Zonwering vergelijken
• Maatwerk voor binnen en buiten
• Verschillende soorten zonwering
• Erkende leveranciers vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Zonwering Venhuizen vergelijken

Genieten van een koel huis met zonwering in Venhuizen? Zonwering kan je aan de binnenkant en aan de buitenkant aanbrengen en is er al vanaf €65,00. Buitenzonwering zoals bijvoorbeeld een screen werkt het beste om zonnestralen te weren. Meestal verkrijg je middels een zonnescherm een aanzienlijke hoeveelheid schaduw op jouw terrasruimte. Binnenzonwering als o.a. gordijnen of duetten is te bestellen voor gunstige prijzen en het dient tegelijkertijd als raamdecoratie. Er bestaan ontzettend veel afzonderlijke combinaties. Op deze pagina geven we een uitgebreide uitleg waarmee jij inzicht krijgt in de opties. Daarnaast geven we gemiddelde kosten en namen van erkende zonwering specialisten in Venhuizen en de omliggende regio.

Belangrijke voordelen van een zonnescherm

 • Op warme dagen beschutting zoeken in je woning.
 • Op RAL-kleur te bestellen (mooie uitstraling).
 • Het isoleert jouw huis wat zorgt voor lagere energiekosten.
 • Je behoudt je privacy.
 • Het werkt inbraakvertragend.
zonwering-vergelijken-venhuizen

Zonnescherm laten plaatsen in Venhuizen

Wil jij het laten monteren door een vakman of wil je snel genieten van je nieuwe aankoop? Een voordelig zonnescherm installeren in Venhuizen middels een lokale zonwering specialist is dan een uitstekend idee. Je bent er dan zeker van dat alles goed vastgezet wordt, dat je recht blijft houden op garantie en dat het geheel goed werkt. Op deze website kom je eenvoudig in contact met vakmannen in de gemeente. Hierna leggen we precies uit hoe dit werkt.

Een zonnescherm laten installeren door een specialist

 1. Zoek een geschikt model / systeem

  Ten eerste bepaal je welk soort zonwering geschikt is voor jouw woning. Buitenzonwering komt aan jouw buitengevel te zitten. In het geval van binnenzonwering wordt dit aan de binnenzijde van het raam bevestigd. Krijg voor jezelf duidelijk waarom je zou kiezen voor het terrasscherm of de gordijnen. Je kunt het gebruiken voor o.a. verkoelen, energie besparingen realiseren, zorgen voor meer privacy, inbrekers tegenhouden, comfortabele schaduwrijke zitplekken maken, lichtinval tegengaan of je interieur een meer warme uitstraling geven.

 2. Welke maat heb je nodig?

  Geef de maten door van het gewenste model. Geef ook door waar je het wilt laten aanbrengen. Je kunt kiezen voor o.a. aan de voorkant of boven bij de slaapvertrekken. Voeg schetsen toe voor een compleet en actueel beeld.

 3. Automatische of handbediening?

  Kies de gewenste bediening. De meest gunstige keuze is zonwering met handmatige bediening (men gebruikt dan een opwindmechanisme of slinger). Een alternatief is elektrische bediening. Meestal met een schakelaar of knop, die ook als tijdschakelaar kan werken. De hoogst geprijsde en meest comfortabele mogelijkheid is draadloze bediening via je smartphone (app) of kleine afstandsbediening.

 4. Fabrikanten en verkopers vergelijken

  Heb je alle vragen beantwoord? Vul dan jouw postcode, huisnummer en contactgegevens in. Je ontvangt tot 3 vrijblijvende offertes van relevante zonweringsbedrijven uit Venhuizen en nabijgelegen plaatsen. Vergelijk alle prijzen en duik in de betalingscondities, kosten en nazorg. Kies de meest aantrekkelijke aanbieding en kom in contact met deze winkel.

