Zonwering vergelijken
• Maatwerk voor binnen en buiten
• Verschillende soorten zonwering
• Erkende leveranciers vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Zonwering Aartswoud vergelijken

Een koele woning en een fijne schaduwrijke plek met zonwering in Aartswoud? Zonwering is toe te passen aan de binnen- en buitenzijde van je huis en is er al vanaf €67,50. Kwalitatieve buitenzonwering zoals o.a. een markies is geschikt om zonnewarmte buiten te houden. Ook realiseert een zonnescherm een groot aantal vierkante meters aan schaduw in de tuin. Binnenzonwering zoals o.a. gordijnen of lamellen is in de basis wat betaalbaarder en geeft je woning ook warme uitstraling. Er zijn ontzettend veel afzonderlijke oplossing. Op dit platform doorzoek je een handig stappenplan dat zorgt dat je goed voorbereid een offerte kan aanvragen. Op dezelfde wijze doorzoek je gemiddelde tarieven en contactgegevens van betrouwbare zonwering specialisten in Aartswoud en omstreken.

Top 5 voordelen van een zonnescherm

 • Altijd een fijne temperatuur in de woning.
 • In de zomer heb je ook buiten altijd beschutting.
 • Heeft een isolerende werking en verminderd stookkosten.
 • Het voorkomt inkijk.
 • Een veilige woning met rolluiken (inbraakpreventie).
zonwering-vergelijken-aartswoud

Zonnescherm laten plaatsen in Aartswoud

Wil je alles vakkundig laten installeren of simpelweg geen tijd? Een voordelig zonnescherm installeren in Aartswoud door een regionale zonwering specialist is dan een uitstekend idee. Je mag er dan vanuit gaan dat het geheel goed aangesloten wordt, dat je garantie geldig blijft en dat de bediening perfect werkt. Via onze vergelijkingstool vind je snel vakspecialisten in de regio. In het onderstaande blok bieden we jouw concrete handvatten om dit te realiseren.

Een zonnescherm laten monteren door een professional

 1. Systeem kiezen

  Ten eerste bepaal je wat voor soort installatie geschikt is voor jouw woning. Buitenzonwering wordt aan de buitenkant bevestigd. De binnenzonwering wordt toegepast aan de binnenzijde. Daarnaast is het goed om na te denken over het doel van het zonnescherm, markiezen of de shutters. Zonwering kan diverse rollen vervullen: een ruimte afkoelen, een extra isolerende laag, inkijk en geluidsoverlast beperken, inbraakkans verminderen, een fijne schaduwplek maken, lichtinval beter controleren of een twist geven aan jouw interieur.

 2. Maten doorgeven

  Geef de maten door van het gewenste model. Beschrijf ook waar je het wilt laten plaatsen. Kies bijvoorbeeld voor aan de overkapping of in de badkamer. Voeg schetsen toe om de monteur duidelijke instructies te geven.

 3. Maak een keuze voor de bediening

  Zonwering kan op verschillende manieren worden bediend. De simpelste mogelijkheid is zonwering met handmatige bediening (met stang of band). Een andere mogelijkheid is elektrische bediening. Dat werkt middels een handige draaiknop, soms ook uitgevoerd met tijdschakelaar. De kostbaarste en meest nieuwe keuze is draadloze bediening middels een afstandsbediening of mobiele app.

 4. Fabrikanten en verkopers vergelijken

  De details van het project ingevuld? Voer jouw adresgegevens in. Je krijgt snel en volledig vrijblijvend offertes van erkende zonweringsbedrijven uit Aartswoud en de directe omgeving. Vergelijk de aanbiedingen op kwaliteit, garantie, nazorg, klantenservice. Selecteer de beste aanbieding en neem contact op met de betreffende partij.

 5. Het ophangen van het systeem

  Verwijder de oude zonwering en zorg dat er genoeg ruimte is voor het montageteam. De specialist levert het knikarmscherm of gordijnen op de afgesproken plekken. Ga altijd na of alles juist is vastgezet. Vaak volgt er nog even een korte demonstratie. Eventuele gebreken kan je het beste direct uitsluiten. In sommige gevallen kun jij ook een onderhoudscontract nemen.

Maatwerk zonwering offertes ontvangen

Krijg verschillende prijsvoorstellen van raambekleders in Aartswoud

Buitenzonwering kopen: welk systeem past bij mij?

