Zonwering vergelijken
• Maatwerk voor binnen en buiten
• Verschillende soorten zonwering
• Erkende leveranciers vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Zonwering Liessel vergelijken

Een aangename temperatuur in huis met zonwering in Liessel? Zonwering is beschikbaar voor buiten en binnen en is er al vanaf €50,00. Buitenzonwering zoals een rolluik is het meest geschikt tegen hevige zon. Eveneens creëert een zonnescherm schaduwrijke plekken waar je heel relaxt kunt verblijven. Binnenzonwering zoals o.a. gordijnen of rolgordijnen is doorgaans wat voordeliger en het dient tegelijkertijd als raamdecoratie. Je hebt de keuze uit tientallen diverse toepassingen. Op dit platform bieden we een concreet advies waar we stilstaan bij alle mogelijke systemen. Eveneens delen we een indicatie van de kosten en een lijst met betrouwbare zonwering specialisten in Liessel (werkgebied).

Top 5 voordelen van een zonnescherm

 • Je woning voelt koeler aan van binnen.
 • Sfeervolle toevoeging op uitstraling huis.
 • Het isoleert waardoor je energiekosten bespaart.
 • Het creëert extra privacy in huis.
 • Heeft een afschrik effect op inbrekers (werkt preventief).
zonwering-vergelijken-liessel

Zonnescherm laten plaatsen in Liessel

Wil je alles vakkundig laten installeren en is het belangrijk dat het deskundig wordt opgehangen? Een voordelig zonnescherm installeren in Liessel via een betrouwbare zonwering specialist is een goed idee. Je mag er dan vanuit gaan dat het systeem juist aangebracht wordt, dat jouw garantie behouden blijft en de vakman zal bovendien een korte demo geven. Op deze website vind je gemakkelijk specialisten die actief zijn in jouw postcodegebied. In het volgende stappenplan vertellen we je stap-voor-stap wat daarvoor nodig is.

Een zonnescherm laten aanleggen door een vakspecialist

 1. Zoek een geschikt model / systeem

  De beginvraag is altijd om er achter te komen welk type systeem je nodig hebt. Kies je voor buitenzonwering, dan wordt dit gemonteerd aan de buitenmuur. Aan de andere kant heb je binnenzonwering dat juist voor in huis is. Kies bewust: denk na over de functionaliteiten van bijv. het uitvalscherm of de shutters. Belangrijke elementen zijn: een kamer koel maken, extra isolatie, wat extra privacy realiseren, inbrekers afschrikken, een fijne plek in de schaduw maken, de lichtinval bepalen of een toevoeging voor het interieur.

 2. Afmetingen

  Selecteer de gewenste afmetingen van het systeem. Geef ook door waar het geplaatst moet worden. Bijvoorbeeld achter- of naast het huis of op zolder / in de slaapkamer. Upload foto’s of bouwtekeningen zodat de vakman vooraf over alle info beschikt.

 3. Handmatige of elektrische bediening

  Geef aan hoe je het systeem wilt bedienen. De meest basic-modellen zijn de zonwering met handmatige bediening (met stang of band). Wil je iets meer comfort, dan kies je de elektrische bediening. Dat werkt middels een knop aan de muur, soms ook uitgevoerd met tijdschakelaar. De duurste en effectiefste manier is draadloze bediening met App of afstandsbediening.

 4. Vakbedrijven vergelijken

  Al jouw wensen doorgegeven? Geef dan jouw contactgegevens door. Houdt vervolgens rekening met drie offertes van professionele zonweringsbedrijven uit Liessel en de directe omgeving. Vergelijk de prijsindicaties en check prijs, garantie review en klantenservice. Ga in op de meest gunstige aanbieding en contacteer het bedrijf.

