Zonwering vergelijken
• Maatwerk voor binnen en buiten
• Verschillende soorten zonwering
• Erkende leveranciers vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Zonwering Den Oever vergelijken

Privacy behouden en energie besparen met zonwering in Den Oever? Zonwering is er voor binnen en buiten. Een goedkoop systeem is er al voor €52,50. Degelijke buitenzonwering zoals een screen is praktisch om de zon buitenshuis te houden. Daarnaast realiseert een zonnescherm een aanzienlijke hoeveelheid schaduw waar je ontspannen kunt zitten. Binnenzonwering als bijv. gordijnen of rolgordijnen is meestal een stuk goedkoper en zorgt bovendien voor extra sfeer in huis. Tegenwoordig heb je ontzettend veel afzonderlijke toepassingen. Op deze pagina check je een praktische keuzegids waar we stilstaan bij alle mogelijke systemen. Eveneens geven we gemiddelde tarieven en adresgegevens van verschillende zonwering specialisten in Den Oever en de directe omgeving.

Waarom kiezen voor een zonnescherm

 • Zorgen voor een aangename temperatuur in huis.
 • Biedt een meerwaarde voor je woning.
 • Het isoleert jouw huis wat zorgt voor lagere energiekosten.
 • Bescherm je interieur tegen UV-straling.
 • Met name rolluiken werken inbraakpreventief.
zonwering-vergelijken-den-oever

Zonnescherm laten plaatsen in Den Oever

Beschik je niet over het juiste gereedschap of wil je tijd besparen? Een voordelig zonnescherm installeren in Den Oever door een bekende zonwering specialist kan dan uitkomst bieden. Je bent dan verzekerd dat de installatie volgens de documentatie vastgezet wordt, dat er niks stuk gaat en dat de bediening perfect werkt. Via dit platform vind je heel eenvoudig bedrijven in de gemeente. In de volgende alinea staat precies beschreven wat er nodig is.

Een zonnescherm laten installeren door een vakman

 1. Een soort kiezen

  Ten eerste bepaal je welk type product matcht met jouw woning en wensen. Buitenzonwering plaats je aan de buitenkant. Aan de andere kant heb je binnenzonwering dat juist voor in huis is. Denk ook na over de functie van het zonnescherm, markiezen of de shutters. Belangrijke elementen zijn: een kamer koel maken, het verminderen van energiegebruik, je privacy verhogen, inbraken beperken, een fijne plek in de schaduw maken, de lichtinval bepalen of een toevoeging voor het interieur.

 2. Nauwkeurig inmeten

  Bereken de ideale maten van jouw installatie. Noteer ook waar je het wilt laten plaatsen. Kies bijvoorbeeld voor aan de overkapping of bij de slaapkamers. Voeg een plattegrond toe om de monteur duidelijke instructies te geven.

 3. Handmatige of elektrische bediening

  Kies de gewenste bediening. De eenvoudigste bediening is zonwering met handmatige bediening (men gebruikt dan een opwindmechanisme of slinger). Wil je iets meer comfort, dan kies je de elektrische bediening. Je kunt het dan bedienen met een knop/schakelaar in huis, eventueel beschikbaar met tijdschakelaar. De meest kostbare en meest hippe manier is draadloze bediening met app voor je telefoon of met afstandsbediening.

 4. Vergelijk merken en vakmannen

  Heb je alle vragen beantwoord? Voer dan je telefoonnummer, email en adresgegevens in. Je zal dan diverse offertes ontvangen van betrouwbare zonweringsbedrijven uit Den Oever en nabijgelegen plaatsen. Vergelijk de aanbiedingen op prijs, referenties, merk producten en nazorg. Selecteer de beste aanbieding en neem contact op met de betreffende partij.