Buitenzonwering Aartswoud wordt gebruikt om je woning wat te verkoelen. In aanvulling daarop werkt het ook ideaal om een ruime schaduwplek te maken op jouw terras. Je kunt er dus zowel binnen als buiten van genieten. Meerdere artikelen zoals de populaire rolluiken werken inbraakwerend en vergroten de isolatie. Zonwering voor buiten is er vandaag de dag in veel vormen en kan je zowel zelf installeren als laten monteren. Houd rekening met kosten tussen de €225 t/m €2625. In de koopgids hierna lees je de voordelen en nadelen van de meest gekozen toepassingen.

Het kopen van terrasschermen / knikarmschermen

Een knikarmscherm houdt in een zonnescherm dat je buiten aan je huis vast monteert. Middels de speciale knikarmen kan het schermdoek worden weggedrukt. Hiermee blijft jouw terras optimaal begaanbaar en biedt het geheel veel schaduw in de tuin. Tip: het doek moet je direct inklappen bij harde wind. De normale prijzen bedragen tussen de €900 tot wel €2150.

 • Voor iedere woning een geschikte terraszonwering.
 • Uitval tot wel drie meter.
 • Te bestellen met draadloze bediening.

Korte info over uitvalschermen

Het uitvalscherm is een klassiek zonnescherm en een goedkope manier om de zon in jouw woning te weren. Het geeft ramen die bijna helemaal afgedekt worden zodat je ongestoord een boek kunt lezen of tv kunt kijken. Veel gekozen bij kleinere ramen waar je in principe niet onder door hoeft te lopen. Ze worden vaak gebruikt bij flatgebouwen en kantoren. Het is dus minder geschikt voor een achtertuin. De verwachte prijzen liggen zo tussen de €425 t/m €1325.

 • Zowel luxe zonneschermen als voordelige opties.
 • Ook geschikt voor hoge gebouwen en appartementencomplexen.
 • Zeer windbestendig.

Meer informatie over screens

Screens op maat laten maken in Aartswoud is onmisbaar als je wilt dat je nog deels naar buiten kan kijken. Zonnescreens reflecteren het zonlicht en behouden het zicht van binnen naar buiten. De materialen van het doek zijn o.a. acryl of een combinatie van glasvezel en polyestervezels. De lichtdoorlatendheid kan je zelf bepalen. Tijdens daglicht kun je deels naar buiten kijken. Maar van buiten naar binnen is dit niet mogelijk. Advies: op het moment dat het screendoek uit is kan je het raam niet openen. De normale tarieven liggen tussen de €250 tot €1050.

 • Een relatief onopvallend systeem.
 • Zowel de cassette als het doek in diverse kleuren beschikbaar.
 • Ze laten wel licht, maar geen zicht door.

Uitleg over rolluiken

Rolluiken worden steeds vaker toegepast. Dat is goed te verklaren: ze zijn zeer gebruiksvriendelijk, eenvoudig in te meten, mensen kunnen niet naar binnen kijken, en houden in de winter de kou buiten de deur. Tevens houden ze inbrekers buiten de deur. Je kunt kiezen uit 3 mogelijkheden: het voorzetrolluik bevestigt men boven het raam aan de buitengevel, een opbouwrolluik wordt boven het raam op het kozijn gemonteerd (op de dag / in de dag montage) en inbouwrolluiken bevinden zich in een uitsparing boven de deur of raamopening. De verwachte kosten bedragen tussen de €320 tot zo’n €1225 voor rolluiken bestellen in Aartswoud.

 • Ramen en kozijnen beschermd tegen extreem weer.
 • Werkt isolerend en geluiddempend.
 • Belangrijke inbraakwerende eigenschappen.

Het comfort van markiezen

Een markies heeft een opvallende ronde of bolle uitstraling die ongevoelig zijn voor zijdelingse zoninval. Het systeem bestaat uit een frame fout hout of aluminium waarover een doek wordt gelegd. Dit markiezen-systeem zie je vaak nog bij sfeervolle woningen. Ze beïnvloeden een romantische uitstraling van het huis. In aanvulling op de standaard markiezen is er nog een petmodel en klapmodel die je vaak bij winkels ziet. De prijzen liggen zo tussen de €700 tot €1800.

 • Volledig maatwerk mogelijk qua breedte, kleur en materiaal.
 • Gemakkelijk schoon te houden.
 • Robuust systeem dat niet erg windgevoelig is.

Overige opties voor buiten

 • Verandazonwering: koele zomers en aangename winters met serrezonwering.
 • Zonweringdoek: een doek dat je kun spannen tussen huizen, bomen of palen.
 • Terrasoverkapping: handige verrijdbare parasol voor het terras.
 • Buitenjaloezieën: een luxe alternatief voor een rolluik of screen.

Een koele temperatuur in je woning via buitenzonwering!