 5. Het ophangen van het systeem

  Verwijder de oude zonwering en maak alles netjes voor de vakmannen. De specialist hangt het knikarmscherm of de jaloezieën zoals overeengekomen. Controleer zorgvuldig of het product goed is opgehangen. Een demonstratie is gebruikelijk. Wanneer er iets mis is, dan kom je er direct achter. Mogelijk kan je meteen een onderhoudscontract afsluiten.

Maatwerk zonwering offertes ontvangen

Offerte op maat van raambekleders in Venhuizen

Buitenzonwering kopen en laten installeren

Buitenzonwering Venhuizen is ideaal om de temperatuur in de woning te beperken. In aanvulling daarop zorgt het voor een aangename schaduwplek in je tuin of op het terras. Je hebt er dus binnen en buiten genot van. Sommige toepassingen zoals het welbekende rolluik zorgen voor het verlagen van de inbraakkans en isoleren bovendien de woning. Zonwering voor buiten is verkrijgbaar in veel verschillende prints en afmetingen. De gemiddelde tarieven liggen tussen de €500 tot wel €2650. In het stukje hierna geven we een toelichting op de meest gekozen producten.

Informatie over terrasschermen & knikarmschermen

Een knikarmscherm is een zonnescherm dat direct aan de buitengevel wordt gemonteerd. Dankzij twee uitdraai-knikarmen wordt het schermdoek horizontaal uitgerold. Zo is het vloeroppervlak eronder goed begaanbaar en creëer je een schaduwrijke plek op het terras. Tip: het scherm kan beschadigen bij harde wind. De gemiddelde prijzen liggen zo tussen de €825 tot wel €2225.

 • Een heerlijk overdekt terras met terraszonwering.
 • De doorloop blijft vrij.
 • Moderne eigentijdse look.

Genieten van uitvalschermen

Een uitvalscherm is een effectieve en een betaalbare manier om de zon buitenshuis te houden. Je bereikt hiermee ramen die bijna helemaal afgedekt worden zodat je in huis niet tegen de zon in hoeft te kijken. Het is heel geschikt voor hoger gelegen ramen waar je in principe niet onder door hoeft te lopen. Het is dan ook een populair systeem bij flats en kantoren. Het wordt voor een achtertuin niet vaak gekozen. De verwachte prijzen komen uit tussen de €400 tot wel €1325.

 • Voordelig zonnescherm voor elke woning.
 • Je beperkt de inkijk in je woning (meer privacy).
 • Zeer windbestendig.

Uitleg over screens

Screens op maat laten maken in Venhuizen is een uitstekende keuze als je weinig ruimte hebt. Zonnescreens houden de warmte buitenshuis en kan je helemaal integreren in een kozijn. Het doek bestaat veelal uit polyestervezels of glasvezel. Je kunt het doek van het screen zelf samenstellen. Tijdens daglicht kan je vanuit de kamer wel naar buiten kijken, van buiten naar binnen gaat niet. Kanttekening: op het moment dat het screendoek uit is zal het raam niet te gebruiken zijn. De gemiddelde prijzen schommelen tussen de €325 tot wel €1000.

 • Beschikbaar voor ieders budget.
 • Uitdraaien kost maar weinig tijd.
 • Je kunt gewoon van binnen naar buiten kijken.

Het gemak van rolluiken

Rolluiken zijn een van de meest gekozen opties. Dat is niet zo gek: je kunt ze heel eenvoudig bedienen, op maat te bestellen, je hebt minder last van geluid, en realiseren een duidelijke energiebesparing. Ook houden ze inbrekers buiten de deur. Je hebt 3 opties: het voorzetrolluik plaatsen ze aan de buitengevel boven het raam, een opbouwrolluik plaatst men voor voor het venster (op de dag / in de dag montage) en het inbouwrolluik wordt helemaal geïntegreerd in de gevel. De onkosten liggen zo tussen de €260 en €1225 voor rolluiken bestellen in Venhuizen.

