Zonwering vergelijken
• Maatwerk voor binnen en buiten
• Verschillende soorten zonwering
• Erkende leveranciers vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Zonwering Dijk en Waard vergelijken

Profiteren van meer schaduw met zonwering in Dijk en Waard? Zonwering is geschikt voor binnen en buiten. Je laat dit al plaatsen vanaf €67,50. Degelijke buitenzonwering zoals een rolluik is zeer handig om de zon en warmte te weren. In veel gevallen creëert een zonnescherm een schaduwrijke plek waar je prima kunt zitten in de zomer. Binnenzonwering zoals gordijnen of duetten is vaak aantrekkelijk geprijsd en is direct een aanvulling op jouw interieur. Tegenwoordig heb je ontzettend veel diverse modellen. Via zonweringaanbiedingen.nl geven we een praktische handleiding waarin we alle mogelijkheden bespreken. Tevens bieden we een indicatie van de kosten en contactgegevens van erkende zonwering specialisten in Dijk en Waard en omliggende plekken.

Waarom kiezen voor een zonnescherm

 • Altijd een lekkere temperatuur in de woning.
 • Biedt een meerwaarde voor je woning.
 • Het isoleert waardoor je energiekosten bespaart.
 • Het voorkomt inkijk.
 • Rolluiken maken je woning minder aantrekkelijk voor inbrekers.
zonwering-vergelijken-dijk-en-waard

Zonnescherm laten plaatsen in Dijk en Waard

Ben jij zelf niet heel erg handig en is het belangrijk dat het deskundig wordt opgehangen? Een voordelig zonnescherm installeren in Dijk en Waard via een lokale zonwering specialist is dan wel zo verstandig. Je bent er dan zeker van dat het scherm fatsoenlijk geïnstalleerd wordt, dat je garantie geldig blijft en je krijgt een uitgebreide demonstratie. Op deze website vind je snel en zonder gedoe vakspecialisten die werkzaam zijn in de regio. In het volgende stappenplan geven we een toelichting hoe dat in z’n werk gaat.

Een zonnescherm laten monteren door een professional

 1. Bepaal welk systeem je gaat toepassen

  Om te beginnen kies je welk type zonwering geschikt is voor jouw woning. Buitenzonwering komt aan de buitenkant van het gebouw te zitten. Maar je hebt ook binnenzonwering dat binnenshuis wordt geplaatst. Krijg voor jezelf duidelijk waarom je zou kiezen voor de screens of de shutters. Zonwering kan diverse rollen vervullen: verkoelen, het verminderen van energiegebruik, je privacy verhogen, inbraakpreventie, een fijne schaduwplek maken, lichtinval regelen of je interieur een meer warme uitstraling geven.

 2. Breedte en lengte opmeten

  Noteer de afmetingen van jouw installatie. Beschrijf ook waar je het wilt laten aanbrengen. Zoals plaatsing achter het huis of bij de slaapkamers. Voeg eventueel afbeeldingen toe zodat de vakman vooraf over alle info beschikt.

 3. Maak een keuze voor de bediening

  Zonwering kan op verschillende manieren worden bediend. De voordeligste systemen zijn de zonwering met handmatige bediening (met slingerstang of band). Een alternatief is elektrische bediening. Vaak gaat dit met een praktische draaischakelaar, die ook als tijdschakelaar kan werken. De kostbaarste en meest comfortabele optie is draadloze bediening met App, afstandsbediening of handzender.

 4. Vergelijken van aanbieders

  Heb je alle vragen beantwoord? Voer dan je telefoonnummer, email en adresgegevens in. Je krijgt 3 of 4 gratis offertes van relevante zonweringsbedrijven uit Dijk en Waard en nabije omgeving. Vergelijk de voorgestelde tarieven en bekijk prijs, garantie review en klantenservice. Ga voor de beste aanbieding en maak de deal rond.

