Zonwering vergelijken
• Maatwerk voor binnen en buiten
• Verschillende soorten zonwering
• Erkende leveranciers vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Zonwering Den Helder vergelijken

Genieten van een koel huis met zonwering in Den Helder? Zonwering bestel je online eenvoudig voor de buiten- en binnenkant van je woning. De tarieven starten bij zo’n €70,00. Goede buitenzonwering als een screen werkt het beste om zonnewarmte buiten te houden. Soms geeft een zonnescherm een schaduwrijke en windvrije plek in de tuin. Binnenzonwering zoals bijv. gordijnen of rolgordijnen kan je kopen voor een lagere prijs en geeft je woning ook warme uitstraling. Tegenwoordig heb je enorm veel diverse soorten. Op dit platform doorzoek je een handig stappenplan waarin we alle mogelijkheden bespreken. Daarnaast doorzoek je de huidige tarieven en adressen van diverse zonwering specialisten in Den Helder en de directe omgeving.

5 belangrijkste voordelen zonnescherm

 • Realiseer een prettige temperatuur in huis op warme dagen.
 • Buiten heb je een fijne plek in de schaduw op het terras.
 • Een lagere energierekening door meer controle over warmte.
 • Bescherm je interieur tegen UV-straling.
 • Het sluit de openingen in huis goed af (inbraakpreventief).
zonwering-vergelijken-den-helder

Zonnescherm laten plaatsen in Den Helder

Ben je zelf niet handig of simpelweg geen tijd? Een voordelig zonnescherm installeren in Den Helder door een goed aangeschreven zonwering specialist is dan absoluut het overwegen waard. Je kunt er dan op vertrouwen dat alles fatsoenlijk aangebracht wordt, dat niets beschadigt en de vakman zal bovendien een korte demo geven. Op dit platform vind je razendsnel specialisten uit de buurt. In de onderstaande koopgids bieden we jouw concrete handvatten om dit te realiseren.

Een zonnescherm laten installeren door een specialist

 1. Welk type heb ik nodig?

  Om te beginnen kies je welk type systeem past bij jouw wensen. De buitenzonwering wordt aan de buitenzijde van het huis geplaatst. Binnenzonwering bevindt zich in het woongedeelte. Krijg voor jezelf duidelijk waarom je zou kiezen voor het uitvalscherm of de jaloezieën. Interessante functionaliteiten zijn bijv. verkoelen, energie besparen, je privacy verhogen, inbraakwerend, schaduwplekken realiseren, lichtinval beter controleren of een toevoeging voor het interieur.

 2. Afmetingen

  Selecteer de gewenste afmetingen van het gekozen product. Bepaal ook meteen waar het aangebracht moet worden. Onder andere plaatsing achter het huis of boven bij de slaapvertrekken. Maak foto’s zodat de vakman vooraf over alle info beschikt.

 3. Bedieningsmogelijkheden

  Geef aan hoe je het systeem wilt bedienen. De goedkoopste modellen zijn de zonwering met handmatige bediening (met slingerstang of windwerk). Een alternatief is elektrische bediening. Doorgaans werkt dit met een schakelaar of knop, eventueel beschikbaar met tijdschakelaar. De hoogst geprijsde en gebruiksvriendelijkste mogelijkheid is draadloze bediening met App, afstandsbediening of handzender.

 4. Vakbedrijven vergelijken

  Alles geïnventariseerd? Geef dan jouw contactgegevens door. Per mail ontvang je dan enkele offertes van relevante zonweringsbedrijven uit Den Helder en omliggende plekken. Vergelijk de aanbiedingen op betalingscondities, kosten en nazorg. Ga in op de meest gunstige aanbieding en zoek contact met de leverancier.

 5. Montage

  Verwijder de oude zonwering en zorg voor een opgeruimde werkplek voor het montageteam. De professional plaatst het uitvalscherm of de jaloezieën op de gewenste manier. Controleer of het product goed is gemonteerd. Inspecteer de werking en onderdelen goed. In dat geval kan de monteur eventuele gebreken nog herstellen. Eventueel bieden ze ook een onderhoudscontract aan.