 5. Monteren

  Demonteer de oude zonwering en zorg dat er genoeg werkruimte is voor het installatiebedrijf. De installateur plaatst het terrasscherm of de rolgordijnen op de gewenste manier. Controleer of het netjes is gemonteerd. Inspecteer de werking en onderdelen goed. Als iets niet werkt dan kan dit meteen worden opgepakt. Steeds vaker kan je kiezen voor een onderhoudscontract.

Vraag direct een zonwering offerte aan

Een gespecificeerde prijsopgave van raambekleders in Liessel

Buitenzonwering kopen: alle soorten op een rij

Buitenzonwering Liessel is ideaal om de zonnestralen die naar binnen schijnen te weren. In aanvulling daarop werkt het ook ideaal om een ruime schaduwplek te maken in de tuin. Je kunt er dus zowel binnen als buiten van genieten. Veel modellen zoals bijvoorbeeld rolluiken houden inbrekers buiten de deur en isoleren zeer goed. Zonwering voor buiten is verkrijgbaar in diverse materialen en kan je zowel zelf installeren als laten monteren. Gemiddeld betaal je een bedrag tussen de €425 tot zo’n €2925. In het volgende hoofdstuk delen we veel info over de beste producten.

Praktische knikarmschermen en terrasschermen

Een knikarmscherm houdt in een zonnescherm dat aan de buitengevel van je huis wordt geplaatst. Met behulp van de vaste knikarmen zal het schermdoek naar buiten worden gedraaid. Zodoende is de ruimte vrij toegankelijk en levert het systeem veel schaduw op bij het raam. Let op: het scherm is kwetsbaar bij harde wind. De normale prijzen liggen tussen de €800 t/m €2275.

 • Voor iedere woning een geschikte terraszonwering.
 • Je behoudt de leefruimte.
 • Verkrijgbaar met wind- en zonsensor.

Bestellen van uitvalschermen

Een uitvalscherm is een veel gekozen en een goedkope manier om de zon in jouw woning te weren. Het realiseert voldoende schaduw zodat het lekker koel blijft binnen. Erg handig bij grote raampartijen of plekken waar geen doorloop nodig is. Je ziet ze dan ook dikwijls bij flats en kantoren. Het is dus minder geschikt voor een achtertuin. De gemiddelde prijzen bedragen tussen de €400 – €1350.

 • Voordelig zonnescherm voor elke woning.
 • Ook geschikt voor hoge gebouwen en appartementencomplexen.
 • Regen loopt er eenvoudig vanaf (weersbestendig).

Het gemak van screens

Screens op maat laten maken in Liessel komt perfect tot z’n recht als je wilt dat het niet te veel opvalt. Zonnescreens zijn goed in het filteren van zonlicht en behouden het zicht van binnen naar buiten. Ze worden vaak gemaakt van polyestervezels of glasvezel. Wat betreft de lichtdoorlatendheid kan je veel kanten op. Bij daglicht is er voldoende zicht naar buiten, van buiten naar binnen gaat niet. Disclaimer: in het geval je het screendoek hebt uitgedraaid kan je het raam niet even op een kier zetten. De gemiddelde tarieven bedragen tussen de €275 t/m €1150.

 • Neemt heel weinig ruimte in.
 • Doeltreffende manier om zon te weren.
 • Een stukje extra privacy in huis.

Het comfort van rolluiken

Rolluiken zijn erg gewild. De voordelen zijn eindeloos: ze hebben een hoog gebruikersgemak, ze houden de warmte buiten het huis, ze houden lawaai tegen, en houden in de winter de kou buiten de deur. Evenzeer werken ze ook inbraakpreventief. We onderscheiden 3 producten: een voorzetrolluik wordt voor het raam gemonteerd, het opbouwrolluik wordt geïnstalleerd boven de ramen / het kozijn (op de dag / in de dag montage) en het inbouwrolluik wordt boven het raamkozijn achter de gevelstenen gemonteerd. De prijzen bedragen tussen de €360 tot zo’n €1350 voor rolluiken bestellen in Liessel.