 • Ramen en kozijnen beschermd tegen extreem weer.
 • Dempt het geluid en houdt warmte buiten.
 • Meer privacy en inbraakwerend.

Meer informatie over markiezen

Een markies is een traditionele zonwering die het zonlicht ook van opzij tegenhoudt. Het wordt gekenmerkt door een compact frame van o.a. staal wat afgedekt wordt door middel van een doek. Markiezen veelvuldig toegepast bij sfeervolle woningen. Het levert een bijdrage aan de authenticiteit van de woning. Daarnaast is er nog een petmodel en klapmodel zodat de doorloop niet in gedrang komt. De prijsindicaties variëren tussen de €740 tot wel €1625.

 • Verkrijgbaar in veel afmetingen en kleuren.
 • Je blijft een deel van het zicht houden.
 • Sterk systeem dat tegen een stootje kan.

Alternatieve systemen voor buiten

 • Verandazonwering: het hele jaar genieten in je tuin dankzij serrezonwering.
 • Zonweringdoek: losse doeken die je eenvoudig kunt spannen.
 • Terrasoverkapping: een parasol met verrijdbare parasolvoet (multifunctioneel).
 • Buitenjaloezieën: het hele jaar door een aangenaam koele woning.

Een lage temperatuur in een pand met buitenzonwering!

Check de huidige marktprijzen

Raamdecoratie Venhuizen: alle gordijnen voor binnen

Het monteren van binnenzonwering wordt gedaan aan de binnenkant van een gevel / kozijn. D.m.v. raambekleding heb je veel vrijheid over hoeveel lichtinval je wilt. Dit verkleint de kans dat de zonnestralen jouw woning binnenkomen zodat het minder heet wordt in huis. Ook heeft het ook een decoratieve functie. Belangrijk: je kunt ook de isolatie verbeteren met raamdecoratie. De verwachte prijzen komen uit tussen de €380 en €875. In de box hieronder behandelen we de meest geplaatste mogelijkheden.

Rolgordijnen: wat zijn de pluspunten?

Een rolgordijn kan je eenvoudig oprollen en afrollen. Voordelig maatwerk, probleemloos te plaatsen, simpele bediening en het kan toegepast worden op ieder raam. Rolgordijnen kan je op maat laten maken in velerlei kleurtjes en motiefjes zodat je interieur / style goed uit de verf komt. Men biedt diverse varianten zoals elektrische, verduisterende, kiepkantelraam, transparante, lichtdoorlatende, dakraam en de duo rolgordijnen. De verwachte prijzen schommelen tussen de €55,00 en €180.

 • Ideaal voor iedereen die zoekt naar goedkope raamdecoratie.
 • Rolgordijnen kopen in Venhuizen: voor iedereen zelf te plaatsen.
 • Snel bezorgd in diverse stoffen en indrukwekkende uitvoeringen.

Vouwgordijnen: specificaties en kosten

Vouwgordijnen zorgen voor een luxueuze en huiselijke ambiance aan een kamer. Ze zijn eenvoudig te bedienen. Elk vouwgordijn is uniek door het maatwerk. Bij de stofkeuze heb je zelf invloed op de lichtdoorlatendheid van het gordijn. Verder kunnen ze een bijdrage leveren aan de akoestiek in huis. Raambekleders werken met een kostenplaatje van €115 tot wel €400.

 • Gemakkelijk zelf in hoogte te verstellen.
 • Gemakkelijk te installeren dankzij maatwerk.
 • Praktisch te onderhouden: reinig de stof met water/zeep in een handwas.

Plissé: vind het perfecte model

Plissé gordijnen zijn gordijnen waarbij de stof opvouwt als een accordeon. Het bedienen gaat middels een koord en jij hebt de volledige controle over de lichtinval. Een stijlvolle raamdeco die goed matched met jouw interieur. Je hebt allerlei variaties binnen de plissé gordijnen. Dupligordijnen (honeycomb) / Duettes hebben aan beide kanten een stoflaag (honingraat). Top down – bottom up modellen zijn op verschillende standen te openen. Wees voorbereid op een kostenplaatje van €55 tot zo’n €175.