Bekijk de actuele prijzen van installateurs

Raamdecoratie Aartswoud: alles over inmeten en ophangen

Binnenzonwering noemen we ook wel raamdecoratie. Via raambekleding is de lichtinval goed te sturen. Dit beperkt dat er heel veel zonnestralen de kamer binnenkomen zodat het minder heet wordt in huis. Bovendien zorgt het voor meer sfeer in huis. En het leuke is: met raamdecoratie verbeter jij de isolatie van je huis. De prijzen variëren tussen de €370 – €950. In het onderstaande stuk delen we veel info over de meest gekochte installaties.

Rolgordijnen: praktische info en voordelen

Het rolgordijn is functioneel en kan je eenvoudig afrollen. Het is voordelig, simpel zelf te plaatsen, simpel te gebruiken en het is geschikt voor ieder kozijn. Rolgordijnen worden aangeboden in oneindig veel kleuren en prints wat ervoor zorgt dat het past in jouw interieur. Je hebt diverse varianten zoals kiepkantelraam, waterafstotende, verduisterende, lichtdoorlatende, transparante, dakraam en de duo rolgordijnen. De onkosten variëren tussen de €60,00 tot €190.

 • Een vorm van goedkope raamdecoratie.
 • Rolgordijnen kopen in Aartswoud: gemakkelijk zelf te bevestigen.
 • Beschikbaar in diverse stoffen en luxe modellen.

Vouwgordijnen: bekijk het aanbod

Vouwgordijnen dragen bij aan een speelse en authentieke uitstraling aan een kamer. Je bepaalt zelf welk deel van het raam bedekt wordt. Een vouwgordijn is vaak maatwerk. De stof bepaalt de lichtdoorlatende werking van het gordijn. Ook helpen ze tegen een slechte akoestiek. Verwacht prijsindicaties van €105 tot zo’n €325.

 • Nemen weinig plek in beslag.
 • Eenvoudig op maat laten maken (maatwerk).
 • Eenvoudig onderhoud: met de hand snel te wassen / reinigen.

Plissé: praktische bestelinformatie

Plissé gordijnen kun je open zetten zoals jij wat wilt. Je bedient ze eenvoudig met een trekkoord en de zonwerendheid is optimaal. Luxe ogende raamdeco die goed matched met jouw interieur. Je kunt kiezen uit velerlei varianten plissé gordijnen. Dupligordijnen (honeycomb) / Duettes kun je herkennen aan de honingraat vouw. Met Top down – bottom kan je een specifiek deel van je raam afschermen. Houd rekening met prijzen van €62,5 oplopend tot €180.

 • Past bij elke interieurstijl.
 • Eenvoudig aan te brengen d.m.v. plakstrips.
 • Dupligordijnen op maat: de inmeetservice komt bij je thuis.

Jaloezieën Aartswoud: bekijk het assortiment

Jaloezieën zijn horizontale platen die je op veel standen kunt opendraaien met een koord of ladderband. Je kunt een selectie maken uit oneindig veel dessins en materialen als bijv. kunststof, stof, PVC, aluminium, hout. Door te kiezen voor houten jaloezieën heb je de volledige vrijheid betreffende de gewenste lichtinval en privacy. Suggestie: je moet ze wel regelmatig afstoffen en onderhouden. Verwacht een tarief van €85 tot €250.

 • Eenvoudig zelf de lichtinval bepalen.
 • Jaloezieënwinkel: bamboe geeft een rank en verfijnd karakter aan het raam.
 • PVC / Aluminium jaloezieën: duurzame oplossing voor raamdeco.

Lamellen: stijlvolle gordijnen voor binnen

Lamellen zijn verticale latten van bouwstoffen zoals bamboe, hout, aluminium, kunststof, pvc. Ideaal voor grote ramen en passen perfect bij een rustig en basis interieur. Verticale lamellen zijn praktisch in gebruik, eenvoudig te reinigen en kan je ook prima toepassen in de badkamer. De prijsverwachtingen starten bij gemiddeld €85. Meer exclusieve modellen kosten zo’n €175.

 • Geven een lang en elegant beeld van de ruimte.
 • Een populaire keuze bij grote raampartijen.
 • Montage kunststof kozijn: eenvoudig aan te brengen.

Shutters: luxe raambekleding in Aartswoud met exclusieve afwerking

Shutters zijn luxe binnenluiken met een heel stoere look. Het zijn unieke systemen die jouw interieur helemaal compleet maken. Blinds zijn uniek, dragen veel bij aan de waarde van je huis en bovendien erg milieuvriendelijk. Past op bijna elk raam zoals uitzetramen, dakramen, schuiframen, ronde ramen, valramen, draaikiepramen. Belangrijk: shutters vergen een behoorlijke investering. De kosten beginnen bij zo’n €480 en lopen op tot €950.