 • Houd de warmte buiten je huis.
 • Een fijne donkere slaapkamer zonder lawaai.
 • Minder kans op inbraak en vandalisme.

Adviezen over markiezen

Een markies heeft een opvallende ronde of bolle uitstraling die de zon ook van opzij tegenhoudt. In de basis is het een constructie van hout of aluminium waar het doek overheen wordt gespannen. Markiezen wordt vaak gekozen door eigenaren van luxe huizen. Het levert een bijdrage aan de ambiance van gebouwen. In aanvulling op de standaard markiezen is er nog een petmodel en klapmodel. Daar kun je onderdoor lopen / onder schuilen. De verwachte kosten komen uit tussen de €650 – €1850.

 • Authentiek maatwerk mogelijk.
 • Gemakkelijk schoon te houden.
 • Relatief weinig windgevoelig.

Andere systemen voor buiten

 • Verandazonwering: beschutting op jouw veranda met serrezonwering.
 • Zonweringdoek: een doek dat je kun spannen tussen huizen, bomen of palen.
 • Terrasoverkapping: mooie losse parasols voor plaatselijke schaduw (gemakkelijk te verplaatsen).
 • Buitenjaloezieën: een hypermodern systeem voor jouw woning.

Een aangename temperatuur in je woning door buitenzonwering!

Ontvang gratis offertes in jouw mailbox

Raamdecoratie Liessel: alle systemen voor binnen

Als we het over binnenzonwering hebben dan doelen we ook wel op raamdecoratie. Middels raambekleding is lichtinval heel nauwkeurig te beïnvloeden. Dit beperkt dat zonlicht fel de woning binnenkomt waardoor de temperatuur in huis aangenaam blijft. Eveneens is het een toevoeging aan jouw interieur. Belangrijk: je kunt ook de isolatie verbeteren met raamdecoratie. De prijzen variëren tussen de €390 en €850. In de onderstaande keuzegids lees je de voordelen en nadelen van de meest gekozen keuzes.

Rolgordijnen: soorten, kleuren en kosten

Het rolgordijn kan je heel gemakkelijk op- en afrollen. Een zeer betaalbaar systeem, makkelijk te installeren, iedereen kan het gebruiken en het past in bijna iedere ruimte. Rolgordijnen kun jij kopen in meerdere kleuren en prints wat het mooie aanvulling op je interieur maakt. Men biedt diverse modellen zoals kiepkantelraam, lichtdoorlatende, waterafstotende, verduisterende, transparante, elektrische en de duo rolgordijnen. De verwachte prijzen variëren tussen de €62,50 tot €175.

 • Goede keuze voor goedkope raamdecoratie.
 • Rolgordijnen kopen in Liessel: relatief eenvoudig zelf te plaatsen.
 • Te bestellen in allerlei stoffen en luxe modellen.

Vouwgordijnen: bekijk het assortiment

Vouwgordijnen dragen bij aan een speelse en karakteristieke ambiance aan een kamer. Ze hebben een handig bedieningssysteem. Er zijn meerdere vouwgordijn-stoffen beschikbaar. Je kiest zelf de lichtdoorlatende werking van het gordijn. Tevens kunnen ze een bijdrage leveren aan de akoestiek in huis. Houd rekening met een prijs van €105 tot €325.

 • Voor een knus interieur.
 • Zelf online samenstellen voor maatwerk.
 • Handig in onderhoud: met de hand snel te wassen / reinigen.

Plissé: soorten, kleuren en kosten

Plissé gordijnen zijn gordijnen waarbij de stof opvouwt als een accordeon. Je kan ze moeiteloos bedienen en de zonwerendheid is optimaal. Luxe ogende raamdeco die weinig ruimte in beslag neemt. Raambekleders bieden allerlei uitvoeringen plissé gordijnen. Dupligordijnen (honeycomb) / Duettes hebben meerdere stoflagen (honingraat). Met Top down – bottom bepaal je zelf jouw mate van privacy. Verwacht prijsindicaties van €60 tot €180.