Direct zonwering offertes in je mail?

Ontvang de scherpste prijs van raambekleders in Den Helder

Buitenzonwering kopen en laten installeren

Buitenzonwering Den Helder is heel erg handig om een aangenaam binnenklimaat te realiseren. Bovendien werkt het ook ideaal om een ruime schaduwplek te maken bij ramen, deuren en overkappingen. Ideaal dus voor zowel binnen als buitengebruik. Sommige opties zoals de populaire rolluiken werken inbraakwerend en isoleren zeer goed. Zonwering voor buiten is verkrijgbaar in tientallen verschillende designs en maten. De gemiddelde prijzen bedragen tussen de €500 tot zo’n €2825. In onderstaande alinea behandelen we de meest moderne systemen.

Handige knikarmschermen / terrasschermen

Met knikarmschermen bedoelt men zonnescherm dat direct aan de buitengevel wordt gemonteerd. Door middel van de vaste knikarmen kan het schermdoek worden weggedrukt. Door dit mechanisme is er een vrije doorloop en levert het systeem veel schaduw op in de tuin. Let op: het systeem kan beschadigen bij harde wind. De verwachte tarieven liggen zo tussen de €875 tot €2025.

 • Tijdens warme zomers een fijne terraszonwering.
 • Vrije doorloop met veel ruimte.
 • Verkrijgbaar met wind- en zonsensor.

Alles wat je moet weten over uitvalschermen

Een uitvalscherm is een veel gekozen en een goedkope manier om een raam te beschermen tegen zon. Daardoor heb je voldoende schaduw zodat je ongestoord een boek kunt lezen of tv kunt kijken. Een vaak gekozen optie bij vaste ramen of plekken waar geen doorloop nodig is. Erg populair bij flats, appartementen en kantoren. In een achtertuin kan het in de weg gaan zitten. De verwachte prijzen schommelen tussen de €300 t/m €1300.

 • Een goedkoop zonnescherm voor iedere woning.
 • Voor flatgebouwen, kantoren, balkons en voortuinen.
 • Zeer windbestendig.

Bestellen van screens

Screens op maat laten maken in Den Helder is zeer geschikt als je zonlicht wilt verduisteren maar nog wel zicht wil overhouden. Zonnescreens zijn perfect in staat om warmte en zonlicht te beperken en zijn eenvoudig schoon te houden. De keuze qua doek-materiaal is acryl of een combinatie van glasvezel en polyestervezels. De lichtdoorlatendheid kan je zelf bepalen. In het geval van daglicht kan je van binnenuit goed naar buiten kijken, andersom is dat niet het geval. Let op: op het moment dat het screendoek uit is kan je het raam niet even op een kier zetten. De tarieven bedragen tussen de €350 tot wel €1050.

 • Neemt heel weinig ruimte in.
 • Doeken in o.a. de kleuren grijs, zwart, antraciet, metallic etc.
 • Een stukje extra privacy in huis.

Het gemak van rolluiken

Rolluiken zijn bijzonder populair. Wij zijn er uiterst positief over: ze zijn eenvoudig in gebruik, ze weerkaatsen het zonlicht, ze houden geluiden van straat uitstekend buiten en je bespaart op de energiekosten dankzij de isolerende werking. Als extra pluspunt hebben ze een inbraakpreventieve werking. Je kunt kiezen uit 3 mogelijkheden: een voorzetrolluik wordt voor het raam gemonteerd, bij opbouwrolluiken vormt het raam en de rolluikkast één geheel (op de dag / in de dag montage) en het inbouwrolluik wordt boven het raamkozijn achter de gevelstenen gemonteerd. De kosten liggen tussen de €330 tot zo’n €1200 voor rolluiken bestellen in Den Helder.