 5. Installatie

  Haal de oude zonwering van de muur af en leg eventuele spullen al klaar voor de vakmannen. De installateur installeert het zonneschermen of de plissés zoals overeengekomen. Test of alles juist is geïnstalleerd. Een demonstratie is gebruikelijk. Mocht er iets zijn wat niet werkt, dan kan dit direct hersteld worden. Mogelijk kan je een onderhoudscontract afsluiten.

Vraag direct een zonwering offerte aan

Offerte op maat van raambekleders in Dijk en Waard

Buitenzonwering kopen: welk systeem past bij mij?

Buitenzonwering Dijk en Waard is praktisch om warmte in huis tegen te gaan. Daarnaast zorgt het voor een aangename schaduwplek op jouw terras. Het geeft dus een fijn klimaat, zowel binnen als buiten. Meerdere toepassingen zoals het welbekende rolluik zijn zelfs inbraakproof en isoleren bovendien de woning. Zonwering voor buiten is tegenwoordig op de markt in diverse designs en kan je zowel zelf installeren als laten monteren. De gemiddelde tarieven liggen tussen de €375 tot wel €2650. In de keuzegids hieronder geven we een toelichting op de meest praktische keuzes.

Adviezen over terrasschermen en knikarmschermen

Een knikarmscherm houdt in een zonnescherm dat aan de gevel gemonteerd wordt. Via de handige knikarmen zal het schermdoek naar buiten worden gedraaid. Dankzij dit systeem is het vloeroppervlak eronder goed begaanbaar en zal het veel schaduw geven op het terras. Disclaimer: dit model kan kapot waaien bij wind. De totale investeringen variëren tussen de €875 – €2250.

 • Veel gekozen model als terraszonwering.
 • Kan compact worden ingerold.
 • Handmatige of elektrische bediening.

Korte info over uitvalschermen

Een uitvalscherm is een effectieve en een betaalbare manier om te voorkomen dat het zonlicht naar binnen schijnt. Daardoor heb je ramen die bijna helemaal afgedekt worden zodat je in huis niet tegen de zon in hoeft te kijken. Erg handig bij ramen die dicht blijven waar je niet vaak onder door hoeft te lopen. Je ziet ze dan ook dikwijls bij flats en kantoren. Voor de achtertuin kun je beter wat anders kiezen. De kosten liggen tussen de €450 t/m €1300.

 • Een zeer betaalbaar zonnescherm.
 • Voor ramen waaronder geen doorloop is.
 • Met sterke wind- en stormvaste armen.

Het gemak van screens

Screens op maat laten maken in Dijk en Waard is het beste advies als je wilt dat je nog deels naar buiten kan kijken. Zonnescreens zijn goed in het filteren van zonlicht en zijn redelijk ongevoelig voor wind. Het materiaal glasvezel of polyester. De lichtdoorlatendheid kan je zelf bepalen. Met daglicht kan je van binnenuit goed naar buiten kijken, maar niet andersom. Voorwaarden: in het geval je het screendoek hebt uitgedraaid moet het raam dicht blijven. De kosten bedragen tussen de €300 – €1025.

 • Compact en elegant systeem.
 • Houdt zon en warmte uitstekend buiten.
 • Te integreren in het kozijn.

Kosten en pluspunten van rolluiken

Rolluiken zijn populair in woonwijken. En dat is niet vreemd: veel keuze qua bediening (handmatig / automatisch), je geniet van een aangenaam klimaat in huis, ze houden lawaai tegen, en je bespaart op de energiekosten dankzij de isolerende werking. Ook schrikken ze inbrekers af. Je kunt kiezen uit 3 modellen: het voorzetrolluik plaatsen ze aan de buitengevel boven het raam, bij het opbouwrolluik vormen raam en rolluikkast een geheel (op de dag / in de dag montage) en het inbouwrolluik wordt toegepast bij montage van het kozijn (achter de buitenmuur). De prijsindicaties liggen tussen de €350 – €1475 voor rolluiken bestellen in Dijk en Waard.