 • Een subtiel product voor ieder raam.
 • Kies voor honingraad structuur voor extra isolatie.
 • Dupligordijnen op maat: laat een vakman de producten inmeten.

Jaloezieën Venhuizen: specificaties en kosten

Jaloezieën zijn horizontale platen die je 2 kanten op kan openzetten met een ophaalsysteem. Leveranciers bieden ontzettend veel soorten en materialen als o.a. kunststof, bamboe, PVC, aluminium, hout. Door de houten jaloezieën regel je super eenvoudig de privacy en hoeveelheid licht die naar binnen komt. Niet vergeten: je moet veel schoonmaken (stof dwarrelt neer op de strips). Denk aan een prijskaartje van €70 tot €280.

 • Zonder moeite open te zetten (of te sluiten).
 • Jaloezieënwinkel: bamboe maakt het gordijn eenvoudig en licht te bedienen.
 • PVC / Aluminium jaloezieën: werkt met natuurproducten en milieuvriendelijke onderdelen.

Lamellen: trendy binnengordijnen

Lamellen zijn verticale strookjes die je hebt van kunststof, hout, bamboe, stof, aluminium. Ideaal voor hoge / grote ramen en zijn erg geschikt voor een eigentijds en zakelijk interieur. Verticale lamellen zijn moeiteloos met de hand te bedienen, vragen niet om veel onderhoud en kan je ook prima toepassen in de badkamer. De onkosten beginnen bij circa €50 en lopen op tot €210.

 • Makkelijker schoon te houden dan horizontale lamellen.
 • Geschikte binnenzonwering voor hoge ramen.
 • Montage kunststof kozijn: eenvoudig aanbrengen en monteren.

Shutters: luxe raambekleding in Venhuizen voor jouw woning

Shutters zijn houten binnenluiken met een frisse uitstraling. Het zijn unieke producten die direct sfeer toevoegen aan jouw woning. Blinds zijn sfeervol, je kunt ze meefinancieren in jouw hypotheek en een milieuvriendelijke keuze. Te monteren op diverse ramen zoals uitzetramen, valramen, ronde ramen, dakramen, vaste ramen, draaikiepramen. Advies: shutters zijn wel relatief duur. De prijsindicaties starten vanaf €400 en lopen op tot €900.

 • Een echte blikvanger in huis.
 • Erg kindvriendelijk systeem.
 • Houten kozijnen: de houtstructuur maakt het 1 geheel.

Informatie over horren en hordeuren

Maatwerk horren in Venhuizen bieden frisse lucht in de woning en zijn goed in het tegenhouden van muggen, vliegen en ander ongedierte. Er zijn talloze opties: rolhor, hor met scharnier, inzethor, lamellenhor, plissé hor, hordeur. Last van allergieën of hooikoorts? Kies dan voor een pollenwerende hor (met speciaal gaas). Advies: horren hebben geen zonwerend effect. Er bestaat ook een innovatieve duo-plissé hor. Dit type weert insecten maar heeft ook een zonwerend doek. De prijsverwachtingen beginnen bij circa €77,5. Voor dure modellen kun je rekenen op €500.

 • Geschikt voor o.a.: schuifraam, uitzetraam, draairaam, draai-kiepraam, vast raam, valraam.
 • Je woning ventileren op een gebruiksvriendelijke manier.
 • Kan ook pollen weren.

De perfecte raamdecoratie voor elk raam of deur

Vrijblijvend 3 aanbiedingen van vakmannen uit de buurt

Kosten zonwering 2024

De prijzen van zonwering op zondag, 26 mei 2024 worden berekend door te kijken naar een aantal keuzes: het model, de materiaalkeuze, de grootte (lengte en breedte) en de bedieningsmogelijkheden (elektrisch). Hieronder vergelijk je de gemiddelde tarieven van het laten plaatsen van zonwering in Venhuizen in mei 2024.