 • Een zeer exclusieve vorm van raamdecoratie.
 • Je kunt het snel reinigen met een vochtige doek.
 • Houten kozijnen: de combinaties van hout maken het een luxe geheel.

Voordelige horren en hordeuren voor elk huis

Maatwerk horren in Aartswoud bieden frisse lucht in de woning en werken uitstekend tegen vliegen, motten, wespen en muggen. Denk bijvoorbeeld aan: lamellenhor, inzethor, hor met scharnier, voorzethor, plissé hor, hordeur. Hooikoorts (of andere allergieën? Koop dan een unieke pollenwerende hor. Kooptip: het zonlicht komt wel door het horgaas geen. Er bestaat ook een innovatieve duo-plissé hor. Dit systeem beschermt tegen insecten en voorkomt ook dat het erg snel warm wordt in huis. De tarieven starten vanaf €85. Meer exclusieve modellen kosten zo’n €775.

 • Past op bijna elk type raam: schuifraam, draai-kiepraam, uitzetraam, vast raam, draairaam, tuimelraam.
 • Je ramen en deuren gemakkelijk openzetten om te ventileren.
 • Houden insecten en ongedierte buiten de deur.

De leukste raamdecoratie die matcht met jouw stijl

Ontvang verschillende aanbiedingen van vakmannen uit de buurt

De actuele kosten van zonwering 2024

De prijzen van zonwering op zondag, 21 april 2024 zijn afhankelijk van een aantal opties: de productcategorie, materiaalgebruik, de maximale breedte en of je kiest voor handmatige of elektrische bediening. In de tabel hieronder bekijk je de verwachte tarieven van het laten plaatsen van zonwering in Aartswoud in april 2024.

Zonwering typeAfmetingGemiddelde prijzen
Knikarmschermtot 7 meter breed€820 – €2200
Uitvalscherm2 – 6 meter breed€400 – €1550
Screens2 – 4 meter breed€250 – €1125
Rolluik3 – 4 meter breed€285 – €1450
Rolgordijntot 2 meter breed€75 – €175
Lamellen250 x 150 cm€65 – €195
Jaloezieën150 x 150 cm€75 – €250
Plisségordijnen180 cm breed€120 – €340
Kostenindicatie zonnewering met montage in de Provincie Noord-Holland.

Populaire merken zonwering

Plannen om zonwering te kopen? Er bestaan flink wat merken die goede producten en service leveren. Iedere leverancier heeft zijn pluspunten en prijssegmenten. Veel van de merken kan je wel kopen bij de gordijnwinkel in Aartswoud. In de onderstaande tabel vind je een overzicht met de populairste merken. Op die manier kan jij nog beter een keuze maken.

 • Sunmaster: oerdegelijke producten met een hoog gebruikersgemak.
 • SunCircle: eersteklas kwaliteit door productie in eigen handen.
 • Verano: een van de grootste fabrikanten in de Benelux.
 • Zonnelux: breed assortiment aan kwalitatieve raamdecoratie.
 • Heroal: familiebedrijf sinds meer dan 140 jaar.
 • Stobag: zonwering en weerbescherming op maat.
 • Renson: meer uitstraling van de buitengevel met unieke gevelbekleding.
 • Velux: een naam die staat voor hoge kwaliteit dakramen en raamdeco.
 • Luxaflex: kindveilige systemen op maat gemaakt en vakkundig gemonteerd.
 • Somfy: langer genieten van je terras met elektrische zonneschermen.
 • Unilux / Fractions: op maat gemaakte shutters en horren.
 • Veneta: 100% maatwerk en 100% tevredenheidsgarantie op jouw bestellingen.
 • Bouwmarkten / Webwinkels: Hornbach, Praxis, IKEA, Gamma, Karwei & Wehkamp, Formido, FonQ, Leen Bakker, Kwantum.
 • Check ook: Weinor, Roma, Toppoint, Bece, Husol, Novoferm & Dickson, Lumenguard, Schlappi, Sunway, Milano, Swela.

Vergelijk zonwering experts in de regio Opmeer

Goedkope zonwering kopen in Aartswoud? In contact komen met een erkend zonweringsbedrijf in je direct omgeving? Hieronder verstrekken we bedrijven en adresgegevens van raambekleding winkels en gordijnwinkels in jouw omgeving. Mogelijk kunnen ze je advies geven. Via deze vergelijker check je ook montagepartners en winkels in Obdam, Broek op Langedijk en Spanbroek.