 • Verkrijgbaar met handbediening of elektrische motor.
 • Een volledig verduisterde kamer.
 • Biedt ook bescherming tegen inbraak.

Prijzen en voordelen van markiezen

Een markies heeft een opvallende ronde of bolle uitstraling wat je huis een kenmerkende uitstraling biedt. Het gaat hier om een stevig frame van hout of aluminium wat afgewerkt is met een sterk doek. We zien markiezen vaak bij jaren 50 woningen. Ze beïnvloeden de uitstraling van de woning. In aanvulling op de standaard markiezen is er nog een petmodel en klapmodel om een hogere doorloopruimte te realiseren. De verwachte prijzen bedragen tussen de €610 tot €1625.

 • Past perfect bij oudere gebouwen en huizen.
 • Het zicht naar buiten wordt minder beperkt.
 • Windvast en uv-lichtbestendig.

Alternatieve systemen voor buiten

 • Verandazonwering: serrezonwering eventueel met zon- en windautomaat.
 • Zonweringdoek: losse doek die je door middel van touwen over kunt ophalen.
 • Terrasoverkapping: creëer lokaal extra schaduw door een verplaatsbare parasol.
 • Buitenjaloezieën: een effectief en super modern systeem.

Het hele jaar door een fijne temperatuur in huis via buitenzonwering!

Bekijk de producten van verschillende aanbieders

Raamdecoratie Dijk en Waard: bekijk de verschillende gordijnen voor binnen

De montage van binnenzonwering gebeurt altijd aan de binnenkant van een raam of kozijn. D.m.v. raambekleding heb je altijd precies de lichtinval die jij wil. Dit beperkt dat er veel licht in de woning komt zodat het minder heet wordt in huis. Daarnaast is het een toevoeging aan jouw interieur. Een mooi neveneffect: de raamdecoratie zorgt ook voor een isolerende laag. De prijzen schommelen tussen de €300 – €800. In het stukje hieronder bespreken we de meest aantrekkelijke systemen.

Rolgordijnen: bestellen in verschillende materialen

Een rolgordijn is een gordijn dat je kunt oprollen. Een zeer betaalbaar systeem, simpel aan te brengen, simpel te gebruiken en de kwaliteit is tegenwoordig erg hoog. Rolgordijnen kun jij kopen in oneindig veel dessins en kleuren wat maakt dat je interieur onaangetast blijft. Je hebt allerlei types zoals elektrische, transparante, verduisterende, waterafstotende, dakraam, lichtdoorlatende en het duo rolgordijn. De verwachte prijzen liggen zo tussen de €62,50 en €175.

 • Veel keuze binnen het goedkope raamdecoratie segment.
 • Rolgordijnen kopen in Dijk en Waard: heel simpel zelf op te hangen.
 • Te koop in allerlei stoffen en bijzondere uitvoeringen.

Vouwgordijnen: bekijk het aanbod

Vouwgordijnen zijn zeer populair, ze geven een luxueuze en huiselijke ambiance aan een kamer. Je kunt ze gemakkelijk in hoogte verstellen. Elke vouwgordijn wordt op maat gemaakt. De keuze voor de stof bepaalt hoeveel licht er doorheen komt (lichtdoorlatendheid). Verder kunnen ze de akoestiek in huis verbeteren. Houd rekening met een tarief van €100 tot €325.

 • Geven een sfeervolle uitstraling.
 • 100% maatwerk is mogelijk.
 • Probleemloos te onderhouden: je kunt ze uitwassen.

Plissé: bekijk het aanbod

Plissé gordijnen is een type raamdeco waarbij het doek in een harmonica vorm wordt ingebouwd. Je bedient ze eenvoudig met een trekkoord en ze zijn erg zonwerend. Het is een fraaie vorm van raamdeco die aansluit op elk interieur. Er bestaan allerlei variaties binnen de plissé gordijnen. Dupligordijnen (honeycomb) / Duettes hebben meerdere stoflagen (honingraat). Top down – bottom up kan je van boven en onder openen. Voorzie prijzen van €55 oplopend tot €155.