 5. Installeren

  Demonteer de oude zonwering en zorg dat alles opgeruimd is voor het montagebedrijf. De montage-specialist plaatst het zonneschermen of de houten jaloezieën zoals overeengekomen. Toets of het product goed is aangesloten. Vraag altijd om een demonstratie. In dat geval kan de monteur eventuele gebreken nog herstellen. Tevens is er de mogelijkheid om een onderhoudscontract te tekenen.

Zonwering offerte in jouw mailbox

Offerte op maat van raambekleders in Den Oever

Buitenzonwering kopen: alle soorten op een rij

Buitenzonwering Den Oever wordt gekocht door mensen om een aangenaam binnenklimaat te realiseren. Bovendien geeft het je een prettige schaduwplek op buitenplekken. Het maakt het leven binnen en buiten net wat prettiger. Meerdere producten zoals het rolluik zorgen voor het verlagen van de inbraakkans en isoleren zeer goed. Zonwering voor buiten kan je bestellen in diverse dessins en groottes. De kosten liggen zeer uiteen. Tussen de €400 tot wel €2600. In het stukje hierna leggen we alles uit over de meest populaire types.

Waarom kiezen voor terrasschermen en knikarmschermen

Met knikarmschermen bedoelt men zonnescherm dat boven het raam aan de buitengevel wordt gehangen. Dankzij de twee knikarmen kan het schermdoek worden uitgerold. Door dit mechanisme blijft de ruimte gewoon beloopbaar en biedt het geheel veel schaduw bij het raam. Noemenswaardig: het systeem kan beschadigd raken door extreme weersomstandigheden. De normale prijzen komen uit tussen de €850 en €2000.

 • Een van de populairste vormen van terraszonwering.
 • Kan compact worden ingerold.
 • Meerdere bedieningsmogelijkheden.

Alles wat je moet weten over uitvalschermen

Een uitvalscherm is een effectieve en een slimme manier om om zonlicht te beperken. Daardoor heb je veel schaduw in huis zodat het lekker koel blijft binnen. Een vaak gekozen optie bij grotere ramen en waar geen doorloop vereist is. Je ziet ze dan ook dikwijls bij flats en kantoren. In een achtertuin kan het in de weg gaan zitten. De prijzen bedragen tussen de €325 tot €1200.

 • Dit zonnescherm is verkrijgbaar in veel prijssegmenten.
 • Je kunt het scherm zelf zover uitdraaien als je wil.
 • Sterke constructies die tegen windstoten kunnen.

Ontdek het gemak van screens

Screens op maat laten maken in Den Oever is een prima keuze als je een systeem zoekt dat weinig ruimte inneemt. Zonnescreens houden het warme zonlicht tegen en zijn eenvoudig schoon te houden. De screendoeken bestaan uit polyester of glasvezel. De lichtdoorlatendheid kan je zelf bepalen. Bij daglicht kan je vanuit de kamer wel naar buiten kijken, maar buitenstaanders kunnen niet naar binnen kijken. Let op: in de situatie waarbij het screendoek naar beneden is kan je het raam niet gebruiken om te luchten. De verwachte prijzen liggen zo tussen de €200 en €1175.

 • Het komt strak tegen het raam aan.
 • Verkrijgbaar in heel veel kleuren.
 • Het zicht naar buiten blijft behouden.

Het kopen van rolluiken

Rolluiken zijn populair in woonwijken. Dat is goed te verklaren: de bediening is eenvoudig (hand- of elektrische bediening), ze weerkaatsen het zonlicht, ze houden geluiden van straat uitstekend buiten en houden in de winter de kou buiten de deur. Tevens hebben ze een inbraakpreventieve werking. Je kunt kiezen uit 3 opties: het voorzetrolluik bevestigt men boven het raam aan de buitengevel, bij het opbouwrolluik vormen raam en rolluikkast een geheel (op de dag / in de dag montage) en het inbouwrolluik wordt in de gevel gemonteerd. De totale investeringen liggen tussen de €310 tot €1325 voor rolluiken bestellen in Den Oever.

 • Te bestellen op kozijnkleur.
 • De gehele slaapkamer is donker.
 • Belangrijke inbraakwerende eigenschappen.