 • Op te rollen in enkele seconden.
 • Ideaal als je graag helemaal in het donker slaapt.
 • Inbrekers buiten de deur houden.

Praktische markiezen

Een markies is een markante vorm van zonwering met een prachtige uitstraling. In de basis is het een constructie van hout / aluminium waar het doek overheen komt. We zien markiezen vaak bij brocante woningen. Ze hebben invloed op de sfeer van (bedrijfs)panden. Los van het normale model kan je ook gaan voor een petmodel of klapmodel. Doorloop blijft dan gewoon mogelijk. De gemiddelde prijzen schommelen tussen de €620 tot wel €1750.

 • Volledig te customizen (kleur, thema’s en afmetingen).
 • Het zicht naar buiten wordt minder beperkt.
 • Relatief weinig windgevoelig.

Andere modellen en systemen

 • Verandazonwering: serrezonwering eventueel met zon- en windautomaat.
 • Zonweringdoek: een los te spannen doek voor in de tuin, op straat of andere plekken.
 • Terrasoverkapping: grote parasols die je kunt verrijden met wieltjes.
 • Buitenjaloezieën: modieus en flexibel systeem dat goed beschermt tegen de zon.

Het hele jaar door een fijne temperatuur in een pand via buitenzonwering!

Doorzoek het aanbod van populaire merken

Raamdecoratie Den Helder: alle soorten voor binnen op een rij

Het monteren van binnenzonwering wordt gedaan aan de binnenkant van een gevel / kozijn. D.m.v. raambekleding kan je de lichtinval en lichtintensiteit zelf gemakkelijk regelen. Dit maakt de kans kleiner dat er warm zonlicht in huis komt zodat je geniet van een koel huis. Daarnaast zorgt het voor meer sfeer in huis. Een mooi neveneffect: de raamdecoratie zorgt ook voor een isolerende laag. De kosten liggen tussen de €330 – €900. In het stukje hieronder beoordelen we de meest populaire modellen.

Rolgordijnen: alle informatie op een rij

Een rolgordijn is een gordijn dat je afrolt richting de kamerkant. Ze hebben gunstige prijzen, gemakkelijk te bevestigen, simpele bediening en het is heel breed inzetbaar Rolgordijnen zijn te koop in praktisch alle designs en kleuren wat het mooie aanvulling op je interieur maakt. Ze verkopen verschillende varianten zoals kiepkantelraam, waterafstotende, verduisterende, lichtdoorlatende, dakraam, transparante en de duo rolgordijnen. De tarieven variëren tussen de €55,00 en €150.

 • Een vorm van goedkope raamdecoratie.
 • Rolgordijnen kopen in Den Helder: relatief eenvoudig zelf te bevestigen.
 • Te bestellen in diverse stoffen en luxe uitvoeringen.

Vouwgordijnen: verkrijgbaar in veel kleuren

Vouwgordijnen dragen bij aan een luxe en unieke ambiance aan je huis. Je kunt gemakkelijk de hoogte instellen. Een vouwgordijn wordt gemaakt van stof. Bij het kiezen van een stof kies je dus ook de mate van lichtdoorlatendheid van de gordijnen. Daarbij maken ze het mogelijk om de akoestiek in een ruimte te sturen. Wees voorbereid op een prijskaartje van €100 tot €325.

 • In bijna iedere stof leverbaar.
 • Online samenstellen voor maatwerk.
 • Eenvoudig onderhoud: je kan ze zelf wassen.

Plissé: bestellen in verschillende materialen

Plissé gordijnen kan je zowel aan de boven- als onderkant omhoog en omlaag doen. Door middel van een simpel koord kan je het bedienen en jij hebt de volledige controle over de lichtinval. Fraaie raamdeco die bij vrijwel ieder interieur past. Raambekleders bieden diverse uitvoeringen plissé gordijnen. Dupligordijnen (honeycomb) / Duettes hebben aan beide kanten een stoflaag (honingraat). Met Top down – bottom kan je een specifiek deel van je raam afschermen. Verwacht tarieven van €57,5 tot €150.

