Zonwering vergelijken
• Maatwerk voor binnen en buiten
• Verschillende soorten zonwering
• Erkende leveranciers vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Zonwering Hoogwoud vergelijken

Profiteren van meer schaduw met zonwering in Hoogwoud? Zonwering heb je in een binnen- en buitenuitvoering en is al verkrijgbaar voor €75,00. Professionele buitenzonwering als een rolluik is praktisch om zonnestralen te weren. Daarnaast geeft een zonnescherm een groot aantal vierkante meters aan schaduw waar je heel relaxt kunt verblijven. Binnenzonwering als o.a. gordijnen of jaloezieën is te bestellen voor gunstige prijzen en is een prima aanvulling op jouw interieur. Je kunt kiezen uit gigantisch veel verschillende toepassingen. Via deze website delen we een handig stappenplan waarmee jij inzicht krijgt in de opties. Daarnaast delen we gemiddelde tarieven en namen van betrouwbare zonwering specialisten in Hoogwoud en omstreken.

Top 5 voordelen van een zonnescherm

 • Altijd een lekkere temperatuur in de woning.
 • Buiten heb je een fijne plek in de schaduw op het terras.
 • Je bespaart op de energierekening.
 • Voorkomt verkleuring van meubels.
 • Het werkt inbraakvertragend.
zonwering-vergelijken-hoogwoud

Zonnescherm laten plaatsen in Hoogwoud

Heb je geen ervaring met het plaatsen van zonwering of heb je geen tijd? Een voordelig zonnescherm installeren in Hoogwoud via een goed aangeschreven zonwering specialist is dan wel zo verstandig. Je weet dan zeker dat het systeem op de juiste manier bevestigd wordt, dat niets beschadigt en de vakman zal bovendien een korte demo geven. Via zonweringaanbiedingen.nl regel je gemakkelijk een offerte van specialisten die actief zijn in jouw postcodegebied. In de onderstaande koopgids bieden we jouw concrete handvatten om dit te realiseren.

Een zonnescherm laten aanleggen door een professional

 1. Welk type heb ik nodig?

  Ten eerste bepaal je welk soort zonwering je nodig hebt. De buitenzonwering wordt aan de buitenzijde van het huis geplaatst. Een binnenzonwering wordt in de woning opgehangen (binnenkant). Kies bewust: denk na over de functionaliteiten van bijv. de screens of de lamellen. Je kunt het gebruiken voor o.a. een aangenaam binnenklimaat, extra isolatie, zorgen voor meer privacy, inbrekers tegenhouden, comfortabele schaduwrijke zitplekken maken, de lichtinval bepalen of een aanvulling aanbrengen op jouw interieur.

 2. Welke maat heb je nodig?

  Meet alle maten goed op van het gewenste model. Geef ook door waar het geplaatst moet worden. Onder andere aan de overkapping of op de 1e of 2e verdieping. Voeg een plattegrond toe om de monteur duidelijke instructies te geven.

 3. Bediening keuzemogelijkheden

  Zonwering kan op verschillende manieren worden bediend. De standaard mogelijkheid is zonwering met handmatige bediening (hierbij gebruik je een slinger / opwindmechanisme). In aanvulling hierop hebben we ook nog elektrische bediening. Meestal met een handige draaiknop, eventueel met een tijdschakelaar. De meest exclusieve en praktische optie is draadloze bediening met App of afstandsbediening.

 4. Vergelijk winkels en producenten

  Heb je jouw project helemaal in kaart gebracht? Voer dan je telefoonnummer, email en adresgegevens in. Je zal dan diverse offertes ontvangen van relevante zonweringsbedrijven uit Hoogwoud en regio. Vergelijk de voorgestelde tarieven en bekijk prijs, referenties, merk producten en nazorg. Kies de meest aantrekkelijke aanbieding en maak de deal rond.