Informatie over markiezen

Een markies is een stijlvol systeem die de zon niet alleen van voren – maar ook van opzij weert. Het bestaat uit een constructie van hout / aluminium dat afgespannen wordt middels een doek. Markiezen zie je met name bij monumenten. Ze dragen bij aan de ambiance van (bedrijfs)panden. Los van het normale model kan je ook gaan voor een petmodel of klapmodel die je bij terrassen en etalages vaak ziet. De verwachte kosten bedragen tussen de €640 tot zo’n €1950.

 • Idyllische uitstraling door de vele kleuren en dessins.
 • Je kunt nog prima naar buiten kijken.
 • Kan prima tegen een stootje (weersomstandigheden).

Andere modellen voor buiten

 • Verandazonwering: beschutting op jouw veranda met serrezonwering.
 • Zonweringdoek: overal neer te hangen door de ogen en touwen die worden meegeleverd.
 • Terrasoverkapping: handige verrijdbare parasol voor het terras.
 • Buitenjaloezieën: modieus en flexibel systeem dat goed beschermt tegen de zon.

Een goede temperatuur in de woonkamer via buitenzonwering!

Vraag de mogelijkheden op bij installateurs

Raamdecoratie Den Oever: bekijk de verschillende gordijnen voor binnen

Bij binnenzonwering worden de producten aan de binnenzijde van het raam geplaatst. Via raambekleding bepaal je zelf de mate van lichtinval. Dit beperkt dat er veel licht in de woning komt zodat het minder heet wordt in huis. Ook heeft het ook een decoratieve functie. Een leuke bijkomstigheid: raamdecoratie heeft ook nog eens een isolerende werking. De tarieven bedragen tussen de €360 tot €900. In deze koopgids delen we veel info over de meest gekozen types.

Rolgordijnen: voor welke situaties is dit handig?

Een rolgordijn is een gordijn dat je kunt oprollen. Beschikbaar voor lage tarieven, makkelijk te monteren, simpele bediening en de garanties zijn vaak goed. Rolgordijnen kun jij kopen in velerlei kleurtjes en motiefjes wat ervoor zorgt dat het past in jouw interieur. Ze verkopen allerlei soorten zoals kiepkantelraam, dakraam, verduisterende, elektrische, waterafstotende, transparante en een duo rolgordijn. De verwachte prijzen komen uit tussen de €52,50 tot €180.

 • Groot aanbod in goedkope raamdecoratie.
 • Rolgordijnen kopen in Den Oever: voor iedereen zelf te monteren.
 • Verkrijgbaar in uiteenlopende stoffen en indrukwekkende modellen.

Vouwgordijnen: verkrijgbaar in veel kleuren

Vouwgordijnen bieden een speelse en landelijke ambiance aan een kamer. Je kunt ze gemakkelijk in hoogte verstellen. Een vouwgordijn wordt gemaakt van stof. Je kunt zelf keuzes maken omtrent hoe lichtdoorlatend het systeem is. Bovendien kunnen ze een bijdrage leveren aan de akoestiek in huis. Verwacht een prijskaartje van €95 tot +/- €325.

 • Nemen weinig plek in beslag.
 • Zelf online samenstellen voor maatwerk.
 • Goed te onderhouden: zelf wassen op maximaal 30 graden.

Plissé: alle types, materialen en prijzen

Plissé gordijnen kan je op soepele wijze omhoog en omlaag doen. Ze zijn erg eenvoudig te bedienen en het past op bijna ieder raam. Fraaie raamdeco die bij elke woonstijl past. Je hebt meerdere producten binnen de plissé gordijnen. Dupligordijnen (honeycomb) / Duettes kun je herkennen aan de honingraat vouw. Top down – bottom up kan je van boven en onder openen. Voorzie een prijskaartje van €52,5 tot zo’n €185.