 • Elegant en flexibel systeem.
 • Eenvoudig monteren met wandsteun of plafondclip.
 • Dupligordijnen op maat: voor elk raam een geschikte maat.

Jaloezieën Dijk en Waard: bekijk het aanbod

Jaloezieën zijn horizontale latten die omhoog gehaald kunnen worden met een koord of zelfs met afstandsbediening. Tijdens het bestellen kan je kiezen uit oneindig veel dessins en materialen zoals o.a. PVC, aluminium, bamboe, hout, kunststof. Met houten jaloezieën heb je de volledige vrijheid betreffende de kijklijnen, lichtinval en schaduw. Let op: je moet veel schoonmaken (stof dwarrelt neer op de strips). Wees voorbereid op prijsindicaties van €70 tot +/- €230.

 • Eenvoudig zelf de lichtinval bepalen.
 • Jaloezieënwinkel: lichtgewicht bamboe biedt een ruimte een bijzondere sfeer.
 • PVC / Aluminium jaloezieën: kies voor een duurzaam gefabriceerd product.

Lamellen: functioneel en gebruiksvriendelijk

Lamellen zijn verticale platen gefabriceerd van o.a. stof, pvc, hout, aluminium, kunststof. Geschikt voor lange / grote ramen en passen perfect bij een chique en zakelijk interieur. Verticale lamellen zijn simpel te bedienen, vragen niet om veel onderhoud en zijn ook geschikt voor vochtige ruimtes. De investeringen starten vanaf €80. Voor luxe versie moet je rekening houden met €190.

 • De koordbediening zorgt voor snel openen en sluiten.
 • Perfect voor grote ramen.
 • Montage kunststof kozijn: eenvoudige installatie.

Shutters: luxe raambekleding in Dijk en Waard voor jouw woning

Shutters zijn strakke binnenluiken met een heel eigentijdse look. Het zijn unieke producten die jouw interieur helemaal compleet maken. Blinds zijn authentiek, dragen veel bij aan de waarde van je huis en zijn ook nog eens hartstikke duurzaam. Te plaatsen op diverse ramen als valramen, vaste ramen, draaikiepramen, schuiframen, dakramen, uitzetramen. Belangrijk: shutters zijn duur in aanschaf. De tarieven beginnen bij circa €400 en bedragen voor een luxe model zo’n €910.

 • Een echte blikvanger in huis.
 • Eenvoudig schoon te maken.
 • Houten kozijnen: de houtstructuur maakt het 1 geheel.

Horren en hordeur op maat

Maatwerk horren in Dijk en Waard bieden frisse lucht in de woning en beschermen tegen insecten en ongedierte. Voor elk raam of deur is er een geschikt model: rolhor, hordeur, plissé hor, voorzethor, lamellenhor, inzethor. Last van allergieën of hooikoorts? Koop dan een unieke pollenwerende hor. Let op: horren hebben geen zonwerend effect. Wil je dit wel? Kies dan voor een speciale duo-plissé hor. Dit model houdt kleine dieren tegen en houdt ook nog eens de zon buiten. De kostprijzen starten bij gemiddeld €65. Voor grotere ramen ga je al gauw richting de €500.

 • Breed inzetbaar: valraam, uitzetraam, tuimelraam, draai-kiepraam, vast raam, schuifraam.
 • Natuurlijk ventileren zonder muggen en vliegen in huis.
 • Ideaal als je last hebt van hooikoorts.

Multifunctionele raamdecoratie die matcht met jouw stijl

Snel een aanbieding van erkende aanbieders

Kosten zonwering 2024

De prijzen van zonwering op dinsdag, 23 april 2024 worden samengesteld a.d.h.v. velerlei opties: het type model, de materiaalsoort, de maximale lengte en de bedieningsopties. In de tabel hierna delen we de actuele tarieven van het laten plaatsen van zonwering in Dijk en Waard in april 2024.