 • Elegante vorm van raamdecoratie.
 • Eenvoudige montage (zonder boren).
 • Dupligordijnen op maat: voor bijna ieder raam geschikt.

Jaloezieën Den Helder: bekijk voordelen en info

Jaloezieën zijn horizontale stookjes die je in verschillende standen kunt zetten met een koord of zelfs met afstandsbediening. Je kunt kiezen uit ontzettend veel modellen en materialen zoals kunststof, PVC, hout, aluminium, stof. Dankzij houten jaloezieën heb je 100% controle over de lichtinval en privacy. Disclaimer: je moet ze wel regelmatig afstoffen en onderhouden. Denk aan een tarief van €70 tot +/- €210.

 • Eventueel ook half open te zetten.
 • Jaloezieënwinkel: een extra natuurlijke sfeer met bamboe.
 • PVC / Aluminium jaloezieën: een trendy uitstraling.

Lamellen: betaalbaar gordijn voor elk budget

Lamellen zijn verticale platen gemaakt van bijv. kunststof, aluminium, hout, bamboe, stof. Handig voor brede / grote ramen en bij een strak en zakelijk interieur. Verticale lamellen zijn praktisch in gebruik, vragen niet om veel onderhoud en geven een lang en elegant beeld van de kamer. De prijsindicaties beginnen bij circa €75 en kunnen oplopen tot €200.

 • Voor een open raam kan het tikken en klepperen.
 • Prima binnenzonwering voor hoge ramen en brede kozijnen.
 • Montage kunststof kozijn: eenvoudige installatie.

Shutters: luxe raambekleding in Den Helder direct van de fabriek

Shutters zijn strakke binnenluiken met een heel eigentijdse look. Het zijn unieke systemen waarmee je echt iets bijzonders in huis haalt. Blinds zijn erg gewild, ze verhogen de waarde van jouw woning en een duurzame keuze. Te monteren op diverse ramen zoals vaste ramen, ronde ramen, dakramen, uitzetramen, draaikiepramen, valramen. Goed om te weten: shutters zijn duur in aanschaf. De investeringen starten bij om en nabij de €410 en kunnen oplopen tot €960.

 • Verhogen de waarde van de woning.
 • Gemakkelijk open te vouwen.
 • Houten kozijnen: op verschillende manier te monteren.

Horren en hordeur op maat

Maatwerk horren in Den Helder zorgen voor frisse lucht in huis en zijn erg doeltreffend tegen vliegen en muggen. Je kunt o.a. kiezen uit: plissé hor, rolhor, inzethor, lamellenhor, hordeur, voorzethor. Heb je veel last van hooikoorts of allergieën? Informeer dan naar de pollenwerende hor. Kooptip: de hor houdt de zon niet tegen. Wil je dit wel? Kies dan voor een combinerende duo-plissé hor. Deze houdt kleine dieren buitenshuis en houdt tevens de warmte van de zon buiten. De prijzen starten bij om en nabij de €75. Voor meer exclusieve lijnen ga je naar de €525.

 • Past op bijna elk type raam: draai-kiepraam, uitzetraam, tuimelraam, valraam, draairaam, schuifraam.
 • Het hele jaar door zorgeloos je woning ventileren.
 • Ook in de zomer probleemvrij je ramen openen.

De mooiste raamdecoratie die past in jouw interieur

Gratis een aanbieding van erkende aanbieders

Bekijk de kosten van zonwering 2024

De prijzen van zonwering op donderdag, 25 april 2024 worden samengesteld a.d.h.v. velerlei zaken: het artikel, materiaaltypes, de maximale lengte en de manier van bedienen. In de tabel hieronder verstrekken we de gemiddelde kosten van het laten plaatsen van zonwering in Den Helder in april 2024.