 • Laten jouw ruimte sfeervol tot leven komen.
 • Eenvoudig monteren met wandsteun of plafondclip.
 • Dupligordijnen op maat: voor elk raam een geschikte maat.

Jaloezieën Den Oever: voor welke situaties is dit handig?

Jaloezieën zijn horizontale panelen die je kunt ophalen of kunt kantelen met een koord of band. Leveranciers bieden mega veel systemen en materialen zoals onder andere kunststof, PVC, hout, aluminium, bamboe. Dankzij houten jaloezieën kun je zelf de perfecte stand kiezen voor de lichtinval en privacy. Niet vergeten: er komt veel stof op te liggen (veel schoonmaakwerk). Je moet denken aan een prijs van €85 tot €200.

 • Eventueel ook half open te zetten.
 • Jaloezieënwinkel: een extra natuurlijke sfeer met bamboe.
 • PVC / Aluminium jaloezieën: duurzame oplossing voor raamdeco.

Lamellen: functioneel en gebruiksvriendelijk

Lamellen zijn verticale strookjes gefabriceerd van o.a. kunststof, hout, pvc, stof, aluminium. Toe te passen voor lange / grote ramen en passen perfect bij een elegant en basis interieur. Verticale lamellen zijn makkelijk met de hand te sluiten, makkelijker schoon te houden dan horizontale lamellen en werken ook heel goed in natte ruimtes. De prijsverwachtingen starten vanaf €85. Voor een grote raampartij betaal je zo’n €185.

 • Van elegant tot robuust.
 • Deze binnenzonwering wordt veel toegepast bij lange kozijnen.
 • Montage kunststof kozijn: 100% maatwerk en eenvoudig zelf plaatsen.

Shutters: luxe raambekleding in Den Oever direct van de fabriek

Shutters zijn luxe binnenluiken met een heel stoere look. Het zijn ambachtelijke modellen die jouw interieur echt afmaken. Blinds zijn bijzonder, ze verhogen de waarde van jouw woning en een duurzame optie (goed voor het milieu). Te monteren op diverse ramen zoals uitzetramen, dakramen, vaste ramen, valramen, draaikiepramen, schuiframen. Belangrijk: shutters zijn vaak wel wat duurder. De prijsindicaties beginnen bij zo’n €470. Voor luxe versie moet je rekening houden met €850.

 • Gemaakt van hout uit verantwoord beheerde bossen.
 • Vochtbestendig dus ook voor de badkamer geschikt.
 • Houten kozijnen: mooie combinatie van natuurlijke producten.

Horren en hordeuren bestellen

Maatwerk horren in Den Oever zorgen voor voldoende ventilatie en blokkeren de toegang voor vliegen en muggen. Er zijn diverse modellen: plissé hor, lamellenhor, voorzethor, inzethor, rolhor, hordeur. Heb je ieder jaar weer last van hooikoorts of allergieën? Kies dan voor een pollenwerende hor (met speciaal gaas). Disclaimer: je kunt geen zonlicht blokkeren met horren. Wel zit er in het assortiment een vernuftige duo-plissé hor. Dit type houdt ongedierte tegen en zorgt bovendien voor een aangenaam klimaat in huis. De kosten starten bij om en nabij de €72,5. Voor meer exclusieve lijnen ga je naar de €600.

 • Geschikt voor o.a.: draai-kiepraam, tuimelraam, draairaam, uitzetraam, valraam, vast raam.
 • Eenvoudiger en veiliger ventileren.
 • Kan ook pollen weren.

De tofste raamdecoratie voor elke woning

Snel een aanbieding van lokale vakbedrijven

Vind kosten zonwering 2023

De prijzen van zonwering op donderdag, 30 november 2023 hangen af van allerlei opties: het artikel, de materiaalsoort, het formaat en afwerking plus bediening. In het volgende blokje tref je de gemiddelde tarieven van het laten plaatsen van zonwering in Den Oever in november 2023.