 • Elegante vorm van raamdecoratie.
 • Kies voor honingraad structuur voor extra isolatie.
 • Dupligordijnen op maat: opmeten en monteren voor perfect passende producten.

Jaloezieën Liessel: alle types, materialen en prijzen

Jaloezieën zijn horizontale platen die je op veel standen kunt opendraaien met een ophaalsysteem. Het aanbod bestaat uit gigantisch veel dessins en materialen als bijv. stof, kunststof, bamboe, aluminium, hout. Dankzij houten jaloezieën kun je zelf de perfecte stand kiezen voor de lichtinval en privacy. Suggestie: er komt veel stof op te liggen (veel schoonmaakwerk). Verwacht prijzen van €72,5 tot wel €270.

 • Houd de warmte uitstekend tegen.
 • Jaloezieënwinkel: bamboe geeft nog meer sfeer in huis.
 • PVC / Aluminium jaloezieën: ga voor duurzame en recyclebare modellen.

Lamellen: stijlvol en trendy systeem

Lamellen zijn verticale panelen gefabriceerd van o.a. hout, kunststof, stof, pvc, aluminium. Praktisch voor kolossale / grote ramen en matchen goed met een rustig en basis interieur. Verticale lamellen zijn moeiteloos met de hand te bedienen, zijn goed schoon te houden en kan je ook ophangen in de badkamer. De investeringen starten bij om en nabij de €65 en lopen op tot €205.

 • De koordbediening zorgt voor snel openen en sluiten.
 • Prima binnenzonwering voor hoge ramen en brede kozijnen.
 • Montage kunststof kozijn: gemakkelijk te monteren.

Shutters: luxe raambekleding in Liessel op maat gemaakt

Shutters zijn strakke binnenluiken met een frisse uitstraling. Het zijn echte blikvangers die jouw interieur echt afmaken. Blinds zijn erg gewild, je kunt ze zelfs financieren met je hypotheek een zeer duurzaam (te recyclen). Aan te brengen op diverse ramen zoals vaste ramen, draaikiepramen, valramen, ronde ramen, schuiframen, uitzetramen. Aankooptip: shutters zijn duur in aanschaf. De tarieven beginnen bij zo’n €470. Voor dure modellen kun je rekenen op €940.

 • Eventueel in de hypotheek mee te financieren.
 • Erg gemakkelijk in gebruik.
 • Houten kozijnen: mooie combinatie van natuurlijke producten.

Informatie over horren en hordeuren

Maatwerk horren in Liessel zorgen voor ventilatie in huis en hebben een gunstig effect op ongedierte en andere insecten. Er zijn diverse modellen: plissé hor, inzethor, hordeur, lamellenhor, rolhor, hor met scharnier. Last van allergieën of hooikoorts? Kies dan voor een pollenwerende hor. Belangrijk: horren hebben geen zonwerend effect. Je kunt wel kiezen voor een vernuftige duo-plissé hor. Deze houdt vliegen, muggen en insecten tegen en zorgt voor een aangename temperatuur in huis. De prijzen beginnen bij zo’n €87,5. Voor luxe versie moet je rekening houden met €725.

 • Voor bijna ieder raamtype: schuifraam, draairaam, draai-kiepraam, valraam, vast raam, tuimelraam.
 • Het hele jaar door zorgeloos je woning ventileren.
 • Altijd zorgeloos een raam openzetten.

Multifunctionele raamdecoratie voor elke kamer

Krijg tot 3 gratis aanbiedingen van lokale specialisten

Vind kosten zonwering 2024

De prijzen van zonwering op vrijdag, 21 juni 2024 worden berekend door te kijken naar diverse factoren: het type product, het materiaal, de noodzakelijke afmetingen en of je kiest voor handmatige of elektrische bediening. In het overzicht hierna tonen wij de huidige tarieven van het laten plaatsen van zonwering in Liessel in juni 2024.