Geen zonwering bedrijven! Meld je nu eenvoudig aan
We hebben in deze regio nog geen zonwering-experts gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf toe te voegen.

Bekijk soorten zonwering per ruimte

Elke kamer vraagt om een uniek type vitrage die matcht met de stijl van de woning. We beschrijven nu de meest bestelde zonwering voor binnen en buiten voor iedere ruimte in de woning.

 • Keuken: populair zijn de plisségordijnen en de jaloezieën.
 • Badkamer: geen inkijk meer met waterbestendige jaloezieën en plissés in de douche.
 • Woonkamer: dankzij verduisterende gordijnen koelt het minder af in te winder en houd je de warmte buiten in de zomer.
 • Slaapkamer: laat geluidswerende rolluiken installeren en je kunt rustig slapen.
 • Zolderraam: rolgordijnen, jaloezieën of plisségordijnen bieden uitkomst voor draai-kiepramen.
 • Dakkapel: je kunt de rolgordijnen op maat eenvoudig zelf monteren.
 • Balkon: met een zonnescherm of balkondoek zit je altijd lekker in de schaduw.

Terras of Serre
In de de zomermaanden kunnen de temperaturen behoorlijk hoog zijn. Men verkoopt allerlei type buiten- en serrezonwering. Wat dacht je van automatisch zonneschermen of terrasoverkapping, gewoon parasols of bijzondere houten buitenjaloezieën voor serre of overkapping. Bescherming voor een glazen dak kan je zowel vanaf binnen als buiten laten ophangen. Bekijk ook meer informatie over: Buitenjaloezieën.

Veelgestelde vragen omtrent het koelen van je huis

De beste zonwering, hoe kan ik die bestellen?

Elke woning is anders. De beste zonnewering is afhankelijk van de raamgrootte, de ligging van je huis, de gevels / kozijnen en wat je eraan wilt uitgeven. Het handige aan binnenzonnewering is dat het te koop is in meerdere kleuren, prints en prijssegmenten. Het laat vaak wel wat zonlicht door. Buitenzonwering is een stuk doeltreffender, geeft net dat beetje extra verkoeling, maar valt wel meer op (je monteert het aan de gevel of kozijn).

Wat zijn de gemiddelde kosten van zonnewering in Aartswoud?

De kosten van zonwering zijn van veel factoren afhankelijk. De standaard kosten vind je hieronder. Voor markiezen moet je rekenen op minimaal €625. Buitenscreens €290 per kozijn. Bij een zonnescherm betaal je ongeveer €1175. Met een uitvalscherm ben je een stuk goedkoper uit (+/- €650). Een normaal rolluik kost €500. Voor jaloezieën betaal je zo’n €275 op basis van 1 raam. Voor shutters is de investering wat hoger (+/- €820). Budget gordijnen voor binnen zijn lamellen, plisse gordijnen en rolgordijnen (reken op minimaal €135 op basis van 1 raam). De totale investeringen hangen af van: het model, de noodzakelijke afmetingen, elektrische of handmatige bediening, het materiaal, motiefjes en kosten van installatie.

Wat is het voordeel van de inmeetservice en montageservice in Aartswoud?

Rondom zonweringsproducten kan je kiezen uit veel producten. Zoek vooraf alles goed uit omtrent het inmeten en monteren. Je kunt zelf de maten opmeten voor maatwerkproducten, echt kan je ook profiteren van de montage met inmeetservice in Aartswoud. In dat geval komt in gediplomeerde professional die ieder raam deskundig bekijkt en opmeet. Als je aankoop binnen is gekomen bij de winkel kom een installateur het product volgens de documentatie monteren. Dankzij deze service profiteer je van fantastische zonnewering, maximale (verlengde) garantie en een fraai afgewerkt product.

Wat is slimme zonwering?

Wil jij een handmatig met slingerstang of band, elektrische bediening met zender of een online domotica systeem met mobiele app? Slimme zonwering zal de nieuwe standaard worden. Een handmatig zonnescherm met een handslinger werkt prima, niettemin kan het makkelijker. Draadloze bediening (met een handzender, tijdschakelaar, mobiele app, afstandsbediening) heeft als effect dat je daarmee flink wat tijd kunt besparen. Bij extreem weer kunnen de rolluiken of screens automatisch aangestuurd worden. Wanneer de zon aanwezig is zal het scherm ook direct reageren. Jaloezieën, gordijnen en shutters kun je ook automatisch open en dicht laten gaan. Een systeem dat werkt via internet maakt jouw woning dus een stuk slimmer. De kosten van smart rolluiken & screens starten bij €450.

Geschreven door: Hans. Laatste update: 1 april 2024
Postcodegebied: 1719

Plaats een reactie