Type zonweringFormaatVerwachte prijzen
Knikarmscherm200 – 600 cm breed€800 – €2375
Uitvalschermtot 4 meter breed€385 – €1550
Screens1 – 4 meter breed€270 – €1025
Rolluik100 cm – 400 cm breed€290 – €1450
RolgordijnTot 250 cm breed€55 – €150
Lamellen250 x 150 cm€70 – €190
Jaloezieën100 x 250 cm€70 – €280
Plisségordijnen150 cm breed€105 – €340
Gemiddelde onkosten zonnewering met monteren in de Provincie Noord-Holland.

Meest gekozen merken zonwering

Ben je bezig met zonwering kopen? Er bestaan flink wat merken die jou goed kunnen ondersteunen. Iedere leverancier heeft zo zijn kenmerken en prijssegmenten. Veel van de merken kan je wel kopen bij de gordijnwinkel in Den Helder. Hierna vergelijk je een overzicht met de beste verkochte merken. Op die manier kan jij een afgewogen keuze maken.

 • Sunmaster: de beste knikarmschermen, uitvalschermen, screens en rolluiken.
 • SunCircle: maatwerk producten gemaakt in Nederland.
 • Verano: altijd tot op de millimeter nauwkeurig.
 • Zonnelux: bieden leuke technologische oplossingen en online bediening.
 • Heroal: zonwering eenvoudig koppelen aan apps op je smartphone.
 • Stobag: mooie producten voor veranda’s, overkappingen en glazen daken.
 • Renson: hoogwaardige architecturale gevelbekleding.
 • Velux: expert in dakkapellen, dakramen, zonwering en rolgordijnen.
 • Luxaflex: van rolgordijnen, shades en shutters tot rolluiken en zonneschermen.
 • Somfy: bedien je elektrische zonneschermen met een handig app op je telefoon.
 • Unilux / Fractions: sterke horren voor elke raam of deur.
 • Veneta: direct van de fabriek geleverd (snel in huis).
 • Bouwmarkten / Webwinkels: IKEA, Karwei, Hubo, Hornbach, Praxis en Kwantum, FonQ, Leen Bakker, Bol.com, Wehkamp.
 • Ook interessant: Bece, Deponti, Weinor, Novoferm, Toppoint, Husol & Swela, Lumenguard, Sunway, Dickson, Milano, Copaco.

Adresgegevens van lokale zonwering experts nabij Den Helder

Goedkope zonwering kopen in Den Helder? Of zoek je een erkend zonweringsbedrijf uit de buurt? Hierna verstrekken we bedrijven en adressen van raambekleding winkels en gordijnwinkels in dit postcodegebied. Wellicht kunnen zij jou verder helpen bij jouw klus. Via deze website vind je ook leveranciers en shops in Texel, Schagen en Dijk en Waard.

Geen zonwering bedrijven! Meld je nu eenvoudig aan
We hebben in deze regio nog geen zonwering-experts gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf toe te voegen.

Vergelijk type zonwering per ruimte

Ieder raam en elke deur vraagt weer om een ander type vitrage die afgestemd is op de stijl van de woning. We geven je nu een verdieping in de meest ideale zonwering voor binnen en buiten per ruimte en kamer.

 • Keuken: zorgt voor sfeer en heeft een praktische functie.
 • Badkamer: kies voor raamdeco in de douche die veel privacy biedt en vochtbestendig is.
 • Woonkamer: dankzij verduisterende gordijnen koelt het minder af in te winder en houd je de warmte buiten in de zomer.
 • Slaapkamer: kies voor geluidswerend rolluiken of screens om rustig en ontspannen de nacht door te komen.
 • Zolderraam: onmisbaar op zolder zijn de rolgordijnen en plisse-gordijnen voor jouw draai-kiepramen.
 • Dakkapel: goedkope rolgordijnen op maat kan je zelf plaatsen.
 • Balkon: koop een voordelig balkondoek en maak jouw eigen zonnescherm.