Categorie zonweringGrootteGemiddelde onkosten
Knikarmscherm1 – 6 meter breed€815 – €2350
Uitvalscherm200 – 600 cm breed€370 – €1350
Screens2 – 4 meter breed€275 – €950
Rolluik300 – 400 cm breed€290 – €1300
Rolgordijn150 x 250 cm€55 – €160
Lamellen200 x 200 cm€70 – €195
Jaloezieën100 x 220 cm€85 – €260
Plisségordijnen200 cm breed€110 – €300
Verwachte tarieven zonnewering met monteren in de Provincie Noord-Brabant.

Overzicht merken zonwering

Plannen om zonwering te kopen? Er bestaan flink wat merken met een groot assortiment. Iedere leverancier heeft wel een onderscheidend aspect en prijscategorieën. Vaak gewoon te koop bij de lokale gordijnwinkel in Liessel. In de tabel hieronder bespreken we een toelichting op de grootste merken. Op basis daarvan hopen we jou te helpen bij het maken van een keuze.

 • Sunmaster: ruim 50 jaar toonaangevende producent van buitenzonwering.
 • SunCircle: strakke lijnen, een luxe uitstraling en een kwalitatief product.
 • Verano: altijd een Verano partner bij jou in de buurt.
 • Zonnelux: uitsluitend de beste en mooiste producten bij jou thuis.
 • Heroal: ook veel oplossingen voor overkappingen en tuinhuizen.
 • Stobag: zon- en weerbeschermingsoplossingen voor huis en tuin.
 • Renson: kwalitatieve gevelbekleding die je huis een luxe uitstraling geven.
 • Velux: expert in dakramen, dakkapellen, lichtkoepels en raamdecoratie.
 • Luxaflex: uitgebreide collectie met raamdeco en binnenzonwering.
 • Somfy: smart elektrische zonneschermen voor op ieder terras.
 • Unilux / Fractions: robuuste horren op maat voor elk raam of deur.
 • Veneta: snel en kosteloos thuisadvies door een specialist (incl. inmeten).
 • Bouwmarkten / Webwinkels: IKEA, Praxis, Hubo, Karwei, Gamma en Formido, Kwantum, FonQ, Leen Bakker, Wehkamp.
 • Overige merken: Novoferm, Weinor, Toppoint, Bece, Roma, Husol & Lumenguard, Schlappi, Sunway, Dickson, Milano, Swela.

Adresgegevens van lokale zonwering experts nabij Deurne

Goedkope zonwering kopen in Liessel? In contact komen met een goed zonweringsbedrijf in je direct omgeving? Hieronder bieden wij bedrijven en adresgegevens van zonwering specialisten en gordijnwinkels in dit postcodegebied. Mogelijk kan je hier terecht voor meer informatie. Via dit platform vergelijk je ook installateurs en verkopers in Mariahout, Neerkant en Beek en Donk.

Geen zonwering bedrijven! Meld je nu eenvoudig aan
We hebben in deze regio nog geen zonwering-experts gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf toe te voegen.

Vergelijk type zonwering per ruimte

Elk kozijn heeft een bepaalde vitrage nodig die matcht met de individuele ruimte. We vertellen graag wat meer over de mooiste zonweringsmodellen per ruimte en kamer.

 • Keuken: let goed op vochtbestendigheid en hoe makkelijk het te reinigen is.
 • Badkamer: privacy verhogen in de douche met vochtbestendige producten.
 • Woonkamer: kies normale verduisterende gordijnen of screens aan de buitenzijde van de woning.
 • Slaapkamer: laat geluidswerende rolluiken installeren en je kunt rustig slapen.
 • Zolderraam: kies voor mooie transparante- of beperk lichtdoorlatende screens voor de draai-kiepramen.
 • Dakkapel: meet alle is, koop rolgordijnen op maat en monteer de producten binnen enkele minuten.
 • Balkon: koop een voordelig balkondoek en maak jouw eigen zonnescherm.