Type zonweringGrootteGemiddelde onkosten
Knikarmscherm200 – 600 cm breed€850 – €2250
Uitvalscherm200 – 500 cm breed€355 – €1575
Screenstot 4 meter breed€290 – €1150
Rolluik1 – 4 meter breed€290 – €1375
Rolgordijn200 x 60 cm€70 – €150
Lamellen100 x 50 cm€70 – €205
Jaloezieën150 x 150 cm€60 – €280
Plisségordijnen100 x 150 cm€100 – €360
Gemiddelde onkosten zonnewering met montage in de Provincie Noord-Holland.

Meest gekozen merken zonwering

Wil je zonwering kopen? Er bestaan veel fabrikanten met allemaal een uniek aanbod. Elk merk heeft zijn voordelen en prijskaartje. Vaak gewoon verkrijgbaar bij de gordijnwinkel in Dijk en Waard. In de onderstaande tabel delen we een toelichting op de meest bekende merken. Zodoende heb jij een goed beeld van het aanbod.

 • Sunmaster: sterke en gebruiksvriendelijke producten met een mooi design.
 • SunCircle: tot 7 jaar garantie op alle geregistreerde producten.
 • Verano: een begrip in de zonweringbranche.
 • Zonnelux: flexibel maatwerk voor elk type raam of kozijn.
 • Heroal: toonaangevend aluminium zonwering systemen.
 • Stobag: eigen producten met award winning designs en functionaliteiten.
 • Renson: creëer bijzondere sferen in de voor- en achtertuin met gevelbekleding.
 • Velux: de beste dakramen met verduisterend rolgordijn.
 • Luxaflex: uitgebreide collectie met raamdeco en binnenzonwering.
 • Somfy: leverancier van motoren voor elektrische zonneschermen.
 • Unilux / Fractions: shutters en horren om jouw woning af te maken.
 • Veneta: zonder risico bestellen dankzij de gratis meetverzekering.
 • Bouwmarkten / Webwinkels: Hubo, Praxis, IKEA, Karwei, Gamma & Wehkamp, Kwantum, FonQ, Leen Bakker, Formido.
 • Zie ook: Deponti, Bece, Toppoint, Roma, Novoferm, Husol en Schlappi, Lumenguard, Swela, Dickson, Milano, Copaco.

Zonwering experts zoeken in de buurt van Dijk en Waard

Goedkope zonwering kopen in Dijk en Waard? Zoeken naar een vakkundig zonweringsbedrijf in jouw omgeving? In het schema hierna tref je namen en adressen van raambekleding winkels en gordijnwinkels in de regio. Misschien kunnen ze je advies geven. Op dit portaal check je ook montagepartners en verkopers in Schagen, Medemblik en Koggenland.

Geen zonwering bedrijven! Meld je nu eenvoudig aan
We hebben in deze regio nog geen zonwering-experts gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf toe te voegen.

Vergelijk type zonwering per ruimte

Elke raampartij vraagt weer om een ander type vitrage die rijmt met de woonbehoefte en woonstijl. We verstrekken hieronder wat details over de beste zonweringssystemen voor iedere ruimte in de woning.

 • Keuken: populair zijn de plisségordijnen en de jaloezieën.
 • Badkamer: met waterafstotende plissés heb je meer privacy in de douche.
 • Woonkamer: door het toepassen van verduisterende gordijnen of duettes bepaal je zelf hoeveel lichtinval je hebt.
 • Slaapkamer: speciale geluidswerende gordijnen zorgen voor een rustige en stille kamer.
 • Zolderraam: onmisbaar op zolder zijn de rolgordijnen en plisse-gordijnen voor jouw draai-kiepramen.
 • Dakkapel: denk aan rolgordijnen op maat (die je gemakkelijk zelf kunt plaatsen).
 • Balkon: met een zonnescherm of balkondoek zit je altijd lekker in de schaduw.