Model zonweringFormaatKostenindicatie
Knikarmscherm2 – 5 meter breed€855 – €2250
Uitvalschermtot 4 meter breed€380 – €1600
Screens1 – 4 meter breed€285 – €1175
Rolluik300 – 400 cm breed€295 – €1325
Rolgordijntot 2 meter breed€75 – €155
Lamellen200 x 180 cm€45 – €200
Jaloezieën100 x 130 cm€70 – €270
Plisségordijnen160 cm breed€100 – €330
Gemiddelde kosten zonnewering inclusief monteren in de Provincie Noord-Holland.

Overzicht merken zonwering

Plannen om zonwering te kopen? Er bestaan veel aanbieders die jou goed kunnen ondersteunen. Welke winkelier heeft zijn pluspunten en adviesprijs. Vaak te koop via de gordijnwinkel in Venhuizen. In de volgende tabel tref je details over de meest gekozen merken. Op die manier kun je wellicht gerichter gaan zoeken.

 • Sunmaster: meesters in zonwering en rolluiken.
 • SunCircle: maatwerk producten gemaakt in Nederland.
 • Verano: een van de grootste fabrikanten in de Benelux.
 • Zonnelux: hebben voor alle raamtypes geschikte maatwerk oplossingen aan te bieden.
 • Heroal: tot 95% gerecycled aluminium gebruikt in de productie.
 • Stobag: met het Pergolino doek voorzie je grote oppervlaktes van terrasscherm.
 • Renson: laat de gevelbekleding inmeten en plaatsen door echte professionals.
 • Velux: gordijnen aanpassen aan jouw kamer, stijl en smaak.
 • Luxaflex: kindveilige systemen op maat gemaakt en vakkundig gemonteerd.
 • Somfy: de meest gemakkelijke bediening van jouw elektrische zonnescherm.
 • Unilux / Fractions: design horren, shutters en raamdecoratie.
 • Veneta: productielocaties in China, Portugal, Tsjechië en Nederland.
 • Bouwmarkten / Webwinkels: Praxis, Hornbach, Hubo, Karwei, IKEA & FonQ, Kwantum, Leen Bakker, Wehkamp, Bol.com.
 • Check ook: Novoferm, Toppoint, Roma, Deponti, Weinor, Bece & Sunway, Dickson, Swela, Copaco, Schlappi, Milano.

Gegevens van regionale zonwering experts rondom Drechterland

Goedkope zonwering kopen in Venhuizen? Meer informatie over een erkend zonweringsbedrijf in jouw omgeving? In het volgende blokje bekijk je contactgegevens van raambekleding winkels en gordijnwinkels in dit postcodegebied. Vaak kunnen deze specialisten jou voorzien van tips en advies. Op dit portaal bekijk je ook fabrikanten en shops in Westzaan, Hem en Krommenie.

Geen zonwering bedrijven! Meld je nu eenvoudig aan
We hebben in deze regio nog geen zonwering-experts gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf toe te voegen.

Vergelijk type zonwering per ruimte

Elke kamer heeft een bepaalde vitrage nodig die rijmt met de stijl van de kamer. We vertellen graag wat meer over de meest praktische zonwering voor buiten en binnen voor de meest gangbare ruimtes.

 • Keuken: populair zijn de plisségordijnen en de jaloezieën.
 • Badkamer: plisségordijn in de douche kan je makkelijk schoonmaken en eenvoudig bedienen.
 • Woonkamer: verduisterende gordijnen maken de centrale ruimtes in huis tot een aangename plek.
 • Slaapkamer: geluidswerende of geluiddempende gordijnen zorgen voor een aangename nachtrust.
 • Zolderraam: ook goede oplossingen voor draai-kiepramen op de zolder.
 • Dakkapel: jouw rolgordijnen op maat laten maken en zelf monteren.
 • Balkon: in de zomer heerlijk genieten van je privé dakterras met balkondoek en/of zonnescherm.

