouw kamer, stijl en smaak.
 • Luxaflex: uitgebreide collectie met raamdeco en binnenzonwering.
 • Somfy: de handigste App voor het bedienen van jouw elektrische zonnescherm.
 • Unilux / Fractions: de meest verkochte hor van NL.
 • Veneta: vraag gratis kleurstalen aan de designs te inspecteren.
 • Bouwmarkten / Webwinkels: Karwei, IKEA, Praxis, Hubo, Hornbach en Kwantum, Formido, FonQ, Leen Bakker, Bol.com.
 • Zie ook: Roma, Novoferm, Weinor, Deponti, Toppoint, Bece en Dickson, Milano, Copaco, Schlappi, Swela, Lumenguard.

Vergelijk zonwering experts in de regio Hollands Kroon

Goedkope zonwering kopen in Westerland? Of zoek je een erkend zonweringsbedrijf in jouw regio? In het overzicht hierna delen we contactgegevens van raambekleders en gordijnwinkels in deze regio. Tevens kan jij de klus uitbesteden aan deze vakmannen. Op deze site vind je ook monteurs en verkopers in Slootdorp, Den Oever en Middenmeer.

Geen zonwering bedrijven! Meld je nu eenvoudig aan
We hebben in deze regio nog geen zonwering-experts gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf toe te voegen.

Vergelijk soorten zonwering per ruimte

Elk raam heeft een bepaalde vitrage nodig die in lijn is met de stijl van de kamer. We vertellen graag wat meer over de meest gekozen soorten zonwering per ruimte.

 • Keuken: ga voor een type dat zowel praktisch is als stijlvol.
 • Badkamer: privacy verhogen in de douche met vochtbestendige producten.
 • Woonkamer: kies voor vitrage, inbetween of verduisterende gordijnen.
 • Slaapkamer: kies voor goed verduisterende en geluidswerende gordijnen voor rustige nacht.
 • Zolderraam: populaire keuzes voor het draai-kiepraam zijn rolgordijnen en plissés.
 • Dakkapel: meet alle is, koop rolgordijnen op maat en monteer de producten binnen enkele minuten.
 • Balkon: in de zomer heerlijk genieten van je privé dakterras met balkondoek en/of zonnescherm.

Terras of Serre
Tijdens hete dagen kan de temperatuur flink oplopen. Het huidige assortiment bestaat uit verschillende type buiten- en serrezonwering. Wat dacht jij van automatisch zonneschermen & terrasoverkapping, innovatie parasols of moderne buitenjaloezieën voor je overkapping of serre. Een zonnescherm voor een glazen dak kan je van buiten en binnen laten werken. Klik eventueel direct verder naar: Zonwering offerte.

Wat moet ik weten over mijn woning verkoelen?

Wat is de beste zonwering?

Elke woning is anders. De ideaalste zonnewering die past bij jouw wensen kan jij opzoeken door een check te doen op: de breedte van de ramen, hoe je huis ligt ten opzichte van de zon, jouw stijl en smaak en je financiële middelen. De grootste pluspunten van binnenzonnewering zijn dat het verkrijgbaar is in verschillende kleuren, motiefjes en prijzen. Je interieur moet hier natuur wel schikt voor zijn. Buitenzonwering werkt nog een stuk effectiever, geeft ook buiten verkoeling, maar zit wel altijd in het zicht (je ziet het altijd zitten op de gevel of het kozijn).

Hoe hoog zijn de kosten van zonnewering in Westerland?

De investingen in zonwering zijn van veel factoren afhankelijk. De normale tarieven vind je hieronder. Voor markiezen betaal je zo’n €675. Zonnescreens €250 per raam / kozijn. Gaat je voorkeur uit naar een terrasscherm betaal je om en nabij de €1025. Met een uitvalscherm ben je een stuk goedkoper uit (+/- €600). Een handmatig-rolluik kost €460. Bij jaloezieën voor binnen ben je wat goedkoper uit met €270 per kozijn. Stijlvolle shutters zijn iets duurder (zo’n €825). Betaalbare gordijnen voor binnen zijn lamellen, plisse gordijnen en rolgordijnen (te bestellen vanaf €120 per raam / kozijn). De totale onkosten worden opgesteld door te kijken naar de gekozen constructie, de maximale lengte, de bedieningsopties, materiaalgebruik, motiefjes en montage.

Wat is het voordeel van de inmeetservice en montageservice in Westerland?

Voor het bestellen van zonweringsproducten is het aanbod gigantisch groot. Bepaal vooraf wat je wilt doen als het gaat om correct inmeten en de montage. Je kan ervoor kiezen om de maatwerkproducten zelf in te meten, maar je kunt ook kiezen voor montage met inmeetservice in Westerland. In dat geval komt in lokale montagepartner die ieder raam deskundig bekijkt en opmeet. Hij zal daarna de benodigde producten bestellen. Kort daarna komt de monteur de zonwering volgens de documentatie monteren. Zo heb je gegarandeerd ideale zonnewering, maximale (verlengde) garantie en eventueel een jaarlijks onderhoud.

Hoe werkt slimme zonwering?

Ga jij voor de handbediening, handzender of een online domotica systeem met mobiele app? Slimme zonwering gaan we de komende jaren veel zien. Handmatige bediening met een handslinger werkt in de basis mooi, toch kan het eenvoudiger. Draadloze bediening (d.m.v. een tijdschakelaar, mobiele app, afstandsbediening, handzender) is steeds meer in opkomst omdat het veel tijd bespaart bij het gebruik. Als het flink gaat waaien kan het zonnescherm zich automatisch inklappen Als de zon doorkomt kan je met 1 druk op de knop alle rolluiken of screens dicht laten gaan. Jaloezieën, gordijnen en shutters kan je zelfs tijdens je vakantie automatisch open en dicht laten gaan. Bediening via internet maakt jouw woning slimmer. De verwachte kosten van smart rolluiken of schermen zitten op zo’n €400.

Geschreven door: Michiel. Laatste update: 1 april 2024
Postcodegebied: 1778

Plaats een reactie