Mogelijkheden voor serre & terras
Ook in Nederland kunnen de temperaturen behoorlijk hoog zijn. Het actuele aanbod bestaat uit meerdere soorten buiten- en serrezonwering. Tegenwoordig heb je o.a. automatisch zonneschermen & terrasoverkapping, handige parasols of exclusieve houten buitenjaloezieën voor een tuinhuis, serre of overkapping. Systemen voor een glazen dak kan je vanaf de binnenkant of buitenkant laten integreren. Bekijk ook meer informatie over: Zonnescherm.

FAQ: meer schaduw en een gekoeld huis

Hoe kan ik de beste zonwering kopen?

Elke woning heeft eigen karakteristieken. De meest optimale zonnewering voor jouw pand kan jij opzoeken door een check te doen op: de grootte van je ramen, hoe je tuin ligt, jouw stijl en smaak en wat je maximaal wilt uitgeven. Het fijne van binnenzonnewering is dat het verkrijgbaar is in een heleboel kleuren, designs en prijzen. Het zijn niet de meest effectieve producten. Buitenzonwering werkt beter om de zon te weren, geeft ook meer verkoeling, maar springt wel meer in het oog (het zit aan de buitengevel vast).

Hoe hoog zijn de kosten van zonnewering in Liessel?

De kosten van zonwering zijn weer anders per woning. De huidige tarieven vind je hieronder. Denk bij markiezen aan +/- €575. Buitenscreens €260 per raam / kozijn. Bij een terras-knikarmscherm komen de prijzen uit op zo’n €1200. Een uitvalscherm is minder duur (+/- €850). Een basis rolluik kost €465. Jaloezieën zijn nog weer een stukje voordeliger, al vanaf €285 per kozijn. Voor shutters ben je meer kwijt (plusminus €845). Overige gordijnen voor binnen zijn lamellen, rolgordijnen en plissegordijnen (reken op minimaal €115 op basis van 1 raam). De totale kosten zijn afhankelijk van; de gewenste producten, het formaat, de keuzes in bediening, de materiaalsoort, vormen / kleuren en montagetarieven.

Wat is het voordeel van de inmeetservice en montageservice in Liessel?

Voor het bestellen van zonweringsproducten is het aanbod gigantisch groot. Bepaal vooraf wat je wilt doen als het gaat om inmeten en montage. De mogelijkheid bestaat om voor maatwerkproducten zelf de afmetingen door te geven, maar er is soms ook een optie voor de montage met inmeetservice in Liessel. Hierbij komt een gediplomeerde vakman die de raampartij deskundig bekijkt en opmeet. Als alle dingen zijn besteld komt de installateur het model op de goede manier bevestigen. Dankzij deze dienstverlening ben je verzekerd van ideale zonnewering, garantie en service en eventueel een jaarlijks onderhoud.

Waarom kiezen voor slimme raamdecoratie?

Grofweg onderscheiden we handmatige bediening, draadloze bediening of ga jij voor een all-in domotica systeem? Slimme zonwering gaan we de komende jaren veel zien. Een handmatig zonnescherm met opwindmechanisme is op zich ok, maar het kan toch nog makkelijker. Draadloze bediening (d.m.v. een afstandsbediening, handzender, draaiknop, mobiele app) wordt steeds vaker gekozen omdat je op afstand de installatie kan bedienen. Bij regen of wind kan je het zonnescherm automatisch laten indraaien. Als de zon gaat schijnen zal het scherm ook direct reageren. Gordijnen, shutters en jaloezieën kun je ook automatisch open en dicht laten gaan. Een model dat je kunt aansluiten op het internet geeft je nog meer grip op het klimaat in huis. De verwachte prijzen van smart rolluiken of schermen komen uit rond de €475.

Geschreven door: Joost. Laatste update: 1 juni 2024
Postcodegebied: 5753, 5757

Plaats een reactie