 5. Installeren

  Verwijder de oude zonwering en zorg dat er genoeg ruimte is voor het montagebedrijf. De installateur hangt het zonnescherm, markiezen of gordijnen op de gewenste manier. Check of het netjes is gemonteerd. Probeer alles direct even uit. Eventuele gebreken kan je het beste direct uitsluiten. Steeds vaker behoort een onderhoudscontract tot de mogelijkheden.

Zonnewering offertes vergelijken

Een gespecificeerde prijsopgave van raambekleders in Hoogwoud

Buitenzonwering kopen en laten plaatsen

Buitenzonwering Hoogwoud is het meest geschikt om een aangenaam binnenklimaat te realiseren. Daarnaast is het perfect om snel een schaduwplek te creëren bij ramen, deuren en overkappingen. Het verhoogt het comfort binnen en buiten. Sommige producten zoals met name rolluiken zijn zelfs inbraakproof en isoleren zeer goed. Zonwering voor buiten is er vandaag de dag in diverse prints en groottes. Houd rekening met kosten tussen de €300 – €2800. In het gedeelte hieronder geven we een toelichting op de meest handige systemen.

Kosten en pluspunten van knikarmschermen / terrasschermen

Onder het knikarmscherm verstaan we een zonnescherm dat direct aan de buitengevel wordt gemonteerd. Middels de slimme knikarmen kan het schermdoek worden weggedrukt. Door dit mechanisme kan je er gewoon onderdoor lopen en creëer je een heerlijke schaduwplek op jouw terras. Disclaimer: het scherm moet je direct inklappen bij harde wind. De gemiddelde tarieven liggen tussen de €875 tot €2250.

 • Wordt vaak gekozen als terraszonwering.
 • Je ziet er weinig van wanneer het scherm is ingedraaid.
 • Eventueel ook digitaal te bedienen (app).

Waar kiezen voor uitvalschermen

Een uitvalscherm is een populaire en een voordelige manier om en zonlicht en warmte te verminderen. Het geeft veel schaduw in huis zodat je ongestoord een boek kunt lezen of tv kunt kijken. Een vaak gekozen optie bij grote raampartijen waar je in principe niet onder door hoeft te lopen. Het is dan ook een populair systeem bij flats en kantoren. Voor de achtertuin kun je beter wat anders kiezen. De prijzen bedragen tussen de €450 tot wel €1325.

 • Een aantrekkelijk geprijsd type zonnescherm.
 • Ook geschikt voor hoge gebouwen en appartementencomplexen.
 • Met sterke wind- en stormvaste armen.

De pluspunten van screens

Screens op maat laten maken in Hoogwoud is de perfecte keuze als je wilt dat het niet te veel opvalt. Zonnescreens zijn zeer effectief in het weren van de zon en zijn bestand tegen extreem weer. De keuze qua doek-materiaal is glasvezel of polyester. Qua verduistering kun je kiezen uit meerdere opties (veel of weinig licht). Met daglicht kan je altijd van binnen naar buiten kijken, echter kan je van buitenaf niet naar binnen kijken. Voorwaarden: in het geval je het screendoek hebt uitgedraaid zal het raam niet te gebruiken zijn. De verwachte prijzen komen uit tussen de €250 tot €1025.

 • De montage kan in de dag en op de dag.
 • Een zeer effectieve manier om te zon te weren.
 • Je kunt er wel door naar buiten kijken, maar niet andersom.

Offerte voor rolluiken

Rolluiken zijn populair in woonwijken. Wij zijn er uiterst positief over: veel keuze qua bediening (handmatig / automatisch), simpel op te meten en te monteren, ze zijn geluiddempend en houden in de winter de kou buiten de deur. Eveneens hebben ze een inbraakpreventieve werking. We onderscheiden 3 keuzes: het voorzetrolluik bevestigt men boven het raam aan de buitengevel, het opbouwrolluik wordt geïnstalleerd boven de ramen / het kozijn (op de dag / in de dag montage) en het inbouwrolluik wordt in de muur onzichtbaar weggewerkt. De gemiddelde prijzen komen uit tussen de €340 tot wel €1250 voor rolluiken bestellen in Hoogwoud.