Model zonweringGrootteVerwachte prijzen
Knikarmscherm200 – 600 cm breed€840 – €2325
Uitvalscherm200 – 500 cm breed€365 – €1300
Screens1 – 4 meter breed€270 – €1000
Rolluik300 – 450 cm breed€295 – €1200
Rolgordijn100 x 150 cm€65 – €160
Lamellen250 x 250 cm€70 – €205
Jaloezieën150 x 180 cm€65 – €210
Plisségordijnen150 cm breed€110 – €350
Gemiddelde tarieven zonnewering met monteren in de Provincie Noord-Holland.

Meest gekozen merken zonwering

Zit jij na te denken over zonwering kopen? Er zijn ontzettend veel merken om uit te kiezen. Elke leveranciers heeft zo zijn kenmerken en prijssegmenten. Veel van de merken kan je wel kopen bij de gordijnwinkel in Den Oever. Hierna vind je een overzicht met de grootste merken. Zo kan jij een afgewogen keuze maken.

 • Sunmaster: meer dan 50 jaar kennis en ervaring.
 • SunCircle: strakke lijnen, een luxe uitstraling en een kwalitatief product.
 • Verano: gratis brochure en gratis kleurstalen opvraagbaar.
 • Zonnelux: uitsluitend de beste en mooiste producten bij jou thuis.
 • Heroal: innovatieven oplossingen voor ramen en (schuif)deuren.
 • Stobag: extra comfort door de automatisering en besturingssystemen.
 • Renson: verbeter je binnenklimaat met innovatieve gevelbekleding.
 • Velux: modulaire lichtstraten en dakramen inclusief verduistering.
 • Luxaflex: kindveilige systemen op maat gemaakt en vakkundig gemonteerd.
 • Somfy: leverancier van motoren voor elektrische zonneschermen.
 • Unilux / Fractions: kwaliteit maatwerk hordeuren en raamhorren.
 • Veneta: 100% maatwerk en 100% tevredenheidsgarantie op jouw bestellingen.
 • Bouwmarkten / Webwinkels: Karwei, Gamma, Hubo, IKEA, Praxis & Wehkamp, Kwantum, FonQ, Leen Bakker, Bol.com.
 • Andere merken: Weinor, Toppoint, Roma, Deponti, Novoferm, Bece en Sunway, Milano, Copaco, Swela, Lumenguard, Schlappi.

Bekijk zonwering experts in de buurt van Hollands Kroon

Goedkope zonwering kopen in Den Oever? Of zoek je een bekend zonweringsbedrijf in de omgeving? In de tabel hierna bekijk je namen en adressen van raambekleding winkels en gordijnwinkels in deze regio. Vervolgens kun je contact leggen voor een adviesgesprek. Via deze website check je ook installateurs en verkooppunten in Middenmeer, Julianadorp en Hippolytushoef.

Geen zonwering bedrijven! Meld je nu eenvoudig aan
We hebben in deze regio nog geen zonwering-experts gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf toe te voegen.

Bekijk soorten zonwering per ruimte

Elke gevel heeft unieke afmetingen en vitrage behoefte die afgestemd is op de stijl van de kamer. We vertellen graag wat meer over de meest populaire soorten zonwering voor alle ruimtes in de woning.

 • Keuken: zoek een goede combinatie tussen praktisch en mooi.
 • Badkamer: maak jouw douche echt privé met waterbestendige plissés en shutters.
 • Woonkamer: dankzij verduisterende gordijnen koelt het minder af in te winder en houd je de warmte buiten in de zomer.
 • Slaapkamer: maak jouw slaapkamer helemaal geluidsdicht met geluidswerende gordijnen.
 • Zolderraam: verduister jouw draai kiepraam bijvoorbeeld met VELUX of FAKRO.
 • Dakkapel: jouw rolgordijnen op maat laten maken en zelf monteren.
 • Balkon: een goedkoop zonnescherm realiseer je met een balkondoek.