Serre of Terras
Ook in ons land kunnen de dagelijkse temperaturen zeer hoog worden. Er bestaan veel modellen buiten- en serrezonwering. Zo kan je kiezen voor automatisch zonneschermen & terrasoverkapping, gewoon parasols of bijzondere houten buitenjaloezieën voor een overkapping. Een zonnescherm voor een glazen dak kan je vanaf de binnenkant of buitenkant laten toepassen. Check ook aanvullende info over: Screens.

Vragen en antwoorden rondom woning verkoelen

Wat is de beste zonwering?

Iedere woning is anders. De meest geschikte zonnewering die past bij jouw wensen kan jij opzoeken door een check te doen op: het type raam, hoe je huis ligt ten opzichte van de zon, de stijl van de woning en wat je eraan wilt uitgeven. Het fijne van binnenzonnewering is dat het te bestellen is in praktisch alle kleuren, stoffen en afmetingen. Het zijn niet de meest effectieve producten. Buitenzonwering is meer effectief in het tegenhouden van de zon, geeft je meer controle over temperatuurbeheersing, maar trekt wel meer de aandacht (je monteert het aan de gevel of kozijn).

Hoe hoog zijn de kosten van zonnewering in Venhuizen?

De prijzen van zonwering zijn van veel factoren afhankelijk. De verwachte onkosten bieden we hierna aan. Voor markiezen betaal je zo’n €625. Buitenscreens €280 op basis van één kozijn. Wanneer je de voorkeur geeft aan een zonnescherm betaal je al snel €1075. Een uitvalscherm is een stuk aantrekkelijker geprijsd (+/- €650). Een normaal rolluik kost €485. Liever jaloezieën? Dan betaal je zo’n €280 op basis van 1 raam. Stijlvolle shutters zijn iets duurder (+/- €780). Budget soorten raamdecoratie zijn plissegordijnen, rolgordijnen en lamellen (beginnend bij €135 op basis van één kozijn). De totale onkosten worden beïnvloed door: het model, het formaat, bediening, de materiaalsoort, dessins en montagetarieven.

Wat zijn de pluspunten van inmeten en montageservice in Venhuizen?

Als je kijkt naar zonweringsproducten, dan heb jij genoeg te kiezen. Daarbij moet je zeker goed letten op de afmetingen en montage-eisen. Je kunt zelf maatwerkproducten inmeten, maar er is soms ook een optie voor de montage en inmeetservice in Venhuizen. Dan komt er een deskundige installateur die de deuren en/of ramen goed inspecteert en opmeet. Hij zal daarna de benodigde producten bestellen. Kort daarna komt de expert het systeem op de juiste manier vastzetten. Dankzij deze dienstverlening heb je gegarandeerd ideale zonnewering, langere garantieperiodes en ondersteuning bij problemen.

Wat zijn slimme rolluiken, screens en raamdecoratie?

Je kunt kiezen voor de standaard handbediening, handzender of wil je jouw rolluiken opnemen in het domotica systeem? Slimme zonwering wordt door steeds meer mensen gekocht. Een handmatig systeem met slinger is voldoende, niettemin kan het simpeler. Draadloze bediening (met een handzender, mobiele app, draaiknop, afstandsbediening) is ideaal omdat het veel tijd bespaart bij het gebruik. Bij harde wind kan het zonnescherm zich automatisch inklappen In het geval van een felle zon gaat het scherm automatisch omlaag. Gordijnen, shutters en jaloezieën kan je op ingestelde tijden automatisch open en dicht laten gaan. Een systeem dat je online kunt beheren maakt jouw woning zuiniger en slimmer. De tarieven van smart rolluiken & screens bedragen zo’n €550.

Geschreven door: Hans. Laatste update: 1 mei 2024
Postcodegebied: 1606

Plaats een reactie