 • Te bestellen op kozijnkleur.
 • Een fijne donkere slaapkamer zonder lawaai.
 • Belangrijke inbraakwerende eigenschappen.

Het kopen van markiezen

Een markies is een traditionele zonwering wat direct zal opvallen (authentieke uitstraling). Het bestaat uit een frame fout hout of aluminium wat afgewerkt is met een sterk doek. Markiezen wordt vaak gekozen door eigenaren van jaren 50 woningen. Ze beïnvloeden de ambiance van woonhuizen. Behalve dit model heb je ook het klapmodel en het petmodel die doorloop mogelijk maken. De prijzen liggen zo tussen de €680 en €1900.

 • Idyllische uitstraling door de vele kleuren en dessins.
 • Zon wordt tegengehouden, je kunt nog prima naar buiten kijken.
 • Sterke constructie die wel tegen de wind kan.

Andere systemen voor buiten

 • Verandazonwering: reguleer eenvoudig de temperatuur op de veranda met serrezonwering.
 • Zonweringdoek: overal neer te hangen door de ogen en touwen die worden meegeleverd.
 • Terrasoverkapping: creëer lokaal extra schaduw door een verplaatsbare parasol.
 • Buitenjaloezieën: een prachtig product met een luxe uitstraling.

Een goede temperatuur in de kamer door buitenzonwering!

Check de huidige marktprijzen

Raamdecoratie Hoogwoud: alle soorten voor binnen op een rij

In het geval van binnenzonwering worden de systemen aan de binnenkant van het kozijn geplaatst. Aan de hand van raambekleding is lichtinval heel nauwkeurig te beïnvloeden. Hiermee voorkom je dat de zon fel naar binnen schijnt waardoor het aangenaam koel blijft. Daarnaast is het een toevoeging aan jouw interieur. Een leuke bijkomstigheid: je kunt ook de isolatie verbeteren met raamdecoratie. De prijzen liggen tussen de €390 en €950. Bijgaand lees je informatie over de meest geplaatste opties.

Rolgordijnen: wanneer is dit geschikt?

Een rolgordijn kan je – zoals de naam al zegt – op- en afrollen. De prijzen hiervan zijn laag, probleemloos te installeren, eenvoudig in gebruik en het is geschikt voor ieder kozijn. Rolgordijnen worden aangeboden in praktisch alle dessins en kleuren zodat het in iedere woning past. Er zijn allerlei types zoals elektrische, verduisterende, lichtdoorlatende, kiepkantelraam, dakraam, waterafstotende en het duo rolgordijn. De prijzen komen uit tussen de €52,50 en €180.

 • De juiste keuze als het gaat om goedkope raamdecoratie.
 • Rolgordijnen kopen in Hoogwoud: voor iedereen zelf te bevestigen.
 • Te bestellen in mooie stoffen en indrukwekkende uitvoeringen.

Vouwgordijnen: voor welke situaties is dit handig?

Vouwgordijnen zorgen voor een luxe en landelijke ambiance aan je woning. Je kunt gemakkelijk de hoogte instellen. Elke vouwgordijn wordt op maat gemaakt. Je kiest zelf de mate van lichtdoorlatendheid van de gordijnen. Tevens zorgen ze voor een betere geluidsbeleving en akoestiek. Denk aan een tarief van €95 tot wel €325.

 • In bijna iedere stof leverbaar.
 • Altijd maatwerk (zelf samenstellen).
 • Simpel onderhoud: je kunt ze uitwassen.

Plissé: alle types, materialen en prijzen

Plissé gordijnen kan je op soepele wijze omhoog en omlaag doen. Je bedient ze eenvoudig met een trekkoord en je kunt ze perfect afstellen op het zonlicht. Fraaie raamdeco die weinig ruimte in beslag neemt. Er zijn meerdere soorten plissé gordijnen. Dupligordijnen (honeycomb) / Duettes hebben aan beide kanten een stoflaag (honingraat). Met Top down – bottom kan je zelf de lichtinval bepalen. Je moet denken aan een prijs van €62,5 tot €175.