Terras & Serre
Ook in ons land kan het anders erg warm worden. Het huidige assortiment bestaat uit veel soorten buiten- en serrezonwering. Populaire opties zijn automatisch zonneschermen & terrasoverkapping, handige parasols of moderne buitenjaloezieën voor je overkapping of serre. Buitenzonwering voor een glazen dak kan je zowel vanaf binnen als buiten laten installeren. Bezoek ook onze pagina over:

FAQ met vragen over een koele woning

Wat is de beste zonwering?

Elke situatie is weer verschillend. De ideaalste zonnewering die past bij jouw wensen hangt af van de grootte van je ramen, hoe je tuin gelegen is, de stijl van de woning en natuurlijk jouw maximale budget. Veel mensen geven de voorkeur aan binnenzonnewering omdat het te verkrijgen is in diverse kleuren, prints en maatvoeringen. Helaas kan er wel altijd wat licht doorschijnen. Buitenzonwering houdt het zonlicht echt buiten de deur, geeft verkoeling in huis, brengt schaduw maar is wel meer zichtbaar (het wordt aan de buitenkant op de gevel of het kozijn geplaatst).

Waar moet ik aan denken qua kosten van zonnewering in Den Helder?

De kosten van zonwering zijn per situatie anders. De standaard tarieven hebben we kort uiteengezet. Voor markiezen betaal je zo’n €650. Buitenscreens €245 op basis van 1 raam. Op het moment dat je kiest voor een terrasscherm moet je denken aan minimaal €1250. Een uitvalscherm is wat voordeliger (+/- €775). Een normaal rolluik kost €455. Producten zoals jaloezieën zijn nog voordeliger, vanaf €295 op basis van één kozijn. Stijlvolle shutters zijn iets duurder (plusminus €805). Alternatieve gordijnen voor binnen zijn lamellen, rolgordijnen en plissegordijnen (te verkrijgen vanaf €110 per raam). De totale prijzen worden beïnvloed door: het product, de grootte van het systeem, handmatige of elektrische bediening, materiaalgebruik, vormen / kleuren en installatiekosten.

Wat zijn de voordelen van inmeten en de montageservice in Den Helder?

Als je je oriënteert op zonweringsproducten, dan heb je veel keuze. Bepaal vooraf wat je wilt doen als het gaat om het opmeten en monteren. Je kunt zelf maatwerkproducten inmeten, maar ook gebruik maken van montage en inmeetservice in Den Helder. Hierbij komt er een deskundige professional die de gevels en raamkozijnen bekijkt en opmeet. Als de gehele bestelling binnen is zal een professional het zonnescherm op de juiste wijze monteren. Door te kiezen voor dit stukje service ben je zeker van effectieve zonnewering, maximale (verlengde) garantie en een perfect aangesloten product.

Waarom kiezen voor slimme raamdecoratie?

Je kunt kiezen voor handmatig met slingerstang of band, draadloze bediening of ga jij voor een all-in domotica systeem? Slimme zonwering kent diverse pluspunten. Een handmatig systeem met slinger werkt in de basis mooi, niettemin kan het slimmer. Draadloze bediening (met een afstandsbediening, draaiknop, handzender, tijdschakelaar) heeft als effect dat het veel tijd bespaart bij het gebruik. Bij veel wind kan je het zonnescherm automatisch laten indraaien. Als de zon hevig schijnt kan jij een screen of rolluik automatisch laten dichtzakken. Gordijnen, jaloezieën en shutters kan je – ook als je niet thuis bent – automatisch open en dicht laten gaan. Een toepassing met online functies maakt jouw woning dus een stuk slimmer. De tarieven van smart rolluiken of schermen komen uit rond de €450.

Geschreven door: Sandra. Laatste update: 1 april 2024
Postcodegebied: 1780, 1781, 1782, 1783, 1784, 1785, 1786, 1789Bekijk plaatsen in de gemeente:

Plaats een reactie