Serre & Terras
Ook in ons land zijn temperaturen van 30 graden of meer geen uitzondering meer. We onderscheiden verschillende type buiten- en serrezonwering. Wat dacht je van automatisch zonneschermen / terrasoverkapping, handige parasols of unieke houten buitenjaloezieën voor een serre, overdekt terras of overkapping. Een zonnescherm voor een glazen dak kan je zowel vanaf binnen als buiten laten installeren. Klik eventueel direct verder naar:

Wat moet ik weten over mijn woning verkoelen?

De beste zonwering, hoe kan ik die bestellen?

Elke huis heeft weer andere wensen. De ideaalste zonnewering die past bij jouw wensen komt tot stand door: de hoogte van je ramen, de ligging van de tuin, jouw specifieke wensen en natuurlijk jouw maximale budget. De voordelen van binnenzonnewering zijn dat het verkrijgbaar is in oneindig veel kleuren, modellen en afmetingen. Je interieur moet hier natuur wel schikt voor zijn. Buitenzonwering werkt nog een stuk effectiever, brengt significante verkoeling, maar valt wel meer op (je monteert het aan de gevel of kozijn).

Hoe zit het met de kosten van zonnewering in Dijk en Waard?

De verwachte prijzen van zonwering wisselen enorm. De standaard prijsindicaties bieden we hierna aan. Voor markiezen betaal je zo’n €575. Screens €215 op basis van één kozijn. Kies je voor een terraszonwering moet je denken aan minimaal €1225. Je kunt iets besparen met een uitvalscherm (+/- €700). Een standaard rolluik kost €465. Liever jaloezieën? Dan betaal je zo’n €270 op basis van 1 raam. Shutters zijn ook voor binnen, maar wel een stukje duurder (zo’n €755). Budget soorten raambekleding zijn lamellen, rolgordijnen en plissegordijnen (verkrijgbaar vanaf €140 per kozijn). De totale bedragen worden berekend a.d.h.v. het product, de gewenste afmeting, handmatige of elektrische bediening, type materiaal, prints en installatiewerk.

Wat is het voordeel van de inmeetservice en montageservice in Dijk en Waard?

Met betrekking tot zonweringsproducten heb je veel keuze. Bepaal vooraf wat je wilt doen als het gaat om inmeten en montage. Je kunt zelf maatwerkproducten inmeten, echter kun jij soms beter kiezen voor de montage en inmeetservice in Dijk en Waard. Als je hiervoor kiest dan plan je een afspraak met een deskundige installateur die de deuren en/of ramen deskundig bekijkt en opmeet. Als de gehele bestelling binnen is zal een montagepartner de producten goed bevestigen. Zo geniet je van fantastische zonnewering, langere garantie, klantenservice en een mooi passend product.

Wat zijn de voordelen van slimme zonnewering?

In de basis kennen we handmatig met slingerstang of band, afstandsbediening of een volledig geïntegreerd domotica systeem? Slimme zonwering wordt door steeds meer mensen gekocht. Een handmatige installatie met windwerk of slingerstang is acceptabel, maar het kan toch nog gebruiksvriendelijker. Draadloze bediening (d.m.v. een handzender, tijdschakelaar, mobiele app, draaiknop) biedt al voordeel dat de producten automatisch bediend kunnen worden. Bij regen of wind kan jouw zonnescherm soms automatisch reageren. In de zomerperiode met warm zonlicht laat je een rolluik of screen automatisch zakken. Shutters, jaloezieën en gordijnen kun je ook automatisch open en dicht laten gaan. Een toepassing met online functies geeft je meer flexibiliteit. De onkosten van smart rolluiken of schermen komen uit rond de €450.

Geschreven door: Joost. Laatste update: 1 april 2024
Postcodegebied: 1700, 1701, 1702, 1703, 1704, 1705, 1706, 1720, 1721, 1722, 1723, 1724, 1830, 1831, 1832, 1833, 1834Bekijk plaatsen in de gemeente:

Plaats een reactie