 • Voor elke stijl, van industrieel tot landelijk.
 • Koorden in het gordijn zijn onzichtbaar.
 • Dupligordijnen op maat: laat alles perfect aansluiten op je kozijn.

Jaloezieën Hoogwoud: een veelzijdig aanbod

Jaloezieën zijn horizontale paneeltjes die je op veel standen kunt opendraaien met een ophaalsysteem. Leveranciers bieden ontzettend veel systemen en materialen als onder andere bamboe, kunststof, hout, stof, aluminium. Via de houten jaloezieën kies je zelf de privacy en hoeveelheid licht die naar binnen komt. Niet vergeten: het zijn echte stofvangers die je regelmatig moet schoonmaken. Houd rekening met kosten van €72,5 tot +/- €230.

 • Eventueel ook half open te zetten.
 • Jaloezieënwinkel: met een product van bamboe haal je iets unieks in huis.
 • PVC / Aluminium jaloezieën: sfeervolle en stoere uitstraling.

Lamellen: betaalbaar gordijn voor elk budget

Lamellen zijn verticale panelen die je hebt van hout, stof, pvc, aluminium, bamboe. Handig voor imposante / grote ramen en zie je vaak terug bij een elegant en eenvoudig interieur. Verticale lamellen zijn moeiteloos met de hand te bedienen, vragen niet om veel onderhoud en geven een lang en elegant beeld van de kamer. De onkosten starten bij gemiddeld €50 en bedragen voor een luxe model zo’n €205.

 • Let op: ze kunnen klepperen voor een open raam.
 • Zeer praktische binnenzonwering voor lange ramen.
 • Montage kunststof kozijn: eenvoudig aanbrengen en monteren.

Shutters: luxe raambekleding in Hoogwoud voor je huis

Shutters zijn bijzondere binnenluiken met een heel eigentijdse look. Het zijn echte blikvangers die je in maar weinig woningen zal tegenkomen. De blinds zijn decoratief en functioneel, je kunt ze zelfs financieren met je hypotheek en zijn erg duurzaam. Past op bijna elk raam zoals uitzetramen, schuiframen, dakramen, valramen, ronde ramen, vaste ramen. Noemenswaardig: shutters zijn niet heel erg voordelig. De tarieven starten bij om en nabij de €450. Voor dure modellen kun je rekenen op €900.

 • Meefinancieren bij het afsluiten van hypotheek.
 • Ook geschikt als roomdivider of kastdeur.
 • Houten kozijnen: de combinaties van hout maken het een luxe geheel.

Vind horren of hordeur voor jouw woning

Maatwerk horren in Hoogwoud geven veel frisse lucht in de kamers en zijn erg doeltreffend tegen insecten en ongedierte. Er zijn diverse modellen: voorzethor, rolhor, plissé hor, hordeur, hor met scharnier, lamellenhor. Heb je veel last van hooikoorts of allergieën? Koop dan een unieke pollenwerende hor. Let op: je houdt geen zonlicht tegen met een hor. Tip: vraag eens om een totaaloplossing, de duo-plissé hor. Deze houdt insecten tegen en zorgt bovendien voor een aangenaam klimaat in huis. De kosten starten vanaf €85. Voor grotere ramen ga je al gauw richting de €575.

 • Breed inzetbaar: vast raam, uitzetraam, valraam, draairaam, tuimelraam, schuifraam.
 • Het hele jaar door zorgeloos je woning ventileren.
 • Ook erg geschikt voor mensen met hooikoorts.