Terras of Serre
In de de zomermaanden kunnen de dagelijkse temperaturen zeer hoog worden. Je kunt kiezen uit allerlei soorten buiten- en serrezonwering. Wat dacht je van automatisch zonneschermen of terrasoverkapping, eenvoudige parasols of speciale houten buitenjaloezieën voor een tuinhuis, serre of overkapping. Buitenzonwering voor een glazen dak kan je vanaf de binnenkant of buitenkant laten plaatsen. Bekijk ook meer informatie over: Buitenzonwering.

FAQ: meer schaduw en een gekoeld huis

Wat is de beste zonwering?

Elke huis heeft weer andere wensen. De meest optimale zonnewering voor jouw situatie realiseer je door te kijken naar: de breedte van de ramen, hoe jouw tuin is ingericht, de stijl van de woning en wat je maximaal wilt uitgeven. Wat binnenzonnewering zo ideaal maakt is dat je het kunt kopen in veel kleuren, dessins en maatvoeringen. Helaas kan er wel altijd wat licht doorschijnen. Buitenzonwering is doorgaans net wat effectiever, geeft je meer controle over temperatuurbeheersing, maar trekt wel meer de aandacht (het wordt aan de buitenkant op de gevel of het kozijn geplaatst).

Wat zijn de gemiddelde kosten van zonnewering in Den Oever?

De verwachte kosten van zonwering beginnen bij €100 en lopen op tot duizenden euro’s. De gemiddelde prijzen hebben we kort uiteengezet. Voor markiezen moet je rekenen op minimaal €750. Screens €200 per raam / kozijn. Op het moment dat je kiest voor een terras-knikarmscherm moet je denken aan minimaal €1075. Met een uitvalscherm ben je een stuk goedkoper uit (+/- €825). Een gemiddeld rolluik kost €485. Jaloezieën zijn nog weer een stukje voordeliger, al vanaf €275 per raam. Luxe shutter zijn iets minder betaalbaar (plusminus €780). Alternatieve gordijnen voor binnen zijn plissegordijnen, rolgordijnen en lamellen (te koop vanaf €100 per raampartij). De totale investeringen zijn afhankelijk van; type systeem, de gewenste afmeting, de keuzes in bediening, materiaaltypes, vormen / kleuren en montagetarieven.

Kan ik ook gebruik maken van de inmeetservice en montageservice in Den Oever?

Zoek je zonweringsproducten? Dan zijn de keuzes enorm. Daarbij moet je zeker goed letten op het inmeten en monteren. Het is mogelijk om maatwerkproducten zelfstandig op te meten, maar er is soms ook een optie voor montage plus inmeetservice in Den Oever. In dat geval komt in gespecialiseerde professional die ieder raam deskundig bekijkt en opmeet. Vervolgens kan de professional het zonnescherm goed vastzetten. Met deze klusservice heb je gegarandeerd fantastische zonnewering, een gunstige garantieperiode en een perfect aangesloten product.

Wat zijn slimme rolluiken, screens en raamdecoratie?

Ga jij voor de handmatige bediening, handzenders / afstandbedieningen of wil je jouw rolluiken opnemen in het domotica systeem? Slimme zonwering gaan we de komende jaren veel zien. Een handmatig zonnescherm met opwindmechanisme werkt in de basis mooi, maar het kan eenvoudiger. Draadloze bediening (met een draaiknop, handzender, afstandsbediening, tijdschakelaar) maakt het mogelijk dat je gemakkelijker het scherm kunt bedienen. Bij regen of wind is het mogelijk dat jouw zonnescherm direct automatisch ingedraaid wordt. Als de zon doorkomt zal het scherm ook direct reageren. Shutters, jaloezieën en gordijnen kan je – ook als je niet thuis bent – automatisch open en dicht laten gaan. Een systeem dat je online kunt beheren maakt jouw woning slimmer. De onkosten van smart rolluiken en schermen liggen rond de €500.

Geschreven door: Joost. Laatste update: 1 november 2023
Postcodegebied: 1779

Plaats een reactie