De leukste raamdecoratie voor elke smaak

Vrijblijvend 3 aanbiedingen van lokale specialisten

Gemiddelde kosten zonwering 2024

De prijzen van zonwering op donderdag, 25 juli 2024 worden gecalculeerd via allerlei onderdelen: de productcategorie, de materiaaltypes, de grootte van het systeem en de bedieningsopties. In het schema hieronder tonen wij de gemiddelde kosten van het laten plaatsen van zonwering in Hoogwoud in juli 2024.

Categorie zonweringGrootteGemiddelde prijzen
Knikarmschermtot 7 meter breed€820 – €2050
Uitvalscherm100 – 500 cm breed€400 – €1450
Screenstot 4 meter breed€240 – €975
Rolluik2 – 4 meter breed€310 – €1250
Rolgordijn150 x 190 cm€45 – €155
Lamellen200 x 180 cm€65 – €205
Jaloezieën150 x 100 cm€60 – €280
Plisségordijnen160 cm breed€120 – €350
Gemiddelde tarieven zonnewering inclusief montage in de Provincie Noord-Holland.

Meest gekozen merken zonwering

Bezig met zonwering kopen? Er zijn tal van merken met een uitstekend aanbod. Welke winkelier heeft zijn pluspunten en prijscategorieën. Vaak gewoon te koop bij de lokale gordijnwinkel in Hoogwoud. In het volgende schema tonen wij een toelichting op de grootste merken. Daardoor kan jij een afgewogen keuze maken.

 • Sunmaster: sterke en gebruiksvriendelijke producten met een mooi design.
 • SunCircle: altijd gemonteerd door ervaren en deskundige monteurs.
 • Verano: een van de grootste fabrikanten in de Benelux.
 • Zonnelux: levering via lokale retailer en specialisten in de buurt.
 • Heroal: ook veel oplossingen voor overkappingen en tuinhuizen.
 • Stobag: terrasschermen die tegen een stootje kunnen.
 • Renson: innovatieve gevelbekleding met aluminium lamellen.
 • Velux: degelijke dakraamsystemen, daglichtsystemen, dakkapellen, lichtkoepels.
 • Luxaflex: van rolgordijnen, shades en shutters tot rolluiken en zonneschermen.
 • Somfy: leverancier van motoren voor elektrische zonneschermen.
 • Unilux / Fractions: kwaliteit maatwerk hordeuren en raamhorren.
 • Veneta: bespaar tot wel 40% door directe levering vanaf fabriek.
 • Bouwmarkten / Webwinkels: Hornbach, Gamma, IKEA, Hubo, Praxis en Bol.com, Kwantum, Wehkamp, FonQ, Leen Bakker.
 • Overweeg ook: Weinor, Toppoint, Deponti, Roma, Novoferm, Bece en Swela, Sunway, Copaco, Dickson, Lumenguard, Schlappi.

Zonwering experts zoeken in de buurt van Opmeer

Goedkope zonwering kopen in Hoogwoud? In contact komen met een bekend zonweringsbedrijf in je direct omgeving? In de onderstaande tabel delen we bedrijven en adressen van raambekleding winkels en gordijnwinkels in jouw omgeving. Misschien kan jij de klus uitbesteden aan deze vakmannen. Op deze zonwering-website bekijk je ook installateurs en bedrijven in Hensbroek, Aartswoud en Obdam.

Geen zonwering bedrijven! Meld je nu eenvoudig aan
We hebben in deze regio nog geen zonwering-experts gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf toe te voegen.

Details over zonwering per ruimte

Elke raampartij vraagt om een uniek type vitrage die afgestemd is op de stijl van de woning. We informeren je graag verder over de meest praktische soorten zonwering voor alle ruimtes in de woning.

 • Keuken: praktisch en sfeervol kunnen perfect samengaan.
 • Badkamer: privacy verhogen in de douche met vochtbestendige producten.
 • Woonkamer: je kunt je woning in de zomer goed koelen met verduisterende gordijnen of rolluiken.
 • Slaapkamer: rolluiken zorgen voor verkoeling en maken de omgeving extra stil (geluidswerend).
 • Zolderraam: ook goede oplossingen voor draai-kiepramen op de zolder.
 • Dakkapel: meet alle is, koop rolgordijnen op maat en monteer de producten binnen enkele minuten.
 • Balkon: een balkondoek of zonnescherm beschermt jouw balkon tegen wind en zon.

Terras of Serre
Tijdens de warme zomerdagen kan de temperatuur flink oplopen. Het actuele aanbod bestaat uit allerlei soorten buiten- en serrezonwering. Wat te denken van automatisch zonneschermen of terrasoverkapping, betaalbare parasols of unieke houten buitenjaloezieën voor serre of overkapping. Zonwering voor een glazen dak kan je zowel vanaf binnen als buiten laten ophangen. Wellicht vind je dit ook interessant: Markiezen.

Veelgestelde vragen omtrent het koelen van je huis

Wat is de beste zonwering om te kopen?

Elke woning heeft eigen karakteristieken. De meest optimale zonnewering in jouw specifieke situatie hangt af van de benodigde afmetingen, hoe jouw tuin is ingericht, de stijl van de woning en wat je eraan wilt uitgeven. Binnenzonnewering heeft als voordelen dat het te bestellen is in verschillende kleuren, materiaaltypes en afmetingen. Het laat vaak wel wat zonlicht door. Buitenzonwering is doorgaans net wat effectiever, brengt significante verkoeling, maar zit wel altijd in het zicht (je ziet het altijd zitten op de gevel of het kozijn).

Wat zijn de huidige kosten van zonnewering in Hoogwoud?

De onkosten voor zonwering zijn voor iedereen anders. De actuele kosten tref je hierna. Denk bij markiezen aan +/- €675. Screens €220 op basis van één kozijn. Gaat je voorkeur uit naar een zonnescherm moet je rekening houden met minimaal €1050. Je kunt iets besparen met een uitvalscherm (+/- €850). Een normaal rolluik kost €500. Producten zoals jaloezieën zijn nog voordeliger, vanaf €250 per raampartij. Voor shutters is de investering wat hoger (zo’n €750). Overige opties zijn rolgordijnen, plissé gordijnen en lamellen (beginnend bij €105 per raam). De totale tarieven zijn afhankelijk van; het product, de noodzakelijke afmetingen, bediening, materiaalgebruik, kleuren en installatiekosten.

Wat zijn de pluspunten van inmeten en montageservice in Hoogwoud?

Rondom zonweringsproducten zijn de keuzes enorm. Let goed op zaken als de afmetingen en montage-eisen. Je kan ervoor kiezen om de maatwerkproducten zelf in te meten, echter bestaat er ook de montage en inmeetservice in Hoogwoud. Dan komt er een deskundige montagepartner die ieder kozijn inspecteert, gewoon op locatie. Vervolgens kan de montagepartner het product juist installeren. Door te kiezen voor dit stukje service profiteer je van optimale zonnewering, extra fabrieksgarantie en een mooi passend product.

Hoe werkt slimme zonwering?

In de basis kennen we handmatig met slingerstang of band, afstandsbediening of een volledig geïntegreerd domotica systeem? Slimme zonwering wordt door steeds meer mensen gekocht. Een handmatig zonnescherm met slinger of band is acceptabel, niettemin kan het gebruiksvriendelijker. Draadloze bediening (tijdschakelaar, draaiknop, afstandsbediening, mobiele app) maakt het mogelijk dat de producten automatisch bediend kunnen worden. Bij veel wind kan het zonnescherm bijvoorbeeld zichzelf sluiten. Als de zon hevig schijnt kunnen de screens automatisch sluiten. Jaloezieën, shutters en gordijnen kunnen op tijd automatisch open en dicht. Een toepassing met online functies heeft veel voordelen. De verwachte prijzen van smart rolluiken & screens bedragen zo’n €475.

Geschreven door: Hans. Laatste update: 1 juli 2024
Postcodegebied: 1718

Plaats een reactie